Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

«Χρόνια πολλά Φακούντο»

Τα γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα (03/09) ο Φακούντο Περέιρα και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως το συνηθίζει, του ευχήθηκε μέσω ενός ξεχωριστού αφιερώματος που δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδας.

Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται χρόνια πολλά με υγεία και πολλές επιτυχίες στον Φακούντο Περέιρα που σήμερα κλείνει τα 27 του χρόνια!
Ο Περέιρα ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Ατλέτικο Εστουντιάντες με την οποία από το 2006 ως το 2009 συμπλήρωσε πάνω από 100 συμμετοχές. Εκείνο το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή για τηνΠαλεστίνο από τη Χιλή αλλά σύντομα επέστρεψε στην πατρίδα του και την Εστουντιάντες. Δύο χρόνια αργότερα αναχώρησε και πάλι με προορισμό τη Χιλή προκειμένου να ενταχθεί στο δυναμικό της Οντάξ Ιταλιάνομε την οποία πραγματοποίησε εντυπωσιακή σεζόν σημειώνοντας 15 γκολ σε 34 αγώνες. Το 2012 πέρασε από τη μεξικάνικη Σαν Λουίς, η οποία λίγο μετά την απόκτησή του αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ουσιαστικά διαλύθηκε.
Έτσι, ο Φακούντο επέστρεψε στην Αργεντινή και τη Χιμνάσια Λα Πλάτα με την οποία πραγματοποίησε τις καλύτερες εμφανίσεις του. Με 15 γκολ οδήγησε τη Χιμνάσια Λα Πλάτα στην επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία και ο ίδιος κατάφερε να παίξει για πρώτη φορά στην Πριμέρα. Έδειξε έτοιμος και στο ανώτατο επίπεδο του ποδοσφαίρου της Αργεντινής πετυχαίνοντας άλλα εννιά γκολ.
Το καλοκαίρι το συμβόλαιό του με την Χιμνάσια Λα Πλάτα έληξε, ωστόσο η συνεργασία του με την Σαν Λουίς – που στο μεταξύ είχε εξαγοραστεί από την Χαγκουάρες – εξακολουθούσε να φαίνεται σε ισχύ μολονότι ο Φακούντο είχε προχωρήσει στην καταγγελία του στη FIFA. Μετά την τυπική επιβεβαίωση της ελευθέρας του, ο Αργεντινός υπέγραψε το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ».

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα»

Το μέλος της προσωρινής διοίκησης του Άρη Λάζαρος Παπαδόπουλος, φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για την απόφαση του δικαστηρίου και τις εξελίξεις που καλείται να τρέξει η νέα διοίκηση της ομάδας.

Αναλυτικά:

Αρχικά είπε: «Προσπαθούμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Πρόκειται για μια δικαίωση του Άρη. Θα έπρεπε η ομάδα να βρίσκεται επί σειρά ετών να ταλαιπωρείται με μη αδειοδοτήσεις και προβλήματα, ή να κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και να πάρουμε την απόφαση για την Γ’ Εθνική».

Για τις επόμενες κινήσεις: «Εμείς αρχικά θα τρέξουμε τις εξελίξεις και μετά το θέμα θα πάει στον Α.Σ. Ας μην μείνουμε σε λόγια και εξαγγελίες. Σήμερα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για δικαστικά θέματα. Ο Άρης θα προχωρήσει αυτό είναι βέβαιο, θα πρέπει ο λαός του Άρη να είναι ενωμένος. Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Είμαστε σε διαδικασία τρεξίματος, θα έρθει η ώρα που θα έχουμε πράγματα να πούμε, αλλά όχι τώρα».

Τέλος ανέφερε: «Η ομάδα δηλώθηκε σήμερα στην Γ’ Εθνική. Από εδώ και πέρα τρέχουμε. Πλέον προχωράμε σε αγωνιστικά, κυρίως, θέματα».
*Πηγή: metrosport.gr*

Πρόσκληση σε Γαλανό από Ερασιτέχνη!

Ο Ερασιτέχνης Άρης είχε επικοινωνία με τον Γιώργο Γαλανό, προσκαλώντας τον στο διοικητικό συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο για τις 18:30.

Πριν από λίγο, τα μέλη του Ερασιτέχνη Άρη επικοινώνησαν με τον Γαλανό, κι αφού είχαν προηγηθεί αρκετές… αναπάντητες κλήσεις, προκειμένου να τον καλέσουν στο διοικητικό συμβούλιο των 6.30μ.μ. όπου θα καθοριστεί το τοπίο της «επόμενης μέρας».

Όπως είναι γνωστό, ο Γαλανός και οι συνεργάτες του δηλώνουν το «παρών» στις διοικητικές εξελίξεις αναλαμβάνοντας την ποδοσφαιρική ομάδα του Άρη στον δύσβατο δρόμο της Γ΄εθνικής.
*Πηγή: metrosport.gr*

Στις 18.30 η Έκτακτη συνεδρίαση του ΑΣ Άρης!!

Η… καυτή πατάτα βρίσκεται πλέον στα χέρια του Ερασιτέχνη Άρη –που πρέπει να τρέξει τις εξελίξεις. Γι’ αυτό και στις 6.30 το απόγευμα θα γίνει η έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις που θα αφορούν το άμεσο μέλλον του συλλόγου.
Ο Χάρης Παπαγεωργίου γίνεται δέκτης πολλών τηλεφωνημάτων αγωνίας από κόσμο και παράγοντες και ξεκαθαρίζει πως όλα θα κριθούν τις επόμενες ώρες. Ποιες είναι οι επιλογές; Υπάρχει η πρόταση Γαλανού, υπάρχει η σκέψη για ένα διοικητικό σχήμα με τον Ραμπότα. Δεν υπάρχει, όμως, χρόνος και πρέπει όσοι θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα να δείξουν τώρα το ενδιαφέρον τους.

Στον Άρη σκέφτονται να ζητήσουν παράταση μεταγραφών προκειμένου να αποκτήσει και άλλους παίκτες πλην των ελεύθερων αν και κάτι τέτοιο μοιάζει δύσκολο, αυτή τη στιγμή να γίνει δεκτό.

Οι επόμενες ώρες είναι πολύ κρίσιμες…
*Πηγή: metrosport.gr*

Ζήτησε... χάρη από Ελλάδα!

Ο Πάκο Όλμος ζήτησε… χάρη από την Εθνική για να αυξηθούν οι ελπίδες πρόκρισης του Πουέρτο Ρίκο στην επόμενη φάση.

Ζήτησε... χάρη από Ελλάδα
Το Πουέρτο Ρίκο νίκησε τις Φιλιππίνες και ελπίζει σε νίκη της Εθνικής απόψε επί της Κροατίας, ώστε κερδίζοντας την τελευταία την Πέμπτη να περάσει εκείνο στους «16». Ο Πάκο Όλμος ζήτησε αυτή τη… χάρη από την Ελλάδα.

«Θέλουμε να κερδίσει η Ελλάδα την Κροατία απόψε. Είναι μια ομάδα που έφτασε στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ, έχει εξαιρετικούς παίκτες σε όλες τις θέσεις. Αυτό που προέχει για μας είναι η ξεκούραση», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός.

Όσο για τη δύσκολη νίκη επί των Φιλιππίνων, ανέφερε: «Θέλαμε να μείνουμε ζωντανοί. Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που οι παίκτες μου αντέδρασαν σε αυτή την πίεση. Είχαμε δυσκολίες στο να μείνουμε συγκεντρωμένοι στη διάρκεια του τουρνουά. Στην αρχή του αγώνα είχαμε πρόβλημα στην άμυνα, αλλά στη συνέχεια βελτιωθήκαμε. Ο Μπαρέα ηγήθηκε της ομάδας, όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και στα αποδυτήρια. Ο Μπάλκμαν έχει πρόβλημα στον αχίλλειο, κάνει συνέχεια θεραπείες, αλλά στα τελευταία κρίσιμα λεπτά ήταν παρών». *Πηγή: sport-fm.gr*

Επέστρεψε ο Καλαϊτζίδης στον Άρη!!

Μετά την πρωινή απόφαση του δικαστηρίου για τον Άρη η πρώτη κίνηση των ανθρώπων του ΑΣ ήταν να καλέσουν τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη να «συμμαζέψει» το ποδοσφαιρικό τμήμα.
Το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν προπονείται εδώ και μια εβδομάδα με τον Καλαϊτζίδη να ενημερώνει τους ποδοσφαιριστές και το απόγευμα θα βρεθεί στις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσίου για προπόνηση! Έτσι ξαναπιάνει δουλειά με στόχο να καθοδηγήσει τον Αρη στη Γ΄ Εθνική. Ο ΑΣ συνεδριάζει εκτάκτως στις 18:30, για να επιλέξει το που θα δώσει την ομάδα.
ADVERTISEMENT
Άλλωστε υπάρχει ενδιαφέρον από τον Γιώργο Γαλανό, τον Γιώργο Αρβανιτίδη, αλλά και οι σκέψεις για ανάθεση εκ των ενόντων σε ένα σχήμα από μέλη του Ερασιτέχνη και Αρειανούς επιχειρηματίες.  

*Πηγή: gazzetta.gr*

Γίνεται… 100 ο Ρούμπιο!! (pic)

Ενάντια στην Γαλλία, ο Ρίκι Ρούμπιο θα πραγματοποιήσει την εκατοστή του εμφάνιση με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας. Είχε κάνει ντεμπούτο το 2008 κόντρα στην Ελλάδα ο 23χρονος γκαρντ των Τίμπεργουλβς.

Γίνεται… 100 ο Ρούμπιο (pic)
Ακόμα δεν έχει κλείσει τα 24 έτη ζωής ο Ρίκι Ρούμπιο, ωστόσο σήμερα στις 23:00 απέναντι στην Γαλλία, αναμένεται να συμπληρώσει τις 100 εμφανίσεις με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας.

«Σήμερα συμπληρώνω τις 100 συμμετοχές με την εθνική. Είμαι υπερήφανος που τα κατάφερα», ήταν το σχόλιο του διεθνούς άσου στο Twitter.


View image on Twitter
Hoy cumplo 100 partidos con la seleccion. Todo un orgullo poder llegar a esa cifra.


Πρώτη μεγάλη διοργάνωση του γκαρντ των Τίμπεργουλβς με την πρώτη ομάδα των «φούριας ρόχας» ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 και σε ηλικία μόλις 17 ετών.

Μάλιστα το ντεμπούτο του το έχει πραγματοποιήσει κόντρα στην Εθνική μας ομάδα, έχοντας συνολικά 7 πόντους, 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ, ενώ ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με 4.8 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, με τους Ισπανούς να κατακτάνε το ασημένιο μετάλλιο.

Κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της πατρίδας του, ο Ρούμπιο έχει κατά μέσο όρο 3.7 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 6 ασίστ σε τρεις αγώνες του πρώτου ομίλου (που θα διασταυρωθεί με αυτόν της Εθνικής). *Πηγή: sport-fm.gr*

Φιλικό με τους «μικρούς»


Φιλική αναμέτρηση θα πραγματοποιήσει η Καλλονή με την ομάδα Κ20 του συλλόγου σήμερα (3/9) και ώρα 19:00.

Φιλικό με τους «μικρούς»
Με σκοπό να ξεκουράσει κάποιους ποδοσφαιριστές, αλλά και να αγωνιστούν κάποιοι που δεν έχουν πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής, η Καλλονή θα πραγματοποιήσει σήμερα φιλική αναμέτρηση.

Η ομάδα Κ20 του συλλόγου θα είναι ο αντίπαλος και το παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 19:00 το απόγευμα στο προπονητικό κέντρο «Γ. Σκούφος» στην περιοχή των ΤΕΛ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τελειώνει του Κούρντι στην Αλ Αχλί!

Στην Σαουδική Αραβία για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στην Αλ Αχλί βρίσκεται ο Αμίρης Κούρντι. Σημαντική οικονομική ανάσα για τον Πανιώνιο.

Τελειώνει του Κούρντι στην Αλ Αχλί
Τα τυπικά φαίνεται πως απομένουν για την μετακόμιση του Αμίρη Κούρντι στην Αλ Αχλί.

Ο 23χρονος μέσος βρίσκεται στην Σαουδική Αραβία για να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας και να υπογράψει στην νέα του ομάδα.

Ο Πανιώνιος χάνει μια από τις ποιοτικές μονάδες του, αλλά κερδίζει ένα ποσό (πάνω από 500.000 ευρώ) ιδιαίτερα σημαντικό αυτή την εποχή για τους «κυανέρυθρους». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δοκίμασε Μάνταλο ο Ρανιέρι!

Τις σκέψεις του για την ενδεκάδα φανέρωσε ο Κλαούντιο Ρανιέρι στην πρωινή προπόνηση της Τετάρτης στον Άγιο Κοσμά. Έκπληξη με Μάνταλο, εκτός ο Χριστοδουλόπουλος και ο Κονέ!

Δοκίμασε Μάνταλο ο Ρανιέρι
Οι επιλογές του νέου ομοσπονδιακού προπονητή για το αρχικό σχήμα που προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Euro 2016 με τη Ρουμανία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» περιελάμβαναν μια έκπληξη. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, Πέτρος Μάνταλος συμμετείχε στο δίτερμα με τους βασικούς, ξαφνιάζοντας ακόμα και τους συμπαίκτες του στη «γαλανόλευκη».

Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά (4-3-3). Βασικός τερματοφύλακας ήταν ο Ορέστης Καρνέζης, ο οποίος αγωνίστηκε στη νίκη της Ουντινέζε κόντρα στην Έμπολι την περασμένη Κυριακή. Η τετράδα της άμυνας δεν είχε αλλαγές σε σχέση με το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Δεξί μπακ ο Βασίλης Τοροσίδης, αριστερό ο Χοσέ Χολέμπας και στόπερ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με τον Κώστα Μανωλά.

Η τριάδα των χαφ αποτελούνταν από τους Παναγιώτη Ταχτσίδη, Ανδρέα Σάμαρη και Πέτρο Μάνταλο που είχε έναν πιο ελεύθερο ρόλο μέσα στο γήπεδο. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κώστας Μήτρογλου, αριστερό εξτρέμ ο Γιώργος Σαμαράς και δεξί ο νέος αρχηγός της Εθνικής, Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Εκτός βασικής ενδεκάδας ήταν ο Παναγιώτης Κονέ και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Αυτή ήταν η πρώτη δοκιμή που έκανε ο Ιταλός τεχνικός σε προπόνηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Βέβαια, θα πρέπει να περιμένουμε τις προπονήσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Εκτός από το διπλό, το πρωινό πρόγραμμα περιείχε ασκήσεις κατοχής της μπάλας, ενώ μέχρι σήμερα ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν έχει δουλέψει στην τακτική. Οι ποδοσφαιριστές έχουν την ευκαιρία να δουν τα δικά τους πρόσωπα καθώς πήραν ρεπό για το υπόλοιπο της ημέρας και στις 21:00 θα επιστρέψουν στο ξενοδοχείο. Η αυριανή -κλειστή- προπόνηση είναι προγραμματισμένη στις 18:00 στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάλι έξω ο Αρόγιο!

Ο Κάρλος Αρόγιο δεν θα παίξει με το Πουέρτο Ρίκο ούτε απέναντι στις Φιλιππίνες.

Πάλι έξω ο Αρόγιο
Χωρίς τον Κάρλος Αρόγιο θα αναγκαστεί να παίξει ένα ακόμη ματς το Πουέρτο Ρίκο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Ο 35χρονος γκαρντ δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον τραυματισμό του και θα είναι απλός θεατής στον αγώνα με τις Φιλιππίνες (14:30). Μάλιστα έχει προγραμματιστεί να κάνει συμπληρωματικές εξετάσεις στο πόδι του.

Στον πάγκο με φόρμα είναι και ο έτερος τραυματίας, Άνχελ Βασάγιο, που επίσης δεν αναμένεται να παίξει μετά το τράβηγμα που υπέστη την Κυριακή.

Έτσι οι Πορτορικανοί παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για πρόκριση με… δεκάδα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έμπειρες «σφυρίχτρες» στο Ελλάδα-Κροατία!!

Δείτε ποιους διαιτητές επέλεξε η FIBA για τον αποψινό αγώνα μεταξύ Ελλάδας και Κροατίας.

Έμπειρες «σφυρίχτρες» στο Ελλάδα-Κροατία
Τρεις διαιτητές με πλούσια εμπειρία επέλεξε η FIBA να διευθύνουν τον αποψινό (21:00) μεγάλο αγώνα μεταξύ Ελλάδας και Κροατίας για τον δεύτερο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας.

Πρόκειται για τον Λουίτζι Λαμόνικα, τον Μάικλ Έιλεν και τον Φερνάντο Ρότσα. Ο Ιταλός «σφυρίζει» για τρίτο συνεχές παιχνίδι την Εθνική, καθώς είχε προηγηθεί η παρουσία του στα ματς με Φιλιππίνες και Πουέρτο Ρίκο. Στο τελευταίο ήταν μαζί του και ο Πορτογάλος, που επίσης ήταν διαιτητής στις δύο νίκες της Κροατίας στο τουρνουά, με Φιλιππίνες (81-78) και Αργεντινή (90-85). Ο Αυστραλός βρίσκεται για πρώτη φορά στο δρόμο της Εθνικής σε αυτή τη διοργάνωση, ενώ αντίθετα ήταν στην τριάδα της ήττας της Κροατίας από τη Σενεγάλη (77-75), όπως και στα παιχνίδια Αργεντινή-Πουέρτο Ρίκο (98-75) και Σενεγάλη-Πουέρτο Ρίκο (82-75).*Πηγή: sport-fm.gr*

«Χωρίς άμυνα, δεν έχουμε τύχη με Ελλάδα»

Ο Γιούριτσα Γκόλεματς αποκρυπτογράφησε την Εθνική για τους συμπατριώτες του και τους προειδοποίησε.

«Χωρίς άμυνα, δεν έχουμε τύχη με Ελλάδα»
Έχοντας περάσει από Ελλάδα σε Παναθηναϊκό και Πανελλήνιο και όντας «μισός» Κροάτης (αν και έχει σλοβενική υπηκοότητα), ο Γιούριτσα Γκόλεματς μπορεί να αναλύσει καλά το αποψινό ματς μεταξύ των δύο ομάδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

«Η Ελλάδα θα μας δείξει αν το πραγματικό μας πρόσωπο ήταν το… χλωμό που παρουσιάσαμε απέναντι σε Φιλιππίνες και Σενεγάλη ή το πειστικό που είχαμε απέναντι στην Αργεντινή. Είναι σαφές πως θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερη άμυνα σε σχέση με τα τρία προηγούμενα παιχνίδια, διαφορετικά δεν θα έχουμε καμία τύχη στον αγώνα με την Ελλάδα. Είναι μια ομάδα με σπουδαία ισορροπία, παίζει πολύ καλό μπάσκετ, έχει πολλές λύσεις στην επίθεση και δεν εξαρτάται από έναν παίκτη. Δεν υπάρχει πλέον Σπανούλης και κάθε παίκτης έχει το δικό του ρόλο και ξέρει τι πρέπει να κάνει στο παρκέ», δήλωσε ο παλαίμαχος πλέον άσος.

«Ο Καλάθης και ο Ζήσης είναι αυτοί που οργανώνουν την ομάδα, ο πρώτος δίνει το ρυθμό στο παιχνίδι και ο δεύτερος στα 31 του παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του. Δίπλα τους υπάρχουν ο Σλούκας και ο Μάντζαρης που έχουν δείξει την αξία τους στον Ολυμπιακό. Ο Παπανικολάου, ο Πρίντεζης και ο Καϊμακόγλου είναι εξαιρετικοί φόργουορντ και ο Αντετοκούνμπο έχει πολύ ταλέντο. Στους σέντερ ο Βουγιούκας είναι αργός και θα πρέπει να χτυπήσουμε σε αυτό το κομμάτι, ενώ ο Μπουρούσης έχει πολλή ποιότητα και θα πρέπει να τον παίξουμε δυνατά. Η Ελλάδα είναι πολύ πιο δυνατή ομάδα από την Αργεντινή και διαθέτει μεγάλο βάθος στον πάγκο, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να παίξει σε υψηλό ρυθμό για 40 λεπτά», πρόσθεσε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αλεξανδρής: «Κυνηγάει τη διάκριση η Εθνική»

Από παιχνίδι σε παιχνίδι η Εθνική μπάσκετ είναι καλύτερη, όπως τόνισε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Αλεξανδρής: «Κυνηγάει τη διάκριση η Εθνική»
Υποδειγματικός είναι ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται τους διεθνείς στην Εθνική μπάσκετ ο Φώτης Κατσικάρης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Από εκεί και πέρα, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να υποτιμήσει κανέναν αντίπαλο και έχοντας ως «όπλο» το καλό κλίμα μπορεί να κυνηγήσει τη διάκριση στη διοργάνωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Αλεξανδρή στην εκπομπή με τους Μιχάλη Τσόχο και Σωτήρη Κωσταβάρα

«Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι, δεν πρέπει να υποτιμήσεις καμία ομάδα γιατί θα το πληρώσεις. Η κούραση παίζει μεγάλο ρόλο, γιατί βγαίνει συσσωρευμένα και επηρεάζει την απόδοση σου», είπε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός και συνέχισε λέγοντας:

«Από την Ελλάδα κρατάω το ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι ανεβάζει την απόδοσή της και κυνηγάει τη διάκριση. Είχαμε εύκολους αντιπάλους στην αρχή και τώρα μπαίνουμε στα δύσκολα κάτι που θέλει προσοχή», για τον Φώτη Κατσικάρη δήλωσε:

«Εμπιστεύεται τους μπασκετμπολίστες του ο Φώτης και υπάρχει καλό κλίμα. Στους αγώνες υπάρχει έλεγχος από τον πάγκο και πολύ καλή συνεργασία από τους παίκτες και το τεχνικό team».

Στη συνέχεια, ο κ. Αλεξανδρής μίλησε για τη διοργανώτρια ομάδα, Ισπανία: «Σε όλες τις διοργανώσεις κοιτάμε τους αντιπάλους. Θέλουμε να αποφύγουμε την Ισπανία γιατί έχει αυτούς τους παίκτες και είναι και μέσα στο σπίτι της».

Τέλος, σχολίασε το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά και για το μέλλον του: «Θα γίνει ανακατάταξη, θα δούμε ομάδες που δεν τις περιμέναμε να πρωταγωνιστούν και στο μέλλον ακόμα πιο πολύ, καθώς λειτουργούν με προγραμματισμό. Για εμένα, σχεδιάζω να δημιουργήσω μια ομάδα στις Σέρρες με παραγωγική διαδικασία, δηλαδή όλα θα ξεκινάνε από τις ακαδημίες. Θέλω να το κάνω αυτό, αν και είχα αρκετές προτάσεις από ομάδες».

To… μοναδικό χάρισμα της Εθνικής!

Ο καιρός γαρ εγγύς για την εθνική ομάδα (όποιος έχει αντίρρηση να μιλήσει τώρα, αλλιώς να σιωπήσει για πάντα…)

To… μοναδικό χάρισμα της Εθνικής
Γράφει ο Άγγελος Αρτελάρης
Η εθνική ομάδα των ανδρών παρουσίασε τα αγωνιστικά αλλά και τα εξωγηπεδικά της στοιχεία σ’ αυτές τις τρεις πρώτες αναμετρήσεις στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας.

Θετικά ή αρνητικά. Φάνηκε η δουλειά που έχει κάνει μέσα στο καλοκαίρι ο Φώτης Κατσικάρης και εντοπίστηκαν οι αδυναμίες.

Αναμφισβήτητα, η εθνική ομάδα δεν αποτελεί φόβητρο, αλλά δεν πρόκειται για μια αμελητέα ποσότητα. Αναντίρρητα, δεν διαθέτει έναν ηγέτη, έναν one man show στον οποίο προσαρμόζεται η αντίπαλη άμυνα, εν τούτοις, έχει ένα μοναδικό χάρισμα, την ομαδικότητα. Αναφερόμαστε σε μια ομάδα, η οποία έχει προσανατολισμό μέσα στο παρκέ, η οποία έχει το «γνώθι σ’ αυτόν» και γνωρίζει ποιες είναι οι δυνατότητές της και πόσο ψηλά μπορεί να φθάσει. Και βεβαίως, δεν της λείπει το ταλέντο, η δημιουργία, η σοβαρότητα και η πειθαρχία.
Προσωπικά, εισπράξαμε στα τρία αυτά ματς πολλά θετικά στοιχεία από την εθνική ομάδα του Φώτη Κατσικάρη, αλλά και ορισμένα αρνητικά. Το ζητούμενο για όλους μας είναι να παρουσιαστούν τη δεδομένη χρονική στιγμή, ν’ αναλυθούν όσο νωρίτερα γίνεται ώστε να μην εμφανιστεί το φαινόμενο των «μετά χριστών προφήτες». Όποιος έχει τις αντιρρήσεις του για την ελληνική ομάδα, ας τις εκφράσει τώρα αλλιώς να σιωπήσει για πάντα… Είναι πιο τίμιο να εκφραστούν οι όποιες απόψεις, θετικές ή αρνητικές, μετά τα τρία πρώτα παιχνίδια με την Σενεγάλη, τις Φιλιππίνες και το Πουέρτο Ρίκο, παρά μετά από μια αποτυχία ή την λήξη του Μουντομπάσκετ. Διότι, σε μια τέτοια περίπτωση, ίσως, να εμπεριέχεται και δόλος…

Πηγή:superbasket.gr

«Κλείνει» στη Λίβερπουλ ο Βαλντές!

Με το... ενάμιση πόδι στη Λίβερπουλ βρίσκεται ο Βίκτορ Βαλντές, ο οποίος σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο έχει συμφωνήσει με τους «κόκκινους» για συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας.

«Κλείνει» στη Λίβερπουλ ο Βαλντές
Παίκτης της Λίβερπουλ θα πρέπει να θεωρείται ο Βίκτορ Βαλντές.

Μετά την παραχώρηση του Πέπε Ρέινα στην Μπάγερν Μονάχου είχε... εκλείψει ο ανταγωνισμός για τον Μινιολέ και έτσι ο Μπρένταν Ρότζερς επέλεξε τον Καταλανό ως μια επιπλέον λύση.

Σύμφωνα με τα αγγλικά μέσα υπάρχει οριστική συμφωνία, με τον άλλοτε τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα να υπογράφει μονοετές συμβόλαιο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Κροάτης που έμαθε μπάσκετ στον Κατσικάρη!!

Ο Φώτης Κατσικάρης δήλωσε πως οφείλει πολλά στον Κρέσιμιρ Τσόσιτς για τον τρόπο με τον οποίο έμαθε να αντιλαμβάνεται το μπάσκετ.

Ο Κροάτης που έμαθε μπάσκετ στον Κατσικάρη
Υπόχρεος σε έναν Κροάτη για όσα έχει μάθει για το μπάσκετ και τον τρόπο που του δίδαξε να αντιλαμβάνεται το άθλημα αισθάνεται ο Φώτης Κατσικάρης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στον Τύπο της Κροατίας για τον αποψινό αγώνα με τη «χρβάτσκα» κι έκανε ειδική αναφορά σε έναν από τους μέντορές του, τον Κρέσιμιρ Τσόσιτς, που ήταν προπονητής στην ΑΕΚ τη σεζόν 1988/89 και τη διετία 1990-92. Τρία χρόνια μετά και σε ηλικία μόλις 46 ετών έφυγε από τη ζωή.

«Ήμουν τυχερός που συνεργάστηκα με τον Κρέσιμιρ Τσόσιτς και τον συνεργάτη του, Πίνο Γκρντόβιτς. Του οφείλω πολλά και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτομαι το μπάσκετ. Τότε ήμουν μικρός κι ανόητος, ένας τρελός πλέι μέικερ που έτρεχε πάνω-κάτω στο παρκέ χωρίς μυαλό. Η συνεργασία με τον Τσόσιτς με έκανε να σκεφτώ το παιχνίδι διαφορετικά, να δω το μπάσκετ από μια διαφορετική οπτική και να φυτέψω επί της ουσίας τον πρώτο σπόρο για την προπονητική μου καριέρα», δήλωσε ο Έλληνας κόουτς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αναχωρεί για το φόρουμ προπονητών ο Μίτσελ!!

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος ο Μίτσελ θα δώσει το «παρών» στο φόρουμ προπονητών της UEFA, εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό.

Αναχωρεί για το φόρουμ προπονητών ο Μίτσελ
Το «μοντάρισμα» του Ολυμπιακού έχει προτεραιότητα. Όμως για το διήμερο 3-4 Σεπτεμβρίου ο Μίτσελ θα είναι δικαιολογημένος απών από το Ρέντη.

Ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρολεύκων» θα βρεθεί στο 16ο συνέδριο προπονητών της Ευρώπης στη Νιόν της Ελβετίας, ανάμεσα στους κορυφαίους τεχνικούς της «Γηραιάς Ηπείρου».

Εισηγητής του φετινού συνεδρίου της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας θα είναι ο σπουδαίος, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Η λίστα με τους προπονητές που θα δώσουν το «παρών» στο UEFA Elite Club Coaches:

Αρσέν Βενγκέρ (Άρσεναλ)
Λουίς Ενρίκε (Μπαρτσελόνα)
Γιοσεπ Γκουαρντιόλα (Μπάγερν Μονάχου)
Ζοζέ Μουρίνιο (Τσέλσι)
Γιούργκεν Κλοπ (Ντόρτμουντ)
Ρόζερ Σμιντ (Λεβερκούζεν)
Μανουέλ Πελεγκρίνι (Μάντσεστερ Σίτι)
Φίλιπο Ιντσάγκι (Μίλαν)
Μίτσελ (Ολυμπιακός)
Κάρλο Αντσελότι (Ρεάλ Μαδρίτης)
Λοράν Μπλαν (Παρί Σεν Ζερμέν)
Γιανς Κέλερ (Σάλκε)
Αντρέ Βίλας-Μπόας (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης)
Ζόρζε Ζέσους (Μπενφίκα)
Μασιμιλιάνο Αλέγκρι (Γιουβέντους)
Ουνάι Έμερι (Σεβίλλη)
Νούνο Εσπίριτο Σάντο (Βαλένθια)
Ράφα Μπενίτεθ (Νάπολι) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Repeat» του τελικού του Μουντιάλ!!

Το παιχνίδι ανάμεσα στη Γερμανία και την Αργεντινή, που είχαν βρεθεί στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ξεχωρίζει στο πρόγραμμα των φιλικών από σήμερα, Τετάρτη 3 Αυγούστου, μέχρι και την Κυριακή.

«Repeat» του τελικού του Μουντιάλ
Την προσεχή Κυριακή αρχίζει η προσπάθεια των ευρωπαϊκών ομάδων να φτάσουν στην τελική φάση του Euro 2016, όμως από σήμερα διεξάγονται τα πρώτα φιλικά μετά το πέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Και τι καλύτερο από την επανάληψη του τελικού ανάμεσα στην Γερμανία και την Αργεντινή, με τα «πάντσερ» να υποδέχονται την παρέα του Μέσι στο Ντίσελντορφ. Μάλιστα, το ντεμπούτο του σε αυτό το παιχνίδι θα κάνει και ο Χεράρδο Μαρτίνο, πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα.

Την Πέμπτη υπάρχουν δύο «ντέρμπι»: στο Μπάρι έχουμε το Ιταλία – Ολλανδία και στο Παρίσι η Γαλλία (που δεν συμμετέχει ως διοργανώτρια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα προκριματικά) φιλοξενεί την Ισπανία που θέλει να κάνει… comeback.

Χωρίς πρόβλημα η Εθνική Ελλάδας, η οποία την Κυριακή στις 21:45 υποδέχεται τη Ρουμανία στο (άδειο, λόγω τιμωρίας) Καραϊσκάκη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των φιλικών

Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου

Ρωσία - Αζερμπαϊτζάν (18:00)
Λιθουανία-Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (19:30)
Ουκρανία - Μολδαβία (20:00)
Λετονία-Αρμενία (20:45)
Δανία - Τουρκία (21:00)
Τσεχία - ΗΠΑ (21:15)
Γερμανία - Αργεντινή (21:45)
Ιρλανδία - Ομάν
Αγγλία - Νορβηγία (22:00)

Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου

Λευκορωσία-Τατζικιστάν (17:00)
Σλοβακία - Μάλτα (19:20)
Σουηδία - Εσθονία (20:45)
Κροατία - Κύπρος (21:00)
Βοσνία – Λίχνενσταϊν (21:00)
Βέλγιο - Αυστραλία (21:45)
Ιταλία – Ολλανδία (22:00)
Γαλλία - Ισπανία (22:00)

Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου

Ιαπωνία - Ουρουγουάη (13:25)
Ιράκ – Περού (15:00)
Νότιος Κορέα - Βενεζουέλα (14:00)
Χιλή - Μεξικό (20:00)

Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου

Βραζιλία - Κολομβία (04:00)
Βολιβία – Ισημερινός (21:00)

Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου

Παραγουάη - Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (21:00)
Σερβία - Γαλλία (21:45)*Πηγή: sport-fm.gr*

Μίλαν: Τι μάθαμε από πρεμιέρα και μεταγραφική!

Η Μίλαν έκανε τους τιφόζι να χαρούν μετά από πολύ καιρό και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τα πράγματα που μάθαμε από τον αγώνα με την Λάτσιο και τη μεταγραφική περίοδο.
Μετά από δύο πολύ άσχημα χρόνια και μία σεζόν που έφερε τους Ροσονέρι εκτός Ευρώπης, το ξεκίνημα του 2014-15 βρίσκει τους οπαδούς να μπορούν να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο για το μέλλον. Η κατάκτηση του Scudetto είναι κάτι που κανένας τιφόζο δεν μπορεί ούτε να σκεφτεί, όμως σε αντίθεση με πέρυσι οι κινήσεις που έγιναν στο «Σαν Σίρο» μοιάζουν να είναι πιο μελετημένες και επιτυχημένες. Οι 7 φορές πρωταθλητές Ευρώπης βγήκαν κερδισμένοι σε ποιότητα σε όσες θέσεις προχώρησαν σε αντικατάσταση παικτών και η 6άδα της Serie A είναι μάλλον ο πιο ρεαλιστικός στόχος. Αν κάποιος πάντως είναι υπεραισιόδοξος, μπορεί να ονειρεύεται την 3η θέση, αφού δεδομένου ότι Γιούβε-Ρόμα έχουν καπαρώσει το «1-2», καμία εκ των Νάπολι-Ιντερ-Φιορεντίνα δεν πείθουν για σύνολα που θα έχουν σταθερή πορεία μέχρι το φινάλε του Campionato. Μετά την πρεμιέρα και το 3-1 σε βάρος της Λάτσιο αλλά και το τέλος του πάρε-δώσε, ακολουθούν τα πράγματα που έχουμε δει μέχρι στιγμής στην Μίλαν.
Ελ Σαραουί: Η επιστροφή του Φαραώ
Μία κλασική πλέον δήλωση του Αντριάνο Γκαλιάνι όταν θέλει να δείξει ότι η ομάδα θα είναι καλύτερη χωρίς να πάρει παίκτες, είναι ότι κάποιος που ήδη ήταν στο ρόστερ, αποτελεί μεταγραφή. Είναι απίθανο να έχει ισχύσει σε άλλες περιπτώσεις, όμως θα συμβεί φέτος με τον Στεφάν Ελ Σαραουί. Ο Φαραώ το 2012-13 έκανε μυθικό πρώτο γύρο με 15 γκολ, μέχρι που ήρθε ο Μπαλοτέλι και πέρυσι οι τραυματισμοί τον άφησαν σχεδόν όλη τη χρονιά εκτός δράσης. Στον αγώνα του «Σαν Σίρο» κόντρα στην Λάτσιο ο 22χρονος αγωνίστηκε σαν εξτρέμ στο 4-3-3 και έδειξε πόσο μπορεί να βοηθήσει την Μίλαν. Με ταχύτητα που λίγοι παίκτες στον κόσμο διαθέτουν, στο πρώτο γκολ πήρε τη μπάλα πίσω από το κέντρο, άφησε πίσω όλη την Λάτσιο και έδωσε πάρε-βάλε στον Χόντα. Ο Ελ Σαραουί έμοιαζε ξανά απελευθερωμένος, ήταν κίνδυνος-θάνατος στις κόντρες, ενώ έκανε αυτό που λίγοι επιθετικοί κάνουν. Γύριζε να μαρκάρει τον αντίπαλο μπακ, Ντούσαν Μπάστα, μέχρι την περιοχή. Αν και ο Φερνάντο Τόρες θα είναι χωρίς συζήτηση τον φορ περιοχής για τους Ροσονέρι, τα τελειώματα του Φαραώ είναι εκπληκτικής ποιότητας και θα χρειαστούν φέτος στην Μίλαν.


Ντιέγο Λόπεθ: Η κορυφαία μεταγραφή στην Serie A
Μία ομάδα ξεκινάει από τον τερματοφύλακα λένε πολλοί experts του ποδοσφαίρου και προφανώς κάτι ξέρουν. Οπως κάτι ξέρουν και αυτοί που λένε ότι τα φιλικά γίνονται για να βγαίνουν συμπεράσματα. Ο συνδυασμός αυτών των δύο βοήθησε την Μίλαν να αλλάξει εικόνα κάτω από τα δοκάρια, αφού μετά τα τρία γκολ που δέχθηκε από τον Ολυμπιακό και τα πέντε από την Μάντσεστερ Σίτι, ο Γκαλιάνι βγήκε στην αγορά για να αποκτήσει κάποιον «κανονικό» πορτιέρε πέρα από τους Αμπιάτι, Αγκάτσι, Γκάμπριελ. Και ο παράγοντας-μύθος παρότι δεν έχει την οικονομική άνεση άλλων χρόνων, έδειξε τι μπορεί να κάνει στην πιάτσα. Πήγε στην Μαδρίτη και πήρε από την Ρεάλ χωρίς να δώσει ούτε ένα ευρώ τον τερματοφύλακα τον οποίο Ζοσέ Μουρίνιο και Κάρλο Αντσελότι προτίμησαν πάνω από τον Ικερ Κασίγιας.
Με κάθε ένσταση να είναι δεκτή, ο Ντιέγο Λόπεθ, χωρίς να μετράμε καν το value-for-money, είναι η κορυφαία μεταγραφή στην Serie A, αφού κανένας άλλος παίκτης δεν θα κάνει τη διαφορά που έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει ο Ισπανός. Πολύ καλός ο Μοράτα, σούπερ ο Ιτούρμπε, αλλά κανένας από τους δύο δεν πρόκειται να μεταμορφώσει την ομάδα του όπως ο 32χρονος πορτιέρε που από το πρώτο κιόλας ματς θύμισε στους Ροσονέρι τι είναι η σιγουριά κάτω από τα δοκάρια. Με την άμυνα να παραπαίει μετά το 3-1 της Λάτσιο, ο Λόπεθ έδειξε τα αντανακλαστικά του με την επέμβαση στο βολέ του Παρόλο και στο 94' απέκρουσε το πέναλτι του Καντρέβα, δείχνοντας στους αντιπάλους των Μιλανέζων ότι φέτος θα έχουν ένα έξτρα εμπόδιο για να σκοράρουν. Εκτός των ικανοτήτων στις επεμβάσεις, ο Ισπανός έδειξε ότι είναι καλύτερος από τον Αμπιάτι και με τη μπάλα στα πόδια, αφού οι μεταβιβάσεις του είναι σαφώς καλύτερες.


Κλίμα
Μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις λένε οι Κινέζοι και αν έβλεπε κάποιος το ματς της πρεμιέρας της Μίλαν θα καταλάβαινε ότι η ομάδα δείχνει πιο δεμένη. Ο Ιντζάγκι είναι σαφώς πιο εκδηλωτικός σαν χαρακτήρας από Αλέγκρι-Ζέεντορφ -είναι γνωστό αυτό από τους πωρωτικούς πανηγυρισμούς όσο ήταν παίκτης- αλλά η εικόνα του να γίνεται ένα με την ομάδα στα γκολ δείχνει ότι το κλίμα φαίνεται να είναι πλέον διαφορετικό. Μετά το τέλος του παιχνιδιού με την Λάτσιο, ο Αμπάτε μίλησε για τις αλλαγές στον σύλλογο και αναφέρθηκε στον Μπαλοτέλι κάνοντας σαφές ότι σίγουρα δεν θα λείψει. Δεν μπορεί να είναι σίγουρο το αν ο Super Mario ήταν αυτός που χαλούσε το κλίμα στα αποδυτήρια, όμως είναι σίγουρο ότι η ομάδα χωρίς αυτόν θα είναι πιο ήρεμη και με τον Τόρες στην κορυφή θα έχει πάντα σοβαρότητα και επαγγελματισμό. «Είναι απ' όλες τις απόψεις ο σέντερ φορ που θέλαμε» είπε ο Superpippo για τον «Ελ Νίνιο».
Πέρα από τη σχέση των παικτών με τον προπονητή πάντως, η ατμόσφαιρα στο «Σαν Σίρο» αρχίζει να αποπνέει υγεία και εκτός των τεσσάρων γραμμών. Για πρώτη φορά μετά από περίπου τρία χρόνια στα επίσημα του γηπέδου βρέθηκαν μαζί Σίλβιο, Γκαλιάνι και Μπάρμπαρα. Οι τρεις τους βγάζουν προς τα έξω ένα κλίμα ενότητας, στηρίζοντας και πιστεύοντας 100% τον νέο προπονητή, Πίπο Ιντζάγκι, ο οποίος στην πρεμιέρα τους έδωσε τη δυνατότητα να κάνουν αστεία μεταξύ τους και να θυμηθούν τις καλές μέρες στην ομάδα.
Αμυνα: Εδώ έχουμε πρόβλημα
Είναι ένας τομέας στον οποίο είναι απίθανο η Μίλαν να επιστρέψει στο επίπεδο των προηγούμενων χρόνων. Αν και το σκορ ήταν 3-1, η νίκη κάθε άλλο παρά... χαλαρά ήρθε, αφού όταν η Λάτσιο έπαιξε φουλ επίθεση δημιούργησε τρομερά προβλήμα στην άμυνα της Μίλαν, η οποία μάλιστα στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού αποτελούνταν από τρεις στόπερ και δύο πλάγιους μπακ. Με τις φάσεις που είχαν οι Λατσιάλι, αν στο τέρμα δεν ήταν ο Ντιέγο Λόπεθ, θα μπορούσαμε να μιλάμε ακόμα και για ένα ντροπιαστικό βράδυ για τους Ροσονέρι με σκορ 3-3. Αυτό που φάνηκε πάρα πολύ ήταν ότι χωρίς τον Ραμί η οπισθοφυλακή χάνει σε τεράστιο βαθμό τη δυναμή της και ο Ιντζάγκι πρέπει να βρει ποιος εκ των Ζαπάτα/Αλεξ θα είναι ο παρτενέρ του διεθνή Γάλλου, που τελικά αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή. Σίγουρα πρέπει και το κέντρο να βοηθάει περισσότερο, αλλά στην άμυνα είναι σαφές από την πρώτη κιόλας μέρα ότι η Μίλαν χρειάζεται πολλή δουλειά να δημιουργήσει ένα σταθερό τείχος μπροστά από τον Λόπεθ.


Μεταγραφική: Γκαλιάνι από τα παλιά
Οταν πέρυσι τέθηκε θέμα ανάμεσα στην Μπάρμπαρα και τον Γκαλιάνι, ο τελευταίος θέλοντας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους θύμισε ότι όταν πηγαίνει στην Ρεάλ χωρίς ραντεβού και οι πόρτες ανοίγουν. Αυτό έκανε και φέτος όταν θέλησε να πάρει τερματοφύλακα και πήγε στην Μαδρίτη και έφερε τον Ντιέγο Λόπεθ χωρίς να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ! «Αν τον παίρναμε με 10 εκατ. ευρώ θα ήταν καλά, τώρα που τον πήραμε δωρεάν δεν είναι;». Απάντησε σε κάποιες ηλίθιες κριτικές.
Το δεξί χέρι του Μπερλουσκόνι έκανε φέτος εκπληκτική δουλειά στα μεταγραφικά καθώς χειρίστηκε μαεστρικά τα έσοδα και έκλεισε εντυπωσιακές συμφωνίες ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το κόστος. Πούλησε τον Μπαλοτέλι 20 εκατ. ευρώ και έφερε στο «Σαν Σίρο» χωρίς να πληρώσει τίποτα Ντιέγο Λόπεθ, Φερνάντο Τόρες, Ζερεμί Μενέζ και Αλεξ. Η Μίλαν με τις κινήσεις της κάλυψε τα όποια κενά δημιουργήθηκαν με καλύτερους παίκτες, κέρδισε την αποδοχή του Τύπου και έχει βγάλει και κέρδος 18 εκατ. ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Gazzetta dello Sport έχει βάλει στη μεταγραφική των Ροσονέρι βαθμό 7+, μικρότερο μόνο από Ρόμα (8) και Γιουβέντους (7.5).
Ακόμα και την τελευταία ώρα, όταν χάλασε το deal για τον Μπιαμπιανί, ο Γκαλιάνι μέσα σε λίγα λεπτά έκλεισε τον ταλαντούχο Ιταλό μέσο, Τζάκομο Μποναβεντούρα, από την Αταλάντα. Συνοψίζοντας, η Μίλαν πήρε από Μπαλοτέλι (20), Κριστάντε (6), Παλόσκι (3.5), Κονστάντ (2.5), Σάλαμον (1.6), διάφορα μικρά deal (1.5) συνολικά 35.1 εκατ. ευρώ και απέκτησε τους Μποναβεντούρα (7), Αντίλ Ραμί (4.2), Πόλι (4), Σαπονάρα (1), Αρμέρο (0.5), Αλμπερτάτσι (0.5), Φαν Χίνκελ (0.4), Ντιέγο Λόπεθ (0), Τόρες (0), Μενέζ (0), Αλεξ (0) αντί 17.6 εκατ. ευρώ.
*Πηγή: gazzetta.gr*