Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

ios.jpgΜπορεί η Ουκρανία να πλήτεται από τη νόσο των χοίρων, αλλά ο πρόξενος της Ελλάδος στη χώρα εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τους φόβους που υπάρχουν λόγω της πανδημίας που έχει πάρει η γρίπη στη συγκεκριμένη χώρα. Την ερχόμενη Τετάρτη η Εθνική Ελλάδος θα φιλοξενηθεί στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας για τον δεύτερο αγώνα μπαράζ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής και υπήρχε έντονη ανησυχία.

Αναλυτικά τα όσοα δήλωσε ο πρόξενος της Ελλάδος, Κώστας Κοδέλλας, στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

«Τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Τις πρώτες ημέρες υπήρχε πανικός, τώρα έχει επέλθει ηρεμία και πολύ λιγότερα κρούσματα. Στο Ντόνετσκ δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα, σε αντίθεση με τη δυτική Ουκρανία. Βρίσκομαι συνέχεια σε επικοινωνία με την ΕΠΟ. Θα τηρηθούν τα γνωστά μέτρα που πρέπει να τηρούμε όλοι μας. Είναι τα συνήθη για όλους. Καθαριότητα και καλή φυσική κατάσταση. Δεν υπάρχει σοβαρός λόγος ανησυχίας και είμαι σίγουρος πως η Εθνική μας ομάδα θα τα πάει πολύ καλά», τόνισε.

Όσο για την κινδυνολογία περί επιδημίας πνευμονικής πανώλης στην Ουκρανία, ανέφερε: «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Πολλά ακούγονται, αλλά δεν υπάρχει κάτι επιβεβαιωμένο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι εδώ με στελέχη του και μας ενημερώνει συνέχεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: