Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Τα επιτεύγματα της Εθνικής!!

Ναι μεν δεν νίκησε, αλλά δεν έχασε κιόλας κόντρα. Κι αυτό συνέβη για πρώτη φορά σε επίπεδο Μουντιάλ στην Εθνική, που το… συνόδευσε με παθητικό στην άμυνα, κάτι που εξίσου είναι πρωτόγνωρη εμπειρία!

Τα επιτεύγματα της Εθνικής
Το ότι η Εθνική έμεινε «ζωντανή» στο κόλπο της πρόκρισης είναι το πρώτο και βασικό νέο μετά το 0-0 με την Ιαπωνία. Έπονται κι άλλα όμως με μια δεύτερη ματιά, που εξίσου… κάτι δείχνουν για την ψυχή που έδειξαν οι παίκτες του Σάντος, αν και αγωνίζονταν με δέκα παίκτες.

Απέναντι στους Ασιάτες και στην τρίτη συμμετοχή της σε Μουντιάλ, η Ελλάδα κατάφερε να «γευτεί» την πρώτη της ισοπαλία. Μέχρι σήμερα, η «γαλανόλευκη» μετρούσε έξι ήττες και μια νίκη (αυτή με τη Νιγηρία το 2010).

Το πάθος που… ξεχείλιζε στους διεθνείς και η εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία τους αποτυπώνεται και στο μηδέν παθητικό. Είναι κι αυτό κάτι πρωτόγνωρο για την Εθνική, αφού στα προηγούμενα επτά παιχνίδια, πάντα είχαμε δεχθεί γκολ (και πολλά).

Τρεις ήττες το 1994 (4-0 Αργεντινή, 4-0 Βουλγαρία, 2-0 Νιγηρία), 2 ήττες το 2010 (2-0 Αργεντινή, 2-0 Νότιος Κορέα) και μια νίκη την ίδια χρόνια, αλλά έχοντας δεχθεί γκολ (2-1 την Νιγηρία), καθώς και το 3-0 απ’ την Κολομβία πριν πέντε βράδια.

Κι αν συνυπολογίσουμε το γεγονός πως για πρώτη φορά, η Ελλάδα έπαιξε με παίκτη λιγότερο (λόγω της αποβολής του Κατσουράνη), δίνει ακόμα ένα συν στα σημερινά επιτεύγματα! Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: