Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Πιο «παίκτης ομάδας»... δε γινόταν!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την απόκτηση του Τρεμέλ Ντάρντεν, αναλύει το αγωνιστικό του προφίλ και εικάζει πως ο Ολυμπιακός θα προσθέσει έναν ακόμη παίκτη.
Η μυστικότητα με την οποία κινήθηκε ο Ολυμπιακός στην περίπτωση του Τρεμέλ Ντάρντεν είναι παροιμιώδης και εκ του αποτελέσματος κρίνοντας... άκρως ουσιαστική. Οι Πειραιώτες απέκτησαν έναν παίκτη ο οποίος μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά πράγματα στο παρκέ και γνωρίζει άριστα το κορυφαίο επίπεδο στο οποίο θα αγωνιστεί. Πραγματικά η καλύτερη δυνατή επιλογή αυτή τη στιγμή. Πιο «παίκτης ομάδας», δε γινόταν. Και φυσικά δεν πρόκειται για στοίχημα που έγραφα την τελευταία φορά, αλλά για μία «μπαρουτοκαπνισμένη» λύση την οποία πιστώνεται ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι διοικούντες που την έφεραν εις πέρας.
ADVERTISEMENT
Ο Αμερικανός θα παίξει για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν στην Ευρωλίγκα κάνοντας πάντα κι ένα βήμα παραπάνω μέχρι τώρα. Ξεκίνησε από την Ουνικάχα Μάλαγα, πήρε μεταγραφή για την Ζαλγκίρις και όταν αυτή αποκλείστηκε πήγε στην Μαδρίτη και την Ρεάλ. Αγωνιζόμενος ως βασικός στους Μαδριλένους ξέρει πολύ καλά τι χρειάζεται για να πετύχεις τους στόχους σε αυτό το επίπεδο.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ
Ο 32χρονος Αμερικανός αγωνίζεται κυρίως στη θέση «3» και στο παιχνίδι του ξεχωρίζει η ικανότητα σε διάφορες πτυχές καθώς ποστάρει, σουτάρει, βάζει τη μπάλα στο παρκέ και παίζει άμυνα σε όλες τις θέσεις της περιφέρειας. Σε καμία περίπτωση δεν τα κάνει όλα αυτά άριστα γιατί τότε θα μιλάγαμε για τον Κέβιν Ντουράντ, όμως τα κάνει άνω του μετρίου.
ΣΟΥΤ
Αξιόλογος έξω από τη γραμμή των τριών πόντων (πέρυσι 42% στην Ευρωλίγκα) και βασικά στατικός σουτέρ (spot shooter). Με δημιουργούς σαν τον Σπανούλη και τον Σλούκα, θα βρεθεί ανενόχλητος πολλές φορές είτε στη γωνία της αδύναμης πλευράς, είτε στις 45°. Επίσης έχει δείξει την ικανότητα να σουτάρει και μετά από μία ντρίμπλα, ωστόσο σε καμία περίπτωση δε μπορεί να βγει και να εκτελέσει από σκριν.
ΠΟΣΤ
Συγκαταλέγεται μαζί με τους Περπέρογλου, Ματσιούλις και Γουίμς στα κορυφαία «τριάρια» που ξέρουν να χρησιμοποιούν καλά την πλάτη στο παιχνίδι τους. Ξέρει να βάζει καλά το κορμί του και πολλές φορές το εκμεταλλεύεται σωστά.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Σε ανοικτό γήπεδο είναι πολύ καλός εκμεταλλευόμενος τις αθλητικές του ικανότητες (έκρηξη, ταχύτητα, άλμα). Στο πέντε εναντίον πέντε αν κερδίσει τον αντίπαλο στο πρώτο του βήμα αποκτάει τεράστιο πλεονέκτημα και είτε τελειώνει τη φάση, είτε πασάρει. Αν βρει καλό αμυντικό πάνω του, στη δεύτερη ντρίμπλα θα προτιμήσει να πασάρει.
ΑΜΥΝΑ
Πρόκειται για ικανό αμυντικό ο οποίος μπορεί να μαρκάρει και στις τρεις περιφερειακές θέσεις. Διαθέτει τεράστια χέρια (με αποτέλεσμα να κόβει πολλούς διαδρόμους πάσας) και χαμηλώνει το κορμί του αρκετά στο ένας εναντίον ενός. Ο Ντάρντεν πάντως έχει αδυναμία στον τομέα του ριμπάουντ σε σχέση με το άλμα και το ύψος του.
«ΜΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ...»
Επιτέλους βρέθηκε ένας λόγος στη ζωή μου να μνημονεύσω τον Αντώνη Ρέμο. Το τραγουδάκι του «μα δεν τελειώσαμε...» βρίσκεται στο μυαλό μου και έχω την αίσθηση πως ο Ολυμπιακός θα προσθέσει έναν ακόμη παίκτη στην περιφέρεια του. Αν δικαιωθώ, τότε η ομάδα θα έχει οκτώ ξένους κάτι που θα σημαίνει πως αρχικός της στόχος θα είναι η επίσκεψη στην Μαδρίτη τον Μάιο του 2015 και η διεκδίκηση του τροπαίου της Ευρωλίγκας. Στην Ελλάδα όπου υπάρχει ο περιορισμός του αριθμού των ξένων λογικά θα μείνει εκτός ο Σίμονς και ένας ακόμη.
Ο Μπάικς πριν 20 μέρες είχε κοπεί, αλλά τότε υπήρχε και μεγαλύτερο εύρος στην αγορά. Πλέον αυτή συρρικνώθηκε και ο Μπάικς ανέβηκε στη λίστα, αλλά όχι πολύ. Μαζί είναι και ο Ντιόντε Κρίστμας, ωστόσο το μέλλον του βρίσκεται στα χέρια των Φοίνιξ Σάνς (πρέπει να αποφασίσουν στο τέλος Ιουλίου) και όχι τα δικά του. Κανείς από αυτούς τους δύο δεν είναι προτεραιότητα. Άλλος είναι και όπως στην περίπτωση του Ντάρντεν θα τον μάθουμε με την ανακοίνωσή του.
ΥΓ: Άσχετο, αλλά σχετικό... Ο τρόπος σκέψης του Γιώργου Πρίντεζη είναι μοναδικός. Σε θέματα μπάσκετ και όχι μόνο. Δυστυχώς δεν τον έχουν πολλοί (ειδικά σε θέματα μπάσκετ).
ΥΓ 2: Ντάρντεν και Λαφαγέτ είχαν στήσει ένα καλό πάρτι θυμάμαι στο ΣΕΦ. Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις 61-79.
ΥΓ 3: Η Εθνική Εφήβων έχει πολύ μεγαλύτερο ταλέντο από την Νέων.
ΥΓ 4: Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι μάλλον ο καλύτερος 97άρης της Ευρώπης. Επίθεση, άμυνα, σουτ, drive, πάσα, ριμπάουντ και πάνω από όλα ηγέτης. Σε κάθε φάση στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ έτρεχε και έδινε το χέρι του σε συμπαίκτη του. Σε κάθε φάση όμως!
ΥΓ 5: Αν ο Αλέξανδρος Βεζένκοβ αγωνιζόταν ως Έλληνας και όχι σα ξένος, θα είχε ήδη υπογράψει σε μία από τις δύο ομάδες.
ΥΓ 6: Φεύγω για διακοπές, αλλά θα γίνουν κάποιες guest εμφανίσεις.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: