Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Στάση... Χοφενχαϊμ για Μπάγερν!!

Η Χοφενχάιμ ήταν η ομάδα που κατάφερε να σταματήσει το νικηφόρο σερί των δέκα αγώνων της Μπάγερν, με τις δύο ομάδες να μένουν στο μηδέν.
Στάση... Χοφενχαϊμ για Μπάγερν
Κράτησε πάλι το μηδέν, όμως αυτή τη φορά... κόλλησε στο μηδέν
Μετά από 10 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και χωρίς να δεχθεί ούτε ένα γκολ(!), η Μπάγερν είχε δύσκολο έργο απέναντι στην πολύ καλή φέτος Χοφενχάιμ. Ο Γιουπ Χάινκες αποφάσισε τελικά να αφήσει στον πάγκο τον Άριεν Ρόμπεν και η Χοφενχάιμ δυσκόλεψε πολύ τους Βαυαρούς. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα στο 17'.
Ο Μπόατενγκ βρέθηκε στην επίθεση, πλάσαρε τον Στάρκε από πλάγια, όμως ο Βόρσαχ κατάφερε να απομακρύνει πάνω στην γραμμή. Από εκείνο το σημείο και μετά οι παίκτες του Στανισλάφκι πήραν τον έλεγχο και άρχισαν να πιέζουν τους αντιπάλους τους. Με τους Μπάμπελ, Ομπάσι και Φιρμίνιο να προκαλούν πολλά προβλήματα στην άμυνα της Μπάγερν, οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να σκοράρουν. Ο Ρόμπεν πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο στο παιχνίδι στη θέση Ριμπερί, όμως οι παίκτες του Χάινκες κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι μετά το 60'. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι είχαν συνολικά 10 σουτ και οι φιλοξενούμενοι μόλις 1!
Οι Βαυαροί βρήκαν δίχτυα στο 70' με τον Σβάινσταϊγκερ, όμως το γκολ του Γερμανού σωστά ακυρώθηκε για οφσάιντ και ο ρυθμός έπεσε μετά το 75'. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τις δύο ομάδες να μένουν στο μηδέν. Αυτό ήταν το 11ο σερί παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις και 7ο σερί στην Μπουντεσλίγκα που ο Μανουέλ Νόιερ δεν βλέπει την εστία του να παραβιάζεται, ενώ μόλις για δεύτερη φορά στη σεζόν η Μπάγερν «κόλλησε» στο μηδέν, με την 1η αγωνιστική και την ήττα από την Γκλάντμπαχ (1-0).
«Ξύπνησαν» οι... ασπιρίνες!
Ο Μίχαελ Μπάλακ έμεινε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στην Μπουντεσλίγκα όντας αρχηγός και η Λεβερκούζεν επέστρεψε στις νίκες έπειτα από δύο σερί ήττες (από Κολωνία και Μπάγερν). Οι «ασπιρίνες» ήταν καλύτερες στο πρώτο ημίχρονο και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Κάστρο μόλις στο 14' έπειτα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια. Για τους φιλοξενούμενους έλειπε ο τιμωρημένος Σωτήρης Κυργιάκος και χρειάστηκε να φτάσουμε στο δεύτερο ημίχρονο, προκειμένου να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Τελικά, ο Μάντζουκιτς έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 59' με κεφαλιά, όμως ο Ντερντιγιόκ μετά από 6' επανέφερε τις ισορροπίες. Ο Ελβετός επιθετικός έκανε το 2-1 με εκπληκτικό ψαλιδάκι και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια ήταν καλύτεροι μέχρι το τέλος και ο Κίσλινγκ «καθάρισε» το παιχνίδι στο 85', κάνοντας το 3-1, ενώ το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις!
«Σκοτώνει» τις... πρώην!
Στη Νυρεμβέργη έγινε εκπληκτικό παιχνίδι, με την ομώνυμη ομάδα να αναδεικνύεται ισόπαλη 3-3 με την Μάιντζ, η οποία παραμένει χωρίς νίκη για 6ο σερί παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων μόλις στο 20'. Ο Φόινλερ σκόραρε εναντίον της παλιάς του ομάδας στο 5'. Ο Γερμανός είχε σκοράρει το τελευταίο του γκολ με την φανέλα της Μάιντζ ήταν και πάλι εναντίον της πρώην του ομάδας, της Μπάγερν, το 2007! Ο Μακ έκανε το 2-0 στο 20', οι φιλοξενούμενοι έκαναν μεγάλη ανατροπή παίρνοντας το προβάδισμα με 3-2 στο 52', με τον Πέκχαρτ να κάνει το τελικό 3-3 στο 82'!
Στα υπόλοιπα παιχνίδι, το σερί τριών νικών της Γκλάντμπαχ τελείωσε στο Φράιμπουργκ. Οι γηπεδούχοι δεν χρειάστηκε αυτή τη φορά να περιμένουν γκολ από τον Σισέ και χάρη στο τέρμα του Φλουμ από το 19' έφτασαν στη νίκη με 1-0 και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα. Αυτό ήταν το 18ο σερί παιχνίδι στην Μπουντεσλίγκα που η Γκλάντμπαχ δεν χάνει με περισσότερα από ένα γκολ διαφορά!
Τέλος, η Ντρόρτμουντ... ξέσπασε στην Άουγκσμπουργκ και με τον Λεβαντόφσκι να κάνει χατ τρικ επιβλήθηκε εύκολα με 4-0!
Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής
Παρασκευή (30/09)
Καϊζερσλάουτερν-Στουτγκάρδη 0-2
(52' Κακάου, 69' Μπουλαρούζ)
Σάββατο (01/10)
Ντόρτμουντ-Άουγκσμπουργκ 4-0
(30', 45', 78' Λεβαντόφσκι, 75' Γκέτζε)
Λεβερκούζεν-Βόλφσμπουργκ 3-1
(14' Κάστρο, 65' Ντερντιγιόκ, 85' Κίσλινγκ - 59' Μάντζουκιτς)
Νυρεμβέργη-Μάιντζ 3-3
(5' Φόιλνερ, 20' Μακ, 82' Πέκχαρτ - 32' Μπούνγκερτ, 45' Τσούπο-Μότινγκ, 52' Ίβανσιτς)
Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ 1-0
(19' Φλουμ)
Χοφενχάιμ-Μπάγερν 0-0
Χέρτα-Κολωνία (19:30)
Κυριακή (02/10)
Ανόβερο-Βέρντερ (16:30)
Αμβούργο-Σάλκε (18:30)
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: