Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ολα τα λεφτά στο ντέρμπι!!

Το παιχνίδι με την Αρσεναλ αποτελεί ιστορία παρότι στον Πειραιά δεν έχει κοπάσει η ευφορία για την καλή εμφάνιση στο Λονδίνο. Γράφει ο Γιάννης Γεωργάκης.
Ολα τα λεφτά στο ντέρμπι
Για τον Ολυμπιακό όλα τα λεφτά είναι το ντέρμπι της Κυριακής (20.30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οχι μόνο επειδή ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης υποσχέθηκε στους παίκτες του και το πριμ που έχασαν με την Αρσεναλ σε περίπτωση που νικήσουν τον ΠΑΟΚ, αλλά και γιατί οι ερυθρόλευκοι θα επιβεβαιώσουν την υπεροχή τους σε εθνικό επίπεδο.
Για τον δικέφαλο της Θεσσαλονίκης που μετράει ήδη μία ήττα από τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο, η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό είναι ένα ντέρμπι παραμονής σε τροχιά τίτλου. Αν το κερδίσει θα ανέβει ψυχολογικά πιστεύοντας ότι έχει τις δυνάμεις να κόψει πρώτος το νήμα του πρωταθλήματος. Εν ολίγοις για τον Ολυμπιακό είναι ένα παιχνίδι το οποίο αν δεν κερδίσει θα χάσει πολύ περισσότερα από τις εντυπώσεις.
Στην περυσινή αγωνιστική περίοδο ο ΠΑΟΚ έγινε ο... εφιάλτης του κ. Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο ισπανός κόουτς κέρδισε μόνο την πρώτη από τις τέσσερις αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Στα δύο παιχνίδια που διεξήχθησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-0 για το πρωτάθλημα σε ένα παιχνίδι που έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 58΄ και παραχώρησε 1-1 στον αγώνα του κυπέλλου. Ο ΠΑΟΚ αντίστοιχα είχε το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις της Τούμπας νικώντας 2-1 για το πρωτάθλημα και 1-0 για το κύπελλο.
Στο αυριανό παιχνίδι αναμετρόνται δυο διαφορετικές ποδοσφαιρικές σχολές. Ο κ. Βαλβέρδε λατρεύει το επιθετικό ποδόσφαιρο και τόλμησε να παίξει με τρεις επιθετικούς ακόμα και εναντίον της Αρσεναλ στο Λονδίνο. Ο κ. Λάζλο Μπόλονι προτιμάει να παραχωρεί χώρο στον αντίπαλο αναζητώντας την ευκαιρία να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Εν ολίγοις ο ισπανός κόουτς καλείται να βρει το κλειδί με το οποίο θα ξεκλειδώσει την σφιχταμπαρωμένη άμυνα του ΠΑΟΚ και από πάνω να αποτρέψει τη διεμβόλιση της δικής του άμυνας από τους ταχύτατους Αντελίνο Βιεϊρίνια και Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Η μάχη αναμένεται να κερδιθεί ή να χαθεί εκατέρωθεν από την απόδοση των παικτών της μεσαίας γραμμής. Ο Ολυμπιακός με το πρέσινγκ στην περιοχή του αντιπάλου και ο ΠΑΟΚ με τις μακρινές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας των ερυθρολεύκων, θα προσπαθήσουν να κερδίσουν βαθμούς και εντυπώσεις.
Οι δύο ομάδες μεσοβδόμαδα είχαν αναμετρήσεις για τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ο Ολυμπιακός είχε ένα επιπλέον εικοσιτετράωρο να προετοιμαστεί, επειδή αγωνίστηκε την Τετάρτη. Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από Καζάν τα ξημερώματα της Παρασκευής. Αυτός ήταν πιθανότατα και ο μοναδικός λόγος για τον οποίο ο κ. Μπόλονι άφησε εκτός αποστολής για τη Ρωσία τους Πάμπλο Γκαρσία και Σαλπιγγίδη. Προφανώς ήθελε δυο ξεκούραστους ηγέτες στη «μάχη» του Ν. Φαλήρου.
Ο κ. Βαλβέρδε από την πλευρά του έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις για την άμυνα και τη μεσαία γραμμή, όχι όμως για την επίθεση. Στην άμυνα μάλλον θα επαναφέρει τον Αβραάμ Παπαδόπουλο δίπλα στον Ούλοφ Μέλμπεργκ. Στη μεσαία γραμμή ίσως επιστρέψει ο Φρανσουά Μοντέστο που αγωνίστηκε ελάχιστα στο Λονδίνο και ο οποίος εναντίον του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε πέρυσι καλές εμφανίσεις. Στην επίθεση ο Ράφικ Τζιμπούρ με τον Νταβίντ Φουστέρ έχουν εξασφαλισμένη θέση στην ενδεκάδα και απομένει να δούμε αν ο κ. Βαλβέρδε είναι θυμωμένος από τη συμπεριφορά του Κέβιν Μιραλάς στο «Εμιρέιτς».
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: