Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια γνωστών δημοσιογράφων

Οργανωμένο και συντονισμένο μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε σπίτια δημοσιογράφων, σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αττική.

Επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια γνωστών δημοσιογράφων
Άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στα σπίτια γνωστών δημοσιογράφων σε Άλιμο, Αγία Παρασκευή, Λυκαβηττό, Πεντέλη και Μαρούσι.

Οι εμπρηστικοί μηχανισμοί μάλιστα αποτελούνταν ο καθένας από δύο γκαζάκια. Οι επιθέσεις έγιναν σε διάστημα μιας ώρας, από τις 03.40 μέχρι τις 04.45 τα ξημερώματα, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές και κυρίως μαύρισμα τοίχων από τους καπνούς, εξωτερικά. Σε κάθε ένα από τα σπίτια μετέβησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν, καθώς οι πυρκαγιές ήταν μικρής έκτασης.

Αναλυτικά, το μπαράζ των επιθέσεων εξελίχθηκε ως εξής: Στις 03.40 στη συμβολή Μαρασλή και Δώρας Δ' Ιστρία 1 στο σπίτι του Γιώργου Οικονομέα- όπου τώρα μένουν τα παιδιά του-, στις 04.10 στην οδό Έαρος στην Αγία Παρασκευή στο σπίτι του Αντώνη Λιάρου, στις 04.15 στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στην Πεντέλη στο σπίτι του Αντώνη Σκυλλάκου (προέδρου και γενικού διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ) και της συζύγου του Ευαγγελίας Μπαλτατζή.

Την ίδια ώρα, έκρηξη σημειώθηκε στην οδό Ακακιών 52 στο Μαρούσι στο σπίτι του Χρήστου Κώνστα και στις 04.45 στην οδό Αισχύλου 23 στον Άλιμο στο σπίτι του Πέτρου Καρσιώτη.

Σε κάθε ένα από τα σπίτια μετέβησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν λόγω του ότι οι πυρκαγιές ήταν μικρής έκτασης. Έρευνες για τις επιθέσεις γίνονται από την υποδιεύθυνση κρατικής Ασφάλειας Αττικής.

Στη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής την οποία παρουσιάζει στο Mega ο δημοσιογράφος Γιώργος Οικονομέας παραδέχθηκε ότι μια από τις επιθέσεις σημειώθηκε σε σπίτι όπου διέμενε παλαιότερα στο Λυκαβηττό.

«Το μόνο που με τρομοκρατεί πραγματικά είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι. Ότι μπορεί να αλλάξουν έτσι τον κόσμο ή ότι μπορεί να παίζουν τέτοια παιχνίδια», ανέφερε ο δημοσιογράφος και πρόσθεσε: «Εμένα ούτε με φυλάνε ούτε και θέλω».protothema gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: