Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Φουρτάδο: «Ήρθαν οπαδοί στην προπόνηση με σίδερα και κοντάρια»

Ο Εμίλιο Φουρτάδο στο προσωπικό μπλογκ που διατηρεί στην πορτογαλική εφημερίδα «Maisfutebol», μιλάει για τις τελευταίες εξελίξεις στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φουρτάδο:

«Γεια σας και πάλι. Εκμεταλλεύομαι αυτή την ευκαιρία να ευχηθώ σε όλους τους Πορτογάλους καλή χρονιά. Την τελευταία φορά είχα αναφερθεί σε ένα πρόβλημα με τους οπαδούς της ΑΕΚ, αλλά αυτό το πράγμα συνεχίστηκε. Κι αυτή τη φορά πολύ λιγότερο ειρηνικά.

Όπως έχω ξαναγράψει, περνάμε μια δύσκολη περίοδο με διοικητικά, οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα. Αποκλειστήκαμε στο Κύπελλο και στο πρωτάθλημα είμαστε προτελευταίοι. Το Σάββατο παίξαμε με τον Αστέρα στην Τρίπολη και χάσαμε 3-1. Σε κάποια στιγμή το παιχνίδι έπρεπε να διακοπεί, γιατί οι οπαδοί μας σε ένδειξη διαμαρτυρίας άρχισαν να πετούν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο.

Την επόμενη μέρα στην προπόνηση ήρθαν 30-40 οπαδοί, οι οποίοι ήταν οπλισμένοι με σίδερα, κοντάρια κι άλλα επικίνδυνα αντικείμενα. Έγινε μια συζήτηση, οι τόνοι ανέβηκαν και επιχείρησαν να μας επιτεθούν. Ο προπονητής μας προσπάθησε να τους μιλήσει και τον απώθησαν. Ήταν σκηνές ταινίας τρόμου. Η μόνη λύση ήταν να φύγω για τα αποδυτήρια γρήγορα, μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Περιμέναμε για πολλές ώρες να έρθει η αστυνομία, αλλά δεν εμφανίστηκε. Μόνο όταν η κατάσταση εκτονώθηκε καταφέραμε εμείς οι παίκτες να φύγουμε όλοι μαζί από το προπονητικό κέντρο, χωρίς προβλήματα.

Ευχαριστώ το Θεό που όλα τέλειωσαν καλά. Ήταν ένα μεγάλο σοκ, κάτι πολύ ατυχές ό,τι συνέβη. Εμείς οι παίκτες κινδυνεύουμε να ζήσουμε κάτι ανάλογο στο μέλλον ή και ακόμη χειρότερα αν δεν βελτιωθεί η θέση μας στη βαθμολογία. Θα τολμούσα να πω πως θα κινδυνεύσει ακόμη και η ζωή όσων είναι στην ΑΕΚ με το τέλος του πρωταθλήματος»


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: