Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

This is «Genti Koule»

Ο ΟΦΗ με «χρυσό» σκόρερ τον Μίρνες Σίσιτς βγήκε νικητής από τη «μάχη» της Κρήτης απέναντι στον συντοπίτη Εργοτέλη και πανηγύρισε εντός έδρας στη Super League έπειτα από 6 χρόνια και 5 μήνες!

Στις 27 Αυγούστου το «Γεντί Κουλέ» έβαλε τα γιορτινά του για να υποδεχτεί τον Ατρόμητο και να σπρώξει τον ΟΦΗ στο τρίποντο απέναντι στον Ατρόμητο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ωστόσο, η κρητική ομάδα ανέτοιμη ως ήταν δεν μπόρεσε να δώσει τη χαρά στους οπαδούς της. Περίμενε μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου για να πάρει τα… πάνω της απέναντι στην Ξάνθη, αλλά απογοήτευσε. Οι «ασπρόμαυροι» δεν το έβαλαν κάτω… Έβλεπαν ότι πλησίαζε η «μάχη» της Κρήτης με τον συντοπίτη Εργοτέλη και θεωρούσαν ότι τους δινόταν η ευκαιρία να βγουν διπλά κερδισμένοι. Επικράτηση, τόνωση ψυχολογίας και ένεση ηθικού για το δύσκολο έργο που περιμένει φέτος τον Νίκο Αναστόπουλο και τους παίκτες του.
Οι φίλοι του ΟΦΗ ήταν συνεπείς στο ραντεβού και περίπου 6.000 έδωσαν δυναμικό «παρών» για να σπρώξουν την ομάδα τους στη νίκη. Αν και οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο 15λεπτο, οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου ανέλαβαν πρωτοβουλία, ισορρόπησαν και με κορυφαίους τους Βερόν, Σουμπίνιο... ετοίμαζαν την αντεπίθεσή τους.
Στο 31’, λοιπόν, ο Μίρνες Σίσιτς με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και «έγραψε» το 1-0. Καλύτερο ντεμπούτο δεν μπορούσε να φανταστεί ο Σλοβένος, αλλά έπρεπε να περιμένει μέχρι το φινάλε για να πανηγυρίσει.
Ο Εργοτέλης στο δεύτερο ημίχρονο δεν αντέδρασε, με μόνη εξαίρεση την ευκαιρία στο 79’ με την κεφαλιά του Κατσικοκέρη, ενώ στο 92’ ο Παπουλής θα μπορούσε να έχει «κλειδώσει» το τρίποντο όταν νικήθηκε από τον Πίρσον στο τετ α τετ.
Αμέσως μετά, όμως ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης, που βρήκε τον ΟΦΗ να πανηγυρίζει το πρώτο τρίποντο της φετινής σεζόν και το πρώτο στο «Γεντί Κουλέ» στη Super League έπειτα από έξιχρόνια και 5 μήνες. Ήταν 8 Μαΐου 2005 όταν οι Κρητικοί επικρατούσαν της Ξάνθης 1-0 με γκολ του Μέτοντι Ντεγιάνοφ…
πηγή: onsports.gr

Παίρνει φόρα η Ρόμα!!

Την δεύτερή της συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα πήρε η Ρόμα που ανάγκασε την Αταλάντα στην πρώτη της ήττα με 3-1.

Στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος, έστω και με ένα παιχνίδι παραπάνω βρίσκεται η Ρόμα η οποία πήρε την δεύτερή της συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα.
Οι Ρωμαίοι επικράτησαν 3-1 της Αταλάντα στο «Ολίμπικο» κάνοντας μία πολύ καλή εμφάνιση και έτσι η ηρεμία φαίνεται πως έρχεται πάνω από το κεφάλι του Λουίς Ενρίκε.
Στο πρώτο μισάωρο οι «τζιαλορόσι» είχαν εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0. Ο Μπόγιαν στο 20’ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με τον Οσβάλντο να πετυχαίνει το τρίτο του συνεχόμενο τέρμα στο πρωτάθλημα, κάνοντας τα 2-0 στο 30’.
Με την έναρξη της επανάληψης η ομάδα του Μπέργκαμο μείωσε άμεσα στο 48’ με τον Ντένις, ωστόσο όλα τελείωσαν στο 81’ όταν ο Σιμπίλιτσιο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
ΡΟΜΑ: Λόμποντ, Ρόσι, Μπουρντίσο, Χάιντσε, Χοσέ Άνχελ, Σιμπλίτσιο, Ντε Ρόσι, Πιάνιτς, Οσβάλντο (85’ Μποριέλο), Τότι (69’ Πιζάρο), Μπόγιαν (62’ Μπορινι)
ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Κονσίλι, Μασιέλο, Καπέλι, Μανφρεντίνι, Μπελίνι, Σελότο, Τσιγκαρίνι (88’ Κασέρτα), Μπρίγκι (57’ Μποναβεντούρα), Παντοΐν, Μοράλεζ (75΄Γκαμπιαντίνι), Ντένις.


πηγή: onsports.gr

Επιβεβαίωσε για Ντολεζάι ο Τεννές!!

Ο Μπάμπης Τεννές σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε οτι ο Παναιτωλικός έχει "κλείσει" τον Πέτερ Ντολεζάι, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό Βόλου.
Επιβεβαίωσε για Ντολεζάι ο Τεννές
"Ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι δεχτήκαμε γκολ από στημένη φάση και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, στο δεύτερο ρισκάραμε περάσαμε επιθετικούς και δώσαμε χώρους και δεχτήκαμε γκολ από στημένη φάση. Πρέπει να παραδεχτώ ότι ο Ατρόμητος νίκησε δίκαια, χάσαμε από μια καλή ομάδα».
Για το αν αυτή η ήττα μπορεί να επηρεάσει τα αποδυτήρια: «Έχω πει στα αποδυτήρια ότι πρέπει να τα βλέπουμε συνολικά τα πράγματα. Όλοι βοηθάνε παντού. Είναι γεγονός ότι δεχόμαστε πολύ εύκολα γκολ και ελπίζω ότι θα βελτιωθούμε. Κλείσαμε τον Ντολεζάι και νομίζω ότι έτσι θα προχωρήσουμε».
Για το ενδεχόμενο ο Παναιτωλικός να κληθεί να παίξει με τον αντικαταστάτη του Αστέρα Τρίπολης: «Θα ήταν δίκαιο να ξαναγίνει το παιχνίδι με όποιον και αν είναι αντικαταστάτης. Έτσι όπως έχει γίνει το πρωτάθλημα δεν ξέρω τι να πω. Ελπίζω ότι από την Τρίτη να μπουν σε κάποια θέση τα πράγματα».

Με πέντε απουσίες στη Νέα Σμύρνη!!

Ολοκλήρωσε η ΑΕΚ την προετοιμασία της για το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο, από το οποίο θα απουσιάσουν 6 ποδοσφαιριστές συμπεριλαμβανομένου του Κλωναρίδη που παρουσίασε πρόβλημα στους κοιλιακούς.
Με πέντε απουσίες στη Νέα Σμύρνη
Ο Νίκος Γεωργέας και ο Παντελής Καφές συνέχισαν το ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης υπό τις οδηγίες του Νίκου Πανταζή, ενώ ο Τραϊαννός Δέλλας έκανε φυσιοθεραπεία μετά τον τραυματισμό που αποκόμισε στο ματς με την Στουρμ Γκρατς. Το απρόοπτο της προπόνησης ήταν η αποχώρηση του Βίκτωρα Κλωναρίδη, ο οποίος δεν ολοκλήρωσε την προπόνηση λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές πλην του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου γυμνάστηκαν κανονικά.
Έτσι ο Μανόλο Χιμένεθ πήρε μαζί του 19 ποδοσφαιριστές για την αποστολή, την οποία απαρτίζουν οι: Αραμπατζής, Μοσχονάς, Μάκος, Κοντοές, Μανωλάς, Λαγός, Καράμπελας, Γκέντσογλου, Κάλα, Χοσέ Κάρλος, Λεονάρντο, Γκερέιρο, Σιαλμάς, Λυμπερόπουλος, Μπερνς, Βάργκας, Μπουγαΐδης, Μπέλεκ, Γκούντγιονσεν.
 

Έχασε και Μήτσο και το ματς!!

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 84-76 από την Εφές Αναντολού στην πρεμιέρα του «Two Nations Cup», αλλά αυτό που πόνεσε τους «πράσινους» δεν ήταν η ήττα από τους Τούρκους, αλλά ο τραυματισμός του Διαμαντίδη.
Έχασε και Μήτσο και το ματς
Ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ καλή εμφάνιση μέχρι που τραυματίστηκε ο αρχηγός του. Εκεί οι "πράσινοι" φάνηκε να χάνουν τη συγκέντρωση τους, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι, οι οποίοι είχαν σε εξαιρετική ημέρα τον Βούγιασιτς να φτάσουν στη νίκη.
Το ματς ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει πολύ δυνατά και να προηγείται με 7-2. Οι Τούρκοι, όμως, αντέδρασαν και με σερί 10-0, χάρη στον Σάσα Βούγιασιτς, πέρασαν με πέντε πόντους μπροστά (12-7) στο 6’. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς άλλαξε τα 4/5 της πεντάδας του καθώς είχε πολλά παράπονα από την άμυνα των «πρασίνων». Η εικόνα βελτιώθηκε αρκετά και έτσι ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 17-15 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.
Γιασικεβίτσιους, Λόγκαν και Διαμαντίδης βρέθηκαν στην ίδια πεντάδα, αλλά το σχήμα αυτό δεν λειτούργησε όπως θα ήθελε ο Ομπράντοβιτς, ο οποίος έκανε συνεχώς αλλαγές για να καταφέρει να βρει ρυθμό η ομάδα του. Οι Τούρκοι, με τον Βούγιασιτς και τον Σαβάνοβιτς να κάνουν σπουδαίο ματς, έφτασαν τη διαφορά για πρώτη φορά στο +10 (29-19) και αυτό ήταν που αφύπνισε τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» με επιμέρους σκορ 13-4 μείωσαν σε 33-32. Και αυτό γιατί ο Σμιθ είχε συνδεθεί καλά με το καλάθι ενώ και η άμυνα λειτουργούσε υποδειγματικά. Το… «κερασάκι στην τούρτα» του πρώτου ημιχρόνου ήρθε με το τρίποντο του Ρομέιν Σάτο που έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό με 35-33.
Στο τρίτο δεκάλεπτο η Εφές ανέτρεψε την κατάσταση και αυτό γιατί πήρε και πάλι μπροστά ο Σάσα Βούγιασιτς. Ο Χρήστος Χριστοδούλου με κάποια… ανάποδα σφυρίγματα «βοήθησε» την τουρκική ομάδα και έτσι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 47-39. Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού πάγωσαν καθώς ο Δημήτρης Διαμαντίδης τραυματίστηκε στον δεξιό του αστράγαλο, όπως ακριβώς στον περσινό τέταρτο τελικό με τον Ολυμπιακό. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αντικαταστάθηκε αμέσως, αλλά φαίνεται πως άπαντες έμειναν εκεί.
Η Εφές Πίλσεν το εκμεταλλεύτηκε αυτό και διατήρησε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα μέχρι το τέλος του ματς. Ιλιασόβα, Μπάρατς και Βούγιασιτς έδειχναν να μην έχουν αντίπαλο και έτσι η Εφές Αναντολού έφτασε στη νίκη με 84-76.
Πηγή: gazzetta.gr

«Χρυσή συμφωνία» με τον Εμίρη του Κατάρ!!

«Έκλεισε» το απόγευμα του Σαββάτου, στο Μέγαρο Μαξίμου, η συμφωνία για την είσοδο κεφαλαίων του Κατάρ στην εταιρεία Μεταλλεία Χαλκιδικής «Ελληνικός Χρυσός».
«Χρυσή συμφωνία» με τον Εμίρη του Κατάρ
Στις δηλώσεις μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον εμίρη του Κατάρ, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η συμφωνία στέλνει μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα αποκτά αναπτυξιακές ευκαιρίες μετά τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.
Τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός όσο και ο εμίρης του Κατάρ Αλ Θάνι τόνισαν ότι υπάρχουν σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες.
Η Ελλάδα είναι μία εν δυνάμει πλούσια χώρα, που μέχρι τώρα έκανε κακή διαχείριση των πόρων της και του πολύ ικανού ανθρώπινου δυναμικού της, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου. Συμπλήρωσε ότι σκοπός είναι μια νέα μεταλλευτική πολιτική σε λατομεία και ορυχεία της χώρας, με έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο θαλάσσιο χώρο, με προώθηση επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συνολική αξιοποίηση των φυσικών πόρων.
Αυτή είναι μια βιώσιμη στρατηγική, είπε ο πρωθυπουργός και σύμπληρωσε ότι δεν θα αργήσει η ώρα που οι επενδυτές και όλοι οι Έλληνες θα βιώσουν την οικονομική ανάταξη της χώρας.
Αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμφωνία μεταξύ της Alpha Bank και της Eurobank για συγχώνευση με βασικό μέτοχο το Κατάρ και κατέληξε λέγοντας ότι η Ελλάδα αλλάζει.
Από την πλευρά του ο εμίρης του Κατάρ τόνισε η χώρα του είναι μικρή και δεν έχει πολιτική ατζέντα πίσω από τις επενδύσεις που επιλέγει, ενώ αναφέρθηκε και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε πρόσφατα· «και εμείς περάσαμε δύσκολα, αλλά καταφέραμε και ανατρέψαμε αυτές τις καταστάσεις» είπε χαρακτηριστικά.
Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του τόσο στη συνεργασία με τους Έλληνες όσο και στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση ενώ δήλωσε βέβαιος ότι το Κατάρ θα καταφέρει σύντομα να αυξήσει τις εξαγωγές σε φυσικό αέριο.
Πηγή: in.gr

Κούγιας μηνύει Τζώρτζογλου για απειλή κατά ζωής και εκβίαση!

Εκβιασμό και απειλή κατά της ζωής του από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηρακλείου Ν.Τζώρτζογλου καταγγέλει ο Αλέξης Κούγιας!
Κούγιας μηνύει Τζώρτζογλου για απειλή κατά ζωής και εκβίαση!
Τον μηνύει στο αστυνομικό τμήμα Βουλιαγμένης, καθώς τον καταγγέλει ότι του έστειλε απειλητικό μήνυμα στο κινητό του, τον εξύβρισε τηλεφωνικώς και του είπε "να πάψεις να μιλάς, δεν έχεις ζωή και αυτή που σου απομένει θα είναι μαύρη. Αύριο θα δεις κάτι φωτογραφίες σου".
Ιδού το μήνυμα που εστάλη στο κινητό του Αλ.Κούγια, με υπογραφή Ν.Τζώρτζογλου:
"Γιατί ρε Αλέκο μιλάς έτσι για μένα και με συκοφαντείς χωρίς λόγο; Kαι να σκεφτείς ότι προχθές με το θέμα του φίλου σου του Κουβαρά εγώ ήμουνα εντάξει. Λυπάμαι ρε Αλεκάκι. Ειλικρινά λυπάμαι. Νίκος Τζώρτζογλου".
Πηγή: dikisports.blogspot.com

"Μας αδικεί το σκορ"

O Γιώργος Δώνης υποστήριξε πως ο Ατρόμητος μπορούσε να νικήσει με μεγαλύτερο σκορ τον Παναιτωλικό, ενώ για τον πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, Κώστα Μήτρογλυ, τόνισε οτι "είναι ένας ποδοσφαιριστής που βάζει εύκολα την μπάλα στα δίχτυα".
"Μας αδικεί το σκορ"
«Νομίζω ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που βάζει εύκολα την μπάλα στα δίχτυα. Έχουμε πει πολλά για τον Κώστα, ας πούμε πολλά και για την ομάδα. Ήμασταν οι πρωταγωνιστές, μας αδικεί το σκορ», σχολίασε για το αποτέλεσμα, ενώ για τον αγχωτικό τρόπο με τον οποίο έφτασαν τελικά στη νίκη οι Περιστεριώτες, ανέφερε: «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Να φτάσουμε όπου μπορούμε. Η συγκομιδή των 9 βαθμών σε 5 αγώνες είναι μια χαρά.(Η διακοπή) θα βοηθήσει να ηρεμήσουμε και να προετοιμαστούμε καλύτερα για την συνέχεια».

«Δίκαιο το αποτέλεσμα»

Καθόλου ικανοποιημένος, όπως ήταν φυσιολογικό, δεν έμεινε ο Μπάμπης Τεννές από την εμφάνιση του Παναιτωλικού απέναντι στον Ατρόμητο. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στην κάμερα της Nova μετά το τέλος του αγώνα και τόνισε πως στόχος της ομάδας του ήταν να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, πράγμα το οποίο δεν κατάφερε
«Δίκαιο το αποτέλεσμα»
«Δεν με ικανοποιεί ότι παλέψαμε. Θέλαμε να φύγουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα σήμερα και δεν τα καταφέραμε .Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος και δίκαια κέρδισε» δήλωσε ο Μπάμπης Τεννές.

Όσο τον πεισμώνουν, τόσο θα τα «καρφώνει»!

Η χρονιά των... απαντήσεων φαίνεται πως είναι η φετινή για τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος έχει βαλθεί να δώσει απαντήσεις στον Ερνέστο Βαλβέρδε και πλέον και στον Φερνάντο Σάντος.
Όσο τον πεισμώνουν, τόσο θα τα «καρφώνει»!
Η ιστορία με τον προπονητή του Ολυμπιακού είναι γνωστή και χιλιοειπωμένη. Ο Βάσκος τεχνικός έκρινε το καλοκαίρι πως ο Έλληνας επιθετικός δεν του... κάνει και για αυτό ζήτησε να δοθεί και πάλι δανεικός. Ο Μήτρογλου πήρε μεταγραφή στον Ατρόμητο και συνέχισε την εξαιρετική του πορεία από πέρυσι.

Στην πρώτη του συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα των Περιστεριωτών στο ματς με τον Ατρόμητο βρήκε δίχτυα και χάρισε στην ομάδα του το «διπλό» (0-1), ενώ σκόρερ χρίστηκε και στο 1-1 της τρίτης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό. Στην τέταρτη αγωνιστική και στο 0-0 με τον Αστέρας Τρίπολης έκανε ένα... διάλειμμα, ωστόσο σήμερα στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του στη νίκη της με 2-1.

Μάλιστα, είχε και εξαιρετική απόδοση και θα μπορούσε άνετα να έχει κάνει χατ τρικ, αν ήταν λίγο πιο τυχερός στις τρεις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε μετά τα δυο γκολ που έβαλε. Ο Μήτρογλου έμοιαζε... δαιμονισμένος, σαν να τον είχε κάποιος «τσιγκλήσει»! Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί μεταξύ των μάνατζερ που βρέθηκαν σήμερα στο Περιστέρι, που έλεγαν πως ο «Μητρογκόλ» ήταν... τρελαμένος μετά τη χθεσινή μη κλήση του στην Εθνική από τον Φερνάντο Σάντος και για αυτό ήθελε να δώσει απαντήσεις!

Άλλωστε, δεν είναι κρυφό πως ανυπομονούσε να επιστρέψει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και περίμενε πως μετά τα γκολ του στο πρωτάθλημα, θα τον καλούσε και πάλι ο Ομοσπονδιακός τεχνικός. Αυτό όμως δεν έγινε, αφού προτιμήθηκε για την επίθεση ο Άγγελος Χαριστέας. Ο Μήτρογλου πάντως με τέσσερα γκολ σε πέντε συμμετοχές του φέτος, δίνει τις... απαντήσεις του προς κάθε κατεύθυνση. 


πηγή: sportdog.gr   

Η επιστροφή του Ινδιάνου!!

Η επιστροφή του Νάτσο Γκαρσία στην ομάδα του Άρη άφηνε θετικά μηνύματα όμως η άτυχη στιγμή στο φιλικό με την Αναγέννηση Επανομής ανέκοψε την πορεία του.

Η επιστροφή του Ινδιάνου
Ο Βολιβιανός όταν νιώθει απόλυτα υγιής αποτελεί το νούμερο ένα φαβορί στη θέση των αμυντικών χαφ. Από τη στιγμή που ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του ο Τσιώλης δεν είχε καμιά αμφιβολία για να τον εμπιστευτεί.
Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό στο allaboutaris.com

«Και πόλεμος να γινότανε δεν θα έδινε πέντε λεπτά!»

«Μεγάλη» ατάκα από τον Γιώργο Δώνη κατά την διάρκεια της αναμέτρησης του Ατρομήτου με τον Παναιτωλικό, μόλις ο τέταρτος διαιτητής έδειξε πως τα λεπτά των καθυστερήσεων θα είναι πέντε.

«Και πόλεμος να γινότανε δεν θα έδινε πέντε λεπτά!»
Ενώ το σκορ λοιπόν ήταν 2-1 υπέρ των Περιστεριωτών, ο διαιτητής σήκωσε την ταμπέλα και έδειξε πως τα λεπτά των καθυστερήσεων θα είναι πέντε. Αυτό... εξόργισε τον προπονητή του Ατρομήτου, ο οποίος γυρνώντας στον πάγκο του φώναξε, «και πόλεμος να γινότανε, δεν θα έδινε πέντε λεπτά...».

Όταν ο Άρης άγγιξε το θαύμα!!

ριν από 31 χρόνια σαν σήμερα ο Άρης έγραψε ιστορία, έστω και με έναν αποκλεισμό, αλλά τι αποκλεισμό. Νίκησε με 3-1 την μετέπειτα κάτοχο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ Ίπσουιτς αγγίζοντας μία θριαμβευτική πρόκριση.
 
Όταν ο Άρης άγγιξε το θαύμα
Ο ΑΡΗΣ υποδέχτηκε στο Καυταντζόγλειο στάδιο την αγγλική Ίπσουιτς, που τότε βρισκόταν στην κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος. Δεν ήταν μόνο το όνομα του αντιπάλου που είχε απέναντί του αλλά και το βαρύ 5-1 με το οποίο είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι. Μιας και ο λόγος για τον πρώτο αγώνα απλά θα υπενθυμίσουμε ότι οι Άγγλοι κέρδισαν τρία πέναλτι, με τον Πορτογάλο διαιτητή Καρίγιο να αποβάλλει στο 35’ τον Γιώργο Φοιρό και να αναγκάζει τον ΑΡΗ να παίξει με αριθμητικό μειονέκτημα. Κλείνει η παρένθεση του πρώτου αγώνα και συνεχίζουμε με τη ρεβάνς τους Καυταντζογλείου.
Αν κάποιος έλεγε πριν αρχίσει το παιχνίδι ότι οι «κίτρινοι» θα έφταναν κοντά σε μία επική πρόκριση σίγουρα θα τον κορόιδευαν. Ο αγώνας άρχισε στις 15.30, ωστόσο το Καυταντζόγλειο από νωρίς γέμισε με περισσότερους από 30.000 φιλάθλους του ΑΡΗ (κόπηκαν 23.306 εισιτήρια), που δημιούργησαν μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα.
Οι Άγγλοι παρά την ευρεία τους νίκη ήταν συγκρατημένοι. «Έχω πολλά χρόνια στα γήπεδα για να κάνω δηλώσεις», είπε ο προπονητής της Ίπσουιτς, Μπόμπι Ρόμπσον, πριν το παιχνίδι, όταν του ζητήθηκαν προγνωστικά.
Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα με πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο στο allaboutaris.com

Έριξε τέσσερα η Ντόρτμουντ...!!

Για πρώτη φορά φέτος η Μπορούσια θύμισε την περσινή πρωταθλήτρια, καθώς διέλυσε 4-0 την Αουγκσμπουργκ, με το παρθενικό χατ τρικ του Λεβαντόφσκι. Σούπερ και ο Γκέτσε (ένα γκολ, δύο ασίστ).
Έριξε τέσσερα η Ντόρτμουντ...
Η Ντόρτμουντ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα λάθη των παικτών της Αουγκσμπουρκ. Το 1-0 έλαβε χώρο στο 30ό. Ο Σοσογκάι έχασε την μπάλα, αυτή έφτασε στον Μπλαζικόφσκι. Ο τελευταίος πάσαρε στον Λεβαντόφσκι και αυτό με σουτ πέτυχε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου μέρους σημειώθηκε και το 2-0. Ο Γκέτσε σέντραρε από τα αριστερά, ο Σανκόι δεν κατάφερε να διώξει μακριά, η μπάλα στρώθηκε στον Λεβαντόφσκι που με δυνατό σουτ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς.

Η καθολική υπεροχή της Ντόρτμουντ απέδωσε καρπούς και στο δεύτερο μέρος. Στο 75ο ο Λεβαντόφσκι από εκτελεστής έγινε δημιουργός δίνοντας ασίστ στον Γκέτσε, με τον 19χρονο να μην αστοχεί, πετυχαίνοντας το 3-0. Τρία λεπτά αργότερα οι ρόλοι αντιστράφηκαν και πάλι. Ο Γκέτσε ήταν αυτός που δημιούργησε με τον Λεβαντόφσκι να εκτελεί ολοκληρώνοντας το χατ τρικ.

Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Φελίπε Σαντάνα, Χούμελς, Λέβε, Γκουντογάν (68ο ντα Σίλβα), Μπέντερ, Γκέτσε (79ο Γκρόγκρετς), Μπλαζικόφσκι (62ο Μπάριος), Πέρισιτς, Λεβαντόφσκι.

Απλά μαθηματικά: 10-20=ΔΝΤ (ΦΩΤΟ)

Ο Δημήτρης Δημαρέλος... ξαναχτυπά στον σκύλο στέλνοντας νέο σκίτσο στο sportdog.gr, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την καθημερινότητα των Ελλήνων. Δηλαδή κρίση, φτώχεια και φιλότιμο. Μόνο λατέρνα δεν έχουμε.
Απλά μαθηματικά: 10-20=ΔΝΤ (ΦΩΤΟ)
Δείτε το σκίτσο

Είναι... τρελός και το ξέρει!!

Τέσσερα γκολ σε πέντε αγώνες έχει πετύχει μέχρι στιγμής ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος σκόραρε (δις) και στο ματς του Ατρομήτου με τον Παναιτωλικό. Μάλιστα, φέτος και τα τέσσερα τέρματα του τα έχει πανηγυρίσει με τον ίδιο τρόπο...
Είναι... τρελός και το ξέρει!
Ο «Μήτρο» μόλις σκοράρει τρέχει να πανηγυρίσει με τους συμπαίκτες του κάνοντας με τα χέρια του πως... είναι τρελός. Δείτε και την σχετική φωτό...

πηγή: sportdog.gr   

«Γιατί να ψάχνουμε τον καλύτερο;»

Αντίθετος με την σύγκριση ανάμεσα στον Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο δήλωσε ο Λουίς Φίγκο που έχει αγωνιστεί τόσο με την φανέλα της Ρεάλ όσο και της Μπαρτσελόνα.
«Γιατί να ψάχνουμε τον καλύτερο;»
«Δεν είναι σωστό να τους συγκρίνουμε. Προσωπικά, μου αρέσει να βλέπω και τους δυο, όταν παίζουν, αλλά δεν μου αρέσει να με ρωτούν ποιος είναι ο καλύτερος.

Γιατί να ρωτάμε συνέχεια ο ένας τον άλλο ποιος είναι καλύτερος;
», δήλωσε ο Πορτογάλος σταρ και συνέχισε: «Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέσι είναι δυο διαφορετικοί ποδοσφαιριστές, έχουν διαφορετικές προσωπικότητες, είναι λάθος να τους συγκρίνουμε».


πηγή: sportdog.gr