Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Φούσκωσε αυτοπεποίθηση!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για την αυτοπεποίθηση που φέρνει η «τριάρα» επί της Μίλαν, τις - καθόλου τυχαίες - δοκιμές του Μίτσελ και τις προσθήκες που ακολουθούν στον Ολυμπιακό. 

Προφανώς και δεν έχει καμία σημασία το τελικό σκορ. Έστω και αν πρόκειται για μια νίκη από εκείνες που... δεν σου συμβαίνουν κάθε μέρα. Φιλικό ματς ήταν και τίποτε περισσότερο. Μια αναμέτρηση που το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σε απασχολεί είναι το αποτέλεσμα. Ακόμη και αν συζητάμε για ένα ξεγυρισμένο (και πολύ εύκολο με βάση την εικόνα) 3-0 επί της Μίλαν!
Έχουν σημασία όμως όλα τα υπόλοιπα. Και αυτά θα πάρει μαζί του ο Ολυμπιακός στις αποσκευές που φτιάχνει ήδη για την επόμενη στάση στο ICC. Στο ταξίδι για το Σικάγο, εν όψει της αναμέτρησης με την Λίβερπουλ. Φούσκωσαν αυτοπεποίθηση οι Ερυθρόλευκοι. Έφτιαξαν το κέφι τους, για την επόμενη προπόνηση. Για το επόμενο φιλικό τεστ. Ειδικά τα νέα παιδιά της ομάδας. Εύκολο πράγμα είναι να αναλογιστεί κανείς ότι δύο από τα τρία γκολ ήρθαν από νεαρούς παίκτες που μέχρι πριν από λίγο καιρό έπαιζαν για τον Εργοτέλη; Άντε να μπορέσουν να κοιμηθούν απόψε (σε ώρα Κανάδα) ο Διαμαντάκος και ο Μπουχαλάκης! Γκολ στη Μίλαν, μπορούσαν να πετύχουν πριν από λίγες εβδομάδες μόνο στο play-station.
Ή μήπως είναι εύκολο να... ξεπεράσεις το ακόμη πιο σημαντικό. Ότι ένα σύνολο με τόσα νέα πρόσωπα και τόσες αλλαγές σε ένα ενενηντάλεπτο έδειξε μια αξιοζήλευτη –για την εποχή- συνοχή. Μια ιδιαίτερη ομοιογένεια. Μια τόσο έντονη εικόνα ομάδας. Με καλές αποστάσεις, σωστές επιλογές στην κατοχή και κυρίως με τόση διάθεση να τρέξει και να χτυπήσει στο «τρανζίσιον» τις αργές επιστροφές ενός αντιπάλου που μόνο η φανέλα θύμιζε το μεγαλείο του.
Λείπουν ακόμη δύο-τρία βασικά κομμάτια από το παζλ του Ολυμπιακού. Ουσιαστικά η επιθετική γραμμή. Από τον Τσόρι και πίσω όμως (αν δεν υπάρξουν πωλήσεις) οι πρωταθλητές είναι έτοιμοι. Και όπως φαίνεται με περισσότερες και πιο ενδιαφέρουσες επιλογές για το rotation τους, από πέρσι. Δεν ξεκίνησε τυχαία τον Ελαμπντελαουί ο Μίτσελ. Αυτή τη στιγμή βλέπει στον νεαρό Νορβηγό περισσότερα στοιχεία από αυτά που διακρίνουν τον Σαλίνο. Ούτε βέβαια δοκιμάστηκε τυχαία και σαν μπακ, αλλά και σαν εξτρέμ ο Μαζουακού από αριστερά. Από το Ζέεφελντ συζητιέται πολύ ο 20άχρονος. Από τις προπονήσεις. Και οι απεσταλμένοι εκεί, και άνθρωποι της ομάδας έχουν να λένε τα καλύτερα για αυτή την προσθήκη στο ρόστερ.
Επιπλέον ο Κασάμι προσθέτει δύναμη και σωστά τρεξίματα που πέρσι έλειψαν από τον άξονα. Δεν εντυπωσιάζει ο Ελβετός με το παιχνίδι του. Αλλά κάνει δουλειά στο γήπεδο. Και κυρίως διευκολύνεται πολύ περισσότερο ο φυσικός ηγέτης, αυτού του συνόλου, ο Ντομίνγκεζ με τον Κασάμι να ισορροπεί τον άξονα. Για να κάνει το παραπάνω με τη μπάλα στα πόδια. Συγχωρήστε μας για την υπερβολή, αλλά μήπως είδατε εσείς... Τσόρι με φανέλα της Μίλαν στο συγκεκριμένο φιλικό; Είδατε άλλον ποδοσφαιριστή να πατά το χορτάρι με την στόφα αυτού του τόσο ιδιαίτερου Αργεντινού μέσο-επιθετικού;
Ξαναλέμε ότι δεν ταιριάζουν με την εποχή οι υπερβολές. Δεν είναι φυσιολογικό να συζητά κανείς κάτι παραπάνω, Ιούλη μήνα. Δημιούργησε προϋποθέσεις ο Ολυμπιακός όμως. Για να σκεφτεί κάποιος, ότι ίσως έχει δίκιο ο Μίτσελ που εκτιμά ότι η επόμενη περίοδος μπορεί να φέρει τους Ερυθρόλευκους με μια ακόμη πιο ανταγωνιστική όψη.
Πηγή: gazzetta.gr

Εποχή Ρανιέρι στην Εθνική!!

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι είναι και επίσημα ο διάδοχος του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο για 2+2 χρόνια. Ο Ιταλός τόνισε ότι δεν έχει στο μυαλό να κάνει πολλές αλλαγές στην ομάδα.

Εποχή Ρανιέρι στην Εθνική
Ελάχιστες αλλαγές σκέφτεται να κάνει στην Εθνική ομάδα στη μετά Σάντος εποχή ο Κλαούντιο Ρανιέρι, όπως δήλωσε κατά την έξοδο του από τα γραφεία της ΕΠΟ. Ο Ιταλός τεχνικός τόνισε πως του άρεσε το πνεύμα που είχε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο πρώην τεχνικός της Μονακό υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με την ελληνική Ομοσπονδία, ενώ υπάρχει οψίον ανανέωσης για άλλα δύο χρόνια. Εκτιμάται πως εφόσον προκριθεί η Ελλάδα στο EURO της Γαλλίας και έχει παρουσιάσει καλή εικόνα σε αυτή την περίοδο, θα αποτελέσει καθαρά τυπικό θέμα η ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Το 2+2 είναι κάτι που είχε ρίξει στο... τραπέζι ο Ρανιέρι από τις πρώτες συζητήσεις που έγιναν με την ΕΠΟ. Θα αμείβεται με 800.000 ευρώ ετησίως και θα πάρει μπόνους άλλες 800.000 ευρώ σε περίπτωση που ολοκληρώσει αήττητη η Εθνική ομάδα τις υποχρεώσεις στα προκριματικά του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ θα χάσει το πριμ, αν η Εθνική τερματίσει πρώτη, αλλά έχει χάσει σε κάποιο ματς.

«Είχα και άλλες προτάσεις, αλλά όταν συνάντησα τον πρόεδρο απέκτησα καλό συναίσθημα και επειδή ήξερα καλά την ελληνική ομάδα απάντησα θετικά. Σκέφτηκα πως θα είναι καλή λύση να συνεχίσω στην Ελλάδα», σχολίασε αρχικά ο 62χρονος προπονητής και πρόσθεσε: «Την είδα την ομάδα στο Μουντιάλ. Έκανε καλή πορεία στο Μουντιάλ και μου άρεσε το πνεύμα που είχε στη διοργάνωση και θέλουμε να το συνεχίσουμε αυτό, τη σκληρή δουλειά. Θα κοιτάξουμε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα».

inner





Για την Εθνική της δικής του εποχής: «Δεν πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές στον κορμό, αλλά αυτά θα τα δούμε καλύτερα στη συνέχεια, όταν και θα αξιολογηθούν όλοι οι παίκτες».

Ερωτηθείς αν θα διατηρηθούν στην Εθνική οι συνεργάτες που είχε ο Φερνάντο Σάντος: «Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια τέτοια κουβέντα και εγώ έχω φέρει τους δικούς μου συνεργάτες».

Στη συνέχεια έκανε μια σύντομη δήλωση ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής: «Ένας προπονητής του επιπέδου του κυρίου Ρανιέρι αναλαμβάνει την τύχη της Εθνικής. Είναι μια ευκαιρία για την Εθνική να φτάσει σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο. Ευχαριστούμε πάρα πολύ που δέχθηκε την πρότασή μας».

MLS: «Καθάρισε» ο Γκαρσία για Ρέαλ!! (videos)

Χάρη σε δύο γκολ του 21χρονου Κολομβιανού φορ, Όλμες Γκαρσία, η Ρέαλ Σολτ Λέικ κατέβαλε με 3-1 τους Μόντρεαλ Ίμπακτ.
Ο 25χρονος Άγγλος, Λουκ Μόλχολαντ, άνοιξε το σκορ στο 3ο λεπτό, αλλά οι ουραγοί του MLS ισοφάρισαν με τον Χασούν Καμαρά στο 31ο και έδειξαν ικανοί για την εκτός έδρας ισοπαλία μέχρι το 65ο λεπτό, όταν έμειναν με δέκα παίκτες λόγω απευθείας κόκκινης στο Ίσι Νακαγίμα-Φαράν. Στο 70ό, ο Γκαρσία διαμόρφωσε το 2-1 με δυνατή κεφαλιά και διπλασίασε τα τέρματά του στο 93ο.
Δείτε highlights του παιχνιδιού στην επίσημη ιστοσελίδα του MLS.
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
20
35
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
19
34
Τορόντο
17
26
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
20
24
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
19
23
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
21
23
Κολόμπους Κρου
20
23
Σικάγο Φάιρ
19
20
Χιούστον Ντάιναμο
20
19
Μόντρεαλ Ίμπακτ
19
14
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
18
38
Ρέαλ Σολτ Λέικ
20
32
Ντάλας
20
29
Λος Άντζελες Γκάλαξι
17
27
Κολοράντο Ράπιντς
19
27
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
19
27
Πόρτλαντ Τίμπερς
20
24
Σίβας ΗΠΑ
19
23
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
18
20
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.





Πηγή: onsports.gr

«Γέμισε» με Ντάρντεν, «βλέπει» νέους!

Ο Τρεμέλ Ντάρντεν έκλεισε (;) την περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν και η ΚΑΕ, κινείται πλέον χωρίς βιασύνη για την απόκτηση νεαρών ταλαντούχων παικτών. Ποιοι εξετάζονται.

«Γέμισε» με Ντάρντεν, «βλέπει» νέους
Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε χθες αιφνιδιαστικά την ποιοτική προσθήκη του Τρεμέλ Ντάρντεν για δύο χρόνια, βάζοντας τέλος στην αναζήτηση του παίκτη που θα ολοκλήρωνε τις θέσεις των περιφερειακών. Ο πολυσύνθετος 32χρονος Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ δίνει πολλές λύσεις στον Γιώργο Μπαρτζώκα που αισθάνεται πλέον ασφαλής στις θέσεις «3» και «2» και αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο, το ρόστερ των βασικών έχει ολοκληρωθεί.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως δεν αποκλείεται αν βρεθεί κάτι πολύ καλό (ανεξάρτητα αν πρόκειται για γκαρντ ή ψηλό) να γίνει και άλλη προσθήκη, αφού παραμένει ανοικτό το θέμα της πώλησης του Σίμονς στην Τραμπζονσπόρ, ενώ κανείς δε μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αν οι «ερυθρόλευκοι» δεχθούν μία συμφέρουσα οικονομικά πρόταση για κάποιον παίκτη να τον παραχωρήσουν και να ψάξουν για αντικαταστάτη του.

Αυτό που μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά, είναι ότι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί πλέον με ηρεμία για την προσθήκη κάποιων νεαρών σε ηλικία ταλαντούχων παικτών, με τους Βασίλη Χρηστίδη (16, φόργουορντ/σέντερ, Μαντουλίδης), Διονύση Σκουλίδα (16, φόργουορντ, Περιστέρι) και Βασίλη Μουράτο (17, γκαρντ, Άγιοι Ανάργυροι) να εξετάζονται ενδελεχώς από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, που έχει από πέρυσι στα υπόψη και τον Δημήτρη Σταμάτη (18, γκαρντ) του Πανιωνίου. Πηγή: sport-fm.gr

Βήμα-βήμα προς την καταξίωση!

Επόμενος σταθμός... Μάιντς. Ο Αστ. Τρίπολης πέτυχε την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη, κάνοντας το καθήκον του κόντρα στη Ροβανιέμι και τώρα καλείται να σημειώσει υπέρβαση, ξεπερνώντας τους Γερμανούς.
Βήμα-βήμα προς την καταξίωση
Γκρέμισε το ένα «κάστρο», πάει για το άλλο.

Μπορεί να είχε ξαναπάρει πρόκριση, όχι όμως και νίκη (4-2).

Ο Αστέρας Τρίπολης πανηγυρίζει από την Πέμπτη, καθώς θα πάρει μέρος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, αλλά πριν δυο χρόνια είχε περάσει ξανά στην επόμενη… πίστα, αποκλείοντας την Ίντερ Μπακού στα πέναλτι, με τον Εμάνουελ Περόνε να ευστοχεί στο τελευταίο.

Πλέον, θέλει να περάσει στο επόμενο στάδιο, να φθάσει δηλαδή στα play-off του Europa League, κάτι που δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής. Ωστόσο, στο ματς της επόμενης εβδομάδας κόντρα στη Μάιντς του Στέφανου Καπίνο, τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά. Η πρόκριση επί της Ροβανιέμι έμοιαζε ως κάτι επιβεβλημένη, ενώ οι αναμετρήσεις κόντρα στη γερμανική ομάδα έχουν πολύ πιο υψηλό δείκτη δυσκολίας, διότι πρόκειται για τους έβδομους της περυσινής Μπουντεσλίγκα.

«Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να αντιμετωπίσουμε τη Μάιντς. Έχουμε μία εβδομάδα μπροστά μας για να βελτιωθούμε και να κυνηγήσουμε ό,τι το καλύτερο», σχολίασε ο εκ των σκόρερ της χθεσινής αναμέτρησης, Δημήτρης Κουρμπέλης.

Ο τεχνικός της ομάδας, Στάικος Βεργέτης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ασφαλώς και υπάρχουν δικαιολογίες. Είμαστε στη φάση του μονταρίσματος της ομάδας».

Με τα τωρινά δεδομένα είναι πολύ πιθανό να απουσιάσει ο Χερόνιμο Μπαράλες από την αναμέτρηση της Πέμπτης (31/7, 20:00) στη «Coface Arena», διότι υπέστη διάστρεμμα και έφυγε με πατερίτσες από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» μετά το παιχνίδι της Τρίπολης.
Πηγή: sport-fm.gr

Συνέχεια στο πράσινο… παιδομάζωμα!

Ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε χθες στο ρόστερ του τον 17χρονο γκαρντ, Αντώνη Κόνιαρη που υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο και φουλάρει πλέον για τον Λευτέρη Μποχωρίδη του Άρη.

Συνέχεια στο πράσινο… παιδομάζωμα
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε εξαγγείλει την Ελληνοποίηση του ρόστερ του Παναθηναϊκού με φόντο το μέλλον και χθες προστέθηκε στο παζλ ένα ακόμα κομμάτι για την υλοποίηση αυτού του στόχου. Ο Αντώνης Κόνιαρης υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο αφού ολοκληρώθηκε η συμφωνία των «πράσινων» με τον ΠΑΟΚ για την αγορά του 17χρονου ύψους 1.92 γκαρντ, που σύμφωνα με όσους τον γνωρίζουν καλά, έχει στοιχεία Δημήτρη Διαμαντίδη.

Μετά τους Παπαγιάννη και Λούντζη ο Κόνιαρης ενισχύει το δυναμικό των «πράσινων» που έχουν πλέον δέκα έλληνες στο ρόστερ τους. Μάλιστα οι υπόλοιποι, Διαμαντίδης, Μαυροκεφαλίδης, Φώτσης, Γιάνκοβιτς, Παππάς, Χαραλαμπόπουλος και Διαμαντάκος, αναμένεται να αποκτήσουν σύντομα και άλλη… παρέα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει εκ νέου διαπραγματεύσεις με τον Άρη για την αγορά των δικαιωμάτων του Λευτέρη Μποχωρίδη.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, θέλει να ολοκληρώσει τη βασική περιφερειακή γραμμή (υπάρχουν ήδη Διαμαντίδης, Νέλσον, Σλότερ και Παππάς) της ομάδας με τον βασικό πλέι μέικερ της Εθνικής Νέων-Ανδρών και η ΚΑΕ θα κάνει τα πάντα για να πέσουν οι οικονομικές απαιτήσεις των «κίτρινων» για να γίνει πράξη και αυτή η σημαντική προσθήκη. Στο συμβόλαιο του παίκτη δεν υπάρχει ρήτρα, οι απαιτήσεις της ομάδας ανέρχονται στις 500 χιλιάδες ευρώ, αλλά εκτιμάται πως οι νέες συζητήσεις είναι σε καλό δρόμο. Για τον παίκτη πάντως, ενδιαφέρονται και αρκετές ομάδες του εξωτερικού.

Σε ότι αφορά το θέμα της απόκτησης φόργουορντ, η αναζήτηση συνεχίζεται κάτω από άκρα μυστικότητα και δεν αποκλείεται άμεσα να υπάρξουν ανακοινώσεις για τον παίκτη που ενδιαφέρει τους «πράσινους».
Πηγή: sport-fm.gr

MVP ο Τσόρι!!

Εκτός από το μεγάλης κλάσης τέρμα που πέτυχε, ο Τσόρι ήταν εξαιρετικός για όση ώρα αγωνίστηκε στο φιλικό του Ολυμπιακού με τη Μίλαν (3-0).

MVP ο Τσόρι
Όσο τη φοράει ο Τσόρι Ντομίνγκεζ, η φανέλα με το Νο 10 είναι σε σίγουρα χέρια.

Ο Αργεντινός άσος ήταν από αυτούς που ξεχώρισαν στη σπουδαία φιλική νίκη του Ολυμπιακού επί της Μίλαν, τόσο με το υπέροχο γκολ που άνοιξε τον δρόμο για το τελικό 3-0, όσο και με την συνολική παρουσία του.

Μοιραία λοιπόν οι διοργανωτές του ICC τον ανέδειξαν MVP της αναμέτρησης με τους «ροσονέρι», που έγινε στο Τορόντο.

Από την πρώτη του σεζόν έδειξε ηγετικά χαρακτηριστικά, ενώ και τη νέα σεζόν φαίνεται πως οι «ερυθρόλευκοι» θα στηριχτούν πάνω του.









Πηγή: sport-fm.gr

Ρατς: «Θα δημιουργήσουμε προβλήματα στον Ολυμπιακό»

Με κίνητρο την κατάκτηση ενός τίτλου ήρθε στον ΠΑΟΚ ο Ράζβαν Ρατς. «Θα δημιουργήσουμε προβλήματα στον Ολυμπιακό», είπε ο Ρουμάνος αμυντικός. Για ποιόν παίκτη του ζητήθηκαν συστάσεις από την ομάδα.

Ρατς: «Θα δημιουργήσουμε προβλήματα στον Ολυμπιακό»
Λένε πως το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Έτσι και με την μεταγραφή του Ράζβαν Ρατς.

Η προφορική συμφωνία με τον Ρουμάνο επικυρώθηκε τρεις εβδομάδες αργότερα κι αφού είχαν γίνει δύο πολύωρες συναντήσεις στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Ο έμπειρος αμυντικός εν τέλει υπέγραψε διετές συμβόλαιο και ακολούθησε την προετοιμασία στην Ολλανδία. Από εκεί μίλησε για τους στόχους της νέας σεζόν, με το κίνητρό του να είναι η κατάκτηση ενός τίτλου.

«Ηρθα στον ΠΑΟΚ γιατί είναι ομάδα που μου δίνει την ευκαιρία και να διεκδικήσω αλλά και να κατακτήσω τίτλους. Φυσικά γνωρίζω ότι ο Ολυμπιακός παίρνει τα πρωταθλήματα. Ηρθα κι εγώ εδώ για να βάλω με τον ΠΑΟΚ ένα τέλος σε αυτή την κυριαρχία. Ένα είναι βέβαιο: θα δημιουργήσουμε προβλήματα στον Ολυμπιακό», δήλωσε μεταξύ άλλων στην SportDay.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφέρθηκε εμμέσως και σε ένα μεταγραφικό ζήτημα της ομάδας, αφού επιβεβαίωσε ότι ζητήθηκε η άποψή του για παίκτη από την ουκρανική αγορά. Διαβάστε τα όσα είπε.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Ρατς:


Τι περίμενες και τι βρήκες στον ΠΑΟΚ;

«Είναι δεδομένο ότι στις συζητήσεις με τον πρόεδρο, είχα πολλές ερωτήσεις και σε όλες πήρα τις απαντήσεις που ήθελα. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι πρέπει να πετύχω στον ΠΑΟΚ».

Η αλήθεια είναι όμως ότι πέρασαν πολλές μέρες για να υπογράψεις. Ποιος ήταν ο λόγος;

«Η ουσία είναι ότι είχαμε μια προφορική συμφωνία από την αρχή, απλά έπρεπε να λύσουν κάποια θέματα οι δικηγόροι μας».

Είσαι χορτασμένος από τίτλους. Με τον ΠΑΟΚ έχεις τις ίδιες φιλοδοξίες;

«Ηρθα στον ΠΑΟΚ γιατί είναι ομάδα που μου δίνει την ευκαιρία και να διεκδικήσω αλλά και να κατακτήσω τίτλους. Οταν ήμουν στη Γουέστ Χαμ ήταν ξεκάθαρο πως δεν θα μπορούσα να παλέψω για έναν τίτλο, το ίδιο και στη Βαγεκάνο. Είμαι πεινασμένος ακόμη για τίτλους».

Στα 33 σε απέκτησε ο ΠΑΟΚ για να είσαι και το παράδειγμα για τους νεαρούς. Είναι επιπλέον κίνητρο αυτό;

«Είμαι 33 χρονών αλλά δεν είμαι και... γέρος. Για μένα είναι μια νέα αρχή και έτσι το βλέπω. Μπορώ να σας πω ότι στόχος μου δεν είναι να μείνω μόνο για δύο χρόνια. Θέλω να μείνω εδώ περισσότερο από δύο χρόνια και μετά από μια τετραετία να σταματήσω εδώ την καριέρα μου!».

Και εσύ λες για τίτλους, αλλά γνωρίζεις καλά ότι στην Ελλάδα η κατάσταση είναι δύσκολη.

«Φυσικά γνωρίζω ότι ο Ολυμπιακός παίρνει τα πρωταθλήματα. Ηρθα κι εγώ εδώ για να βάλω με τον ΠΑΟΚ ένα τέλος σε αυτή την κυριαρχία. Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι το πρωτάθλημα είναι δικό μας, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε. Είμαστε νεανική ομάδα, θεωρητικά δεν έχουμε πολλές πιθανότητες για το πρωτάθλημα, αλλά ένα είναι βέβαιο: θα δημιουργήσουμε προβλήματα στον Ολυμπιακό».

Σε προβληματίζει που στην ομάδα υπάρχουν αρκετοί νεαροί;

«Είμαστε νέοι στην ομάδα, μπορούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε και οι καλύτεροι...».

Η ουκρανική αγορά μετά τα όσα συμβαίνουν είναι μια καλή προοπτική για μεταγραφές;

«Υπάρχουν πολλοί παίκτες με ποιότητα και σε ό,τι αφορά αυτούς που αγωνίζονται στις τρεις- τέσσερις κορυφαίες ομάδες. Είναι και οι ακριβοί. Είναι καλή αγορά για να πάρεις παίκτη αλλά το πιο σημαντικό είναι να επιλέξεις εκείνους που θα ενσωματωθούν στη φιλοσοφία της ομάδας».

Σου ζήτησε ο ΠΑΟΚ τη γνώμη σου για κάποιον παίκτη;

«Ναι, αλλά δεν θα σας πω το όνομα».

Προκαλεί εντύπωση το ότι θα ήθελες να ολοκληρώσεις την ποδοσφαιρική σου καριέρα στον ΠΑΟΚ και όχι για παράδειγμα στη Σαχτάρ.

«Το λέω αυτό, γιατί πολύ απλά εδώ στον ΠΑΟΚ ένιωσα καλοδεχούμενος. Στη Σαχτάρ πέρασα πολλά χρόνια, αλλά αυτό τελείωσε. Αλλά κανείς δεν ξέρει τι σου προδικάζει το μέλλον».

Τι σημαίνει για σένα αρχηγός σε μία ομάδα κι αν εύχεσαι να είσαι και εδώ αρχηγός;

«Πρώτα απ' όλα αρχηγός δεν είναι αυτός που φορά το περιβραχιόνιο. Δεν είναι δηλαδή μόνο αυτό που πρέπει να σε κάνει να ξεχωρίζεις. Πρέπει να είσαι ένα παράδειγμα για όλους και υποδειγματικός στη συμπεριφορά σου. Υπάρχουν φυσικά παίκτες του ΠΑΟΚ που είναι πιο πολλά χρόνια στην ομάδα. Εγώ αν μου ζητηθεί, θα πρέπει να αποδείξω με τη συμπεριφορά μου ότι αξίζω αυτή τη θέση».

Μουντιαλικός και… Κουρμπέλης!!

Εξτρέμ που πήρε μέρος στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και έχει υψηλό κασέ προσπαθεί να αποκτήσει η ΑΕΚ. Είδε Κουρμπέλη ο Μιλοβάνοβιτς. Τέλη Ιουλίου περνάει το νομοσχέδιο για την «Αγια-Σοφιά».

Μουντιαλικός και… Κουρμπέλης
Το «βάρος» στην απόκτηση του αριστερού εξτρέμ έχουν ρίξει στην ΑΕΚ, την ώρα που θα πρέπει να ξεχάσουμε σιγά-σιγά τον Σοζέι Μασούντ, καθώς φαίνεται πως χάνεται οριστικά για την Ένωση. Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς τρέχει αυτήν την περίοδο μια περίπτωση ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στα αριστερά και είναι πολύ δύσκολη.

Πρόκειται για παίκτη που πήρε μέρος στο πρόσφατο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπως και ο Μασούντ με τον Ιράν άλλωστε- και έχει πολύ υψηλό κασέ, μεγαλύτερο από του Ιρανού. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν κάνει την πρόταση τους, ωστόσο υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των πλευρών.

Το όνομα του ποδοσφαιριστή δεν έχει γίνει γνωστό, καθώς στην ΑΕΚ έχουν επιδιώξει και τα έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής ώστε να παραμείνει μυστικό.

Παράλληλα, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας ασχολείται με άλλους μεταγραφικούς στόχους και την Πέμπτη βρέθηκε στην Τρίπολη και παρακολούθησε την αναμέτρηση του Αστέρα με την Ροβανιέμι. Κυρίως ήθελε να δει τον Δημήτρη Κουρμπέλη, για τον οποίον έχει δείξει ενδιαφέρον εδώ και καιρό. Ωστόσο, δεν τα έχουν βρει με τους Αρκάδες οι «κιτρινόμαυροι». Επιπλέον, με καλό… μάτι κοιτάζουν και τον Ντε Μπλάσις στην ΑΕΚ.

inner

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νομοσχέδιο που αφορά την ΑΕΚ για την «Αγια-Σοφιά» θα περάσει από το Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής στις 29 ή στις 30 Ιουλίου. Εκτιμάται πως θα χρειαστούν δυο συνεδρίες πριν γίνει νόμος του κράτους.
Πηγή: sport-fm.gr

Μίτσελ: «Άξιζε να ξενυχτήσει κάποιος»

Ο Μίτσελ δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά του για την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο ματς με τη Μίλαν, η οποία συνδυάστηκε με το ευρύ 3-0 τονίζοντας ότι άξιζε να ξενυχτήσει κάποιος για να το παρακολουθήσει.

Μίτσελ: «Άξιζε να ξενυχτήσει κάποιος»
Ικανοποίηση και χαρά προκάλεσε στον Μίτσελ το 3-0, αλλά κυρίως η εμφάνιση του Ολυμπιακού στο φιλικό παιχνίδι με τη Μίλαν.

Ωστόσο, ο τεχνικός των πρωταθλητών τόνισε πως αυτές οι νίκες δεν φέρνουν τίτλους, ενώ επισήμανε μέσω της Nova, που μετάδωσε το ματς, πως η εικόνα της ομάδας του θύμισε τις καλές εμφανίσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της σεζόν 2013-14.

Αναλυτικά

Θα είστε απόλυτα ικανοποιημένος διότι με την εμφάνιση του Ολυμπιακού αποζημιώθηκαν οι τηλεθεατές που ξενύχτησαν για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με τη Μίλαν;

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί σήμερα άξιζε κάποιος να ξενυχτήσει για να παρακολουθήσει την ομάδα του να αγωνίζεται κόντρα στη Μίλαν. Είμαστε ικανοποιημένοι, είμαστε χαρούμενοι, όμως να θυμόμαστε πως αυτό ήταν απλώς ένα ματς της προετοιμασίας».

Ποια στοιχεία από το παιχνίδι του Ολυμπιακού σας άρεσαν;

«Μας άρεσε ότι παίξαμε σαν ομάδα, ότι είχαμε την ταυτότητα μιας δεμένης ομάδας και μας θύμισε την καλύτερη εικόνα της ομάδας που είχαμε την περασμένη σεζόν. Πρέπει, όμως, να θυμόμαστε ότι αυτό το αποτέλεσμα δεν θα μας βοηθήσει να κατακτήσουμε το ελληνικό πρωτάθλημα»!

Δύο λόγια για το ντεμπούτο του Μαζουακού;

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Θα αποτελέσει κι αυτός μια εξαιρετική λύση για να παίξει και στο κέντρο, αλλά και στην άμυνα. Ήταν πολύ καλός».

«Παιχνίδι των μάνατζερ για Οσβάλντο»

Στον Ολυμπιακό διέψευσαν εκ νέου τα δημοσιεύματα σχετικά με τον Πάμπλο Οσβάλντο. «Είναι παιχνίδι των μάνατζερ» η θέση της πειραϊκής ΠΑΕ μετά το φιλικό με τη Μίλαν.

«Παιχνίδι των μάνατζερ για Οσβάλντο»
Οι Ιταλοί επιμένουν να εμπλέκουν τον Πάμπλο Οσβάλντο με τον Ολυμπιακό, ωστόσο στην πειραϊκή ΠΑΕ είναι κατηγορηματικοί: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα».

Την Πέμπτη διέψευσαν τα σχετικά σενάρια για τον Ιταλοαργεντινό επιθετικό. Το ίδιο και τα ξημερώματα Παρασκευής μετά το φιλικό με τη Μίλαν (3-0) κι αφού είχε προκύψει νέο δημοσίευμα στη γειτονική χώρα.

«Είναι παιχνίδι των μάνατζερ» η θέση των «ερυθρόλευκων».
Πηγή: sport-fm.gr

Μικρή διαφορά για Μπουί, στο βάθος Τέσε!

Στον Παναθηναϊκό φαίνεται πως θα καταλήξει ο Ουασίμ Μπουί, παρότι δεν υπάρχει οριστική συμφωνία με τη Γιουβέντους. Εφόσον, «χαλάσει» η μεταγραφή, τότε θα έρθει ο... κλεισμένος, Ρόμπερτ Τέσε.

Μικρή διαφορά για Μπουί, στο βάθος Τέσε
Σε πολύ καλό δρόμο είναι οι διαπραγματεύσεις του Παναθηναϊκού με τη Γιουβέντους για δανεισμό του Ουασίμ Μπουί. Αυτή τη στιγμή ο Ολλανδός μέσος είναι πολύ κοντά στο να φορέσει την πράσινη φανέλα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι πιθανότητες είναι 90% υπέρ του «τριφυλλιού».

Οριστική συμφωνία δεν υπάρχει ακόμη και οι δύο πλευρές έχουν μικροδιαφωνίες, αλλά δεν θεωρούνται ικανές, ώστε να προκαλέσουν ανησυχία. Η διαφορά έχει να κάνει με τον τρόπο καταβολής των δόσεων. Ο παίκτης έχει «ψηθεί», ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ιταλικό σύλλογο, ώστε να επεκτείνει το συμβόλαιο του μαζί του, καθώς λήγει το καλοκαίρι του 2015.

Η Παρασκευή αναμένεται να είναι καθοριστική ημέρα. Άλλωστε και από τις δηλώσεις που έκανε ο Γιάννης Αναστασίου χθες στο «Voetbal International», είχε αναφέρει πως περιμένει κάτι οριστική την Πέμπτη, αλλιώς την επομένη.

Εφόσον, τελικά δεν έχει θετική κατάληξη η συγκεκριμένη υπόθεση, κάτι που είναι πολύ δύσκολο, τότε ο Παναθηναϊκός θα σφραγίσει τη συμφωνία του με τον Ρόμπερτ Τέσε. Ο 27χρονος μέσος είναι ελεύθερος και τα έχει βρει σε όλα με τους «πράσινους», οι οποίοι τον έχουν σταντ-μπάι.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει και Μαρίν η Μπεσίκτας!!

Άνοιξε η όρεξη των ανθρώπων της Μπεσίκτας για μεταγραφές μέσω... Τσέλσι μετά την απόκτηση του Ντεμπά Μπα. Ενδιαφέρον και για τον Μάρκο Μαρίν από τους Τούρκους.

Θέλει και Μαρίν η Μπεσίκτας
Άνοιξε η όρεξη των ανθρώπων της Μπεσίκτας για μεταγραφές μέσω... Τσέλσι μετά την απόκτηση του Ντεμπά Μπα. Ενδιαφέρον και για τον Μάρκο Μαρίν από τους Τούρκους.

Ακόμη έναν παίκτη της Τσέλσι θέλουν να αποκτήσουν στην Μπεσίκτας, μετά την μεταγραφή του Ντεμπά Μπα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι Τούρκοι ενδιαφέρονται και για τον Μάρκο Μαρίν, ο οποίος δεν φαίνεται να βρίσκεται στα πλάνα του Ζοσέ Μουρίνιο για την επόμενη σεζόν.

Μάλιστα, το «προξενιό» στην υπόθεση του Γερμανού μεσοεπιθετικού φαίνεται πως το έχει αναλάβει ο ίδιος ο Μπα, που επιβεβαίωσε τις κινήσεις για την απόκτηση του πρώην συμπαίκτη του στους «μπλε».

«Με πήρε και με ρώτησε μετά την μεταγραφή μου, επειδή η ομάδα ενδιαφέρεται και για αυτόν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπα.
Πηγή: sport-fm.gr

Βιδάλ: «Πρέπει να μιλήσω με τον Αλέγκρι!!

Συνάντηση με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θέλει ο Αρτούρο Βιδάλ προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα συνεχίσει στη Γιουβέντους. Το «ξέκοψε» για Γιουνάιτεντ ο Χιλιανός μέσος.

Βιδάλ: «Πρέπει να μιλήσω με τον Αλέγκρι
Συνάντηση με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θέλει ο Αρτούρο Βιδάλ προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα συνεχίσει στη Γιουβέντους. Το «ξέκοψε» για Γιουνάιτεντ ο Χιλιανός μέσος.

Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν αναοιχτά στην υπόθεση παραμονής του Αρτούρο Βιδάλ στη Γιουβέντους. Ο Χιλιανός μέσος, μία μέρα πριν την επιστροφή του από την άδεια που εξασφάλισε λόγω της συμμετοχής του στο Μουντιάλ, έδειξε πως ακόμη δεν έχει πάρει την οριστική απόφαση για το αν θα συνεχίσει στους «μπιανκονέρι».Τέλος, σε ερώτηση Ιταλών δημοσιογράφων για το ενδιαφέρον της Γιουνάιτεντ τόνισε πως δεν θα μετακομίσει στο «Όλντ Τράφορντ».

«Είμαι ακόμη σε διακοπές, θα δούμε από αύριο. Δεν έχω ακούσει ακόμη κάτι για τον Αλέγκρι. Δεν ξέρω αν θα μείνω, πρέπει να μιλήσω με τον προπονητή, αλλά εδώ είμαι χαρούμενος και ήρεμος», είπε μεταξύ άλλων ο Βιδάλ και εν συνεχεία αναφερόμενος στο ενδιαφέρον της Γιουνάιτεντ τόνισε: «Δεν πάω στην Γιουνάιτεντ». Πηγή: sport-fm.gr

Φωτιά ο Θρύλος, αποκάλυψη Μαζουάκου!!

O Mπάμπης Χριστόγλου, γράφει για την εξαιρετική εμφάνιση και την επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Μίλαν με 3-0, με ποδόσφαιρο βγαλμένο από την εξαιρετική δουλειά του Μίτσελ.

Φωτιά ο Θρύλος, αποκάλυψη Μαζουάκου
Σπουδαίο ποδόσφαιρο, απίστευτη τακτική και άκρα που πετάνε φωτιές. Υπερηχητικός Μαζουάκου, σούπερ Τσόρι, ουσιαστικός Ντοσεβί και ένας Ολυμπιακός να τον πιεις στο ποτήρι, στον αγώνα με την Μίλαν. Ο Θρύλος έβγαλε τα συκώτια στους «ροσονέρι», έπαιξε πανέμορφο ποδόσφαιρο και ξετυλίχθηκαν μέσα απ’ αυτή την αναμέτρηση, ορισμένα πράγματα, από αυτά που έχει στο μυαλό του ο Μίτσελ, για την φετινή ομάδα.

Έναν Ολυμπιακό που θα έχει ακαριαία μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση με τους δύο πλαϊνούς, τον Ομάρ και τον Μαζουάκου (ειδικά αυτός), να πετάνε φωτιές. Με έναν Τσόρι, σε ρόλο οργανωτή και με έναν Κασάμι, να καταπίνει ατελείωτα χιλιόμετρα και να μεταφέρει το παιχνίδι από τη μια άκρη στην άλλη, λες και βρίσκεται σε προπόνηση.

Οι δύο ακραίοι μπακ του Ολυμπιακού δίνουν μεγάλη ευχέρεια στον Μίτσελ. Και το γράφω αυτό, από τη στιγμή που ο ίδιος ο Ισπανός, έχει δηλώσει πως σκέφτεται και το 3-5-2. Με αυτούς τους δύο μπακ, αυτό είναι όχι απλά εφικτό, αλλά μοιάζει και σαν πολύ καλή ιδέα. Οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι στην Μίλαν έβγαλαν απίστευτους αυτοματισμούς, παρά το γεγονός πως οι δύο ακραίοι μπακ, ο Αμπιντάλ, ο Ντοσεβί, είναι καινούριοι στην ομάδα, όπως και ο Κασάμι. Αυτός ο Ολυμπιακός, έτσι όπως φάνηκε με τη Μίλαν, μοιάζει ταχύτερος από κάθε άλλη φορά.

Στέκομαι στον Μαζουάκου, διότι αυτή η επιλογή, δίνει μία ακόμα λύση στον Μίτσελ. Αν βάλει μπακ τον Χολέμπα, και τον Μαζουάκου μπροστά, η αριστερή πτέρυγα του Ολυμπιακού θα είναι αχτύπητη. Ο Ντοσεβί φάνηκε κι αυτός πολύ καλός και πειθαρχημένος, όπως και ο Ομάρ στο δεξί άκρο. Αθόρυβος, αλλά πολύ ουσιαστικός ο Αμπιντάλ, που κατάπιε τους επιθετικούς της Μίλαν. Αν αυτή η ομάδα πάρει και ένα σέντερ-φορ, νομίζω πως τα γκολ και το θέαμα θα περισσέψουν την φετινή σεζόν.

Για το τέλος, κρατάω και την πολύ καλή παρουσία του Διαμαντάκου. Ο νεαρός στράικερ το έχει το γκολ και μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ καλό σέντερ-φορ, αν δουλέψει κι άλλο. Στα χέρια του Μίτσελ, νομίζω πως μπορεί να κάνει τεράστια πρόοδο. Ο θρασύτατος Μπουχαλάκης, το κόλλησε από το...σπίτι του με την σουτάρα και το έστειλε στο παράθυρο. Μεγάλη εμπιστοσύνη στο αριστερό του πόδι αυτό το παιδί κι έχει πολύ μέλλον μπροστά του.Πηγή: sport-fm.gr

This is Olympiacos!!

Ένα εξαιρετικό δείγμα από τη δουλειά της προετοιμασίας έδωσε ο Ολυμπιακός στο Τορόντο. Οι ερυθρόλευκοι ήταν... μια σκάλα πάνω από την Μίλαν και επικράτησαν, αφήνοντας υποσχέσεις, με το επιβλητικό 3-0.

This is Olympiacos!
Με μια εξαιρετική εμφάνιση ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του για το International Champions Cup ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι από τη Μίλαν και επικράτησαν εύκολα 3-0 στο φιλικό που πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο.

Εξαιρετική παρουσία από τους παίκτες του Μίτσελ στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Οι Πειραιώτες είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και με τους Κασάμι, Τσόρι και Μοζαουάκου να ξεχωρίζουν δεν αντιμετώπισαν προβλήματα απέναντι στους «ροσονέρι». Ντομίνγκεζ στο 19’ και Διαμαντάκος στο 49’ πέτυχαν τα δύο πρώτα τέρματα του Ολυμπιακού, έπειτα από υποδειγματικά οργανωμένες επιθέσεις. Το κερασάκι στην... τούρτα έβαλε ο Μπουχαλάκης με τρομερό σουτ στο 78’.

Περισσότεροι από 8.000 Έλληνες ομογενείς βρέθηκαν στις κερκίδες του ΒΜΟ FIELD, δημιουργώντας εξαιρετική ατμόσφαιρα. Επόμενο ματς για την ομάδα του Μίτσελ, στον β' όμιλο του τουρνουά, τα ξημερώματα της Δευτέρας απέναντι στην Λίβερπουλ.

Η βαθμολογία του Β' ομίλου:
1.Ολυμπιακός 3
2.Λίβερπουλ 0
3. Μάντσεστερ Σίτι 0
4.Μίλαν 0

*Σίτι και Λίβερπουλ παίζουν μεταξύ τους την πρώτη αγωνιστική

Το ματς:



Ιδιαίτερα ανοιχτό ήταν το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά. Η Μίλαν έδειξε να έχει μπει κάπως πιο ορεξάτη, όμως η ψυχραιμία και η καλή κυκλοφορία της μπάλας από τον Ολυμπιακό έκανε την διαφορά. Κασάμι και Τσόρι συνδυάζονταν άψογα στο 4-1-4-1 του Μίτσελ και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν. Έπειτα από υποδειγματική εκδήλωση επίθεσης, ο Ντοσεβί σέντραρε στον Ντομίνγκεζ, ο οποίος αφού στόπαρε ιδανικά έκανε με σουτ το 1-0 στο 16’.

Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν το πλάνο τους και μετά το γκολ και κατάφεραν να παραμείνουν δραστήριοι επιθετικά, κυρίως από τα άκρα. Οι σωστές μεταβιβάσεις της μπάλας από την ομάδα του Μίτσελ, δεν επέτρεψαν στους «ροσονέρι» να φανούν απειλητικοί, την στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε πάρει για τα καλά τα ηνία του ματς. Το πρέσινγκ στις πρώτες πάσες, με μπροστάρη τον Φουστέρ, σε συνδυασμό με την εξαιρετική εμφάνιση του Μαζουάκου κράτησε τον Γκάμπριελ σε εγρήγορση. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και οι Πειραιώτες πήγαν στα αποδυτήρια με το δίκαιο προβάδισμα (1-0) στην τσέπη.

Παρά τις αλλαγές του Ισπανού, ο Ολυμπιακός δεν άλλαξε εικόνα στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου στο Τορόντο. Η εξαιρετική κυκλοφορία οδήγησε και στο δεύτερο γκολ των «ερυθρόλευκων», με τον Διαμαντάκο στο 49’ να κάνει με κοντινό πλασέ το 2-0 έπειτα από όμορφη ασίστ του Μαζουάκου, που κέρδισε μέτρα χάρη στην έξυπνη μεταβίβαση του Κασάμι. Η Μίλαν αντέδρασε, όμως ο Σαπονάρα είδε την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι, στην μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του στο 55’.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε έπειτα από τις συνεχείς αλλαγές που έγιναν από τους δύο πάγκους. Οι «ροσονέρι» προσπάθησαν να πιέσουν, φέρνοντας την μπάλα με γεμίσματα στην περιοχή του Ρομπέρτο, όμως οι αμυντικοί του «καθάριζαν». Σε μια από τις αντεπιθέσεις των παικτών του Μίτσελ στο δεύτερο μέρος, ο Μπουχαλάκης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στέλνοντας με σουτ - κεραυνό την μπάλα στο παράθυρο του Αγκάτσι στο 78’. Το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά αφού και οι Ιταλοί ήταν φανερά εκνευρισμένοι και δεν είχαν όρεξη για μπάλα. Έτσι, ο Ολυμπιακός έφτασε στο άνετο και με εξαιρετική εμφάνιση, 3-0, απέναντι στην ομάδα του Ιντζάγκι.



Οι συνθέσεις:


Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμντελαουΐ (72’ Σαλίνο), Μαζουάκου (72’ Μπουχαλάκης), Μανωλάς (46’ Αυλωνίτης), Αμπιντάλ (61’ Σιόβας), Κασάμι (72’ Γκαζαριάν), Σάμαρης (46’ Μανιάτης), Τσόρι (61’ Κολοβός), Φουστέρ (46’ Χολέμπας) , Ντοσεβί (61’ Σαβιόλα), Παπάζογλου (46’ Διαμαντάκος)

Στον πάγκο: Μέγιερι, Χουτεσιώτης, Εντινγκά, , Παπαδόπουλο, Γιαταμπαρέ, Μπονγκ, Φορτούνης.

Μίλαν (Πίπο Ιντζάγκι): Γκάμπριελ (62’ Αγκάτσι), Τζακάρντο (76’ Ντε Τσίλιο), Ραμί (62’ Άλεξ), Μπονέρα (62’ Μεξές), Αλμπερτάτσι, Πόλι (76’ Μαστάλι), Κριστάντε, Σαπονάρα (84’ Μόντιτς), Νιάνγκ (76’ Χόντα), Ελ Σαραουϊ, Πατσίνι.

Στον πάγκο: Αμπάτε, Κοντσάντ, , Σιμίκ, Ζαπάτα, Μπένεντιτς, Εσιέν, Μουντάρι, Πινάτο, Μπαλοτέλι, Ντι Μολφέτα, Μαστούρ, Μενέζ

Γήπεδο: ΒΜΟ FIELD (Τορόντο) Πηγή: sport-fm.gr

Εκτός Μουντομπάσκετ ο Γκρίφιν!!

Οι Κλίπερς έκαναν γνωστό πως ο Μπλέικ Γκρίφιν δεν θα λάβει μέρος στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Εκτός Μουντομπάσκετ ο Γκρίφιν
Μετά τον Λεμπρόν Τζέιμς, τον Καρμέλο Άντονι κι αρκετούς ακόμη, ήρθε να προστεθεί και ο Μπλέικ Γκρίφιν στη λίστα των απόντων για την εθνική ομάδα των ΗΠΑ για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Όπως ανακοινώθηκε από την ομάδα του, ο πάουερ φόργουορντ των Κλίπερς δεν θα δώσει το «παρών».

«Θέλω να αφοσιωθώ και να αφιερώσω το 100% της ενέργειάς μου στο να βελτιωθώ και να ετοιμαστώ για την ερχόμενη σεζόν με τους Κλίπερς», ανέφερε ο Γκρίφιν, που φέτος είχε 24,1 πόντους, 9,5 ριμπάουντ, 3,9 ασίστ και 1,2 κλεψίματα κατά μέσο όρο στο ΝΒΑ. Πηγή: sport-fm.gr

Κρίσιμη μέρα για FIBA!

andrea-mazzon
Να τελειώνουν άμεσα με το βραχνά του απαγορευτικού της FIBA θέλουν οι διοικούντες της ΚΑΕ Άρης, εντείνοντας τις προσπάθειές τους ώστε να τελειώσει το ζήτημα το αργότερο μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο.
Ο Λευτέρης Αρβανίτης έστειλε νέο mail και περιμένει την απάντηση της πλευράς του Αντρέα Ματσόν, μέσω του ατζέντη του Ντάριο Σαντρόλι, η οποία και «κλωτσάει» μέχρι στιγμής για το διαδικαστικό και όχι την ουσία του διακανονισμού.
Οι «κίτρινοι» περιμένουν από την πλευρά του Ιταλού να βάλει στην άκρη την – όποια – πικρία μπορεί να έχει από την αντιμετώπιση των προηγούμενων διοικήσεων, συναινώντας στη δίκαιη πρόταση του Άρη.  Αμέσως μετά, ο λόγος θα πάει στον κ. Κοέν και τη FIBA, για τη διευθέτηση της υπόθεσης Μάιλς.
Πηγή: arenafm.gr

Κρίσιμη μέρα για FIBA!

andrea-mazzon
Να τελειώνουν άμεσα με το βραχνά του απαγορευτικού της FIBA θέλουν οι διοικούντες της ΚΑΕ Άρης, εντείνοντας τις προσπάθειές τους ώστε να τελειώσει το ζήτημα το αργότερο μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο.
Ο Λευτέρης Αρβανίτης έστειλε νέο mail και περιμένει την απάντηση της πλευράς του Αντρέα Ματσόν, μέσω του ατζέντη του Ντάριο Σαντρόλι, η οποία και «κλωτσάει» μέχρι στιγμής για το διαδικαστικό και όχι την ουσία του διακανονισμού.
Οι «κίτρινοι» περιμένουν από την πλευρά του Ιταλού να βάλει στην άκρη την – όποια – πικρία μπορεί να έχει από την αντιμετώπιση των προηγούμενων διοικήσεων, συναινώντας στη δίκαιη πρόταση του Άρη.  Αμέσως μετά, ο λόγος θα πάει στον κ. Κοέν και τη FIBA, για τη διευθέτηση της υπόθεσης Μάιλς.
Πηγή: arenafm.gr

Χαλάρωμα πριν το τελευταίο φιλικό!

Πεσμένοι ρυθμοί προπόνησης για τον Εργοτέλη ενόψει του τελευταίο του φιλικού επί κυπριακού εδάφους ενάντια στην Δόξα Κατοκωπίας. Επιστρέφει το Σάββατο το μεσημέρι στο Ηράκλειο η ομάδα.

Χαλάρωμα πριν το τελευταίο φιλικό
Έτοιμος για το τελευταίο του φιλικό αγώνα επί κυπριακού εδάφους είναι ο Εργοτέλης που θα τεθεί αντιμέτωπος με την Δόξα Κατοκωπίας στις 18:00 στο Μακάρειο Στάδιο Λευκωσίας.

Νωρίτερα εντός της ημέρας πραγματοποιήθηκε η πρωινή προπόνηση της ομάδας, με τον Χουάν Φεράντο να… χαλαρώνει τους ποδοσφαιριστές του λίγες ώρες πριν το ματς.

Όλους του παίκτες θα έχει στην διάθεσή του ο τεχνικός των Ηρακλειωτών, καθώς και ο Βαλάντης Κοζορώνης που κατά την διάρκεια της χθεσινής απογευματινής προπόνησης της ομάδας ακολούθησε πρόγραμμα αποφόρτισης, σήμερα προπονήθηκε κανονικά.

Το Σάββατο θα ολοκληρωθεί κι επίσημα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Εργοτέλη στον Άγρο της Κύπρου κι εντός της ίδια μέρας, θα αναχωρήσει στις 11:00 το πρωί από το αεροδρόμιο της Πάφου, με προορισμό το Ηράκλειο, όπου αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» στη 13:10.
Πηγή: sport-fm.gr

Χάμιλτον, η επιστροφή!!

Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε την πρωτιά από τον ομόσταβλό του στη Mercedes Νίκο Ρόσμπεργκ στον πρώτο γύρο των ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Ουγγαρίας. Τρίτος ο Ραϊκόνεν.

Χάμιλτον, η επιστροφή
Συνεχίζοντας την… αντεπίθεσή του από το Χόκενχαϊμ όπου ξεκίνησε 20ος αλλά ανέβηκε στο πόντιουμ, ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος πιλότος στον πρώτο γύρο ελεύθερων δοκιμών αφήνοντας δεύτερο τον ομόσταβλό του στη Mercedes και πρωτοπόρο στο πρωτάθλημα της Formula 1, Νίκο Ρόσμπεργκ.

Ο Κίμι Ραϊκόνεν και ο Φερνάντο Αλόνσο με Ferrari ακολούθησαν, ενώ πέμπτος ήταν με Red Bull ο Σεμπάστιαν Φέτελ και όγδοος ο Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Στις 15:00 θα ακολουθήσει ο δεύτερος γύρος και το Σάββατο στις 12:00 ο τρίτος, πριν τις κατατακτήριες (15:00), ενώ την Κυριακή θα γίνει ο αγώνας (15:00).

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Χάμιλτον, Mercedes 1:25.997
2. Ρόσμπεργκ, Mercedes +0.183
3. Ραϊκόνεν, Ferrari +0.607
4. Αλόνσο, Ferrari +1.058
5. Φέτελ, Red Bull +1.406
6. Μάγκνουσεν, McLaren +1.543
7. Βερνιέ, Toro Rosso +1.869
8. Ρικιάρντο, Red Bull +1.968
9. Μπάτον, McLaren +1.990
10. Μάσα, Williams +2.146
11. Γκουτιέρες, Sauber +2.153
12. Χούλκενμπεργκ, Force India +2.287
13. Κβίατ, Toro Rosso +2.394
14. Μαλδονάδο, Lotus +2.452
15. Μπότας, Williams +2.516
16. Πέρες, Force India +2.562
17. Γκροσάν, Lotus +2.279
18. Σούτιλ, Sauber +3.211
19. Κομπαγιάσι, Caterham +4.549
20. Έρικσον, Caterham +5.078
21. Τσίλτον, Marussia +5.190
22. Μπιανκί, Marussia +5.434Πηγή: sport-fm.gr

Τελειώνει του Ρανιέρι!!

Στα γραφεία της ΕΠΟ βρίσκεται ο Κλαούντιο Ρανιέρι για να επικυρωθεί τυπικά η συμφωνία να αναλάβει για τα επόμενα δύο χρόνια το τιμόνι της Εθνικής ομάδας. Επιθεώρησε Άγιο Κοσμά, είδε Καραϊσκάκη.

Τελειώνει του Ρανιέρι
Από αργά χθες το βράδυ ο Κλαούντιο Ρανιέρι βρίσκεται στην Ελλάδα για λογαριασμό της Εθνικής ποδοσφαίρου στη μετά-Σάντος εποχή.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα γραφεία της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας μαζί με τον πρόεδρο, Γιώργο Σαρρή για να τελειώσει και τυπικά το θέμα της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας.

Η συμφωνία με τον Ιταλό είναι για συμβόλαιο δύο ετών και αφού πέσουν οι υπογραφές, αναμένεται να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις ως νέος τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Νωρίτερα, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, επιθεώρησε τα δύο γήπεδα που χρησιμοποιεί η Εθνική ομάδα, ενώ επισκέφθηκε και το «Γ. Καραϊσκάκης».
Πηγή: sport-fm.gr

Κόκε για πάντα στη Σεβίλλη!!

Μετά την παραχώρηση του Ιβάν Ράκιτιτς στην Σεβίλλη έχουν ρίξει το βάρος στις ανανεώσεις. Έτσι, ο Κόκε ανανέωσε μέχρι το 2018 με τον σύλλογο της Ανδαλουσίας.

Κόκε για πάντα στη Σεβίλλη
Την ανανέωση του Κόκε έως το 2018 ανακοίνωσε η Σεβίλλη.

Έπειτα από πολυήμερες διαπραγματεύσεις η διοίκηση του συλλόγου της Ανδαλουσίας γνωστοποίησε την επέκταση της συνεργασίας με τον έμπειρο μέσος, ο οποίος ήταν εκ των βασικών συντελεστών της περσινής κατάκτησης του Europa League.

Ο Κόκε βρέθηκε και στο στόχαστρο της Μαρσέιγ, ωστόσο, το μπάτζετ των Γάλλων ήταν αρκετά χαμηλό για τις απαιτήσεις του. Το προηγούμενο συμβόλαιο του παίκτη με την Σεβίλλη έληγε το καλοκαίρι του 2015. Πηγή: sport-fm.gr

«Θα παίξει περισσότερο ο Παπαγιάννης»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Εφήβων, Ηλίας Παπαθεοδώρου, εξήγησε γιατί στη νίκη επί της Βοσνίας ο Γιώργος Παπαγιάννης αγωνίστηκε ελάχιστα.

«Θα παίξει περισσότερο ο Παπαγιάννης»
Μόλις πέντε λεπτά αγωνίστηκε ο Γιώργος Παπαγιάννης στην πρεμιέρα της Εθνικής Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τουρκίας και τη νίκη με 78-69.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Παπαθεοδώρου, έδωσε τη δική του εξήγηση για αυτή την επιλογή του. «Έγινε για λόγους τακτικής και μόνο. Χρειαζόμαστε ενέργεια στην άμυνα και πίεση. Ο Παπαγιάννης είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για μας. Πιστεύω πως στην πορεία της διοργάνωσης θα παίξει περισσότερο και θα μας βοηθήσει πολύ», τόνισε για τον 17χρονο σέντερ του Παναθηναϊκού.

Επιστρέφει στη βάση ο ΠΑΣ!

Χωρίς τους Κοροβέση και Τσάβες συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ στο Καρπενήσι την Πέμπτη. Τελευταία προπόνηση την Παρασκευή και εν συνεχεία επιστροφή στη βάση για τους Γιαννιώτες.

Επιστρέφει στη βάση ο ΠΑΣ
Εκτός για προληπτικούς λόγους από την προπόνηση του ΠΑΣ την Πέμπτη έμειναν οι Τσάβες και Κοροβέσης. Οι δύο παίκτες του Γιάννη Πετράκτη ένιωσαν μικροενοχλήσεις και ο τεχνικός της ομάδας δεν θέλησε να ρισκάρει.

Στην προπόνηση της Πέμπτης ο έμπειρος κόουτς είχε όλους τους υπόλοιπους παίκτες στην διάθεσή του, ενώ το πρόγραμμα ήταν πιο χαλαρό σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η τελευταία προπόνηση του «Άγιαξ της Ηπείρου» στο Καρπενήσι. Εν συνεχεία, η αποστολή θα επιστρέψει στην βάση της και οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν το Σαββατοκύριακο, όπου θα έχουν ρεπό. Πηγή: sport-fm.gr

«Πιο κοντά ο Ολυμπιακός για Οσβάλντο»

Παρά την διάψευση του ενδιαφέροντος από την πλευρά του Ολυμπιακού, ιταλικό δημοσίευμα αναφέρει, πως οι ερυθρόλευκοι έχουν προβάδισμα για την απόκτηση του Πάμπλο Οσβάλντο από τη Σαουθάμπτον.

«Πιο κοντά ο Ολυμπιακός για Οσβάλντο»
Το πάνω χέρι για την απόκτηση του Πάμπλο Οσβάλντο φαίνεται πως έχει ο Ολυμπιακός

Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο, Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο, το ενδιαφέρον των τελευταίων ωρών από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι έχουν διαψεύσει πως κινούνται για τον Ιταλό, δεν αποκλείεται να οδηγήσει και σε συμφωνία. Πάντως, τονίζεται πως ο παίκτης απασχολεί και την Ίντερ και γι’αυτό τον λόγο θέλει να καθυστερήσει την υπόθεση με τους Πειραιώτες περιμένοντας και τους «νερατζούρι».

Ο Οσβάλντο ανήκει στην Σαουθάμπτον και στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν παραχωρήθηκε στη Γιουβέντους με την μορφή δανεισμού. Η περίπτωσή του μόνο εύκολη δεν μπορεί να θεωρείται αφού δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2017 και ο αγγλικός σύλλογος αξιώνει ένα ποσό κοντά στα 10 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει.Πηγή: sport-fm.gr

Νέο πρόβλημα για Χάβο!!

Μετά τις επιστροφές των Μύγα και Θεοδωρίδη ο Μάκης Χάβος απέκτησε νέο πρόβλημα καθώς ο Δημολάς δεν προπονήθηκε την Πέμπτη, λόγω τενοντίτιδας.

Νέο πρόβλημα για Χάβο
Δεν λένε να σταματήσουν τα προβλήματα από την προετοιμασία του Παναιτωλικού. Ο Μάκης Χάβος στις προπονήσεις της Πέμπτης, μπορεί να είδε τους Μύγα και Θεοδωρίδη να επιστρέφουν στο κανονικό πρόγραμμα, όμως ο Δημουλάς δεν πήρε μέρος λόγω τενοντίτιδας στο γόνατο.

Όσον αφορά το μενού της διπλής προπόνησης, οι Αγρινιώτες το πρωί δούλεψαν στη φυσική κατάσταση και τις ασκήσεις ενδυνάμωσης ενώ το απόγευμα έριξαν το βάρος στην τακτική.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής περιλαμβάνει επίσης διπλές προπονήσεις (08.00 και 18.00). Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος από Κόστα Ρίκα ο Πίντο!!

Ο Χόρχε Λουίς Πίντο αποχωρεί από τον πάγκο της Κόστα Ρίκα λόγω διαφορών με την ομοσπονδία.

Τέλος από Κόστα Ρίκα ο Πίντο
Άδοξα έληξε η συνεργασία του Χόρχε Λουίς Πίντο με την Κόστα Ρίκα. Ο Κολομβιανός τεχνικός, που οδήγησε την παρέα του Τζόελ Κάμπελ για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά ενός Μουντιάλ, έκανε γνωστό πως δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του λόγω διαφορών με την ομοσπονδία της χώρας.

«Αντιλήφθηκα ότι δεν υπήρχαν οι συνθήκες για να συνεχίσω το έργο μου. Δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε. Αναρωτιέμαι τι αξία έχουν οι νίκες μας στη Βραζιλία», δήλωσε αιχμηρά ο 61χρονος προπονητής.
Πηγή: sport-fm.gr

Έτοιμος για το τελευταίο τεστ!

Χωρίς απρόοπτα συνεχίστηκε η προετοιμασία του Εργοτέλη την Πέμπτη, με τους Κρητικούς να ετοιμάζονται για το τελευταίο φιλικό τεστ επί κυπριακού εδάφους απέναντι στην Δόξα Κακοτωπιάς την Παρασκευή.

Έτοιμος για το τελευταίο τεστ
Έτοιμοι για το τελευταίο τεστ επί κυπριακού εδάφους στον Εργοτέλη.

Οι Κρητικοί προπονήθηκαν χωρίς απρόοπτα την Πέμπτη και ο Χουάν Φεράντο θα έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους απέναντι στην Δόξα Κακοτωπιάς.

Ο τεχνικός της ομάδας από το απογευματινό πρόγραμμα της Πέμπτης δεν είχε στην διάθεσή του τον Κοζορώνη, που ακολούθησε πρόγραμμα αποφόρτισης. Στην τελευταία προπόνηση πριν από το φιλικό της Παρασκευής οι παίκτες του Εργοτέλη δούλεψαν κατά κύριο λόγο στην τακτική.
Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος ο Κρίστμας από Σανς!!

Οι Σανς αποφάσισαν να λύσουν το συμβόλαιο του Ντιόντε Κρίστμας.

Τέλος ο Κρίστμας από Σανς
Παρελθόν από τους Σανς αποτελεί ο Ντιόντε Κρίστμας.

Ο 27χρονος Αμερικανός άλλοτε σούτινγκ γκαρντ των ΠΑΟΚ και Ρεθύμνου είχε 2,3 πόντους και 1,2 ριμπάουντ σε 6,4 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο την περασμένη περίοδο.

Οι καλές του εμφανίσεις στο summer league, όπου είχε 10,6 πόντους και 5,6 ριμπάουντ ανά αγώνα, δεν ήταν αρκετές για να παραμείνει στην Αριζόνα. Πηγή: sport-fm.gr

Όλοι πάνω από τον Ούμπιντες!

Αγωνία στον Ατρόμητο με τον Ούμπιντες. Τρέχουν στο ιατρικό επιτελείο προκειμένου ο Αργεντινός να προλάβει το πρώτο ματς με την Σεράγεβο στις 31 Αυγούστου.

Όλοι πάνω από τον Ούμπιντες
Αγώνα δρόμου για να προλάβει το πρώτο ματς απέναντι στην Σεράγεβο για το προκριματικά του Europa League κάνει ο Ούμπιντες. Ο μεσοεπιθετικός του Ατρόμητου συνεχίζει να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί και ο Γιώργος Παράσχος περιμένει με αγωνία τις εξελίξεις.

Όσον αφορά την υπόλοιπη ομάδα, στην προπόνηση της Πέμπτης οι Περιστεριώτες που αγωνίστηκαν απέναντι στον Παναθηναϊκό για περισσότερο από ένα ημίχρονο, έκαναν κατά κύριο λόγο αποθεραπεία.

Παράλληλα, οι παίκτες του έμπειρου τεχνικού υποβλήθηκαν σε λιπομέτρηση. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Παναθηναϊκός ζει στον ρυθμό των 90's!!

Το πλάνο των «πρασίνων» περιλαμβάνει δύο σκέλη. Το ένα είναι οι λεγόμενοι πενταδάτοι και το άλλο και εξίσου πολύ σημαντικό είναι αυτό της απόκτησης ταλέντων με στόχο (και) την ελληνοποίηση της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός ζει στον ρυθμό των 90's
Ας βάλουμε τα πράγματα κάτω. Ο Παναθηναϊκός έχει στις τάξεις του 7 παίκτες με μπόλικο μέλλον ενώ είναι και διαφορετικών ηλικιών. Συγκεκριμένα οι «πράσινοι» ενέταξαν φέτος τον αρχηγό της Εθνικής Παίδων, Μιχάλη Λούντζη ο οποίος είναι 98άρης.

Ενα επίπεδο – ηλικιακά – πιο πάνω, η ομάδα απέκτησε τον Γιώργο Παπαγιάννη, τον βασικό σέντερ της Εθνικής Εφήβων, ο οποίος είναι 97άρης. Συμπαίκτης του και στον Παναθηναϊκό πλέον είναι ο επίσης συμπαίκτης του στους Εφήβους, Αντώνης Κόνιαρης που γεννήθηκε το ίδιο έτος με τον Παπαγιάννη. Την τριάδα των «πράσινων» εκπροσώπων στην Εθνική Εφήβων ολοκληρώνει το βαρύ πυροβολικό της, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, γεννηθείς το 1997. Στην Εθνική Νέων υπάρχει άλλος ένας εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, ο σέντερ Γιώργος Διαμαντάκος που γεννήθηκε το 1995 ενώ είχε αποκτηθεί μαζί με τον Χαραλαμπόπουλο το καλοκαίρι του 2012. Η λίστα των παικτών που γεννήθηκαν την δεκαετία του ’90, κλείνουν οι Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και Νίκος Παππάς. Αμφότεροι είναι 90άρηδες με τον πρώτο να είναι στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών και τον δεύτερο να αποτελεί το στοίχημα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ώστε την επόμενη αγωνιστική σεζόν να είναι πολύ πιο βελτιωμένος και γεμάτος με περίσσεια αυτοπεποίθηση ώστε να βοηθήσει και τον εαυτό του και τον Παναθηναϊκό.
Οπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, αυτό το πλάνο που περιλαμβάνει φυσικά και την ελληνοποίηση (μαζί με τους Διαμαντίδη, Φώτση, Μαυροκεφαλίδη, ο Παναθηναϊκός μετράει ήδη 10 Ελληνες) ήταν ζωτικής σημασίας ώστε οι «πράσινοι» να μην έχουν το άγχος της επόμενης μέρας. Φυσικά οι κινήσεις θα συνεχιστούν και προς τις δύο κατευθύνσεις (λεγόμενοι πενταδάτοι και μη).
Υ.Γ.: Μια και δεν είχα τοποθετηθεί, οι προσθήκες των Νέλσον, Σλότερ και Μπατίστα είναι ουσίας και μην ξεχνάμε ότι κοινός παρονομαστής και των τριών είναι η ευρωπαϊκή εμπειρία που διαθέτουν. Αλλωστε και οι επόμενες κινήσεις των ξένων θα είναι με βάση αυτόν τον γνώμονα που ανήκει στα θέλω του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.
Πηγή: superbasket.gr

Ο Ολυμπιακός έκανε το σωστό με τον Ντάρντεν!

Mε έπιασε μία τεράστια έκπληξη (ενώ βρισκόμουνα στην θάλασσα), βλέποντας στο twitter την ανακοίνωση του Ολυμπιακού για τον Ντάρντεν.

Ο Ολυμπιακός έκανε το σωστό με τον Ντάρντεν
Γράφει ο Τόλης Κοτζιάς
Είμαι σε άδεια, αλήθεια είναι ότι όντας σε άδεια δεν παρακολουθώ τις εξελίξεις, όπως τις παρακολουθώ όταν δουλεύω, και έτσι με έπιασε μία τεράστια έκπληξη (ενώ βρισκόμουνα στην θάλασσα), βλέποντας στο twitter την ανακοίνωση του Ολυμπιακού για τον Ντάρντεν.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα η έκπληξή μου είχε να κάνει με το ότι το όνομα του Ντάρντεν δεν είχε ακουστεί, ούτε γραφτεί για τους Πειραιώτες. Ούτε καν ως πρόταση ατζέντη ή απλή φήμη. Ο Ντάρντεν είχε αναφερθεί πριν κανά μήνα ως στόχος του Παναθηναϊκού, ενώ τον ήθελε κάποια στιγμή κάτι παραπάνω από ζωηρά η Ούνιξ του Αργύρη Πεδουλάκη.
Να, όμως, που ο Ολυμπιακός μας έπιασε όλους στον ύπνο και προσέθεσε στο ρόστερ του για τα δύο επόμενα χρόνια τον 33χρονο γκαρντ-φόργουορντ. Οπως είναι επόμενο σε τέτοιες ιστορίες, ξεσηκώθηκε ολόκληρη συζήτηση στο διαδίκτυο. Από όσο μπορώ να βγάλω συμπέρασμα (από όσα είδα και διάβασα) κανείς ή σχεδόν κανείς είπε ή έγραψε ότι πρόκειται για κακό παίκτη. Σε άλλους άρεσε πολύ, σε άλλους όχι δεν άρεσε, αλλά περίμεναν έναν πιο φανταχτερό παίκτη. “Η μάλλον έναν πιο επιθετικό παίκτη σε σχέση με τον Ντάρντεν. Κατ” αρχάς να αναφέρουμε ότι ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού έχει κάνει τον πρωταγωνιστή. Εχει κάνει τον ηγέτη στην επίθεση (καλύτερα θα λέγαμε ότι είχε ηγηθεί επιθετικά) και έχει πάρει πρωταθλήματα. Με την Νανσί και όχι μόνο: «Το ίδιο είναι Νανσί και το ίδιο είναι Ολυμπιακός;» θα πει κάποιος, ίσως όχι αδικαιολόγητα. Απαντήσεις σε τέτοια ερωτήματα μπορούμε να δώσουμε πολλές: το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ο Ταϊρίς Ράις. Από την Νέα Σμύρνη και τον Πανιώνιο (το 2009) οδήγησε φέτος την Μακάμπι στην Ευρωλίγκα. Και αν βρεθεί κάποιος να πει ότι βελτίωσε από τότε το παιχνίδι του ο Αμερικάνος γκαρντ, κάνει λάθος. Το ίδιο μπάσκετ, που έπαιζε στον Πανιώνιο, παίζει και τώρα. Και θα παίζει για πάντα.
Ο Ντάρντεν έχει, λοιπόν, ρεπερτόριο και ικανότητες στην επίθεση, αλλά πολλοί μπερδεύονται και αμφιβάλλουν, διότι τον είδαν να κάνει την χαμαλοδουλειά στην Ρεάλ. Με Ρούντι, με Σέρχι, με Γιουλ, έπρεπε κάποιος να μην θέλει πολύ την μπάλα και να μην σκούζει, που δεν θα την παίρνει πολύ την μπάλα. Ο νέος Αμερικάνος του Ολυμπιακού έπαιξε αυτό τον ρόλο και τον έπαιξε πολύ καλά. Το ότι δεν πήρε την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα η Ρεάλ, η μεγαλύτερη ευθύνη σίγουρα δεν είναι δικιά του.
Στον Πειραιά ο Ντάρντεν κάτι τέτοιο θα κληθεί να κάνει. Μόνο, που για να ελπίζει σε καλύτερα αποτελέσματα ο Ολυμπιακός, πρέπει εκτός των άλλων να πάρει περισσότερα πράγματα από τον Μάντζαρη και κυρίως τον Σλούκα. Ο Μάντζαρης μπορεί να κάνει καλύτερη σεζόν από την φετινή, ο Σλούκας από την άλλη έχει δώσει πολλά στον Ολυμπιακό, αλλά στην τελική ευθεία της σεζόν, που έφυγε, εμφανίστηκε μακρυά από τον εαυτό του. Γενικά, πάντως, για να έχεις αποτελέσματα, πρέπει να είσαι σύνολο και αυτός είναι ο στόχος είτε στον Ολυμπιακό, είτε σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα.
Από κει και πέρα, ο Ντάρντεν αποκτήθηκε και γιατί δεν είναι ο παίκτης των 30 λεπτών ανά παιχνίδι. Ή μάλλον για να το θέσουμε καλύτερα, δεν είναι ο παίκτης, που θα σκούξει αν δεν παίζει 25-30 λεπτά. Και το λέμε αυτό γιατί ο Ολυμπιακός θέλει να δώσει χρόνο σε μία μεγάλη του επένδυση, τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Ντάρντεν είναι ο παίκτης, που κουμπώνει με τον «Πάπι» για τον λόγο, που αναφέραμε, αλλά και επειδή είναι πολύ έμπειρος και έχει να διδάξει πολλά στον κατά 13 χρόνια μικρότερο συμπαίκτη του.
Κλείνουμε με δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι αν ήμουνα Ολυμπιακός θα ήθελα έναν πιο συνεπή σκόρερ από τον Ντάρντεν. “Η μάλλον έναν καλύτερο δημιουργό στην επίθεση. Παραπάνω αναφέραμε ότι ο Ντάρντεν έχει προσόντα στην επίθεση και έχει αποδειχθεί αυτό, αλλά θα προτιμούσα έναν καλύτερο σουτέρ ή έναν παίκτη, που να παίζει καλύτερα με την μπάλα. Ολα, όμως, δεν μπορείς να τα έχεις στη ζωή και εκτός των άλλων ο Ντάρντεν είναι παίκτης, που θα σου κάνει σπέσιαλ δουλειά στην άμυνα, πράγμα, που δύσκολα βρίσκεις σε Αμερικάνο παίκτη. Και γενικά είναι παίκτης-ομάδας, έχει χαρακτήρα. Το δεύτερο αφορά στο μήνα, που είμαστε: Ιούλιο και Αύγουστο κανείς δεν πήρε πρωτάθλημα. Την Μακάμπι τα Χριστούγεννα δεν την υπολόγιζε κανείς και στο τέλος τους τρέλανε όλους. Ακόμα και τους «τρελούς» οπαδούς της.
Πηγή: Superbasket.gr

Κουρμπέλης: «Έτσι είναι οι μεγάλες ομάδες…»

Μπορεί να παραδέχθηκε πως ο Αστέρας δεν έπαιξε… σούπερ ποδόσφαιρο, ωστόσο ο Δημήτρης Κουρμπέλης έκανε σαφές πως οι μεγάλες ομάδες, όπως η δική του, ξέρουν να παίρνουν αυτό που θέλουν!

Κουρμπέλης: «Έτσι είναι οι μεγάλες ομάδες…»
Τι κι αν ο Δημήτρης Κουρμπέλης δεν εντυπωσιάστηκε απ’ την απόδοση της ομάδας του; Αυτό που μετράει για τις «μεγάλες ομάδες» είναι η πρόκριση και ευτυχώς για τον Αστέρα Τρίπολης, ο στόχος επετεύχθη!

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Κουρμπέλη:

«Πιστεύω πως δίκαια προκριθήκαμε. Κάναμε καλό παιχνίδι στη Φινλανδία, αλλά ισοφαρίσαμε και είχαμε ευκαιρίες ακόμα και για τη νίκη. Εδώ, είχαμε την ευκαιρία να κλειδώσουμε τη νίκη όταν προηγηθήκαμε. Μετά χάσαμε τη ψυχραιμία μας, αλλά στο τέλος προκριθήκαμε. Δεν μπορώ να πω πως παίξαμε σπουδαίο ποδόσφαιρο. Έτσι είναι οι μεγάλες ομάδες. Χωρίς να παίζουν ιδιαίτερα καλά παίρνουν την πρόκριση. Μου άρεσε η αντίδραση που είχαμε».

Τέλος για το παιχνίδι με τη Μάιντζ, είπε: «Αρχικά, είμαι χαρούμενος για το πρώτο μου γκολ. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να αντιμετωπίσουμε τη Μάιντζ. Έχουμε μία εβδομάδα μπροστά μας για να βελτιωθούμε και να κυνηγήσουμε ό,τι το καλύτερο».

«Από αύριο… Μάιντς»

Χαρούμενος –και ανακουφισμένος- απ’ την πρόκριση του Αστέρα Τρίπολης στην επόμενη φάση εμφανίστηκε ο Στάικος Βεργέτης, που δεν θέλησε να ψάξει για δικαιολογίες για το παραλίγο «σοκάρισμα».

«Από αύριο… Μάιντς»
Ανακουφισμένος απ' την πρόκριση του Αστέρα Τρίπολης στην επόμενη φάση του Europa League εμφανίστηκε ο Στάικος Βεργέτης, που μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του, αλλά κράτησε και μια... πικρία για το παραλίγο... κάζο που πήγε να πάθει η ομάδα του. Ο τεχνικός των Αρκαδών ξεκαθάρισε πως απ' την Παρασκευή θα ξεκινήσει το... σκάουτινγκ για την Μάινς, την επόμενη αντίπαλο τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:

«Είμαστε χαρούμενοι που κάναμε την πρώτη μας νίκη. Συγχαρητήρια στα παιδιά που πάλεψαν. μου μένει μια πικρία, το γεγονός ότι ήμασταν 2-0 με δέκα ο αντίπαλος και άγγιξε την πρόκριση. Αναγνωρίζω την αντίδραση των παικτών, την επιθετικότητα που βγάλαμε αλλά δεν μπορώ να μην το σχολιάσω».

Για τα θετικά δείγματα της ομάδα: «Ασφαλώς υπάρχουν θετικά. Σαν προπονητής εστιάζω στα αδύναμα σημεία ή σε ότι θέλει βελτίωση. Οι αντιδράσεις ήταν καλές και στην Φινλανδία. Είχαμε μαχητικότητα, είχαμε και δοκάρια. Σαν προπονητής, οφείλεις να εστιάζεις στα σημεία που θέλουν βελτίωση».

Για το κενό με το οποίο ήρθε το 2-2: «Ασφαλώς και υπάρχουν δικαιολογίες. Είμαστε στη φάση μονταρίσματος της ομάδας. Εγώ δεν θέλω δικαιολογίες, της εποχής. Έχουμε μια καλή βάση αλλά δεν ανταπεξήλθαμε σωστά. Είμαστε σε σωστή κατεύθυνση».
Για τις χαμένες φάσεις: «Πιο ανησυχητικό είναι το να μην κάνει φάσεις. Από την στιγμή που το κάνει, είναι καλό. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης, θέλεις και τύχη. Δύο δοκάρια σήμερα, δοκάρι στην Φινλαδία. Θέλει δουλειά και αυτό και θα το δουλέψουμε".

Για τον επόμενο αντίπαλο: «Δεν είχα την πολυτέλεια να ασχοληθώ με τον επόμενο αντίπαλο. Από αύριο το πρωί θα αρχίσουμε να κοιτάμε την Μάιντς».

Τριπλό μεταγραφικό «χτύπημα» από τον Ολυμπιακό Βόλου!

Τρεις μαζεμένες μεταγραφές ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου την Πέμπτη (24/7). Πρόκειται για την απόκτηση των Κολίτση, Μαργαρίτη και Διαμαντόπουλου. Διαβάστε την ανακοίνωση.

Τριπλό μεταγραφικό «χτύπημα» από τον Ολυμπιακό Βόλου
Συνεχίζει την μεταγραφική του ενίσχυση ο Ολυμπιακός Βόλου.

Οι "ερυθρόλευκοι" προχώρησαν σε τρεις ακόμα κινήσεις, αποκτώντας τον Γιώργο Μαργαρίτη, τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο και τον Ανδρέα Κολίτση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«H ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την απόκτηση του Ανδρέα Κολίτση, του Γιώργου Μαργαρίτη και του Δημήτρη Διαμαντόπουλου.

Ο Ανδρέας Κολίτσης είναι 28 χρόνων (23/2/86) τερματοφύλακας, έχει αγωνιστεί την περίοδο 2009-10 στον Ολυμπιακό Βόλου και πέρυσι αγωνιζόταν στον Ηρακλή.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης είναι 23 χρόνων (20/6/91) αριστερός ακραίος αμυντικός και τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στον Αρη.

Ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος είναι 26 χρόνων (18/11/88) επιθετικός και πέρυσι αγωνιζόταν στη Δόξα Δράμας».


inner
(Ο Γιώργος Μαργαρίτης με το μέλος του Δ.Σ., Βασίλη Εμμανουήλ).

inner
(Ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος με το μέλος του Δ.Σ., Γιώργο Ραϊδη).

Ντε Μπλάσις: «Πρέπει να μάθουμε από το παιχνίδι αυτό»

Το παιχνίδι με την Ροβανιέμι θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για τη συνέχεια των αγωνιστικών του υποχρεώσεων ανέφερε ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις μετά το παιχνίδι.

Ντε Μπλάσις: «Πρέπει να μάθουμε από το παιχνίδι αυτό»
Το παιχνίδι με την Ροβανιέμι θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για τη συνέχεια των αγωνιστικών του υποχρεώσεων ανέφερε ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις μετά το παιχνίδι.

«Πρέπει να μάθουμε από το παιχνίδι αυτό πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Πρέπει να μαχόμαστε έτσι σκληρά για να παίρνουμε αυτό που θέλουμε», τόνισε ο άσος των αρκάδων και συνέχισε:

«Η Ροβανιέμι μας δυσκόλεψε σε κάποια σημεία αλλά θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε», ανέφερε και κατέληξε σχετικά με την αναμέτρηση με την Μάιντζ.

«Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Δεν μας φοβίζει η Μάιντζ. Θα δώσουμε τη μάχη μας», κατέληξε.

Να ‘τη η πρώτη, στην Ευρώπη!!

Απ’ τον παράδεισο, στην κόλαση και τούμπαλιν! Παρά τις τάσεις αυτοκτονίας, ο Αστέρας Τρίπολης πανηγύρισε την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη κόντρα στην Ροβανιέμι (4-2) και παράλληλα σπουδαία πρόκριση!

Να ‘τη η πρώτη, στην Ευρώπη!
Εκεί που πήγαινε για πάρτι, του βγήκε σε… κηδεία, αλλά στο τέλος «αναστήθηκε»!

Ο Αστέρας Τρίπολης «δεινοπάθησε» κόντρα στην μαχητική Ροβανιέμι, αλλά πέτυχε το στόχο του. Χάρη στο υπέρ τους 4-2 (και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα), οι Αρκάδες πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και φυσικά την πρόκρισή τους στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League (αντίπαλός τους η Μάιντς).

Κουρμπέλης (12’) και Ντε Μπλάσις (46’) έβαλαν τα… θεμέλια, οι Φινλανδοί (αν και με δέκα παίκτες σε όλο το δεύτερο μέρος) κατάφεραν να πάρουν προσωρινά σκορ πρόκρισης, με τα γκολ των Μακιτάλο και Λαχτενμάκι (σε διάστημα 10 λεπτών), όμως στη συνέχεια ξανά ο Αργεντινός (73’) και ο Μπακασέτας (81’) υπέγραψαν τον –εν τέλει- θρίαμβο.

Το ματς:

Δεν ήταν μόνο το 1-1 του πρώτου αγώνα. Ήταν και ότι στα… χαρτιά ο Αστέρας Τρίπολης ήταν (και είναι) ανώτερη ομάδα. Και πριν καλά-καλά οι παίκτες «ζεσταθούν», ο Κουρμπέλης… ξετύλιξε το δώρο που του έκανε ο αντίπαλος γκολκίπερ. Και σκοράροντας με ωραίο πλασέ έξω απ’ την περιοχή έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Κι εκεί που θα περίμενες πως οι Αρκάδες θα τελειώσουν νωρίς-νωρίς την υπόθεση πρόκριση, είναι αλήθεια πως στη συνέχεια… έκατσαν. Έδωσαν χώρο στους Φινλανδούς που άρχισαν να πιστεύουν στην ανατροπή του σκορ.

Κι εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι έδειχναν σημάδια αντίδρασης –με κάποια σουτ να μην ανησυχούν ιδιαίτερα τον σε ετοιμότητα Μπαντή-, φάνηκε να μπαίνει… ταφόπλακα στα όνειρά τους. Γιατί στις καθυστερήσεις η ελληνική ομάδα έβαλε… φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της για να περάσει στην επόμενη φάση. Όχι μόνο ο Μάσα κέρδισε πέναλτι σε καθοριστικότατο σημείο, όχι μόνο κέρδισε την αποβολή του Σάλγκρεν (αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες), αλλά φυσικά ο Ντε Μπλάσις δεν έχασε την ευκαιρία απ’ την άσπρη βούλα να δώσει το απόλυτο έναυσμα για τους πανηγυρισμούς.

Σε τέτοια ματς θες και τύχη. Ακόμα κι αν κρατάς την υπόθεση στα χέρια σου. Διότι η νίκη θα μπορούσε να πάρει με το… καλημέρα στο δεύτερο μέρος διαστάσεις θριάμβου για τον Αστέρα, αλλά την μία το δοκάρι (σε σουτ του Ουσέρο), απ’ την άλλη η αστοχία του Ντε Μπλάσις (σε τετ-α-τετ) άφησαν στο… κόλπο την Ροβανιέμι. Και μέσα σε δέκα λεπτά, οι Φινλανδοί έβαλαν… βόμβα στο ματς. Η άμυνα των Αρκάδων… κοιμήθηκε (ολοσχερώς) και στο 53’ ο Μακιτάλο μείωσε, ενώ λίγο αργότερα ο Λαχτενμάκι εκμεταλλεύτηκε την τραγική έξοδο του Μπαντή και σκόρπισε θλίψη στο γήπεδο.

Είπαμε, ο Αστέρας δεν είχε και τύχη. Το δοκάρι του… κλείσε ξανά το μάτι (σε σουτ του Μάσα στο 68’) και τον άφησε να… καίγεται. Ο Βεργέτης δεν είχε άλλη επιλογή απ’ το να ρίξει στον αγώνα Μπαντιμπανγκά και Μπακασέτα. Και είναι γεγονός πως οι δυο τους έδωσαν φρεσκάδα (και κάτι παραπάνω). Στο 73’ ο Ντε Μπλάσις λύτρωσε την ομάδα του με φοβερή κεφαλιά –αν και κοντούλης-, δίνοντας σκορ πρόκρισης στους γηπεδούχους, με τον Μπακασέτα δέκα λεπτά πριν το φινάλε να βρίσκει εξίσου δίχτυα (με κοντινή προβολή ύστερα από πάσα του Μπαντιμπανγκά) και να διαμορφώνει το τελικό 4-2. Κάπως έτσι επανήλθε το χαμόγελο στα χείλη των οπαδών (και των παικτών) με τον Αστέρα να παίρνει την πρώτη του νίκη στην Ευρώπη και να ετοιμάζεται για την μετωπική σύγκρουση με την Μάιντς του Καπίνο!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Γκόιαν, Σανκαρέ, Ουσέρο, Κουρμπέλης (71’ Μπακασέτας), Ρόλε, Μάσα (75’ Μουνάφο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (68’ Μπαντιμπανγκά)

Στον πάγκο έμειναν οι: Θεοδωρόπουλος, Κιτοκό, Νίκο, Ζησόπουλος.

Ροβανιέμι: Σάλγκρεν, Λαχτενμάκι, Οκόνεν, Μακιτάλο, Οταρού (45’ Φόρσμαν), Κόκο (69’ Εμενίκε), Γκέι, Σάξμαν, Μαγιάβα, Νιάσι (83’ Λάχτινεν), Όμπιλορ.

Στον πάγκο έμειναν οι: Νούρμος, Ουντόκα, Βίρτανεν, Πεούρα. Πηγή: sport-fm.gr

Μήνυμα Μαρινάκη πριν τη Μίλαν!!!

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μετέφερε ένα μήνυμα από τον Βαγγέλη Μαρινάκη στους παίκτες του Ολυμπιακού λίγες ώρες πριν το πρώτο φιλικό στο τουρνουά ICC με την Μίλαν.

Μήνυμα Μαρινάκη πριν τη Μίλαν!
«Ο πρόεδρος σας εύχεται καλή επιτυχία στο ICC. Με τον κόπο σας και το ταλέντο σας ο Ολυμπιακός μεγάλωσε και μπορεί να συμμετέχει σε τουρνουά όπως αυτό με παγκόσμια απήχηση και με τηλεοπτική κάλυψη σε 152 χώρες», ήταν τα πρώτα λόγια του Κριστιάν Καρεμπέ μεταφέροντας το μήνυμα του προέδρου της ερυθρόλευκης ΠΑΕ.

«Με το όραμα του προέδρου μας για έναν παγκόσμιο Ολυμπιακό να μας οδηγεί ας αγωνιστούμε για το καλύτερο και σε αυτό το τουρνουά», κατέληξε.
Πηγή: sport-fm.gr

Εργασία, χαρά και… φωτογράφος Αντετοκούνμπο!! (video)

Σκληρή δουλειά μεν, αλλά πάντα με καλή διάθεση περιλαμβάνει το πρόγραμμα για την Εθνική στο Καρπενήσι. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπαιξε και το ρόλο του φωτογράφου.

Εργασία, χαρά και… φωτογράφος Αντετοκούνμπο (video)
Το κλίμα είναι άριστο στις τάξεις της Εθνικής στο Καρπενήσι και οι διεθνείς δεν χάνουν την ευκαιρία να κάνουν τις απαραίτητες πλάκες που σπάνε τη μονοτονία των σκληρών προπονήσεων.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απέδειξε πως δεν παίζει μόνο πέντε θέσεις, αλλά κάνει-άμα χρειαστεί-και τον φωτογράφο.




Πηγή: sport-fm.gr

Σε κλοιό πίεσης οι Ρώσοι για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018!!

Πληθαίνουν οι φωνές για αλλαγή έδρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 το οποίο έχει ανατεθεί στη Ρωσία, λόγω των όσων συμβαίνουν με την Ουκρανία. Πώς εμπλέκονται οι Γερμανοί.

Σε κλοιό πίεσης οι Ρώσοι για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018
Την ανησυχία τους για την κλιμάκωση της βίας στην Ουκρανία εκφράζουν Γερμανοί αξιωματούχοι, από τον χώρο της πολιτικής και του ποδοσφαίρου, ενώ παράλληλα θέτουν θέμα αλλαγής της έδρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, το οποίο έχει ανατεθεί στη Ρωσία.

«Παρακολουθούμε με ανησυχία την κατάσταση και όσα συμβαίνουν στη Ρωσία. Αυτά που συμβαίνουν δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθούν το 2010 όταν της ανατέθηκε η διοργάνωση», δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Βόλφγκανγκ Νίερσμπαχ στην εφημερίδα “Bild”.

Ο κλοιός πίεσης έσφιξε μετά την κατάρριψη του Mπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών από ρωσόφιλους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία.

«Η FIFA πρέπει να σκεφτεί σοβαρά αν η Ρωσία είναι η κατάλληλη οικοδέσποινα από τη στιγμή που δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε την ασφάλεια των πτήσεων», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ, Μίχαελ Φουκς. Επισήμανε, δε, την δυνατότητα της Γερμανίας να αναλάβει η ίδια την διοργάνωση.Πηγή: sport-fm.gr

Πρόκριση για την Ομόνοια!!

Την πρόκριση της στον γ΄ προκριματικό γύρο (εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Μέταλουργκ Σκοπίων) του Γιουρόπα Λιγκ σφράγισε η Ομόνοια που έμεινε στο 0-0 με την Μπούντουτσονστ στο ΓΣΠ.

Πρόκριση για την Ομόνοια
Την πρόκριση της στον γ΄ προκριματικό γύρο (εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Μέταλουργκ Σκοπίων) του Γιουρόπα Λιγκ σφράγισε η Ομόνοια που έμεινε στο 0-0 με την Μπούντουτσονστ στο ΓΣΠ και σε συνδυασμό με τη νίκη 2-0 στο Μαυροβούνιο τσέκαρε το εισιτήριο.

Η εμφάνιση της ομάδας του Κώστα Καϊάφα κινήθηκε στα ρηχά και δεν είχε καμία σχέση με την παρουσία στον πρώτο αγώνα εκτός έδρας.

Αν και είχε την κατοχή της μπάλας δυσκολευόταν πάρα πολύ να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να δεχθεί γκολ κυρίως λόγω των εύκολων λαθών από πλευράς των ποδοσφαιριστών της Ομόνοιας.

Υπήρχαν κάποιες φάσεις που θα μπορούσε και το «τριφύλλι» να σκοράρει όμως η ομάδα σίγουρα μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα. Ποδοσφαιριστές όπως ο Σερτζίνιο, ο Γκριγκαλασβίλι, ο Αλίπιο, ο Ράμος, υστέρησαν σε σχέση με το πρώτο ματς και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην λειτουργήσει η Ομόνοια όπως θα ήθελε ο Κύπριος τεχνικός.

OMONOIA: Μορέιρα, Λομπζιανίτσε, Ακουισταπάτσε, Κακουμπάβα, Σερτζίνιο, Ρόντρι, Γκριγκαλασβίλι (78 Ποτέ), Ράμος (64΄ Ρούμπιο), Κυριάκου, Γκαρσία, Αλίπιο (69΄ Ασις).

ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ: Λιουλιάνοβιτς, Τόμκοβιτς, Κοπίτοβιτς, Βούκσεβιτς, Ρασπόποβιτς, Σέτκοβιτς, Ρόγκοσιτς, Χόκο, Ίλινσιτς (86΄ Μπουρζάνοβιτς), Βούγιαβιτς, Ραϊσεβιτς.

Πηγή: sport-fm.com.cy

Ήρθε κομπάρσος… έγινε αρχηγός!!

Όταν το καλοκαίρι του 2011 ο Ζοσέ Κάρλος Ζέκα υπέγραφε στον Παναθηναϊκό, λίγοι περίμεναν ότι μετά από τρία χρόνια θα είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του τριφυλλιού.

Ήρθε κομπάρσος… έγινε αρχηγός!
Με αφορμή την πληθωρική εμφάνιση του Πορτογάλου μέσου στο φιλικό πρόβα τζενεράλε με τον Ατρόμητο, το sport-fm.gr κάνει μια αναδρομή στην καριέρα του στην Ελλάδα, που η αλήθεια είναι ότι διέψευσε πολλούς.

Γράφει ο Βαγγέλης Νερατζιάς

Με το καλημέρα στη σεζόν 2014-15 ο Ζέκα δείχνει ότι και φέτος θα είναι το καλό παράδειγμα στους πράσινους. Ένας παίκτης που ξεχειλίζει από φιλότιμο και εγωισμό, σε βαθμό που αυτά φέρνουν τη ζυγαριά στα ίσα, για το ταλέντο που του λείπει.

Σε λάθος εποχή…

Το καλοκαίρι του 2011 ο Παναθηναϊκός ήταν σε μια δύσκολη κατάσταση με την πολυμετοχικότητα να έχει τιναχτεί στον αέρα και τον Τζιμπρίλ Σισέ να πωλείται στην Λάτσιο για να σωθεί η ομάδα από τα οικονομικά προβλήματα. Ο αδύναμος και άπειρος Πορτογάλος δεν απασχόλησε ιδιαίτερα το κοινό της ομάδας με την έλευση του, ενώ το ντεμπούτο του ήρθε σε μια βραδιά-φιάσκο για τα πράσινα χρώματα(ήττα 3-0 από την Μακάμπι).

Αποφασισμένος να πετύχει

Ο Ζέκα άφησε πίσω του το στραβό ξεκίνημα και άρπαξε την ευκαιρία από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, που ήταν άλλωστε αυτός που τον έφερε στην Ελλάδα. Η πορεία του στο πρωτάθλημα ξεκινάει με ασίστ στην Κέρκυρα την 1η αγωνιστική και εξελίσσεται απρόσμενα καλά για τον ίδιο αλλά και την ανανεωμένη ομάδα του τριφυλλιού. Χαιλάιτ για τον Πορτογάλο το γκολ στο Καραισκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό μετά από την «κούρσα» του Κουίνσι.

Στρωτή συνέχεια

Από εκεί και πέρα τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τον Πορτογάλο μέσο. Προσαρμόστηκε απόλυτα στην ομάδα, αγαπήθηκε από τον κόσμο και το σημαντικότερο, γινόταν αλλά και γίνεται όλο και καλύτερος. Το περασμένο καλοκαίρι οι πράσινοι αποζημίωσαν τον 25χρονο μέσο χρίζοντάς τον αρχηγό στην νεανική ομάδα του Γιάννη Αναστασίου και φέτος του επέκτειναν το συμβόλαιο με ευνοϊκούς όρους.

Η 29η Ιανουαρίου του 2014, ήταν για τον Ζέκα ορόσημο, καθώς στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου, συμπλήρωσε 100 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με το «τριφύλλι» στο στήθος και από μια μεταγραφή της σειράς… μετατράπηκε σε παίκτη σύμβολο.

Αυτό που του λείπει

Όπως έδειξε και η περσινή σεζόν, το μόνο που λείπει από το παιχνίδι του Πορτογάλου είναι το σκοράρισμα. 42 συμμετοχές δίχως γκολ για τον Ζέκα, που έκανε με επιτυχία όλα τα υπόλοιπα…
Ασταμάτητο πρέσινγκ, σκυλίσιο πάθος που μεταδίδεται στους νέους συμπαίκτες και βαθμό 10 στο τακτικό κομμάτι. Ο ορισμός του παίκτη ομάδας.

Πλέον αν βελτιώσει το σουτ του και την επαφή με τα δίχτυα θα μιλάμε για έναν ολοκληρωμένο μεσοεπιθετικό και ίσως τον σημαντικότερο λόγο για να θυμόμαστε το πέρασμα του Ζεσουάλδο Φερέιρα από το τριφύλλι… Πηγή: sport-fm.gr

Καρντόσο και επίσημα!!

Παίκτης της Κέρκυρας και επίσημα είναι ο Οράσιο Καρντόσο, ο οποίος ανακοινώθηκε απ’ τους Φαίακες για την επόμενη σεζόν.

Καρντόσο και επίσημα
Την έναρξη της συνεργασίας με τον Οράσιο Καρντόσο ανακοίνωσε η Κέρκυρα. Οι Φαίακες συνεχίζουν την ενίσχυσή τους ενόψει Σούπερ Λιγκ, εντάσσοντας στο ρόστερ τους τον έμπειρο Αργεντινό.

Η ανακοίνωση:
«H ΠΑΕ Κέρκυρα ανακοινώνει με εξαιρετική ικανοποίηση, την έναρξη της συνεργασίας της με τον καταξιωμένο Αργεντινό ποδοσφαιριστή, Horacio Ramon Cardozo, τον οποίο και καλωσορίζει στην οικογένεια της ομάδας μας. Η συμφωνία είναι διάρκειας ενός έτους.

Ο Cardozo γεννήθηκε στις 29/11/1979 στην πόλη Γκόγια της Αργεντινής και αποτελεί ποδοσφαιρικό «προϊόν» των υποδομών της Εστουδιάντες. Το 1998 εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα της ιστορικής ομάδας του Λα Πλάτα, με την οποία μέτρησε μια πορεία έως τα ημιτελικά του Copa Libertadores.

Στην Εστουδιάντες έμεινε ως το 2006, μ’ έναν ενδιάμεσο δανεισμό (2002-’03, 16/0), στη Νουέβα Σικάγο, του Μπουένος Άιρες. Τη σεζόν 2006-’07 «μετακόμισε» για μισή σεζόν στην Κίλμες (7 ματς στο Apertura) και γι’ άλλη μισή ξανά στη Νουέβα Σικάγο (11/1 στο Clausura), όπου και τον εντόπισαν οι άνθρωποι του Αστέρα Τρίπολης, φέρνοντάς τον, το επόμενο καλοκαίρι στην Ελλάδα.

inner

Στην ομάδα της Αρκαδίας έκανε σπουδαία καριέρα, τα τρία χρόνια, που παρέμεινε, προκαλώντας το «θερμό» ενδιαφέρον όλων των «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ...).

Mετά από 75 αγώνες (2 γκολ) στον Αστέρα και σπουδαία συνδρομή στη στερέωσή του στα «σαλόνια», αγωνίστηκε ένα χρόνο στην Καβάλα (2010-’11, 22/0) και, μετά τον υποβιβασμό των «Αργοναυτών» για εξωαγωνιστικούς λόγους, συνέχισε στην Κόλο Κόλο της Χιλής (8/0). Την τελευταία διετία αγωνίστηκε σε Απόλλωνα Λεμεσού (έξι μήνες, το 2013) και, πέρσι, Εργοτέλη (26/0)
».