Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Εφιάλτης…!!

Το όνειρο του Champions League έσβησε σε έξι λεπτά για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι (δύο δοκάρια) γνώρισαν οδυνηρή ήττα στη Λεωφόρο απ’ τη Σταντάρ, 2-1 και θα δώσουν τα πάντα για να μπουν στο Europa.

Εφιάλτης…
Οδυνηρή ήττα υπέστη ο (ξανά) ανώτερος Παναθηναϊκός στην κατάμεστη Λεωφόρο και το… σεντόνι του Champions League πήρε αναβολή τουλάχιστον για ένα χρόνο.

Οι πράσινοι αν και προηγήθηκαν, «πλήρωσαν» το black out στο πρώτο μέρος και δεχόμενοι δύο γκολ σε διάστημα έξι λεπτών, έχασαν 2-1 απ’ τη Σταντάρ Λιέγης και δεν θα συνεχίσουν στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το τριφύλλι πήρε προβάδισμα, χάρη στο αυτογκόλ του Αρσλάναγκιτς (16’), αλλά οι Μπομπό (36’) και Μποκού (41’) «πάγωσαν» το Απόστολος Νικολαΐδης και άφησαν την ομάδα του Αναστασίου να ψάχνει πλέον την ευρωπαϊκή της παρουσία τη νέα σεζόν μέσω των πλέι οφ του Europa League (την Παρασκευή η κλήρωση).

Πέραν όλων των άλλων, η ελληνική ομάδα είχε και ατυχία, καθώς μετά το 65’… πάτησε την αντίπαλό της, αλλά είδε τον Καβασίμα να… κατεβάζει ρολά και το δοκάρι να αρνείται στους Ντίνα (69’) και Σίλντενφελντ (72’).

Χειροκροτήθηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, παρά την απογοήτευση που καλούνται να συνεχίσουν την προσπάθειά τους.

inner

Το ματς:

Αναμενόμενα ξεκίνησε ο αγώνας για τις δύο ομάδες. Με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τα ηνία του ματς και τη Σταντάρ απλώς να αμύνεται και να περιμένει τυχόν ευκαιρίες. Κι όσο ο κόσμος «ζεσταινόταν» στις εξέδρες, όλο και οι πράσινοι… έψαχναν το κάτι παραπάνω στην επίθεση για να βάλουν τις βάσεις πρόκρισης. Και τελικά πέτυχαν το στόχο τους, έστω και με… βοήθεια! Διότι ο Αρσλάναγκιτς στην προσπάθειά του να διώξει τη σέντρα του Μπεργκ, έστειλε την μπάλα… αναπαυτικά στην εστία της ομάδας του και στο 16’ η Λεωφόρος πήρε «φωτιά»! Οι πράσινοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, να απειλούν με σουτ (των Μπεργκ και Νάνο), αλλά να αφήνουν πίσω –ανεξήγητα- κενά.

Και δίχως κανείς να το περιμένει, ήρθε η… τιμωρία. Στο 36’ ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε λάθος πάσα στο κέντρο, η άμυνα έμεινε ανοργάνωτη και με τον Μπομπό να τρέχει σαν… 100άρης (μετά από κάθετη του Ντε Καμάργκο) «εκτέλεσε» τον Κοτσόλη για την ισοφάριση. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την απόλυτη ψυχρολουσία. Διότι έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά το Μποκού (που είχε περάσει… αναγκαστικά σαν αλλαγή) να πιάσει ένα φοβερό σουτ και να φέρει τα πάνω-κάτω στο ματς, βυθίζοντας σε μίνι θλίψη τον κόσμο του τριφυλλιού.

Οι πράσινοι ήταν εμφανώς εκνευρισμένοι απ’ την εξέλιξη που είχε πάρει η αναμέτρηση. Φαινόταν στις κινήσεις τους πως… δεν μπορούσαν να διαχειριστούν αυτό που συνέβαινε μπροστά στα μάτια τους. Γι’ αυτό και ο Αναστασίου έπρεπε να κάνει άμεσα αλλαγές. Όπως κι έκανε με την είσοδο των Καρέλη και Κλωναρίδη, αφού τα δύο γκολ που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός έπρεπε να έρθουν… άμεσα. Και λόγω ενός τραυματισμού του δεύτερου, οι γηπεδούχοι σα να… φόρτσαραν. Με τον Ντίνα που πέρασε στη θέση του, που έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα του.

Και μετά το 65’ οι πράσινοι… πάτησαν τους Βέλγους που δεν μπορούσαν επ’ ουδενί να ακολουθήσουν το ρυθμό. Σε τέτοια ματς, όμως, χρειάζεσαι και τύχη. Και μόνο αυτή δεν είχε ο Παναθηναϊκός. Γιατί μέσα σε διάστημα τριών λεπτών, Ντίνας και Σίλντενφελντ (69, 72’) σημάδεψαν το δοκάρι του Καβασίμα και λιγόστεψαν τις ελπίδες για επιστροφή της ελληνικής ομάδας και να κάνει την ολική ανατροπή. Και πέραν της ατυχίας, οι παίκτες του Αναστασίου είχαν απέναντί τους και τον Ιάπωνα πορτιέρο που όποτε χρειάστηκε, δήλωσε… παρών, κρατώντας μέχρι τέλους το 2-1, που έφερε το τριφύλλι εκτός πλέι οφ Champions League.

inner

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Μέντες (56’ Κλωναρίδης, 64’ λ.τ Ντίνας), Πράνιτς, Ατζαγκούν, Ζέκα, Πέτριτς (56’ Καρέλης), Μπέργκ

Σταντάρ Λιέγης (Λουζόν): Καβασίμα, Σταμ, Αρσλάναγκιτς, Τεϊσέιρα, Βαν Ντάμε, Καρσελά (53’ Γουάτ), Μπιά (19’ Μποκού), Σιμάν, Ντε Καμάργκο, Μπομπό, Λουμάντζα.

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: