Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Κορίτσια έτοιμα για... κούπα

Η μεγάλη στιγμή έφτασε, με τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να κοντράρονται (19:00) για το Κύπελλο στο τελικό του φάιναλ φορ βόλεϊ γυναικών.Σε κάθε άθλημα οι αγώνες του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον. Πόσο μάλλον αν κρίνουν έναν ολόκληρο τίτλο. Σήμερα στο Ρέθυμνο οι δύο... αιώνιοι θα κοντραριστούν στο τελικό του φάιναλ φορ του Κυπέλλου γυναικών σε μία όπως αναμένεται ενδιαφέρουσα μάχη. Το gazzetta.gr βρίσκεται στην όμορφη πόλη της Κρήτης και πριν το μεγάλο τελικό βρέθηκε στις προπονήσεις και των δύο ομάδων μιλώντας με τους προπονητές και τις αρχηγούς. Όλοι έδειξαν έτοιμοι για την κούπα και φυσικά ευχή όλων είναι να γίνει ένας όμορφος τελικός και στο τέλος οι πάντες να ασχολούνται με αυτά που έγιναν στον αγωνιστικό χώρο και όχι έξω από αυτό.

Νικολάκης: «Γιατί να μην το πάρουμε»;


Είναι ο προπονητής που οδηγεί τον Ολυμπιακό στον πρώτο του τελικό και σίγουρα θα ήθελε όσο τίποτα άλλο να τον οδηγήσει και στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Φυσικά αναφερόμαστε στον Γιάννη Νικολάκη, που ως τυπικά γηπεδούχος μας μίλησε και πρώτος. Ο έμπειρος τεχνικός σε αντίθεση με την συνέντευξη Τύπου είπε πως από την στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν μέχρι τον τελικό, γιατί να μην πάρουν και το τρόπαιο: «Εμείς θα παίξουμε χωρίς άγχος. Θα προσπαθήσουμε να μπούμε και να κάνουμε την έκπληξη. Η συμμετοχή μας στον τελικό, είναι μόνο κέρδος για εμάς και γι' αυτό θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Που πιστεύετε ότι θα κριθεί;

«Αν είμαστε στην μέρα μας όλα μπορούν να συμβούν. Πιστεύω ότι θα κριθεί στην ψυχή, στην τακτική και στην τύχη».

Αυτός θα είναι και ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού. Έχετε άγχος για το αποτέλεσμα;


«Αρχικά αυτό που θέλω να πω, είναι πως αφού φτάσαμε έστω και αν είναι ο πρώτος, γιατί να μην το πάρουμε;. Όσον αφορά το άγχος, μετά από τόσα χρόνια στο άθλημα, πραγματικά δεν έχω. Το μόνο άγχος είναι να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που μελλοντικά θα φέρει πολλούς τίτλους. Στις παίκτριες αυτό που λέω είναι να μπουν να παίξουν και να το χαρούν».

Που θα προσπαθήσετε να χτυπήσετε τον αντίπαλο;

«Ο κάθε τελικός όπως είπα και πριν είναι θέμα ψυχολογίας. Τακτικά, αν χαλάσει η υποδοχή του Παναθηναϊκού, ο αντίπαλος θα έχει προβλήματα. Θα πρέπει να έχουμε το καλό σερβίς που είχαμε χθες».

Φλώρος: «Φτιάχτηκε να παίρνει τίτλους»

Στην συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του «τριφυλλιού» Τάκης Φλώρος είχε τονίσει πως φαβορί είναι ο Ολυμπιακός που είναι και πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος. Ωστόσο σήμερα μας ξεκαθάρισε πως ο Παναθηναϊκός έχει φτιαχτεί για να παίρνει τίτλους: «Είχαμε στόχο να παίξουμε στον τελικό και τα καταφέραμε και μάλιστα με ένα καλό παιχνίδι. Πλέον είναι ένας τελικός, ο οποίος σου δίνει και τίτλο και ο βαθμός δυσκολίας είναι υψηλός».

Που θα κριθεί;

«Για να μπορέσει μια ομάδα να κερδίσει ένα τέτοιο παιχνίδι, θα πρέπει όλες όσες παίξουν να είναι σε υψηλό επίπεδο».

Σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου, ο Παναθηναϊκός γίνεται η ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια. Υπάρχει άγχος;

«Η ομάδα λειτουργεί και συγκροτείται γι' αυτόν τον λόγο. Να παίρνει δηλαδή τίτλους. Πίεση υπάρχει και όχι άγχος και η πίεση είναι κάτι θετικό».

Νικολαΐδου: «Χθες το στρες όχι σήμερα»

Η αρχηγός του Ολυμπιακού Κατερίνα Νικολαΐδου, που στο παρελθόν έχει κατακτήσει μία φορά το συγκεκριμένο τρόπαιο, στάθηκε στο ότι οι «ερυθρόλευκες» είχαν το άγχος χθες προκειμένου να προκριθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό και όχι σήμερα: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένες, καθώς η ομάδα έχει φτάσει στον στόχο της και με το παραπάνω. Ελπίζω να γίνει ένας καλός αγώνας και να το ευχαριστηθούν όλοι».

Που θα κριθεί;


«Σημαντικό ρόλο θα παίξουν το σέρβις και η υποδοχή. Όποια ομάδα τα πάει καλύτερα στους δύο αυτούς τομείς, τότε θα έχει μεγάλη τύχη για το Κύπελλο».

Άγχος με δεδομένο το ότι ο Ολυμπιακός φτάνει για πρώτη φορά σε τελικό υπάρχει;


«Η αλήθεια είναι πως το άγχος και το στρες το είχαμε χθες όχι σήμερα. Έχουμε καταφέρει να φτάσουμε ως εδώ και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται και να διεκδικήσουμε το Κύπελλο χωρίς άγχος».

Ντουμιτρέσκου: «Ιστορία ο Παναθηναϊκός, όχι εγώ»


Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός κατακτήσει τον τίτλο, θα γίνει η πρώτη ομάδα που φτάνει τους πέντε τίτλους. Ιστορία ωστόσο θα γράψει και η αρχηγός Ρούξι Ντουμιτρέσκου καθώς θα φτάσει τα οχτώ κύπελλα, ένα περισσότερο από την Μαρία Γκαραγκούνη και πλέον θα βρίσκεται μόνη στην κορυφή. Ωστόσο στις δηλώσεις της η Ρούξι επισήμανε πως ιστορία θα γράψει η ομάδα της και όχι η ίδια: «Σε περίπτωση που κερδίσουμε, ιστορία γράφει ο Παναθηναϊκός και όχι εγώ. Προσωπικά βρέθηκα σε καλές ομάδες και τα έφερε έτσι η ζωή και κέρδισα εφτά Κύπελλα, όμως πιο σημαντικό είναι το ρεκόρ της ομάδας».

Που θα κριθεί;

«Πιστεύω ότι θα κριθεί στην ψυχραιμία και την ηρεμία. Σε τέτοια παιχνίδια ρόλο παίζει το πάθος και η θέληση».

Επειδή όπως όλα δείχνουν εκτός από το κύπελλο οι ίδιες ομάδες θα διεκδικήσετε και το πρωτάθλημα, ενδεχόμενη νίκη δεν θα είναι και ψυχολογική τόνωση για την συνέχεια;

«Είναι όντος παιχνίδια γοήτρου, αλλά δεν έχουν σχέση με το πρωτάθλημα. Εδώ κρίνεται ένας τίτλος μέσα σε δύο μέρες, ενώ στο πρωτάθλημα, έχεις περιθώρια λάθους».

Η ομάδα το τελευταίο διάστημα δείχνει να έχει βρει για τα καλά την φόρμα της. Ήταν επιλογή να γίνει αυτό στο τέλος της χρονιάς;


«Η αλήθεια είναι ότι το είχα πει πως θα παίξουμε καλά στο δεύτερο γύρο. Μπορεί να αργήσαμε περισσότερο, ωστόσο τώρα δείχνουμε όντος πιο έτοιμες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: