Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Το αφεντικό του Μέρσεϊσαϊντ!!

Η Λίβερπουλ πέρασε νικηφόρα με 2-0 από το «Γκούντισον Παρκα» απέναντι στην Έβερτον στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης.
Η ήττα από την Τότεναμ πριν από δύο εβδομάδες είχε… πονέσει αρκετά την Λίβερπουλ, καθώς το 4-0 ήταν αρκετά βαρύ για την ομάδα του Κένι Νταλγκλίς.
Όπως αποδεικνύεται όμως το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν αρκετό για να… ξυπνήσει τους «κόκκινους». Μετά τη νίκη με 2-1 απέναντι στην Γουλβς με έναν αγχωτικό τρόπο, στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης απέναντι στην Έβερτον, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα λάθη των «ζαχαρωτών» και πήρε τη νίκη με 2-0, μειώνοντας την απόστασή της από την κορυφή στους τρεις βαθμούς έστω και προσωρινά.
Οι γηπεδούχοι έμειναν από πολύ νωρίς με δέκα  παίκτες, καθώς ο Ρόντγουελ αποβλήθηκε στο 23’ με απευθείας κόκκινη με την αποβολή του να κρίνεται αυστηρή.
Έτσι από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα του Κενι Νταλγκλίς είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και αφού αρχικά ο Άνταμ σημάδεψε το δοκάρι, στο 44’ ο Χίμπερτ υπέπεσε πέναλτι.
Ο Κάιτ ανέλαβε την εκτέλεσή του με τον Χάουαρντ όμως να αποκρούει εντυπωσιακά στην γωνία του και να διατηρεί μέσα στο παιχνίδι την ομάδα του.
Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η Λίβερπουλ κατάφερε να μετουσιώσει την ανωτερότητα της σε γκολ και στο 72’ μετά από ωραία σέντρα του Ενρίκε και προσποίηση του Κάιτ, ο Κάρολ από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το πρώτο του τέρμα για φέτος και να ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους.
Από εκεί και πέρα η Έβερτον αναγκάστηκε να βγει στην επίθεση για να φτάσει στην ισοφάριση και έτσι στο 82’ δέχτηκε και δεύτερο γκολ. Ο Ντιστέν έκανε τραγικό λάθος στην άμυνα, με τον Σουάρεζ να το εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.
ΕΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Χίμπερτ (79’ Βέλλιος), Μπέινς, Γιαγκέλκα, Ντιστέν, Κόουλμαν (59’ Ντρέντε), Κέιχιλ, Όσμαν (69’ Νέβιλ), Φελαϊνί, Ρόντγουελ, Σαχά
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Ενρίκε, Κάραχερ, Κέλι, Σκρτελ, Ντάουνινγκ (67’ Μπέλαμι), Λούκας (88’ Χέντερσον), Άνταμ (67’ Τζέραρντ), Σουάρεζ, Κάρολ, Κάιτ.


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: