Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Τους κάνει μάγκες ο Ολυμπιακός!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta μέσα από συγκεκριμένα πράγματα τη δυναμική που βγάζει ως σύλλογος ο Ολυμπιακός.
ΚΑΙ μόνο που μνημονεύεται στον ισπανικό Τύπο το όνομα του Μίτσελ ως υποψήφιου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Ισπανίας μετά το Μουντιάλ, είναι μεγάλη δουλειά και για τον ίδιο, αλλά και για τον Ολυμπιακό.
Βεβαίως, μέσα από τη δουλειά του στον Ολυμπιακό έφτασε σε τέτοιο επίπεδο προπονητικής καταξίωσης ο Μίτσελ. Μαγκιά του. Αλλά και μαγκιά του Ολυμπιακού, που τους κάνει όλους μάγκες! Γιατί βλέπουμε ότι ο Μίτσελ είναι ο τέταρτος σερί τεχνικός του Ολυμπιακού, που πάει για πιο ψηλά! Σε θεωρητικό επίπεδο αυτός, όχι όμως οι τρεις προηγούμενοι.
Διότι, θα πρέπει να θυμηθούμε ότι…
Ο Βαλβέρδε την πρώτη φορά που έφυγε από τον Ολυμπιακό ανέλαβε τη Βιγιαρεάλ (τότε ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ) και τη δεύτερη φορά ανέλαβε τη Βαλένθια πρώτα κι ύστερα την Αθλέτικ Μπιλμπάο, επίσης κλαμπ της Πριμέρα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ-κι ήταν και μέσα στη λίστα της Μπαρτσελόνα.
Ο δε Ζαρντίμ φεύγοντας από τον Ολυμπιακό, κατέληξε στην πλούσια κι ανερχόμενη Μονακό, μέσω της Σπόρτινγκ Λισαββώνας, παραδοσιακά μίας εκ των τριών μεγάλων δυνάμεων της Πορτογαλίας-και την έβγαλε στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Ακόμη κι ο Σεγκούρα, όταν αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, βρήκε αμέσως δουλειά ως υπεύθυνος όλης της Ακαδημίας της Λίβερπουλ!
Και μόνο η «απαρίθμηση» αυτή δείχνει αφενός μεν τις καλές επιλογές που κάνει ο Ολυμπιακός στις επιλογές προπονητών, αλλά και τη δύναμη και τη δυναμική του Ολυμπιακού, ως συλλόγου. Όπως και το ότι η κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος, που δυστυχώς από αρκετό κόσμο θεωρείται δεδομένη (!), δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα, σαν εικόνα που βγαίνει στο εξωτερικό. Εκεί εκτιμάται περισσότερο. Πόσο δε μάλλον όταν συνδυάζεται από αξιοπρεπείς παρουσίες στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Αυτή δε ακριβώς τη δυναμική που έχει ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να την αντιληφθούν άπαντες, έως τον τελευταίο οπαδό, γιατί πρέπει να είναι κι η βάση για μία σταδιακή εκτόξευση του συλλόγου ακόμη πιο ψηλά. Γιατί κάποιες μικρές «λεπτομέρειες» είναι που κάνουν τη διαφορά και δείχνουν μέχρι που μπορεί να φτάσει κάθε ομάδα. Αρκεί να κάνει τις κατάλληλες κινήσεις η ίδια και να στηριχθεί όσο περισσότερο γίνεται από τον κόσμο της.
Σε σταθερή βάση και τα δύο. Και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστούν. Και τα δύο.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: