Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Το κράτος του Μάκη...!!

Tο νομικό τμήμα του Αστέρα Τρίπολης δεν σκέφτεται να δεχτεί την απόφαση του υποβιβασμού με στωικότητα, ενώ το μεγάλο ερώτημα που θέτει ο Στέργιος Σουροβίκης είναι η υιοθέτηση από την Επιτροπή των λεγομένων του καταζητούμενου Μάκη Ψωμιάδη!
Το κράτος του Μάκη...
Το arcadia-sports επικοινώνησε με το δικηγόρο του Αστέρα Τρίπολης, Στέργιο Σουροβίκη, προκειμένου να πάρει μερικές νομικές απαντήσεις αναφορικά με την απόφαση-σταθμό στην ελληνική δικαιοσύνη!
"Η απόφαση της επιτροπής της Super League με την οποία καταδικάστηκε ο Αστέρας Τρίπολης για δωροδοκία, αν και δεν γνωρίζω το σκεπτικό της, η εκτίμηση μου είναι ότι ακροβατεί, αιθεροβατεί και το σκεπτικό της είναι μάλλον απερίσκεπτο! Πρόκειται για μια σαθρή δικογραφία, ένα κατηγορητήριο το οποίο δεν εμπεριείχε τα στοιχεία για να στοιχειοθετηθεί μια κατηγορία. Αυτό που έζησα σήμερα ως νομικός, ήταν μια νομική ατασθαλία χωρίς προηγούμενο", είπε αρχικά.
Για τον τρόπο που το κατηγορητήριο υιοθετήθηκε από την Επιτροπή ο νομικός εκπρόσωπος του Αστέρα τόνισε:
"Εφόσον το τηλέφωνο του Ψωμιάδη παρακολουθούνταν και πριν από τον αγώνα, δεν θα έπρεπε υπήρχε κάποια συνομιλία με τον Αστέρα; Πώς δηλαδή λέει ότι του προσέφεραν 500.000 ευρώ για τον αγώνα; Ξεπερνάει τα όρια του φαιδρού και δείχνει ότι η ασφάλεια δικαίου έχει πάει περίπατο. Ο καθένας μπορεί να "βαφτίζει το κρέας ψάρι" και να το τρώει! Οι αποφάσεις των επιτροπών θα πρέπει να σέβονται την ιδιότητα που τους προσδίδει το καταστατικό και να οδηγούνται στις αποφάσεις με βάση υλικό και στοιχεία και όχι μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ανάλογα με τις συγκυρίες, τα δεδομένα και τις δυνάμεις μιας ομάδας".
Όσο για το κατηγορητήριο και τα όσα είπε ο Ψωμιάδης στο Νίκο (σ.σ. Λυράκης):
"Ό,τι λέμε στα τηλέφωνα δηλαδή είναι αλήθεια, χωρίς περαιτέρω αποδείξεις; Στηρίχθηκαν σε κουτσομπολιό ενός προσώπου που δεν μπορούν να βρουν. Που είναι κατά τεκμήριο φυγόδικος. Αυτό λοιπόν το πρόσωπο, είναι απολύτως αξιόπιστο για το κράτος! Και μιλάει με έναν Νίκο και του λέει τον είδε στο καζίνο και πήρε 500.000, όχι 300.000 και κάτι τέτοια. Μια συζήτηση δηλαδή σε ένα περιβάλλον αστειότητας. Το ότι έχασε ο Βόλος στο 95, δεν το είδε κανένας; Αν είναι δυνατόν να πατάει πάνω σε αυτά ένα δικαστήριο.
Τι ποιο γελοίο μπορεί να δει κανείς σε αυτή τη χώρα, για να καταλάβει ότι υπάρχει έλλειμμα σοβαρότητας; Ο καταζητούμενος χρησιμοποιήθηκε για να καταδικαστεί μια ομάδα! Θα τα χαρακτήριζα μέχρι και ύποπτα αυτά. Δεν μπορεί να είναι αυτό δικαστική απόφαση αιτιολογημένη και στηριγμένη. Απόφαση που θα την πάρει ο αέρας και θα τη σηκώσει. Είναι απόφαση κόλαφος για τη δικαιοσύνη. Αυτοί που την έβγαλαν θα πρέπει να αποχωρήσουν. Από ό,τι αντιλήφθηκα δεν έχουν δυνατότητα και ικανότητα να ασχολούνται με σοβαρά θέματα. Σε αυτές τις θέσεις θα πρέπει να είναι άνθρωποι που θα αποδίδουν δικαιοσύνη".
Ο Στέργιος Σουροβίκης στο φινάλε της συνομιλίας αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις του νομικού επιτελείου του Αστέρα:
"Το δίκαιο, όμως να ξέρετε, πάντα απονέμεται. Κάποια στιγμή θα λειτουργήσουν οι θεσμοί και οι διαδικασίες. Ο Αστέρας θα δικαιωθεί στην Εφέσεων, δεν έχει άλλο δρόμο. Εάν αυτή η φαιδρή περιπλάνηση φτάνει για να καταδικάζει μια ομάδα, τότε αυτό δεν τιμά τη δικαιοσύνη. Η επιτροπή Εφέσεων θα προστατεύσει το κύρος της δικαιοσύνης. Αυτά τα πράγματα δεν τα χωράει ούτε νους διεστραμμένος! Εάν ο Αστέρας χρησιμοποιούσε τη δωροδοκία ως μέσο δεν θα έπεφτε.
Θα μπορούσε να έχει εξασφαλίσει την κατηγορία από αδιάφορες ομάδες. Η Καβάλα και ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ισόβαθμες και με κίνητρο τα εκατομμύρια του Europa League. Αν νόμισαν κάποιοι ότι ο Αστέρας είναι εύκολη λεία θα το μετανιώσουν! Μας θεώρησαν μικρούς. Μέσα από τέτοιες διαδικασίες γίνεσαι μεγάλος. Είμαι απελπισμένος από αυτή την απόφαση. Ο ελληνικός νομικός πολιτισμός έχει μείνει έκθαμβος"!
Πηγή: arcadiasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: