Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Τι απαντάει ο Σισέ για ΠΑΟ!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει στο backstage, όσα έχει μεταφέρει ο Τζιμπρίλ στους φίλους του στην Ελλάδα, σχετικά με το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και αποκαλύπτει το κομβικό σημείο της απόφασής του...
Η επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ του gazzetta.gr από το σύνολο του Τύπου και επί της ουσίας και από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ήρθε λίγες ώρες μετά. Σημασία όμως για τους φίλους του ΠΑΟ, δεν έχει πλέον μόνο αν ισχύει η είδηση, (αυτό το έχουν καταλάβει ήδη), αλλά τι πιθανότητες υπάρχουν για να ολοκληρωθεί η μεγάλη επιστροφή.
Πέρα από τις όποιες δυσκολίες (και δεν είναι λίγες) υπάρχουν από πλευράς Παναθηναϊκού προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτό το deal, το καθοριστικό σημείο είναι τι λέει ο ίδιος ο Σισέ για το ενδεχόμενο.
Και όπως καταλαβαίνεται τις τελευταίες ώρες δεν είναι λίγοι αυτοί που δοκίμασαν να τον βρουν στο τηλέφωνο για να ακούσουν από πρώτο χέρι πώς έχει η κατάσταση. Αλλωστε ο Σισέ έχει κρατήσει πολύ στενές επαφές με τρεις τέσσερις ανθρώπους στην Ελλάδα, ακόμη και σήμερα.
Τι τον προβληματίζει
Τι λέει λοιπόν ο Σισέ; Ο πρώτος μεγάλος προβληματισμός του έχει να κάνει με την κατάσταση της ομάδας. Οικονομική και αγωνιστική. Ο Τζιμπρίλ ξέρει από πρώτο χέρι ότι συμβαίνει στην ομάδα. Ξέρει γιατί έφυγε ο Μπουμσόνγκ, ξέρει για τα πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ξέρει για το αγωνιστικό χάλι και τις συνεχόμενες αλλαγές προπονητή και όλα αυτά τον προβληματίζουν πάρα πολύ.
Και δεν είναι ότι φοβάται μην χάσει τα λεφτά του. Αλλωστε ξέρει ότι αν έρθει για έξι μήνες δανεικός, τα χρήματα αυτά θα είναι απολύτως εξασφαλισμένα και εγγυημένα από ανθρώπους που εμπιστεύεται απόλυτα.
Δεν τον φοβίζει λοιπόν αυτό, γιατί είναι 100% σίγουρος ότι θα πάρει μέχρι τελευταίο ευρώ ότι συμφωνήσει. Αυτό που τον προβληματίζει είναι το εξής όπως λέει στο περιβάλλον του: “Εγώ θα είμαι πληρωμένος μέχρι το τελευταίο ευρώ και όλοι γύρω μου θα είναι απλήρωτοι μήνες; Θα είναι ένα πρόβλημα αυτό στην ισορροπία της ομάδας, αλλά και για εμένα τον ίδιο...”
Ενα άλλο πολύ σοβαρό ζήτημα για αυτόν είναι η προοπτική. Για την ακρίβεια δεν του λέει και πολλά πράγματα το να έρθει μόνο για έξι μήνες και μετά να ψάχνει πάλι για νέα ομάδα. Οπως αντιλαμβάνεστε θα ήθελε πολύ να ξέρει ότι οι πιθανότητες να μείνει και μετά τον εξάμηνο δανεισμό είναι πολλές, αλλά δυστυχώς για αυτόν και τον ΠΑΟ, κανείς δεν μπορεί να δεσμευτεί απέναντί του για κάτι τέτοιο.
Μεγάλο προβληματισμό έχει και για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας. Συνεχώς ρωτάει “πώς έχει μείνει τόσο πίσω η ομάδα;” και δεν θέλει με τίποτα να συνδέσει το όνομά του με μία αποτυχία του ΠΑΟ, ακόμη και εξόδου στην Ευρώπη. Από την άλλη σκέφτεται βέβαια ότι αν κατακτήσει το Κύπελλο και ο ΠΑΟ βγει Ευρώπη με την δική του βοήθεια, θα έχει για μία ακόμη φορά κερδίσει τις καρδιές όλων των φίλων του τριφυλλιού.
Ταυτόχρονα βλέπει και την έλλειψη ποιότητας στην ομάδα, με παίκτες όπως ο Νίνης, ο Μπουμσόνγκ., ο Λέτο και πολλοί άλλοι να έχουν φύγει και προβληματίζεται για το αν η κατάσταση είναι αναστρέψιμη.
Οι επιλογές που έχει
Την ίδια ώρα η νυν ομάδα του η ΚΠΡ και η παραμονή σε αυτήν δεν τον ενθουσιάζει. Οι σχέσεις του με τον Ρέντναπ δεν είναι καθόλου καλές, με κάποιους φίλους της ομάδας έχει έρθει σε προστριβές (κυρίως μέσω twitter) και δεν θα έλεγε όχι σε μία μετακίνηση.
Οι επιλογές που έχει πλην του ΠΑΟ, είναι ο επαναπατρισμός (η Λίλ φέρεται διατεθειμένη να πληρώσει για να τον πάρει δανεικό για έξι μήνες), αλλά και ομάδες εκτός Ευρώπης. Αμερική και κυρίως Κίνα, αφού προκύπτει ενδιαφέρον από κινεζική ομάδα η οποία μάλιστα φέρεται διατεθειμένη να του πληρώσει συμβόλαιο μεγαλύτερο και από αυτό που έχει τώρα στην ΚΠΡ. Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, τότε ο Τζιμπρίλ μπορεί να το πάρει απόφαση και να πάει στην Κίνα.
Στο δια ταύτα
Οι πιθανότητες να επιστρέψει ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν είναι πολλές. Για την ακρίβεια δεν είναι οι περισσότερες. Αλλά από την άλλη αφού δεν έχει πει “όχι, δεν το συζητάω” και όσο δεν υπάρχει πρόταση από άλλη ομάδα που να τον ικανοποιεί ο Παναθηναϊκός θα παραμένει στο κόλπο.
 
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: