Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Νέοι, παλιοί, φορ και «Λύμπε»!

Ο Γιώργος Τσακίρης αναγνωρίζει την αξία των καινούριων της ΑΕΚ, δεν ξεχνάει τους παλιούς, γράφει για τις... ανάγκες και την «πολιτική» του Ολυμπιακού.
Η εικόνα της ΑΕΚ στις τελευταίες αναμετρήσεις λίγο – πολύ δικαίωσαν όσα σας μεταφέραμε όσοι βρισκόμασταν στο Πήλιο και παρακολουθήσαμε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας όλο το διάστημα που βρέθηκε εκεί η Ένωση. Σημειώναμε, λοιπόν, πως πρόκειται (συγκριτικά με το πέρυσι) για τη νύχτα με τη μέρα...
ADVERTISEMENT
Αυτό βασίζεται σε τεράστιο βαθμό στα νέα πρόσωπα του κιτρινόμαυρου ρόστερ οι οποίοι αναμφισβήτητα είναι ξεκάθαρο πως έχουν ανεβάσει στα ύψη την ποιότητα και τον πήχη στον ανταγωνισμό (ή αν προτιμάται) συναγωνισμό.
Στην άμυνα είναι όλα διαφορετικά. Κι αυτό διότι πλέον στα στόπερ υπάρχουν κανονικοί και έτοιμοι (για σούπερ λίγκα και όχι μόνο) ποδοσφαιριστές. Τέτοιος είναι το μεγάλο μου πουλέν, ο Δημήτρης Κολοβέτσιος ο οποίος θαρρώ πως θα είναι η μεγαλύτερη αποκάλυψη για την ΑΕΚ στα χρόνια που έρχονται. Ενώ και οι παρτενέρ του, Λαμπρόπουλος (ειδικά αυτός), Σαρρής και Τζανετόπουλος (έχει εξελιχθεί πολύ σε μικρό χρονικό διάστημα) είναι αξίας και ουσίας, ενώ ο Σβάρνας έχει όλα τα στοιχεία εκείνα που προδίδουν ότι το μέλλον του ανήκει. Εκτιμώ και ελπίζω ότι θα πάει καλά και ο Ανέστης αλλά θέλω να τον δω περισσότερο...
Πλέον στο δυναμικό της Ένωσης υπάρχει (εκτός απ' τον πάγκο και εννοώ τον Μπορμπόκη) ένα δεξί μπακ με συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι και αναφέρομαι στον Μπακάκη. Ενώ αριστερά πλην του Σοϊλέδη που δεν μπορώ (και κανείς) να έχω ολοκληρωμένη άποψη, η ΑΕΚ σωστά επένδυσε στον... παλιό Πεταυράκη και βγαίνει κερδισμένη απόλυτα! Δεν ξέρω αν θα βγει και το εγχείρημα Γροντής αριστερό μπακ, αλλά θα το δούμε, το βλέπω λίγο δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο.
Όπως έχω σημειώσει από την πρώτη στιγμή απόκτησής του δεν πρόκειται να γράψω για τον Μπαρμπόσα και την αγωνιστική του αξία – ποιότητα. Αυταπόδεικτο! Όμως οι προσθήκες παικτών όπως ο Αραβίδης (που σωστά λέει πως η ομάδα είναι για άλλη κατηγορία απ' αυτή που αγωνίζεται και γι' αυτό θα κάνει πλάκα όλο το διάστημα μέχρι το τέλος της σεζόν) που θα δώσει πολλά στην επίθεση της Ένωσης είτε στα άκρα είτε στην κορυφή!
Για τον Πέτρο Μάνταλο δεν χρειάζεται επίσης να σημειώσουμε πολλά. Διεθνής από την Β΄ κατηγορία! Γενικά είναι παίκτης που κάνει (και όχι θα) τη διαφορά στην ΑΕΚ, στην κατηγορία (αυτή και την επόμενη) και ο οποίος έχει την προσωπικότητα να εξελιχθεί σε ηγετική φυσιογνωμία της ομάδας στα επόμενα χρόνια. Αρκεί να συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο δουλειάς και το ίδιο ταπεινός.
Σούπερ στοιχεία δείχνει (και) ο Ντάρκο Ζόριτς αλλά κυρίως όταν αγωνίζεται σαν επιτελικός μέσος. Δουλεύει σκληρά σε καθημερινή βάση, είναι καλός δέκτης, εξαιρετικός στο πρέσινγκ στον αντίπαλο (που δεν το περίμενα) και το μόνο που θα χρειαστεί είναι να μάθει τη θέση (αριστερού εξτρέμ) αλλά και να δυναμώσει λίγο, να βάλει κιλά...
Πολύ καλά στοιχεία έχουν και οι Φαγέ, Ντούνης. Με τη διαφορά ότι ο πρώτος θαρρώ πρέπει να δουλέψει πολύ ακόμη προκειμένου να μάθει να είναι και τακτικά καλός ποδοσφαιριστής και ο δεύτερος να δείξει περισσότερα απ' όσα έχουμε δει έως τώρα. Ακούω τα καλύτερα για τον συγκεκριμένο αλλά ακόμη δεν τα ΄χω δει, σημαντικό να της βγει της ΑΕΚ και ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής.
Όμως τα καλά μαντάτα για την ΑΕΚ του Τραϊανού Δέλλα, που έκανε (και εξακολουθεί να κάνει) σούπερ δουλειά με τα εργαλεία που έχει στα χέρια του, δεν σταματάνε στους «νέους» του ρόστερ. Κι αυτό διότι οι «παλιοί» δίπλα στις σούπερ προσθήκες που έγιναν από πέρυσι βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό και αποτελούν ένα επιπλέον κέρδος. Για παράδειγμα ο Δημήτρης Ανάκογλου. Προσωπικά θέλω να σημειώσω πως αν δεν εστιάζαμε όλοι (και δικαιολογημένα) όσοι βρισκόμασταν στο Πήλιο τόσο πολύ στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, ο συγκεκριμένος θα ήταν ο MVP (αν μπορούμε να γράφουμε τέτοιες... βλακείες) της προετοιμασίας. Γενικά έως τώρα (και μακάρι να συνεχίσει έτσι) έχει δείξει ότι είναι άλλος παίκτης συγκριτικά με πέρυσι και μπορεί να δώσει το παραπάνω στην ομάδα.
Το ίδιο ισχύει και με τον Πλατέλλα. Δείχνει να έχει τεράστια αυτοπεποίθηση και δεν πρέπει να τη χάσει. Είναι εκ των κορυφαίων σε όσα ματς έχει συμμετάσχει έως τώρα, κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι της ΑΕΚ και συνεχίζει καλύτερος από εκεί που σταμάτησε! Μεγάλη υπόθεση για τον ίδιο πρωτίστως αφού υπάρχει πλέον και ισχυρός συναγωνισμός (δεν παίζει μόνος του για μία θέση) και για την ΑΕΚ ακόμη περισσότερο...
Για τον Πεταυράκη τα έγραψα παραπάνω (η εξέλιξή του, όπως και των υπολοίπων, αποδεικνύει ότι κάνει καλή δουλειά και με τους πιο μικρούς και άπειρους ο Δέλλας). Ο Κορδέρο αναμενόμενα είναι καλός και καλύτερος από πέρυσι αφού έχει πλέον κανονικούς ποδοσφαιριστές γύρω και δίπλα του, ενώ θαρρώ πως και ο Ρόβας θα ανέβει μέσα απ' την καθημερινή δουλειά και το συναγωνισμό που υπάρχει! Μακάρι να πάρει η ομάδα περισσότερα και απ' τους Μπρέσεβιτς (που δικαιολογημένα το παιδί είναι πίσω) και απ' τον Ντακόλ.
Για όλα τα παραπάνω (και φυσικά αν συνεχίσουμε να βλέπουμε αγωνιστική πρόοδο και εξέλιξη στην ΑΕΚ στη διάρκεια της σεζόν) αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και μία αντίστοιχα μεγάλη αναγνώριση στον Νίκο Λυμπερόπουλο, όχι ότι την ψάχνει ο άνθρωπος, αλλά είναι τουλάχιστον υποχρέωση μου να το κάνω. Πρόκειται για τον άνθρωπο που σε συνεργασία με τους Ντούσαν Μπάγεβιτς και Τραϊανό Δέλλα έτρεξε και δημιούργησε αυτό το ρόστερ. Θα ήταν αλητεία από μέρους μου να μη το σημειώσω. Αν τα πράγματα πάνε με την (όποια) ποδοσφαιρική λογική και εξέλιξη των παικτών που έφερε (και) ο «Λύμπε» στην ΑΕΚ τότε η ομάδα θα μπορεί να έχει έναν σούπερ κορμό για τα χρόνια που έρχονται. Κι είναι σημαντικό ότι εκτός από καλοί ποδοσφαιριστές με αδιαμφισβήτητο ταλέντο και ποιότητα είναι στην πλειονότητά τους εξαιρετικοί χαρακτήρες, τουλάχιστον αυτό δείχνουν στην καθημερινότητά τους, κάτι μοναδικό για να έχεις (και) σούπερ αποδυτήρια...
Υγ: Δεν θα μπορούσα να μη γράψω για τις ανάγκες του ρόστερ της ΑΕΚ μια και αναφέρομαι λεπτομερώς σε αυτό στο blog μου. Θαρρώ πως οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι προτεραιότητες είναι η απόκτηση ενός φορ και ενός αμυντικού μέσου (τύπου Ντιόπ θα σημειώσω εγώ για να είμαι ξεκάθαρος στο τι ακριβώς χρειάζεται για μένα η ομάδα). Όμως προσοχή, στην ΑΕΚ κινούνται πολύ σωστά (πέρυσι λανθασμένα γι' αυτό και το σημείωνα), δεν μπορούν να πηγαίνουν σε λογική: ας πάρουμε ένα φορ. Σ' αυτό το ρόστερ η οποιαδήποτε προσθήκη θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα την απογείωσή του και όχι απλά για να αποκτηθεί κάποιος. Στην Ένωση έχουν το χρόνο (και τον Δεκέμβριο γιατί όχι, αν και πληροφορούμαι πως ήδη κινούνται για κάτι πολύ δυνατό στην επίθεση σαν όνομα, βιογραφικό και σαν κόστος) να βρουν δυο σούπερ ενδεκαδάτες περιπτώσεις που θα κάνουν τη διαφορά και την επόμενη σεζόν! Αυτό κοιτάνε και προσωπικά το χαίρομαι με την καρδιά μου, είχα βαρεθεί βλέπετε να μαθαίνω τα πολύ πρόσφατα, προηγούμενα χρόνια με ότι συνέβαινε, το πανηγύρι συγκεκριμένων μάνατζερ έτσι απλά για να γίνεται το απαραίτητο νταραβέρι και αλισβερίσι.
Υγ2: Δεν ξέρω και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να δημιουργούμε ανέκδοτα για τις πωλήσεις Μαρινάκη στον Ολυμπιακό. Αν εξαιρέσω την άστοχη δήλωσή του για ελληνοποίηση της ομάδας του λιμανιού για λόγους που δεν με αφορούν, θαρρώ πως ο λογαριασμός στο τέλος της ημέρας δικαιώνει ΑΠΟΛΥΤΑ την ΠΑΕ Ολυμπιακός... Αν ήμουν οπαδός – φίλαθλος αυτής της ομάδας (ποτέ όμως, αλλά υποθετικά μιλάμε) προφανώς και θα είχα απαιτήσεις και παράπονα, αλλά ως αντίπαλοι οπαδοί το να γελάνε κάποιοι και να κοροϊδεύουν μία πολιτική που φέρνει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στον βασικό τους αντίπαλο (χωρίς τα υπόλοιπα δεδομένα έσοδα) δεν την καταλαβαίνω. Εννοείται πως οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα πρέπει να έχουν την απαίτηση τα χρήματα αυτά να επενδυθούν στην ομάδα τους, όμως οι υπόλοιποι που κοροϊδεύουν τι ακριβώς εννοούν και τι δεν καταλαβαίνουν;

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: