Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Αργυριάδης:«Ο Άρης έχει το νόμο με το μέρος του»

Ο νομικός του Άρη, Αργύρης Αργυριάδης, μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για το θέμα της υπαγωγής της "κίτρινης" ΠΑΕ στο άρθρο 99 εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη θετική κατάληξη της υπόθεσης, μετά και τη σημερινή αναβολή του δικαστηρίου για τις 12 Απριλίου.

«Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό σήμερα. Ο Άρης έχει ξεκινήσει μια κανονική διαδικασία και συνεχίζει αδιάλειπτα την προσπάθεια για το άρθρο 99. Όταν δούμε τη γνωμοδότηση της ΕΠΟ από την ΕΠΟ και όχι από δικηγόρο, θα σας πω. Πώς τεκμηριώνει νομικά την αντίδρασή της η ΕΠΟ δεν ξέρουμε ακόμη, όταν το δω θα σας πω. Αν τεκμηριώνεται κάπου, να συζητήσουμε επί του πρακτέου.

Οι εμπνευστές του πτωχευτικού κώδικα έχουν άλλη άποψη. Θα έπρεπε η ίδια η ΕΠΟ να μας πει ότι διαφωνεί με αυτό που κάνουμε και για ποιους λόγους. Η ΕΠΟ δεν έστειλε κάτι στον Άρη, παρά το ότι της έχουμε κοινοποιήσει την αίτηση υπαγωγής από το Σεπτέμβριο. Εγώ δεν ξέρω για παρεμβάσεις, αν κάποιος παρέμβει, θα είναι για δικαιοσύνη.

Οι διατάξεις αυτές του πτωχευτικού κώδικα είναι αναγκαστικού δικαίου και υπερισχύουν από τις διατάξεις αγώνων ποδοσφαίρου. Δε γίνεται να βαφτίσει κάποιος το κρέας, ψάρι. Το δημόσιο δεν πρόκειται να χάσει χρήματα από τον Άρη. Το να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης δε θεωρώ ότι βλάπτει τα συμφέροντα του δημοσίου. Ο Άρης έχει το νόμο με το μέρος του και δε δέχεται παρασκηνιακές μεθοδεύσεις. Δεν υπήρξε ποτέ θέμα από τη FIFA, όπως παρουσιάστηκε από τον κ. Παναγόπουλο στην ιστοσελίδα soccerplus. Τρεις μήνες δεν εμφανίστηκε επιστολή από τη FIFA».

Στην εκπομπή μίλησε και ο γνωστός νομικός, Γιώργος Παναγόπουλος, που εκπροσωπεί την πλευρά των ποδοσφαιριστών και μίλησε για πολιτική παρέμβαση:

"Η Λάρισα παραιτήθηκε από την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 και ο Άρης είναι σε πιο δύσκολη τώρα. Η Λάρισα αναγκάστηκε για να μην επιβληθούν οι κυρώσεις βάσει του άρθρου 35 του ΚΑΠ να υποχωρήσει. Η ΕΠΟ δεν έχει κοινοποιήσει επίσημα κάτι, δεν τολμάει να πάρει θέση. Υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις. Ο κ. Ιωαννίδης σύμφωνα με όσα ξέρουμε όλοι οι δικηγόροι, απειλεί ότι θα κόψει την επιχορήγηση στην ΕΠΟ. Σαφώς και παρενέβη υπέρ του Άρη, όπως παρενέβη υπέρ του Ηρακλή".


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: