Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Αναστόπουλος: «Δουλεύει σκληρά ο Κούπερ, μεγάλο όνομα»

Ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis για αρκετά θέματα, αρχικά για την Εθνική ομάδα λέγοντας: «Η Εθνική ομάδα είναι ο… καθρέπτης όλων μας. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αυτό με την Ουκρανία, έτσι όπως τα καταφέραμε γιατί περί κατορθώματος πρόκειται μιας και όταν έγινε η κλήρωση του ομίλου όλοι έλεγαν ότι ούτε με… παραγγελία δεν θα είχαμε τέτοιους αντιπάλους. Η Ουκρανία είναι δύσκολος αντίπαλος, η Εθνική έχει δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει, κάνει… επαγγελματικές νίκες και πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα πετύχουμε και στα μπαράζ. Καθοριστικό είναι το πρώτο παιχνίδι γιατί πρέπει να κερδίσουμε, πρέπει να εμφανιστούμε πανέτοιμοι. Σιχαίνομαι την λέξη συγκεντρωμένοι, αν πάμε πειθαρχημένοι, με την σωστή τακτική, με τους σωστούς παίκτες που είναι οι πιο φορμαρισμένοι, αυτοί που έχουν βγάλει όλα αυτά τα χρόνια τα… κάστανα από την φωτιά, στις προσωπικές μονομαχίες πρέπει να κερδίσουμε για να αποκτήσουμε προβάδισμα για την νίκη» ενώ για την έλλειψη σκόρερ στην Ελλάδα είπε: «Είναι γενικό το φαινόμενο να μην υπάρχουν παίκτες που να βάζουν γκολ σε γενικό βαθμό στην Ευρώπη. Όλοι πάνε στις μεγάλες ομάδες. Όσον αφορά την Ελλάδα φαίνεται ότι έχει… στερέψει η πηγή».
Για την δική του πορεία είπε: «Η παλιά μου ομάδα είναι η Δάφνη Αθηνών που παίζει στα τοπικά, δεν πάω σε μία ομάδα για να παίρνω μεροκάματο, αλλά σε κάποια ομάδα που να έχει προοπτικές και φιλοδοξίες. Οι καλοί δεν χάνονται ποτέ».
Αναφερόμενος στον Έκτορ Ραούλ Κουπερ είπε: «Σαν όνομα ο Κούπερ είναι μεγάλο και δυνατό. Είναι ένας προπονητής που είχα την τύχη να τον δω στην Ίντερ. Δουλεύει πολύ σκληρά, οργανώνει την άμυνα του, δύσκολα οι ομάδες του δέχονται γκολ. Του αρέσει το 4-4-2, με δύο κυνηγούς και εμένα αυτό με αρέσει. Η αντίπαλη άμυνα να αισθάνεται δύο κυνηγούς, όχι να έρχεται από πίσω κάποιος. Ο καλός προπονητής πρέπει να έχει και τύχη, πιστεύω ότι στις τελευταίες ομάδες που πήγε ήταν θέμα ατυχίας. Πρέπει να ταιριάξει και στην χημεία της ομάδας. Προσέχει την άμυνα του, έχει τους δύο… κόφτες που είναι και μπαλαδόροι, όπως για παράδειγμα ο Φερνάντες που είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Εφόσον έχει και τους παίκτες που μπορούν να παίξουν τα συστήματα του μπορεί να τα καταφέρει» ενώ συμπλήρωσε για παίκτες του Άρη: «Ο Αμπρέου είναι καλός παίκτης, «κίνδυνος θάνατος» για τους αντιπάλους. Δεν πρέπει να βγαίνει έξω από την περιοχή και να μοιράζει… παιχνίδι. Ο Κάμπορα δεν είναι μέγεθος Κόκε ή Αμπρέου, αλλά μπορεί να βοηθήσει και έχει το γκολ. Ο Κόκε δεν είναι ο… παλιός, μου φαίνεται παράλογο να τον περιφέρεις στις άκρες να κουβαλάει την μπάλα, δεν μπορεί να το κάνει. Δεν το κάνεις απλά για να τον βολέψεις. Ο Χαβίτο για παράδειγμα όπως τον βλέπω είναι ένας παίκτης ψυχολογίας, αν δεν του μιλήσεις για να τον βοηθήσεις, θα χάνει τα γκολ που έχασε με την Καβάλα. Μοιράζει την μπάλα, κόβει επίσης. Επίσης καλοί είναι οι Νασούτι αλλά και Κουλουχέρης».
Επίσης μίλησε και για τον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ: «Επίσης ο Ηρακλής έχει εξαιρετικό υλικό, είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών. Επίσης και ο ΠΑΟΚ δεν είναι ο περσινός, είναι καλύτερος. Ο Σάντος έχει την φιλοσοφία να πετύχει ένα γκολ και να μην δεχθεί, να παίξει με το 1-0. Όλες οι ομάδες της Θεσσαλονίκης είναι μεγάλες αλλά πρέπει να συνοδεύονται τα αποτελέσματα με την επιτυχία. Επιτυχία είναι το Κύπελλο, είναι η συμμετοχή στην Ευρώπη. Αυτό το βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη, οι περισσότερες ομάδες ψάχνουν το αποτέλεσμα. Με εξαίρεση την Αγγλία, ο Βενγκέρ έχει δώσει πολλά λεφτά για μεταγραφές αλλά με βάση τους τίτλους που έχει κερδίσει είναι δυσανάλογα. Και μετά αν σταματήσει θα τον κάνουν τεχνικό διευθυντή, μετά Σερ».
Μιλώντας για τον νεαρό Βέλλιο: «Ο Βέλλιος είναι καλός παίκτης, έχε τεχνική. Είναι επιθετικός περιοχής, αμέσως είδε την μπάλα με την μία σούταρε και έκανε γκολ» ενώ τόνισε επίσης για παίκτες του ΠΑΟΚ: «Ο Παπάζογλου είχε ξεκινήσει με καλές προδιαγραφές στον Άρη, ίσως με τον τραυματισμό του έμεινε πίσω και θέλει δουλειά. Ο Μουσλίμοβιτς είναι έμπειρος επιθετικός, έδειξε πέρυσι καλά στοιχεία. Φέτος βλέπουμε έναν διαφορετικό Μουσλίμοβιτς, δεν ξέρω τι φταίει. Ο Βιειρίνια έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, είναι διεισδυτικός, μπορεί να πασάρει και κάνει γκολ. Χώνεται μέσα στο… γκολ. Ο Κουτσιανικούλης έκανε… παπάδες στον Εργοτέλη και στον ΠΑΟΚ δεν τον βλέπουμε αυτόν, σαν να ήρθε ο… αδελφός του. Έχει στοιχεία που δεν βλέπουμε στον ΠΑΟΚ, ντρίμπλα, σουτάρει. Όπως και ο Παπάζογλου, ίσως να τον επηρέασε ο τραυματισμός του, η αλλαγή που πήγε στον ΠΑΟΚ από τον Άρη. Αλλά είναι και θέμα ψυχολογίας, δεν είναι μόνο να ξέρεις ποδόσφαιρο».
Τέλος σε ερώτηση για την γνωστή διαφήμιση που έγινε με βάση δική του αντίδραση σε αγώνα είπε με χιούμορ: «Θα πάω να ζητήσω ποσοστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: