Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Εύκολα ο Παναθηναϊκός στην Πολωνία


Κορυφαίος του Παναθηναϊκού ο Ντρου Νίκολας Ο Παναθηναϊκός δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες κόντρα στην Πρόκομ. Οι πράσινοι νίκησαν τους Πολωνούς με 75-65 έχοντας ως κορυφαίους τους Νίκολα Πέκοβιτς και Ντρου Νίκολας, οι οποίοι πέτυχαν από 17 πόντους και επί της ουσίας οδήγησαν την ομάδα τους στη νίκη.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης ήταν σοβαροί από το πρώτο λεπτό του αγώνα και δεν άφησαν περιθώρια στους φιλόδοξους Πολωνούς για να πιστέψουν στη νίκη. Οι πράσινοι ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 25-13 απόρροια της εξαιρετικής τους λειτουργίας σε επίθεση και άμυνα. Περιόρισαν τους Ντέιβιντ Λόγκαν και Κουίντελ Γουντς και οι υπόλοιποι δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους τον Παναθηναϊκο.

Οι "πράσινοι" διατήρησαν το προβάδισμα των δώδεκα πόντων μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και «καθάρισαν» στην Τρίτη περίοδο. Με επί μέρους σκορ 21-10 και με τους Νίκολας και Πέκοβιτς να μοιάζουν ασταμάτητοι οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έστειλαν τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους. Οι παίκτες της Πρόκομ έμοιαζαν ανήμποροι να αντιδράσουν και είναι η πρώτη φορά φέτος που μένουν στους 65 πόντους στην έδρα τους.

Στην τέταρτη περίοδο ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε κάτι που ανάγκασε τον Ζελιμιρ Ομπράντοβιτς να καλέσει δύο τάιμ άουτ για να τα... ψάλει στους παίκτες του. Στην ουσία ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε για να χάσει τη νίκη μέσα από τα χέρια του, πλην όμως παρατηρήθηκε σημαντική χαλάρωση. Οι Γουντς, Γιούιν και Λόγκαν έκλεψαν μπάλες, έτρεξαν στον αιφνιδιασμό πετυχαίνοντας εύκολα καλάθια, αλλά τα πάντα είχαν τελειώσει, αφού φάνηκε πως ξύπνησαν πολύ αργά.

Τα δεκάλεπτα: 13-25, 33-45, 44-65, 65-75

ΠΡΟΚΟΜ (Πατσέκας): Σο 3, Χάρινγκτον, Λόγκαν 12 (1), Γιάγκλα 17 (2), Λαπέτα, Σζτσζότκα, Γουντς 15, Μπάρελ 2, Γιούινγκ 16 (4), Χριτσάνιουκ
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 4, Σπανούλης 5 (1), Περπέρογλου 3 (1), Φώτσης 3, Γκόλεματς 4, Νίκολας 17 (5), Διαμαντίδης 8 (1), Πέκοβιτς 17, Καλάθης 6 (2), Σερμαντίνι 8

Δεν υπάρχουν σχόλια: