Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Φούσκωσε αυτοπεποίθηση!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για την αυτοπεποίθηση που φέρνει η «τριάρα» επί της Μίλαν, τις - καθόλου τυχαίες - δοκιμές του Μίτσελ και τις προσθήκες που ακολουθούν στον Ολυμπιακό. 

Προφανώς και δεν έχει καμία σημασία το τελικό σκορ. Έστω και αν πρόκειται για μια νίκη από εκείνες που... δεν σου συμβαίνουν κάθε μέρα. Φιλικό ματς ήταν και τίποτε περισσότερο. Μια αναμέτρηση που το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σε απασχολεί είναι το αποτέλεσμα. Ακόμη και αν συζητάμε για ένα ξεγυρισμένο (και πολύ εύκολο με βάση την εικόνα) 3-0 επί της Μίλαν!
Έχουν σημασία όμως όλα τα υπόλοιπα. Και αυτά θα πάρει μαζί του ο Ολυμπιακός στις αποσκευές που φτιάχνει ήδη για την επόμενη στάση στο ICC. Στο ταξίδι για το Σικάγο, εν όψει της αναμέτρησης με την Λίβερπουλ. Φούσκωσαν αυτοπεποίθηση οι Ερυθρόλευκοι. Έφτιαξαν το κέφι τους, για την επόμενη προπόνηση. Για το επόμενο φιλικό τεστ. Ειδικά τα νέα παιδιά της ομάδας. Εύκολο πράγμα είναι να αναλογιστεί κανείς ότι δύο από τα τρία γκολ ήρθαν από νεαρούς παίκτες που μέχρι πριν από λίγο καιρό έπαιζαν για τον Εργοτέλη; Άντε να μπορέσουν να κοιμηθούν απόψε (σε ώρα Κανάδα) ο Διαμαντάκος και ο Μπουχαλάκης! Γκολ στη Μίλαν, μπορούσαν να πετύχουν πριν από λίγες εβδομάδες μόνο στο play-station.
Ή μήπως είναι εύκολο να... ξεπεράσεις το ακόμη πιο σημαντικό. Ότι ένα σύνολο με τόσα νέα πρόσωπα και τόσες αλλαγές σε ένα ενενηντάλεπτο έδειξε μια αξιοζήλευτη –για την εποχή- συνοχή. Μια ιδιαίτερη ομοιογένεια. Μια τόσο έντονη εικόνα ομάδας. Με καλές αποστάσεις, σωστές επιλογές στην κατοχή και κυρίως με τόση διάθεση να τρέξει και να χτυπήσει στο «τρανζίσιον» τις αργές επιστροφές ενός αντιπάλου που μόνο η φανέλα θύμιζε το μεγαλείο του.
Λείπουν ακόμη δύο-τρία βασικά κομμάτια από το παζλ του Ολυμπιακού. Ουσιαστικά η επιθετική γραμμή. Από τον Τσόρι και πίσω όμως (αν δεν υπάρξουν πωλήσεις) οι πρωταθλητές είναι έτοιμοι. Και όπως φαίνεται με περισσότερες και πιο ενδιαφέρουσες επιλογές για το rotation τους, από πέρσι. Δεν ξεκίνησε τυχαία τον Ελαμπντελαουί ο Μίτσελ. Αυτή τη στιγμή βλέπει στον νεαρό Νορβηγό περισσότερα στοιχεία από αυτά που διακρίνουν τον Σαλίνο. Ούτε βέβαια δοκιμάστηκε τυχαία και σαν μπακ, αλλά και σαν εξτρέμ ο Μαζουακού από αριστερά. Από το Ζέεφελντ συζητιέται πολύ ο 20άχρονος. Από τις προπονήσεις. Και οι απεσταλμένοι εκεί, και άνθρωποι της ομάδας έχουν να λένε τα καλύτερα για αυτή την προσθήκη στο ρόστερ.
Επιπλέον ο Κασάμι προσθέτει δύναμη και σωστά τρεξίματα που πέρσι έλειψαν από τον άξονα. Δεν εντυπωσιάζει ο Ελβετός με το παιχνίδι του. Αλλά κάνει δουλειά στο γήπεδο. Και κυρίως διευκολύνεται πολύ περισσότερο ο φυσικός ηγέτης, αυτού του συνόλου, ο Ντομίνγκεζ με τον Κασάμι να ισορροπεί τον άξονα. Για να κάνει το παραπάνω με τη μπάλα στα πόδια. Συγχωρήστε μας για την υπερβολή, αλλά μήπως είδατε εσείς... Τσόρι με φανέλα της Μίλαν στο συγκεκριμένο φιλικό; Είδατε άλλον ποδοσφαιριστή να πατά το χορτάρι με την στόφα αυτού του τόσο ιδιαίτερου Αργεντινού μέσο-επιθετικού;
Ξαναλέμε ότι δεν ταιριάζουν με την εποχή οι υπερβολές. Δεν είναι φυσιολογικό να συζητά κανείς κάτι παραπάνω, Ιούλη μήνα. Δημιούργησε προϋποθέσεις ο Ολυμπιακός όμως. Για να σκεφτεί κάποιος, ότι ίσως έχει δίκιο ο Μίτσελ που εκτιμά ότι η επόμενη περίοδος μπορεί να φέρει τους Ερυθρόλευκους με μια ακόμη πιο ανταγωνιστική όψη.
Πηγή: gazzetta.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Look this site ,is a easy way to make money http://www.neobux.com/?r=LAIONO85