Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ο Τζακ Ρόντγουελ και το σύστημα των αντεπιθέσεων!! (vid)

Ο νεαρός μέσος της Manchester City, και «μηχανάκι» της μεσαίας γραμμής της ομάδας, μοιράζεται μαζί μας τον οδηγό των έξι σημείων για τον τρόπο που πρέπει να ελέγχεις όλο το γήπεδο. Αποθέματα αντοχής, γνώσης για το πότε παίρνεις ρίσκο και ποικιλία στο παιχνίδι, είναι αυτά που χρειάζεσαι.
ΦΥΛΑΞΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Όταν παίζεις με αντεπιθέσεις πρέπει στο ενδιάμεσο να κάνεις οικονομία δυνάμεων. Για να το επιτύχεις θα πρέπει να δουλέψεις επάνω στις θέσεις που θα έχεις μέσα στο γήπεδο, παίρνοντας θέση εγκαίρως και έτσι δε θα έχεις να κάνεις σπριντ την τελευταία στιγμή είτε για να βρεθείς στην αντίπαλη περιοχ,ή ή να πάρεις πάσα, ή ακόμα για να κυνηγήσεις έναν αντίπαλο. Πρέπει να αντισταθείς στον πειρασμό, να τρέχεις αδιάκοπα μέσα στο γήπεδο ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια. Παίρνε καλές θέσεις και διάβαζε το παιχνίδι για να εξοικονομείς ενέργεια.
ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΝΤΕΨΕΙ
Όταν αντιμετωπίζεις έναν μέσο της αντίπαλης ομάδας, ο οποίος αγωνίζεται με το σύστημα των αντεπιθέσεων, προσπάθησε να τον σταματήσεις στην αρχή της προσπάθειάς του και στη συνέχεια καν’ τον να προβληματιστεί μαζί σου. Μπορείς με έξυπνο τρόπο να το πετύχεις αν στο πρώτο ημίχρονο περιορίσεις τις πολλές επιθέσεις και να κάνεις τον αντίπαλο να νομίζει ότι ο σκοπός σου είναι μόνο να τον μαρκάρεις και γενικά να παίζεις αμυντικά. Κατόπιν στο δεύτερο ημίχρονο, ανάλογα και πως πάει το παιχνίδι, άρχισε τα τρεξίματα εμπρός έτσι για να τον μπερδέψεις και να μην ξέρει ποια θα είναι η επόμενη κίνηση σου.
ΠΑΙΡΝΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΑ ΡΙΣΚΑ
Εάν ο σκοπός σου είναι να διαφυλάξεις το σκορ όταν προηγείσαι, ή ακόμα να πάρεις την ισοπαλία, θα πρέπει να περιορίσεις τις επιθέσεις. Υπάρχουν όμως στιγμές που αξίζουν να ρισκάρεις. Την περασμένη σεζόν σε ένα παιχνίδι με τη Manchester United προηγούμασταν με 2-1 όταν εγώ μπήκα στο παιχνίδι και ο ρόλος μου ήταν να διαφυλάξω το σκορ στα πέντε λεπτά που έμεναν. Αλλά όταν πήρα μια μπαλιά στο κέντρο του γηπέδου, εκμεταλλεύτηκα το χώρο και σκόραρα. Αυτό το γκολ σφράγισε και τον αγώνα.
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥΣ ΣΟΥ
Συγκεντρώσου στην προσπάθεια να διακόπτεις το παιχνίδι και να εμποδίζεις τους επιθετικούς να παίρνουν τη μπάλα στα πόδια τους. Ο αντίπαλος θα θελήσει να τροφοδοτήσει τον επιθετικό και εσύ θα πρέπει να είσαι ταχύς και να μην επιτρέπεις δεύτερη πάσα .Εάν κάποιος σαν τον Wayne Rooney τρυπώσει μέσα στην περιοχήμ διατήρησε τη ψυχραιμία σου και κράτησε τη θέση σου γιατί είναι αδύνατον να κερδίζεις πάντα τη μπάλα. Έχεις πίσω σου τους τέσσερις αμυντικούς, έτσι εάν ο Rooney θέλει να επιτεθεί δεν είναι κατ’ ανάγκη δικό σου πρόβλημα. Άφησε τους αμυντικούς να καθαρίσουν εφόσον είναι δικός τους παίκτης.
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
Εάν γνωρίζεις που θα σεντράρουν οι ακραίοι της ομάδας σου 9 στις 10 φορές θα βρεθείς εκεί που θα καταλήξει η σέντρα. Εάν ο αμυντικός σε παρακολουθεί, μπορείς να αποκτήσεις πλεονέκτημα. Τρέξε προς τη μεγάλη περιοχή, στην αρχή χαλαρά και ξαφνικά μπες μέσα με όση δύναμη έχεις. Χαμήλωσε τους ώμους και όρμησε στην κατάλληλη θέση πριν σε προλάβει.
ΣΦΥΡΗΛΑΤΗΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ADVERTISEMENT
Οικοδόμησε μια συνεργασία με το συμπαίκτη σου στο κέντρο και κάντε παιχνίδι σύμφωνα με τις δυνατότητες σας. Όταν παίζω δίπλα στον Tim Cahill και η μπάλα πάει στα πλάγια γνωρίζω ότι πρέπει να κρατήσω τη θέση μου στο κέντρο του γηπέδου για να μην χαθεί η ισορροπία της ομάδας. Εάν παίζω με τον Marouane Fellaini και αυτός κάθεται πίσω, τότε παίρνω την άδεια να τρέξω εμπρός. Επίσης υπάρχει ο Mikel Arteta που του αρέσει να παίζει στην άκρη της αντίπαλης περιοχής και έτσι εγώ πρέπει να κάτσω πίσω για να προστατεύσω τους τέσσερις της άμυνας

 
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: