Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

"Αλλο εγώ, άλλο ο Μήτρογλου..."

Ο Βαγγέλης Μάντζιος δηλώνει ενθουσιασμένος με τη μεταγραφή του στον Ατρόμητο και δεν θέλει συγκρίσεις με τον Μήτρογλου. "Θέλω να επιστρέψω στην Εθνική".
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Μάντζιος στη "SportDay":
Το φλερτ με τον Ατρόμητο ξεκίνησε το καλοκαίρι. Γιατί δεν προχώρησε τότε;
"Υπήρχε ενδιαφέρον το καλοκαίρι, υπήρξαν συζητήσεις. Τότε, όμως, ήθελα να πάω στο εξωτερικό. Είχα κάνει καλή χρονιά και ήθελα να το εκμεταλλευτώ, να κάνω ένα συμβόλαιο για 2-3 χρόνια. Βρήκα ένα μεγάλο συμβόλαιο στο Αζερμπαϊτζάν, αλλά δεν περνούσα καλά και ήθελα να φύγω πολύ γρήγορα".
Κι όταν προέκυψε τώρα, το σκέφτηκες καθόλου;
"Η αλήθεια είναι ότι με πήραν τηλέφωνο πάρα πολλές ομάδες από τη Super League, οι περισσότερες θα έλεγα. Αλλά ο Ατρόμητος είχε το "πακέτο" που έψαχνα. Τον επέλεξα για πολλούς λόγους, με κυριότερο όλων τον Αναστόπουλο. Φυσικά ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και που τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες από θέμα οργάνωσης και επαγγελματικών συνθηκών για τον ποδοσφαιριστή. Δεν τις συναντάς αλλού. Ηθελα να γυρίσω από το εξωτερικό στην Ελλάδα και κυρίως στην Αθήνα, που είναι το σπίτι μου. Ολα αυτά έπαιξαν ρόλο".
Τι είναι αυτό που κάνει τον Αναστόπουλο να πείθει τους παίκτες;
"Εχω συνεργαστεί με πολλούς προπονητές και με μεγάλους προπονητές, με ονόματα και μη. Ο Αναστόπουλος στο θέμα της ψυχολογίας είναι κορυφαίος. Η ψυχολογία είναι το παν στο ποδόσφαιρο και εμένα αυτό με βοηθάει πάρα πολύ. Φυσικά και στην προπόνηση είναι εξαιρετικός. Είναι όλα μεθοδευμένα και με τον γυμναστή, αλλά το παν είναι η ψυχολογία. Σε ανεβάζει και σου παίρνει το 100%. Και να μην είσαι καλά, να έχεις πρόβλημα, σε βοηθάει πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι. Κι αν δούμε το υλικό που έχει ο Ατρόμητος, στο οποίο υπάρχουν εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές, ήταν θέμα ψυχολογίας που δεν είχε πιάσει η ομάδα την απόδοση που ξέραμε από πέρυσι. Ο Αναστόπουλος μπορεί να το αλλάξει αυτό και να πετύχουμε τους στόχους μας".
Σκέφτεσαι ακόμα και το Τσάμπιονς Λιγκ, όταν μιλάς για στόχους;
"Γιατί όχι; Στα πλέι οφ παίζονται όλα. Το πλεονέκτημα που έχει μια ομάδα είναι πολύ μικρό. Δεν είναι τίποτα. Οι ομάδες δεν έχουν καμία διαφορά. Να δούμε και ποιες ομάδες θα είναι. Εχουμε καλή ομάδα, δεν υπάρχουν διαφορές, γιατί όχι να μη βγούμε εμείς στο Τσάμπιονς Λιγκ;".
Με την επιστροφή στην Ελλάδα, σκέφτεσαι και την Εθνική;
"Με ενδιαφέρει πολύ η Εθνική, το σκέφτομαι και το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Σκέφτομαι το Μουντιάλ. Τώρα ειδικά και με την επιστροφή μου στην Ελλάδα, μέσω μιας ομάδας που έχει στόχους, βέβαια και το έχω στο μυαλό μου".
Τι δεν πήγε καλά στο Αζερμπαϊτζάν;
"Είχα ένα πολύ καλό συμβόλαιο εκεί. Ηταν ο Μπάντοβιτς προπονητής, με έπαιρνε τηλέφωνο κάθε μέρα, επίμονα, για να πάω. Μου έκαναν ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο για δύο χρόνια, απλά δεν ήταν τα πράγματα έτσι όπως τα περίμενα και ήθελα να φύγω από τους πρώτους δύο μήνες".
Η ζωή περισσότερο, δηλαδή;
"Ναι ναι η ζωή. Ημουν και μόνος μου εκεί, μόνο το σκυλάκι μου είχα μαζί και δεν ήταν τα πράγματα όπως τα περίμενα, ήταν δύσκολα. Περνούσα δύσκολα και δεν μπορούσαν να με κρατήσουν μόνο τα λεφτά, αφού δεν βάζω τα λεφτά πάνω απ' όλα".
Το "πακέτο" του Ατρομήτου σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορεί να "ριζώσεις" εδώ πέρα;
"Ναι, σίγουρα. Ηδη από τις πρώτες μέρες συνάντησα πράγματα που τα έψαχνα. Οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές και αυτό είναι σημαντικό για έναν παίκτη, οι συνθήκες, οι πληρωμές στην ώρα τους. Τι άλλο να ζητάει ένας ποδοσφαιριστής όταν τα έχει όλα αυτά; Είναι ένα κλαμπ που θα μπει στα πλέι οφ, πρώτα ο Θεός. Θα προσπαθήσουμε όλοι γι' αυτό, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, γιατί λοιπόν να μη μείνω εδώ για χρόνια;".
Στο Περιστέρι περιμένουν από σένα πολλά γκολ. Να ...ξεχάσουν τον Μήτρογλου.
"Πρώτα ο Θεός να πάνε όλα καλά και θα βοηθήσω κι εγώ όσο μπορώ από τη μεριά μου. Το σημαντικότερο είναι να κερδίζει η ομάδα. Τώρα, ποιος θα βάζει τα γκολ δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Ο Μήτρογλου είχε κάνει φοβερή χρονιά. Εχει άλλα χαρακτηριστικά σαν παίκτης από εμένα, ο καθένας θα προσπαθήσει να βάλει τα στοιχεία του στο παιχνίδι της ομάδας. Εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω όσο μπορώ με τα γκολ και με τα χαρακτηριστικά μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: