Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!

Οι Αθλητικοι Ψίθυροι θα είναι πάλι κοντά σας την Δευτέρα 18 Αυγούστου λόγω καλοκαιρινών διακοπών. Ως τότε να περνάτε όλοι καλά!!

«Οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά»

Στις λεπτομέρειες κρίθηκαν τα δύο ματς του Παναθηναϊκού με τη Σταντάρ Λιέγης και η πρόκριση των Βέλγων στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Αναστασίου.

«Οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά»
Ο τεχνικός των «πράσινων» αναφέρθηκε στο πονηρό 0-0 της πρώτης αναμέτρησης, στάθηκε στην ανωτερότητα της ομάδας του και στα δυο ματς, δήλωσε περήφανος για τη συμπαράσταση των οπαδών, θεωρεί πως η μπάλα τιμώρησε το «τριφύλλι», όμως περιμένει ανασύνταξη, ενόψει της συνέχειας.

Αναλυτικά: «Είχα πει ότι είναι ένα πονηρό σκορ το 0-0 και αποδείχτηκε ότι είχα δίκιο. Και στα δύο ματς δείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι, αλλά χάσαμε στις λεπτομέρειες και, δυστυχώς, αυτές κάνουν τη διαφορά. Είναι κρίμα για τα παιδιά που έκαναν τόση προσπάθεια, έδωσαν τη ψυχή τους και είμαι περήφανος για αυτά. Έκαναν ότι είπαμε.

Το ίδιο περήφανος είμαι για τους οπαδούς μας και τη συμπεριφορά τους. Συγχαρητήρια και, δυστυχώς, δεν τους ικανοποιήσαμε. Έτσι είναι η μπάλα. Είναι ένα καλό μάθημα, γιατί δεν νικά η καλύτερη ομάδα.

Στα 85’, είχαμε τον πλήρη έλεγχο, εγκλωβίσαμε τον αντίπαλο και με δύο σουτ χάσαμε. Οι κεφαλιές μας, τα σουτ μας πήγαιναν στο δοκάρι και ο τερματοφύλακας τα απέκρουε όλα. Αφού δεν σκοράραμε, η μπάλα μας τιμώρησε. Μάθαμε στα δύσκολα και γίναμε πιο δυνατοί. Πικραθήκαμε και απογοητευτήκαμε. Αλλά, θα σηκωθούμε. Το ίδιο θα συμβεί τώρα. Δεν τα καταφέραμε, η ζωή συνεχίζεται. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για το Europa League και την έναρξη του πρωταθλήματος».

Σε ουδέτερα το Ισραήλ!

Η έκρυθμη κατάσταση στο Ισραήλ αυτή την εποχή δημιουργεί και τα ανάλογα προβλήματα στην εθνική ομάδα μπάσκετ της χώρας, ενόψει των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ του 2015.

Σε ουδέτερα το Ισραήλ
Η καλαθοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας ενημερώθηκε πως θα χρειαστεί να «μετακομίσει» σε κάποια ουδέτερα γήπεδα για το ματς με το Μαυροβούνιο, που θα διεξαχθεί στη Λευκωσία, όπως και για τα ματς με Ολλανδία και Βουλγαρία, που θα ανακοινωθεί από τη FIBA Europe που θα πραγματοποιηθούν. Πηγή: sport-fm.gr

O Παναθηναϊκός έπαιξε κι έχασε, αλλά...!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την δουλειά, τον κόπο, την έλλειψη τύχης του Παναθηναϊκού, αλλά και το ελεγχόμενο οικονομικό ρίσκο που δεν πήρε η διοίκησή του.
Αυτή η παρτίδα, της Λεωφόρου, σηκώνει πολλές και διαφορετικές αναγνώσεις. Αν κανείς εστιάσει και αναλύσει το ποδόσφαιρο που παρήγαγαν οι δύο ομάδες και κοιτάξει το αποτέλεσμα, διαπιστώνει σφάλμα. Διότι νίκησε η ομάδα που νοιαζόταν μόνο να καταστρέψει ποδόσφαιρο και είχε την τύχη να εκμεταλλευτεί δύο σοβαρότατα λάθη της αντίπαλης άμυνας. Έχασε η ομάδα που από την αρχή μέχρι το τέλος προσπαθούσε να δημιουργήσει, να παράξει ποδόσφαιρο με τρόπο ορθόδοξο, που φανέρωνε δουλειά στις προπονήσεις και μέθοδο ανάπτυξης, και νηφαλιότητα μέχρι το τέλος και παρ’ όλο που το ματς είχε στραβώσει πολύ για αυτήν. Έχασε επειδή πλήρωσε ακριβά τα λάθη της άμυνάς του. Αυτή ήταν η ιστορία των 90’+ αγωνιστικών λεπτών στο γήπεδο της Λεωφόρου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Στάνταρ Λιέγης. Αυτή είναι η μονοδιάστατη ανάγνωση, αυτή που αφορά το ποδόσφαιρο που είδαμε στο τερέν.
Το μαζικό χειροκρότημα στη λήξη του αγώνα, όπως και το ασταμάτητο τραγούδι της κερκίδας των - “φανατικών” και “μη” - οπαδών του Παναθηναϊκού ήταν μια καθαρή απόδειξη της αναγνώρισης του κόσμου προς την προσπάθεια. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε κι έχασε, κι αυτό μπορεί να μην έδωσε χαρά στον κόσμο αλλά έφερε το χειροκρότημα από ποδοσφαιρόφιλους που έμειναν ικανοποιημένοι από μια ομάδα που έκανε, με σχέδιο, όσα μπορούσε, παρ’ όλο που αυτά δεν αποδείχθηκαν αρκετά. Στο ίδιο ματς, με τα ίδια δεδομένα, αν ο Παναθηναϊκός είχε για 90’ την τύχη που είχε στην σπόντα - γκολ που του έδωσε το προβάδισμα στο σκορ, απόψε θα πανηγύριζε την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League. Έφτιαξε 20 φάσεις για να πετύχει ένα γκολ, απέναντι σε μια ομάδα που πέτυχε δύο γκολ σε τρεις προσπάθειες στο α’ ημίχρονο και σε έξι στο σύνολο του αγώνα.
Η άλλη, η βαθύτερη ανάγνωση αφήνει τον Παναθηναϊκό με το παράπονο που θα έχει από τον εαυτό του ότι δεν έκανε όσα μπορούσε για να προκαλέσει περισσότερο την καλή του τύχη που τον έριξε πάνω σε μια εκ των ασθενέστερων ομάδων που κυκλοφορούσαν σε αυτή την προκριματική φάση του Champions League. Ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές έκαναν πολλά. Αν πληρώνουν κάτι, είναι που πέταξαν τις ευκαιρίες που τους έδωσε το πρώτο ματς για να πάρουν μια νίκη - προβάδισμα. Αυτοί που δεν έκαναν πολλά, ή πιο σωστά δεν έκαναν τα πάντα προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες του Παναθηναϊκού να βάλει στο ταμείο 5+ εκατ. ευρώ και να προκαλέσει την τύχη του για να επιτύχει ένα μικρό θαύμα, την πρόκριση στην φάση των ομιλών του Champions League είναι αυτοί που ασκούν το μάνατζμεντ και λαμβάνουν τις αποφάσεις για τα οικονομικά.
Ο Παναθηναϊκός κάνει πολύ καλά που, εταιρικά - επιχειρηματικά, απλώνει τα πόδια μόνο μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα. Είναι αμέτρητα τα παραδείγματα ελληνικών και μη συλλόγων που ρίσκαραν αλόγιστα ή και τζόγαραν στις μεταγραφές με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να φτάσουν στην φάση των ομίλων του Champions League, με γνωστά - καταστροφικά οικονομικά αποτελέσματα. Εδώ όμως δεν επρόκειτο περί αυτού. Η άμυνα του Παναθηναϊκού είχε κορνάρει από πέρσι για τις σημαντικές αδυναμίες της. Το ίδιο ευδιάκριτα ήταν τα ανασταλτικά προβλήματα της μεσαίας γραμμής στον άξονα. Ο Παναθηναϊκός δεν χρειαζόταν να πάρει μεγάλο οικονομικό ρίσκο για να προσθέσει έναν παίκτη με ποιότητα - προσωπικότητα - ωριμότητα - παραστάσεις, είτε στο κέντρο της άμυνας είτε στη μεσαία γραμμή προκειμένου να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του προπονητή και πιο πολλές τις πιθανότητές του να αποκλείσει την Στάνταρ. Χρειαζόταν ένα ρίσκο τάξης μεγέθους 200+ χιλιάδων ευρώ για ένα συμβόλαιο σε έναν ελεύθερο ποδοσφαιριστή. Δεν πήρε το ρίσκο. Δεν θα μάθει ποτέ αν θα τα κατάφερνε. Έμαθε όμως ότι τελικώς ρίσκο ήταν αυτό που επέλεξε να κάνει, δηλαδή να πάει σε αυτά τα ματς - χρυσάφι με κάτι λιγότερο από την περσινή του ομάδα, αν κανείς λάβει υπόψη τις απουσίες που είχε σε αυτά τα ματς. Η Στάνταρ είναι μια μέτρια ομάδα, περιορισμένων δυνατοτήτων. Απέναντί της όμως ο Παναθηναϊκός επέλεξε να πάει κι αυτός με περιορισμένες - για το ευρωπαϊκό επίπεδο - δυνατότητες. Και το πλήρωσε. Ακριβά.
Πηγή: gazzetta.gr

Λουζόν: «Δείξαμε καλή οργάνωση»

Ο Γκάι Λουζόν στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου στην αντίδραση της Σταντάρ μετά το 1-0 και τόνισε πως οι Βέλγοι έδειξαν καλή οργάνωση.
Στα προβλήματα, στους τραυματισμούς και στην αντίδραση της Σταντάρ, μετά το γκολ του Παναθηναϊκού, στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Γκάι Λουζόν. Ο τεχνικός των Βέλγων τόνισε πως η ομάδα του έδειξε καλή οργάνωση για να αντιδράση και ότι έχει παίκτες με χαρακτήρα και δυναμισμό.
Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Λουζόν
Είστε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, αλλά απογοητευμένος από τους τραυματισμούς;
Όπως είπα και πριν, είχαμε πολλά προβλήματα με ανέτοιμους παίκτες και τραυματίες. Είναι δύσκολο να παίζουμε κάθε τρεις μέρες. Μίλησα με τον πρόεδρο, είπε ότι θα κάνει μεταγραφές. Ο σκοπός είναι να προκρινόμαστε. Ανατρέψαμε το 0-1 και περάσαμε. Η σύζυγος μου έστειλε ένα μήνυμα: να έχω ψηλά το κεφάλι και ο Θεός βοηθάει όσους προσπαθούν. Αυτό έγινε και όλοι έδωσαν το 100%.
Τι αισθανθήκατε με το 0-1; Φοβηθήκατε;
Έχουμε παίκτες με χαρακτήρα και δυναμισμό και δεν τα παρατάμε. Δείξαμε καλή οργάνωση μετά το γκολ και ανατρέψαμε την κατάσταση.
Θα βελτιωθεί η ομάδα με το Τσάμπιονς Λιγκ;
Ο πρόεδρος μου έχει υποσχεθεί μεταγραφές. Ακόμα και αν χάναμε, μου έχει πει ότι θα κάνει. Οπότε τις περιμένω ως το τέλος του Αυγούστου.
Ο Μπομπό άρχισε δύσκολα, αλλά στη συνέχεια βελτιώθηκε.
Προσπαθώ να ανεβάσω παίκτες από την ακαδημία και το προσπαθώ. Αυτή είναι η δουλειά μου. Πιστεύω ότι συμβαίνει και βοηθά την ομάδα.
Ο Σιμάν προτιμά την άμυνα, αλλά τον χρησιμοποιήσατε στα χαφ.
Στο μοντέρνο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει μία θέση. Αλλά πρέπει να παίζεις παντού. Ο κεντρικός, είτε ανασταλτικός, είτε δημιουργικός, έχει τα ίδια καθήκοντα. Ένας χαφ πρέπει να παίξει εύκολα και απλά, γιατί αυτά χρειάζονται.
Θα ξεκουράσετε παίκτες στο πρωτάθλημα;
Ναι, θα το κάνω. Όσοι είναι σε καλύτερο επίπεδο θα παίξουν με τη Γκενκ και οι άλοι θα ξεκουραστούν. Η προτεραιότητά μας είναι το Τσάμπιονς Λιγκ.
Έχετε προτίμηση σε κάποιον αντίπαλο;
Δεν ξέρω τους αντιπάλους. Τώρα θα συγκεντρωθούμε στην Γκενκ. Αλλά δεν έχει σημασία, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Στους ισχυρούς ο Παναθηναϊκός!!

Στο pot των ισχυρών θα βρεθεί ο Παναθηναϊκός στην κλήρωση της ερχόμενης Παρασκευής για τα προκριματικά του Europa League.

Στους ισχυρούς ο Παναθηναϊκός
Σε ευρωπαϊκή τροχιά παραμένει ο Παναθηναϊκός μετά τον αποκλεισμό από την Σταντάρ Λιέγης.

Μπορεί το όνειρο για την επιστροφή στους ομίλους του Champions League να εξελίχθηκε σε εφιάλτη απέναντι στους Βέλγους, ωστόσο, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου καλείται να μαζέψει τα κομμάτια της άμεσα κι’αυτό γιατί ακολουθούν τα ματς για την είσοδο στο Europa League. Το θετικό για τους «πράσινους» στην κλήρωση της ερχόμενης Παρασκευής είναι πως θα βρίσκονται στο group των ισχυρών της κληρωτίδας.

Στη φάση των πλέι-οφ της διοργάνωσης βρίσκεται ήδη και ο ΠΑΟΚ, όπως και οι Απόλλων Λεμεσού , Ίντερ, Τότεναμ, Βιγιαρεάλ, Τραμπζονσπόρ, Σεντ Ετιέν, Λόκερεν, Λοκομοτίβ Μόσχας, Μέταλιστ, Μίντιλαντ, Γκλάντμπαχ, Νασιονάλ, ΠΑΟΚ, Ραπίντ Βιέννης, Τβέντε, Ζυρίχη, Τσβόλε, Ροστόφ Πηγή: sport-fm.gr

Mama mia… Ιταλία!!

Η Ιταλία έκανε το «τρία στα τρία», επικρατώντας και της Σερβίας με σκορ 80-71, με αποτέλεσμα να κατακτήσει πανηγυρικά το τουρνουά της Τεργέστης. Κορυφαίος ο Αλεσάντρο Τζεντίλε με 20 πόντους.

Mama mia… Ιταλία!
Τρένο η Ιταλία ενόψει των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ του 2015! Το συγκρότημα του Σιμόνε Πιανιτζάνι δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα ούτε κόντρα στη Σερβία και με σκορ 80-71, έκανε το «τρία στα τρία» και κατέκτησε το τουρνουά της Τεργέστης.

Πρώτος σκόρερ για την «σκουάντρα ατζούρα» ήταν ο Αλεσάντρο Τζεντίλε με 20 πόντους, με τον Λουίτζι Ντατόμε να προσθέτει άλλους 17.

Από την άλλη πλευρά, πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους ήταν ο Βλαντιμίρ Μίτσοβ με 14 πόντους, με τον Μίλος Τεόντοσιτς να αποκομίζει έναν τραυματισμό στον αστράγαλο τρία λεπτά πριν τη λήξη του ματς και τους Σέρβους να είναι σε «αναμμένα κάρβουνα», λίγες πριν μέρες πριν την έναρξη του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας. Πηγή: sport-fm.gr

Ανατροπή και πρόκριση για την ΜΠΑΤΕ!!

Στη φάση των πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ προκρίθηκε η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ η οποία νίκησε 3-1 την Ντέπρετσεν και ανέτρεψε την ήττα στο πρώτο παιχνίδι. Ποιοι άλλοι πήραν το εισιτήριο...

Ανατροπή και πρόκριση για την ΜΠΑΤΕ!
Η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ είχε δύσκολη αποστολή αλλά κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σήμερα επικράτησε 3-1 της Ντέπρετσεν και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης έχοντας ανατρέψει την ήττα 1-0 από το πρώτο παιχνίδι.

Την πρόκριση πήρε και η Μάριμπορ η οποία έμεινε «ζωντανη» 2-2 στο παιχνίδι με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Τέλος, στην κλήρωση της Παρασκευής για τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς θα είναι και η Λιλ.

Σήμερα στην έδρα της ήρθε ισόπαλη 1-1 αλλά πανηγύρισε χάρη στο εκτός έδρας 2-0 του πρώτου αγώνα.

Τα αποτελέσματα
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Ντέπρετσεν 3-1 (0-1)
Μακάμπι Τελ Αβιβ – Μάριμπορ 2-2 (0-1)
Λιλ – Γκρασχόπερς 1-1 (2-0)
Παναθηναϊκός – Σταντάρ Λιέγης 1-2 (0-0)


Τετάρτη, 06 Αυγούστου
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – ΑΕ Λεμεσού (0-1)
ΑΠΟΕΛ –Ελσίνκι (2-2)
Μάλμε – Σπάρτα Πράγας (2-4)
Σερίφ Τίρασπολ – Σλόβαν Μπρατισλάβας (1-2)
Μπεσίκτας – Φέγενορντ (2-1)
Στεάουα Βουκουρεστίου – Ακτόμπε (2-2)
Κοπεγχάγη – Ντνίπρο (0-0)
Σάλτσμπουργκ – Καραμπάκ (1-2)
Σέλτικ – Λέγκια Βαρσοβίας (1-4)
Παρτιζάν – Λουντογκόρετς (0-0)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Άαλμποργκ (1-0)

* Στην παρένθεση τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων.Πηγή: sport-fm.gr

Πήρε Φαν Φολφσβίνκελ η Σεντ Ετιέν!!!

Μεταγραφικό «μπαμ» για τη Σεντ Ετιέν που απέκτησε –τουλάχιστον- για ένα χρόνο τον Ρίκι Φαν Φολφσβίνκελ.

Πήρε Φαν Φολφσβίνκελ η Σεντ Ετιέν!
Στη Γαλλία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ρίκι Φαν Φολφσβίνκελ! Η Σεντ Ετιέν ανακοίνωσε την απόκτηση του Ολλανδού επιθετικού με την μορφή δανεισμού για ένα χρόνο απ’ τη Νόριτς, με τους «στεφανουά» να διατηρούν οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι.

Ο 25χρονος φορ μετακόμισε πριν ένα χρόνο στην Αγγλία για λογαριασμό των «καναρινιών» και στην πρώτη του θητεία στην Πρέμιερ Λιγκ δεν κατάφερε να προσαρμοστεί, έχοντας και κάποια προβλήματα τραυματισμών και μετρώντας 25 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (16 βασικός) με 1 γκολ. Πηγή: sport-fm.gr

Βαν Ντάμε: «Ήμασταν τυχεροί»

Ο παράγοντας τύχη, αλλά και ο τερματοφύλακας Καβασίμα ήταν εκείνα που έδωσαν στη Σταντάρ Λιέγης την πρόκριση απέναντι στον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τον Ζελ Βαν Ντάμε.

Βαν Ντάμε: «Ήμασταν τυχεροί»
Τα γρήγορα γκολ που πέτυχε η Σταντάρ Λιέγης, μαζί με την εκπληκτική εμφάνιση του τερματοφύλακά της, Καβασίμα, έδωσαν την πρόκριση στους Βέλγους στα playoffs του Champions League, όπως παραδέχθηκε ο Ζελ Βαν Ντάμε.

«Πετύχαμε τα γκολ σε σημαντικές στιγμές. Μετά ήταν δύσκολο για τον Παναθηναϊκό να ανατρέψει το σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο αμυνθήκαμε, γνωρίζαμε ότι έπρεπε να παίξουμε έτσι. Σίγουρα ήμασταν και τυχεροί και είχαμε σε καλή μέρα τον τερματοφύλακά μας. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πετύχει γκολ αλλά δεν τα κατάφερε», δήλωσε ο Ζελ Βαν Ντάμε.

«Έδεσε» Καράσκο η Μονακό!!

Νέο συμβόλαιο μέχρι το 2019 υπέγραψε στην Μονακό ο Φερέιρα Καράσκο.

«Έδεσε» Καράσκο η Μονακό
Το μέλλον του με την Μονακό... δέσμευσε ο Φερέιρα Καράσκο! Ο 20χρονος μέσος υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2019, συνεχίζοντας να φοράει την φανέλα της ομάδας με την οποία... έφτιαξε το όνομά του.

Την περσινή χρονιά ο νεαρός άσος έγραψε 18 συμμετοχές στο γαλλικό πρωτάθλημα, ενώ σημείωσε και 3 τέρματα, δείχνοντας κάτι απ' το ταλέντο και την αξία του! Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοίνωσε Ρέινα η Μπάγερν!!

Ρέινα σε χρόνο DT! Η Μπάγερν συμφώνησε σε χρόνο ρεκόρ με τη Λίβερπουλ, την οποία ανακοίνωσε στο twitter και ο Ισπανός θα φοράει τη φανέλα της από τη νέα σεζόν. Δείτε τις λεπτομέρειες του deal.

Ανακοίνωσε Ρέινα η Μπάγερν
Παίκτης της Μπάγερν είναι και επίσημα ο Πέπε Ρέινα. Οι Βαυαροί ανακοίνωσαν μέσω twitter τη συμφωνία τους με τον Ισπανό τερματοφύλακα και το μόνο που εκκρεμεί είναι τα ιατρικά τεστ, στα οποία θα υποβληθεί άμεσα.

Το deal με την Λίβερπουλ έκλεισε σε χρόνο ρεκόρ, με τους «Ρεντς» να βάζουν στα ταμεία τους ένα ποσό κοντά στα 3εκατ. ευρώ. Όσον αφορά τον Ρέινα, θα είναι κάτοικος Μονάχου μέχρι το 2017.


FC Bayern München         @FCBayern
Torwart Pepe vor Wechsel von Liverpool zum FCB. bestätigt Einigung. Bald sportmedizinische Untersuchung.


Πηγή: sport-fm.gr

Κερδισμένος από Σταντάρ ο… Ολυμπιακός!!

Μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τη Σταντάρ Λιέγης ο Ολυμπιακός βγαίνει οικονομικά κερδισμένος. Διαβάστε γιατί.

Κερδισμένος από Σταντάρ ο… Ολυμπιακός
Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να αποκλείσει τη Σταντάρ Λιέγης και γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 ο στόχος της συμμετοχής στα play offs του Champions League και το όνειρο της παρουσίας του στους ομίλους «έσβησε».

Κερδισμένος από την εξέλιξη αυτή είναι ο Ολυμπιακός, καθώς θα καρπωθεί ολόκληρο το ποσό που προβλέπεται από την UEFA για την Ελλάδα στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Το λεγόμενο market pool μοιράζεται στις ομάδες κάθε χώρας που συμμετέχουν στους ομίλους, αλλά πλέον σε αυτούς θα βρίσκονται μόνο οι «ερυθρόλευκοι».

Για τη σεζόν 2013/14 το ποσό αυτό ήταν 11.806.000 ευρώ και το εξασφάλισε αποκλειστικά ο Ολυμπιακός μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τη Σάλκε στα play offs. Το ποσό αναμένεται να κυμαίνεται και φέτος στα ίδια επίπεδα και θα πάει ξανά εξ ολοκλήρου στα ερυθρόλευκα ταμεία μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού.

Όσο για τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να περάσει πλέον στους ομίλους του Europa League και να δει ποιοι εκ των ΠΑΟΚ, Ατρομήτου και Αστέρα θα τα καταφέρουν (αν τα καταφέρουν) για να εισπράξει το market pool της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης, που όμως είναι πολύ μικρότερο. Συγκεκριμένα πέρσι, που το εξασφάλισε όλο ο ΠΑΟΚ μετά τους αποκλεισμός των Ατρομήτου, Αστέρα και Ξάνθης, το ποσό άγγιξε τα 2.421.804 ευρώ.Πηγή: sport-fm.gr

Αναστασιάδης: «Να προσαρμοστούν στις συνθήκες»

Την επιστροφή του στην Τούμπα, αλλά και την εικόνα που έδειξε ο ΠΑΟΚ στο φιλικό που έδωσε κόντρα στην Skoda Ξάνθη σχολίασε ο Άγγελος Αναστασιάδης μετά το τέλος του ματς.

Αναστασιάδης: «Να προσαρμοστούν στις συνθήκες»
Το πρώτο του παιχνίδι μπροστά στον κόσμο του έδωσε ο ΠΑΟΚ στο φιλικό με την Skoda Ξάνθη και ο Άγγελος Αναστασιάδης σχολίασε την ατμόσφαιρα στην Τούμπα μετά το τέλος του ματς.

Ο τεχνικός του «Δικέφαλου» αναφέρθηκε στην δυνατή έδρα της ομάδας, τονίζοντας τα πράγματα που είδε πως χρειάζονται βελτίωση.

Αναλυτικά:

Για την επιστροφή του στην Τούμπα: «Το μόνο ξεχωριστό σήμερα από τα άλλα φιλικά ήταν η Τούμπα .Μετά από δέκα χρόνια ήμουν πάλι εδώ και εύχομαι η σεζόν να τελειώσει με νίκη όπως άρχισε. Ήταν ένα φιλικό όπως όλα τα άλλα. Είδαμε κάποια πράγματα που θέλω να βελτιώσουμε».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Θα πρέπει τα παιδιά να προσαρμοστούν και στις συνθήκες Τούμπας και να καταλάβουν ότι σε αυτές τις έδρες παίρνουν εμπειρίες. Άλλαξαν πάρα πολλά στην Τούμπα σε σχέση με την προηγούμενη φορά που ήμουν εδώ. Όλα είναι πολύ καλύτερα. Το μόνο παράπονο που έχω είναι ο αγωνιστικός χώρος πρέπει να βελτιωθεί.

Όλα τα φιλικά ματς είναι για εμάς είναι το ίδιο πράγμα. Δεν κάνουμε φιλικά για να νικάμε. Δόξα το Θεό είμαστε καλά δεν έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς. Έχουμε ένα πρόβλημα στην θέση του τερματοφύλακα γιατί ο Ιτανζ δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει
».

Η προεπιλογή της Ρωσίας για το Ευρωμπάσκετ!

Μετά τις αρκετές μέρες προετοιμασίας της Ρωσίας, ο Εβγένι Πασούτιν ανακοίνωσε τους 15 παίκτες της προεπιλογής για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2017.

Η προεπιλογή της Ρωσίας για το Ευρωμπάσκετ
Σε αυτούς, συμπεριλαμβάνονται παλιοί και νέοι παίκτες, ώστε να βγει η οριστική αποστολή για τα ματς του ομίλου με Ιταλία κα Ελβετία.

Αναλυτικά, οι «εκλεκτοί»: Νικίτα Κουρμπανόφ, Παβέλ Αντίποφ, Νμίτρι Κουλάγκιν, Παβέλ Κορόμπκοφ, Γιεγκόρ Βίαλτσεφ, Ντμίτρι Σοκόλοφ, Βάλερι Λίκχοντεϊ, Αντρέι Ζούμπκοφ, Ντμίτρι Κβοστόφ, Αντόν Πονκρασόφ, Τιμοφέι Μοζγκόφ, Σεργκέι Καράσεφ, Σεμέν Αντονόφ, Εβγκένι Βορονόφ και Ιβάν Στρέμποφ. Πηγή: sport-fm.gr

Κοτσόλης: «Μεγάλη απογοήτευση»

Μεγάλη η απογοήτευση για τον αποκλεισμό από τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ με ήττα 2-1 από την Σταντάρ Λιέγης επεσήμανε ο Στέφανος Κοτσόλης.

Κοτσόλης: «Μεγάλη απογοήτευση»
Αρκετά απογοητευμένος από την ήττα και τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ δήλωσε ο Στέφανος Κοτσόλης.

«Είναι μεγάλη απογοήτευση για εμάς Δουλεύαμε για τα παιχνίδια αυτά πολλές ημέρες. Ήταν καλή η παρουσία της ομάδας και στα δύο ματς και νομίζω ότι αν κάποιος έπρεπε να περάσει αυτοί ήμασταν εμείς», τόνισε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟ και συνέχισε:

«Ίσως να έπρεπε να έχουμε σκοράρει εκτός έδρας. Τι να κάνουμε… Συνεχίζουμε και κοιτάμε πλέον το Europa League», κατέληξε.

Αναστασίου: «Στα δύο ματς ήμασταν καλύτεροι»

Την καλή εικόνα που έδειξε ο Παναθηναϊκός στα δύο ματς κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης τόνισε ο Γιάννης Αναστασιάδης στις δηλώσεις του μετά το ματς, χαρακτηρίζοντας άδικο τον αποκλεισμό.

Αναστασίου: «Στα δύο ματς ήμασταν καλύτεροι»
Άδικο χαρακτήρισε τον αποκλεισμό απ’ την Σταντάρ Λιέγης ο Γιάννης Αναστασίου, μετά την ήττα (2-1) του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο.

Ο τεχνικός των «πράσινων» σχολίασε την εικόνα που έδειξε η ομάδα του στα δύο ματς, επισημαίνοντας:

«Υπήρχε έλλειψη αποτελεσματικότητας. Είναι άδικο για τα παιδιά. Σ’ αυτό το επίπεδο τα λάθη κοστίζουν και για πέντε λεπτά έγιναν κάποια λάθη που δυστυχώς πληρώσαμε. Στα δύο ματς ήμασταν καλύτεροι, αλλά δυστυχώς δεν προκριθήκαμε. Ο κόσμος ήταν δίπλα μας, μας βοήθησε πολύ και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Είμαι πολύ ευχαριστημένος απ’ τους παίκτες μου. Τα έδωσαν όλα», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Είναι άσχημο που δεν βρεθήκαμε στην επόμενη φάση. Το θέλαμε, το πιστέψαμε, αλλά υστερήσαμε στις λεπτομέρειες. Θα μπορούσαμε να προκριθούμε».

Επιβεβαίωσε ο Ρουμενίγκε!!

Ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε επιβεβαίωσε την απόκτηση του Πέπε Ρέινα από την Μπάγερν Μονάχου πλέκοντας το εγκώμιο του νέου τερματοφύλακα των Βαυαρών.

Επιβεβαίωσε ο Ρουμενίγκε
Ο Πέπε Ρέινα από σήμερα είναι μέλος του ρόστερ της Μπάγερν Μονάχου.

Η επιβεβαίωση της μεταγραφής ήρθε από τον Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, τον εκτελεστικό διευθυντή της γερμανικής ομάδας ο οποίος μάλιστα έκανε το πρώτο του σχόλιο για το νέο μεταγραφικό απόκτημα.

«Είναι ένας τερματοφύλακας με μεγάλη εμπειρία και ήθελε πάρα πολύ να έρθει στο Μόναχο παρά το γεγονός ότι ο Μάνουελ Νόιερ είναι νούμερο 1», τόνισε ο Ρουμενίγκε. Πηγή: sport-fm.gr

Εφιάλτης…!!

Το όνειρο του Champions League έσβησε σε έξι λεπτά για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι (δύο δοκάρια) γνώρισαν οδυνηρή ήττα στη Λεωφόρο απ’ τη Σταντάρ, 2-1 και θα δώσουν τα πάντα για να μπουν στο Europa.

Εφιάλτης…
Οδυνηρή ήττα υπέστη ο (ξανά) ανώτερος Παναθηναϊκός στην κατάμεστη Λεωφόρο και το… σεντόνι του Champions League πήρε αναβολή τουλάχιστον για ένα χρόνο.

Οι πράσινοι αν και προηγήθηκαν, «πλήρωσαν» το black out στο πρώτο μέρος και δεχόμενοι δύο γκολ σε διάστημα έξι λεπτών, έχασαν 2-1 απ’ τη Σταντάρ Λιέγης και δεν θα συνεχίσουν στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το τριφύλλι πήρε προβάδισμα, χάρη στο αυτογκόλ του Αρσλάναγκιτς (16’), αλλά οι Μπομπό (36’) και Μποκού (41’) «πάγωσαν» το Απόστολος Νικολαΐδης και άφησαν την ομάδα του Αναστασίου να ψάχνει πλέον την ευρωπαϊκή της παρουσία τη νέα σεζόν μέσω των πλέι οφ του Europa League (την Παρασκευή η κλήρωση).

Πέραν όλων των άλλων, η ελληνική ομάδα είχε και ατυχία, καθώς μετά το 65’… πάτησε την αντίπαλό της, αλλά είδε τον Καβασίμα να… κατεβάζει ρολά και το δοκάρι να αρνείται στους Ντίνα (69’) και Σίλντενφελντ (72’).

Χειροκροτήθηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, παρά την απογοήτευση που καλούνται να συνεχίσουν την προσπάθειά τους.

inner

Το ματς:

Αναμενόμενα ξεκίνησε ο αγώνας για τις δύο ομάδες. Με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τα ηνία του ματς και τη Σταντάρ απλώς να αμύνεται και να περιμένει τυχόν ευκαιρίες. Κι όσο ο κόσμος «ζεσταινόταν» στις εξέδρες, όλο και οι πράσινοι… έψαχναν το κάτι παραπάνω στην επίθεση για να βάλουν τις βάσεις πρόκρισης. Και τελικά πέτυχαν το στόχο τους, έστω και με… βοήθεια! Διότι ο Αρσλάναγκιτς στην προσπάθειά του να διώξει τη σέντρα του Μπεργκ, έστειλε την μπάλα… αναπαυτικά στην εστία της ομάδας του και στο 16’ η Λεωφόρος πήρε «φωτιά»! Οι πράσινοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, να απειλούν με σουτ (των Μπεργκ και Νάνο), αλλά να αφήνουν πίσω –ανεξήγητα- κενά.

Και δίχως κανείς να το περιμένει, ήρθε η… τιμωρία. Στο 36’ ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε λάθος πάσα στο κέντρο, η άμυνα έμεινε ανοργάνωτη και με τον Μπομπό να τρέχει σαν… 100άρης (μετά από κάθετη του Ντε Καμάργκο) «εκτέλεσε» τον Κοτσόλη για την ισοφάριση. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την απόλυτη ψυχρολουσία. Διότι έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά το Μποκού (που είχε περάσει… αναγκαστικά σαν αλλαγή) να πιάσει ένα φοβερό σουτ και να φέρει τα πάνω-κάτω στο ματς, βυθίζοντας σε μίνι θλίψη τον κόσμο του τριφυλλιού.

Οι πράσινοι ήταν εμφανώς εκνευρισμένοι απ’ την εξέλιξη που είχε πάρει η αναμέτρηση. Φαινόταν στις κινήσεις τους πως… δεν μπορούσαν να διαχειριστούν αυτό που συνέβαινε μπροστά στα μάτια τους. Γι’ αυτό και ο Αναστασίου έπρεπε να κάνει άμεσα αλλαγές. Όπως κι έκανε με την είσοδο των Καρέλη και Κλωναρίδη, αφού τα δύο γκολ που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός έπρεπε να έρθουν… άμεσα. Και λόγω ενός τραυματισμού του δεύτερου, οι γηπεδούχοι σα να… φόρτσαραν. Με τον Ντίνα που πέρασε στη θέση του, που έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα του.

Και μετά το 65’ οι πράσινοι… πάτησαν τους Βέλγους που δεν μπορούσαν επ’ ουδενί να ακολουθήσουν το ρυθμό. Σε τέτοια ματς, όμως, χρειάζεσαι και τύχη. Και μόνο αυτή δεν είχε ο Παναθηναϊκός. Γιατί μέσα σε διάστημα τριών λεπτών, Ντίνας και Σίλντενφελντ (69, 72’) σημάδεψαν το δοκάρι του Καβασίμα και λιγόστεψαν τις ελπίδες για επιστροφή της ελληνικής ομάδας και να κάνει την ολική ανατροπή. Και πέραν της ατυχίας, οι παίκτες του Αναστασίου είχαν απέναντί τους και τον Ιάπωνα πορτιέρο που όποτε χρειάστηκε, δήλωσε… παρών, κρατώντας μέχρι τέλους το 2-1, που έφερε το τριφύλλι εκτός πλέι οφ Champions League.

inner

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Μέντες (56’ Κλωναρίδης, 64’ λ.τ Ντίνας), Πράνιτς, Ατζαγκούν, Ζέκα, Πέτριτς (56’ Καρέλης), Μπέργκ

Σταντάρ Λιέγης (Λουζόν): Καβασίμα, Σταμ, Αρσλάναγκιτς, Τεϊσέιρα, Βαν Ντάμε, Καρσελά (53’ Γουάτ), Μπιά (19’ Μποκού), Σιμάν, Ντε Καμάργκο, Μπομπό, Λουμάντζα.

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης
Πηγή: sport-fm.gr

Όλα… ρολόι στην ΑΕΚ!!

Λύνονται σιγά-σιγά τα προβλήματα για τον Τραϊανό Δέλλα. Ο τεχνικός της ΑΕΚ είδε τον Μπρέσεβιτς να προπονείται και πάλι κανονικά, ενώ ο Άρης Σοϊλέδης ξεκίνησε πρόγραμμα στο γυμναστήριο.

Όλα… ρολόι στην ΑΕΚ
Με τον Ιβάν Μπρέσεβιτς να προπονείται κανονικά (για δεύτερη σερί μέρα) και τον Άρη Σοϊλέδη να ξεκινάει πρόγραμμα στο γυμναστήριο συνεχίστηκε η προετοιμασία της ΑΕΚ την Τρίτη. Στις διπλές προπονήσεις της ημέρας, που πραγματοποιήθηκαν στα Σπάτα, ο Τραϊανός Δέλλας είδε τους παίκτες του να ολοκληρώνουν το πρόγραμμα χωρίς απρόοπτα.

Ο Κροάτης επιθετικός τράβηξε και πάλι τα βλέμματα, ενώ στις συζητήσεις που είχε με τους συμπαίκτες του τους τόνισε πως θέλει να είναι 100% έτοιμος στα επίσημα ματς της ομάδας. Από την μεριά του, ο αριστερός μπακ της «Ένωσης», αφού ολοκλήρωσε την θεραπεία που ακολουθούσε τις προηγούμενες μέρες λόγω της θλάσης που τον ταλαιπωρεί έκανε ένα βήμα για την
επιστροφή του πιάνοντας δουλειά στο γυμναστήριο.

Την Τετάρτη είναι προγραμματισμένο φιλικό προετοιμασίας στα Σπάτα με αντίπαλο την ομάδα του Ηλυσιακού (18:45, κεκλεισμένων των θυρών). Πηγή: sport-fm.gr

«Χτυπάει» Βερμάελεν η Μπαρτσελόνα!

Την πρώτη κρούση για την απόκτηση του Τόμας Βερμάελεν έκανε η Μπαρτσελόνα, η οποία προσέφερε 12 εκατομμύρια ευρώ στην Άρσεναλ για να τον κάνει δικό της.

«Χτυπάει» Βερμάελεν η Μπαρτσελόνα
Τις πρώτες κινήσεις για να εντάξει τον Τόμας Βερμάελεν στο δυναμικό της κάνει, σύμφωνα με το Sky Sports η Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του 28χρονου Βέλγου, προσφέροντας 12 εκατομμύρια ευρώ στην Άρσεναλ για να τον αποκτήσει.

Ο Λουίς Ενρίκε υπολογίζει πολύ στην εμπειρία του Βερμάελεν, προκειμένου να καλύψει το κενό στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Αρσέν Βενγκέρ τον έχει αφήσει εκτός πλάνων, διαθέτοντας τους Μερτεσάκερ και Κοσιελνί.

Αυτό που βάζει εμπόδιο στην επιθυμία των Ισπανών πάντως, είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία παραμένει στο κόλπο της απόκτησής του Βέλγου, με τον Λουίς Φαν Χάαλ να τον έχει προσεγγίσει ήδη για τις πρώτες επαφές.
Πηγή: sport-fm.gr

Οριστικά εκτός ο Ούμπιντες!

Μπορεί να ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε, όμως ο Γιώργος Παράσχος δεν θέλησε να ρισκάρει και θα αφήσει εκτός αποστολής τον Χαβιέ Ούμπιντες για το ματς απέναντι στη Σαράγεβο.

Οριστικά εκτός ο Ούμπιντες
Χωρίς τον Χαβιέ Ούμπιντες θα αγωνιστεί ο Ατρόμητος στον επαναληπτικό απέναντι στην Σαράγεβο.

Ο Γιώργος Παράσχος αποφάσισε να μην ρισκάρει με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό στο ματς της Πέμπτης, παρότι έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε.

Από εκεί και πέρα ο τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου είχε όλους τους παίκτες στην διάθεσή του στην προπόνηση της Τρίτης και την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινώσει την αποστολή για το ματς με τους Βόσνιους.
Πηγή: sport-fm.gr

Προπόνηση και φιλικό!

Με απογευματινή προπόνηση συνεχίστηκε την Τρίτη η προετοιμασία του Εργοτέλη, ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Προπόνηση και φιλικό
Το πρόγραμμα του Χουάν Φεράντο περιελάμβανε ζέσταμα με μπάλα, όμως το μεγαλύτερο μέρος αφιερώθηκε σε παιχνίδια τακτικής και δίτερμα.

Την Τετάρτη, υπάρχει πρωινή προπόνηση, αφού στις 18:30 υπάρχει το φιλικό με τον Ηρόδοτο στο Παγκρήτιο.Πηγή: sport-fm.gr

Σαν τον… παλιό δεν έχει!!

Μπορεί να έχει προσθήκες στο ρόστερ, αν και δεν έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές του, όμως άλλον… Σαλπιγγίδη δεν έχει. Ο 32χρονος έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ, 1-0, στο φιλικό με την Ξάνθη στην Τούμπα.

Σαν τον… παλιό δεν έχει
Νίκη, 1-0, πήρε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Ξάνθη, στο πρώτο φιλικό μπροστά στο κοινό του. Ο Σαλπιγγίδης στο 82' σημείωσε το γκολ της ομάδας του Αναστασιάδη, που έδειξε και πάλι πως χρειάζεται προσθήκες μεσοεπιθετικά.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» αν και έδειξε καλά στοιχεία, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, στην κυκλοφορία της μπάλας δεν μπορούσε να δημιουργήσει εύκολα ευκαιρίες παρά την ανωτερότητά του. Προβλήματα στην δημιουργικότητα και για τους Ακρίτες, οι οποίοι, ωστόσο, ήταν καλοί ανασταλτικά.

Το ματς:



Πιο ορεξάτος έδειξε ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του ματς. Οι παίκτες του Αναστασιάδη κυκλοφορούσαν όμορφα την μπάλα στα πρώτα λεπτά, ενώ η Ξάνθη προσπάθησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Ο «δικέφαλος του Βορρά» αδυνατούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, καθώς οι Ακρίτες έκλειναν εξαιρετικά τους χώρους προς την περιοχή. Έτσι, η μεγαλύτερη φάση ήταν από ένα σουτ του Κάτσε έξω από την περιοχή, το οποίο έδιωξε δύσκολα ο Κυριακίδης. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Τσιώλη έδειχνε πιο επικίνδυνη στην κόντρα, όμως δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Γλύκο.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, που εξουδετέρωνε με άνεση τις προσπάθειες των μεσοεπιθετικών του. Πάντως, ούτε η Ξάνθη έδειξε διαφορετικό πρόσωπο μεσοεπιθετικά καθώς αδυνατούσε να αξιοποιήσει τους χώρους και να απειλήσει ουσιαστικά. Τελικά η ομάδα του Αναστασιάδη ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ όταν ο Ποζατζίδης είδε την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι του Ζαρόπουλου στο 71’. Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στο φινάλε και τελικά στο 82' με τον Σαλπιγγίδη να πλασάρει εύστοχα έγραψε το 1-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις:



ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος (46’ Γιακουμής), Κωνσταντινίδης (46’ Κίτσιου), Ρατς (56’ Πολύζος), Κατσικάς (46’ Τζαβέλλας), Σκόνδρας (56’ Βίτορ), Κάτσε (56’ Παναγιωτούδης), Πόζογλου (46’ Ποζατζίδης), Σαββίδης (46’ Μαντούρο), Κουλούρης (56’ Σαλπιγγίδης), Περέιρα (56’ Πόποβιτς), Μάρτενς (46’ Τζανδάρης).

Ξάνθη (Tσιώλης): Κυριακίδης (62’ Ζαρόπουλος), Μπέρτος (62΄ Περέιρα), Λισγάρας, Καρυπίδης, Γουάλας (57’ Πασχαλάκης), Φλίσκας (46’ Καπετάνος), Παπαστεριανός (72’ Μπαρέτας), Ράνος (57’ Ράνος), Βασιλακάκης, Λουσέρο, Κάλβο (57’ Μπαξεβανίδης).

Διαιτητής: Γιώργος Κύζας

Γήπεδο: Τούμπα Πηγή: sport-fm.gr

Προπονήθηκε με Πανιώνιο ο Ιμπαγάσα!

Την πρώτη του προπόνηση με τα χρώματα του Πανιωνίου έκανε το απόγευμα της Τρίτης (5/8) ο Άριελ Ιμπαγάσα. Μόνο η ανακοίνωση μένει για την επισημοποίηση της συμφωνίας.

Προπονήθηκε με Πανιώνιο ο Ιμπαγάσα
Παίκτης του Πανιωνίου πρέπει να θεωρείται ο Άριελ Ιμπαγάσα, ο οποίος το απόγευμα της Τρίτης έκανε την πρώτη του προπόνηση με τους «κυανέρυθρους».

Η μεταγραφή του έμπειρου μέσου στην ομάδα της Πλατείας δεν έχει ανακοινωθεί, όμως όπως φανερώνει η παρουσία του στην σημερινή προπόνηση, απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις για την επισημοποίηση της συμφωνίας.

Οι «κυανέρυθροι» έχουν συμφωνήσει με τον Αργεντινό -ο οποίος έμεινε ελεύθερος απ' τον Ολυμπιακό- και περιμένουν την εκχώρηση μέρους του ποσού του τηλεοπτικού συμβολαίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί και το τυπικό σκέλος. Πηγή: sport-fm.gr

Απογοήτευσε η Βοσνία του Ιβάνοβιτς!

Μόνο ήττες γνώρισε στο τουρνουά της Τεργέστης η Βοσνία/Ερζεγοβίνη, καθώς μετά τις Σερβία και Ιταλία ήταν η σειρά του Καναδά να νικήσει την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς με σκορ 84-66.

Απογοήτευσε η Βοσνία του Ιβάνοβιτς
Απογοητευτική ήταν η εικόνα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης στο τουρνουά της Τεργέστης, ενόψει των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ του 2015. Το σύνολο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς γνώρισε την τρίτη του ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια, αυτή τη φορά από τον Καναδά με σκορ 84-66.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο συνήθης… ύποπτος Μίρζα Τελέτοβιτς με 17 πόντους, με τους Τζόζεφ και Όλινικ που είχαν από 16 και 15 πόντους αντίστοιχα, να ξεχώρισαν από τους νικητές.
Πηγή: sport-fm.gr

Στην Αταλάντα ο Μπιάνκι!!

Παίκτης της Αταλάντα είναι και επίσημα ο Ρολάντο Μπιάνκι, ο οποίος είχε ακουστεί και για τον Ολυμπιακό πριν από μερικές εβδομάδες.

Στην Αταλάντα ο Μπιάνκι!
Την απόκτηση του Ρολάντο Μπιάνκι, ως δανεικό από την Μπολόνια, ανακοίνωσε και επίσημα η Αταλάντα. Ο 31χρονος επιθετικός, ο οποίος είχε ακουστεί και για τον Ολυμπιακό σύμφωνα με τους Ιταλούς, επέστρεψε στην ομάδα του Μπέργκαμο ύστερα από δέκα χρόνια.

Την περσινή σεζόν, ο Μπιάνκι είχε 14 συμμετοχές και τρία γκολ με τη φανέλα της Μπολόνια.

Τον αντίθετο… δρόμο του 31χρονου φορ ακολούθησε ο Ρουμπέν Μπεντανκούρτ, ο οποίος παραχωρήθηκε ως δανεικός από την Αταλάντα στην Μπολόνια. Ωστόσο, κοινό σημείο και των δύο είναι πως υπάρχει οψιόν αγοράς.Πηγή: sport-fm.gr

Τρελά λεφτά ζητά ο Αλόνσο από Ferrari!!

Ο Φερνάντο Αλόνσο φέρεται-σύμφωνα με την Bild-να έχει πολύ μεγάλες απαιτήσεις για να ανανεώσει τη συνεργασία του με τη Ferrari.

Τρελά λεφτά ζητά ο Αλόνσο από Ferrari
Σχεδόν διπλασιασμό αποδοχών αξιώνει από τη Ferrari ο Φερνάντο Αλόνσο για να ανανεώσει το συμβόλαιό του, όπως αναφέρει η Bild.

Ο 33χρονος πιλότος δεσμεύεται μέχρι το 2016 και το συμβόλαιό του προβλέπει πως θα εισπράξει 18 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο. Για να μείνει στη «σκουντερία» μέχρι το 2019, ο Αλόνσο ζητεί 35 εκατ. ευρώ ετησίως, δηλαδή συνολικά 105 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη και ο μεγάλος Μίχαελ Σουμάχερ που είχε σαρώσει τους τίτλους με την ιταλική ομάδα δεν είχε συμβόλαιο πάνω από 25 εκατ. ευρώ το χρόνο. Ο Αλόνσο μπορεί να είναι τέταρτος στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά ποντάρει στο γεγονός ότι κρατά ψηλά ένα κατά τα άλλα μη ανταγωνιστικό μονοθέσιο και οι επιδόσεις του είναι πολύ καλύτερες από του ομόσταβλού του, Κίμι Ραϊκόνεν, που είναι μόλις δωδέκατος στη βαθμολογία. Πηγή: sport-fm.gr

Οι αριθμοί της Κέρκυρας!!

Όπως όλες οι ομάδες, έτσι και η Κέρκυρα ανακοίνωσε την Τρίτη τα νούμερα στις φανέλες των παικτών που θα ανήκουν τη φετινή χρονιά στο ρόστερ των Φαιάκων.

Οι αριθμοί της Κέρκυρας
Αναλυτικά:

1. Ερνέστους Σέτκους

2. Παναγιώτης Βλάχος

3. Στέλιος Μαραγκός

4. Τέλης Καραγιαννίδης

5. Τάσος Βενέτης

6. Γιώργος Παρασκευαϊδης

7. Παναγιώτης Ζορμπάς

8. Σεμπάστιαν Ναγιάρ

9. Σάσα Κάικουτ

10. Ανχελ Ρόχας

11. Μάθιου Γκόμες

13. Φώτης Κουτζαβασίλης

14. Οράσιο Καρντόσο

16. Νίκος Κρητικός

17. Γρηγόρης Χανδρινός

19. Αλέξανδρος Κόντος

20. Χαβίτο

21.Μπόρχα Σάντσεζ

22. Νεμάνια Ομπράντοβιτς

23. Βλαντιμίρ Ντιμιτρόφσκι

26. Πέτρος Κανακούδης

29. Κυριάκος Ανδρεόπουλος

33. Νίκος Μεντής

77. Κώστας Γεωργακόπουλος

80. Γιώργος Γαρδικιώτης
Πηγή: sport-fm.gr

Πάει Μπάγερν ο Ρέινα!!

Παίκτης της Μπάγερν Μονάχου αναμένεται να είναι την επόμενη σεζόν ο Πέπε Ρέινα, αφού η Λίβερπουλ φαίνεται να έχει έρθει σε συμφωνία με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Πάει Μπάγερν ο Ρέινα!
Στην Μπάγερν φαίνεται πως θα βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ο Πέπε Ρέινα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Λίβερπουλ συμφώνησε με τους Βαυαρούς για την πώληση του παίκτη, με την προσφορά να πλησιάζει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ισπανός επέστρεψε στους «κόκκινους διαβόλους» μετά τον δανεισμό του στη Νάπολι, όμως στην προετοιμασία που έγινε στην Αμερική, φάνηκε πως δεν βρίσκεται στα πλάνα του Μπρένταν Ρότζερς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια μεταγραφή να μοιάζει μονόδρομος, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να μοιάζει ιδανική επιλογή, παρότι θα βρίσκεται πίσω απ' τον Μάνουελ Νόιερ. Πηγή: sport-fm.gr

Κι άλλος μεθυσμένος NBAer!!

Μάστιγα τείνει να γίνει το… αλκοόλ στους παίκτες του NBA! Μετά τον Πι Τζέι Τάκερ και τον Βίτορ Φαβεράνι και ο Μαρίς Σπέιτς συνελήφθη να τα έχει… τσούξει λίγο παραπάνω από το επιτρεπόμενο!

Κι άλλος μεθυσμένος NBAer!
Ο Μαρίς Σπέιτς όπως αποδείχθηκε ξεφάντωσε αρκετά για τα 27α γενέθλιά του (ήταν στις 4/8), καθώς μετά το… πάρτι του, οι αμερικανικές Αρχές αναγκάστηκαν να του φορέσουν χειροπέδες! Ο τυπικός έλεγχος της τροχαίας στον πάουερ φόργουορντ των Ουόριορς εξελίχθηκε σε… σύλληψη, καθώς ο τελευταίος βρέθηκε να οδηγά το αυτοκίνητό του με αρκετή ποσότητα αλκοόλ στον οργανισμό του.

Αρχικά και σύμφωνα με τις Αρχές, ο Μαρίς Σπέιτς απέτυχε στο τεστ... νηφαλιότητας και αμέσως οδηγήθηκε με χειροπέδες στο τμήμα, προκειμένου να υποβληθεί στο καθιερωμένο αλκοτέστ, στο οποίο αποδείχθηκε πως είχε πιει αρκετά! Παρ’ όλα αυτά, ο 27χρονος πάουερ φόργουορντ ήταν συνεργάσιμος και καταβάλλοντας το ποσό των 500 δολαρίων ως εγγύηση, αφέθηκε ελεύθερος.

Το περιστατικό του Σπέιτς είναι το τρίτο -μόλις σε λίγες μέρες- που αφορά παίκτη του NBA που δεν είναι… νηφάλιος, ύστερα από αυτά με τους Πι Τζέι Τάκερ και Βίτορ Φαβεράνι. Πηγή: sport-fm.gr

Αυξάνονται τα προβλήματα…!

Με καινούργια προβλήματα διεξήχθησαν την Τρίτη οι δυο προπονήσεις του Παναιτωλικού στο EMILEON.

Αυξάνονται τα προβλήματα…
Οι Μαλεζάς, Κέβιν, Ετζενγκέλε, Μύγας, Βιγιαφάνιες, Κάπελ, προπονήθηκαν το πρωί μόνοι τους για να καλύψουν την έλλειψη φυσικής κατάστασης, κάνοντας αερόβιο τρέξιμο και πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης.

Η απογευματινή προπόνηση ξεκίνησε με προθέρμανση με ασκήσεις τεχνικής με μπάλα, στη συνέχεια ασκήσεις νευρομυϊκού συντονισμού και ολοκληρώθηκε με παιχνίδια σε περιορισμένο χώρο.

Εκεί, ο Μάκης Χάβος είδε τον Κόρμπο να κάνει θεραπεία. λόγω των ενοχλήσεων που αισθάνθηκε στον τετρακέφαλο, όπως και τον Ετζενγκέλε, που υπέφερε από τενοντίτιδα, ενώ πρόγραμμα ενδυνάμωσης ακολούθησε ο Θεοδωρίδης.

Την Τετάρτη θα διεξαχθούν δύο προπονήσεις, στις 08.00 το πρωί και στις 19:00 στο EMILEON. Πηγή: sport-fm.gr

Μεγάλη προσφορά για Κουαρδάδο ετοιμάζει η Γιουνάιτεντ!!

Το ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την αγορά του Κουαρδάδο υποστηρίζει ο Sky Italia!

Μεγάλη προσφορά για Κουαρδάδο ετοιμάζει η Γιουνάιτεντ
Μια αρκετά καλή πρόταση ετοιμάζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτηση του Χουάν Γκιγιέρμο Κουαρδάδο!

Όπως αναφέρει το Sky Sports Italia οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι πρόθυμοι να βγάλουν από τα ταμεία τους το ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ για τον άσο της Φιορεντίνα.

Ωστόσο η ιταλική ομάδα έχει ξεκαθαρίσει το ποσό το οποίο θα την πείσει να επιτρέψει στον Κολόμβιανό άσο να μπει σε διαπραγματεύσεις με άλλη ομάδα.

Το ποσό αυτό έχει οριστεί στα 50 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό το οποίο οι Ιταλοί πιστεύουν ότι θα τους προταθεί για να παραχωρήσουν τον παίκτη. Πηγή: sport-fm.gr

Προπόνηση και αποκατάσταση!

Με πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε την Τρίτη η προετοιμασία του Λεβαδειακού, ενόψει της έναρξης της Σούπερ Λίγκας.

Προπόνηση και αποκατάσταση
Όσοι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν στο φιλικό της Δευτέρας με τον Ηρακλή στα Ψαχνά ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά, με τον Σάββα Παντελίδη να συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμα της ημέρας ασκήσεις τεχνικής και παιχνίδια με μπάλα.

Τετάρτη και Πέμπτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλές προπονήσεις, ενόψει του φιλικού κόντρα στον Πανιώνιο το ερχόμενο Σάββατο.Πηγή: sport-fm.gr

Το πρόγραμμα στο Ατρόμητος-Σαράγεβο!!

Ο Ατρόμητος υποδέχεται την Πέμπτη τη Σαράγεβο στη ρεβάνς του 2-1 της νίκης του στη βοσνιακή πρωτεύουσα για τον τρίτο γύρο του Europa League και την Τρίτη η ΠΑΕ ανακοίνωσε το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα στο Ατρόμητος-Σαράγεβο
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Το Γραφείο Τύπου της ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει τα εξής:

H συνέντευξη Τύπου του προπονητή της FK Sarajevo Dzenan Uscuplic θα γίνει την Τετάρτη 6 Αυγούστου και ώρα 19.45 στο γήπεδο Περιστερίου (αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου) και στις 20.00 θα ακολουθήσει η προπόνηση της φιλοξενούμενης ομάδας.

Ο Ατρόμητος θα προπονηθεί την ίδια μέρα στις 18.30 στο αθλητικό κέντρο, ενώ η συνέντευξη Τύπου του προπονητή Γιώργου Παράσχου θα πραγματοποιηθεί στις 20.30 στο γήπεδο Περιστερίου (αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου).

Οι προπονήσεις και των δύο ομάδων θα είναι ανοικτές προς τα ΜΜΕ (και όχι προς το κοινό) για τα 15 πρώτα λεπτά.

Η παραλαβή των διαπιστεύσεων των εκπροσώπων του Τύπου θα γίνει (Τετάρτη 6 Αυγούστου) από τις 19.30 μέχρι τις 20.30 στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του γηπέδου Περιστερίου.

Την Πέμπτη, ημέρα του αγώνα, οι διαπιστεύσεις θα δίνονται από το ειδικό γκισέ, (Complimentary Ticket) της θύρας 3 του γηπέδου Περιστερίου από τις 19.00 μέχρι τις 20.45.

Η είσοδος των δημοσιογράφων του γραπτού Τύπου και των δημοσιογράφων ΤV που δεν έχουν τα δικαιώματα του αγώνα θα γίνει από τη θύρα 7 Α.

Η είσοδος των δημοσιογράφων τηλεόρασης και ραδιοφώνου θα γίνει από τη θύρα 3.

Η είσοδος των φωτορεπόρτερ θα γίνει από τη θύρα 2.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους χώρους των media του γηπέδου Περιστερίου.

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΜΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ».

Με γυναίκα βοηθό οι Σπερς!!

Μια αθλήτρια που έχει αφήσει ιστορία στο WNBA θα είναι στο πλευρό του Γκρεγκ Πόποβιτς φέτος. Η Μπέκι Χάμον έβαλε τέλος στην καριέρα της μετά από 16 χρόνια και συνεχίζει ως βοηθός προπονητή στους Σπερς

Με γυναίκα βοηθό οι Σπερς!
Μια γυναικεία και… πολύπειρη παρουσία θα κάθεται φέτος στον πάγκο των Σπερς!

Η Μπέκι Χάμον έγινε η δεύτερη γυναίκα που ανέλαβε πόστο βοηθού προπονητή στην ιστορία του NBA. Βέβαια, δεν το λες καθόλου τυχαίο…

Η 37χρονη Χάμον έβαλε τέλος φέτος στην πλούσια μπασκετική της καριέρα, μετά από 16 χρόνια συνεχής παρουσίας στο WNBA, η οποία της έχει χαρίσει μια θέση στο TOP 15 όλων των εποχών.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια έπαιξε στη γυναικεία ομάδα των Σπερς, Σαν Αντόνιο Σταρς, κατά τα οποία συμπλήρωσε εντυπωσιακά στατιστικά. Αναδείχτηκε κορυφαία στις ασίστ (1112) και στα τρίποντα (493), ενώ είναι η δεύτερη στην ιστορία της ομάδας σε συνολικούς πόντους (3442) και παιχνίδια (218). Στην συνολική της καριέρα έχει δώσει 445 επίσημα παιχνίδια, με μέσο όρο 13,1 πόντους, 3,8 ασίστ και 2,5 ριμπάουντ σε 28 λεπτά.

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς πάντως, δεν έκρυψε τη χαρά του για την συνεργασία με την πολύπειρη παίκτρια: «Ανυπομονώ πάρα πολύ να προστεθεί η Μπέκι Χάμον στο τεχνικό τιμ», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Έχουμε διαπιστώσει την δουλειά της στο σύλλογο την περασμένη σεζόν. Είμαι σίγουρος πως η ευφυΐα της στο μπάσκετ, η ηθική της και το διαπροσωπικό της ταλέντο θα είναι σπουδαία προσθήκη στην ομάδα μας».Πηγή: sport-fm.gr

Κολάζει... τη Μαδρίτη!!

Ο Κέιλορ Νάβας παρουσιάστηκε επίσημα από τη Ρεάλ Μαδρίτης σήμερα το μεσημέρι και την παράσταση έκλεψε η γυναίκα του, miss Hawaiian Tropic 2006.

Κολάζει... τη Μαδρίτη
Συνοδευόμενος από την γυναίκα του και την κόρη του έδωσε το «παρών» σήμερα στην Μαδρίτη για να παρουσιαστεί από την νέα του ομάδα τη Ρεάλ.

Τα βλέμματα τα κέρδισε η σύζυγός του, Αντρεα Σάλας η οποία το 2006 είχε αναδειχθεί miss Hawaiian Tropic.

Δείτε την…


inner


inner

inner


inner


inner


inner


inner



inner



inner



inner


inner


Πηγή: sport-fm.gr