Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Τσομίδης: «Ελπίζω ότι το Πάσχα του 2013 θα αποτελέσει την Ανάσταση του Άρη»

Το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Άρης και επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας που χειρίζεται την αίτηση υπαγωγής της ΠΑΕ στο άρθρο 99, Στάθης Τσομίδης, φιλοξενήθηκε στο στούντιο του «Αθλητικού Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τη σημερινή εξέλιξη της αναβολής στην υπόθεση για υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99.


Για την αναβολή της εκδίκασης και πως εξελίχθηκε σήμερα το θέμα:

«Ήμουν της άποψης ότι πρέπει να συζητηθεί η υπόθεση σήμερα. Έτσι όπως εξελίχθησαν όμως τα πράγματα, είναι προς όφελος του Άρη. Στο μεσοδιάστημα μας δίνεται χρόνος ώστε να συνεχίσει την προσπάθεια για την επίτευξη των συμφωνιών που απαιτούνται για την υπαγωγή στο άρθρο 99 αλλά κυρίως να ενισχυθεί με παίκτες και να αποδώσει καλύτερα στο Πρωτάθλημα και όχι απλά να διατηρηθεί στη Σούπερ Λίγκα αυτή τη σεζόν».

Για τη συναίνεση των πιστωτών που υπήρξε σήμερα:

«Το δημόσιο δεν παρέστη δια των πληρεξουσίων δικηγόρων του όπως και την πρώτη φορά. Μου έκανε και μένα εντύπωση η συναίνεση των υπολοίπων για τη συνέχιση της προσωρινής διαταγής. Πρόσθετη παρέμβαση έκαναν οι διοικητικοί υπάλληλοι της ΠΑΕ Άρης και αναμένεται η παρέμβαση των νυν ποδοσφαιριστών της ομάδας».

Για το αν έχει προκύψει κάποιο αποτέλεσμα στις επαφές με το Δημόσιο και το ΙΚΑ:

«Ο Άρης από την πρώτη στιγμή λέει ότι δε θέλει τίποτα να του χαριστεί, να ισχύσει πλήρως ο νόμος. Το άρθρο 99 αποτελεί αναγκαστικό δίκαιο, να διακανονίσει έτσι τις δόσεις του με τα υπάρχοντα στοιχεία και το υπάρχον δυναμικό να καταβάλλει αυτά που του αναλογούν. Η ΠΑΕ Άρης έχει δώσει τα περισσότερα χρήματα στο ελληνικό δημόσιο είτε με το άρθρο 44, είτε με το Νόμο Ορφανού είτε προς το ΙΚΑ. Όλη η προσπάθεια μας επιδιώκει να μπορέσει να καταβάλλει μεν χρήματα που οφείλονται και χρειάζονται, αλλά σε βάθος χρόνου και με ένα κούρεμα. Σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση δεν μπορούν κάποιοι να επιμένουν να πάρουν το σύνολο των επιδικασμένων, εμείς στα δεδουλευμένα δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα».

Για το πώς θα αντιμετωπιστούν τα επιδικασμένα ποσά:

«Υπάρχει μια νομική θέση που συζητάμε με τους εκπροσώπους τους. Εμείς κάνουμε προσπάθεια να διασώσουμε μια ιστορική ομάδα, κάνουμε μια απλή σκέψη. Δε γίνεται κάποιος να διεκδικεί δύο δισεκατομμύρια ευρώ, κανείς λογικός δεν μπορεί να κάνει τέτοιες σκέψεις. Ο Σηφάκης δεν κουρεύει πάνω από το 30% της οφειλής, με περισσότερη προσπάθεια από πλευράς διοίκησης θεωρώ ότι θα επέλθει συμφωνία. Επειδή κρατάει μια θέση δε σημαίνει ότι δε θα την αλλάξει».

Για τη στάσης της ΕΠΟ:

«Από την πρώτη στιγμή που μου ζητήθηκε να ασχοληθώ με την υπόθεση, όλοι μου διεμήνυαν ότι δεν πρόκειται να δεχθεί η ΕΠΟ ούτε καν την προσφυγή του Άρη στα πολιτικά δικαστήρια. Η ΕΠΟ, όπως και όλοι οι υπόλοιποι, έχει στα χέρια της το δικόγραφο, δεν υπάρχει καμία γνωμοδότηση κανενός νομικού συμβούλου της ΕΠΟ αλλά υπάρχουν συνεχείς διαρροές. Εγώ δεν μπορώ να δεχθώ ότι μία ομοσπονδία η οποία διατείνεται για την αυτονομία της ότι μπορεί να λειτουργήσει έτσι. Αν υπάρχουν νομικά επιχειρήματα να είστε σίγουροι ότι έχουμε απάντηση».

Για το αν υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις:

«Εγώ δεν είμαι πολιτικός, είμαι νομικός παραστάτης. Οι όποιες παρεμβάσεις μένει να αποδειχθούν. Στο νομικό καθαρά κομμάτι δεν υπάρχει καμία νομική ενέργεια, το ότι ο κύριος Ιωαννίδης είναι γνωστός Αρειανός, δε λέει τίποτα. Κανένας πολιτικός δεν θα διακινδύνευε την προσωπική του φήμη ή το πολιτικό του κύρος για να βοηθήσει την ομάδα που υποστηρίζει».


Για πρώην παράγοντες που έχουν μετοχοποιήσεις τα χρήματά τους:

«Έχουν υπογραφεί συμφωνίες για 700 χιλιάδες ευρώ, υπογράφηκαν τέτοια συμφωνητικά. Ο στόχος μας θα επιτευχθεί δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το καινούριο Δ.Σ. ανακοίνωσε την πρόθεση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου».


Για ενδιαφέρον από δήμο του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης:

«Ήδη έχουμε την πρώτη εκδήλωση ενδιαφέροντος δήμου του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Δεν είναι ούτε περίεργο ούτε παράνομο. Είναι καινούριοι τρόπο χρηματοδότησης του ποδοσφαίρου. Οι φορείς της τοπικής εξουσίας έχουν το κάθε δικαίωμα μέσα από τις δικές τους διαδικασίες να προβούν σε ενίσχυση με το αζημίωτο συγκεκριμένων ομάδα. Άρα αυτό το μοντέλο που υπήρχε στον Άρη της Κοινωνίας που είναι και μεγαλομέτοχος μπορεί να ενισχυθεί από φορείς κοινωνικούς, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης».



Για τη φορολογική ενημερότητα:

«Αφού μας δίνεται το δικαίωμα από το νόμο πήραμε κατ? αυτό τον τρόπο τη φορολογική ενημερότητα. Στην ασφαλιστική είχαμε καθυστέρηση, δεν την πήραμε διότι υπήρξε πρόβλημα σε ότι αφορά την ηλεκτρονική διαχείριση της αιτήσεως και των ρυθμίσεων. Τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί. Τη Δευτέρα θα έχει τελειώσει το θέμα. Η οφειλή της τάξης των 400 χιλιάδων ευρώ έχει τακτοποιηθεί. Το πράσινο φως αν δεν έχει ανάψει, θα ανάψει».

Για τα χρήματα που θα λείπουν από το αγωνιστικό τμήμα και θα πηγαίνουν προς την εξυγίανση της ομάδας:

«Δεν μπορώ να απαντήσω για πόσο καιρό θα συμβαίνει αυτό. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια και από ορκωτούς λογιστές για να βρεθεί τι συνέβη στο παρελθόν. Η προσωρινή διοίκηση προσπαθεί να κάνει όσο το δυνατόν σφικτή οικονομική πολιτική, ούτως ώστε το αγωνιστικό κομμάτι να είναι άμεσα χρηματοδοτούμενο».

Για τις προτεραιότητες που υπάρχουν:

«Οι προτεραιότητες έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό κομμάτι. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια και τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, ήδη άρχισαν να φαίνονται. Το βασικό είναι να προσφέρουμε το θέαμα, πιστεύω ότι πολύ σύντομα οι φίλοι του Άρη θα αισθανθούν κάπως καλύτερα με τις μεταγραφές έστω και με δανεισμούς. Δεν είναι μόνο θέμα ευθυνών από τον έλεγχο αλλά και τι λάθη έγιναν. Σιγά-σιγά η εικόνα μας θα βελτιώνεται, ξέρω πόσο απογοητευμένος αισθάνεται ο κόσμος, αυτή τη στιγμή όμως η ομάδα θέλει και τον τελευταίο της φίλαθλο να έρθει στο γήπεδο. Πρέπει να είμαστε όλοι στο πλευρό της ομάδας».


Για τον οικονομικό έλεγχο και πότε θα έχει ολοκληρωθεί:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψουν νομικές ευθύνες και να χαριστούν μέσω της διαδικασίας της κεφαλαιοποίησης, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να δεχθούμε κάτι τέτοιο. Ο έλεγχος νομίζω ότι θα ολοκληρωθεί σε 1 - 1,5 μήνα σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυρίου Ναούμ».

Τέλος, έστειλε το δικό του μήνυμα ενόψει της νέας δικάσιμου την 12η Απριλίου:

«Ελπίζω ότι το Πάσχα του 2013 θα αποτελέσει την «Ανάσταση» του Άρη»


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: