Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Αποχώρησε ο Χαλκιάς, πρόβλημα με Αβραάμ, Νίνη


Μήτρογλου, Παπαδόπουλος και Νίνης στην πρόπονηση της Εθνικής... Ο Κώστας Χαλκιάς δεν θα είναι τελικά στην διάθεση του Οτο Ρεχάγκελ, τουλάχιστον για το πρώτο παιχνίδι των μπαράζ με την Ουκρανία, καθώς δεν μπόρεσε να βγάλει την προπόνηση της Πέμπτης, λόγω ενοχλήσεων. Ο έμπειρος τερματοφύλακας ξεκίνησε στο κανονικό πρόγραμμα, όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις προσπάθειές του, με αποτέλεσμα το ιατρικό επιτελείο να του συστήσει να αποσυρθεί και να ξεκινήσει θεραπεία.

Από κει και πέρα, οι Σωτήρης Νίνης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, δεν πήραν μέρος στο κανονικό πρόγραμμα. Ο πρώτος είχε ενοχλήσεις στον λαιμό του και κρίθηκε σκόπιμο να μην συμμετάσχει, ενώ ο δεύτερος ένιωσε ένα σφίξιμο στους προσαγωγούς και ακολούθησε θεραπεία.

Ο Οτο Ρεχάγκελ πάντως, δεν φαίνεται ότι είχε κανέναν από αυτούς στα πλάνα του, καθώς στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, είχε ανακοινώσει έξι παίκτες που θα ξεκινήσουν το Σάββατο και είναι οι: Κυργιάκος, Μόρας, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Βύντρα και Σπυρόπουλος.

Οσο για την θέση του τερματοφύλακα, με δεδομένο ότι ο Χαλκιάς έχει να αγωνιστεί για αρκετό χρονικό διάστημα, Τζόρβας και Σηφάκης, "μονομαχούν" για την θέση κάτω από τα δοκάρια.

Ετσι...........Απλα......................

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα δούμε από... φωτογραφία τα γήπεδα της Νοτίου Αφρική

Μπουκάλι Βίκτωρα σε Μπέο!

viktorasbeos.jpgΠεδίο... μάχης η ΕΠΑΕ! Σκήνες απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν απόψε στην συνεδρίαση της Ένωσης Β' και Γ' Εθνικής ανάμεσα στον Βίκτωρα Μητρόπουλο και τον Αχιλλέα Μπέο. Οι δύο άνδρες λογομάχησαν έντονα με αφορμή το αίτημα του Αιγάλεω να αναβληθεί η αγωνιστική και τελικά η κατάσταση ξέφυγε όταν ο Μητρόπουλος πέταξε στον Μπέο ένα μπουκάλι νερό.

Όλα ξεκίνησαν στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της ΕΠΑΕ. Αιγάλεω και Καλαμάτα εξαιτίας της γρίπης που έχει πλήξει τις ομάδες αλλά και τις απουσίες διεθνών στις μικρές εθνικές ζήτησαν αναβολή της αγωνιστικής. Ο εκπρόσωπος του Αιγάλεω, Βίκτωρας Μητρόπουλος και εκείνος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, είχαν αρχικά έντονη λογομαχία, στην συνέχεια ο Μπέος επιτέθηκε με... γαλλικά στον Μητρόπουλο και ο τελευταίος του πέταξε ένα μπουκάλι νερό!

Η κατάσταση πήγε να ξεφύγει ακόμα περισσότερο αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων τα πράγματα ηρέμησαν.

Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα

kalamataaaa.jpgΔύο είναι τελικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης στην ομάδα της Καλαμάτας... Χθες το πρωί έγινε γνωστό πως ένας ποδοσφαιριστής που έχει νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Καλαμάτας είναι θετικός στον ιό της γρίπης των χείρων και πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό πως και δεύτερος παίκτης της "Μαύρης Θύελλας" έχει κολλήσει τον ιό και τα συμπτώματα είναι θετικά!

Μάλιστα δεν αποκλείεται αύριο τα κρούσματα να αυξηθούν μιας και οι δύο αυτοί παίκτες είχαν έρθει σε επαφή και με άλλους παίκτες και είναι πιθανό να έχουν κολλήσει κι αυτό το νέο ιό, μιας και αναμένονται τα εργαστηριακά αποτελέσματα. Πάντως παρά αυτά τα κρούσματα το αίτημα της ΠΑΕ Καλαμάτα για αναβολή του Δευτεριάτικου αγώνα με τον Εθνικό απορρίφθηκε από το Δ.Σ. της ΕΠΑΕ. Το θέμα συζητήθηκε σήμερα το απόγευμα και ακολούθως τέθηκε σε ψηφοφορία αλλά με ψήφους 11-2 απορρίφθηκε. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα Γιώργος Γρηγορόπουλος φανερά απογοητευμένος δήλωσε για το εν λόγω ζήτημα: "Σύμφωνα με το έγγραφο που στείλαμε την Τετάρτη στην ΕΠΑΕ ζητήσαμε την αναβολή του αγώνα, επειδή μάθαμε επισήμως ότι τουλάχιστον ένας ποδοσφαιριστής μας νοσεί από τον επικίνδυνο ιό της γρίπης Α 1ΝΗ1. Θέλαμε με αυτό τον τρόπο να προφυλάξουμε από πιθανή εξάπλωση τόσο τη δική μας ομάδα όσο και τους αντιπάλους. Δυστυχώς, το αίτημά μας απερρίφθη και θα αγωνιστούμε με όσους υγιείς ποδοσφαιριστές θα έχουμε στη διάθεσή μας την ημέρα της διεξαγωγής του παιχνιδιού. Θα ήθελα επίσης να επισημάνω την ανευθυνότητα και την προχειρότητα που επέδειξε ένα μέλος του Νοσοκομείου της πόλης μας, που με «ελαφρά την καρδία» προσπάθησε να υποβαθμίσει και να ελαφρύνει τα κρούσματα στην ομάδα μας και το έκανε δημοσίως σε τοπικά ΜΜΕ, πετυχαίνοντας να εκτεθεί, αφού ήδη έχουμε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα, σε αντίθεση με όσα ισχυρίστηκε. Λυπάμαι ειλικρινά". Στα αγωνιστικά της "Μαύρης Θύελλας", ο Γιώργος Μπένος προπόνησε σήμερα στο βοηθητικό της νέας είσοδου τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και είχε δυο επιστροφές, αφού ο Κώστας Δασκαλάκης τακτοποίησε το θέμα της αναβολής της στράτευσής του και προπονήθηκε κανονικά και ο Χρήστος Μανιάτης ξεπέρασε το αιμάτωμα στη γάμπα. Με χαλαρούς ρυθμούς προπονήθηκε και ο Άγγελος Μπαστακός αφού ξεπέρασε την ίωση. Ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία ακολούθησαν ο Νίκος Πουρτουλίδης και ο Μιχάλης Χατζής, ενώ απείχε λόγω του προβλήματος στους κοιλιακούς ο Βασίλης Αθανασόπουλος. Οι Αντώνης Ψυχογιόπουλος, Βασίλης Σκαρλάτος, Κώστας Ηλιόπουλος, Γρηγόρης Τόσκας, Πιερ Καλαγκάνης, Αντώνης Καλογερόπουλος και Αργύρης Νικητόπουλος εξακολουθούν να απέχουν λόγω της ίωσης που τους ταλαιπωρεί. Η αυριανή προπόνηση θα διεξαχθεί στις 3 το μεσημέρι στο βοηθητικό της νέας είσοδου.

Αναστόπουλος: «Δουλεύει σκληρά ο Κούπερ, μεγάλο όνομα»

Ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis για αρκετά θέματα, αρχικά για την Εθνική ομάδα λέγοντας: «Η Εθνική ομάδα είναι ο… καθρέπτης όλων μας. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αυτό με την Ουκρανία, έτσι όπως τα καταφέραμε γιατί περί κατορθώματος πρόκειται μιας και όταν έγινε η κλήρωση του ομίλου όλοι έλεγαν ότι ούτε με… παραγγελία δεν θα είχαμε τέτοιους αντιπάλους. Η Ουκρανία είναι δύσκολος αντίπαλος, η Εθνική έχει δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει, κάνει… επαγγελματικές νίκες και πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα πετύχουμε και στα μπαράζ. Καθοριστικό είναι το πρώτο παιχνίδι γιατί πρέπει να κερδίσουμε, πρέπει να εμφανιστούμε πανέτοιμοι. Σιχαίνομαι την λέξη συγκεντρωμένοι, αν πάμε πειθαρχημένοι, με την σωστή τακτική, με τους σωστούς παίκτες που είναι οι πιο φορμαρισμένοι, αυτοί που έχουν βγάλει όλα αυτά τα χρόνια τα… κάστανα από την φωτιά, στις προσωπικές μονομαχίες πρέπει να κερδίσουμε για να αποκτήσουμε προβάδισμα για την νίκη» ενώ για την έλλειψη σκόρερ στην Ελλάδα είπε: «Είναι γενικό το φαινόμενο να μην υπάρχουν παίκτες που να βάζουν γκολ σε γενικό βαθμό στην Ευρώπη. Όλοι πάνε στις μεγάλες ομάδες. Όσον αφορά την Ελλάδα φαίνεται ότι έχει… στερέψει η πηγή».
Για την δική του πορεία είπε: «Η παλιά μου ομάδα είναι η Δάφνη Αθηνών που παίζει στα τοπικά, δεν πάω σε μία ομάδα για να παίρνω μεροκάματο, αλλά σε κάποια ομάδα που να έχει προοπτικές και φιλοδοξίες. Οι καλοί δεν χάνονται ποτέ».
Αναφερόμενος στον Έκτορ Ραούλ Κουπερ είπε: «Σαν όνομα ο Κούπερ είναι μεγάλο και δυνατό. Είναι ένας προπονητής που είχα την τύχη να τον δω στην Ίντερ. Δουλεύει πολύ σκληρά, οργανώνει την άμυνα του, δύσκολα οι ομάδες του δέχονται γκολ. Του αρέσει το 4-4-2, με δύο κυνηγούς και εμένα αυτό με αρέσει. Η αντίπαλη άμυνα να αισθάνεται δύο κυνηγούς, όχι να έρχεται από πίσω κάποιος. Ο καλός προπονητής πρέπει να έχει και τύχη, πιστεύω ότι στις τελευταίες ομάδες που πήγε ήταν θέμα ατυχίας. Πρέπει να ταιριάξει και στην χημεία της ομάδας. Προσέχει την άμυνα του, έχει τους δύο… κόφτες που είναι και μπαλαδόροι, όπως για παράδειγμα ο Φερνάντες που είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Εφόσον έχει και τους παίκτες που μπορούν να παίξουν τα συστήματα του μπορεί να τα καταφέρει» ενώ συμπλήρωσε για παίκτες του Άρη: «Ο Αμπρέου είναι καλός παίκτης, «κίνδυνος θάνατος» για τους αντιπάλους. Δεν πρέπει να βγαίνει έξω από την περιοχή και να μοιράζει… παιχνίδι. Ο Κάμπορα δεν είναι μέγεθος Κόκε ή Αμπρέου, αλλά μπορεί να βοηθήσει και έχει το γκολ. Ο Κόκε δεν είναι ο… παλιός, μου φαίνεται παράλογο να τον περιφέρεις στις άκρες να κουβαλάει την μπάλα, δεν μπορεί να το κάνει. Δεν το κάνεις απλά για να τον βολέψεις. Ο Χαβίτο για παράδειγμα όπως τον βλέπω είναι ένας παίκτης ψυχολογίας, αν δεν του μιλήσεις για να τον βοηθήσεις, θα χάνει τα γκολ που έχασε με την Καβάλα. Μοιράζει την μπάλα, κόβει επίσης. Επίσης καλοί είναι οι Νασούτι αλλά και Κουλουχέρης».
Επίσης μίλησε και για τον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ: «Επίσης ο Ηρακλής έχει εξαιρετικό υλικό, είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών. Επίσης και ο ΠΑΟΚ δεν είναι ο περσινός, είναι καλύτερος. Ο Σάντος έχει την φιλοσοφία να πετύχει ένα γκολ και να μην δεχθεί, να παίξει με το 1-0. Όλες οι ομάδες της Θεσσαλονίκης είναι μεγάλες αλλά πρέπει να συνοδεύονται τα αποτελέσματα με την επιτυχία. Επιτυχία είναι το Κύπελλο, είναι η συμμετοχή στην Ευρώπη. Αυτό το βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη, οι περισσότερες ομάδες ψάχνουν το αποτέλεσμα. Με εξαίρεση την Αγγλία, ο Βενγκέρ έχει δώσει πολλά λεφτά για μεταγραφές αλλά με βάση τους τίτλους που έχει κερδίσει είναι δυσανάλογα. Και μετά αν σταματήσει θα τον κάνουν τεχνικό διευθυντή, μετά Σερ».
Μιλώντας για τον νεαρό Βέλλιο: «Ο Βέλλιος είναι καλός παίκτης, έχε τεχνική. Είναι επιθετικός περιοχής, αμέσως είδε την μπάλα με την μία σούταρε και έκανε γκολ» ενώ τόνισε επίσης για παίκτες του ΠΑΟΚ: «Ο Παπάζογλου είχε ξεκινήσει με καλές προδιαγραφές στον Άρη, ίσως με τον τραυματισμό του έμεινε πίσω και θέλει δουλειά. Ο Μουσλίμοβιτς είναι έμπειρος επιθετικός, έδειξε πέρυσι καλά στοιχεία. Φέτος βλέπουμε έναν διαφορετικό Μουσλίμοβιτς, δεν ξέρω τι φταίει. Ο Βιειρίνια έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, είναι διεισδυτικός, μπορεί να πασάρει και κάνει γκολ. Χώνεται μέσα στο… γκολ. Ο Κουτσιανικούλης έκανε… παπάδες στον Εργοτέλη και στον ΠΑΟΚ δεν τον βλέπουμε αυτόν, σαν να ήρθε ο… αδελφός του. Έχει στοιχεία που δεν βλέπουμε στον ΠΑΟΚ, ντρίμπλα, σουτάρει. Όπως και ο Παπάζογλου, ίσως να τον επηρέασε ο τραυματισμός του, η αλλαγή που πήγε στον ΠΑΟΚ από τον Άρη. Αλλά είναι και θέμα ψυχολογίας, δεν είναι μόνο να ξέρεις ποδόσφαιρο».
Τέλος σε ερώτηση για την γνωστή διαφήμιση που έγινε με βάση δική του αντίδραση σε αγώνα είπε με χιούμορ: «Θα πάω να ζητήσω ποσοστά».

Παραιτήθηκε ο Θανόπουλος από τη Σούπερ Λιγκ


O πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Νίκος Θανόπουλος. Την Τετάρτη το προανήγγειλε και την Πέμπτη το έκανε πραγματικότητα. Ο Νίκος Θανόπουλος ουσιαστικά αποτελεί παρελθόν από την προεδρία της Σούπερ Λίγκας. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ γνωστοποίησε στους υπόλοιπους εκπροσώπους της διοργανώτριας αρχής ότι δεν θέλει να συνεχίσει στη θέση αυτή, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα καθώς το ίδιο θέλει να γίνει και με την Ένωση... Όπως χαρακτηριστικά τους ζήτησε «πρέπει να βρεθεί αντικαταστάτης μου, γιατί όπως γνωρίζεται έχω παραιτηθεί και από την ΑΕΚ. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι θα φύγω από την ΑΕΚ αμέσως, αλλά όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύεις με τον Χαράλαμπο Κοζώνη».

Το διοικητικό συμβούλιο θα αποφασίσει για το πότε θα διενεργηθούν, ενώ φυσικά θα πρέπει να υποβληθούν και υποψηφιότητες. Ο Γιώργος Μποροβήλος, πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, αναμένεται να είναι υποψήφιος, χωρίς να αποκλείονται και οι εκπλήξεις, είτε από τον Κωνσταντίνο Τσακίρη, είτε από τις ομάδες της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας.

Έτοιμος ο Τρεζεγκέ!

trezeguet.jpgΟ Νταβίντ Τρεζεγκέ ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν και μετά από μια εβδομάδα
επιστρέφει στις προπονήσεις της Γιουβέντους,

Ο Γάλλος φορ που μετά την αναμέτρηση με την Αταλάντα τραυματίστηκε τέθηκε ξανά στην διάθεση του Τσίρο Φεράρα και μάλιστα θα έχει όλο τον χρόνο δικό του ώστε να επιστρέψει απόλυτα έτοιμος, όντας ευνοημένος από την διακοπή του πρωταθλήματος.

Χτίζει νοσοκομείο ο Ντρογκμπά!

drogba_goal.jpgΜπορεί οι μισθοί και τα συμβόλαια ορισμένων παικτών να.... προκαλούν, ωστόσο υπάρχουν ποδοσφαιριστές που με τις ενέργειες τους συγκεντρώνουν τα εύσημα και την αγάπη του κόσμου. Ο Αντρέι Σεφτσένκο έχει διαθέσει περισσότερα από 5 εκ. δολάρια για χτίσιμο νοσοκομείων, και σε αυτό τον ακολούθησε και ο Ντιντιέ Ντρογκμπά. Η πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού, Αμπιτζάν θα έχει νέο νοσοκομείο και αυτό θα οφείλεται στον φορ της Τσέλσι.


«Όταν επισκέφθηκα ένα νοσοκομείο στο Αμπιτζάν, σοκαρίστηκα από τις άθλιες συνθήκες που αντίκρισα. Στον κόσμο των πολλών ανίατων ασθενειών, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να πεθάνουν από διαβήτη επειδή δεν είναι αρκετή η ποσότητα ινσουλίνης. Γι 'αυτό αποφάσισα να επενδύσω μέρος των κερδών στην κατασκευή νέου νοσοκομείου» τόνισε ο Ντρογμπά, ο οποίος και θα διαθέσει περίπου 5 εκ. δολάρια.

Απέρριψαν την αναβολή

mpalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.jpgΗ αρμόδια επιτροπή της ΕΠΑΕ απέρριψε το αίτημα του Αιγάλεω και της Καλαμάτας για αναβολή των παιχνιδιών λόγω του ιού της γρίπης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΑΕ αναφέρει "Κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' & Γ' Εθνικής Κατηγορίας, δεν έκανε δεκτό το αίτημα των ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ και ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ για αναβολή των αγώνων τους, που έχουν προγραμματισθεί για τις 14/11/2009 και 16/11/2009 αντίστοιχα".

Tenorio...Στοίχημα...

Καλησπέρα.



Επιλογή μου σε μονό αποδεκτό παιχνίδι το διπλό(μπόμπα) της Γκροσέτο, τοπικό ντέρμπι το παιχνίδι για τον τρίτο γύρο του κυπέλλου Ιταλίας,απουσίες παικτών στους γηπεδούχους πού είναι και σε κακή φόρμα, οι φιλοξενούμενοι είναι σε θέση να παρατάξουν την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα..Δίνω τύχη στο διπλό ...της ΓΚΡΟΣΕΤΟ....


Στο ΚΟΝΓΣΒΙΝΓΚΕΡ - ΣΑΡΠΣΜΠΟΡΓΚ Δεύτερος επαναληπτικός της β' φάσης των πλέι οφ ανόδου. Στο πρώτο παιχνίδι: Σάρπσμποργκ - Κονγκσβίνγκερ 3-2.

Ο νικητής προβιβάζεται στην Τιπελίγκεν. Ισχύει ο κανονισμός των εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

Ισως να αξίζει ο άσσος σε τιμή 1,95 λόγω κυρίως της πολύ δυνατής έδρας των γηπεδούχον αφού
μετρούν 10 νίκες !! σε 12 αγώνες !! εντός έδρας....


Η Κίτο νομίζω έχει πιθανότητα νίκης παρα την πολύ κακή παράδοση των ομάδων απο το Εκουαδόρ
μέσα στην Ουρουγουάη... Πρώτος ημιτελικός του Κόπα Σουνταμερικάνα, ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ....Στο 76.609 θέσεων «Σεντενάριο» του Μοντεβιδέο. Δεν είναι η φυσική έδρα της Ρίβερ, αλλά εκεί δίνει τα διεθνή της παιχνίδια.....Με σύμμαχο το υψόμετρο κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της Βελέζ με 2-1 και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Μία επιτυχία καθόλου τυχαία για την ισχυρή και πολύ φιλόδοξη Λίγκα ντε Κίτο, που θέλειι να σπάσει και την παράδοση πού θέλει να χάνει κάθε φορά που παίζει στην Ουρουγουάη....σε ουδέτερη έδρα το σημερινό παιχνίδι...θα ρισκάρω στο διπλό...

Επιμέλεια-Tenorio

Καλό απόγευμα τα σέβη μου....

Ντελ Πιέρο: «Μπορώ να πάω Μουντιάλ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δεν βλέπει την ώρα να επιστρέψει ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο και ονειρεύεται Μουντιάλ! Ο Ιταλός διεθνής έχει απουσιάσει από το μεγαλύτερο διάστημα της φετινής σεζόν, η εξέλιξη της οποίας φυσιολογικά δεν θα του επέτρεπε να κάνει όνειρα για Μουντιάλ. Ομως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον Ντελ Πιέρο.

Παρά το γεγονός ότι δήλωσε πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι τα 40 του, κλήθηκε για τελευταία φορά στην Εθνική ομάδα στο παιχνίδι της προκριματικής φάσης με τη Γεωργία στις 10 Σεπτεμβρίου 2008.

Ομως, αυτό δεν τον πτοεί και δηλώνει έτοιμος να ξαναπάει στο Μουντιάλ.

«Εγώ στη Νότια Αφρική; Έχω πάει αλλά θα ήθελε να πάω ξανά. Νιώθω ακόμα ότι είμαι μέλος της ομάδας», δήλωσε ο ποδοσφαιριστής.

Η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση αναμένεται να γίνει στο προσεχές παιχνίδι της Γιουβέντους με την Ουντινέζε και ανυπομονεί να φορέσει ξανά τη φανέλα των «μπιανκονέρι».

«Πρέπει να αποθεραπευτούν οι τραυματίες και να προκριθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά θα σκεφτούμε το παιχνίδι με την Ίντερ», κατέληξε ο Ντελ Πιέρο.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. - 4 αγωνιστικές στον σερ Αλεξ!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με αποκλεισμό τεσσάρων αγωνιστικών και πρόστιμο 20.000 λιρών Αγγλίας, τιμωρήθηκε ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον, για τα απρεπή σχόλια του, για τη φυσική κατάσταση του διαιτητή Άλαν Γουέλι.

Ο Σκωτσέζος τεχνικός δεν θα καθίσει στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τα επόμενα δυο ματς, καθώς οι άλλες δυο αγωνιστικές της τιμωρίας είναι με αναστολή μέχρι το τέλος της επόμενης σεζόν. Κάτι που σημαίνει πως η επιπλέον τιμωρία θα ενεργοποιηθεί αυτόματα, αν κριθεί ένοχος για οποιαδήποτε παρόμοια κατηγορία.

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, απολογήθηκε σε τετραμελή επιτροπή της Αγγλικής ομοσπονδίας, απάντησε στις ερωτήσεις σχετικά με το επεισόδιο. «Κάθε μέλος της επιτροπής σέβεται τον Φέργκιουσον για τις επιτυχίες και το έργο του , αλλά έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες για τα όσα καταλόγισε στον διαιτητή. Δεν έπρεπε να πει ποτέ αυτά τα οποία είπε», τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής Πίτερ Γκρίφιθς.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΡΕΑΛ Μ. - Το ντέρμπι στους κινηματογράφους


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε μία πρωτόγνωρη κίνηση αποφάσισε να προχωρήσει η εταιρεία Mediapro, που έχει τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης του ισπανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Χάουμε Ρούρες, αποφασίστηκε να προβληθεί «ζωντανά» σε κινηματογραφικές αίθουσες το μεγάλο ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ, που είναι προγραμματισμένο για τις 29 Νοεμβρίου.

Το "κλάσικο" θα προβληθεί σε συγκεκριμένες αίθουσες, τελευταίας τεχνολογίας, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλάθλους να ζήσουν την εμπειρία παρακολούθησης ενός αγώνα στη μεγάλη οθόνη και με τις ηχητικές εγκαταστάσεις μίας κινηματογραφικής αίθουσας.

Οι φίλαθλοι που θα θελήσουν να δουν στον κινηματογράφο τον αγώνα θα πληρώσουν το κανονικό εισιτήριο που θα πλήρωναν για να δουν μία ταινία, προσθέτει η Mediapro.

«Καλός ο Τζιόλης, αλλά...»

tziolisss.jpgΟ τεχνικός διευθυντής της Εσπανιόλ Ραμόν Πλάνας αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε στην Βαρκελώνη με τον διευθυντή ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού Κώστα Αντωνίου. Επλεξε το εγκώμιο του Τζιόλη, αλλά πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν ενδιαφέρεται η Εσπανιόλ για τον διεθνή μέσο και ότι αποτελεί μια «καλή ιδέα για το μέλλον...». Επίσης αναφέρθηκε στη συνεργασία της Εσπανιόλ με το «τριφύλλι».

Συγκεκριμένα ο Ραμόν Πλάνας σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ τόνισε:


Αναλυτικά τα όσα ισχυρίστηκε:

«Με τον Παναθηναϊκό διατηρούμε εξαιρετικές σχέσεις. Δεν υπάρχει προς το παρών καμία συμφωνία».

-Ο Παναθηναϊκός σας πρότεινε τον Αλέξανδρο Τζιόλη και τον Σίλβα Κλέιτον. Τι γνώμη έχετε για τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές;

«Και οι δύο είναι καλοί παίκτες. Τόσο ο Τζιόλης όσο και ο Κλέιτον. Θεωρώ πως ο Τζιόλης είναι καλύτερος. Ποδοσφαιριστής με παραστάσεις στο Γερμανικό Πρωτάθλημα και την Βέρντερ Βρέμης, στέλεχος της εθνικής ομάδας της χώρας σας».

-Η Εσπανιόλ ενδιαφέρεται για τον Τζιόλη;

«Όχι… Δεν θα το έλεγα ακριβώς έτσι. Δεν μπορώ να σας πω ό,τι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από πλευράς μας, ωστόσο η περίπτωση του αποτελεί μια καλή ιδέα για το μέλλον».

-Συναντηθήκατε με τον Κώστα Αντωνίου. Τι ειπώθηκε;

«Συντηρώ καλές σχέσεις με τον Κώστα Αντωνίου. Μιλήσαμε για ζητήματα ποδοσφαίρου, για ποδοσφαιριστές, ανταλλάξαμε απόψεις για τον τρόπο εργασίας της Εσπανιόλ, για τον τρόπο εργασίας του Παναθηναϊκού. Θεωρώ πως και οι δύο σύλλογοι, βαδίζουν σε μια παρόμοια νοοτροπία».

-Μπορεί να υπάρξουν μετακινήσεις ποδοσφαιριστών από την Εσπανιόλ στο «τριφύλλι» και αντίστροφα;

«Δεν το αποκλείω. Μπορεί να δείτε παίκτες της Εσπανιόλ στον Παναθηναϊκό και το αντίστροφο. Άλλωστε ο Παναθηναϊκός διαθέτει ποδοσφαιριστές ικανούς να αγωνιστούν σε ψηλό επίπεδο. Για παράδειγμα τον Μάντζιο, τον Σαλπιγγίδη, τον Τζιόλη, τον Βύντρα. Αρκετούς και καλούς ποδοσφαιριστές».

Ο κ. Αντωνίου πραγματοποίησε και άλλες επαφές πέραν της Εσπανιόλ;

«Εκτός από την Εσπανιόλ είχε και επικοινωνία με την ομάδα της Χετάφε. Προς το παρών σε επίπεδο καλών σχέσεων. Η ποδοσφαιρική αγορά «ανοίγει» τον Γενάρη, συνεπώς οι μέχρι στιγμής επαφές είναι απλώς διευκρινιστικές».

Ξύλο μεταξύ κοριτσιών σε αγώνα λυκείου!


Γυναικείο ποδόσφαιρο Πρόσφατα ένας ποδοσφαιρικός αγώνας γυναικών, μετατράπηκε σε κατς στο Μεξικό. Μάλλον τα κορίτσια του λυκείου ζήλεψαν τη... δόξα των αθλητριών της BYU και της Νew Mexico καθώς σε σχολικό αγώνα εκτυλίχθηκαν απίστευτες σκηνές βίας, που εξαπλώθηκαν ακόμα και στις εξέδρες!

Ετσι...........Απλα......................

Πολύ ευέλικτη αυτή η Εθνική...

ΣΙΕΝΑ: Ανέλαβε ο Μπερέτα

Η διοίκηση της Σιένα ανακοίνωσε σήμερα την πρόσληψη του Μάριο Μπερέτα, ο οποίος θα πάρει την θέση του Μάρκο Τζιαμπάολο. Ο σύλλογος από την Τοσκάνη, είχε προσωρινά τις δύο τελευταίες εβδομάδες τον προπονητή της ομάδας νέων, Μάρκο Μπαρόνι, στη τεχνική της ηγεσία και από σήμερα αναλαμβάνει τα ηνία ο Μπερέτα, ο οποίος ήταν στο πάγκο της ομάδας και την περίοδο 2006-07.

Ηγέτης ο Μαντζιάρης

kozani.jpgΔεν ήταν απλά η νίκη που έφερε χαμόγελα αισιοδοξίας και ικανοποίησης στην Κοζάνη (0-1 με τον ΠΑΟΝΕ), αλλά πολύ περισσότερο η εμφάνιση των παικτών του Βασίλη Παπαδόπουλου.

Σε ένα εξαιρετικά κομβικό σημείο του πρωταθλήματος, όπου η Κοζάνη είχε να αγωνιστεί σε δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, Τετάρτη και Κυριακή σε Νέους Επιβάτες και Γρεβενά, ήρθε το πρώτο φετινό διπλό, που κρατά την ομάδα σταθερά στη μέση της βαθμολογίας. Με ηγέτη τον Φώτη Μαντζιάρη, οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει τον αγώνα νωρίτερα, αφού χάθηκαν κλασικές ευκαιρίες, ωστόσο απειλήθηκαν και στη φάση που ο ΠΑΟΝΕ είχε δοκάρι. Τέλος καλό, όλα καλά όμως, αφού έστω και στο 88΄ με τον Κλάζογλου ήρθε το διπλό. Για την ομάδα της Δυτικομακεδονικής πρωτεύουσας ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα, αφού παίζει Κυριακή στα Γρεβενά, Τετάρτη με τη Θέρμη και ξανά Κυριακή με την Επανομή. Είναι φανερό, όμως, ότι υπάρχει αυτοπεποίθηση και παραμένοντας προσγειωμένοι, συνεχίζουν την προετοιμασία τους για το γειτονικό κυριακάτικο ντέρμπι.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

ios.jpgΜπορεί η Ουκρανία να πλήτεται από τη νόσο των χοίρων, αλλά ο πρόξενος της Ελλάδος στη χώρα εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τους φόβους που υπάρχουν λόγω της πανδημίας που έχει πάρει η γρίπη στη συγκεκριμένη χώρα. Την ερχόμενη Τετάρτη η Εθνική Ελλάδος θα φιλοξενηθεί στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας για τον δεύτερο αγώνα μπαράζ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής και υπήρχε έντονη ανησυχία.

Αναλυτικά τα όσοα δήλωσε ο πρόξενος της Ελλάδος, Κώστας Κοδέλλας, στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

«Τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Τις πρώτες ημέρες υπήρχε πανικός, τώρα έχει επέλθει ηρεμία και πολύ λιγότερα κρούσματα. Στο Ντόνετσκ δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα, σε αντίθεση με τη δυτική Ουκρανία. Βρίσκομαι συνέχεια σε επικοινωνία με την ΕΠΟ. Θα τηρηθούν τα γνωστά μέτρα που πρέπει να τηρούμε όλοι μας. Είναι τα συνήθη για όλους. Καθαριότητα και καλή φυσική κατάσταση. Δεν υπάρχει σοβαρός λόγος ανησυχίας και είμαι σίγουρος πως η Εθνική μας ομάδα θα τα πάει πολύ καλά», τόνισε.

Όσο για την κινδυνολογία περί επιδημίας πνευμονικής πανώλης στην Ουκρανία, ανέφερε: «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Πολλά ακούγονται, αλλά δεν υπάρχει κάτι επιβεβαιωμένο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι εδώ με στελέχη του και μας ενημερώνει συνέχεια».

Ένας Σλοβάκος για τον Ολυμπιακό

mucha_osfp.jpgΣτη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού φέρνει γαλλικό δημοσίευμα τον Σλοβάκο τερματοφύλακα, Γιαν Μούσα. Ο 26χρονος πορτιέρο αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στην Λέγκια Βαρσοβίας και βρίσκεται στο στόχαστρο τόσο των πρωταθλητών Ελλάδας όσο και της Ρεν που θέλει να βρει τον αντικαταστάτη του Ντουζέ.


«Ο Γιαν Μούσα, τερματοφύλακας της Λέγκια Βαρσοβίας, δεν αφήνει αδιάφορο τον Ολυμπιακό Πειραιώς», αναφέρει χαρακτηριστικά το εν λόγω δημοσίευμα της ιστοσελίδας football365.fr.

Ο Μούσα είναι διεθνής με την Εθνική Σλοβακίας, έχοντας οκτώ συμμετοχές. Στην Λέγκια, αγωνίζεται ως βασικός τα τελευταία δύο χρόνια, αρπάζοντας την ευκαιρία που του δόθηκε όταν αποχώρησε ο Φαμπιάνσκι για την Άρσεναλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει πως την περασμένη εβδομάδα η λονδρέζικη ομάδα έστειλε σκάουτερ για να δει τον 26χρονο τερματοφύλακα στο ντέρμπι με την Βίσλα.

Βρέθηκε στην Αλβανία το κλεμμένο αυτοκίνητο του Γκατούζο!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στα Τίρανα βρέθηκε το αυτοκίνητο του Τζενάρο Γκατούζο, που είχε κλαπεί στο Μιλάνο το 2006! Η αλβανική αστυνομία συνέλαβε ένα άτομο όταν διαπίστωσε ότι το πολυτελές Jeep που οδηγούσε ήταν κλεμμένο.

Μέτα τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για το κλεμμένο αμάξι του μέσου της Μίλαν. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το όχημα έχει κατασχεθεί, αλλά αυτό που δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί είναι αν το άτομο που έχει συλληφθεί είναι μέλος κάποιας συμμορίας ή αν τον ξεγέλασαν κάποιοι πουλώντας του το κλεμμένο Jeep.

Ο Γκατούζο δεν έχει ακόμα σχολιάσει το γεγονός, ενώ παραμένει τραυματίας και δεν έχει συμπεριληφθεί στην αποστολή της εθνικής Ιταλίας για το φιλικό του Σαββάτου με αντίπαλο την Ολλανδία.

Μετάθεση της 4ης αγωνιστικής της Α1



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τη μετάθεση της 4ης αγωνιστικής της Α1 κατά μία εβδομάδα ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ, καθώς λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των μελών του ΠΣΑΚ, δεν θα ήταν δυνατό να διεξαχθούν αγώνες. Έτσι οι αναμετρήσεις που ήταν προγραμματισμένο να γίνουν αυτό το σαββατοκύριακο, θα γίνουν το επόμενο (21-22 Νοεμβρίου).

Η απόφαση αυτή μεταφέρει-εκτός απροόπτου-την πέμπτη αγωνιστική της Α1 για το σαββατοκύριακο 27/28 Νοεμβρίου, πράγμα που σημαίνει πως συμπίπτουν τα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, με γηπεδούχους τους «ερυθρόλευκους». Μπορεί μετακίνηση οπαδών να μην υπάρχει και στα δύο ματς, ωστόσο οι ανάγκες για αστυνόμευση είναι μεγάλες και είναι αμφίβολο αν οι αρχές θα εγκρίνουν τη διεξαγωγή των δύο αγώνων την ίδια ημέρα(Κυριακή, όπως είχε προγραμματιστεί), έστω και με κάποιες ώρες διαφορά.

Η διεξαγωγή του μπασκετικού ντέρμπι το Σάββατο 27/11 είναι αδύνατη, καθώς δύο ημέρες πριν ο Ολυμπιακός αναμετράται με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι. Πιο εφικτή θα ήταν η διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού ντέρμπι μία ημέρα πριν, μιας και οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονται με την Άλκμααρ στην Ολλανδία την Τρίτη 24/11. Ο τελευταίος λόγος ανήκει στα αρμόδια όργανα (Σούπερ Λίγκα και ΕΣΑΚΕ), καθώς και στην αστυνομία.

Γρίπη και στον Ολυμπιακό Βολου

osfp_volou.jpgΗ Β΄ εθνική νοσεί από τη νέα γρίπη καθώς μετά της Καλαμάτα και το Αιγάλεω σειρά πήρε ο Ολυμπιακός Βόλου ώστε να βγάλει ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι τέσσερις παίκτες των Θεσσαλών παρουσίασαν συμπτώματα του ιού της γρίπης και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο. Ο λόγος για τους Μόνχε, Καμπάνταης, Κολίτσι και Πλιάγκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
« Συμπτώματα με τον ιό της νέας γρίπης παρουσίασαν ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου, οι οποίοι για προληπτικούς λόγους απομονώθηκαν από την ομάδα και πήγαν στο Νοσοκομείο του Βόλου για περαιτέρω εξετάσεις και συγκεκριμένα οι ποδοσφαιριστές Μόνχε, Καμπάνταης, Κολίτσι, Πλιάγκας, οι οποίοι και θα απέχουν από τις επόμενες προπονήσεις, καθώς και από την αποστολή με το Αιγάλεω».

Ένα μήνα εκτός Μπεναγιούν και Ριέρα

benayoun2.jpgΕίναι που είναι χάλια η Λίβερπουλ, οι τραυματισμοί της έλειπαν. Οι «κόκκινοι» δεν θα μπορούν να υπολογίζουν για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες τόσο τον Γιόσι Μπεναγιούν όσο και τον Άλμπερτ Ριέρα.

Οι δύο μέσοι της αγγλικής ομάδας δεν μπορούν να είναι στην διάθεση του Ράφα Μπενίτεθ για τον επόμενο μήνα και προστέθηκαν στη λίστα των απουσιών μαζί με τους Φερνάντο Τόρες, Στίβεν Τζέραρντ και Ντάνιελ Άγκερ. Ο Ισραηλινός και ο Ισπανός θα χάσουν το παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ με την Μάντσεστερ Σίτι αλλά και τα δύο εναπομείναντα ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ρονάλντο: "Είμαι χοντρός..."


Ρονάλντο..... Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό "Globo" παραχώρησε ο Ρονάλντο. Το φαινόμενο εξέφρασε την έντονη επιθυμία του να βρίσκεται στο ρόστερ της εθνικής Βραζιλίας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, παραδέχτηκε ότι αυτή τη στιγμή είναι... χοντρός, τονίζοντας όμως ότι οι κάμερες του προσθέτουν τουλάχιστον τρία κιλά!

"Αυτή τη χρονική στιγμή, δηλαδή σήμερα, δεν θα καλούσα τον εαυτό μου στην εθνική ομάδα. Θα καταβάλω μεγάλη προσπάθεια για να συμβεί κάτι τέτοιο όμως. Ισως τη μεγαλύτερη που έχω κάνει στην καριέρα μου. Είμαι διατεθειμένος να κάνω τα πάντα για να βρεθώ στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής το καλοκαίρι του 2010.

Είναι μεγάλη χρονιά η φετινή για την ομάδα μου, την Κορίνθιανς και θέλουμε να τα πάμε καλά τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Σκοπεύω να βοηθήσω σε αυτό. Αυτή τη στιγμή ναι, είμαι χοντρός. Όμως πρέπει να ξέρετε ότι οι κάμερες μου προσθέτουν τουλάχιστον τρία κιλά. Οποτε σκεφτείτε ότι η τηλεόραση με δείχνει περισσότερο υπέρβαρο από ότι πραγματικά είμαι"
, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ρονάλντο.

Άιντραχτ και Χέρτα για Γκέκα

gekas-fanis-5.jpgΜπορεί στη Λεβερκούζεν ο Φάνης Γκέκας να μην αγωνίζεται, αφού ο Γιούπ Χάινκες δε του δίνει ευκαιρίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αρεστός σε άλλες ομάδες. Ήδη Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Χέρτα Βερολίνου έχουν βάλει στο μάτι τον Έλληνα διεθνή επιθετικό στον οποίο βλέπουν τον ιδανικό παίκτη που θα λύσει το επιθετικό τους πρόβλημα.

Η ομάδα της Φρανκφούρτης βρίσκεται σε αναζήτηση επιθετικού μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Γιάννη Αμανατίδη, ενώ η Χέρτα από την πλευρά της μετά τις αποχωρήσεις των Βορονίν και Πάντελιτς δεν έχει ενισχυθεί στη συγκεκριμένη θέση κάτι που φαίνεται και από τη τελευταία θέση στην βαθμολογία.

Ο 29χρονος άσος δεσμεύεται με συμβόλαιο από τη Λεβερκούζεν ως το 2011 και ενδεχομένως να παραχωρηθεί δανεικός εφόσον δεν αγωνίζεται. Φέτος έχει μόλις έξι συμμετοχές και 128 λεπτά παρουσίας στο γήπεδο στην Bundesliga, ενώ με την επιστροφή του Πάτρικ Χέλμες έπειτα από τον τραυματισμό του οι ευκαιρίες του αναμένεται να γίνουν ακόμη λιγότερες, αφού βασικό επιθετικό δίδυμο στις "ασπιρίνες" είναι οι Κίσλινγκ και Ντερντιγιόκ.

Δίπλα στον ΠΑΟΚ ο Ζαγοράκης

zagor_proponitiko.jpg"Εγγυητής" της ενότητας στον Δικέφαλο του Βορρά είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος προσκάλεσε τον πρόεδρο Ζήση Βρύζα και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης σε δείπνο, προκειμένου να μιλήσουν για θέματα που αφορούν τον σύλλογο και παράλληλα να εξασφαλιστεί η ενότητα στις τάξεις του ΠΑΟΚ.

Κοινό δείπνο στα επτά μέλη του νυν διοικητικού συμβουλίου και τον Ζήση Βρύζα λοιπόν, παρέθεσε χθες ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι άπαντες στον Μακεδονικό σύλλογο πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα, ώστε ο ΠΑΟΚ να φτάσει εκεί που τον ονειρεύεται ο κόσμος του, στην κορυφή.

Ο Ζαγοράκης στάθηκε στο γεγονός, ότι παρά την αποχώρησή του από τα διοικητικά της ομάδας θα είναι δίπλα στην προσπάθεια των νυν στελεχών του ΠΑΟΚ και θα βοηθήσει τον σύλλογο να ολοκληρώσει την δημιουργία του αθλητικού κέντρου, το οποίο αποτελεί... "μεράκι" και μεγάλη επιθυμία όλων των φίλων του συλλόγου.

Μέσα από αυτή την συνάντηση ταυτίστηκε η ενότητα και η προσπάθεια όλων να προχωρήσουν μαζί για το καλό του Δικεφάλου, αφού Βρύζας, Βιολίδης και υπόλοιπα διοικητικά στελέχη "ασπάστηκαν" τις α

Γκούτι: «Μου αρέσει να ξενυχτάω»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Τεταμένη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση ανάμεσα στον Γκούτι και στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο μέσος της «βασίλισσας» τόνισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει συμπεριφορά κάτι που πιθανόν να τον οδηγήσει στην έξοδο του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», μετά από 14 χρόνια παρουσίας του στον ισπανικό σύλλογο. «Μου αρέσει να διασκεδάζω τη νύχτα με τους φίλους μου. Όταν φτάσω εξήντα ετών δε θα θέλω να πηγαίνω στις ντίσκο ως τις έξι το πρωί, τώρα είναι ο καιρός να το κάνω», φέρεται να τόνισε ο 33χρονος διεθνής.

Παράλληλα ο παίκτης των «μερένχες» αναφέρθηκε και στην κόντρα που έχει με τον προπονητή του Μανουέλ Πελεγκρίνι, γεγονός που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο πιθανό διαζύγιο του με την ομάδα της Μαδρίτης. «Είναι δύσκολη κατάσταση και για τους δυο μας. Κάποιοι μάλλον δεν καταλαβαίνουν τις αξίες της Ρεάλ».

Λίβερπουλ: Στο στόχαστρο ο Φαν Ντερ Φάαρ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Λίβερπουλ βρίσκεται ενόψει της περιόδου του Ιανουαρίου, ο Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ.

Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, ο προπονητής των "κόκκινων", Ράφα Μπενίτεθ εξετάζει την περίπτωση του Ολλανδού άσου της Ρεάλ Μαδρίτης ο οποίος δεν υπολογίζεται από την τεχνική ηγεσία της "Βασίλισσας" και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα αποχωρήσει από την ομάδα στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Η Λίβερπουλ επιθυμεί την απόκτηση του με τη μορφή δανεισμού τον Ιανουάριο και οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι. Ο Ολλανδός πάντως βρίσκεται και στην λίστα της Τσέλσι και της Έβερτον.

Πρόβλημα με το γήπεδο στην Λάρισα;

ael-erga3a.jpgΑνησυχία φαίνεται να υπάρχει στην Λάρισα, σχετικά με το νέο γήπεδο του συλλόγου, αφού οι άνθρωποι της ΑΕΛ έχουν προβληματιστεί, αναφορικά με την χρηματοδότηση του υπό κατασκευή σταδίου.

Συγκεκριμένα ο "ισχυρός" άντρας των "βυσσινί" Κώστας Πηλαδάκης, ανησυχεί για το αν η Πολιτεία θα κάνει πράξει τις δεσμεύσεις της. Ο πρόεδρος της ΑΕΛ είχε αναφέρει σε παλαιότερες δηλώσεις του, πως ο Γιώργος Ορφανός σαν υφυπουργός Αθλητισμού είχε υποσχεθεί, ότι η Πολιτεία θα συμβάλει οικονομικά στο έργο, όμως ο ίδιος λίγες ημέρες αργότερα διέψευσε κάτι τέτοιο τονίζοντας πως απλώς είχε γίνει συζήτηση για την οικονομική ενίσχυση του έργου με 7 εκατ. ευρώ μέσω διαφημιστικού προγράμματος του ΟΠΑΠ.

Επίσης, η αλλαγή κυβέρνησης φαίνεται ότι δυσχαιρένει την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΛ, αφού υποχρεώνει τη διοίκηση των Θεσσαλών, να αρχίσει τις συζητήσεις από μία μηδενική βάση.

Ο Κώστας Πηλαδάκης θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο και τον νέο γενικό γραμματέα αθλητισμού, όποτε αυτός οριστεί, για να διαπιστώσει τις διαθέσεις της νέας κυβέρνησης και υπάρχει αισιοδοξία πως θα εξασφαλιστούν οι πόροι για το σημαντικό έργο.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι τα έργα για την κατασκευή του γηπέδου συνεχίζονται κανονικά όλες αυτές τις ημέρες.

Δεν αποκλείει την επιστροφή

cisse_politika.jpgΟ Τζιμπρίλ Σισέ φιλοξενήθηκε στην αγγλική εφημερίδα «Mirror» για να μιλήσει για την κατρακύλα της Λίβερπουλ. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού εκτός από την αγγλική ομάδα αναφέρθηκε και στην παρουσία του στο τριφύλλι ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στο μέλλον, να αγωνιστεί ξανά στην Πρέμιερ Λιγκ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη «Mirror»:
«Το ξεκίνημα στην Ελλάδα για μένα ήταν δύσκολο, γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο απλό όσο πιστεύουν μερικοί. Πλέον έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είναι καλοί απέναντί μου και ζω μια εντελώς διαφορετική εμπειρία. Όμως ο κόσμος ξέρει πως έχω έναν ιδιαίτερο δεσμό με την Αγγλία και το αγγλικό ποδόσφαιρο. Πέρασα σπουδαίες στιγμές εκεί, η οικογένειά μου βρίσκεται ακόμη στην Αγγλία, άρα θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον».

Για την Λίβερπουλ:
«Δεν θέλω να κρίνω τον προπονητή. Όμως δεν ήθελα να φύγω από τη Λίβερπουλ κι αυτό ισχύει και για άλλους παίκτες. Είχα καλές επιδόσεις στο σκοράρισμα με τη φανέλα της ομάδας και είμαι ακόμη περήφανος για αυτό. Η σχέση μου με τους φιλάθλους ήταν εξαιρετική και με υποδέχτηκαν φανταστικά στις δύο φορές που επέστρεψα στο Άνφιλντ ως αντίπαλος, με τη Σάντερλαντ και τη Μαρσέιγ. Αυτό δείχνει πόσο δυνατή είναι η σχέση μου με τον κόσμο. Εκεί οφείλεται, υποθέτω, σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία του 2005. Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή και μακάρι να επαναληφθεί για τη Λίβερπουλ. Μετά την κατάκτηση του Champions League με τον τρόπο που τα καταφέραμε το 2005, με λυπεί να βλέπω την ομάδα σε αυτή την κατάσταση. Πίστευα πως θα συνέχιζε και θα ήταν ακόμη περισσότερο πετυχημένη, αλλά βρίσκεται σε δύσκολη περίοδο. Αγαπούσα και εξακολουθώ να αγαπώ την ομάδα, έχει πάντα μία θέση στην καρδιά μου. Οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ είναι φανταστικοί και αξίζουν πολλά περισσότερα. Είναι οι καλύτεροι οπαδοί του κόσμου, πάντα υποστηρίζουν την ομάδα».

Για το τι φταίει στη Λίβερπουλ:
«Είναι απλό να δεις τι συμβαίνει. Δεν έχουν το βάθος και το ρόστερ που χρειάζεται μία κορυφαία ομάδα. Χρειάζεσαι περισσότερους από δύο επιθετικούς, χρειάζεσαι τουλάχιστον τέσσερις και πιθανώς κι άλλους παίκτες που να σου προσφέρουν περισσότερες επιλογές. Η Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή διαθέτει τον Τόρες και τον Ενγκόγκ. Τον ξέρω τον Ενγκόγκ και είναι πραγματικά καλός επιθετικός. Ο κόσμος της ομάδας πρέπει να κάνει υπομονή μαζί του, γιατί είναι πολύ ταλαντούχος. Το πρόβλημα όμως είναι πως είναι πολύ νέος και ακόμα μαθαίνει. Επίσης η ομάδα είχε πολλούς τραυματισμούς και είναι θέμα ατυχίας, γιατί πολλές φορές τραυματίστηκαν ο Τζέραρντ και ο Τόρες. Δεν θέλω να υποτιμήσω τους υπόλοιπους παίκτες, αλλά η Λίβερπουλ δεν είναι ίδια χωρίς αυτούς τους παίκτες στη σύνθεσή της. Αυτό θα μπορούσες να το πεις και για άλλες ομάδες που έχουν σημαντικές απώλειες, όμως εκείνες έχουν εναλλακτικές λύσεις. Χωρίς αυτούς τους δύο η Λίβερπουλ δυσκολεύεται να σκοράρει ή να δημιουργήσει ευκαιρίες και αυτό είναι σημαντικό μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει τώρα η ομάδα. Έχει και κακοδαιμονία η ομάδα… Πότε θα ξαναμπεί γκολ σαν κι αυτό της Σάντερλαντ, όπου η μπάλα χτύπησε σε ένα μπαλόνι αλλάζοντας πορεία; Ήταν απίστευτο αυτό που συνέβη».

Κούγιας: "Τρεις παίκτες χαλάνε το κλίμα"


Ο Αλέξης Κούγιας στην εξέδρα Ηταν σχεδόν σίγουρο ότι η "γκέλα" της Παναχαϊκής στην αναμέτρηση με τον Αίαντα Σαλαμίνας θα έφερνε την... έκρηξη του Αλέξη Κούγια. Ο πρόεδρος της πελοποννησιακής ΠΑΕ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την απόδοση ορισμένων παικτών, που είχε ως συνέπεια να χαθούν δύο πολύτιμοι βαθμοί σε ένα ματς που δύσκολα μπορούσε να χαθεί.

"Είναι απαράδεκτο να χάνονται βαθμοί στην Πάτρα. Είμαι πολύ απογοητευμένος κι έχω παράπονα από τους πιο ακριβοπληρωμένους. Δεν είναι δυνατόν να να είναι καλύτεροί μας παίκτες οι Γερασιμόπουλος και Στεργίδης. Υπάρχουν τρεις παίκτες που χαλάνε το κλίμα. Είμαστε σε επαφή με τον προπονητή και υπάρχει ταύτιση απόψεων. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν πως η Παναχαϊκή είναι μεγάλος σύλλογος".

Σε άλλο σημείο, ο Κούγιας τόνισε: "Δέκα χρόνια τώρα η Παναχαϊκή είναι loser! Δεν έχει σχέση αυτή η Παναχαϊκή με την Παναχαϊκή του παρελθόντος. Εδώ υπάρχει γνώση και μεγάλη μαγκιά. Απλά έχουμε πέσει σε απίστευτη κατηγορία. Θέλουμε βοήθεια".

Τα κατάφεραν οι Σπερς


NBA... Μπορούν και χωρίς τα αστέρια τους οι Σπερς... Ο Τιμ Ντάνκαν και ο Τόνι Πάρκερ δεν αγωνίστηκαν, όμως αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να είναι παρόντες οι δύο σούπερ σταρ για να νικήσει η ομάδα του Σαν Αντόνιο.

Ο Ρίτσαρντ Τζέφερσον πέτυχε 29 πόντους και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη επί του Ντάλας με 92-83. Με 29 πόντους και 12 ριμπάουντ ολοκλήρωσε το ματς και ο Ντιρκ Νοβίτσκι για λογαριασμό των φιλοξενουμένων, αλλά με πολύ άσχημα στατιστικά (9 στα 27), όπως και η υπόλοιπη ομάδα.

Στο Ορλάντο, ο ΛεΜπρον Τζέιμς πέτυχε 36 πόντους για λογαριασμό του Κλίβελαντ και οι Καβαλίερς επικράτησαν των Μάτζικ με 102-93. Ο O�Nιλ τελείωσε το ματς με 10 πόντους αλλά κράτησε τον Ντουάιτ Χάουαρντ μακριά από τα καλάθια. Ο Κάρτερ είχε 29 πόντους και ο Χάουαρντ μόνο 11.

Οι Γιούτα Τζαζ ηττήθηκαν από τους Σέλτικς με 105-86, αλλά ο Κώστας Κουφός πήρε 6 λεπτά συμμετοχής και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο διεθνής σέντερ σημείωσε έξι πόντους και μάζεψε τέσσερα ριμπάουντ.


Συνοπτικά τα αποτελέσματα
Ιντιάνα-Γκόλντεν Στέιτ 108-94
Τορόντο-Σικάγο 99-89
Βοστόνη-Γιούτα 105-86
Ντιτρόιτ-Σάρλοτ 98-75
Νιού Τζέρσεϊ-Φιλαδέλφεια 79-82
Νέα Υόρκη-Ατλάντα 101-114
Μιλγουόκι-Ντένβερ 108-102
Μινεσότα-Πόρτλαντ 84-107
Ορλάντο-Κλίβελαντ 93-102
Χιούστον-Μέμφις 104-79
Σαν Αντόνιο-Ντάλας 92-83
ΛΑ ΚΛίπερς-Οκλαχόμα 79-83
Φοίνιξ-Νέα Ορλεάνη 134-104


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ

Βοστόνη 8-1
Τορόντο 4-4
Φιλαδέλφεια 4-4
Νέα Υόρκη 1-8
Νιου Τζέρσεϊ 0-8

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Μιλγουόκι 4-2
Κλίβελαντ 5-3
Σικάγο 4-4
Ντιτρόιτ 4-4
Ιντιάνα 3-3

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Μαϊάμι 6-1
Ατλάντα 6-2
Ορλάντο 6-3
Σάρλοτ 3-5
Ουάσινγκτον 2-6

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντένβερ 6-3
Πόρτλαντ 6-3
Οκλαχόμα 4-4
Γιούτα 3-5
Μινεσότα 1-8

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
Φοίνιξ 8-1
Λ.Α. Λέικερς 6-1
Σακραμέντο 4-4
Λ.Α. Κλίπερς 3-6
Γκόλντεν Στέιτ 2-5

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντάλας 5-3
Χιούστον 5-3
Σαν Αντόνιο 4-3
Νέα Ορλεάνη 3-6
Μέμφις 1-8

Πέμπτη ήττα για ΠΑΟΚ

paok_omadiki.jpgΟύτε αυτή η φορά ήταν η τυχερή για τον ΠΑΟΚ, στη συνέχεια των υποχρεώσεών του στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στον δεύτερο εντός έδρας αγώνα του, ο Δικέφαλος του Βορρά υπέστη νέα ήττα, αυτή τη φορά από τη Βαγιαδολίδ με 37-27 (23-11 ημιχρ.), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Α' ομίλου.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας μετράνε ως τώρα πέντε ήττες σε ισάριθμα ματς και φυσικά βρίσκονται στην τελευταία θέση του 1ου ομίλου χωρίς βαθμό.

Δεν έκανε λάθος ο Χούντελααρ

huntelaar_milan.jpg Ο Κλας Γιαν Χούντελααρ δεν θεωρεί λάθος την επιλογή του να μετακομίσει από την Ρεάλ Μαδρίτης στη Μίλαν. Ο Ολλανδός επιθετικός δεν έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής στους «ροσονέρι» αλλά ο προπονητής του, του είπε να κάνει υπομονή.

Ο διεθνής πιστεύει ότι δεν θα του έκανε καλό να επιστρέψει πίσω «Είμαστε ακόμα στην αρχή της περιόδου. Με αδίκησε το γεγονός ότι η Μίλαν δεν έπαιζε καλά. Όμως τώρα τα πράγματα πάνε καλά για την ομάδα κάτι που σημαίνει πως δεν ήταν λάθος η επιλογή μου να έρθω εδώ. O προπονητής μου είπε να κάνω υπομονή. Δε θα ήταν λογικό να επιστρέψω σε μια ομάδα από όπου έφυγα πριν από ένα χρόνο».

Νάνι: «Μας βρίζει συνεχώς ο Φέργκιουσον»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Αποκαλυπτικός ήταν ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νάνι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον αγγλικό Τύπο. Ο νεαρός χαφ είπε πως ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων», σερ Άλεξ Φέργκιουσον, είναι πολύ ιδιότροπος άνθρωπος, εκφράζοντας παράλληλα και το παράπονό του για το ότι δεν αγωνίζεται αρκετά.

«Ο Φέργκιουσον είναι περίεργος άνθρωπος. Είναι σκληρός. Εάν όλα πάνε καλά, είναι εντάξει. Αλλά όταν νομίζει πως κάτι πάει στραβά νευριάζει πολύ. Μπορεί να σε επαινεί τη μια στιγμή και την άλλη να σου φωνάζει. Αν έχει συμβεί και σε μένα; Ναι διάολε! Μου είπε ‘’Νάνι, πως μπόρεσες να το χάσεις αυτό;’’ Φωνάζει σε κάποιους παίκτες μπροστά σε όλους. Κανείς δεν ξεφεύγει, όλοι είμαστε το ίδιο. Ο Γκιγκς και ο Νέβιλ υποφέρουν περισσότερο, επειδή έχουν μεγαλύτερη εμπειρία. Μας βρίζει άσχημα συνεχώς».

Για το ότι δεν αγωνίζεται αρκετά φέτος, δήλωσε εμφανώς απογοητευμένος: «Νομίζω πως υπάρχει μία κακοδιαχείριση από τη Γιουνάιτεντ σε αυτό το θέμα, αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος στο πρωτάθλημα. Εγώ δεν έπαιξα στα δύσκολα ματς με Λίβερπουλ, Τότεναμ και Σίτι. Κανείς ‘‘μικρός’’ δεν έπαιξε σε αυτά ματς. Είμαι λίγο στενοχωρημένος γι’ αυτό. Ο κόσμος περιμένει περισσότερα από μένα αλλά δεν είναι εύκολο. Ξέρω πως θα ήταν καλύτερα αν έβαζα περισσότερα γκολ. Μπορώ να προσφέρω θέαμα στο παιχνίδι, αλλά κανείς δεν μου εγγυάται πως θα αγωνιστώ και στο επόμενο ματς. Αυτό σου καταστρέφει την αυτοπεποίθηση».

Παρά τα πολλά παράπονά του, ο Πορτογάλος, όταν ρωτήθηκε για το αν σκέφτεται να αποχωρήσει από τη Γιουνάιτεντ, απάντησε κατηγορηματικά: «Όχι, όχι. Ποτέ δεν σκέφτηκα κάτι τέτοιο».

Ετσι...........Απλα......................

Η 20χρονη Ελέν Τεν Κάτε, κόρη του προπονητή του Παναθηναϊκού

Φήμες για Μαλεζάνι στη Καβάλα

malesani.jpgΜπορεί η Καβάλα να τα πηγαίνει περίφημα ως νεοφώτιστη στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκα, αλλά φαίνεται πως αυτό δεν είναι αρκετό για τον Μάκη Ψωμιάδη ώστε να κρατήσει τον Γιάννη Παπακώστα στη τεχνική ηγεσία της ομάδας. Συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ θέλει να φέρει ένα μεγάλο όνομα στη πόλη και ήδη την ψάχνει στην Ιταλία. Αρχικά είχε "ενοχλήσει" τον Αλμπέρτο Τζακερόνι, αλλά οι υψηλές του απαιτήσεις τον ανάγκασαν να απευθυνθεί σε έναν παλιό γνώριμό μας, τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι.

Η Καβάλα έχει κάνει κρούση στον Ιταλό τεχνικό για το ενδεχόμενο να αναλάβει τα ηνία της ομάδας, με τη διοίκηση της Καβάλας να μην διαψεύδει τις φήμες. Ο ίδιος ο Μαλεζάνι μίλησε στην εφημερίδα «Εξέδρα» χωρίς πάντως να δώσει εξηγήσεις. «Δεν θέλω να σχολιάσω τα δημοσιεύματα. Αν προκύψει κάτι στο μέλλον θα το δούμε», δήλωσε ο άλλοτε προπονητής του Παναθηναϊκού.

Αθλητικός Τύπος 12/11/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport