Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Θα πληρώνει πάλι τρεις προπονητές!!

Το χειρότερο πράγμα για μια ομάδα είναι να μπει ο προπονητής της σε καθεστώς «υπό προθεσμίαν». Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Θα πληρώνει πάλι τρεις προπονητές!
Φυσικά το ίδιο κακό είναι και για τον ίδιο τον προπονητή. Μετά την προχθεσινή ήττα της ΑΕΚ από τη Στουρμ, η διοίκηση της ΠΑΕ βρέθηκε μπροστά στο... κλασικό δίλημμα: Απολύουμε τον Χιμένεθ τώρα ή περιμένουμε λίγο ακόμη.
Καθεμία από τις δύο αυτές επιλογές έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Τα πρώτα είναι αβέβαια. Για να επωφεληθεί η ομάδα από την αλλαγή του προπονητή βασική προϋπόθεση είναι να βρεθεί ο κατάλληλος αντικαταστάτης του, πράγμα για το οποίο κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.
Ειδικά για μια ομάδα σαν την ΑΕΚ, η οποία έχει ένα ισχνό και λάθος σχεδιασμένο ρόστερ, τεράστια οικονομικά προβλήματα και μια διοίκηση κατώτερη των περιστάσεων που αδυνατεί να πάρει ριζικές αποφάσεις, να χαράξει μια σταθερή γραμμή και να την ακολουθήσει. Από την άλλη πλευρά η λογική της αντικατάστασης του Χιμένεθ στηρίζεται στο διαπιστωμένο πλέον γεγονός ότι παρά τα όσα ελαφρυντικά και τις όποιες δικαιολογίες υπάρχουν απέτυχε να δώσει στην ομάδα μια στοιχειώδη ταυτότητα.
Επιπλέον αποδυνάμωσε ο ίδιος τη θέση του με δηλώσεις που είχαν στόχο να χαϊδέψουν αυτιά, αλλά ήταν κενές ουσιαστικού περιεχομένου. Η απομάκρυνσή του είναι πλέον αναπόφευκτη. Το θέμα είναι να γίνει με τις λιγότερες δυσμενείς συνέπειες για την ομάδα. Το να παραμείνει υπό προθεσμίαν, δηλαδή να δούμε το αποτέλεσμα της Κυριακής «μήπως και», είναι μεγάλο λάθος.
Ούτε ο προπονητής, που ήδη βρίσκεται σε σύγχυση, θα έχει την ηρεμία και το καθαρό μυαλό που του εξασφαλίζει η αίσθηση σιγουριάς, ούτε οι παίκτες, ιδιαίτερα όσοι δεν τον βλέπουν με καλό μάτι, θα είναι συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση ήττας είναι ήδη σταμπαρισμένος ο υπεύθυνος.
Το πρόβλημα για την αντικατάσταση του Ισπανού είναι το ασήκωτο για το ταμείο της ΑΕΚ ποσό της αποζημίωσής του. Εναντι του ενός και πλέον εκατομμυρίου που δικαιούται, η ΠΑΕ διαθέτει αυτή τη στιγμή σε ρευστό γύρω στις... 80.000 που της έμειναν καθαρά από τις εισπράξεις του προχθεσινού αγώνα. Να θυμίσω ότι πριν από λίγα χρόνια η ΑΕΚ βρέθηκε να πληρώνει συγχρόνως... τρεις προπονητές.
Τον Φερέρ, τον Δώνη και τον Μπάγεβιτς! Στον τελευταίο χρωστάει ακόμη πολλά. Το μόνο που της έλειπε τώρα είναι να ξαναβρεθεί στην ίδια κατάσταση.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: