Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Με αντίπαλο τον Φαλκάο… μετράς!!

Ο Ρανταμέλ Φαλκάο δε χρειάζεται συστάσεις. Έχει πίσω του δεκάδες σαστισμένους αμυντικούς και απελπισμένους τερματοφύλακες. Πέραν αυτών όμως, κι οι αριθμοί λένε τι φονικό όπλο εξασφάλισε η Γιουνάιτεντ.

Με αντίπαλο τον Φαλκάο… μετράς!

Μέχρι και ο «Independent» δημοσίευσε άρθρο που έλεγε, μέσες άκρες, «σιγά τη μεταγραφή».

Πέραν ωστόσο της αξίας του Κολομβιανού (που είναι προφανής ακόμα και στα μάτια κάποιου που βράζει την μπάλα αλλά και πάλι αδυνατεί να τη… μυρίσει) μπορούν κι οι αριθμοί ν’ απαντήσουν στο πόσο σημαντική είναι η απόκτησή του.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι στη διετία 2011-13 που φόρεσε τη φανέλα της Ατλέτικο (και πέραν των 17 γκολ στο Europa League) πέτυχε 52 τέρματα στο πρωτάθλημα. Επίδοση που κανένας άλλος παίκτης στην Primera Division πλην των Μέσι και Ρονάλντο δεν έχει ξεπεράσει έκτοτε.

Η σύγκριση, δε, με το πού… πάει (και όχι με το πού ήταν) δείχνει ακόμα περισσότερα. Γιατί τα 63 γκολ πρωταθλήματος που έχει σκοράρει (μαζί με αυτά στη Μονακό) είναι περισσότερα από του Γουέιν Ρούνεϊ στην τριετία. Και υπολείπονται για ελάχιστα του Φαν Πέρσι (που έπαιξε και σε περισσότερα ματς).

Αλλά πιο χαρακτηριστική είναι η σύγκριση με τους άλλους δυο επιθετικούς των «κόκκινων διαβόλων»: Τους Γουέλμπεκ και Ερνάντες. Που σκόραραν ΜΑΖΙ τις τρεις τελευταίες σεζόν 20 γκολ… λιγότερα απ’ όσα ο Φαλκάο μόνος του (19 και 24 αντίστοιχα)!

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: