Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Οι τρεις άξονες της πρότασης!!

Στα χέρια των δικηγόρων του Γιάννη Βαρδινογιάννη δεν βρίσκεται µόνο το επίσηµο πληρεξούσιο έγγραφο για την εκπροσώπηση του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ, Παναγιώτη Πετρόπουλου.
Οι τρεις άξονες της πρότασης
Βρίσκεται -από χθες το πρωί- και το τελικό προσχέδιο, η ολοκληρωµένη πρόταση του Σαουδάραβα πρίγκιπα για την αγορά του 54,7% των µετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Οπως σας αποκαλύψαµε χθες ο πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ έχει δώσει εντολή να «τρέξουν» οι νοµικοί του σύµβουλοι τη διαδικασία και να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν το ταχύτερο δυνατόν τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που υφίστανται στη χώρα µας.
Ετσι και έγινε, µε τον κ. Πετρόπουλο να παραδίδει στους συναδέλφους του της πλευράς Βαρδινογιάννη την επίσηµη πρόταση για την απόκτηση του πακέτου των µετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη.
Αυτή η πρόταση περιλαµβάνει τρεις βασικούς άξονες τους οποίους σας παραθέτουµε:
1) Από οικονοµικής πλευράς δεν υπάρχει η παραµικρή αλλαγή σε σχέση µε την ανεπίσηµη πρόταση που είχε κατατεθεί από τον πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ µέσω του εκπροσώπου του Βλάσση Τσάκα.
Δηλαδή και στο επίσηµο έγγραφο αναφέρεται ο πρίγκιπας ότι είναι διατεθειµένος να επενδύσει το ποσό των 20 εκατ. ευρώ άµεσα στην οµάδα προκειµένου να καλυφθούν τα τρέχοντα έξοδά της και τα ελλείµµατα που προβλέπεται να αντιµετωπίσει κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς.
Ταυτόχρονα, το προσεχές καλοκαίρι θα δαπανήσει το ποσό των 50 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της οµάδας και είναι διατεθειµένος να επενδύσει το ποσό των 150 εκατ. ευρώ για την ανέγερση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.
2) Ο πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ προτείνει στον Γιάννη Βαρδινογιάννη να πληρώνει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενοίκιο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας για τουλάχιστον 2 χρόνια και µέχρι να κατασκευαστεί νέο προπονητικό κέντρο από τον ίδιο για το σύλλογο.
3) Ολες οι θυγατρικές της ΠΑΕ προβλέπεται να περάσουν στην κατοχή του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ, ενώ ειδικά για το θέµα της ΓΗΠΕΛ και του γηπέδου στο Βοτανικό ζητά από τον Τζίγγερ να εξεταστούν από το νοµικό τµήµα της πριγκιπικής πλευράς όλες οι συµβάσεις της ΓΗΠΕΛ. Και ανάλογα µε το αποτέλεσµα της εξέτασης να συναποφασίσουν τους όρους µεταβίβασης.
Αν εκτιµηθεί ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβληµα για τον Βοτανικό, τότε θα προχωρήσει στην ανέγερση γηπέδου στη συγκεκριµένη περιοχή, ειδάλλως θα εξετάσει τις εναλλακτικές προτάσεις που µπορεί να υπάρχουν επί του συγκεκριµένου θέµατος, που θεωρείται «κλειδί» από την πλευρά του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ.
Επιπλέον ζητήθηκε από τον Σαουδάραβα πρίγκιπα να υπάρχει όσο το δυνατόν πιο άµεση απάντηση από τους νοµικούς εκπροσώπους του Γιάννη Βαρδινογιάννη, οι οποίοι αναµένεται να το πράξουν στις αρχές της ερχόµενης εβδοµάδας.
Ενηµερώθηκε για τη «σφήνα» απ' τα Εµιράτα
Ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ, Βλάσσης Τσάκας, µπορεί στην αρχή να αντιµετώπισε µε δυσπιστία την εκδήλωση ενδιαφέροντος που έγινε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον κοµιστή Γιώργο Γεωργίου (που αρχικά όλοι νόµιζαν ότι είναι από την Κύπρο), όταν ωστόσο πληροφορήθηκε ότι από πίσω βρίσκεται η διεθνούς φήµης εταιρεία Arboris Capital ενηµέρωσε άµεσα την πριγκιπική πλευρά.
Ο Τσάκας εξακολουθούσε να εµφανίζεται σίγουρος ότι δεν πρόκειται να σταθεί αιτία για να χαλάσει το «deal» η συγκεκριµένη «σφήνα», κυρίως εξαιτίας του ότι είναι πολύ πίσω χρονικά, ωστόσο ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει πώς ακριβώς αντέδρασε ο πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ, όταν ενηµερώθηκε. Οπως και να έχει, οι επόµενες µέρες θα είναι καθοριστικές και θα βγάλουν στη «φόρα» σαφώς περισσότερα πράγµατα.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: