Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Άμυνα... παιδικής κατασκήνωσης

Αυτό δεν ήταν άμυνα. Ήταν... παιδική κατασκήνωση. Την τσαλαπάτησε μέσα σε τρία λεπτά ο 23χρονος Μαρουκάκης. Στατιστικά μιλάμε για την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, μαζί μ' αυτή του Ολυμπιακού, αλλά πρόκειται για παραπλάνηση των αριθμών και θέμα τύχης στα περισσότερα ματς. Σχολιάζει ο Σάκης Γκίνας...

Το μαρκάρισμα του Βιβιάν στο πρώτο γκολ είναι ερασιτεχνικό κατ’ εξακολούθηση. Όχι μόνο μάρκαρε με γυρισμένη πλάτη τον Μαρουκάκη. Μόλις είδε ότι του ξέφυγε, του έκανε και ξεκάθαρο πέναλτι, ως τελευταίος παίκτης, που σήμαινε βέβαιη αποβολή. Αυτό για έναν υποτίθεται έμπειρο αμυντικό 31 ετών ισοδυναμεί... με παράβαση κόκκινου σηματοδότη και τραυματισμό αστυνομικού οργάνου ταυτόχρονα.
Σ’ αυτές τις περιπτώσεις επιτρέπεται η ασφαλή διέλευση του επιτιθέμενου. Στο πέναλτι οι πιθανότητες ευστοχίας είναι πολύ περισσότερες από το τετ α τετ και δεν αποβάλλεσαι κιόλας. Ο Βραζιλιάνος είναι δις παραπτωματίας. Το ίδιο ακριβώς έκανε και στη Βέροια. Έριξε κάτω τον Καλτσά, παραχώρησε πέναλτι και άφησε τον ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες από το 36'. Συνεπώς, το έχει χούι αυτό.

  Βραβείο ανεπάρκειας
Στο δεύτερο γκολ ο αμυντικός χαφ Κάτσε έκανε κοντρόλ για κλάματα, σκόνταψε, έπεσε και έχασε τη μπάλα σε επικίνδυνο σημείο μεταξύ κέντρου και μεγάλης του περιοχής. Στη συνέχεια πάλι ο Μαρουκάκης, ανάμεσα σε Κατσικά και Αποστολόπουλο, πήρε την κόντρα, τους πήρε αμπάριζα, και σκόραρε από πλάγια θέση.
Η άμυνα σε όλο το ματς ήταν θεατής, κατάφερε, όμως, και πήρε βραβείο ανεπάρκειας. Η Καλλιθέα με δυο φάσεις όλες κι όλες, πέτυχε δυο γκολ. Ο Δώνης προς γενική έκπληξη δήλωσε ότι ο Βιβιάν έκανε καταπληκτικό ματς, εκτός από το πέναλτι. Τον Γλύκο στο πρώτο δεκάλεπτο, τον είδε, που έπαιξε δυο φορές μπακότερμα για να προλάβει τους αντιπάλους επιθετικούς, αφού στόπερ δεν υπήρχαν;

  Καλύτερος... επιθετικός ο Σταφυλίδης
Όλα αυτά δεν σημαίνουν φυσικά ότι το κέντρο και η επίθεση πετούσαν. Καλύτερος επιθετικός ήταν ο αριστερός μπακ Σταφυλίδης, που είχε δυο δοκάρια. Ήταν ο μόνος που πλησίασε με δυναμισμό στο γκολ. Στον Γεωργιάδη δόθηκε ως δώρο έτοιμο από τον Λαζάρ, αλλά δεν το... καταδέχτηκε ο Σερραίος μεσοεπιθετικός, όπως και ο Φωτάκης στο δεύτερο ημίχρονο. Όσο για την περίφημη συντριπτική πρωτοβουλία σε ολόκληρο το 90λεπτο; Ακόμα και η σωστή κατοχή της μπάλας, χωρίς ουσία, πολλές φορές κουράζει. Δεν θα αναφερθώ καθόλου στον κακό αγωνιστικό χώρο. Είναι πολύ φθηνή δικαιολογία για μια μεγάλη ομάδα με υψηλούς στόχους.
Η αλλαγή του Κατσουράνη (με τον Πέλκα) αποδείχτηκε λάθος κίνηση του Δώνη. Τον έβαλε στο τελευταίο μισάωρο στη Κομοτηνή, άλλαξε τη ροή του ματς, ήρθε η νίκη. Τον έβγαλε στο τελευταίο μισάωρο στη Καλλιθέα, πάτωσε το κέντρο, ήρθε ή ήττα.

  Τελευταίο καλό ματς με Άρη
Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Δώνη έπαιξε καλή μπάλα για τελευταία φορά στο 4-1 με τον Άρη στη Τούμπα στις 29 Σεπτεμβρίου. Από τότε είναι απλά αποτελεσματική και αρκετά τυχερή στην άμυνα και γι’ αυτό διατηρείται στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.
Συμπερασματικά, στη ρεβάνς της Τούμπας, στις 24 Ιανουαρίου, θα έρθει η Καλλιθέα με μαζική άμυνα, που δύσκολα διασπάται. Η πρόκριση, όμως, είναι περίπου δρόμος χωρίς επιστροφή για τον ΠΑΟΚ. Ο στόχος της Ευρώπης χάθηκε νωρίς. Εάν χαθεί και ο δεύτερος στόχος του κυπέλλου, δεν θα είναι καθόλου καλό αυτό για την ψυχολογία της ομάδας, του κόσμου, της διοίκησης, όλων.news 247 gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: