Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

«Έπεσε» η Γελένα!

Εκτός μεταλλίων έμεινε σε ένα ακόμη παγκόσμιο πρωτάθλημα η Γελένα Ισινμπάγεβα. Μετά το Βερολίνο, η «Τσαρίνα των αιθέρων» περιορίστηκε στην 4η θέση και στην Ντόχα. Το χρυσό η Μούρερ.

Χαμηλές πτήσεις πραγματοποίησε ξανά η Ισινμπάγεβα, απογοητεύοντας με την απόδοσή της. Παρά το γεγονός ότι στα δύο τελευταία μίτινγκ έδειξε σε αρκετά καλή κατάσταση έχοντας επίδοση στα 4.85μ., δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί στους αγώνες του Κατάρ. Στα προκριματικά του επί κοντώ εξασφάλισε μετά κόπων και βασάνων την πρόκριση ενώ στον τελικό είχε μόλις μία έγκυρη προσπάθεια.

Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια άρχισε από τα 4.60μ, ύψος που πέρασε με την πρώτη, ενώ οι βασικές διεκδικήτριες του τίτλου Μούρερ και Φεοφάνοβα είχαν ξεκινήσει από πιο χαμηλά, περνώντας τα 4.40μ και 4.50μ αντίστοιχα, ισοφαρίζοντας στη συνέχεια το 4.60μ της Ισινμπάγεβα.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Πεκίνου αποφάσισε να μην αγωνιστεί στα 4.65μ και 4.70μ, ύψος που πέρασαν επιτυχώς οι αντίπαλές της, βάζοντας τον πήχη στα 4.75μ. Όμως προδόθηκε... Λίγους μήνες μετά την αποτυχία της στο Παγκόσμιο του Βερολίνου, η Ισινμπάγεβα απώλεσε τον τίτλο που κατέκτησε πριν από δύο χρόνια στη Βαλένθια, μένοντας στα χαμηλά και στην 4η θέση, με επίδοση μόλις στα 4.60μ.

Μούρερ και Φεοφάνοβα συνέχισαν επιτυχώς περνώντας αμφότερες τα 4.80μ, με την Βραζιλιάνα ωστόσο να το πετυχαίνει με την πρώτη προσπάθειά της, αφήνοντας την Ρωσίδα στη δεύτερη θέση. Ανέλπιστα, έτσι όπως εξελίχθηκε ο τελικός, στο βάθρο των νικητών η Πολωνή, Άννα Ρογκόβσκα με άλμα στα 4.70.

Στον τελικό μετείχε και η Ελληνίδα, Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4.30μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: