Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Βιώσιμος με βάση τις ακαδημίες!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει όλα αυτά που... δεν ήθελε να πει ο Ιάκωβος Αγγελίδης, τα όσα άλλα σημαντικά είπε και τα ποια πράγματα επικοινωνήθηκαν για πρώτη φορά από τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ... Γεγονός της ημέρας είναι για τον ΠΑΟΚ η συνέντευξη Τύπου του νέου προέδρου της ΠΑΕ. Αλήθεια είναι ότι όλοι περίμεναν κάτι παραπάνω σε επίπεδο τοποθετήσεων, αλλά...
Είναι προς τιμή του Αγγελίδη ότι ουσιαστικά η πρώτη ενέργειά του αφού ανέλαβε την ΠΑΕ, είχε να κάνει την απόφαση να απευθυνθεί στον κόσμο. Αυτό το γεγονός δείχνει ένα σεβασμό στο κοινό! Επί προσθέτως το ότι αυτός ο άνθρωπος προσπάθησε μετά από 15 μέρες στην ΠΑΕ να καλύψει ένα επικοινωνιακό κενό δύο ετών, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Σε επίπεδο διάθεσης λοιπόν, έχει πολλά συν!
Από εκεί και πέρα οι παρευρισκόμενοι στα γραφεία της Τούμπας, αλλά και όσοι άκουγαν, διαπίστωσαν ότι ο Αγγελίδης είχε μία αδυναμία να απαντήσει σε όλα αυτά που έχουν δημιουργηθεί. Η μήπως δεν ήταν αδυναμία και εσκεμμένα απέφυγε να πάρει θέση σε συγκεκριμένα ζητήματα; Το... "δεν θέλω να απαντήσω σε αυτό", το... "αυτό είναι εσωτερικό θέμα" το... "δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό" και κάποιες τέτοιες εκφράσεις που χρησιμοποίησε για να αποφύγει ερωτήσεις (τις οποίες σαφώς και θα έπρεπε να περιμένει) δεν είναι απόλυτα βέβαιο γιατί έγινε.
Όταν ο Αγγελίδης λέει... "δεν ξέρω τι συνέβη και υπέγραψε μόνο για ένα χρόνο ο προπονητής του ΠΑΟΚ" εκεί βγάζει μία άγνοια, που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν έπρεπε να υπάρχει. Σαφώς και θα μπορούσε να πάρει θέση...
Όταν όμως λέει... "για τα χρέη δεν ξέρω πολλά, έχω μία θεωρητική ευθύνη, αλλά γιατί σας ξαφνιάζει που δεν ξέρω" εκεί πλέον δεν είναι δυνατόν να μην πιστέψεις ότι από πρόθεση (και ενώ ξέρει) απλά δεν θέλει να ανοίξει τέτοιο ζήτημα. Προφανώς τέτοια εντολή πήρε για ένα ζήτημα που χειρίζεται ο μεγαλομέτοχος. Για ένα θέμα που ακόμη εκκρεμεί και η κοροϊδία συνεχίζεται, χωρίς ΚΑΝΕΙΣ στον ΠΑΟΚ να αντιδρά, παρά τα όσα αντίθετα λέγονταν στο συλλαλητήριο του Μαίου!! (Αυτό ας μην περάσει στα ψιλά...).
Ήταν αρκετά όλα όσα... δεν ήθελε να πει ο Αγγελίδης και ελπίζουμε την άλλη φορά (όχι μετά από δύο χρόνια προφανώς...) να βοηθήσει λίγο περισσότερο στο σκεπτικό των ΠΑΟΚτσήδων. Να πάρει θέση δηλαδή και για τον προπονητή με τα χρόνια παρουσίας του και για τα χρέη και για την θέση του ΠΑΟΚ σε λίγκα και ΕΠΟ και για το πως αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ την μεγάλη έρευνα που διεξάγει η δικαιοσύνη και για το πώς σκέφτεται να αντιμετωπίσει κρίσεις...
Είπε όμως και μερικά πράγματα.
Ξεχωρίζουν οι ατάκες:
"Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία βιώσιμη ποδοσφαιρική οργάνωση..." (άρα μία εταιρεία που θα βγάζει τα έξοδά της)
"Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα με ισχυρές βάσεις από παίκτες των ακαδημιών που θα πλαισιώνονται από πιο έμπειρους και θα διεκδικούν το πρωτάθλημα στην Ελλάδα και θα πετυχαίνουν Ευρωπαϊκές επιτυχίες.
"Ο Βρύζας είναι ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας..."
"Ρωτήστε τον Αθανασιάδη γιατί δεν υπογράφει κάτι που συμφωνήσαμε..."
"Έχω συμφωνήσει για τέσσερα χρόνια με τον Ιβάν Σαββίδη..."
Αρέσουν δεν αρέσουν όλα αυτά, είναι η πρώτη φορά που επικοινωνήθηκαν κάποια πράγματα και τώρα ο κόσμος ξέρει πώς... "θα στηθεί ομάδα με βάση τις ακαδημίες, ομάδα που λόγω Financial Fair Play, πρέπει να έχει ισοσκελισμένα έσοδα-έξοδα".
Αρέσει δεν αρέσει αυτό, είναι μία αλήθεια και μία απόφαση που μαθαίνει ο κόσμος, μία πραγματικότητα που ταυτόχρνα απαντάει και σε πολλά άλλα που έγιναν και δεν έγιναν μέσα σε αυτό το καλοκαίρι.
(Για το Financial Fair Play βέβαια όλοι καταλαβαίνουν ότι πιο πολύ για προφάσεις μοιάζουν, μια και όλες οι μεγάλες ομάδες βρίσκουν τρόπους να τα ξεπερνούν...).
Από εκεί και πέρα οι μεταγραφές τελείωσαν με τον ΠΑΟΚ να χάνει σε σχέση με πέρυσι, τους: Χακόμπο, Γκσπούρνιγκ, Λόπεθ, Λίνο, Ινσαουράλντε, Βούκιτς, Στοχ, Λάζαρ, Κατσουράνη, Νάτχο, Νίνη, Ολίσε, Γεωργιάδης, Λούκας, Χούσεν.
Ο ΠΑΟΚ που απέκτησε ή ανέβασε από τις ακαδημίες ή επανέφερε από δανεισμό τους: Ιτάνζ, Ρατ, Ποζατζίδη, Τζιόλη, Σαββίδη, Γκολάσα, Περέιρα, Μακ, Τζανδάρη, Παπαδόπουλο.
Παρολ' αυτά, παρά την ποιότητα που χάθηκε, παρά το νεαρό της ηλικίας πολλών παικτών, υπάρχει δυνατότητα να δημιουργηθεί καλύτερη και πιο οργανωμένη, πιο πειθαρχημένη και σταθερή ομάδα απ' ότι πέρυσι!
Αρκεί ο Αναστασιάδης και οι γύρω-γύρω να διαχειριστούν καλύτερα τις κρίσεις που θα έρθουν.... (Γιατί θα έρθουν...).Αυτό είναι πλέον το πιο κρίσιμο κομμάτι για την ομάδα. Να βγει (ή να βγαίνει αλώβητη) από τις δύσκολες στιγμές και τις σφαλιάρες που ΔΕΝ είναι δυνατό να μην δεχθεί η νέα ομάδα...*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: