Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

To… μοναδικό χάρισμα της Εθνικής!

Ο καιρός γαρ εγγύς για την εθνική ομάδα (όποιος έχει αντίρρηση να μιλήσει τώρα, αλλιώς να σιωπήσει για πάντα…)

To… μοναδικό χάρισμα της Εθνικής
Γράφει ο Άγγελος Αρτελάρης
Η εθνική ομάδα των ανδρών παρουσίασε τα αγωνιστικά αλλά και τα εξωγηπεδικά της στοιχεία σ’ αυτές τις τρεις πρώτες αναμετρήσεις στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας.

Θετικά ή αρνητικά. Φάνηκε η δουλειά που έχει κάνει μέσα στο καλοκαίρι ο Φώτης Κατσικάρης και εντοπίστηκαν οι αδυναμίες.

Αναμφισβήτητα, η εθνική ομάδα δεν αποτελεί φόβητρο, αλλά δεν πρόκειται για μια αμελητέα ποσότητα. Αναντίρρητα, δεν διαθέτει έναν ηγέτη, έναν one man show στον οποίο προσαρμόζεται η αντίπαλη άμυνα, εν τούτοις, έχει ένα μοναδικό χάρισμα, την ομαδικότητα. Αναφερόμαστε σε μια ομάδα, η οποία έχει προσανατολισμό μέσα στο παρκέ, η οποία έχει το «γνώθι σ’ αυτόν» και γνωρίζει ποιες είναι οι δυνατότητές της και πόσο ψηλά μπορεί να φθάσει. Και βεβαίως, δεν της λείπει το ταλέντο, η δημιουργία, η σοβαρότητα και η πειθαρχία.
Προσωπικά, εισπράξαμε στα τρία αυτά ματς πολλά θετικά στοιχεία από την εθνική ομάδα του Φώτη Κατσικάρη, αλλά και ορισμένα αρνητικά. Το ζητούμενο για όλους μας είναι να παρουσιαστούν τη δεδομένη χρονική στιγμή, ν’ αναλυθούν όσο νωρίτερα γίνεται ώστε να μην εμφανιστεί το φαινόμενο των «μετά χριστών προφήτες». Όποιος έχει τις αντιρρήσεις του για την ελληνική ομάδα, ας τις εκφράσει τώρα αλλιώς να σιωπήσει για πάντα… Είναι πιο τίμιο να εκφραστούν οι όποιες απόψεις, θετικές ή αρνητικές, μετά τα τρία πρώτα παιχνίδια με την Σενεγάλη, τις Φιλιππίνες και το Πουέρτο Ρίκο, παρά μετά από μια αποτυχία ή την λήξη του Μουντομπάσκετ. Διότι, σε μια τέτοια περίπτωση, ίσως, να εμπεριέχεται και δόλος…

Πηγή:superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: