Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ο ...τελευταίος των Νταμπλούχων

Πάει και ο Σεμπάστιαν Λέτο... Το τελευταίο αστέρι που απέμεινε στο Τριφύλλι από εκείνη την ομάδα του Νταμπλ, αποχαιρετά άδοξα τον κόσμο του Παναθηναϊκού που τόσο τον αγάπησε... Γράφει ο Νίκος Τζουάννης.
 τον φυσικό του χώρο. Με έναν σοβαρό τραυματισμό να τον ταλαιπωρεί και με το μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο να είναι η επιστροφή στην αγωνιστική δράση...
Η πικρή αλήθεια είναι ότι οι Πράσινοι δεν μπορούσαν να αντέξουν το δυσβάσταχτο συμβόλαιο του Λέτο... Ιδιαίτερα σε αυτή την τόσο δύσκολη οικονομικά εποχή και με τον Αργεντινό να είναι ήδη έναν χρόνο μακριά από τα γήπεδα... Στάθηκαν δίπλα του στα δύσκολα και τον βοήθησαν, όμως δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το διαζύγιο σε μια σχέση αγάπης. Με το...καμπανάκι από την ΟΥΕΦΑ και το financial fair play να χτυπά δυνατά, οι Πράσινοι έπρεπε να πάρουν μια δύσκολη απόφαση. Και από την στιγμή που δεν υπήρχε το περιθώριο μέσης λύσης ( μείωση αποδοχών και ανανέωση συμβολαίου), ήρθε το αντίο.
Ο Αργεντινός "μάγος" είναι ο τελευταίος των Νταμπλούχων... Και μοιάζει απίστευτο πόσο άλλαξε ο Παναθηναϊκός μέσα σε δύο σεζόν! Πλέον δεν έχει μείνει σχεδόν κανένας από εκείνη την ομάδα των αστεριών... Ο Τζόρβας στην Ιταλία, παρελθόν ο Γκαλίνοβιτς, ο Σαριέγκι σταμάτησε την μπάλα, ο Καντέ επέστρεψε στο Σαμπιονά, Γκάμπριελ και Ζιλμπέρτο στην Βραζιλία, ο Καραγκούνης δεν ...έκανε και συνεχίζει στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη. Ο Νίνης κάνει τα πρώτα του βήματα στο Καμπιονάτο... Κατσουράνης και Σαλπιγγίδης φορούν την φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Σισέ λόγω οικονομικών προβλημάτων πωλήθηκε, ο Ρουκάβινα ήρθε και δεν ...έμεινε και ο κατάλογος...αποχωρίσεων συνεχίζεται. Στην Σουηδία ο Μπιάρσμιρ, κάπου στην ...Κίνα ο Σιμάο, στην Τουρκία ο Κλέιτον, ο Τζιόλης στην Κύπρο, στην ΑΕΚ ο Πετρόπουλος. 26 ποδοσφαιριστές είχαν αγωνιστεί τη σεζόν 2009-10 με το Τριφύλλι στο στήθος( ανάμεσα τους και οι Δάρλας- Φέτσης) και οι 20 δεν φορούν πλέον τα πράσινα!
Μέσα σε δύο χρόνια, η ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο γίνεται - εξαιτίας και των οικονομικών προβλημάτων του συλλόγου- εντελώς διαφορετική! Βύντρα και Χριστοδουλόπουλος βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου και με τα νέα δεδομένα έχουν μείνει τέσσερις ποδοσφαιριστές από εκείνη την φουρνιά πρωταθλητών. Σπυρόπουλος, Σεϊταρίδης και Μαρίνος, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι και ο Ορέστης Καρνέζης που είχε τη σεζόν του νταμπλ μια μόλις συμμετοχή στο πρωτάθλημα!
Ολική μεταμόρφωση για το Τριφύλλι και αναγκαστική ανώμαλη προσγείωση. Η εποχή των αστέρων είναι τόσο κοντινή, αλλά συνάμα μοιάζει τόσο μακρινή. Και η αποδέσμευση του Λέτο είναι το τέλος εποχής για εκείνη την ομάδα των εκατομμυρίων ευρώ, των επιτυχιών και των πολλών αστέρων.
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: