Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Η σοβαρότερη μεταγραφή του!!

Ο Σταύρος Κόλκας μέσα από το blog του χαρακτηρίζει την κίνηση του ΠΑΟΚ με τον Ιάκωβο Αγγελίδη ως την... καλύτερη φετινή μεταγραφή της ομάδας!
Είναι σαφές πως το βασικό θέμα του ΠΑΟΚ είναι η δομή του. Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται και αντιμετωπίζει την πραγματικότητα. Η απόσταση του μεγαλομετόχου, οι υπεραρμοδιότητες του μέχρι πρότινος και για λίγο ακόμη προέδρου.
ADVERTISEMENT

Πάνω σε αυτή τη λογική, η μεγαλύτερη μεταγραφή που όφειλε να κάνει ο Ιβάν Σαββίδης, ήταν αυτή ενός προέδρου που θα έχει το ελεύθερο να κινηθεί χωρίς να υπολογίζει αποστάσεις, χωρίς να μπλέκεται στα πόδια του τεχνικού διευθυντή.

Ο Ιάκωβος Αγγελίδης είναι ένας κλασικός τεχνοκράτης του ποδοσφαίρου και αυτό έδειξε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ την οποία και βοήθησε να αποτελέσει ελίτ του ποδοσφαίρου της χώρας της μιας και παραδοσιακά το ισχυρό της τμήμα ήταν το μπάσκετ.

Είναι ουσιαστικά μία βελτιωμένη έκδοση του Τσιστιακόφ, αφού ο ρόλος του είναι πιο ξεκάθαρος από του Λιθουανού που εμπλεκόταν σε όλα δημιουργώντας συχνά πυκνά προστριβές.
Εταιρική δομή, μάρκετινγκ, επικοινωνία, χρηματοοικονομικά, στοιχεία που ο ΠΑΟΚ πάσχει και πρέπει άμεσα να αλλάξει λειτουργία. Υπό αυτή την έννοια ο Αγγελίδης είναι η καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού.Είναι και νομικός, χρήσιμο πράγμα πάντοτε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 
Έχει και σχέσεις με τον Σαββίδη, προφανώς να τον είχε στο μυαλό του εδώ και καιρό ο μεγαλομέτοχος. Είναι επίσης σαφές πως δέχτηκε μεγάλες πιέσεις αφού ουσιαστικός λόγος να φύγει από τη Μακάμπι δεν υπήρχε. Σίγουρα, αν διαβάσει κανείς τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη της, το βασικό πράγμα που καταλαβαίνει είναι πως τον Αγγελίδη δεν τον έδιωξα. Έφυγε.
Η …μεταγραφή Αγγελίδη, προστίθεται στο παζλ των αναγκαστικών κινήσεων που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να προετοιμαστεί για το επόμενο βήμα. Το πρώτο ερώτημα που μπήκε στο μυαλό μου ήταν το αν θα πάρει πάνω του τα χρέη. Προφανώς και ναι, αφού νομικό τρικ δεν υπάρχει για να το αποφύγεις εφόσον είσαι πρόεδρος Α.Ε. Τώρα το αν ο Σαββίδης έχει κάτι χειροπιαστό για τα χρέη, θα φανεί.
Αυτός που πρέπει να είναι πιο χαρούμενος απ όλους είναι ο Βρύζας. Επιτέλους θα πάει στη θέση του τεχνικού διευθυντή και αποκλειστικά σε αυτή. Είχε κουραστεί, είχε τεντώσει να το θέσω λαϊκά και το μεγάλο λάθος δεν θα αργούσε. Τα πολλά μικρά παλεύονται.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: