Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Τους κάνει πλάκα!!

Δεν ήταν το φαβορί, αλλά προκρίθηκε! Η Κόστα Ρίκα επικράτησε 1-0 της Ιταλίας και με δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές του τέταρτου ομίλου, πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Μουντιάλ!

Τους κάνει πλάκα!
Τρία φαβορί είχε ο τέταρτος όμιλος, αλλά την πρόκριση εξασφάλισε πρώτο το αουτσάιντερ! Οι παίκτες της Κόστα Ρίκα, άριστα στημένοι στον αγωνιστικό χώρο από τον Πίντο, νίκησαν 1-0 την Ιταλία και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Ρουΐς στο 44'. Με το αποτέλεσμα αυτό, η Αγγλία έμεινε οριστικά εκτός συνέχειας από τον Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πλέον, η «σκουάντρα ατζούρα» θα διεκδικήσει την πρόκρισή της κόντρα στην Ουρουγουάη, όπου εκτός από τη νίκη τη βολεύει και η ισοπαλία, λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων!

Άναρχο, κακό ποιοτικά και χωρίς ρυθμό ήταν το ματς στο ξεκίνημά του. Οι παίκτες του Πραντέλι δεν έδειχναν ιδιαίτερη… όρεξη να επιτεθούν, περιμένοντας την Κόστα Ρίκα, στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνά τους. Οι Ιταλοί είχαν εξουδετερώσει τον Τζόελ Κάμπελ, ο οποίος δεν τροφοδοτούνταν σχεδόν καθόλου, με τον Μπολάνιος από την άλλη να δοκιμάζει κατά καιρούς το πόδι του από μακρινή απόσταση, χωρίς ωστόσο να απειλεί ιδιαίτερα τον Μπουφόν. Περίπου 27 λεπτά χρειάστηκαν –στο ματς- για να κάνει την πρώτη της τελική η «σκουάντρα ατζούρα». Στη συνέχεια, ανέλαβε δράση ο Πίρλο, ο οποίος με δύο υπέροχες μπαλιές έβγαλε τον Μπαλοτέλι σε απόσταση βολής, αλλά ο επιθετικός της Μίλαν δεν έκανε ιδανικά τελειώματα. Όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια… Στο 43’, ο Κάμπελ ανατράπηκε από τον Κιελίνι μέσα στην ιταλική περιοχή, με τον διαιτητή να δείχνει –κακώς- «παίζετε», όμως στην αμέσως επόμενη φάση ο Ρουΐς έκανε το 1-0 για την ομάδα από τη Λατινική Αμερική, σκορ το οποίο έμεινε μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους!

inner

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πραντέλι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Κασάνο στη θέση του Τιάγκο Μότα, δείχνοντας πως ήθελε τη γρήγορη ισοφάριση της Ιταλίας. Η «σκουάντρα ατζούρα» ήταν αυτή που είχε, πλέον, τον έλεγχο του ματς, ενώ και με την είσοδο του Ινσίνιε πήρε και άλλα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Οι Ιταλοί είχαν την κατοχή, αλλά από την άλλη δεν ήταν σε θέση να απειλήσουν την εστία του Νάβας, με την Κόστα Ρίκα να κρατά εύκολα το προβάδισμά της. Μάλιστα, τα πράγματα για την ανάπτυξη της ομάδας του Πραντέλι έγιναν ακόμη πιο δύσκολα όταν ο Πίντο «γέμισε» το κέντρο του με την είσοδο του Κουμπέρο στα χαφ. Έτσι, αφού οι Ιταλοί δεν έβρισκαν τους διαδρόμους για την εστία του Νάβας, το 1-0 έμεινε μέχρι τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, με την Κόστα Ρίκα να εξασφαλίζει την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας!

Οι συνθέσεις:

Ιταλία (Πραντέλι): Μπουφόν, Κιελίνι, Νταρμιάν, Τιάγκο Μότα (46’ Κασάνο), Καντρέβα (57’ Ινσίνιε), Αμπάτε, Μαρκίζιο (69’ Τσέρτσι), Μπαλοτέλι, Μπαρτζάλι, Ντε Ρόσι, Πίρλο.

Στον πάγκο: Σιρίγκου, Περίν, Ντε Σίλιο, Ακουϊλάνι, Ιμόμπιλε, Παρόλο, Μπονούτσι, Παλέτα, Βεράτι.

Κόστα Ρίκα (Πίντο): Νάβας, Γκονζάλες, Ουμάνια, Μπόρχες, Ντουάρτε, Μπολάνιος, Κάμπελ (74’ Ουρένια), Ρουΐς (81’ Μπρένες), Ντίας, Γκαμπόα, Τεχέδα (68’ Κουμπέρο).

Στον πάγκο: Πεμπερτόν, Καμπρονέρο, Ακόστα, Μιριέ, Μπαράντες, Φράνσις, Γρανάδος, Μίλερ, Κάλβο.

Η βαθμολογία του τέταρτου ομίλου:

Κόστα Ρίκα 6 (4-1)
Ιταλία 3 (2-2)
Ουρουγουάη 3 (3-4)
Αγγλία 0 (2-4)
Πηγή: sport-fm.gr

Έτσι που τα κατάφεραν...!

Κατήφεια επικρατεί στο στρατόπεδο των Άγγλων που όπως όλα δείχνουν θα αποκλειστούν πρόωρα από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Δεν έκαναν και πολλά όμως για να αλλάξουν τη μοίρα τους.

Έτσι που τα κατάφεραν...
Η ήττα από την Ουρουγουάη βάζει "ταφόπλακα" στις πιθανότητες πρόκρισης των Άγγλων στην νοκ-άουτ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Έτσι που τα κατάφεραν, όσο και να ψάχνει κανείς κάτι θετικό από το χθεσινό βράδυ ...δεν βρίσκει.

Ήταν η πρώτη φορά που τα "τρία λιοντάρια" ξεκίνησαν με δύο ήττες σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Συμπεριλαμβανομένης και της ήττας (4-1) από τη Γερμανία το 2010, μετρούν τρεις διαδοχικές ήττες.

Κατάφεραν να δεχθούν γκολ ακόμα και από ποδοσφαιριστή αγγλικής ομάδας, εν προκειμένω της Λίβερπουλ (Σουάρεζ).

Δεν έφτασε ούτε το πρώτο γκολ (ύστερα από δέκα εμφανίσεις) του Γουέιν Ρούνεϊ σε Μουντιάλ.

Όπως αποτυπώνεται σαρκαστικά και στο πρωτοσέλιδο της "Sun" μόνο με θαύμα θα περάσουν στην νοκ-άουτ φάση...

Πηγή: sport-fm.gr

Θρύλος ο Μπουφόν!!

Δεν τίθεται θέμα για την συνεισφορά του Τζιανλουίτζι Μπουφόν στις επιτυχίες της Εθνικής ομάδας της Ιταλίας. Για άλλη μια φορά έγραψε ιστορία.

Θρύλος ο Μπουφόν
Ξεχωριστή σημασία για τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν αποκτά η συμμετοχή του με την Κόστα Ρίκα.

Ο σπουδαίος Ιταλός τερματοφύλακας αγωνίζεται για 4η φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτι που στο παρελθόν έχουν καταφέρει μόνο οι Τζιάνι Ριβέρα, Τζουζέπε Μπέργκομι, Πάολο Μαλντίνι και Φάμπιο Καναβάρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμπεριλήφθηκε και στην αποστολή της "σκουάντρα ατζούρα" το 1998, αλλά δεν υπερασπίστηκε σε κανένα ματς την εστία της (βασικός ο Παλιούκα).Πηγή: sport-fm.gr

Ρόσμπεργκ για ορεκτικό!

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ είχε τον καλύτερο χρόνο στον πρώτο γύρο ελεύθερων δοκιμών εν όψει του Grand Prix της Αυστρίας. Δεύτερος ο Χάμιλτον, τρίτος ο Αλόνσο.

Ρόσμπεργκ για ορεκτικό
Πρώτος στη βαθμολογία οδηγών, πρώτος και στις ελεύθερες δοκιμές. Ο λόγος για τον Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος επιβεβαίωσε την καλή του «φόρμα» κάνοντας τον καλύτερο χρόνο στον χρόνο στον πρώτο γύρο ελεύθερων δοκιμών εν όψει του Grand Prix της Αυστρίας, που επέστρεψε στο καλεντάρι μετά από 11 χρόνια. Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes άφησε πίσω του τον ομόσταβλό του και διώκτη του στο πρωτάθλημα Λιούις Χάμιλτον, ενώ τρίτος ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο με Ferrari.

Απογοητευτική παρουσία είχαν οι δύο Red Bull, με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο να είναι δωδέκατος και τον Σεμπάστιαν Φέτελ να είναι τρεις θέσεις πίσω, ενώ αμφότεροι είχαν… σπινάρισμα στην πίστα.

Ο δεύτερος γύρος των ελεύθερων δοκιμών θα αρχίσει στις 15:00.

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Ρόσμπεργκ, Mercedes
2. Χάμιλτον, Mercedes +0.140
3. Αλόνσο, Ferrari + 0.311
4. Μάσα, Williams + 0.461
5. Μπάτον, McLaren + 0.544
6. Πέρες, Force India + 0.714
7. Χουλκενμπεργκ, Force India + 0.777
8. Μπότας, Williams + 0.819
9. Μάγκνουσεν, McLaren + 1.018
10. Ραϊκόνεν, Ferrari +1.069
11. Βερνιέ, Toro Rosso + 1.070
12. Ρικιάρντο, Red Bull + 1.077
13. Κβίατ, Toro Rosso + 1.275
14. Γκουτιέρες, Sauber + 1.689
15. Φέτελ, Red Bull +1.693
16. Γκροσάν, Lotus + 1.873
17. Μαλδονάδο, Lotus + 2.347
18. Μπιανκί, Marussia + 2.443
19. Τσίλτον, Marussia + 2.562
20. Κομπαγιάσι, Caterham + 3.316
21. Σούτιλ, Sauber + 3.396
22. Έρικσον, Caterham + 6.206
Πηγή: sport-fm.gr

«Προχωρημένη η μεταγραφή Σουάρες στην Μπαρτσελόνα»

Για προχωρημένες επαφές της Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του Λουίς Σουάρες από τη Λίβερπουλ κάνει λόγο πρωτοσέλιδο της El Mundo Deportivo.

«Προχωρημένη η μεταγραφή Σουάρες στην Μπαρτσελόνα»
Πριν καλά-καλά προλάβει να επιστρέψει στη δράση και να «σκοτώσει» την Αγγλία, ο Λουίς Σουάρες εμπλέκεται σε νέο μεταγραφικό σενάριο.

Η El Mundo Deportivo φιλοξενεί ρεπορτάζ (που είναι και πρωτοσέλιδο) στο οποίο κάνει λόγο για προχωρημένες επαφές για την απόκτηση του Ουρουγουανού επιθετικού από τη Λίβερπουλ.

inner

Ο 27χρονος άσος υπέγραψε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο νέο συμβόλαιο με τους «κόκκινους», ωστόσο σε αυτό προβλέπεται ρήτρα 65 εκατ. ευρώ για ομάδες εκτός Αγγλίας (85 εκατ. ευρώ για ομάδες του Νησιού). Πιθανολογείται πως το κόστος μπορεί να μειωθεί εφόσον συμπεριληφθεί στο deal ο Αλέξις Σάντσες, που αρέσει στη δευτεραθλήτρια της Premiership.

Οι «μπλαουγκράνα», σύμφωνα με το δημοσίευμα της καταλανικής εφημερίδας, έχουν σαν πρώτο τους στόχο τον Σουάρες θέλοντας να συνθέσουν μια τριάδα-«φωτιά» με τους υπάρχοντες Μέσι και Νεϊμάρ. Πηγή: sport-fm.gr

Θα παραταθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων!

Αναμένεται σήμερα η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Θα παραταθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
Μόλις 1 στους 2 φορολογουμένους έχει υποβάλει μέχρι σήμερα φορολογική δήλωση αν και σε 10 ημέρες εκπνέει η σχετική προθεσμία για την ηλεκτρονική κατάθεση του Ε1.

Από το σύνολο των 5,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων που υποχρεούνται στην υποβολή δήλωσης έχουν μέχρι σήμερα καταθέσει Ε1 οι 2,78 εκατομμύρια φορολογούμενοι. Από τις δηλώσεις αυτές έχουν εκκαθαρισθεί 2,74 εκατομμύρια δηλώσεις και εξ αυτών οι χρεωστικές δηλώσεις ανέρχονται σε 1.077.813 και ο μέσος φόρος ανά φορολογούμενο ανέρχεται σε 1.090 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την παράταση για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1) έως την 25η Ιουλίου 2014.


Πηγή: Newsbeast.gr

Ελλάς, μπορείς!!

Επέστρεψαν τα χαμόγελα στην Εθνική μετά το παλικαρίσιο 0-0 απέναντι στην Ιαπωνία. Πίστη για νίκη και πρόκριση απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού την Τρίτη. Αναζητείται ο… αντι-Κατσουράνης.

Ελλάς, μπορείς!
Αυτή, ναι, ήταν η Εθνική που θέλαμε. Μπορεί να μη νίκησε (ξανά). Μπορεί να μη σκόραρε (ξανά). Όμως σε αντίθεση με την πρεμιέρα απέναντι στην Κολομβία, έβγαλε το χαρακτήρα και την ψυχή που την έχουν βάλει στις καρδιές όλων των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια.

Η ήττα της πρεμιέρα, το επεισόδιο στα αποδυτήρια και η αποβολή του Κατσουράνη όχι απλώς δεν διέλυσαν, αλλά συσπείρωσαν την ομάδα του Φερνάντο Σάντος. Με άριστη οργάνωση πήρε μάλλον εύκολα το 0-0 από την Ιαπωνία που διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης στους «16». Κι αν είχε λίγη περισσότερη τύχη, η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να πάρει και τους τρεις βαθμούς, που ήταν ο αρχικός στόχος, αλλά… αναπροσαρμόστηκε μετά την αποβολή του αρχηγού.

Ήταν εμφανές, παρά την κόπωση από την υπερπροσπάθεια, πως η αυτοπεποίθηση είχε επιστρέψει για τα καλά στα πρόσωπα των Ελλήνων παικτών μετά τον αγώνα. Οι διεθνείς γνωρίζουν πρώτοι από όλους πως αδίκησαν τους εαυτούς τους στην πρεμιέρα, αλλά έκαναν το πρώτο βήμα για να «διορθώσουν» το λάθος.

Η πίστη στα αποδυτήρια ήταν διάχυτη εν όψει του «τελικού» της Τρίτης στη Φορταλέσα (23:00) απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού. Η Εθνική θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει σε παρουσία στους «16». Είτε με… μισό μηδέν εφόσον την ίδια ώρα η Ιαπωνία δεν κερδίσει την Κολομβία, είτε-στο πιο δύσκολο σενάριο-με 3+ γκολ διαφορά αν οι Ασιάτες επικρατήσουν των πρωτοπόρων του ομίλου.

Αλλαγή ή αλλαγές

Η ελληνική αποστολή επέστρεψε λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) στη μουντιαλική βάση της, το Αρακαζού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σήμερα ξεκούραση και αποκατάσταση, ενώ εν συνεχεία θα αρχίσει η προετοιμασία για το μεγάλο ματς της Τρίτης.

Σε αυτό ο Φερνάντο Σάντος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Κατσουράνη. Για τον αντικαταστάτη του μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν. Θα επιλεγεί ένας εκ των Τζιόλη, Σάμαρη ή Ταχτσίδη; Θα μεταφερθεί στον άξονα ο Μανιάτης για να πάει εσωτερικός μέσος ο Καραγκούνης; Ουδείς ξέρει, πιθανότατα ακόμη ούτε ο ίδιος ο Πορτογάλος προπονητής. Υπάρχουν, όμως, κι άλλα ερωτηματικά; Θα είναι έτοιμος να παίξει ο Μήτρογλου μετά τον χθεσινό του τραυματισμό (που δεν φαίνεται σοβαρός); Θα εμπιστευτεί ξανά τον Φετφατζίδη, που χθες «θυσιάστηκε» μετά την αποβολή του Κατσουράνη, από την αρχή η τεχνική ηγεσία; Οι απαντήσεις προσεχώς…Πηγή: sport-fm.gr

Όχι πλέον… φίλοι!!

Ονδούρα και Ισημερινός παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για πρόκριση στο πρώτο επίσημο ματς της ιστορίας τους μετά από 13 φιλικά.

Όχι πλέον… φίλοι
Στις 13 προηγούμενες συναντήσεις τους, ήταν… φίλοι. Απόψε, ωστόσο, στην Κουριτίμπα (01:00) Ονδούρα και Ισημερινός παίζουν για τη ζωή τους, καθώς ο ηττημένος-αν υπάρξει τέτοιος-χάνει ουσιαστικά κάθε ελπίδα πρόκρισης από τον πέμπτο όμιλο.

Οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττες, 3-0 για τη μεν Ονδούρα από τη Γαλλία και 2-1 για τον δε Ισημερινό από τη Γαλλία. Ο τιμωρημένος Γουίλσον Παλάσιος θα λείψει σίγουρα, ενώ ο Βίκτορ Μπερνάρντες είναι εξαιρετικά αμφίβολος λόγω τραυματισμού. Ο Ισημερινός δεν αναμένεται να έχει αλλαγές σε σχέση με την πρεμιέρα.

Στις 13 προηγούμενες συναντήσεις τους, ο Ισημερινός είχε 3 νίκες έναντι 2 της Ονδούρας, ενώ 8 παιχνίδια δεν είχαν νικητή.

Πιθανές συνθέσεις:

Ονδούρα (Σουάρες, 4-4-2): Βαγιάδρες, Μπέκελς, Ο. Τσάβες, Φιγκερόα, Ιζαγκίρε, Μ. Τσάβες, Γκαρσία, Γκαρίδο, Εσπινόσα, Μπένγκστον, Κόστλι.

Ισημερινός (Ρουέδα, 4-4-2): Ντομίνγκες, Παρέδες, Εράσο, Γκουάγκουα, Αγιόβι, Α. Βαλένσια, Γκρουέσο, Νομπόα, Μοντέρο, Ε. Βαλένσια, Καϊσέδο.

Διαιτητής: Μπέντζαμιν Ουίλιαμς (Αυστραλία). Πηγή: sport-fm.gr

Μάχονται για την πρωτιά!!

Ελβετία και Γαλλία μονομαχούν στο Σαλβαδόρ με φόντο την πρωτιά στον πέμπτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μάχονται για την πρωτιά
Μετά τη νικηφόρα εκκίνησή τους στο Μουντιάλ, τα μεγάλα φαβορί του πέμπτου ομίλου συγκρούονται στο Σαλβαδόρ (22:00) σε ένα παιχνίδι που πιθανώς να κρίνει την πρωτιά στο γκρουπ.

Η ομάδα του Ότμαρ Χίτσφελντ επικράτησε 2-1 του Ισημερινού στην πρεμιέρα με γκολ του Σεφέροβιτς στις καθυστερήσεις. Ο Γερμανός τεχνικός δεν αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές, όπως πιθανότατα και ο Ντιντιέ Ντεσάν. Μετά το άνετο 3-0 επί της Ονδούρας ο προπονητής της Γαλλίας περιμένει να δοκιμάσει τους παίκτες του σε συνθήκες πραγματικής πίεσης.

Οι δύο ομάδες έχουν μακρά προϊστορία, καθώς η αποψινή τους συνάντηση είναι η 37η. Η Γαλλία μετρά 15 νίκες έναντι 12 της Ελβετίας, ενώ 9 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Πάντως μόνο τέσσερα ματς από αυτά ήταν επίσημα, ενώ δεν έχουν τεθεί αντιμέτωπες ποτέ σε τελικά Μουντιάλ. Πάντως οι «τρικολόρ» δεν έχουν χάσει από το 1992, σε ένα φιλικό ματς.

Πιθανές συνθέσεις:

Ελβετία (Χίτσφελντ, 4-5-1): Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Τζουρού, Φον Μπέργκεν, Ροντρίγκες, Ινλέρ, Σακίρι, Μπεχράμι, Στόκερ, Τσάκα, Ντρμιτς.

Γαλλία (Ντεσάν, 4-3-3): Γιορίς, Ντεμπισί, Βαράν, Σακχό, Εβρά, Καμπάιγ, Ματουιντί, Πογκμπά, Βαλμπουενά, Γκριζμάν, Μπενζεμά.

Διαιτητής: Μπιόρν Κάουπερς (Ολλανδία). Πηγή: sport-fm.gr

Καλή η αρχή, αλλά…!!

Ιταλία και Κόστα Ρίκα έκαναν ονειρεμένη πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά ακόμη δεν πέτυχαν τίποτα και η αναμέτρησή τους σήμερα θα κρίνει πολλά.

Καλή η αρχή, αλλά…
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Δεν είναι όμως το παν. Γι’ αυτό και Ιταλία και Κόστα Ρίκα θέλουν να «χτίσουν» πάνω στις νίκες τους στην πρεμιέρα, απέναντι σε Αγγλία (2-1) και Ουρουγουάη (3-1) αντίστοιχα, απόψε στο Ρεσίφε για τον τέταρτο όμιλο (19:00). Ο νικητής θα κάνει άλμα για τους «16», ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας μεγάλη χαμένη θα είναι η Αγγλία, που μετά τη δεύτερη ήττα της χθες από την Ουρουγουάη, θα μείνει σε αυτή την περίπτωση και μαθηματικά εκτός συνέχειας.

Η «σκουάντρα ατζούρα» πιθανώς να έχει κάτω από τα δοκάρια της ξανά τον Μπουφόν αντί του Σιρίγκου, καθώς ο γκολκίπερ της Γιουβέντους ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον αστράγαλο. Στον αντίποδα, ο Χόρχε Λουίς Πίντο δεν αναμένεται να προχωρήσει σε καμία αλλαγή και θα έχει ξανά στην κορυφή της επίθεσης τον Τζόελ Κάμπελ.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί μόλις μία φορά κατά το παρελθόν, πριν από 20 χρόνια σε φιλικό στις ΗΠΑ, με την Ιταλία να επικρατεί 1-0.

Πιθανές συνθέσεις:

Ιταλία (Πραντέλι, 4-5-1): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαρτζάλι, Παλέτα, Νταρμιάν, Ντε Ρόσι, Βεράτι, Πίρλο, Μαρκίζιο, Καντρέβα, Μπαλοτέλι.

Κόστα Ρίκα (Πίντο, 4-4-1-1): Νάβας, Γκονζάλες, Ουμάνα, Ντουάρτε, Γκαμπόα, Μπολάνιος, Ντίας, Τεχέδα, Μπόρχες, Ρουίς, Κάμπελ.

Διαιτητής: Ενρίκε Όσες (Χιλή). Πηγή: sport-fm.gr

Μαυραγορίτες και συλλήψεις στο Ελλάδα-Ιαπωνία!!

Κρούσματα μαύρης αγοράς παρατηρήθηκαν πριν τον αγώνα της Ελλάδας με την Ιαπωνία. Συνελήφθησαν τρία άτομα, ανάμεσά τους και Έλληνας σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Βραζιλίας.

Μαυραγορίτες και συλλήψεις στο Ελλάδα-Ιαπωνία
Επιτήδειοι υπάρχουν παντού και δεν θα μπορούσαν να λείψουν από το Μουντιάλ. Μπορεί το παιχνίδι μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας να μην ήταν το πλέον εμπορικό της διοργάνωσης, ωστόσο στο γήπεδο του Νατάλ υπήρχε sold out και πριν το παιχνίδι εμφανίστηκαν κρούσματα μαύρης αγοράς.

Σύμφωνα με την Globo, που παρουσιάζει και ένα αποκαλυπτικό βίντεο δοσοληψιών, υπήρξαν περιπτώσεις που για εισιτήρια του αγώνα ζητούνταν μέχρι και 130 ευρώ, δηλαδή ποσό 5-6 φορές πάνω από την πραγματική τιμή των εισιτηρίων.

Οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις, ενός Έλληνα, ενός Ιάπωνα κι ενός Δανού. Ανάλογα κρούσματα έχουν παρατηρηθεί και σε άλλα γήπεδα που φιλοξενούνται αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.Πηγή: sport-fm.gr

Στη βάση της η Εθνική!!

Με μικρή καθυστέρηση προσγειώθηκε τα ξημερώματα στο Αρακαζού η αποστολή της Εθνικής μετά το 0-0 με την Ιαπωνία.

Στη βάση της η Εθνική
Στο ορμητήριό της για το Παγκόσμιο Κύπελλο, το Αρακαζού, επέστρεψε η αποστολή της Εθνικής λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) και με καθυστέρηση 40 λεπτών.

Οι διεθνείς, εμφανώς κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια αλλά και αισιόδοξοι για το μέλλον, επιβιβάστηκαν αμέσως στο πούλμαν και επέστρεψαν στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή.

Το πρόγραμμα μετά τις απαραίτητες ώρες ύπνου περιλαμβάνει αποκατάσταση και ουσιαστικά από το Σάββατο θα αρχίσει η προετοιμασία για τον «τελικό» της Τρίτης απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού (23:00 ώρα Ελλάδος) στη Φορταλέσα.

Δείτε φωτογραφία της άφιξης από τη Globoesporte:

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένει Σάσα και Νικ!

Την απάντηση του Σάσα Βεζένκοφ μέσα στη μέρα και του Νικ Καλάθη άμεσα περιμένουν στον Παναθηναϊκό. Αισιοδοξία για τις δύο υποθέσεις. Αναζήτηση σέντερ για το «τριφύλλι».

Περιμένει Σάσα και Νικ
Έκανε τις προτάσεις του και πλέον περιμένει απαντήσεις ο Παναθηναϊκός. Η πρώτη αναμένεται άμεσα. Οι «πράσινοι» έχουν προσφέρει ένα καλό συμβόλαιο στον Σάσα Βεζένκοφ και ο 19χρονος Βούλγαρος καλείται μέσα στη μέρα να απαντήσει κι εφόσον ο καλύτερος νέος παίκτης της Α1 πέρσι και φέτος πει το «ναι», θα ενεργοποιηθεί η ρήτρα αγοράς του από τον Άρη (250.000 ευρώ).

Στο μεταξύ, ο Παναθηναϊκός είναι σε ανοικτή γραμμή με τον Νικ Καλάθη. Οι νταμπλούχοι δεν ανησυχούν από τις χθεσινές δηλώσεις του προπονητή των Γκρίζλις, αφού γνωρίζουν πως ο 25χρονος άσος ψάχνει ένα πολύ καλύτερο συμβόλαιο από το «φτωχό» που προβλέπεται από την ομάδα του Μέμφις εφόσον μείνει. Ο διεθνής άσος, πάντως, διεκδικείται σίγουρα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη, ενώ φημολογείται έντονα πως θα κινηθεί και η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ψάχνοντας σέντερ

Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να βγει στην αγορά για σέντερ, καθώς ο Στεφάν Λάσμε υπογράφει στην Αναντολού Εφές. Οι «πράσινοι» έχουν δεχτεί προτάσεις από μάνατζερ και ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς εξετάζει τις επιλογές που υπάρχουν, με τη διοίκηση να του προσφέρει ένα καλό μπάτζετ.

«Θα τα καταφέρει ο Λούντζης»

Ο Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος, προπονητής του Μιχάλη Λούντζη στον Κρόνο για πολλά χρόνια, μίλησε στη SportDay για το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού. Η συμφωνία είναι δεδομένη κι εκκρεμεί η ανακοίνωση της απόκτησης του 16χρονου άσου. «Είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ηλικίας του. Είναι πολύ έξυπνος και διαθέτει εξαιρετική αντίληψη στο παρκέ. Είναι πολύ ψηλός (1,93μ.) και παρότι αγωνίζεται στη θέση του πλέι μέικερ, μπορεί να παίξει και σαν σούτινγκ γκαρντ. Έχει άγνοια κινδύνου και μπορεί να βγάλει πολλή ενέργεια στο παρκέ. Είναι ήρεμο παιδί και δεν φοβάται. Του δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να δουλέψει και να βελτιωθεί. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει», τόνισε. Πηγή: sport-fm.gr

Μένουν, αλλά μόνο για τη Football League!!

Στον Άρη θα παραμείνουν και την επόμενη σεζόν οι Σουνάς, Γιαννίτσης, Σταυρόπουλος, αλλά μόνο σε περίπτωση που η ομάδα πάρει μέρος στη Football League. Έρχονται και άλλες ανανεώσεις.

Μένουν, αλλά μόνο για τη Football League
Να διατηρήσει έναν βασικό κορμό από το ρόστερ της σεζόν που έφυγε, θέλει ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

Ψηλά στη λίστα του βρίσκονται οι Σουνάς, Γιαννίτσης, Σταυρόπουλος, με τους οποίους η διοίκηση ήρθε σε συμφωνία για παραμονή τους στην ομάδα, αν και αρχικά ήταν διστακτικοί. Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος έχει καταθέσει προσφυγή για να εξασφαλίσει τα δεδουλευμένα του.

Οι τρεις ποδοσφαιριστές και η ομάδα τα έχουν βρει προφορικά και η συμφωνία θα πάρει επίσημη μορφή μόνο αν η ομάδα πάρει μέρος στη Football League και δεν ακολουθηθεί το πλάνο περί ειδικής εκκαθάρισης, που θα έχει ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική.

Οι παίκτες θα ανανεώσουν με αυξημένες οικονομικές απολαβές και στα νέα τους συμβόλαια θα μπουν οι οφειλές από τη σεζόν 2013-14.

Άμεσα θα γίνει ακόμη μια ανανέωση που θα αφορά παίκτη άνω των 24 ετών, ενώ λόγω της μη εξασφάλισης άδειας υπάρχει η δυνατότητα για δυο συνολικά, για παίκτες σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία.

Ο προπονητής της ομάδας είναι θετικός για τον Νίκο Ψυχογιό, ενώ θα κληθεί εντός των ημερών και ο Νίκος Αγγελούδης.
Πηγή: sport-fm.gr

Μρτζα ή Τζεμπούρ;

Η ΑΕΚ είναι σε επαφή με τον Ντράγκαν Μρτζα και τον Ράφικ Τζεμπούρ για τη θέση του σέντερ φορ. Πρόταση στον Σέρβο φορ. Οι προϋποθέσεις για τις δύο περιπτώσεις. Τι «παίζει» με τον τεχνικό διευθυντή.

Μρτζα ή Τζεμπούρ;
Η απόφαση για την απόκτηση ενός επιθετικού που θα βοηθήσει ουσιαστικά την ΑΕΚ, αλλά ταυτόχρονα θα κάνει «γκελ» στον κόσμο είναι ειλημμένη, ειδικά μετά τις αρνητικές εξελίξεις στις υποθέσεις των Λάζοβιτς και Παπαδόπουλου.

Η «Ένωση» δουλεύει ταυτόχρονα δύο υποθέσεις επιθετικών εγνωσμένης αξίας και ελπίζει σε αίσια κατάληξη. Η πρώτη είναι του Ντράγκαν Μρτζα, στον οποίο μετά την αρχική κρούση, έγινε χθες και βελτιωμένη προσφορά. Ο 30χρονος Σέρβος, που έχει κάνει προσφυγή κατά του Ερυθρού Αστέρα, δεν έμεινε αδιάφορος, αλλά ζήτησε κάποιες μέρες για να το σκεφτεί και με την επιστροφή του ατζέντη του από τη Μόσχα ίσως υπάρξουν εξελίξεις.

Την ίδια ώρα, συντηρείται το φλερτ με τον Ράφικ Τζεμπούρ. Η ΑΕΚ έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον Αλγερινό φορ που αποχωρεί από τη Νότιγχαμ, ωστόσο δεν πρόκειται να προχωρήσει πιο «ζεστά» αν δεν λάβει αποδείξεις (κι όχι απλές διαβεβαιώσεις) πως είναι ελεύθερος. Κι αυτό γιατί φημολογείται έντονα πως ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να έχει λόγο για το μέλλον του «τρομοκράτη».

Καμία συμφωνία ακόμη

Η αναζήτηση τεχνικού διευθυντή στην ΑΕΚ συνεχίζεται. Χθες στα ονόματα υποψηφίων και δίπλα σε αυτά των Βασίλη Τσιάρτα και Τόνι Σαβέφσκι προστέθηκαν αυτά των Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς. Ο προτελευταίος θα είχε προβάδισμα αν εξαρτιόταν αποκλειστικά από την «Ένωση», ωστόσο έχει συμβόλαιο με τη Λας Πάλμας που είναι κοντά στην άνοδο στην Primera Division. Υπολογίζεται πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν οριστικές εξελίξεις.
Πηγή: sport-fm.gr

Χάσμα με Μάντζαρη και αναπροσαρμογή στόχων!!

Σημαντική η διαφορά του Ολυμπιακού με τον Μάντζαρη, αλλά αισιοδοξία πως μπορεί να καλυφθεί. Αναπροσαρμογή στόχων, αφού ο Χάινς μένει ΤΣΣΚΑ και ο Ντιλέινι προτιμά ΝΒΑ. Οι υποψήφιοι για τις θέσεις.

Χάσμα με Μάντζαρη και αναπροσαρμογή στόχων
Μεγάλη διαφορά, που θα χρειαστεί αμοιβαίες υποχωρήσεις για να καλυφθεί, έχει προκύψει στις επαφές του Ολυμπιακού με τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Οι «ερυθρόλευκοι» φέρονται να πρόσφεραν στον παίκτη 1,1 εκατ. ευρώ για τριετές συμβόλαιο με κλιμακωτά αυξανόμενες αποδοχές, αλλά η πλευρά του 24χρονου άσου ζήτησε αρχικά 2 εκατ. ευρώ και έπεσε στη συνέχεια στα 1,8. Παρότι πρόκειται για… χάσμα, υπάρχει αισιοδοξία πως λόγω της καλής πίστης που υπάρχει εκατέρωθεν η απόσταση μπορεί να καλυφθεί. Σε αυτό ίσως παίξει ρόλο και η παρουσία των αδερφών Αγγελόπουλων στην επόμενη συνάντηση που θα γίνει προσεχώς.

Από την υπόθεση αυτή θα εξαρτηθεί και η θέση του φόργουορντ. Αν δεν ανανεώσει ο Μάντζαρης και έρθει πρόταση από το εξωτερικό (Γαλατάσαραϊ;), τότε πιθανότατα θα διατεθεί θέση ξένου για την περιφέρεια και θα προτιμηθεί ο Μάικ Μπράμος για «τριάρι».

Πάει για άλλους

Ο Ολυμπιακός καλείται να αναπροσαρμόσει τους στόχους του για σέντερ και γκαρντ, αφού ο μεν Κάιλ Χάινς μένει σίγουρα στην ΤΣΣΚΑ μετά την πρόσληψη του Δημήτρη Ιτούδη, ο δε Μάλκολμ Ντιλέινι έχει προτεραιότητα το ΝΒΑ και οι «ερυθρόλευκοι» δύσκολα θα περιμένουν να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Για τη θέση του σέντερ ήδη οι Πειραιώτες σκανάρουν την αγορά. Στα υπόψη είναι ο Τζαμαϊκανός της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, Σαμάρντο Σάμιουελς, ο Νιγηριανός Τρέβορ Εμπάκουε της Ρόμα και ο Γάλλος Τζόφρι Λοβέρν της Παρτιζάν. Για τα γκαρντ ψηλά στη λίστα είναι ο Όλιβερ Λαφαγέτ της Βαλένθια.Πηγή: sport-fm.gr

Λύση Μπόγιαν!!

Φήμες για επαφή του Ολυμπιακού με τον Μπόγιαν Κρκιτς. Προτάθηκε ο Ντουρμάζ για τη θέση του εξτρέμ. Πόρτο στο προσκήνιο για Μανωλά. Τι γίνεται με Εντινγκά και Μαρκάνο.

Λύση Μπόγιαν
Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από ακραίους, καθώς με τις πιθανότητες παραμονής του Τζόελ Κάμπελ απειροελάχιστες, τους Γκαζαριάν και Κολοβό να λογίζονται σε πρώτη φάση ως εναλλακτικές λύσεις και την υπόθεση του Παϊτίμ Κασάμι να έχει «κολλήσει» τις τελευταίες μέρες, οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν για βασικές λύσεις στα άκρα τους, όπως φυσικά και για την απόκτηση σέντερ φορ.

Ένας παίκτης που πιθανώς να επανέρχεται στο προσκήνιο, αφού μπορεί να βοηθήσει και στις δύο θέσεις, είναι ο Μπόγιαν Κρκιτς. Χθεσινοβραδινές πληροφορίες τις SportDay ήθελαν τον Ολυμπιακό να έχει επαφή μαζί του τις επόμενες μέρες, την ώρα που ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται στη Σαντορίνη για διακοπές. Ο 24χρονος άσος έχει ενημερωθεί από τον Λουίς Ενρίκε πως δεν είναι στα πλάνα του στην Μπαρτσελόνα και ουσιαστικά βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας.

Εξάλλου, στον Ολυμπιακό προτάθηκε για τη θέση του δεξιού εξτρέμ ο Τζίμι Ντουρμάζ, ο 25χρονος Σουηδός που προέρχεται από πολύ καλή χρονιά με την Γκεντσλερμπιρλιγκί.

Στο «μέτωπο» του επιθετικού, ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον παραμένει πρώτος στόχος, αλλά οι δυσκολίες είναι μεγάλες. Οι δύο πολύ καλές προτάσεις που έχουν γίνει στη Χέρενφεϊν έχουν απορριφθεί από την ολλανδική ομάδα και είναι αμφίβολο αν οι «ερυθρόλευκοι» θα επανέλθουν, την ώρα που φήμες θέλουν τη Ρεάλ Σοσιεδάδ να μπαίνει δυναμικά στο κόλπο για την απόκτηση του παίκτη.

Πόρτο για Μανωλά

Η Πόρτο φαίνεται πως ενδιαφέρεται σοβαρά για τον Κώστα Μανωλά. Οι «δράκοι» είναι έτοιμοι να πουλήσουν ακριβά τον Γάλλο στόπερ Ελιακίμ Μανγκαλά και βλέπουν στο πρόσωπο του Έλληνα διεθνή έναν εξαιρετικό αντικαταστάτη. Το βέβαιο είναι πως ο Μανωλάς με τις εμφανίσεις του στο Μουντιάλ, ειδικά την τελευταία απέναντι στην Ιαπωνία, θα προσελκύσει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός δεν «καίγεται» να τον πουλήσει, αλλά θα συζητήσει κάθε ενδιαφέρουσα πρόταση.

Τι γίνεται με τους δανεικούς

Κι ενώ ο Τζόελ Κάμπελ απομακρύνεται, αφού οι μνηστήρες πληθαίνουν, ο Ολυμπιακός συνεχίζει τις επαφές για την παραμονή των Ντελβίν Εντινγκά και Ιβάν Μαρκάνο. Η περίπτωση του Κονγκολέζου αμυντικού χαφ είναι σε καλό δρόμο και λογικά θα έχει θετική κατάληψη η συνεννόηση με τη Μονακό. Αντίθετα, υπάρχει στασιμότητα για τον Ισπανό άσο στις επαφές με τη Ρούμπιν και από την έκβαση της υπόθεσης θα εξαρτηθούν πολλά για τις επόμενες κινήσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Νάτχο και… Σαϊντί!!

Αυξάνονται οι πιθανότητες παραμονής του Μπίμπρας Νάτχο στον ΠΑΟΚ, που του έχει καταθέσει την καλύτερη πρόταση. Επιβεβαιώνει ο «Δικέφαλος του Βορρά» το ενδιαφέρον για τον εξτρέμ, Σαϊντί Ντιμπαζοκίνζα.

Νάτχο και… Σαϊντί
Δύο δυνατά όπλα έχει ο ΠΑΟΚ στη μάχη που δίνει για να διατηρήσει τον Μπίμπρας Νάτχο στο ρόστερ του.

Είχε φάνει πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου ότι Ιβάν Σαββίδη θέλει να κρατήσει στην ομάδα τον Ισραηλινό μέσο, για αυτό και του πρότεινε συμβόλαιο με απολαβές 1,5 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής οι υπόλοιπες προτάσεις που έχει δεχθεί ο 26χρονος ποδοσφαιριστής είναι στα μισά χρήματα από αυτά που του δίνει η ελληνική ομάδα.

Αυτό οφείλεται και στο διαβατήριο του Νάτχο. Υπάρχει μια λεπτομέρεια που κάνει απαγορευτική την παραμονή του σε κάποιες χώρες. Εκτός από τη σφραγίδα του Ισραήλ, έχει παλαιστινιακή. Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται οι «μνηστήρες» και αυξάνονται οι πιθανότητες να πει το «ναι».

Ο πρώην χαφ της Ρουμπίν Καζάν δεν έχει απαντήσει ακόμη και περιμένει ενημέρωση από τον ατζέντη του για τυχόν κίνηση από άλλους συλλόγους, ενώ ο ίδιος έχει μεγάλη επιθυμία να αγωνιστεί στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Ήρθε η επιβεβαίωση

Έχουν γραφτεί πολλά ονόματα για τον ΠΑΟΚ τον τελευταίο καιρό και ταυτόχρονα έχουν έρθει πολλές διαψεύσεις από τους ανθρώπους της ομάδας. Ωστόσο, συνέβη το αντίθετο για τον Σαϊντί Ντιμπαζοκίνζα. Ο Τύπος της Πολωνίας έκανε λόγο τις προηγούμενες ημέρες για ενδιαφέρον για τον 27χρονο εξτρέμ από το Μπουρουντί που αγωνίζεται στην KS Κρακόβια τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πλέον, επιβεβαιώνει η ΠΑΕ ότι εξετάζει σοβαρά τη συγκεκριμένη περίπτωση.Πηγή: sport-fm.gr

«Γιατί πήγε με σέντρες η Ιαπωνία;»

Ο Ζίκο, που έχει περάσει από τον πάγκο της Ιαπωνίας, επέκρινε τον τρόπο που αγωνίστηκε η ασιατική ομάδα. Τι είπε για τους πρώην παίκτες του στον Ολυμπιακό ο Βραζιλιάνος θρύλος.

«Γιατί πήγε με σέντρες η Ιαπωνία;»
Κριτική για τον τρόπο που αγωνίστηκε η Ιαπωνία απέναντι στην Ελλάδα άσκησε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Ζίκο. Ο θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου έχει περάσει από τον πάγκο του ασιατικού συγκροτήματος (2002-2006).

«Η Ιαπωνία είχε να αντιμετωπίσει μία πολύ δυνατή άμυνα, μια από τις κορυφαίες ομάδες και δεν καταλαβαίνω γιατί έκανε τόσες πολλές σέντρες. Το 2005 στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών είχαμε αντιμετωπίσει την Ελλάδα και ξέραμε πως ο μόνος τρόπος να την κερδίσουμε ήταν να παίξουμε γρήγορα και όχι με σέντρες. Σήμερα είδα πως οι παίκτες της Ιαπωνίας δεν είχαν αυτοπεποίθηση να κάνουν μια προσωπική ενέργεια. Δεν μου αρέσει να βλέπω την Ιαπωνία να παίζει με γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή. Πάντα έκανε καλές εμφανίσεις απέναντι σε ευρωπαϊκές ομάδες όταν έπαιζε γρήγορα», τόνισε.

Όσο για τον τελευταίο της αγώνα, απέναντι στην Κολομβία, είπε: «Είναι πολύ δύσκολο να προκριθεί η Ιαπωνία. Ειδικά με τον τρόπο που αγωνίζεται η Κολομβία».

Τέλος, μίλησε και για τους παίκτες που είχε υπό τις οδηγίες του στον Ολυμπιακό και που τώρα βρίσκονται με την ελληνική ομάδα στο Μουντιάλ. «Είχα στην ομάδα τον Μήτρογλου και τον Φετφατζίδη και χαίρομαι για την εξέλιξή τους και που τους βλέπω να παίζουν σε ένα Μουντιάλ». Πηγή: sport-fm.gr

Εξετάζει Καγκελμάχερ!!

Την περίπτωση του Γκάρι Κρίστοφερ Καγκελμάχερ, που αποχωρεί από τη Μονακό, εξετάζει για τα στόπερ ο Παναθηναϊκός. Σύσκεψη κορυφής σήμερα στην ομάδα. Στις ΗΠΑ με την… κούπα ο Κωνσταντίνου.

Εξετάζει Καγκελμάχερ
Ένα νέο όνομα προέκυψε στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό και το κέντρο άμυνάς του, όπου αναζητεί τουλάχιστον έναν παίκτη (θα αποκτηθεί και δεύτερος αν δεν μείνει ο Γκόρντον Σίλντενφελντ). Ο λόγος για τον Γκάρι Κρίστοφερ Καγκελμάχερ, ο οποίος προτάθηκε και εξετάζεται.

Ο 26χρονος στόπερ γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1988 (έχει ύψος 1,83 μ.) είναι Ουρουγουανός, αλλά έχει και γερμανικό διαβατήριο. Μένει ελεύθερος από τη Μονακό, από την οποία φέτος έπαιξε δανεικός στη Βαλανσιέν έχοντας 33 συμμετοχές. Άρχισε την καριέρα του στην πατρίδα του και την Ντανούμπιο, ενώ είχε ένα πέρασμα από τη Ρεάλ πραγματοποιώντας μία εμφάνιση με την πρώτη ομάδα, προτού παίξει στη δεύτερη ομάδα της «βασίλισσας» και δοθεί δανεικός στη Γκέρμιναλ. Το κασέ του είναι προσιτό, καθώς δεν ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Αποφάσεις τόσο για τη θέση του στόπερ, όσο και για τα υπόλοιπα μεταγραφικά ζητήματα θα ληφθούν στη συνάντηση κορυφής που θα έχουν σήμερα στα γραφεί της ΠΑΕ Αλαφούζος, Αναστασίου, Νταμπίζας, Σαραβάκος και Σαμαράς. Οι «πράσινοι» θα ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για τις υποθέσεις των Σίλντενφελντ και Αμπέντ, τους οποίους δείχνουν διάθεση να περιμένουν για κάποιες μέρες ακόμη, αλλά όχι… αιώνια. Ειδικά για τον Αλγερινό μέσο, τα περιθώρια υπομονής για τις διαθέσεις της Νιούκαστλ μπορεί να γίνουν μεγαλύτερα εφόσον ολοκληρωθεί η επιστροφή του Καραγκούνη.

Σε ό,τι αφορά στον Ζέκα, από μέρα σε μέρα θα ανακοινωθεί η επέκταση συμβολαίου του, πιθανότατα μέχρι το 2018. Η συμφωνία είναι δεδομένη και έχουν ανταλλαγεί και τα υπογεγραμμένα συμβόλαια.

Η κούπα στην ομογένεια

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου ταξίδεψε στις ΗΠΑ και σήμερα θα δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του συνδέσμου Panatha USA. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ έχει στις αποσκευές του και το τρόπαιο του κυπελλούχου Ελλάδας. Στόχος είναι να προσελκύσει μέλη για την «Παναθηναϊκή Συμμαχία». Πηγή: sport-fm.gr

Παράπονα Σάντος για τη διαιτησία!!

Πολλά παράπονα για τη διαιτησία και τη φάση της αποβολής του Κώστα Κατσουράνη είχε ο Φερνάντο Σάντος μετά το 0-0 της Εθνικής με την Ιαπωνία. Η αφοπλιστική απάντηση σε Ιάπωνα δημοσιογράφο.

Παράπονα Σάντος για τη διαιτησία
Για διαφορετικά κριτήρια σε ό,τι αφορά τις κίτρινες κάρτες που μοιράστηκαν έκανε λόγο ο Φερνάντο Σάντος μετά την ισοπαλία της Εθνικής απέναντι στην Ιαπωνία (0-0) αναφέροντας πως ο διαιτητής Τζόελ Αγκιλάρ δεν έδειξε την ίδια «ευαισθησία» σε αντίστοιχα μαρκαρίσματα αντιπάλων και τιμώρησε μόνο τον Κατσουράνη.

«Δυσκολεύομαι να κατανοήσω τι έγινε στη φάση της αποβολής. Ο Κατσουράνης έκανε δύο ή τρία φάουλ και αποβλήθηκε αμέσως, ενώ είδα άλλους παίκτες της Ιαπωνίας να κάνουν πολλά φάουλ από πίσω και να μην τιμωρούνται. Δεν ξέρω ποια ήταν τα κριτήρια. Μετά την αποβολή αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον επιθετικό μας να συμμετέχει στο αμυντικό κομμάτι και αυτό επηρέασε τη διάταξή μας και μας πλήγωσε», τόνισε.

Όσο για το ματς της Τρίτης με την Ακτή Ελεφαντοστού, ανέφερε: «Πρέπει να νικήσουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ο αγώνας με την Ακτή Ελεφαντοστού θα είναι καθοριστικός, αλλά δεν εξαρτόμαστε μόνο από το δικό μας αποτέλεσμα, καθώς θέλουμε θετικό αποτέλεσμα της Κολομβίας απέναντι στην Ιαπωνία. Όμως πρωτίστως θα πρέπει εμείς να πάρουμε το δικό μας παιχνίδι».

Αναλύοντας τον αντίπαλο, είπε: «Η Ακτή Ελεφαντοστού είναι ομάδα υψηλής ποιότητας, με παίκτες που έχουν φυσικές δυνάμεις και παίζουν στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Θα πρέπει να τους κοιτάξουμε στα μάτια. Θα πρέπει να ψάξουμε χώρους και να μην τους επιτρέψουμε να τρυπήσουν την άμυνά μας. Έχει σημασία να νικήσουμε το ατομικό τους ταλέντο και να εκμεταλλευτούμε κάποιες αδυναμίες που έχουν σε τακτικό επίπεδο».

Τέλος, σε ερώτηση Ιάπωνα δημοσιογράφου για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσει η δική του ομάδα την Κολομβία, απάντησε: «Πώς να ξέρω εγώ; Εμείς χάσαμε από την Κολομβία. Θα είχα συμβουλή για την Κολομβία πώς να μη χάσει από την Ιαπωνία, κάτι που μας συμφέρει άλλωστε (γέλια)».

H ιδανική αποβολή, που μας κρατάει στο παιχνίδι...!!

Ο Κώστας Μιαούλης εξηγεί τους λόγους, για τους οποίους η κόκκινη του Κατσουράνη λειτούργησε ευεργετικά, για μια σειρά από λόγους που θα διαβάσετε παρακάτω

H ιδανική αποβολή, που μας κρατάει στο παιχνίδι...
Το ποδόσφαιρο έχει τον δικό του τρόπο ν' απονέμει δικαιοσύνη. Καμία φορά μπορεί φαινομενικά να δείχνει πως είναι εναντίον σου, αλλά τελικά, ίσως σε δικαιώσει ή βοηθήσει στην εξέλιξη. Το γράφω αυτό για μια σειρά από λόγους τους οποίους καταγράφω άμεσα, δίχως άλλους προλόγους:

1) Οι διεθνείς μας που έμειναν στο παιχνίδι, λειτούργησαν με το ένστικτο της επιβίωσης, κατανοώντας πως δεν υπάρχει μέλλον, αν δεν δώσουν τα πάντα, αν δεν πάρουν, τουλάχιστον τον έναν πόντο. Δεν είναι τυχαίο, πως αμέσως μετά την αποβολή γίνονται οι δύο ευκαιρίες του Τοροσίδη, ενώ στο δεύτερο μέρος η Εθνική είχε τα δικά της καλά διαστήματα (πάντα με δεδομένα Εθνικής Ελλάδος) με τα στημένα.

2) Ο συνδυασμός του μπάχαλου που προηγήθηκε με το επεισόδιο, με την αποβολή του Κατσουράνη, έφερε άμεσα τους διεθνείς, προ ευθυνών, που ίσως και δεν τους αναλογούσαν, αλλά μετά από ήττα θα γινόταν ο κακός χαμός. Συναισθάνθηκαν τι θα σήμαινε δεύτερη ήττα, άρα πιθανότατα αποκλεισμός, με την ατμόσφαιρα σε βάρος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να είναι ήδη βαριά από τον κόσμο.

3)Ο άνθρωπος που έχει μεγάλες ευθύνες και δεν είναι ο μόνος, αλλά... έβαλε θεμέλια φαγωμάρας στην Εθνική από το ματς της Τούμπας, αποβλήθηκε. Κι η δεκάδα που έμεινε, όχι απλά επιβίωσε και με την είσοδο του Καραγκούνη, αλλά χτύπησε και το παιχνίδι.

4) Πολλοί παίκτες, εξαιτίας και του αναγκαστικού ανακατέματος της τράπουλας μετά την αποβολή, αλλά ίσως και για ψυχολογικούς λόγους απελευθερώθηκαν κι αυτό φάνηκε μέσα στο παιχνίδι, στο υπόλοιπο του αγώνα. Ίσως γιατί σκέφτηκαν πως δεν έχουν τίποτα να χάσουν, ίσως και για λόγους που οι πιο παρατηρητικοί σε συμπεριφορές ποδοσφαιριστών προς συμπαίκτες τους, έχετε διαγνώσει (μην γίνω πιο κακός νυχτιάτικα).

Καταληκτικά, ο ένας από τους τρεις που έφεραν όλη αυτή την ένταση στην Εθνική και δεν θα έπρεπε να έχουν κληθεί (να θυμίσω πως τα έλεγα από τέλος Απριλίου κι αρχές Μαϊου και όχι μετά το προχθεσινό περιστατικό Τζαβέλλα-Μανιάτη) δεν θα είναι 'παρών' στο παιχνίδι που κρίνει την πρόκριση με την Ακτή. Είπαμε το ποδόσφαιρο έχει τον τρόπο του ν' απονέμει δικαιοσύνη...

ΥΓ:Μακάρι ν' αφιερώσουν όλοι, αν κερδίσουμε, τη νίκη στον απόντα, για να βγει το κλίμα αλληλεγγύης στην Εθνική. Δεν με χαλάει καθόλου...

ΥΓ1:Κάποιοι έγραψαν πως ο "Κατσούρ" καθάρισε με τη "συγγνώμη" στον Μανιάτη και το φορτίο του μετά από τη συγγνώμη είναι πιο ελαφρύ. Τους καλώ να συγχωρέσουν δίχως δεύτερη σκέψη, όποιον τους πει και καμία...βαριά κουβέντα παραπάνω κάποια στιγμή, δίχως να του κρατήσουν κακία...

ΥΓ2: Προς όσους (και είναι πάρα πολλοί) δεν υποφέρουν το θέαμα. Με αυτό πήγαμε, όπου πήγαμε, τόσα χρόνια, δίχως αυτό να σημαίνει πως είναι ορθό. Αλλά μέσα σε Μουντιάλ, καμία ομάδα δεν έμαθε να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο. Ας κάνουμε λίγο υπομονή ακόμα...
Πηγή: sport-fm.gr

Καμία ανησυχία για Μήτρογλου!

Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση του Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στο ματς με την Ιαπωνία.

Καμία ανησυχία για Μήτρογλου
Ανακούφιση στην Εθνική ομάδα με τον Κώστα Μήτρογλου. Ο διεθνής φορ αποχώρησε τραυματίας στο ματς με την Ιαπωνία, έπειτα από ένα χτύπημα που δέχθηκε στα πλευρά, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό, σύμφωνα με το ιατρικό τιμ της ομάδας.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους Γιάννη Μανιάτη και Κώστα Μανωλά, οι οποίοι, περισσότερο, έδειξαν σημάδια κόπωσης. Αυριο, οι ποδοσφαιριστές θα εξεταστούν από τον γιατρό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αλλά δεν φαίνεται να έχουν κάτι που θα τους στερήσει τη συμμετοχή στο παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού.
Πηγή: sport-fm.gr

Της αμύνης τα παιδιά!!

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για την ηρωϊκή ισοπαλία που πήρε η εθνική από την Ιαπωνία και το ρόλο που έπαιξε η άμυνα μας.

Της αμύνης τα παιδιά!
Αν ένα πράγμα ξέρει να κάνει καλά η εθνική είναι να παίζει άμυνα και μάλιστα καλή. Όταν έμεινε με δέκα παίκτες λειτούργησε αυτόματα το ένστικτο της επιβίωσης.

Οι Ιάπωνες είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά η ομάδα μας άντεξε σε κάθε τους επίθεση. Γνώριμο το σκηνικό. Οι Ελληνες σε τέτοιες στιγμές δεν την πατάνε. Ο αντίπαλος έχει το πρόβλημα.

Ετσι γίναμε γνωστοί κι έτσι προχωράμε. Θα θέλαμε κάτι παραπάνω. Παραμένουμε χωρίς να σκοράρουμε στη διοργάνωση, αλλά παραμένουμε και στο κόλπο της πρόκρισης. Περνάμε με νίκη. Για την ώρα λοιπόν, ηρεμία ως την Τρίτη που παίζουμε κόντρα στην Ακτή του Ντρογκμπά.

Ψυχραιμία. Δεν γίναμε ομαδάρα. Τα είχαμε πει και μετά την Κολομβία που φάγαμε τριάρα. Ξέρουμε τι μπορεί και τι όχι αυτή η εθνική. Δεν ισοπεδώνουμε τίποτα. Θα θέλαμε να δούμε ποδόσφαιρο δημιουργίας, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Δεν θα μπορούσε να αλλάξει το παραμικρό μέσα σε λίγες μέρες. Βγήκε η ψυχή και το πάθος όταν μείναμε με δέκα. Είχαμε κάποιες φάσεις από προσωπικές ενέργειες και στημμένα, αλλά ως εκεί.

Οι Ιάπωνες δεν είχαν την φαντασία για να μας απειλήσουν. Από τη στιγμή που το παιχνίδι πήγε στα δικά μας χέρια, έστω και με παίκτη λιγότερο, ξέραμε καλά τι θα κάνουμε. Οσο για το ποιος έπρεπε να παίξει και ποιος όχι η κουβέντα είναι γνωστή. Οι επιλογές είναι περιορισμένες. Δεν θα αλλάξουμε το στυλ μας τέτοιες ώρες μήτε θα εμφανισθεί ως δια μαγείας παίκτες μέσα στο Μουντιάλ.

Η άμυνα μας έφερε εδώ που είμαστε, η άμυνα μας κρατάει ζωντανούς. Της άμυνας τα παιδιά τα κατάφεραν ξανά. Τουλάχιστον στο να μη χάσουμε. Για κάτι παραπάνω θα περιμένουμε το φινάλε κόντρα στους Αφρικάνους. Εκεί θα χρειασθεί κάτι περισσότερο από άμυνα υπό αντίξοες συνθήκες…
Πηγή: sport-fm.gr

Περήφανοι Ελληνες!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για την ηρωική ισοπαλία που απέσπασε η Ελλάδα από την Ιαπωνία και το ματς πρόκρισης με την Ακτή.

Περήφανοι Ελληνες!
Καλά ήταν. Είχε άγχος πολύ, αλλά έχουμε συνηθίσει. Μπορεί και να μας έκανε καλό που μείναμε με δέκα (υπερβολές). Μεγαλύτερη συγκέντρωση και πάθος. Το έχουμε αυτό ως ομάδα. Παίξαμε όπως ξέρουμε. Αμυνα; Αμυνα.

Ξέρετε κάτι καλύτερο; Γνωρίζετε πολλές ομάδες που να μένουν με δέκα παίκτες και να αντέχουν; Μας πίεσαν πολύ οι Γιαπωνέζοι, αλλά η εθνική δεν είχε σοβαρά προβλήματα για να κρατήσει το μηδέν. Θα ήθελε κάτι παραπάνω στην επίθεση, αλλά δεν είναι και το πιο εύκολο να κυνηγάς γκολ παίζοντας με τον κλασσικό φορ τραυματία από νωρίς και με παίκτη λιγότερο. Ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας.

Η εθνική έβγαλε το γνωστό της πάθος και μας έκανε υπερήφανους για την παλικαριά της. Δεν μπορούσε να παίξει ποδόσφαιρο δημιουργίας. Επρεπε να σταθεί όρθια. Στάθηκε. Τι γίνεται τώρα; Υπάρχει ακόμη ένα ματς. Μια τελευταία ζαριά. Δύσκολο πολύ είναι. Ο Ντρογκμπά και ο Τουρέ είναι φαβορί. Εμεις ψάχνουμε την πρώτη μας νίκη στο τουρνουά. Θα έρθει αν βάλουμε το πρώτο μας γκολ.

Το καλό είναι ότι είμαστε ζωντανοί. Δεν είναι όλα στο χέρι μας. Μπορεί να νικήσουμε και να περάσει η Ιαπωνία αν αυτή νικήσει την Κολομβία. Δυστυχώς πολλά έχουν κριθεί στο πρώτο ματς που χάσαμε με τρία γκολ από τους Κολομβιανούς. Αν δεν περάσουμε θα είναι αποτυχία; Θα είναι αφού αυτό είχαμε βάλει ως στόχο πριν το Μουντιάλ.
Μέχρι την Τρίτη όμως έχουμε καιρό. Για την ώρα ας χαρούμε με την περηφάνια που έδειξε η ομάδα μας στο Νατάλ και πάμε παρακάτω. Εχουμε μάθει στο vivere pericolosamente. Mάλλον μας αρέσει… Πηγή: sport-fm.gr

Ταμπούρι με 11, επίθεση με 10!

Ο Μπάμπης Χριστόγλου, γράφει για την εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος κόντρα στην Ιαπωνία και για την πρώτη ισοπαλία σε Μουντιάλ

Ταμπούρι με 11, επίθεση με 10
Έπρεπε να περάσουμε ένα δύσκολο 40λεπτο, μέχρι να έρθει η αποβολή του Κατσουράνη, μέχρι η Εθνική ν’ αποφασίσει να παίξει ή να προσπαθήσει με τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν, να διεκδικήσει τη νίκη. Αν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε εμφανιστεί με αυτή την αποφασιστικότητα από το ξεκίνημα του αγώνα, θα μπορούσε να είχε πάρει καλύτερο αποτέλεσμα. Ωστόσο αυτό που μετράει στο τέλος της βραδιάς, είναι πως καταφέραμε να μείνουμε στο παιχνίδι της πρόκρισης και αυτό μετράει πάνω απ’ όλα.

Ο Κώστας Κατσουράνης, έκανε ένα μαρκάρισμα, που μπορεί να σταμάτησε μια πιθανή αντεπίθεση, αλλά στέρησε το δικαίωμα στην Εθνική να παίξει με 11 και να διεκδικήσει το ματς. Ασφαλώς θα πει κανείς πως η δεκάδα που έμεινε, δημιούργησε ευκαιρίες, με 10 ποδοσφαιριστές και θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη. Τουλάχιστον κράτησε την μπάλα στα πόδια της, πίεσε όσο ήταν δυνατό και πήρε ένα αποτέλεσμα, έστω και αν πάλι της έλειψε το γκολ, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε για να μπορέσει να πάρει τη νίκη, που ήταν λίγες, αλλά καλές. Αν είχε το ίδιο πνεύμα, αυτοσυντήρησης και επιβίωσης από την αρχή, θα μπορούσε να είχε διεκδικήσει κάτι καλύτερο και επιμένω σε αυτό.

Στο τελευταίο ματς, η Εθνική θα παίξει λαβωμένη. Ουδείς γνωρίζει αν μπορεί να αγωνιστεί ο Μήτρογλου, ο Κατσουράνης θα είναι τιμωρημένος, ενώ και η κόπωση είναι μεγάλη και ουδείς γνωρίζει αν μπορεί να επανέλθει η ομάδα για να τρέξει τόσο πολύ, μετά από ένα παιχνίδι που έβγαλε για παραπάνω από ένα ημίχρονο με δέκα ποδοσφαιριστές. Σημασία έχει πως κρατάει, σε ένα μεγάλο ποσοστό και αν δεν υπάρξει νίκη της Ιαπωνίας, στο άλλο παιχνίδι, την πρόκριση, στα χέρια της.Πηγή: sport-fm.gr

Ειρωνικό πρωτοσέλιδο για την εθνική Αγγλίας!! (pic)

Με το γνώριμα σαρκαστικό τρόπο υποδέχονται οι Άγγλοι τον διαφαινόμενο αποκλεισμό από το Μουντιάλ. Όλα τα λεφτά το πρωτοσέλιδο της «Sun» που σφάζει… με το γάντι την Εθνική -και κυρίως τον Γουέιν Ρούνεϊ

Ειρωνικό πρωτοσέλιδο για την εθνική Αγγλίας (pic)
Όταν παίζεις στην εθνική Αγγλίας και σχεδόν αποκλείεσαι απ’ τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ στενοχωριέσαι. Ντρέπεσαι ενδεχομένως.

Μα πάνω απ’ όλα σκέφτεσαι τι θα σου… σύρουν την επόμενη τα (πάντα έτοιμα για κράξιμο) ΜΜΕ.

Μέτα λοιπόν την οδυνηρή ήττα από την Ουρουγουάη (και το συνδυασμό αποτελεσμάτων που χρειάζεται για να υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης), το πρωτοσέλιδο της «Sun» που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή δίνει μια πρώτη γεύση.

Με κεντρικό τίτλο «περάσαμε». Φωτογραφία του μικρού γιού του Γουέιν Ρούνεϊ να κλαίει στην εξέδρα. Και το κεντρικό «χτύπημα» ν’ αναφέρει καυστικά:

«Μην κλαις, Κάι. Αν η Ιταλία νικήσει σήμερα την Κόστα Ρίκα, μετά ο Σουάρες και οι άλλοι θα χάσουν από τους Ιταλούς και μετά ο μπαμπάς θα σκοράρει 1-2 γκολ (ή και περισσότερα) με την Κόστα Ρίκα…»

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Τζακερόνι: «Είμαστε απογοητευμένοι»

Απαρηγόρητος ήταν ο Αλμπέρτο Τζακερόνι μετά την ισοπαλία (0-0) της Ιαπωνίας με την Εθνική ομάδας.

Τζακερόνι: «Είμαστε απογοητευμένοι»
Την απογοήτευσή του μετά το 0-0 της Ιαπωνίας κόντρα στην Ελλάδα, εξέφρασε ο Αλμπέρτο Τζακερόνι. Ο Ιταλός ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε πως η ομάδα του είχε τις ευκαιρίες να πάρει τη νίκη, αλλά υστερούσε σημαντικά στην τελική προσπάθεια.

«Είμαστε απογοητευμένοι, γιατί περιμέναμε τη νίκη», τόνισε αρχικά ο Αλμπέρτο Τζακερόνι και πρόσθεσε: «Είχαμε τις συνθήκες να σκοράρουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες, όμως περίμενα να κάνουμε περισσότερες. Επιτεθήκαμε από την αρχή, αλλά χάναμε την μπάλα όταν φτάναμε στη μεγάλη περιοχή. Όσον αφορά το τελευταίο ματς; Θα παίξουμε για τη νίκη, όπως πάντα».Πηγή: sport-fm.gr

Αποκλειστείτε έτσι ρε, δεν πειράζει...!!

Ο Χρήστος Σταθόπουλος γράφει για το ένστικτο επιβίωσης της Εθνικής και όχι μόνο... Τώρα μάλιστα κι ας θεωρηθεί κωλοτούμπα. Αυτή ήταν Εθνική ομάδα. Ετσι θέλουμε τους Έλληνες μέσα στο γήπεδο. Να παλεύουν σαν τα σκυλιά και να τρώνε σίδερα και μπετά μαζί για να κρατηθούν στη ζωή. Έτσι είναι οι Έλληνες όταν το θέλουν.
Η ομάδα του Σάντος έπαιξε κόντρα στην Ιαπωνία, όπως ακριβώς έπρεπε. Παρά τις ατυχίες, παρά τη γκαντεμιά από νωρίς στο πρώτο ημίχρονο, δεν το έβαλε κάτω και πολέμησε τους καμικάζι από την Ιαπωνία.
Παρά τα αρνητικά στατιστικά, που μαρτυρούν πολλά αν τα δούμε ψύχραιμα και σε δεύτερο χρόνο, παρά τις λίγες πάσες που καταφέραμε να αλλάξουμε, παρά την επιθετική ανυπαρξία, μείναμε όρθιοι, αποζημιωθήκαμε για το ξενύχτι και για την πίκρα που πήραμε από τα τρία γκολ της πρεμιέρας.
Διότι όσοι κάναμε κριτική μετά την ήττα από την Κολομβία, τα ακούσαμε με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να δουν οι κρίνοντες και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Τώρα βγάζουμε το καπέλο σε αυτή την εθνική, διότι δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα που μένει, είναι ο τρόπος και ο κόπος (μικρός ή μεγάλος) που θα φέρει το τελικό σκορ. Στην πρεμιέρα πέσαμε εύκολα. Σήμερα τα ξημερώματα ήμασταν εκεί. Δεν γνωρίζω τι ρόλο έπαιξε ο τσαμπουκάς των Μανιάτη-Τζαβέλλα, ξέρω ότι στο γήπεδο κατέβηκε μια ΟΜΑΔΑ με συνοχή και γνώση της κατάστασης που αντιλήφθηκε γρήγορα ότι στη ζούγκλα του Αμαζονίου έπρεπε να επιζήσει. Με την κόκκινη του Κατσουράνη, οι διεθνείς κατάλαβαν αμέσως τι έπρεπε να κάνουν. Και το έπραξαν απλά ελληνικά.
Ο Μανιάτης πήρε πάνω του προσπάθειες και έτρεξε. Ο Τοροσίδης "απάντησε" στην κόκκινη του αρχηγού με απειλή για γκολ και έδειξε γρήγορα γιατί είναι από τα ηγετικά στελέχη της Εθνικής. Ο Παπασταθόπουλος "αρχηγός" της άμυνας.
Ξέρετε κάτι; Ας αποκλειστούμε. Με αυτόν τον τρόπο, τον μαχητικό και τον παλικαρίσιο, ας αποκλειστούμε. Αυτό θέλει ο Ελληνας (σ.σ. όχι τον αποκλεισμό) με τον καθημερινό αγώνα που δίνει και τη μάχη μέρα με τη μέρα που τον περιμένει. Τώρα κανείς δε μπορεί να πει το παραμικρό και ο λόγος είναι απλός: παίξαμε, σταθήκαμε. Ετσι όπως παίξαμε, έτσι όπως καταφέραμε να σταθούμε. Με πείσμα και ανδρισμό. Με κυνήγι στο γήπεδο, πίσω από τη μπάλα, μπροστά από τον Καρνέζη, με μείον ένα παίκτη στο χόρτο. Αυτό είναι Ελλάδα, άλλωστε, κι αυτό είχαμε αποδεχτεί. Αυτό ξέραμε κι αυτό μας άρεσε, αφού δεν μπορούσαμε κάτι άλλο και στο κάτω-κάτω έτσι φτάσαμε μέχρι τη Βραζιλία.
Η διαφορά με ορισμένους (ή με τους περισσότερους ίσως) είναι στη φιλοσοφία. Ναι, είμαστε χαρούμενοι που πήγαμε στο... πανηγύρι όπως το ονομάζουν μερικοί. Επειδή, όμως, από όλους μας ζητείται να ανεβαίνει ο πήχης -διότι αυτός είναι το θέμα στη ζωή, η βελτίωση- κάποιοι δεν θέλουμε να συμμετέχουμε στο πανηγύρι με τη μορφή... αρκούδας που χορεύει, ούτε με εμφάνιση... Έφης Θώδη. Γι' αυτό γκρινιάξαμε μετά την Κολομβία. Τώρα πάλι δεν κερδίσαμε, αλλά μετά από την υπερπροσπάθεια των διεθνών, τι να πεις;
Ας παίξουν έτσι και στο φινάλε κι ας γυρίσουν πίσω. Αρκεί να είναι «έντιμος» ο αποκλεισμός. Θα χειροκροτήσουμε με τα χέρια ψηλά.
Περί Μανιάτη-Τζαβέλλα
Δεν έγραψα καθόλου για το επεισόδιο. Ειπώθηκαν πολλά. Με τα περισσότερα συμφωνώ, εκτός από την άφεση αμαρτιών που δίνουν στα «παιδιά» γιατί είναι... μικρά. Δεν είναι καθόλου μικρά. Ενήλικες μια χαρά είναι κι όταν έρχεται η ώρα να μιλήσουν για συμβόλαια δεν τους πιάνουν καθόλου νεύρα. Γι' αυτό είναι αδικαιολόγητος ο τσακωμός. Διότι αν ζητούν ομοψυχία, πρέπει να τον επιδείξουν πρώτοι από όλους.
ΥΓ. Έγινε επανάσταση για την κριτική μετά το ματς του Σαββάτου. Απλά να πω στους πολιτισμένους και εξευρωπαϊσμένους, ότι η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης και παγκόσμια πρωταθλήτρια μέσα σε μια εξαετία Ισπανία, κρίθηκε και κατακρίθηκε, όχι για το αποτέλεσμα, αλλά για την ΕΙΚΟΝΑ της. Το ίδιο και οι Άγγλοι, που μέχρι (κακώς, πολύ κακώς) και τον γιο του Ρούνεϊ έβαλαν στο στόχαστρο με τα σημερινά τους πρωτοσέλιδα.
ΥΓ2. Πάνσωστη η επιλογή Καραγκούνη ως αντίδραση στην κόκκινη Κατσουράνη. Ο "Κάρα" ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να στηρίξει ψυχολογικά τους υπόλοιπους με το πάθος του.
ΥΓ3. Αναρωτιέμαι πώς θα ήταν να ολοκλήρωνε την προσπάθειά του ο Φετφατζίδης στον αγώνα και αντί του Γκέκα να περνούσε ο Σαμαράς στην κορυφή.

Πηγή: gazzetta.gr

Ο «Κάρα» ξέρει τον τρόπο... !

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για τον Γιώργο Καραγκούνη που πέτυχε... δύο νίκες σε 24 ώρες και την «άρνηση» του να αποχωρήσει από την πρώτη γραμμή της Εθνικής χωρίς να δώσει... αγώνα! 
Είτε τον γουστάρεις με τρέλα, είτε τον μισείς και τον θεωρείς «κωλοτούμπα», είτε έχεις βαρεθεί να τον βλέπεις 15 χρόνια με την φανέλα της εθνικής, είτε θεωρείς ότι δεν μπορεί να δώσει άλλο, δεν μπορείς παρά να μην πεις ένα μεγάλο Respect στον Γιώργο Καραγκούνη... Τίποτα λιγότερο. Η ηρωική εμφάνιση της εθνικής, από την στιγμή που έμεινε με παίκτη λιγότερο μετά την ανόητη αποβολή του Κατσουράνη, έχει την σφραγίδα του μεγάλου αρχηγού.
Η είσοδος του στο ματς, στην θέση του Φετφατζίδη που ξανά κινήθηκε στα... ρηχά, έδωσε σε όλους το μήνυμα. Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο με «130τόσες» συμμετοχές, με ένα Euro στην συλλογή του, μερικά 24ωρα πριν από το... φινάλε του στην εθνική να τα δίνει όλα, πως να μην παρασυρθούν ο εμβληματικός Κονέ (απίστευτη εικόνα την ώρα της αλλαγής του), ο Μανωλάς που ήταν ανυπέρβλητος, ο σούπερ Παπασταθόπουλος και όλοι οι άλλοι;
Μέσα σε 24 ώρες ο Γιώργος Καραγκούνης πέτυχε δύο «νίκες». Η μια ήταν όταν μετά το επεισόδιο Μανιάτη-Τζαβέλλα είχε ρόλο... πυροσβέστη προσπαθώντας να κρατήσει την ομάδα ως... ομάδα και η 2η ήταν όταν ενέπνευσε τους πάντες μέσα στο γήπεδο για να δώσουν και την ψυχή τους και να πάμε... ζωντανοί και στην τρίτη αγωνιστική με τους Ελέφαντες. Είναι δεδομένο πλέον ότι το βράδυ της Τρίτης ο αρχηγός θα είναι ενδεκαδάτος. Δεν χωράει συζήτηση πάνω σε αυτό. Αν και είμαι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το Αρακαζού, την έδρα της Ελλάδας στην Βραζιλία, είμαι βέβαιος ότι ο Κάρα από τώρα μέχρι και την σέντρα του αγώνα με την παρέα του Ντρογκμπά... επί 24 ώρες το 24ωρο θα «ψήνει» κι όλους τους άλλους να... μασάνε σίδερα.
Να δώσουν και την ψυχή τους στο χορτάρι κι ότι βγει. Τον τρόπο τον ξέρει. Το έχει ξανακάνει πολλές φορές στο παρελθόν, το έκανε και πριν 2 χρόνια στην Πολωνία όταν και πάλι το 3ο ματς με την Ρωσία έδινε πρόκριση μόνο με νίκη! Θέλει να το κάνει και την Τρίτη για να έχει κι άλλη παράσταση επί Βραζιλιάνικου εδάφους. Να παρατείνει όσο μπορεί το... πικρό αντίο στην φανέλα που έχει λατρέψει όσο καμία άλλη από «μωρό παιδί»! Μακάρι να κρατάμε το καλό για το τέλος...
ΥΓ. Για το επεισόδιο και τα όσα έγιναν γράψαμε στο προηγούμενο άρθρο. Ο Μανιάτης την Τετάρτη ήθελε να βγάλει εισιτήρια και να φύγει. Την Πέμπτη έκανε ένα τεράστιο ματς δίνοντας κι αυτός την ψυχή του και πήρε το χειροκρότημα όλης της Ελλάδας και την Τρίτη θα είναι εκεί στο... ραντεβού με την ιστορία κι ό,τι βγει. Με... κρύο μυαλό προφανώς θα κατάλαβε το πόσο θα αδικούσε τον εαυτό του αν επέμενε στην αρχική απόφαση της αποχώρησής του!

Πηγή: gazzetta.gr

H κρυφή γοητεία του 3-5-2! (ή του 5-3-2)

Ο Θάνος Σαρρής γράφει για το σύστημα που έστειλε εκτός Μουντιάλ την Ισπανία και βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Η τριάδα στην άμυνα, οχυρωμένη από δύο μπακ που ανεβοκατεβαίνουν την πλευρά θεωρείται από πολλούς μια αμυντική προσέγγιση. Γεγονός, ωστόσο, που στην πράξη αποδεικνύεται λανθασμένο.
Η αναδρομή
Η πρώτη φορά που  χρησιμοποιήθηκε τρίτος αμυντικός «σφήνα» στους δύο ήταν το 1925. Ένας νεωτερισμός που πραγματοποιήθηκε με την αλλαγή στον κανονισμό του οφσάιντ, η οποία ουσιαστικά έδινε αβαντάζ στους επιθετικούς. Το περιβόητο WM του Χέρμπερτ Τσάπμαν έφερε στο προσκήνιο την κόντρα του όμορφου ποδοσφαίρου, απέναντι στο ποδόσφαιρο της σκοπιμότητας και του αποτελέσματος.  «Η ποιότητα των παιχνιδιών θα ανέβαινε, αν το αποτέλεσμα στο τέλος δεν είχε τόσο μεγάλη σημασία», έλεγε ο Τσάπμαν. Μετά το 1958 τα συστήματα που αναπτύχθηκαν είχαν ως βάση τους τέσσερις αμυντικούς.  Μέχρι που ο Μπιλάρδο το 1986 έφερε στην εθνική Αργεντινής το 3-5-2, αν και ο ίδιος έλεγε ότι το είχε δοκιμάσει τέσσερα χρόνια πριν, δηλαδή το 1982, στην Εστουδιάντες.
Ο Αργεντινός έλεγε ότι ήθελε 7 παίκτες για να αμύνεται και τρεις για να επιτίθεται, δεδομένου ότι ο ένας ήταν ο μεγάλος Ντιέγο και παρότι καθυστέρησε να καταλήξει στην 11άδα, θεώρησε ότι από τη στιγμή που οι εξτρέμ έτειναν να αλλάξουν ρόλο, δεν υπήρχε λόγος για τη χρησιμοποίηση των παραδοσιακών πλάγιων μπακ. Η υιοθέτηση των συστημάτων με τρεις κεντρικούς αμυντικούς έλαβε παράλληλα χώρα σε Ευρώπη και σε Λατινική Αμερική. Στο Μουντιάλ του 1990 είδαμε τη Γερμανία να παίζει με 3-5-2, το οποίο ο Κρόιφ χαρακτήρισε ως θάνατο του ποδοσφαίρου. Στο πρόσωπο των Ρόιτερ και Μπρέμε βρήκε τους ιδανικούς παίκτες για να πετύχει, όπως έκανε και η Κροατία το 1998 με τους Γιάρνι και Στάνιτς.

Το 3-5-2 και ο αποκλεισμός της Ισπανίας
Το 3-5-2 έχει το δικό του, ξεχωριστό ρόλο και στο φετινό Μουντιάλ. Ουσιαστικά θα μείνει για πάντα στην ιστορία ως το σύστημα που οριοθέτησε το τέλος εποχής της Ισπανίας, της πρωταθλήτριας κόσμου. Το αντίδοτο στο tiki-taka. Η Ολλανδία με τους επιθετικούς της μπακ, τον Ρόμπεν να αλωνίζει σε ελεύθερο ρόλο και νικώντας κατά κράτος τη μάχη της μεσαίας γραμμής, της έριξε ιστορική πεντάρα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΕΔΩ. Και η καμικάζι Χιλή, με τα τρομερά μαρκαρίσματα κατέστρεψε τη φιλοσοφία της Ρόχα, ολοκληρώνοντας την αποκαθήλωση. Ο Ρόμπεν το είχε αντιληφθεί πριν τη σέντρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δηλώνοντας ότι η συγκεκριμένη προσέγγιση μπορεί να αποτελέσει απάντηση στο παιχνίδι των  Ισπανών.
Το 5-3-2 με το 3-5-2 ουσιαστικά αποτελούν την αμυντική και την επιθετική εκδοχή του ίδιου συστήματος. Είδαμε την Αργεντινή του Σαμπέγια στο πρώτη ημίχρονο με τη Βοσνία να δυσκολεύεται πολύ να δημιουργήσει και να μην βρίσκει επιθετικές λύσεις από τα μπακ της. Η προσέγγιση της αλμπισελέστε και ο τρόπος που διαχειρίστηκε το σύστημα, ήταν εντελώς διαφορετική από αυτή των Ολλανδών στο παιχνίδι με τους Ισπανούς, που ανέδειξαν τα μεγάλα πλεονεκτήματα της διάταξης. Συζήτησα τη σύγχρονη εκδοχή του συστήματος με έναν πολύ ταλαντούχο και διαβασμένο Έλληνα προπονητή, τον Κωνσταντίνο Παναγόπουλο, φτάνοντας σε κάποια σημαντικά συμπεράσματα τα οποία βλέπουμε και μέσα στο γήπεδο.

Η απεικόνιση της Αργεντινής και της Χιλής (πηγή: Squawka)
Ευελιξία και «αντίδοτο» για το 4-2-3-1
Στην ουσία, για κάθε προπονητή ο σχηματισμός σε άμεση συνάρτηση με το υλικό δίνει την ευχέρεια για να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι χώροι με τους ανάλογους αριθμητικά παίκτες. Για αυτό και το 4-2-3-1 έχει γίνει το πλέον mainstream σύστημα του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Το 3-5-2, δείχνει να αποτελεί μια εναλλακτική που βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Και βγάζει μια διαφορετική ποδοσφαιρική λογική.  Το βλέπουμε σε πάρα πολλές ομάδες της Ιταλίας τα τελευταία χρόνια. Και με δύο καθαρούς φορ, έναν επιτελικό και τα χαφ να πνίγουν τον αντίπαλο, είναι λάθος να θεωρείται ως απλά ένας περίπλοκος τρόπος για να παίξεις άμυνα και να καταστρέψεις το παιχνίδι. Ακόμα και όταν φαινομενικά υπάρχει επιφυλακτική προσέγγιση. Ο Τσάπμαν πίστευε στην οπισθοχώρηση όχι για να περιορίσει τους αντίπαλους, αλλά για να ανεβάσει τους αμυντικούς του αντιπάλου και να δημιουργήσει χώρους.
Πρόκειται για ένα σχήμα με μεγάλη ευελιξία και προσαρμοστικότητα. Το είδαμε στον τρόπο που η Χιλή και η Ολλανδία προσαρμόστηκαν στην Ολλανδία, εκμεταλλευόμενες όλους τους χώρους. Το βλέπουμε και στις διαφορετικές εκδοχές του σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική. Για τον μεγάλο Μαρσέλο Μπιέλσα, ήταν λογικό τη θέση του τρίτου αμυντικού να παίρνει ένας παίκτης που να προέρχεται από τα χαφ, έχοντας τη δυνατότητα να φτιάξει παιχνίδι. Όπως ο Χάβι Μαρτίνεθ στη Μπιλμπάο, ουσιαστικά σε ένα 3-1-3-3 και ο Πόνσε στη Χιλή. Το είδαμε να το κάνει και ο Πεπ Γκουαρδιόλα με τον Μασεράνο στη Μπαρτσελόνα. Δίνει τη δυνατότητα για άμυνα με 7 παίκτες, αλλά και για επίθεση με 7, ανάλογα με την προσέγγιση.
Οι πλάγιοι μπακ  είναι λάθος να θεωρούνται μπακ με την παραδοσιακή έννοια. Πρόκειται ουσιαστικά για οπισθοχωρημένους εξτρέμ. Για αυτό και πρέπει να έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, κάτι που για παράδειγμα δεν έγινε στην Αργεντινή με Ρόχο και Σαμπαλέτα. Το σύστημα δίνει παράλληλα την ελευθερία στους ποδοσφαιριστές να ξεφεύγουν από τα καλούπια, να κάνουν το απρόβλεπτο. Παίκτες όπως ο Ρόμπεν, στον ελεύθερο ρόλο του, ή ο Σάντσες της Χιλής. Ο Μπλιντ που με τις μεταβιβάσεις του «τάισε» τον Φαν Πέρσι. Στην Ολλανδία είδαμε πολλές φορές τη διάταξη να φέρνει περισσότερο σε 3-4-3, με τον Σνάιντερ να λειτουργεί ως τρίτος επιθετικός. Υπάρχει η δυνατότητα για μικρά κλικ μέσα στο ματς, που μπορούν να αιφνιδιάσουν και να δώσουν πλεονέκτημα, παρότι είναι από τα λίγα συστήματα που υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι. Το 6άρι, το 8άρι, ο wing back.

Τα σουτ των «καγκουρό» απέναντι στην Ολλανδία (Πηγή: Squawka)
Η απάντηση της Αυστραλίας
Προφανώς υπάρχουν αδυναμίες. Παίζοντας με τους δύο πλάγιους αρκετά ψηλά, κάθε χαμένη μπαλιά σε κατάσταση κατοχής και δημιουργίας δίνει στον αντίπαλο τις προϋποθέσεις για αντεπίθεση βρίσκοντας χώρο στις πλευρές, αφού τα μπακ παίζουν ψηλά. Ο αντίπαλος σε οργανωμένη επίθεση μπορεί να αλλάξει γρήγορα πλευρά, ενώ το πρέσινγκ ψηλά δημιουργεί κενά. Ενέχει μεγάλο ρίσκο. Το ρίσκο αυτό βγήκε στην Ολλανδία απέναντι στην Ισπανία. Αλλά η πολύ καλά διαβασμένη Αυστραλία κατάφερε να τα αναδείξει. Στην άμυνα των οράνιε δεν υπήρχε ελεύθερος παίκτης, αφού οι απλωμένοι Κέιχιλ, Όαρ και Λέκι είχαν αυτό το ρόλο. Μπρεσιάνο και Μακέι με τα τρεξίματά τους κράτησαν απασχολημένη τη μεσαία γραμμή των Ολλανδών και το ματς στο πρώτο μέρος πήγε κυρίως σε προσωπικές μονομαχίες, με την ομάδα του Φαν Χάαλ να μην βρίσκει τους χώρους που τόσο πολύ εκμεταλλεύτηκε απέναντι στη Ρόχα. Μια άπειρη άμυνα στο 3-5-2 μπορεί να εκτεθεί περισσότερο εύκολα από αντίπαλους μέσους που πατούν περιοχή, ενώ οι αμυντικογενείς μπακ προκαλούν πρόβλημα στην ανάπτυξη, όπως είδαμε στην Αργεντινή. Κάτι που συμβαίνει αν δεν υπάρχουν και ικανοί σέντερ μπακ για να φτιάξουν παιχνίδι.
Προφανώς, πέρα από ελάχιστες περιπτώσεις, ένα σύστημα από μόνο του δεν μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και τον κόσμο του 4-2-3-1 όμως, το 3-5-2 δείχνει να αποτελεί μια απάντηση που φέρνει την ομάδα σε πλεονεκτική θέση, κυρίως όσον αφορά το μείζον θέμα των χώρων. Προσφέρει εναλλακτικές και όταν βρεθεί το απολύτως κατάλληλο ρόστερ για να το στηρίξει, είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει καλούπι για την επόμενη μεγάλη επανάσταση.
Πηγή: gazzetta.gr

Τους κάνει μάγκες ο Ολυμπιακός!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta μέσα από συγκεκριμένα πράγματα τη δυναμική που βγάζει ως σύλλογος ο Ολυμπιακός.
ΚΑΙ μόνο που μνημονεύεται στον ισπανικό Τύπο το όνομα του Μίτσελ ως υποψήφιου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Ισπανίας μετά το Μουντιάλ, είναι μεγάλη δουλειά και για τον ίδιο, αλλά και για τον Ολυμπιακό.
Βεβαίως, μέσα από τη δουλειά του στον Ολυμπιακό έφτασε σε τέτοιο επίπεδο προπονητικής καταξίωσης ο Μίτσελ. Μαγκιά του. Αλλά και μαγκιά του Ολυμπιακού, που τους κάνει όλους μάγκες! Γιατί βλέπουμε ότι ο Μίτσελ είναι ο τέταρτος σερί τεχνικός του Ολυμπιακού, που πάει για πιο ψηλά! Σε θεωρητικό επίπεδο αυτός, όχι όμως οι τρεις προηγούμενοι.
Διότι, θα πρέπει να θυμηθούμε ότι…
Ο Βαλβέρδε την πρώτη φορά που έφυγε από τον Ολυμπιακό ανέλαβε τη Βιγιαρεάλ (τότε ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ) και τη δεύτερη φορά ανέλαβε τη Βαλένθια πρώτα κι ύστερα την Αθλέτικ Μπιλμπάο, επίσης κλαμπ της Πριμέρα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ-κι ήταν και μέσα στη λίστα της Μπαρτσελόνα.
Ο δε Ζαρντίμ φεύγοντας από τον Ολυμπιακό, κατέληξε στην πλούσια κι ανερχόμενη Μονακό, μέσω της Σπόρτινγκ Λισαββώνας, παραδοσιακά μίας εκ των τριών μεγάλων δυνάμεων της Πορτογαλίας-και την έβγαλε στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Ακόμη κι ο Σεγκούρα, όταν αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, βρήκε αμέσως δουλειά ως υπεύθυνος όλης της Ακαδημίας της Λίβερπουλ!
Και μόνο η «απαρίθμηση» αυτή δείχνει αφενός μεν τις καλές επιλογές που κάνει ο Ολυμπιακός στις επιλογές προπονητών, αλλά και τη δύναμη και τη δυναμική του Ολυμπιακού, ως συλλόγου. Όπως και το ότι η κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος, που δυστυχώς από αρκετό κόσμο θεωρείται δεδομένη (!), δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα, σαν εικόνα που βγαίνει στο εξωτερικό. Εκεί εκτιμάται περισσότερο. Πόσο δε μάλλον όταν συνδυάζεται από αξιοπρεπείς παρουσίες στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Αυτή δε ακριβώς τη δυναμική που έχει ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να την αντιληφθούν άπαντες, έως τον τελευταίο οπαδό, γιατί πρέπει να είναι κι η βάση για μία σταδιακή εκτόξευση του συλλόγου ακόμη πιο ψηλά. Γιατί κάποιες μικρές «λεπτομέρειες» είναι που κάνουν τη διαφορά και δείχνουν μέχρι που μπορεί να φτάσει κάθε ομάδα. Αρκεί να κάνει τις κατάλληλες κινήσεις η ίδια και να στηριχθεί όσο περισσότερο γίνεται από τον κόσμο της.
Σε σταθερή βάση και τα δύο. Και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστούν. Και τα δύο.
Πηγή: gazzetta.gr

Ίδια ημερομηνία, δυο μεταγραφές!!

"Σκυλίσια Μέρα" με τις δυο μεγάλες μεταγραφές που πέτυχε την ίδια μέρα Έλληνας άσος.
Ήταν 20 Ιουνίου 1980 όταν ο Νίκος Σαργκάνης έπαιρνε μεταγραφή από την Καστοριά στον Ολυμπιακό, έναντι του ποσού των 8 εκατ. δρχ.
Ακριβώς πέντε χρόνια μετά, στις 20 Ιουνίου 1985, έκανε ακόμα μια μεταγραφή, αυτή τη φορά από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό.
Ο Σαργκάνης γεννήθηκε στη Ραφήνα το 1954 και ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηλυσιακό το 1974.
Μετά την Καστοριά, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αγωνίστηκε και στον Αθηναϊκό, ενώ με την Εθνική Ελλάδας είχε 58 συμμετοχές.
Στην καριέρα του κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα και πέντε κύπελλα.
Πηγή: sportdog.gr

Είναι στο κόλπο και μαγκιά της!!

«Ντου από Παντού» για το 0-0 της Εθνικής με την Ιαπωνία, που δεν είναι τόσο άσχημο όσο ακούγεται. Όλα γίνονται στον... τελικό με την Ακτή.Πριν από το μουντιάλ αν λέγαμε ότι η εθνική θα έφερνε 0-0 με την Ιαπωνία και μετά από δυο αγωνιστικές θα είχε έναν πόντο όλο κι όλο, μάλλον δεν θα το βλέπαμε με το καλύτερο μάτι. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι δα και τόσο άσχημα.

Ευκαιρίες, ανακατωσούρα, αποβολή
Η αλήθεια είναι ότι όλα έχουν πάει στραβά για την εθνική στην διοργάνωση. Στο πρώτο ματς ό,τι κάνανε οι Κολομβιανοί γινόταν γκολ, ό,τι κάνανε οι δικοί μας δεν έμπαινε με τίποτα.

Μεσολάβησε η ανακατωσούρα μέσα στην ομάδα με το επεισόδιο Μανιάτη – Τζαβέλλα κι έτσι κανείς δεν ήξερε τι να περιμένει με την Ιαπωνία.

Αρχίζει το ματς σήμερα κι έρχονται όλα ανάποδα. Τραυματισμός Μήτρογλου, κόκκινη Κατσουράνη, δυο αλλαγές μέχρι να βγει το ημίχρονο, ατυχία στις ευκαιρίες.

Έβγαλε ψυχή
Η εθνική κράτησε, λοιπόν. Και μαγκιά της. Έβγαλε ψυχή αυτή τη φορά. Δεν παραδόθηκε. Πάλεψε. Και η Ιαπωνία μπορεί να μην έχει ομαδάρα, όμως οι παίκτες της τρέχουν σαν διάολοι κι έπαιζαν με ποδοσφαιριστή παραπάνω για τόση ώρα.

Στον τελικό
Νίκη, λοιπόν, θα ήθελε με την Ακτή αν κέρδιζε απόψε η εθνική, νίκη θέλει και τώρα. Οπότε, από την στιγμή που είναι μέσα στο κόλπο ακόμα, όλα γίνονται σ’ αυτόν τον.. τελικό.

Έστω κι αν οι Αφρικανοί έχουν καλή ομάδα. Ελπίδες υπάρχουν, πάντως. Και θα πρέπει να τις εξαντλήσουμε όλες.Πηγή: sportdog.gr

Το δώρο του Καραγκούνη! (pics)

Την φανέλα –που ίδρωσε και με το παραπάνω κόντρα στην Ιαπωνία- έδωσε σε μια Ελληνίδα στις εξέδρες ο Γιώργος Καραγκούνης.

Το δώρο του Καραγκούνη (pics)
Μπορεί να ήταν λιγότεροι σε σχέση με τους Ιάπωνες, αλλά η εξέδρα είχε έντονο ελληνικό χρώμα. Άλλωστε ποιος είπε ότι οι Έλληνες χρειάζεται να ‘ναι ισάριθμοι για να φανούν;

Και οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος θέλοντας να ευχαριστήσουν τον κόσμο για τη στήριξη, χειροκρότησαν προς το μέρος τους με το τέλος του αγώνα. Αλλά ο Γιώργος Καραγκούνης το πήγε ένα βήμα… παρακάτω.

Διότι ως (μεγάλος) αρχηγός θέλησε να τους πλησιάσει ακόμα περισσότερο και να τους πει με τον τρόπο του ένα «ευχαριστώ».

Κι όταν είδε μια γυναίκα φίλαθλο στις πρώτες θέσεις, έβγαλε την φανέλα του και της την έδωσε, η οποία έλαβε με ένα πλατύ χαμόγελο το δώρο της!

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Παπασταθόπουλος: «Ας πάρουμε τη νίκη κι ας αποφασίσει ο Θεός»

Ευχαριστημένος για την ισοπαλία απέναντι στην Ιαπωνία, έπειτα και από την αποβολή του Κατσουράνη, εμφανίστηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Σύνθημα νίκης απέναντι στην Ακτή από τον Έλληνα διεθνή στόπερ

Παπασταθόπουλος: «Ας πάρουμε τη νίκη κι ας αποφασίσει ο Θεός»
Ικανοποιημένος από την ισοπαλία της Εθνικής απέναντι στην Ιαπωνία παρουσιάστηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο Έλληνας διεθνής στόπερ, με δηλώσεις του στη ΝΕΡΙΤ, στάθηκε στην προσπάθεια των παικτών παρά τις δύσκολες συνθήκες και έδωσε σύνθημα νίκης απέναντι στην Ακτή την τελευταία αγωνιστική.

Αναλυτικά:

«Ξεκίνησε στραβά γιατί σε αυτό το επίπεδο αυτή την εποχή και με αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο. Αυτό που κάναμε είναι πολύ σημαντικό. Είναι λογικό που δεχτήκαμε πίεση και έκαναν ευκαιρίες, είναι ένα καλό αποτέλεσμα γιατί με νίκη μπορούμε να ελπίζουμε στην πρόκριση.

Το σκορ με την Κολομβία ήταν πλασματικό, κάναμε λάθη τα οποία παραδεχτήκαμε. Αυτά τα ματς είναι μονά και όποια ομάδα έχει την τύχη με το μέρος της μπορεί να κερδίσει. Θα τα δώσουμε όλα . Ας πάρουμε τέσσερις βαθμούς κι ας αποφασίσει ο θεός αν είναι να μείνουμε έξω από κάποιο άλλο αποτέλεσμα».

Σάντος: «Έχουμε πιθανότητες για την πρόκριση»

Η ισοπαλία δίνει πιθανότητες για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ υπογράμμισε ο Φερνάντο Σάντος μετά το τέλος του αγώνα.

Σάντος: «Έχουμε πιθανότητες για την πρόκριση»
Στην προσπάθεια των διεθνών που κατάφεραν να πάρουν την ισοπαλία και να διατηρήσει τις πιθανότητες για την πρόκριση στην επόμενη φάση στάθηκε ο Φερνάντο Σάντος στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με την Ιαπωνία.

«Το πρώτο ημίχρονο είχε δύο φάσεις. Στα πρώτα 15 λεπτά ήμασταν συγκεντρωμένοι και κρατήσαμε την μπάλα. Ωστόσο μας έλλειψε η καλή πάσα για να μπορέσουμε να απειλήσουμε την Ιαπωνία», τόνισε ο πορτογάλος τεχνικός ο οποίος συνέχισε:

«Μετά το 20ο λεπτό η Ιαπωνία ισορρόπησε. Είχε μπάλα στα πόδια της και απείλησε με κάποιες ευκαιρίες. Ήρθε η αποβολή και τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολο. Στο ημίχρονο είπαμε ότι όλοι να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Όλοι το έκαναν και τουλάχιστον πήραμε το Χ».

Ο Φερνάντο Σάντος συνέχισε:

«Μας έλειψε ότι δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε τη μπάλα στα πόδια μας για να απειλήσουμε ίσως κάποιες στιγμές. Είχαμε κάποιες καλές στιγμές από τα στημένα. Μας μένει το ισόπαλο αποτέλεσμα που μας κρατάει με ανοικτές τις πιθανότητες για την πρόκριση», κατέληξε.

Κονέ: «Δώσαμε και τη ψυχή μας»

Κατάθεση… ψυχής έκαναν οι παίκτες της Εθνικής ομάδας, μετά την αποβολή του Κώστα Κατσουράνη, όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Κονέ μετά το 0-0 κόντρα στην Ιαπωνία.

Κονέ: «Δώσαμε και τη ψυχή μας»
Ό,τι μπορούσαν, για να πάρουν τη νίκη, έκαναν οι διεθνείς στο 0-0 της Εθνικής ομάδας με την Ιαπωνία, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Κονέ. Ο μέσος της Μπολόνια δήλωσε πως τόσο εκείνος όσο και οι συμπαίκτες του έδωσαν και τη… ψυχή τους μετά την αποβολή του Κώστα Κατσουράνη, ενώ υποσχέθηκε σκληρή δουλειά για τη νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού.

«Μέχρι το 35’ στεκόμασταν πολύ καλά, όπου είχαμε δύο-τρεις ευκαιρίες για γκολ. Από τότε που βγήκε ο Κώστας (σ.σ. κόκκινη Κατσουράνης) δώσαμε και τη ψυχή μας για το θετικό αποτέλεσμα», είπε αρχικά ο Παναγιώτης Κονέ και πρόσθεσε: «Είχαμε αρκετές στημένες φάσεις και ξέρουμε ότι είμαστε καλοί στις στημένες μπάλες. Δυστυχώς δεν βάλαμε κάποιο γκολ, αλλά το σημαντικό είναι πως πήραμε το βαθμό, αφού παίζαμε για 55 λεπτά με παίκτη λιγότερο».

Για το επόμενο παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού: «Θα προετοιμαστούμε όσο πιο καλά μπορούμε. Ξέρουμε ότι πρέπει να νικήσουμε. Όπως είπα πριν, σήμερα δώσαμε την ψυχή μας και αυτές τις πέντε μέρες που απομένουν μέχρι το παιχνίδι, θα δουλέψουμε με στόχο να πάρουμε τη νίκη».

Έτσι περνάει η Εθνική!

Είμαστε ακόμα ζωντανοί! Με τον μάγκικο πόντο που πήρε από την Ιαπωνία, η Εθνική μένει στο κόλπο της πρόκρισης μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Εκεί όπου δε χρειάζεται και κανένα… θαύμα για να περάσει.

Έτσι περνάει η Εθνική
Η ηρωική εμφάνιση και η ισοπαλία με την Ιαπωνία κράτησε την Εθνική στο παιχνίδι της πρόκρισης μέχρι και τον τελευταία αγώνα των ομίλων.

Επίτευγμα όχι αμελητέο -αν σκεφτεί κανείς ότι ομάδες όπως η Ισπανία και Αγγλία χαιρέτησαν ή ετοιμάζονται να χαιρετήσουν το Μουντιάλ.

Για να περάσει ωστόσο στη φάση των «16» το αποτέλεσμα στο τελευταίο παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού είναι μονόδρομος:

Νίκη, με την οποία θα βάλουμε από κάτω τους Αφρικανούς (οι οποίοι θα βολεύονται και με ισοπαλία, σε περίπτωση που η Ιαπωνία δε νικήσει την Κολομβία ή το κάνει με ένα μόνο γκολ διαφορά).

Το τρίποντο από μόνο του, ωστόσο, δεν θα είναι αρκετό για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Διότι παράλληλα θα χρειάζεται οι Γιαπωνέζοι να μην επικρατήσουν της Κολομβίας. Κάτι, όμως, που μόνο απίθανο δε μοιάζει, καθώς οι Λατινοαμερικανοί έχουν μεν προκριθεί, ωστόσο δεν θα 'ναι αδιάφοροι εξαιτίας του κινήτρου να τερματίσουν πρώτοι.

Όσο για το ενδεχόμενο η Ιαπωνία να επικρατήσει την τελευταία αγωνιστική, τότε η Εθνική θα πρέπει να κάνει... παπάδες απέναντι στην Ακτή, καθώς θα χρειάζεται νίκη με 3 γκολ περισσότερα απ' αυτή των Ασιατών για να προκριθεί.


Αναλυτικά η βαθμολογία (2 αγ.)

Κολομβία 6 (5-1)
Ακτή Ελεφαντοστού 3 (3-3)
Ιαπωνία 1 (1-2)
Ελλάδα 1 (0-3) Πηγή: sport-fm.gr

Καραγκούνης: «Ό,τι κάναμε στο EURO»

Επανάληψη του προηγούμενου EURO, όταν με νίκη την τελευταία αγωνιστική η Εθνική πήρε την πρόκριση, «βλέπει» ο Γιώργος Καραγκούνης, που μίλησε μετά το 0-0 με την Ιαπωνία.

Καραγκούνης: «Ό,τι κάναμε στο EURO»
Όπως και οι συμπαίκτες του, έτσι και ο Γιώργος Καραγκούνης τα έδωσε όλα μέσα στο γήπεδο κόντρα στην Ιαπωνία. Έστω και με παίκτη λιγότερο, η ομάδα του Σάντος πήρε το 0-0 που τις αφήνει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αρκεί την τελευταία αγωνιστική να καταφέρει να νικήσει την Ακτή Ελεφαντοστού.

Ο «Τυπάρας» έδωσε το σύνθημα της επόμενης μέρας τονίζοντας πως μπορεί να συμβεί ότι και στο EURO όταν η νίκη επί της Ρωσίας έφερε χαμόγελα πρόκρισης.

«Σήμερα δεν θέλαμε την ισοπαλία αλλά να νικήσουμε. Δυστυχώς μείναμε με δέκα και τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα . Αμυντικά παίξαμε πολύ καλά, επιθετικά θα μπορούσαμε ένα κάνουνε κάτι καλύτερο. Είπαμε τουλάχιστον να μην χάσουμε. Και μόνο που στην Ελλάδα όλοι θα περιμένουν αυτό το ματς με την ελπίδα πως μια νίκη θα μας στείλει στην επόμενη φάση, για μας αποτελεί ικανοποίηση. Έχουμε μπροστά μας πέντε μέρες δουλειάς μέχρι το παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού. Ελπίζω με τη βοήθεια του Θεού να πάνε όλα καλά και να κάνουμε ό,τι κάναμε στο EURO με τη Ρωσία. Να πάρουμε τη νίκη και να προκριθούμε», δήλωσε μετά το παιχνίδι ο Γιώργος Καραγκούνης.

Παπαστεριανός: «Θα διχάσει η χορηγία της "Ελληνικός Χρυσός"»

Την αντίθεσή του σε ενδεχόμενη χορηγία της «Ελληνικός Χρυσός» στην ΠΑΕ Άρης εξέφρασε ο Χαλκιδικιώτης πρώην ποδοσφαιριστής των «κιτρίνων» Μανώλης Παπαστεριανός με δηλώσεις του στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα».

Αναλυτικά όσα τόνισε:

Για την χορηγία της «Ελληνικός Χρυσός»: «Έχουμε τραβήξει πολλά όλο αυτό το διάστημα με την εταιρεία αυτή. Το έχω πληροφορηθεί ότι υπάρχουν συζητήσεις, όμως, από την στιγμή που δεν υπάρχουν ανακοινώσεις δεν μπορώ να αναφερθώ σε κάτι. Το σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα διχάσει πολύ κόσμο, όχι μόνο Αρειανούς αλλά και ολόκληρη την κοινωνία. Υπάρχει ήδη μεγάλος διχασμός, αφού άνθρωποι έχουν μπει στη φυλακή και γενικότερα όποιος κινείται ενάντια στην εταιρεία το πληρώνει πολύ ακριβά. Όσον αφορά εμένα, από την αρχή δεν συμφωνούσα με την λεγόμενη επένδυση, και επομένως δεν συμφωνώ και με την χορηγία γιατί θα διχάσει τον κόσμο».

Για το ποδοσφαιρικό του μέλλον: «Έχω συμφωνήσει για 2+1 χρόνια με την Ξάνθη. Πέρασα έναν όμορφο χρόνο στη Ρουμανία, οι άνθρωποι μου φέρθηκαν καλά και έμεινα και εγώ ευχαριστημένος από την ομάδα. Μου έκαναν πρόταση ανανέωσης, αλλά εγώ είδα στην Ξάνθη μια καλή ευκαιρία να επιστρέψω στο ελληνικό πρωτάθλημα, σε μια ομάδα που είναι κόσμημα και παράδειγμα προς μίμηση. Πιστεύω πολύ στην ομάδα και μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα».
Πηγή: metrosport.gr