Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

«Ο Αρης, η πολιτική και η οικονομική κρίση»

Για τον Αρη και το τι αντιμετώπισε ερχόμενος στην Ελλάδα μίλησε ο Λούκας Αλκαράθ, με συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην ομάδα, τα δεδομένα που υπάρχουν σε αυτή, αλλά και στην κρίση που ταλανίζει όλη την Ευρώπη.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Ισπανού στην "Ελευθεροτυπία"
«Υστερα από 25 συναπτά έτη στο χώρο και την απόλυσή μου από την Αλμερία, συμπέρανα ότι κατάφερα να είμαι ο πιο γνωστός από τους «άγνωστους» προπονητές» δηλώνει ο 46χρονος Ισπανός. Ειδικότητά του, να σώζει ομάδες από υποβιβασμούς, και κάτι ανάλογο προσπαθεί να κάνει φέτος στον ΑΡΗ.
Ο Αλκαράθ είναι καθηγητής στην εθνική σχολή προπονητών ποδοσφαίρου της Ισπανίας για τη στρατηγική και τη μεθοδολογία του ποδοσφαίρου, ενώ έχει και πτυχίο φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδα. Μοιραία νιώθει και σαν δάσκαλος και σαν μέντορας όταν μπαίνει στα αποδυτήρια του Αρη, όπου βλέπει σωρεία νεαρών παιδιών που καλούνται να σηκώσουν στις πλάτες τους τη βαριά φανέλα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.
«Ναι, νιώθω έτσι, δεν είναι υπερβολή. Θέλω να δώσω στα παιδιά να καταλάβουν τι σημαίνει πειθαρχία, να τους δώσω τη δυνατότητα να προοδεύσουν, να βελτιωθούν και μαζί να καταφέρουν να λειτουργήσουν μέσα απ” τους κανόνες μιας ομάδας, πόσω μάλλον μιας ομάδας όπως ο ΑΡΗΣ, που έχει πολύ και φανατικό κόσμο, και πολλές απαιτήσεις» λέει στην «Ε» σε μια συνάντησή μας στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ακόμα.
- Είναι η πρώτη φορά που βγαίνετε από την Ισπανία για να εργαστείτε. Πώς είναι αυτή η εμπειρία, σας λείπει η πατρίδα σας, αισθάνεστε ότι κάνατε τη σωστή επιλογή;
«Υπάρχουν δύο ειδών προπονητές. Αυτοί που διαλέγουν μια δουλειά για το βιογραφικό τους, και αυτοί που πηγαίνουν εκεί που τους καλούν όταν βλέπουν μια πρόκληση, μια ευκαιρία. Οι πρώτοι όταν βλέπουν ότι αυτό που καλούνται να κάνουν ίσως να μην είναι καλό για το βιογραφικό τους, δεν προχωρούν. Εγώ θέλω να πιστεύω ότι ανήκω στους δεύτερους. Με κάλεσε μια ιστορική ομάδα της Ελλάδας να τη βοηθήσω και μαζί να βελτιωθώ κι εγώ, να δουλέψω σκληρά σε μια νεανική ομάδα που είναι σε δύσκολη θέση. Δέχτηκα την πρόκληση και παλεύω κάθε μέρα, μαζί με τους παίκτες μου, για να τα καταφέρουμε».
- Ο ΑΡΗΣ, το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, είναι μια μικρογραφία των προβλημάτων που ταλαιπωρούν την κοινωνία; Την ελληνική, αλλά και την ισπανική, καθώς η κρίση έχει χτυπήσει και τη δική σας πόρτα…
«Οταν πρωτοήρθα εδώ, δεν είχα χρόνο καθόλου να βγω έξω να δω τον κόσμο, να δω τι συμβαίνει. Βγήκα λίγο μετά, μίλησα με ανθρώπους, βλέπω κάθε μέρα τι συμβαίνει, ενημερώνομαι, αλλά ξέρω καλύτερα την κατάσταση στη χώρα μου. Οπως κι εκεί, κι εδώ βλέπω κόσμο να μην έχει δουλειά, να υποφέρει. Η κρίση είναι κάτι που ταλαιπωρεί τον λαό στην Ευρώπη, χωρίς ο ίδιος να φταίει για κάτι. Οι άνθρωποι, οι λαοί, πληρώνουν τα σφάλματα των λίγων, αυτών που έχουν τον έλεγχο, που κυβερνούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Είναι άδικο, είναι βάρβαρο, είναι αμαρτία».
- Και ο ΑΡΗΣ;
«Η ομάδα περνάει δύσκολες στιγμές, όπως και οι λαοί, χωρίς αυτή η ομάδα να φταίει για τα λάθη που ίσως έκαναν άλλοι παλιότερα. Αυτό που εγώ γνωρίζω είναι ότι ίσως δεν μπορούμε να κάνουμε μετεγγραφές (σ.σ.: όταν έγινε η συνέντευξη ο ΑΡΗΣ ακόμη δεν είχε πάρει «πράσινο φως» από την ΕΠΟ για μετεγγραφές), δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακόμη πώς θα προχωρήσουμε τις κινήσεις μας. Βλέπω ότι προσπαθεί η ομάδα μας να μπει σε ένα συγκεκριμένο άρθρο, που υπάρχει και στην Ισπανία (σ.σ. άρθρο 99) και το χρησιμοποιούν κι εκεί οι ομάδες για να βρουν σωτηρία».
- Θεωρείτε άδικο ότι υπάρχουν οι λίγοι πλούσιοι και οι πολλοί φτωχοί και στο ποδόσφαιρο; Τρανό παράδειγμα και η χώρα σας…
«Στην Ισπανία όλη η αδικία γίνεται γύρω από τη μοιρασιά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης μοιράζονται τα περισσότερα χρήματα κι αυτό είναι άδικο για τις άλλες ομάδες. Και στην Ελλάδα υπάρχει μια ανισότητα, αλλά εγώ βλέπω την ομάδα μου. Βλέπω ότι δεν έχουμε άδεια για να πάρουμε παίκτες ενώ άλλες ομάδες έχουν, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε».
- Σε αυτήν την άνιση κατάσταση, ο Αρης μπορεί να τα καταφέρει;
«Τα προβλήματα είναι γνωστά. Υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να λυθούν, τα οργανωτικά, ώστε να βοηθήσουμε τη λειτουργία της ομάδας, κι επειδή ο χρόνος είναι λίγος, πρέπει να κάνουμε ακριβείς κινήσεις και να μην κάνουμε πλέον βήματα, αλλά άλματα προόδου σε όλα τα επίπεδα για να μπορέσει η ομάδα να βγει από την κατάσταση που βρίσκεται. Αν με ρωτάτε για μετεγγραφές, δεν βλέπω φως στο τούνελ, έχουμε περιορισμούς ακόμη κι αν μπορέσουμε να κάνουμε».
- Αυτό το είπατε και μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο, που κέρδισε. Ηταν ένα μήνυμα για να διορθωθεί η κατάσταση, ή απλώς μια περιγραφή της πραγματικότητας;
«Ηταν ένα μήνυμα και είναι η πραγματικότητα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαστε αποδοτικοί στη δουλειά μας. Είναι κάτι που πηγαίνει και προς όλους που έχουν σχέση με την προσπάθεια αυτή. Και το είπα για να ξέρει ο κόσμος τις δύσκολες συνθήκες που αγωνιζόμαστε, και καλά κάνει και είναι απαιτητικός. Πρέπει να ξέρει όμως πως η ομάδα παλεύει με δύσκολες συνθήκες».
- Με όλα αυτά τα δεδομένα, είστε αισιόδοξος;
«Οι δυσκολίες δεν είναι κάτι που σου μειώνει το κίνητρο για να πετύχεις το στόχο σου. Οταν λέω για δυσκολίες δεν το λέω για να μειώσω τη δουλειά μας, λέω την αλήθεια για να καταλάβει ο κόσμος ότι συνεχίζουμε με το ίδιο κίνητρο ώστε στο τέλος της χρονιάς να καταλάβουν όλοι πόση αξία είχε αυτό που πετύχαμε».

Η Μάλαγα απειλεί την Μπάρτσα!

Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μάλαγα στο παιχνίδι που ξεχωρίζει από την 19η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Η Μάλαγα απειλεί την Μπάρτσα
Το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Μάλαγα ξεχωρίζει από την 19η αγωνιστική της Πριμέρασ Ντιβισιόν. Οι Καταλανοί δεν θα έχουν και πάλι τον Βιλανόβα στον πάγκο τους θέλουν την νίκη για να συνεχίσουν την κούρσα τους προς το πρωτάθλημα. Απέναντί τους όμως την Κυριακή δεν θα έχουν μια τυχαία ομάδα, αλλά τη Μάλαγα.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Πελεγκρίνι έχει αποδείξει στην εφετινή σεζόν ότι δεν... μασάει όταν τίθεται αντιμέτωπη με τις μεγάλες του πρωταθλήματος και θέλει να επαναλάβει ό,τι έκανε και με την Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της.

Την ίδια στιγμή η "βασίλισσα" κοντράρεται εκτός έδρας με την Οσασούνα και η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Σαραγόσα.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και το ματς στο Μεστάγια ανάμεσα στην Βαλένθια και τη Σεβίλλη καθώς και οι δύο ομάδες έχουν μείνει πίσω στην βαθμολογία και θέλουν καλύψουν το χαμένο έδαφος.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ράγιο Βαγιεκάνο (22:30)

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου
Βαγιαδολίδ – Μαγιόρκα (17:00)
Εσπανιόλ – Θέλτα (19:00)
Οσασούνα – Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)
Βαλένθια – Σεβίλλη (23:00)

Κυριακή, 13 Ιανουαρίου
Μπέτις – Λεβάντε (13:00)
Σοσιεδάδ – Λα Κορούνια (18:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Σαραγόσα (20:00)
Μάλαγα – Μπαρτσελόνα (22:00)

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου
Χετάφε – Γρανάδα (21:00)

Η επόμενη αγωνιστική (20η)

Παρασκευή, 18/01
Εσπανιόλ - Μαγιόρκα (22:30)

Σάββατο, 19/01
Γρανάδα - Ράγιο Βαγιεκάνο (17:00)
Σοσιεδάδ - Μπαρτσελόνα (19:00)
Χετάφε - Σεβίλλη (21:00)
Μάλαγα - Θέλτα (23:00)

Κυριακή, 20/01
Οσασούνα - Λα Κορούνια (13:00)
Βαγιαδολίδ - Σαραγόσα (18:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης - Λεβάντε (20:00)
Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα, 21/01
Μπέτις - Αθλέτικ Μπιλμπάο (22:30)



πηγή: sport-fm.gr
 

Τσομίδης: «Ελπίζω ότι το Πάσχα του 2013 θα αποτελέσει την Ανάσταση του Άρη»

Το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Άρης και επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας που χειρίζεται την αίτηση υπαγωγής της ΠΑΕ στο άρθρο 99, Στάθης Τσομίδης, φιλοξενήθηκε στο στούντιο του «Αθλητικού Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τη σημερινή εξέλιξη της αναβολής στην υπόθεση για υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99.


Για την αναβολή της εκδίκασης και πως εξελίχθηκε σήμερα το θέμα:

«Ήμουν της άποψης ότι πρέπει να συζητηθεί η υπόθεση σήμερα. Έτσι όπως εξελίχθησαν όμως τα πράγματα, είναι προς όφελος του Άρη. Στο μεσοδιάστημα μας δίνεται χρόνος ώστε να συνεχίσει την προσπάθεια για την επίτευξη των συμφωνιών που απαιτούνται για την υπαγωγή στο άρθρο 99 αλλά κυρίως να ενισχυθεί με παίκτες και να αποδώσει καλύτερα στο Πρωτάθλημα και όχι απλά να διατηρηθεί στη Σούπερ Λίγκα αυτή τη σεζόν».

Για τη συναίνεση των πιστωτών που υπήρξε σήμερα:

«Το δημόσιο δεν παρέστη δια των πληρεξουσίων δικηγόρων του όπως και την πρώτη φορά. Μου έκανε και μένα εντύπωση η συναίνεση των υπολοίπων για τη συνέχιση της προσωρινής διαταγής. Πρόσθετη παρέμβαση έκαναν οι διοικητικοί υπάλληλοι της ΠΑΕ Άρης και αναμένεται η παρέμβαση των νυν ποδοσφαιριστών της ομάδας».

Για το αν έχει προκύψει κάποιο αποτέλεσμα στις επαφές με το Δημόσιο και το ΙΚΑ:

«Ο Άρης από την πρώτη στιγμή λέει ότι δε θέλει τίποτα να του χαριστεί, να ισχύσει πλήρως ο νόμος. Το άρθρο 99 αποτελεί αναγκαστικό δίκαιο, να διακανονίσει έτσι τις δόσεις του με τα υπάρχοντα στοιχεία και το υπάρχον δυναμικό να καταβάλλει αυτά που του αναλογούν. Η ΠΑΕ Άρης έχει δώσει τα περισσότερα χρήματα στο ελληνικό δημόσιο είτε με το άρθρο 44, είτε με το Νόμο Ορφανού είτε προς το ΙΚΑ. Όλη η προσπάθεια μας επιδιώκει να μπορέσει να καταβάλλει μεν χρήματα που οφείλονται και χρειάζονται, αλλά σε βάθος χρόνου και με ένα κούρεμα. Σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση δεν μπορούν κάποιοι να επιμένουν να πάρουν το σύνολο των επιδικασμένων, εμείς στα δεδουλευμένα δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα».

Για το πώς θα αντιμετωπιστούν τα επιδικασμένα ποσά:

«Υπάρχει μια νομική θέση που συζητάμε με τους εκπροσώπους τους. Εμείς κάνουμε προσπάθεια να διασώσουμε μια ιστορική ομάδα, κάνουμε μια απλή σκέψη. Δε γίνεται κάποιος να διεκδικεί δύο δισεκατομμύρια ευρώ, κανείς λογικός δεν μπορεί να κάνει τέτοιες σκέψεις. Ο Σηφάκης δεν κουρεύει πάνω από το 30% της οφειλής, με περισσότερη προσπάθεια από πλευράς διοίκησης θεωρώ ότι θα επέλθει συμφωνία. Επειδή κρατάει μια θέση δε σημαίνει ότι δε θα την αλλάξει».

Για τη στάσης της ΕΠΟ:

«Από την πρώτη στιγμή που μου ζητήθηκε να ασχοληθώ με την υπόθεση, όλοι μου διεμήνυαν ότι δεν πρόκειται να δεχθεί η ΕΠΟ ούτε καν την προσφυγή του Άρη στα πολιτικά δικαστήρια. Η ΕΠΟ, όπως και όλοι οι υπόλοιποι, έχει στα χέρια της το δικόγραφο, δεν υπάρχει καμία γνωμοδότηση κανενός νομικού συμβούλου της ΕΠΟ αλλά υπάρχουν συνεχείς διαρροές. Εγώ δεν μπορώ να δεχθώ ότι μία ομοσπονδία η οποία διατείνεται για την αυτονομία της ότι μπορεί να λειτουργήσει έτσι. Αν υπάρχουν νομικά επιχειρήματα να είστε σίγουροι ότι έχουμε απάντηση».

Για το αν υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις:

«Εγώ δεν είμαι πολιτικός, είμαι νομικός παραστάτης. Οι όποιες παρεμβάσεις μένει να αποδειχθούν. Στο νομικό καθαρά κομμάτι δεν υπάρχει καμία νομική ενέργεια, το ότι ο κύριος Ιωαννίδης είναι γνωστός Αρειανός, δε λέει τίποτα. Κανένας πολιτικός δεν θα διακινδύνευε την προσωπική του φήμη ή το πολιτικό του κύρος για να βοηθήσει την ομάδα που υποστηρίζει».


Για πρώην παράγοντες που έχουν μετοχοποιήσεις τα χρήματά τους:

«Έχουν υπογραφεί συμφωνίες για 700 χιλιάδες ευρώ, υπογράφηκαν τέτοια συμφωνητικά. Ο στόχος μας θα επιτευχθεί δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το καινούριο Δ.Σ. ανακοίνωσε την πρόθεση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου».


Για ενδιαφέρον από δήμο του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης:

«Ήδη έχουμε την πρώτη εκδήλωση ενδιαφέροντος δήμου του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Δεν είναι ούτε περίεργο ούτε παράνομο. Είναι καινούριοι τρόπο χρηματοδότησης του ποδοσφαίρου. Οι φορείς της τοπικής εξουσίας έχουν το κάθε δικαίωμα μέσα από τις δικές τους διαδικασίες να προβούν σε ενίσχυση με το αζημίωτο συγκεκριμένων ομάδα. Άρα αυτό το μοντέλο που υπήρχε στον Άρη της Κοινωνίας που είναι και μεγαλομέτοχος μπορεί να ενισχυθεί από φορείς κοινωνικούς, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης».



Για τη φορολογική ενημερότητα:

«Αφού μας δίνεται το δικαίωμα από το νόμο πήραμε κατ? αυτό τον τρόπο τη φορολογική ενημερότητα. Στην ασφαλιστική είχαμε καθυστέρηση, δεν την πήραμε διότι υπήρξε πρόβλημα σε ότι αφορά την ηλεκτρονική διαχείριση της αιτήσεως και των ρυθμίσεων. Τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί. Τη Δευτέρα θα έχει τελειώσει το θέμα. Η οφειλή της τάξης των 400 χιλιάδων ευρώ έχει τακτοποιηθεί. Το πράσινο φως αν δεν έχει ανάψει, θα ανάψει».

Για τα χρήματα που θα λείπουν από το αγωνιστικό τμήμα και θα πηγαίνουν προς την εξυγίανση της ομάδας:

«Δεν μπορώ να απαντήσω για πόσο καιρό θα συμβαίνει αυτό. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια και από ορκωτούς λογιστές για να βρεθεί τι συνέβη στο παρελθόν. Η προσωρινή διοίκηση προσπαθεί να κάνει όσο το δυνατόν σφικτή οικονομική πολιτική, ούτως ώστε το αγωνιστικό κομμάτι να είναι άμεσα χρηματοδοτούμενο».

Για τις προτεραιότητες που υπάρχουν:

«Οι προτεραιότητες έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό κομμάτι. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια και τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, ήδη άρχισαν να φαίνονται. Το βασικό είναι να προσφέρουμε το θέαμα, πιστεύω ότι πολύ σύντομα οι φίλοι του Άρη θα αισθανθούν κάπως καλύτερα με τις μεταγραφές έστω και με δανεισμούς. Δεν είναι μόνο θέμα ευθυνών από τον έλεγχο αλλά και τι λάθη έγιναν. Σιγά-σιγά η εικόνα μας θα βελτιώνεται, ξέρω πόσο απογοητευμένος αισθάνεται ο κόσμος, αυτή τη στιγμή όμως η ομάδα θέλει και τον τελευταίο της φίλαθλο να έρθει στο γήπεδο. Πρέπει να είμαστε όλοι στο πλευρό της ομάδας».


Για τον οικονομικό έλεγχο και πότε θα έχει ολοκληρωθεί:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψουν νομικές ευθύνες και να χαριστούν μέσω της διαδικασίας της κεφαλαιοποίησης, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να δεχθούμε κάτι τέτοιο. Ο έλεγχος νομίζω ότι θα ολοκληρωθεί σε 1 - 1,5 μήνα σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυρίου Ναούμ».

Τέλος, έστειλε το δικό του μήνυμα ενόψει της νέας δικάσιμου την 12η Απριλίου:

«Ελπίζω ότι το Πάσχα του 2013 θα αποτελέσει την «Ανάσταση» του Άρη»


πηγή: metrosport.gr
 


Τούνι και επίσημα!

Η ΠΑΕ Ηρακλής ανακοίνωσε και επισήμως την απόκτηση του Τούνι, ο οποίος θα παρουσιαστεί από την ομάδα αύριο μαζί με τους Κιρόφσκι, Σιατραβάνη και Αλεξίου στις 13.00 στις εγκαταστάσεις της Μίκρας.

H ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Antoni Adrover Colom

Ο Antoni Adrover Colom είναι μέσος και έχει γεννηθεί 14 Ιουνίου 1982.

Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του το 2001-02 από την Mallorca B και στη συνέχεια πήγε στην Mallorca 2002-03 , με την οποία κατέκτησε το Copa del Rey. Την επόμενη χρονιά πήγε στην Salamanca. Το 2004 μέχρι το 2008 ξαναφόρεσε τα χρώματα της Mallorca και το 2008-2009 έπαιξε για την Hercules CF και 2009-2010 επέστρεψε στην ομάδα της Mallorca. Από το 2010 μέχρι και το 2012 ανήκε στην ομάδα της Gimnastic de Tarragona».

Παπακώστας στο Metropolis: «Ο ΠΑΟΚ τον πρώτο λόγο για την πρόκριση»

Ο τεχνικός της Καλλιθέας, Γιάννης Παπακώστας, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για το χθεσινό ματς του «Ελ Πάσο» παραδεχόμενος πως παρά το 2-0, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την ομάδα του στην Τούμπα.

«Ήταν μια σημαντική νίκη για μας, μην ξεχνάμε την απόσταση που έχουν οι δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ πρωταγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ και η Καλλιθέα με τα προβλήματα που έχει παλεύει στη Φούτμπολ Λιγκ.

Το παιχνίδι πέρασε από διάφορες φάσεις. Στο πρώτο μέρος ήμασταν καλοί αμυντικά, δεν μπορούσαμε να βγούμε μπροστά, αλλά δεν κινδυνέψαμε και πολύ. Φυσικά και είχε υπεροχή ο ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ρισκάραμε περισσότερο, ο πολύ καλός ΠΑΟΚ χθες είχε τις φάσεις και θα μπορούσε να είχε σκοράρει, μετά το γκολ το δικό μας όμως τον αιφνιδιάσαμε, πιστέψαμε στη νίκη και πετύχαμε και δεύτερο γκολ. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε βάλει γκολ, είναι δουλεμένη ομάδα, αλλά στο ποδόσφαιρο είναι γνωστό ότι μέσα στο παιχνίδι δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος».

Ερωτηθείς για τις πιθανότητες πρόκρισης είπε:

«Θα παλέψουμε φυσικά για την πρόκριση και στην Τούμπα, αλλά προτεραιότητά μας είναι το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει προπονητής που θα πει στους παίκτες να πάμε για βόλτα. Στην Τούμπα όμως είναι δύσκολα τα πράγματα. Προτεραιότητα είναι το πρωτάθλημα για μας και να μην πάει χαμένη η χρονιά. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να αντισταθείς στη δύναμη της Τούμπας. Είναι πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, είναι τεράστιες οι αποστάσεις. Ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερες πιθανότητες για την πρόκριση».

Τέλος, στο ερώτημα για το πώς του φάνηκε ο ΠΑΟΚ υπογράμμισε πως του άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και πως παρά την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου προσπάθησε να παίξει καλό ποδόσφαιρο, έχοντας και τις ευκαιρίες για να σκοράρει.


πηγή: metrosport.gr
 


Επτακόσιες χιλιάδες ευρώ μετοχοποιούν πρώην παράγοντες του Αρη!

Με απόλυτη επιτυχία προχωράει το σχέδιο που κατέστρωσε η διοίκηση της ΠΑΕ Αρης για την μετοχοποίηση χρημάτων που οφείλει σε πρώην παράγοντες, το οποίο αποκάλυψε ο Δημήτρης Κανελλάκης στη στήλη του με τίτλο «κολυμβήθρα του Σιλωάμ η μετοχοποίηση στον Αρη», στο φύλλο της 3ης Ιανουαρίου στην εφημερίδα Metrosport.

Μέσω του σχολίου εκείνου είχε γίνει γνωστός ο λόγος για τον οποίο η ΠΑΕ Αρης αποφάσισε να προκηρύξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 5.000.000 ευρώ, σε μια περίοδο κατά την οποία κανείς δεν θα έβαζε ούτε λίγα ευρώ για μια εταιρεία που κινδυνεύει με πτώχευση.

Εξηγήσαμε πριν από οκτώ μέρες ότι η απόφαση δεν λήφθηκε τυχαία αλλά για να εξυπηρετήσει ένα σχέδιο, βάσει του οποίου θα ζητηθεί από παράγοντες της ομάδας που έχουν καρτέλες στην ΠΑΕ, από τις οποίες φαίνεται πως τους οφείλονται χρήματα, να δεχθούν αυτά τα χρήματα να μετοχοποιηθούν.

Προκειμένου, βέβαια, και στην προσπάθεια για την υπαγωγή στο άρθρο 99 να συμβάλλουν, αλλά και ένα μέρος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου να καλυφθεί, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα καλυπτόταν ποτέ.

Η προσπάθεια αυτή, λοιπόν, που στόχο είχε να μετοχοποιηθούν 1.000.000 ευρώ, έχει ήδη αποφέρει υπογεγραμμένες συμφωνίες με τους πρώην παράγοντες για τη μετοχοποίηση 700.000 ευρώ.

Αν, μάλιστα, δεν υπήρχε η άρνηση πρώην στελέχους της ΠΑΕ, που εμφανίζεται να έχει λαμβάνειν 180.000 ευρώ, το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακό!


πηγή: metrosport.gr
 


Αργυριάδης:«Ο Άρης έχει το νόμο με το μέρος του»

Ο νομικός του Άρη, Αργύρης Αργυριάδης, μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για το θέμα της υπαγωγής της "κίτρινης" ΠΑΕ στο άρθρο 99 εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη θετική κατάληξη της υπόθεσης, μετά και τη σημερινή αναβολή του δικαστηρίου για τις 12 Απριλίου.

«Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό σήμερα. Ο Άρης έχει ξεκινήσει μια κανονική διαδικασία και συνεχίζει αδιάλειπτα την προσπάθεια για το άρθρο 99. Όταν δούμε τη γνωμοδότηση της ΕΠΟ από την ΕΠΟ και όχι από δικηγόρο, θα σας πω. Πώς τεκμηριώνει νομικά την αντίδρασή της η ΕΠΟ δεν ξέρουμε ακόμη, όταν το δω θα σας πω. Αν τεκμηριώνεται κάπου, να συζητήσουμε επί του πρακτέου.

Οι εμπνευστές του πτωχευτικού κώδικα έχουν άλλη άποψη. Θα έπρεπε η ίδια η ΕΠΟ να μας πει ότι διαφωνεί με αυτό που κάνουμε και για ποιους λόγους. Η ΕΠΟ δεν έστειλε κάτι στον Άρη, παρά το ότι της έχουμε κοινοποιήσει την αίτηση υπαγωγής από το Σεπτέμβριο. Εγώ δεν ξέρω για παρεμβάσεις, αν κάποιος παρέμβει, θα είναι για δικαιοσύνη.

Οι διατάξεις αυτές του πτωχευτικού κώδικα είναι αναγκαστικού δικαίου και υπερισχύουν από τις διατάξεις αγώνων ποδοσφαίρου. Δε γίνεται να βαφτίσει κάποιος το κρέας, ψάρι. Το δημόσιο δεν πρόκειται να χάσει χρήματα από τον Άρη. Το να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης δε θεωρώ ότι βλάπτει τα συμφέροντα του δημοσίου. Ο Άρης έχει το νόμο με το μέρος του και δε δέχεται παρασκηνιακές μεθοδεύσεις. Δεν υπήρξε ποτέ θέμα από τη FIFA, όπως παρουσιάστηκε από τον κ. Παναγόπουλο στην ιστοσελίδα soccerplus. Τρεις μήνες δεν εμφανίστηκε επιστολή από τη FIFA».

Στην εκπομπή μίλησε και ο γνωστός νομικός, Γιώργος Παναγόπουλος, που εκπροσωπεί την πλευρά των ποδοσφαιριστών και μίλησε για πολιτική παρέμβαση:

"Η Λάρισα παραιτήθηκε από την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 και ο Άρης είναι σε πιο δύσκολη τώρα. Η Λάρισα αναγκάστηκε για να μην επιβληθούν οι κυρώσεις βάσει του άρθρου 35 του ΚΑΠ να υποχωρήσει. Η ΕΠΟ δεν έχει κοινοποιήσει επίσημα κάτι, δεν τολμάει να πάρει θέση. Υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις. Ο κ. Ιωαννίδης σύμφωνα με όσα ξέρουμε όλοι οι δικηγόροι, απειλεί ότι θα κόψει την επιχορήγηση στην ΕΠΟ. Σαφώς και παρενέβη υπέρ του Άρη, όπως παρενέβη υπέρ του Ηρακλή".


πηγή: metrosport.gr