Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Κερδίζει ο ΟΣΦΠ αν παιχτεί ποδόσφαιρο!!

Νομίζω ότι είναι νωρίς ακόμη για να χαρακτηρίσουμε το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ ως «ντέρμπι τίτλου». Γράφει ο Βασίλης Παπανικολάου. 
Κερδίζει ο ΟΣΦΠ αν παιχτεί ποδόσφαιρο
Οχι μόνο επειδή μόλις σήμερα μπήκαμε στον Οκτώβριο, αλλά κυρίως επειδή η ομάδα της συμπρωτεύουσας δεν έχει πείσει ακόμη ότι διαθέτει τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για πρωταθλητισμό.
Σαφώς και πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, όμως κανείς ακόμη δεν «ορκίζεται» ότι η ομάδα του Μπόλονι μπορεί να πάει με πατημένο γκάζι μέχρι το τέλος. Γι’ αυτό και νομίζω ότι ακόμη δεν μπορούμε να μιλάμε για «ντέρμπι τίτλου».
Σαφώς όμως ο σημερινός ΠΑΟΚ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Είναι πλήρης σε κάθε θέση και έχει στιλ παιχνιδιού που δεν ταιριάζει στον Ολυμπιακό. Περιμένω ότι, όπως συνηθίζει να κάνει, θα προσπαθήσει να οδηγήσει το ματς σε αργό τέμπο, λίγες φάσεις, δυνατά μαρκαρίσματα, αχρείαστους τσαμπουκάδες και πολλές διαμαρτυρίες στον διαιτητή. Αν και το αποτέλεσμα θα κριθεί από τη συνολική απόδοση των δύο ομάδων, πιστεύω ότι παράλληλα θα υπάρξουν προσωπικές μονομαχίες που η έκβασή τους θα βοηθήσει ώστε να γείρει η ζυγαριά προς τη μία ή την άλλη μεριά.
1. ΜΙΡΑΛΑΣ - ΕΤΟ
Περιμένω ότι ο Ετο δεν θα ανεβαίνει συχνά στην επίθεση και θα γίνει σκιά του Μιραλάς. Θα προσπαθήσει να «κλειδώσει» το αστέρι του Ολυμπιακού και να μην του επιτρέψει να διεμβολίσει ούτε μία φορά την άμυνα του ΠΑΟΚ από τη δεξιά πλευρά της άμυνας. Αποστολή πολύ δύσκολη, αφού ο Βέλγος δεν έχει αφήσει «παραπονεμένο» κανένα προσωπικό του αντίπαλο. Για βοήθειες, ο Μιραλάς θα έχει συχνά κοντά τον φορμαρισμένο Χολέμπας, ενώ ο Λίνο τον Σαλπιγγίδη. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα σε αυτό το ζευγάρι και ο Μπόλονι πρέπει να κάνει «μαγικά» για να αποτρέψει το μοιραίο.
2. ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ - ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ
Διπλή και πολύ απαιτητική η αποστολή του «Τόρο» στο ντέρμπι. Από τη μία πλευρά πρέπει να κρατήσει μακριά από την περιοχή το μεγαλύτερο επιθετικό όπλο του ΠΑΟΚ και από την άλλη πρέπει να ανεβαίνει και να βοηθάει επιθετικά την ομάδα του από τα δεξιά. Αποστολή δύσκολη έως ακατόρθωτη αν δεν πάρει βοήθειες από τον Αμπντούν ή όποιον άλλον συμπαίκτη έχει μπροστά του. Ας μην ξεχνάμε ότι αν ο ΠΑΟΚ αποφασίσει να παίξει πιο επιθετικά, ο Τοροσίδης θα βρεθεί αρκετές φορές ανάμεσα σε Βιεϊρίνια και Λίνο. Ο Βαλβέρδε πρέπει να βρει λύση για αυτό το πρόβλημα, διότι δείχνει να είναι η αχίλλειος πτέρνα του Ολυμπιακού.
3. ΦΟΥΣΤΕΡ - ΓΚΑΡΣΙΑ
Εδώ θα γίνει της τρελής. Ενα τελείως αντιφατικό ζευγάρι το οποίο λογικά θα πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 20 προσωπικές μονομαχίες. Ο ένας γρήγορος και τεχνίτης, ο άλλος αργός και σκληρός. Νομίζω ότι ο Πάμπλο θα τα βρει μπαστούνια από νωρίς και θα χρειαστεί πολλές φορές να χρησιμοποιήσει την εξυπνάδα του και τις... κλοτσιές. Διαφορετικά, δεν μπορεί να ακολουθήσει τον Φουστέρ ούτε στα τρεξίματα ούτε στις προωθήσεις του Ισπανού στην περιοχή του Κρέσιτς. Το θέμα είναι ο τρόπος που θα σφυρίζει και ο διαιτητής Κουκουλάκης. Αν επιτρέψει το σκληρό παιχνίδι, ο Πάμπλο ίσως τα καταφέρει. Αν σφυρίζει φυσιολογικά και δεν μασήσει απ’ τις διαμαρτυρίες, τότε ο Φουστέρ θα εκθέσει πολλές φορές τον Ουρουγουανό.
4. ΤΖΙΜΠΟΥΡ - ΜΑΛΕΖΑΣ
Είναι σίγουρο ότι η μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ θα δεχθεί πολλές επιθέσεις είτε με κάθετες μπαλιές είτε με πλαγιοκοπήσεις. Οι περισσότερες προσπάθειες θα έχουν ως αποδέκτη τον Τζιμπούρ, ο οποίος θέλει πολύ να σκοράρει σε αυτό το ντέρμπι. Χωρίς ιδιαιτέρες αναλύσεις, είναι δεδομένο ότι ο Μαλεζάς θα έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στον δυνατό Τζιμπούρ. Και αν θεωρήσουμε ότι ο Κατερινιώτης αμυντικός υπερτερεί στο ψηλό παιχνίδι, σίγουρα υστερεί στο ξεπέταγμα στο πρώτο δοκάρι και στα αντανακλαστικά που δίνουν τον πρώτο λόγο στα ριμπάουντ εντός περιοχής. Δύσκολο έργο για τον Ελληνα αμυντικό, ο οποίος θα εύχεται να πάει το παιχνίδι στις πολλές σέντρες, πράγμα όμως απίθανο.
5. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
Σε φουλ φόρμα ο Κλάους Αθανασιάδης, από μίνι αγωνιστική απραξία θα προέρχεται ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος πιστεύω ότι σίγουρα θα ξεκινήσει στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Πιστεύω ότι ο Αβραάμ θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα διότι ο επιθετικός του ΠΑΟΚ είναι εξαιρετικά γρήγορος και κινητικός ποδοσφαιριστής και καλός τεχνίτης. Αν ο Αβραάμ τον «χάσει» σε κάποια φάση, πράγμα πολύ πιθανό, ο Κλάους δεν θα χάσει την ευκαιρία. Επιπλέον ο Κλάους θα προσπαθήσει να βγάλει από τον χώρο του τον Αβραάμ, προκειμένου να ανοίξει χώρους για τον Βιεϊρίνια. Νομίζω ότι αυτό το ζευγάρι θα είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του Βαλβέρδε.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: