Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Και για τον Μάνταλο! (pics)

Οι… οικογένειες στα δύσκολα φαίνονται. Και η ΑΕΚ επιβεβαίωσε πως αντιμετωπίζει ενωμένη τον σοβαρό τραυματισμού του Πέτρου Μάνταλου, με τους κιτρινόμαυρους να του αφιερώνουν τα γκολ με τον Φωστήρα.

Και για τον Μάνταλο (pics)
Προ ημερών είχαν δείξει -φορώντας μπλουζάκια- τη στήριξή τους στον Ιβάν Μπρέσεβιτς που είναι τραυματίας.

Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, και σήμερα να μην επιβεβαιωθεί το οικογενειακό κλίμα της ΑΕΚ με τους παίκτες να αφιερώνουν τα γκολ στον Ταύρο -απέναντι στον Φωστήρα- στον μεγάλο άτυχο, Πέτρο Μάνταλο που θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

inner

Έτσι, με το που ο Γιόχανσον βρήκε δίχτυα, βγήκε μια φανέλα του αρχηγού της Ένωσης και όλοι μαζί οι κιτρινόμαυροι την σήκωσαν ψηλά, δείχνοντάς του πως βρίσκονται στο πλευρό του για να ξεπεράσει τον... Γολγοθά και να επανέλθει δριμύτερος στη δράση.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έπεσε... νοκ-άουτ ο Ρούνεϊ!! (video)

Και σκόραρε και βγήκε KO ο Γουέιν Ρούνεϊ! Ο αρχηγός της Μαν. Γιουνάιτεντ πανηγύρισε σαν μποξέρ... που έφαγε «χώμα» το τέρμα του απέναντι στη Τότεναμ, στο show που 'χουν στήσει οι κόκκινοι διάβολοι.

Έπεσε... νοκ-άουτ ο Ρούνεϊ (video)
Δεν έχει κρύψει πως του αρέσει το μποξ. Σε κάθε ευκαιρία ρίχνει τις... μπουνιές του για να ξεδώσει. Και πάνω σ' αυτό το μοτίβο ο Γουέιν Ρούνεϊ πανηγύρισε το γκολ του απέναντι στη Τότεναμ (ήδη 3-0 στο ημίχρονο).

Ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, λοιπόν, έπεσε... νοκ-άουτ κατά τη διάρκεια του πανηγυρισμού του, ξεσηκώνοντας τους φίλους των κόκκινων διαβόλων που έχουν κάθε λόγο να πετούν στα σύννεφα απ' τη σημερινή απόδοση της ομάδας του Φαν Χάαλ!




*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού!

Δίχως εκπλήξεις και με αναμενόμενα πρόσωπα στην ενδεκάδα παρατάσσεται ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ξάνθη, ο οποίος θέλει μετά την πρόκριση στο Κύπελλο, να συνεχίσει ακμαίος και στο πρωτάθλημα.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού
Με τους αναμενόμενους 11 θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ξάνθη, έχοντας ουσιαστικά δύο διαφορές (αναγκαστικές λόγω τραυματισμών) σε σχέση με την αρχική σύνθεση του αγώνα με την ΑΕΚ.

Κάτω απ' την εστία θα είναι ο Ρομπέρτο, δεξί μπακ ο Σαλίνο, αριστερό ο Μαζουακού και στόπερ οι Σιόβας-Μποτία. Στον άξονα θα βρίσκονται οι Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι και Τσόρι, αριστερό εξτρέμ θα είναι ο Αφελάι, στο άλλο... φτερό ο Ντοσεβί, ενώ μοναδικός προωθημένος ο «ήρωας» του Κυπέλλου, Χάρα.

Η ενδεκάδα: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Ντοσεβί, Αφελάι, Ντομίνγκεζ και Χάρα

Υπενθυμίζεται πως εκτός αποστολής είναι οι: Εκτός είναι οι Ελαμπντελαουί, Μανιάτης, Διαμαντάκος, Φουστέρ, Ντουρμάζ και Μήτρογλου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Μήτρογλου, ο Λουτσέσκου και το «ακόμη τίποτα»!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος περιγράφει στο blog του στο gazzetta πως έχει διαμορφωθεί πλέον η κατάσταση  στη μάχη του τίτλου.
ΑΥΤΗ την στιγμή λοιπόν η βαθμολογία γράφει Παναθηναϊκός 61 και Ολυμπιακός 58!
Ο Ολυμπιακός, βέβαια, έχει δύο παιχνίδια λιγότερα, με τις ομάδες της Θράκης, σήμερα με την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη και εκεί γύρω στο Πάσχα με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, ενώ υπάρχει και σε εκκρεμότητα το θέμα της οριστικής αφαίρεσης των τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό για τα μεγάλα επεισόδια στη Λεωφόρο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Άρα, αυτό το σημερινό -3, μπορεί να γίνει +6 για τον Ολυμπιακό. Από το μπορεί, όμως, έως την πραγματικότητα υπάρχει διαφορά. Οπότε πρέπει να περιμένουμε να δούμε την πραγματικότητα. Και πρώτα απ΄ όλα το αποψινό παιχνίδι με την Ξάνθη.
Λόγω της ίσως πιο άδικης απόφασης που έχουμε ποτέ ζήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να δώσει σήμερα ένα από τα πιο δύσκολα εντός έδρας παιχνίδια του  για το φετινό πρωτάθλημα, χωρίς την παρουσία του κόσμου του, επειδή οι οπαδοί της…ΑΕΚ έκαναν ντου την Τετάρτη, όταν έβαλε γκολ ο Ολυμπιακός! Κι επειδή οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν κάνει ντου πριν το ματς με τον Ολυμπιακό! Κι αυτές τις συμπεριφορές πληρώνει σήμερα ο…Ολυμπιακός κι οι 12.000 κάτοχοι διαρκείας του, όπως το πλήρωσε κι ο ΠΑΟΚ χθες στην Τούμπα (με απώλεια δύο πόντων στο ματς με τον Αστέρα), μαζί κι οι 10.000 κάτοχοι δικών του διαρκείας.
Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός συνεχίζει νικηφόρα και πιέζει πολύ τον Ολυμπιακό. Χθες πέτυχε την πιο εύκολη εκτός έδρας νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, τη μοναδική με διαφορά πάνω από ένα γκολ, με το 2-0 επί του Εργοτέλη. Κατά σύμπτωση μάλιστα κι η πιο εύκολη εντός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα ήταν το 5-0 επί του Εργοτέλη, της ομάδας που θεωρείται η πιο…φιλική στον Ολυμπιακό (ο οποίος στο μεν Παγκρήτιο κέρδισε με 3-2 με γκολ στο 90’, στο δε Καραϊσκάκη το αποτέλεσμα του με τον Εργοτέλη ήταν 0-0 ως το 70’…).
Συνεπώς ο Ολυμπιακός αν θέλει να μη χάσει το βράδυ την πρωτιά, έστω ίσως «συγκυριακά», πρέπει να κερδίσει μία Ξάνθη, που φέτος έχει κάνει φοβερές ζημιές σε όλους τους μεγάλους, πλην του Ολυμπιακού: έχει ρίξει εντός έδρας τεσσάρες επί του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ κι έχει αποκλείσει τον Παναθηναϊκό από το Κύπελλο. Η δε τελευταία ήττα της είναι ακριβώς το 1-3 από τον Ολυμπιακό, στο ντεμπούτο του Βίτορ Περέϊρα στον πάγκο των ερυθρόλευκων! Έκτοτε η Ξάνθη σε 12 αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχει 4 νίκες κι 8 ισοπαλίες!
Κι όπως μαθαίνω από ένα φιλαράκι στην Ξάνθη, ο Λουτσέσκου το φέρει βαρέως εκείνο το 1-3 και το έχει βάλει αμέτι μουχαμέτι να κάνει ζημιά απόψε στον Ολυμπιακό, θέλοντας να εκμεταλλευθεί τόσο τις πολλές απουσίες του (Μήτρογλου, Μανιάτης, Ομάρ, Ντουρμάζ, Φουστέρ, Διαμαντάκος), όσο και το ότι αυτός έπαιξε την Τετάρτη ένα δύσκολο εκτός έδρας ντέρμπι, ενώ η (χωρίς απουσίες σήμερα) Ξάνθη είχε όλη την εβδομάδα να προετοιμαστεί για το σημερινό ματς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η Ξάνθη παίζει την Τετάρτη ντέρμπι για τα πλέϊ οφς με τον Παναιτωλικό, ο Λουτσέσκου δεν κάνει σήμερα καθόλου ροτέϊσον και έχει ζητήσει από τους παίκτες του το 120% κόντρα στον Ολυμπιακό.
Πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ, είχα αναλύσει ότι φέτος ο Μήτρογλου στα ντέρμπι δεν είχε κάνει και τίποτα. Κι ότι ο Χάρα θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά στην ΑΕΚ. Δικαιώθηκα...λίγο. Αλλά τώρα οφείλω να πω ότι θα τον ήθελα πάρα πολύ το Μήτρογλου σε κάτι τέτοια παιχνίδια, όπως το σημερινό και της Πέμπτης με τον Αστέρα. Γιατί ο Μήτρογλου αυτού του είδους αγώνες, έχει καθαρίσει εφτά φέτος! Μεταξύ των οποίων και το 3-1 του Γενάρη στην Ξάνθη, με δύο γκολάκια.
Κατά την γνώμη μου, το αποψινό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό είναι ένα από τα μακράν πιο δύσκολα για φέτος στο Καραϊσκάκη, όπου η Ξάνθη πολύ συχνά έχει κάνει μεγάλες εμφανίσεις. Να θυμίσω ότι στο πρωτάθλημα του 2012 έχασε 1-2 στις καθυστερήσεις. Το 2010 έφερε 0-0, αμέσως μετά το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 στο ΟΑΚΑ (κατά το ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1 τώρα στο ΟΑΚΑ)! Το 2007 έχασε 1-2 από γκολ του Ριβάλντο στο 86’. Το 2005 έφερε πάλι 0-0. Πιο πίσω, είχε ακόμη περισσότερες ισοπαλίες (και στο ΟΑΚΑ και στη Ριζούπολη!), ενώ και στην τελευταία δεκαετία κι οι περισσότερες άλλες νίκες του Ολυμπιακού ήταν με 2-1, 1-0 με αυτογκόλ η, 2-0 με αυτογκόλ και πέναλτι κλπ, κλπ. Παιχνίδια με μεγάλη ένταση, εκατέρωθεν αποβολές, εκατέρωθεν πέναλτι (απόκρουση Νικοπολίδη στο 85’ με το σκορ 2-1)…
Εδώ και πολύ καιρό είχα καταγράψει την άποψη ότι φέτος το πρωτάθλημα θα κριθεί ακριβώς στο φινάλε του. Και λέω σήμερα ότι αν ο Ολυμπιακός κερδίσει την Ξάνθη, θα έχει κάνει πολύ σοβαρό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου! Διαφορετικά, θα μπλέξει ακόμη περισσότερο το πράγμα. Με τη διαφορά ότι για να την κερδίσει, πρέπει να φτύσει αίμα.
Αν οι παίκτες του είναι διατεθειμένοι να το κάνουν, να φτύσουν αίμα, ας το δείξουν. Επειδή κέρδισαν την ΑΕΚ, δεν σημαίνει ότι τέλειωσαν τη δουλειά. Κάθε άλλο! Ακόμη ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει τίποτα! Και για το νταμπλ υπάρχουν 12 πάρα πολύ δύσκολα εμπόδια.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Νίκη παραμονής για Κιέβο!

Η Κιέβο νίκησε 2-0 την Τζένοα στη «Μαράσι» για την 27η αγωνιστική της Serie A και απέκτησε διαφορά ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Σαρωτική η Σασουάλο, 4-1 την Πάρμα.

Νίκη παραμονής για Κιέβο
Τρίποντο «χρυσάφι» στην προσπάθεια που κάνει για να διασφαλίσει νωρίς-νωρίς την παραμονή της στην Serie A πήρε η Κιέβο, που επικράτησε 2-0 στην έδρα της Τζένοα με σκόρερ τον Παλόσκι στο δεύτερο ημίχρονο. Έτσι η ομάδα της Βερόνα, αποσπάστηκε οκτώ βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και την 18η Κάλιαρι.

Στα άλλα παιχνίδια της μεσημεριανής ζώνης, η Σασουόλο επικράτησε εύκολα με σκορ 4-1 της Πάρμα που είχε ισοφαρίσει προσωρινά με γκολ του πρώην παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα, Λίλα. Στο «Μπέργκαμο», Αταλάντα και Ουντινέζε ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα, με τους γηπεδούχους να παίζουν με δέκα παίκτες από το 76ο λεπτό, λόγω αποβολής του Καρμόνα με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο (14/3)

Παλέρμο-Γιουβέντους 0-1 (70' Μοράτα)
Κάλιαρι-Έμπολι 1-1 (20' Πέδρο-90+3' Φεσίνο)

Κυριακή (15/3)

Τζένοα-Κιέβο 0-2 (49΄ και 68΄ Παλόσκι)
Σασουόλο-Πάρμα 4-1 (24΄, 36΄ Σανσόνε, 62΄Μπεράρντι, 65΄ Μισιρόλι-26΄ Λίλα)
Αταλάντα-Ουντινέζε 0-0
Βερόνα-Νάπολι (19:00)
Ίντερ-Τσεζένα (21:45)

Δευτέρα (16/3)

Τορίνο-Λάτσιο (20:00)
Φιορεντίνα-Μίλαν (20:00)
Ρόμα-Σαμπντόρια (22:00)

Η επόμενη (28η) αγωνιστική

Σάββατο (21/3)

Κιέβο-Παλέρμο (19:00)
Μίλαν-Κάλιαρι (21:45)

Κυριακή (22/03)

Έμπολι-Σασουόλο (13:30)
Γιουβέντους-Τζένοα (16:00)
Νάπολι-Αταλάντα (21:45)
Ουντινέζε-Φιορεντίνα (21:45)
Λάτσιο-Βερόνα (21:45)
Σαμπντόρια-Ίντερ (21:45)
Τσεζένα-Ρόμα (21:45)
Πάρμα-Τορίνο (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Έκανε το καθήκον της!

Όσο επιβλητικές νίκες κι αν παίρνει ο Άγιαξ-όπως αυτή με 4-1 επί της Χέρενφειν- η Αϊντχόφεν δεν αφήνει κανένα περιθώριο να την πλησιάσει, κάνοντας κι αυτή το καθήκον της (2-1) κόντρα στη Γκρόνινγκεν

Έκανε το καθήκον της
Κανένα περιθώριο να μειώσει τη μεταξύ τους απόσταση δεν αφήνει στον Άγιαξ η Αϊντχόφεν, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν νικηφόρα στην 27η αγωνιστική της Eredivisie.

Ο «Αίαντας» επιβλήθηκε με 4-1 της Χέρενφεϊν, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να μαζέψει την διαφορά 11 βαθμών που την χωρίζουν απ’ την κορυφή.

Και αυτό γιατί η Αϊντχόφεν δεν βρήκε κανένα εμπόδιο κόντρα στην Γκρόνινγκεν, επιβάλλοντας τη δύναμή της με 2-1.

Στο μεταξύ, η Χέρενφεϊν -που δεν κατάφερε να μείνει στα θετικά αποτελέσματα, μετά τη δύσκολη νίκη της απ’ την Ντεν Χάαγκ- βλέπει πλέον τις Τβέντε και Καμπούρ να την πλησιάζουν απειλητικά στην πλεονεκτική έβδομη θέση.

Αναλυτικά η 27η αγωνιστική:

Παρασκευή 13/3
Φίτεσε-Άλκμααρ 3-1
(7’ Τραορέ, 73’πεν. Βεζίνοβιτς, 90+4’ Κουαζασβίλι - 8’ Μπεργκούις)

Σάββατο 14/3
Τβέντε-Τσβόλε 2-0
(77’ Τάπια, 83’ Ζίγεχ)

Καμπούρ-Ουτρέχτη 2-1
(18’ πεν. Μπάκερ , 28’ φαν ντε Στρίκ - 27’ Ντάπλαν)

Μπρέντα-Γκόου Αχέντ Ιγκλς 1-0
(90+2’ Τιγκαντουινί)

Εξέλσιορ-Βίλεμ 2-3
(57’ Φαν Γουίρτ, 90+3’ Στανς - 19’ Χαμχουτς, 65’ Μεσούντ, 90+1’ Σαχάρ)

Κυριακή 15/3
Ντεν Χάαγκ-Χέρακλες 1-3
(42’ Βαν Ντούινεν - 4’ Βέγκορστ, 55’ Άβντιτς, 67’ Μπελ Χασάνι)

Αϊντχόφεν-Γκρόνιγκεν 2-1
(11’ Γουινάλντουμ, 66’ Ισιμάτ-Μιρίν - 43’ Μποτεγίν)

Χέρενφεν-Άγιαξ1-4
(35’ Φέλτμαν - 6’, 67’ Μιλίκ, 11’ Κλάασεν, 38’ Φέλτμαν)
Ντόρντρεχτ-Φέγενορντ (17:45)

Η επόμενη (28η) αγωνιστική:
Παρασκευή 21/3
Ουτρέχτη - Μπρέντα (21.00)

Σάββατο 21/3
Γκόου Αχέντ Ιγκλς-Φίτεσε (19.30)
Βίλεμ-Ντόρντρεχτ (20.45)
Χέρακλες-Χέρενφεν
Άλκμααρ - Καμπούρ (21.45)

Κυριακή 22/3
Τσβόλε-Εξέλσιορ (13.30)
Φέγενορντ-Αϊντχόφεν (15.30)
Γκρόνινγκεν-Τβέντε
Άγιαξ-Ντεν Χάαγκ (17.45) *Πηγή: sport-fm.gr*

To TOP 10 της βραδιάς!! (video)

Το ΝΒΑ παρουσίασε τις πιο εντυπωσιακές στιγμές της βραδιάς, με τον Στεφ Κάρι να βρίσκεται στο Νο.1! Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού ο γκαρντ των Ουόριορς πέτυχε ένα πολύ εντυπωσιακό τρίποντο!
Στο Νο.5 ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η… ασίστ του πίσω απ” την πλάτη!
Απολαύστε το TOP 10:






*Πηγή: superbasket.gr*

Ξενερωμένη Τσέλσι…!!

Επηρεασμένη απ’ τον οδυνηρό αποκλεισμό στο Champions League φάνηκε η Τσέλσι. Οι «μπλε» δεν μπόρεσαν να λυγίσουν τη Σαουθάμπτον (1-1) και να εκμεταλλευτούν πλήρως την γκέλα της Μάντσεστερ Σίτι.

Ξενερωμένη Τσέλσι…
Βαρύ έπεσε το «κάζο» απ’ την Παρί Σεν Ζερμέν στην Τσέλσι!

Λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό απ’ το Champions League, η ομάδα του Μουρίνιο είχε την ευκαιρία να διασκεδάσει τις εντυπώσεις -ξεχειλώνοντας κι άλλο τη διαφορά της στην κορυφή της Premier League- αλλά δεν κατάφεραν να την αξιοποιήσουν απέναντι στη Σαουθάμπτον.

Το 18ο φετινό γκολ του Ντιέγκο Κόστα έδωσε προβάδισμα στους «μπλε» και φάνηκε ότι θ’ άνοιγε το δρόμο για μια νίκη-βάλσαμο στην ψυχολογία. Ωστόσο, ο Μανέ κέρδισε πέναλτι απ’ τον Μάτιτς (για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι Λονδρέζοι) και ο Τάντιτς απάντησε άμεσα για τους «αγίους».

Παρόλο λοιπόν που εκείνοι πιέστηκαν στη συνέχεια (με τον Φόρστερ να κάνει μεγάλες επεμβάσεις, το δοκάρι να τον σώζει σε προσπάθεια του Ντιέγκο Κόστα και την Τσέλσι να ζητάει πέναλτι στον Ιβάνοβιτς) το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Έτσι, η ομάδα του Μουρίνιο επέκτεινε μεν τη διαφορά από τη Μάντσεστερ Σίτι στο +6, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί πλήρως την ήττα της από την Μπέρνλι και να κάνει… ακόμα τυπικότερη διαδικασία τις τελευταίες αγωνιστικές.



Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

Σάββατο 14/3

Κρίσταλ Πάλας-ΚΠΡ 3-1
(21’ Ζαχά, 41’ ΜακΆρθουρ, 42’ Γουόρντ - 83’ Φίλιπς)

Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ 3-0
(45’+1’ Ζιρού, 81’ Ράμσεϊ, 84’ Φλαμινί)

Λέστερ-Χαλ 0-0

Σάντερλαντ-Άστον Βίλα 0-4
(16’, 44’ Μπεντέκε, 18’, 37’ Αγκμπονλαχόρ)

Γουέστ Μπρομ-Στόουκ 1-0
(20’ Ιντέγιε)

Μπέρνλι-Μάντσεστερ Σίτι 1-0
(61’ Μπόιντ)

Κυριακή 15/3

Τσέλσι-Σαουθάμπτον 2-1
(11’ Κόστα - 19’ πεν. Τάντιτς)

Έβερτον-Νιούκαστλ (18:00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ (18:00)

Δευτέρα 16/3

Σουόνσι-Λίβερπουλ (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (30η)

Σάββατο 21/3 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Μπρομ (14:45)
Άστον Βίλα-Σουόνσι
Νιούκαστλ-Άρσεναλ
Σαουθάμπτον-Μπέρνλι
Στόουκ-Κρίσταλ Πάλας
Τότεναμ-Λέστερ
Γουέστ Χαμ-Σάντερλαντ (19:30)

Κυριακή 22/3

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15:30)
Χαλ-Τσέλσι (18:00)
ΚΠΡ-Έβερτον (18:00) 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Σούζα με… Σούλη!!

Την πρώτη… σούζα με το αλογάκι της ΑΕΛ έκανε ο Σούλης Παπαδόπουλος! Στο ντεμπούτο του Έλληνα κόουτς, οι «βυσσινί» πέρασαν απ’ την έδρα του Φωκικού (1-0) και παρέμειναν σε απόσταση βολής απ’ τα πλέι-οφ

Σούζα με… Σούλη
Έχει πάρει φόρα!

Στο ντεμπούτο του Σούλη Παπαδόπουλου στον πάγκο της, η ΑΕΛ διατήρησε το σοβαρό πρόσωπο μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου κι έκανε αυτό που έπρεπε στην Άμφισσα.

Παρόλο που δυσκολεύτηκαν απέναντι στον ουραγό Φωκικό, οι «βυσσινί» απέδρασαν με γκολ του Ελιομάρ και με την τρίτη σερί νίκη τους (1-0) βρέθηκαν στην τέταρτη θέση και απόστασή βολής απ’ τα πλέι-οφ.

Πάνω βέβαια από τους Λαρισαίους παρέμειναν οι αιώνιοι αντίπαλοί τους. Χάρη σε γκολ των Μπαλντοβαλίεφ και Μπιτάνγκ, ο Ολυμπιακός Βόλου καθάρισε 2-0 τον Αιγινιακό και εκμεταλλευόμενος την ήττα της Λαμίας από τον Τύρναβο, την πλησίασε στους δυο πόντους στη δεύτερη θέση.

Όσο για τα ντέρμπι των ουραγών, είχαν κερδισμένους τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και τον Αγροτικό Αστέρα. Οι Πόντιοι απέδρασαν με 1-0 απ’ την Καρδίτσα (χάρη σε τέρμα του Βαγγελόπουλου), την ίδια ώρα που η ομάδα του Ευόσμου περνούσε με άνεση από τις Σέρρες (2-0 τον Εθνικό).

Την ίδια ώρα στο νότιο όμιλο, η Παναχαϊκή έβρισκε ξανά το κέφι της και το δρόμο προς τις νίκες. Καθαρίζοντας απ’ το πρώτο μέρος (με τους Στεργίδη και Μπαλού) το παιχνίδι με τον Άλιμο, οι Πατρινοί έφτασαν σε ένα άνετο 3-0 (ο Κυβελίδης το άλλο γκολ) κι έπιασαν ξανά τον Απόλλωνα Σμύρνης στη δεύτερη θέση, με παιχνίδι λιγότερο.

Τέλος, τα Χανιά λύγισαν με 3-0 τον Ηρακλή Ψαχνών και παρέμειναν εκτός της ζώνης των πλέι-άουτ, ενώ η Καλλιθέα τσιμπούσε πολύτιμο πόντο, φεύγοντας με το 1-1 από το Ρέθυμνο και το παιχνίδι με την Επισκοπή.


Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Ερμιονίδα-Πανηλειακός (3-0 α.α.)

Σάββατο, 14/3

Απόλλων Σμύρνης-Αχαρναϊκός 1-0
(14’ Σουάνης)

Κυριακή, 15/3

Επισκοπή-Καλλιθέα 1-1
(2’ Μποτωνάκης - 32’ Μασάδο)

Παναχαϊκή-Άλιμος 3-0
(35’ πεν. Στεργίδης, 40’ Μπαλού, 55’ Κυβελίδης)

Χανιά-Ηρακλής Ψαχνών 3-0
(42’ Οικονομόπουλος, 87’ πεν. Καραγιάννης, 90’+2’ Εσόνο)

Φωστήρας- ΑΕΚ (18:00)

Ρεπό: Παναιγιάλειος


Βόρειος όμιλος

Παρασκευή, 13/3

Ζάκυνθος-Ηρακλής 1-1
(59’ Κρολ - 52’ Πουρτουλίδης)

Τύρναβος-Λαμία (18:00)

Κυριακή, 15/3 (15:00)

Ολυμπιακός Βόλου-Αιγινιακός 2-0
(35’ Μπαλντοβαλίεφ, 84’ Μπιτάνγκ)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Απόλλων 1926 0-1
(62’ Βαγγελόπουλος)

Εθνικός Σερρών-Αγροτικός Αστέρας 0-2
(28’ Καπίας, 90'+4' Στεφανίδης)

Φωκικός-Λάρισα 0-1
(51’ Ελιομάρ)

Ρεπό: Πιερικός


Η επόμενη αγωνιστική (23η)

Νότιος όμιλος

Πανηλειακός-Φωστήρας (δεν ορίζεται)

Τετάρτη, 18/3

Αχαρναϊκός-Χανιά (15:00)
Καλλιθέα-Ερμιονίδα (15:00)
Άλιμος-Επισκοπή (15:00)
Παναχαϊκή-Παναιγιάλειος (16:00)

Πέμπτη, 19/3

Ηρακλής Ψαχνών-ΑΕΚ (18:00)

Ρεπό: Απόλλων Σμύρνης


Βόρειος όμιλος

Τετάρτη, 18/3 (15:00)

Αιγινιακός-Τύρναβος
Απόλλων-Ζάκυνθος
Αγροτικός Αστέρας-Αναγέννηση Καρδίτσας
Φωκικός-Πιερικός
Λάρισα-Εθνικός Σερρών
Λαμία-Ηρακλής (18:00)

Ρεπό: Ολυμπιακός Βόλου *Πηγή: sport-fm.gr*

Non-stop κυνηγητό!!

Δεν ορίζει την τύχη του, θέλει γκέλες του Πανσερραϊκού (που και σήμερα νίκησε), αλλά ο Άρης δεν τα παρατά! Με καλή εμφάνιση, οι κίτρινοι σάρωσαν την Αναγέννηση Γιαννιτσών (4-0) και ελπίζουν για άνοδο.

Non-stop κυνηγητό!
Σαρωτικό το πέρασμα του Άρη απ' τα Γιαννιτσά. Η ομάδα του Καλαϊτζίδη δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα και επικράτησε με το ευρύ 4-0 της τοπικής Αναγέννησης αποτέλεσμα που τον ανέβασε στους 49, την ώρα βέβαια που στην κορυφή του πρώτου ομίλου παραμένει ο Πανσερραϊκός που έφτασε τους 53 μετά και τη νέα νίκη του επί του Ηρακλή Αμπελοκήπων.

Με τον κόσμο στο πλευρό του –αν κι εκτός έδρας- ο Άρης έδειξε με το καλημέρα τις διαθέσεις του που είχε 2-3 καλά σουτ, δίχως όμως να μπορέσει να ανοίξει το σκορ. Κι αφού η Αναγέννηση Γιαννιτσών αντέδρασε για περίπου… 10 λεπτά, στη συνέχεια ξεκίνησε η «καταιγίδα».

Οι κίτρινοι σιγά-σιγά ανέβασαν κι άλλο την απόδοσή τους, έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες και τελικά στο 39’ ο Σαμαράς με κεφαλιά έλυσε το γόρδιο δεσμό, κάνοντας το 0-1. Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να κάνουν του… κεφαλιού τους, καθώς με τον ίδιο τρόπο ο Ν΄Λουντούλου (56’) έδειξε να κλειδώνει μια και καλή το τρίποντο της νίκης.

Η εμφάνιση των φιλοξενούμενων ήταν πολύ καλή και επ’ ουδενί δεν άφηναν το πόδι απ’ το γκάζι, θέλοντας να δώσουν όσα περισσότερα μπορούσαν και στον κόσμο τους. Στο 77’, λοιπόν, ο Νάκας (που λίγη ώρα πριν είχε μπει στο ματς) χρίστηκε σκόρερ με ωραίο πλασέ, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε απ’ τον εξαιρετικό Σουνά στο 88’ με εκτέλεση φάουλ, που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

Αναγέννηση Γιαννιτσών (Αντώνης Σαπουντζής): Συμψερής, Μπάμπαλης, Τζούρτζος, Σιδηρόπουλος, Ουζούνης, Τσάβος (62’ Μπάρμπας), Καρασαββίδης, Κιόρτσης, Χατζηστεφάνου, Καρακάσογλου, Καπουσούζης.

Άρης (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Φυσέκης, Γεωργιάδης, Σαμαράς, Λιόλιος (80’ Λιόνης), Καλογέρης, Γκόλιας, Πόι, Ν' Λουντούλου, Σουνάς, Καπνίδης (71’ Νάκας), Σανιά *Πηγή: sport-fm.gr*

Συμβιβάστηκαν…!

Μετά από ένα χορταστικό ημίχρονο, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός έριξαν ρυθμούς και συμβιβάστηκαν στο 0-0, συνεχίζοντας τη μάχη για τα πλέι οφ.Πιο ουσιαστικοί οι Αγρινιώτες, δεν «έσπασαν» του Ζωσιμάδες

Συμβιβάστηκαν…
Από ένα… ημίχρονο και έναν βαθμό πήραν ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός, που έμειναν στο 0-0 και συνεχίζουν τη μάχη για την πέμπτη θέση της Σούπερ Λίγκας.

Ο Παναιτωλικός μπήκε σαν… δαιμονισμένος και πίεσε ασφυκτικά τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο (είχε και δοκάρι με τον Μαρτίνεζ), ενώ ο ΠΑΣ -που την... γλίτωσε με τον εξαιρετικό Βελλίδη να κατεβάζει ρολά- αντέδρασε στο δεύτερο μισό, χωρίς να καταφέρει όμως να πετύχει το σκορ που θα τον εκτόξευε στη βαθμολογία.

Οι Αγρινιώτες πέρασαν απ' την δυνατή έδρα του ΠΑΣ και έμειναν στην πέμπτη θέση με 43 βαθμούς , κρατώντας την απόσταση δύο βαθμών που τους χωρίζει απ’ τους Γιαννιώτες, οι οποίοι ανέβηκαν στην έκτη, προσπερνώντας -τουλάχιστον προσωρινά- Ξάνθη και Ατρόμητο, που έχουν ένα ματς λιγότερο.

Το ματς:


Η πέμπτη θέση είναι «γλυκιά». Πώς θα μπορούσαν να μην αντιμετωπίσουν σαν… πρόωρο τελικό το ματς οι δύο ομάδες; ΠΑΣ και Παναιτωλικός έδειξαν πως την θέλουν πολύ, προσφέροντας θέαμα στο πρώτο μισό του ματς -παρότι έμειναν χωρίς τέρματα.

Χορταστικό από ευκαιρίες, με τον Παναιτωλικό να έχει την πρωτοβουλία και τον ΠΑΣ να κρατάει ισχυρές αντιστάσεις -με τον Βελλίδη να βρίσκεται σε πολύ καλή μέρα- και βρήκε τις απαντήσεις που έψαχνε.

Οι Αγρινιώτες μπήκαν δυνατά και μέχρι το 16’ είχαν τρεις ευκαιρίες να προηγηθούν στην ισχυρή έδρα του ΠΑΣ. Ο Βελλίδης στο 7’ σταμάτησε τον Μορένο, ο οποίος στο 16’ αστόχησε ξανά με προβολή από κοντά. Εν τω μεταξύ, στο 10’ η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στους Αγρινιώτες, σταματώντας στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του ΠΑΣ, μετά από σουτ του Μαρτίνεζ. Μάλιστα, αυτό ήταν το δωδέκατο δοκάρι του Παναιτωλικού για φέτος, που έχει περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΣ -που μέχρι εκείνη τη στιγμή έδειξε ανήμπορος να ακολουθήσει το ρυθμό των Αγρινιωτών- άρχισε να ανεβαίνει. Στο 37’ ο Ίλιτς απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Μπρακάλι, ενώ άρχισε να ανεβαίνει αισθητά απαντώντας στις ευκαιρίες των φιλοξενούμενων, χωρίς όμως να καταφέρει να ανοίξει το σκορ.

Οι δύο ομάδες μπήκαν μεταμορφωμένες στην επανάληψη. Ο Παναιτωλικός έριξε ρυθμό, ενώ ο ΠΑΣ πήρε τον έλεγχο, ισοφαρίζοντας τις τελικές των Αγρινιωτών απ’ το πρώτο μισό. Η έξοδος του Μαρτίνεζ, μάλιστα, φαίνεται πως στέρησε σε κυκλοφορία για τους φιλοξενούμενους, που ιδιαίτερα απ’ το 60’ και μετά άρχισαν να απειλούνται.

Ο Κοροβέσης στο 66’ έσπασε την επιθετική αδράνεια του δεύτερου μισού, ενώ το σου του Τσάβες στο 68’ κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Από κει και πέρα, ο ΠΑΣ είχε χλιαρή υπεροχή, με τις ευκαιρίες να μην μεταμορφώνονται σε γκολ, λόγω της ισχυρής άμυνας των φιλοξενούμενων και τις δύο ομάδες να μένουν μοιραία στο 0-0.


Οι συνθέσεις:


ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κοροβέσης, Τσουκαλάς, Ίλιτς, Ναδάλες, Τσάβες (82’ Γιάκος), Χαρίσης
Στον πάγκο οι: Σωτηρίου, Αυγενικού, Ριβέρα, Σκόνδρας, Σαπαλίδης, Ντάσιος
Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακαλί, Μύγας, Κούσας, Ετζενγκέλε, Σκαραμοτσίνο, Γοδόι, Λαζάρ (56’ Κουτρομάνος), Φωτάκης (83’ Ρουσκουγιέδα), Καπέλ, Μαρτίνες (68’ Θεοδωρίδης), Μορένο
Στον πάγκο οι: Στεφανάκος, Μαλεζά, Μαρτίνες, , Βασιλείου.

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)
Βοηθοί: Παστρωμάς (Δ. Αττικής), Χαρίσης (Γρεβενών).
Γήπεδο: Ζωσιμάδες
*Πηγή: sport-fm.gr*

Υπάρχει ζωή στη Χέρακλες!

Αποφασισμένη να παλέψει μέχρι τέλους αποδεικνύεται η Χέρακλες, καθώς πήρε μεγάλο τρίποντο μέσα στην έδρα της Ντεν Χάαγκ επικρατώντας 3-1 και ανέβηκε στην 15η θέση.

Υπάρχει ζωή στη Χέρακλες
Τα πάνω κάτω έφερε στη βαθμολογία η Χέρακλες καθώς επικράτησε 3-1 της Ντεν Χάαγκ εκτός έδρας για την 27η αγωνιστική του Ολλανδικού πρωταθλήματος και με… άλμα δύο θέσεων, βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 4’ χάρη στο γκολ του Βέγκορστ, όμως ο Βαν Ντούινεν ισοφάρισε σε 1-1 στο 42’, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Χέρακλες μπήκε ξανά δυνατά και αφού ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ με τον Άβντιτς στο 55’, φρόντισε να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη στο 67’, με τον Μπελ Χασάνι να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Έτσι, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τους 25 βαθμούς, προσπέρασαν Μπρέντα και Γκο Αχέντ Ιγκλς και βρίσκονται στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού

Αναλυτικά η 27η αγωνιστική:

Παρασκευή 13/3
Φίτεσε-Άλκμααρ 3-1
(7’ Τραορέ, 73’πεν. Βεζίνοβιτς, 90+4’ Κουαζασβίλι - 8’ Μπεργκούις)

Σάββατο 14/3
Τβέντε-Τσβόλε 2-0
(77’ Τάπια, 83’ Ζίγεχ)

Καμπούρ-Ουτρέχτη 2-1
(18’ πεν. Μπάκερ , 28’ φαν ντε Στρίκ - 27’ Ντάπλαν)

Μπρέντα-Γκόου Αχέντ Ιγκλς 1-0
(90+2’ Τιγκαντουινί)

Εξέλσιορ-Βίλεμ 2-3
(57’ Φαν Γουίρτ, 90+3’ Στανς - 19’ Χαμχουτς, 65’ Μεσούντ, 90+1’ Σαχάρ)

Κυριακή 15/3
Ντεν Χάαγκ-Χέρακλες 1-3
(42’ Βαν Ντούινεν - 4’ Βέγκορστ, 55’ Άβντιτς, 67’ Μπελ Χασάνι)

Αϊντχόφεν-Γκρόνιγκεν (15:30)
Χέρενφεν-Άγιαξ (15:30)
Ντόρντρεχτ-Φέγενορντ (17:45)

Η επόμενη (28η) αγωνιστική:
Παρασκευή 21/3
Ουτρέχτη - Μπρέντα (21.00)

Σάββατο 21/3
Γκόου Αχέντ Ιγκλς-Φίτεσε (19.30)
Βίλεμ-Ντόρντρεχτ (20.45)
Χέρακλες-Χέρενφεν
Άλκμααρ - Καμπούρ (21.45)

Κυριακή 22/3
Τσβόλε-Εξέλσιορ (13.30)
Φέγενορντ-Αϊντχόφεν (15.30)
Γκρόνινγκεν-Τβέντε
Άγιαξ-Ντεν Χάαγκ (17.45)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δώρο στην Σεβίλλη!

Η Βιγιαρεάλ έμεινε στο 0-0 εκτός έδρας απέναντι στην Αλμερία και πλέον κινδυνεύει να χάσει έδαφος στο βαθμολογικό πίνακα σε περίπτωση νίκης της Σεβίλλης.

Δώρο στην Σεβίλλη
Η Βιγιαρεάλ έμεινε στο 0-0 εκτός έδρας απέναντι στην Αλμερία και πλέον κινδυνεύει να χάσει έδαφος στο βαθμολογικό πίνακα σε περίπτωση νίκης της Σεβίλλης.

Οι Σεβιγιάνοι υποδέχονται την Έλτσε και έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να περάσουν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αποδεχόμενοι το δώρο της Βιγιαρεάλ.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» ήταν αρκετά κακό στο πρώτο ματς του σημερινού προγράμματος του Ισπανικού Πρωταθλήματος με την Αλμερία, Δεν δημιούργησε καλές ευκαιρίες για γκολ ούτε στο διάστημα που έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Στο 40ο λεπτό ο ΝτοςΣάντος αποβλήθηκε από το παιχνίδι με την Αλμερία να βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Ωστόσο στο 55ο λεπτό ο Κόστα αντίκρισε –και αυτός- την κόκκινη κάρτα του διαιτητή.

Το κακό θέαμα και από τις δύο ομάδες συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Αναλυτικά, η 27η αγωνιστική:

Παρασκευή 13/3
Βαλένθια-Λα Κορούνια 2-0
(61' πεν. Παρέχο, 72' Αλκάθερ)

Σάββατο 14/3
Εσπανιόλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0

Εϊμπάρ-Μπαρτσελόνα 0-2
(31', 55' Μέσι)

Ράγιο Βαγεκάνο-Γρανάδα 3-1
(65', 76' Μπουένο, 94' Εμπάρμπα-8' Κόρντομπα)

Θέλτα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2
(64' Λαριβέι-17' πεν. Αντούριθ, 32' Σαν Χοσέ)

Κυριακή 15/3
Αλμερία-Βιγιαρεάλ 0-0
(40’ Ντος Σάντος κόκκινη – 55’ Κόστα κόκκινη)

Μάλαγα-Κόρδοβα (18:00)
Σεβίλλη-Έλτσε (20:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Λεβάντε (22:00)

Δευτέρα 16/3
Χετάφε-Ρεάλ Σοσιεδάδ (21:45)


Η επόμενη (28η) αγωνιστική:

Παρασκευή 20/3
Έλτσε-Βαλένθια (21:45)

Σάββατο 21/3
Ατλέτικο Μαδρίτης-Χετάφε (17:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Μάλαγα (19:00)
Λεβάντε-Θέλτα (21:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Αλμερία (23:00)
Γρανάδα-Εϊμπάρ (23:00)

Κυριακή 22/3
Λα Κορούνια-Εσπανιόλ (13:00)
Βιγιαρεάλ Σεβίλλη (18:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Κόρδοβα (20:00)
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Έβγαλε την υποχρέωση η «Μπάρτσα»!

Δίχως να φορτσάρει, η Μπαρτσελόνα νίκησε τη Φουενλαμπράδα κι εξακολουθεί να μοιράζεται την τρίτη θέση της ACB.

Έβγαλε την υποχρέωση η «Μπάρτσα»
Στις νίκες επέστρεψαν στην 24η αγωνιστική της ACB Μπαρτσελόνα και Μπιλμπάο παραμένοντας συγκάτοικοι στην τρίτη θέση (17-7).

Οι Καταλανοί δίχως να φορτσάρουν, αλλά και να απειληθούν, επικράτησαν της Φουενλαμπράδα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» με 88-82. Ο Τζάστιν Ντόελμαν με 19 πόντους ξεχώρισε από την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο Top 16, που πήρε επίσης 11 πόντους από Μπραντ Όλεσον και Ντεσόν Τόμας, ενώ δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Άλεξ Αμπρίνες.

Οι Βάσκοι επιβλήθηκαν εύκολα της Γκραν Κανάρια με 90-74 έχοντας κορυφαίο τον Ντάιρις Μπέρτανς με 24 πόντους.

Στο μεταξύ, η Εστουντιάντες έκανε ένα ακόμη βήμα προς τη σωτηρία νικώντας τη Σαραγόσα με 66-61 και πρωταγωνιστή τον Πιέτρο Αραντόρι που είχε 15 πόντους.

Tα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής:

Σάββατο 13/3
Ομπραντόιρο-Μούρθια 104-52
Ανδόρρα-Κανάριας 83-58
Μανρέσα-Λαγκούν Αρο 64-79

Κυριακή 15/3
Εστουντιάντες-Σαραγόσα 66-61
Μπιλμπάο- Γκραν Κανάρια 90-74
Μπαρτσελόνα- Φουενλαμπράδα 88-82
Λαμποράλ Κούτσα-Μπανταλόνα 19:00
Μάλαγα- Βαλένθια 19:00
Ρεάλ Μαδρίτης- Καχασόλ 19:00

Δείτε τη βαθμολογία της ACB. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο αιφνιδιασμός και το ευάλωτο σημείο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr και επικεντρώνει την προσοχή του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ξάνθη...

Ο αιφνιδιασμός και το ευάλωτο σημείο
*** Η σημερινή αντίπαλος του Ολυμπιακού, η Ξάνθη, είναι από τις πιο «ιδιαίτερες» ομάδες του φετινού πρωταθλήματος. Έχει μία τέτοια εικόνα από τότε που την ανέλαβε ο Ρουμάνος Λουτσέσκου, που μας υποχρεώνει να τη σεβόμαστε όσο λίγες.

*** Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 19 παιχνίδια πρωταθλήματος και 5 Κυπέλλου, η Ξάνθη με τον Λουτσέσκου εντός έδρας έχει χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό κι εκτός έδρας μόνο από τις ομάδες που διεκδικούν τις θέσεις για τα πλέϊ οφς (Αστέρα, Παναιτωλικό, Ατρόμητο)…

*** Έτσι όπως την έχω δει εγώ την Ξάνθη σήμερα στο Καραϊσκάκη θα μπει στο γήπεδο να κτυπήσει τη νίκη! Και θα ξεκινήσει όπως είχε κάνει η ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη για το Κύπελλο! Δηλαδή, θα πιέσει πολύ ψηλά τον Ολυμπιακό με πέντε κι έξι παίκτες στο μισό γήπεδο! Στόχος να προηγηθεί και να παίξει μετά με αντεπιθέσεις, στις οποίες ο Κλέϊτον, ο Καπετάνος κι ειδικά οι Λουσέρο και Σολτάνι, είναι μανούλα.

*** Άλλωστε η Ξάνθη μετά το πρώτο της παιχνίδι με το Ρουμάνο στον πάγκο, δεν έχει χάσει ούτε ένα απ΄όσα άνοιξε αυτή το σκορ!!! Αυτά τα λιγοστά ματς στα οποία η Ξάνθη έχει χάσει, τα έχει χάσει όταν ο αντίπαλός της άνοιξε το σκορ. Ποτέ άλλοτε…

*** Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός αν δεν θέλει να την πατήσει σήμερα, πρέπει να αποφύγει αιφνιδιασμό αλά ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Κατά την άποψή μου, ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Ξάνθης, είναι ο λιγότερο διαφημισμένος, ο Λουσέρο. Τα τελειώματά του Αργεντίνου είναι εκπληκτικά, βγάζει μπαλιές φαρμάκι και τα κόρνερ του τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύερο δοκάρι είναι πάρα πολύ δύσκολα.

*** Εκεί όπου μπορεί να κτυπήσει ο Ολυμπιακός την Ξάνθη είναι σε στιγμές πίεσης. Να την στριμώξει, δηλαδή, άσχημα σε κάποιες φάσεις του παιχνιδιού και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν, αφού υπό πίεση κάνει λάθη πίσω η Ξάνθη, όταν δουλέψεις καλά τις επιθέσεις σου, με καλές σέντρες, σωστές κάθετες κλπ, κλπ.. Όπως κάνει λάθη στο αμυντικό κομμάτι και στις στημένες φάσεις. Μία λύση είναι να παίξεις μέσα στο ματς κάποιο διάστημα και με δύο σέντερ φορ, για να τρυπήσεις το κέντρο της άμυνάς της.

*** Ευάλωτο σημείο της; Όταν θα φάει το γκολ, θέλει τον χρόνο της να συνέλθει. Αν είσαι μάγκας, εκεί της ρίχνεις και άλλο και άλλο κτύπημα και την φέρνεις έτσι σε δύσκολη θέση. Η Καλλονή τις προάλλες της είχε βάλει δύο γκολ μέσα σε ένα πεντάλεπτο. Ο Ολυμπιακός στο 3-1 στην Ξάνθη άλλα δύο γκολ σε ένα δεκάλεπτο. Ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο τρία γκολ σε ένα τέταρτο… *Πηγή: sport-fm.gr*

Προ των πυλών του Πλατανιά ο Παράσχος!

Στην Αθήνα για να συζητήσει από κοντά τις λεπτομέρειες της συνεργασίας του με τον Πλατανιά βρίσκεται ο Γιώργος Παράσχος.

Προ των πυλών του Πλατανιά ο Παράσχος
Τα τυπικά έχουν απομείνει για την ανακοίνωση της πρόσληψης του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο του Πλατανιά, ύστερα από την αποχώρηση του Γιάννη Χριστόπουλου.

Ο Έλληνας τεχνικός αποτελεί τον «εκλεκτό» των Κρητικών και για αυτό τον λόγο βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα για να συζητήσει από κοντά τις τελευταίες λεπτομέρειες της συνεργασίας του.

Μάλιστα, ο έμπειρος προπονητής θα παρακολουθήσει από κοντά το παιχνίδι της νέας του ομάδας με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Στη συνέχεια, ο κ. Παράσχος θα… κατηφορίσει μαζί με την αποστολή του Πλατανιά για τα Χανιά, πιάνοντας ουσιαστικά δουλειά και αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεχωρίζει του «Καραϊσκάκη», αλλά…!!

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ξάνθη ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ενώ υπάρχουν άλλα τέσσερα ματς που έχουν τον χαρακτήρα «ο θάνατός σου, η ζωή μου».

Ξεχωρίζει του «Καραϊσκάκη», αλλά…
Αναγκασμένοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για άλλη μία εβδομάδα χωρίς να έχουν τη στήριξη των οπαδών τους είναι οι παίκτες των ομάδων της Σούπερ Λίγκας.

Στο σημερινό πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής υπάρχουν πέντε αγώνες, καθώς ακολουθεί η μεσοβδόμαδη εξ αναβολής 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στη βραδινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Skoda Ξάνθη, καθώς οι Πειραιώτες ψάχνουν νίκη κορυφής και οι Ακρίτες παλεύουν για την είσοδό τους στη διαδικασία των πλέι οφ.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν άλλοι τέσσερις αγώνες που έχουν τον χαρακτήρα… «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Πρόκειται για τα παιχνίδια ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός, Κέρκυρα-ΟΦΗ, Καλλονή-Βέροια και Πανιώνιος-Πλατανιάς.

Είναι αγώνες που έχουν ενδιαφέρον για την παραμονή στην κατηγορία (για ΟΦΗ, Πανιώνιο και Πλατανιά) και την έξοδο στην Ευρώπη (Παναιτωλικός). Παράλληλα, ήσυχοι παραμένουν ο ΠΑΣ Γιάννινα, η Κέρκυρα, η Καλλονή και η Βέροια, με τις δύο τελευταίες να αναμετρώνται σήμερα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Σάββατο 14/3

Λεβαδειακός-Νίκη Βόλου (-)

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-2

Δεν μένει από «καύσιμα»! Μετά τα δύο νικηφόρα «κολλητά» ντέρμπι, το… τρένο (όγδοη σερί νίκη) του Παναθηναϊκού επικράτησε εύκολα 2-0 του Εργοτέλη και συνεχίζει μέχρι τελικής πτώσης για το πρωτάθλημα.
Ατρόμητος-Πανθρακικός 2-0

Επιστροφή στις επιτυχίες για τον Ατρόμητο, που επικράτησε 2-0 του Πανθρακικού. Πανέμορφο γκολ από τον Μαρσελίνιο με το οποίο άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη. Αδικία για Ιγκόρ προς το φινάλε.

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 0-0

Στην άδεια Τούμπα, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης προσέφεραν μέτριο θέαμα και συμβιβάστηκαν με το «Χ» (0-0). Ο Μακ τις κλασικές ευκαιρίες του «Δικέφαλου» που τελείωσε με 10 εξαιτίας της αποβολής του Κάτσε.

Κυριακή 15/3

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός (15:00, Novasports 2)
Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)
Βοηθοί: Παστρωμάς (Δυτ. Αττικής), Χαρίσης (Γρεβενών)

Κέρκυρα-ΟΦΗ (17:15, Novasports 4)
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Απτόσογλου (Αθηνών)

Καλλονή-Βέροια (17:15, Novasports 2)
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Σταθόπουλος (Ηλείας)

Πανιώνιος-Πλατανιάς (17:15, Novasports 3)
Διαιτητής: Κάμπαξης (Ευβοίας)
Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης), Κωσταράς (Αιτ/νιας)

Ολυμπιακός-SKODA Ξάνθη (19:30, Novasports 1)
Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Γεωργαράκος (Αθηνών), Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής)

Επόμενη (η εξ αναβολής 18η) αγωνιστική

Κέρκυρα-Νίκη Βόλου (-)

Τετάρτη 18 Μαρτίου

ΟΦΗ-Πανθρακικός (15:00, Novasports 3)
ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς (15:00, Novasports 2)
Skoda Ξάνθη-Παναιτωλικός (17:15, Novasports 4)
Λεβαδειακός-Καλλονή (17:15, Novasports 3)
ΠΑΟΚ-Εργοτέλης (17:15, Novasports 2)
Πανιώνιος-Βέροια (17:15, Novasports 7)
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός (19:30, Novasports 1)

Πέμπτη 19 Μαρτίου

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης (16:45, Novasports 1) *Πηγή: sport-fm.gr*

Κανένα θέμα προπονητή στον ΠΑΟΚ!!

Μετά τη νέα αποτυχία του ΠΑΟΚ να νικήσει στο πρωτάθλημα αναπτύχθηκαν εκ νέου οι φήμες για την απομάκρυνση του Άγγελου Αναστασιάδη, τις οποίες διέψευσε άμεσα η διοίκηση του συλλόγου.

Κανένα θέμα προπονητή στον ΠΑΟΚ
Απογοήτευση επικρατεί στον ΠΑΟΚ για τη νέα απώλεια βαθμών της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Ναι μεν ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να βελτιώσει κάποιες από τις αδυναμίες που εμφάνισε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όμως δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη σε ακόμη ένα σημαντικό για εκείνον παιχνίδι.

Παρά την παραπάνω αποτυχία, όλα δείχνουν πως αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του Άγγελου Αναστασιάδη. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Live Sport» υποστηρίζει ότι τις επόμενες ημέρες θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη ο Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είναι ενήμερος για όλα τα όσα συμβαίνουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Μάλιστα, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η παραμονή του Έλληνα τεχνικού εξαρτάται καθαρά από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ιάκωβο Αγγελίδη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η παραμικρή επίσημη πληροφόρηση από τη διοίκηση, αλλά οι οπαδοί παρουσιάζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τη στάση του ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Πλέον το ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων στρέφεται στη μεσοβδόμαδη αναμέτρηση με τον Εργοτέλη στην Τούμπα, στην εξ αναβολής 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σαν να μην πέρασε μια μέρα!!

Όπως ολοκλήρωσε το προηγούμενο πρωτάθλημα έτσι το άρχισε! Επιτυχημένα! Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο νικητής στο γκραν-πριν της Αυστραλίας, το πρώτο του νέου πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα!

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο νικητής του πρώτου γκραν-πρι του νέου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, το οποίο έγινε στην Αυστραλία.

inner

Όσο καλό όμως ήταν ο ξεκίνημα για τον περσινό πρωταθλητή, ήταν το ίδιο καλό και για την Mercedes καθώς και ο δεύτερος πιλότος της, ο Νίκο Ρόζμπεργκ τερμάτισε στην δεύτερη θέση κάνοντας το 1-2 για την γερμανική εταιρεία. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Σεμπαστιάν Φέτελ στο ντεμπούτο του με την Ferrari.

Η αλήθεια είναι ότι δεν δυσκολεύτηκε ο Χάμιλτον για να φτάσει στη νίκη. Έχασε… για λίγο την πρωτιά από τον έτερο πιλότο της Mercedes τον Νίκο Ρόζμπεργκ. Γρήγορα την επανέκτησε και τελικά έφτασε στην επικράτηση.

Στον αγώνα τερμάτισαν 15 αυτοκίνητα καθώς οι Ντανιίλ Κβιάτ και Κέβιν Μάγκνουσεν αντιμετώπισαν προβλήματα πριν την εκκίνηση με αποτέλεσμα να μην αρχίσουν.

inner

Λίγο αργότερα «αντίο» από το γκραν-πρι είπαν και οι δύο πιλότοι της Lotus, οι Μαλντονάδο και Γκροζάν, με τον πρώτο να έχει επαφή με την Sauber του Νασρ. Αυτός ήταν και ο λόγος για να μπει στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας από τους πρώτους γύρους.

inner

Ακολούθως αποχώρησε ο Φερστάπεν, λόγω προβλήματος στον κινητήρα του και ο Ραϊκόνεν από λάθος των μηχανικών της ομάδας του στην τοποθέτηση ενός τροχού.

Στον αγώνα δεν έτρεξε ο Μπότας ο οποίος αισθανόταν έναν πόνο χαμηλά στην πλάτη κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου των κατατακτηρίων δοκιμών.

Η τελική κατάταξη:



inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με… προίκα τα ρεκόρ!

Τη σεζόν 2005/06 ήταν η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να πετύχει οχτώ σερί νίκες στο πρωτάθλημα, μία επίδοση που ισοφάρισε χθες στην Κρήτη. Πρώτη φορά προβάδισμα στο α’ ημίχρονο!

Με… προίκα τα ρεκόρ
Ικανοποίηση επικρατεί στον Παναθηναϊκό για τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα κατάφερε να επιστρέψει με το «τρίποντο» από την Κρήτη, καθώς επικράτησε με σκορ 2-0 του Εργοτέλη.

Οι «πράσινοι» για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν μπόρεσαν να πάνε στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με το προβάδισμα στο σκορ!

Συγκεκριμένα, στα προηγούμενα δέκα παιχνίδια που είχαν δώσει μακριά από τη Λεωφόρο επτά ματς ήταν ισόπαλα και στα υπόλοιπα τρία ματς ήταν πίσω στο σκορ.

Παράλληλα, το «τριφύλλι» πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού, καθώς έφτασε τις οκτώ σερί νίκες, κάτι που είχε να συμβεί από την αγωνιστική περίοδο 2005-06. Εκείνη τη σεζόν ο Παναθηναϊκός είχε εννέα σερί νίκες και, μάλιστα, η επίδοση είχε σημειωθεί στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν στο β’ ημίχρονο του χθεσινού αγώνα με τον Εργοτέλη να διαχειριστούν το υπέρ τους σκορ, έχοντας πλέον το μυαλό τους στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, και λίγο έλειψε να πετύχουν και άλλα τέρματα.

Το ευχάριστο για τον Γιάνη Αναστασίου είναι πως επιστρέφει στη διάθεσή του ο Ζέκα, ο οποίος εξέτισε τη μία από τις δύο αγωνιστικές της ποινής του, και υπολογίζεται για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Εκτός παραμένει Σίλντενφελντ, ενώ ο Πράνιτς αναμένεται να επιστρέψει (καθώς έμεινε εκτός λόγω ίωσης, όπως και ο Μπερίσα). *Πηγή: sport-fm.gr*

Από τον Ταύρο ξεκινά η… ανασύνταξη!

Το απόλυτο μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Football League θέλουν να κάνουν στην ΑΕΚ, αρχής γεννωμένης από το σημερινό παιχνίδι με τον Φωστήρα στον Ταύρο.

Από τον Ταύρο ξεκινά η… ανασύνταξη
Στο παρελθόν ανήκει για την ΑΕΚ το Κύπελλο Ελλάδας, ύστερα από τον αποκλεισμό της από τη διοργάνωση και πλέον καλείται να στρέψει την προσοχή της στους εναπομείναντες αγώνες της Football League.

Για την «Ένωση» απομένουν τέσσερις αγώνες (συν ένας με τον Πανηλειακό που δεν θα γίνει μετά την αποχώρησή του από το πρωτάθλημα) και τα βλέμματα σήμερα είναι στραμμένα στη σημερινή αναμέτρηση με τον Φωστήρα στον Ταύρο (18:00, OTE Sport 2, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Στόχος του «Δικεφάλου» είναι να διατηρήσει και να αυξήσει τη διαφορά εν όψει της διαδικασίας των πλέο οφ, καθώς η ομάδα κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών μετά την είσοδο μερίδας οπαδών της στον πρόσφατο αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Τραϊανός Δέλλας προσανατολίζεται να παρατάξει με αλλαγές την ΑΕΚ στο σημερινό ματς. Η πιθανή ενδεκάδα θα αποτελείται από τους εξής: κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Βούρας, ο οποίος θα έχει στην άμυνα – από δεξιά προς αριστερά – τους Μπακάκη, Κολοβέτσιο, Σαρρή και Πεταυράκη.

Στα χαφ θα αγωνιστούν εκ νέου ο Ανάκογλου με τον Γιόχανσον, ενώ ο Ζόρτς θα είναι μπροστά τους. Στα άκρα της επίθεσης θα παίξουν οι Ντούνης και Πλατέλλας, ενώ ο Κρισάντους θα είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ανέστης, Αραβίδης, Γροντής, Λαμπρόπουλος, Ντούνης Μ, Ρόβας, Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος, Φαγέ και Ντακόλ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Διπλό κακό για τον Γιάννη!!

Αγωνίστηκε με ενοχλήσεις όσο άντεξε! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο –ακόμη κι έτσι- ήταν εξαιρετικός αλλά όχι και αρκετός για τους Μπακς στο ματς με τους Γκρίζλις. Μεγάλη νίκη για τους Σέλτικς με Πέισερς.

Διπλό κακό για τον Γιάννη
Όσο αγωνίστηκε ήταν εξαιρετικός. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όμως δεν κατάφερε να «βγάλει» όλο το παιχνίδι με τους Γκρίζλις με αποτέλεσμα οι Μπακς να ηττώνται 96-83.

Ο Έλληνας άσος είχε νιώσει ενοχλήσεις στον αστράγαλο από την αρχή του αγώνα ωστόσο στη συνέχεια αυτές έγιναν εντονότερες. Αποτέλεσμα; Να αποχωρήσει και κάπου εκεί η ομάδα του να χάσει το μεγαλύτερο επιθετικό όπλο της –μέχρι τότε- στο παιχνίδι.

Απόδειξη; Οι 19 πόντοι με 7/10 σουτ που πρόλαβε να πετύχει καθώς και τα έξι ριμπάουντ, δύο ασίστ που συμπληρώνουν την παρουσία του.

Καθοριστικό σημείο του αγώνα εκείνο στην τρίτη περίοδο που οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σερί 12-0 και έφτασαν τη διαφορά στους 17 πόντους.

Από τα άλλα παιχνίδια που έγιναν τα ξημερώματα στο ΝΒΑ ξεχωρίζει η νίκη 93-89 των Σέλτικς επί των Πέισερς, οι οποίοι μετρούσαν επτά σερί επιτυχημένα αποτελέσματα.

Την ίδια στιγμή το Γκόλντεν Στέιτ έφτασε σε άλλη μια νίκη και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Απέναντι στους Νιου Γιορκ Νικς επικράτησαν 125-94 με τον Κάρι να πετυχαίνει 25 πόντους και να μοιράζει 11 ασίστ.

Σημαντική νίκη 113-97 για τους Ουίζαρντς απέναντι στους Κινγκς παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 21 πόντους. Ο Γουόλ όμως έκανε παιχνιδάρα με 31 πόντους και 12 ασίστ και αποτέλεσε τον παίκτη που οδήγησε την ομάδα της Ουάσιγκτον στην ανατροπή.

Τα αποτελέσματα στους αγώνες του ΝΒΑ

Ουάσιγκτον Ουίζαρντς – Σακραμέντο Κινγκς 113-97
(Γουόλ 31, Μπέιλ 14, Μπάτλερ 14, Γκορτατ 13 – Κάζινς 30, ΜακΚόλουμ 15, Γουίλιαμς 15)

Ιντιάνα Πέισερς – Μπόστον Σέλτικς 89-93
(Χιλ 30, Μάιλς 13, Στάκεϊ 12, Γουότσον 12 – Ζέλερ 18, Μπας 16, Μπράντλεϊ 16, Κράουντερ 16)

Φιλαδέλφεια 76ερς – Μπρούκλιν Νετς 87-94
(Νόελ 17, Κάνααν 13, Τόμσον 12 – Γιανγκ 21, Τζόνσον 15, Τζακ 12)

Μέμφις Γκρίζλις – Μιλγουόκι Μπακς 96-83
(Λι 17, Γκριν 15, Ράντολφ 15, Ούντριχ 14 – Αντετοκούνμπο 19, Μίντλετον 17, Πατσούλια 14, Ιλιασόβα 12)

Γιούτα Τζαζ – Ντιτρόιτ Πίστονς 88-85
(Φέιβορς 26, Χέιγουόρντ 12, Χουντ 12 – Μονρό 16, Τόλιβερ 14, Μικς 11)

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς – Νιού Γιορκ Νικς 125-94
(Τόμσον 27, Κάρι 25, Χόλιντεϊ 13, Γκριν 12 – Μπαρνιάνι 18, Σβεντ 14, Χάρντγουεϊ Τζούνιορ 13) *Πηγή: sport-fm.gr*

Στην… αρχή της τελικής ευθείας!!

Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, αλλά και με πολλές απουσίες, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Skoda Ξάνθη στο Καραϊσκάκη. Πώς θα παρατάξει τους «ερυθρόλευκους» ο Περέιρα.

Στην… αρχή της τελικής ευθείας!
Αποφασισμένοι να δώσουν συνέχεια στο νικηφόρο σερί τους μετά την πρόκριση επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδας παρουσιάζονται στον Ολυμπιακό, ο οποίος υποδέχεται τη Skoda Ξάνθη στο άδειο (λόγω της απόφασης του κ. Κοντονή) Καραϊσκάκη (19:30, Novasports 1, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Από το «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο προκύπτει ότι βρίσκονται στην αρχή της… τελικής ευθείας και το ζητούμενο πλέον είναι να κάνουν το απόλυτο μέχρι το τέλος της σεζόν, ώστε να φτάσουν στο τέλος της σεζόν το νταμπλ.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Βίτορ Περέιρα αναμένεται να παρατάξει τους εννέα παίκτες από τους έντεκα που χρησιμοποίησε στο ΟΑΚΑ, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν οι Κασάμι, Αφελάι και ο Φορτούνης.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σαλίνο, Μποτία, Σιόβα και Μαζουακού. Στον άξονα θα παίξουν οι Κασάμι και Μιλιβόγεβιτς, ενώ ρόλο οργανωτικό θα αναλάβει ο Τσόρι.

Ο Αφελάι και ο Ντοσεβί θα παίξουν στα άκρα της επίθεσης, με τον Χάρα να είναι ο μοναδικός προωθημένος. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Μπουχαλάκης, Εντινγκά, Σαντάνα, Γιαννούλης, Φορτούνης και Μπενίτες. Εκτός είναι οι Ελαμπντελαουί, Μανιάτης, Διαμαντάκος, Φουστέρ, Ντουρμάζ και Μήτρογλου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πουλίδο: «Πρώτα ο Λεβαδειακός, μετά το επόμενο βήμα»

Την άποψη ότι μέσω του Λεβαδειακού θα μπορέσει να κάνει ένα μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του εξέφρασε ο Άλαν Πουλίδο, ο οποίος αναφέρθηκε και στο «φλερτ» του με τον Ολυμπιακό.

Πουλίδο: «Πρώτα ο Λεβαδειακός, μετά το επόμενο βήμα»
Στο… σίριαλ για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό αναφέρθηκε ο Άλαν Πουλίδο, ο οποίος δήλωσε ευγνώμων στον Λεβαδειακό, αφού κατάφερε μετά από αρκετό καιρό να παίξει ξανά ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, ο Μεξικανός επιθετικός τόνισε ότι μέσω των Βοιωτών θα μπορέσει να κάνει το επόμενο – μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του, εφόσον παραμείνουν στη Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Real News»

Για την πρώτη του εντύπωση από τη Superleague: «Είναι μια ανταγωνιστική λίγκα με καλές ομάδες. Για μένα ήταν όνειρο να παίξω στην Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι όμορφη χώρα και αισθάνομαι σαν να είμαι στο σπίτι μου. Ελπίζω να μείνω εδώ για αρκετό χρονικό διάστημα. Η Λιβαδειά είναι επίσης ωραίο μέρος, μικρή πόλη, οι άνθρωποι της οποίας με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή».

Για τα επεισόδια: «Είναι θλιβερό να βλέπεις τα στάδια χωρίς φιλάθλους ή οπαδούς να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και να συμπλέκονται με παίκτες. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι και δεν πρέπει να έχει σχέση με την βία. Ένα παιχνίδι όπου αγωνίζονται 11 εναντίον 11 και εκτός γηπέδου είναι φίλοι. Απευθύνω παράκληση προς τους φιλάθλους να βοηθήσουν τις ομάδες τους και να μην τους κάνουν κακό με τη συμπεριφορά τους. Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα και ο κόσμος πληρώνει εισιτήριο γι' αυτό και όχι για να βλέπει δυσάρεστες καταστάσεις».

Για το πρώτο του γκολ: «Ξέχωρα από το γκολ, είμαι ευχαριστημένος που η ομάδα μου πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι το ντεμπούτο μου στην Ευρώπη θα συνοδευόταν από τέρμα και δεν πίστευα ότι θα ερχόταν τόσο γρήγορα. Δεν έχω στο μυαλό συγκεκριμένο αριθμό γκολ. Σε αυτό που κυρίως στοχεύω είναι να διατηρηθώ σε υψηλό επίπεδο και να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τον στόχο της».

Για τη μάχη της παραμονής: «Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε με ταπεινότητα και να παίζουμε κάθε αγώνα σαν να είναι τελικός, είμαι βέβαιος ότι ο Λεβαδειακός έχει τη δυνατότητα να παραμείνει στην κατηγορία».

Για τον Ολυμπιακό: «Στην αρχή ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά με την περίπλοκη κατάσταση στην οποία βρισκόμουν, στο τέλος δεν έγινε κάτι. Τώρα ο Λεβαδειακός μου δίνει την ευκαιρία να παίξω και η διοίκηση με στηρίζει 100% εναντίον της πρώην ομάδας μου. Νιώθω ευγνώμων διότι βρέθηκε λύση για να υπογράψω για 1,5 χρόνο».

Για το είδωλό του και τις φιλοδοξίες του: «Είδωλό μου από μικρό παιδί είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και αγαπημένη μου ομάδα η Ρεάλ Μαδρίτης. Πιο πολύ μ' αρέσει το ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά και το αγγλικό. Πρώτος στόχος μου είναι να συνεχίσει ο Λεβαδειακός στη Superleague ώστε να μπορέσω στο μέλλον να κάνω το επόμενο βήμα, παίρνοντας μεταγραφή σε μεγαλύτερη ομάδα».

Σολτάνι: «Στόχος η Ευρώπη, σκεφτόμαστε το Κύπελλο»


Την έξοδο της Skoda Ξάνθης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν έθεσε ως στόχο ο Καρίμ Σολτάνι, ο οποίος παράλληλα παραδέχθηκε ότι οι Ακρίτες θέλουν να παίξουν στον τελικό του Κυπέλλου.

Σολτάνι: «Στόχος η Ευρώπη, σκεφτόμαστε το Κύπελλο»
Στόχος για τη Skoda Ξάνθη αποτελεί η έξοδος στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν, όπως δήλωσε ο Καρίμ Σολτάνι.

Παράλληλα, ο Αλγερινός φορ παραδέχθηκε ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του θα ήθελαν να αγωνιστούν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Real News»

Για το μυστικό της φετινής Ξάνθης: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει ιδιαίτερο μυστικό, πέρα από το ότι όλοι μας δουλεύουμε με ηρεμία, αλλά και πάθος για διάκριση. Ο προπονητής μας κάνει εξαιρετική δουλειά και εμείς εφαρμόζουμε ακριβώς το πλάνο του. Σε κάθε ματς παίζουμε για τη νίκη και δεν εγκαταλείπουμε ποτέ την προσπάθεια. Ακόμη και η έξοδος στην Ευρώπη είναι στόχος, έστω κι αν ο Αστέρας Τρίπολης με τον Παναιτωλικό είναι πιο μπροστά. Θα το παλέψουμε μέχρι το τέλος».

Για το αν αποτελεί πολυτέλεια το Κύπελλο για την Ξάνθη: «Καθόλου. Ίσα-ίσα που είναι πολύ όμορφο να βλέπεις μια ολόκληρη πόλη να χαίρεται με την επιτυχία αυτή. Και θα ήταν ψέματα να πούμε ότι δεν σκεφτόμαστε τον τελικό. Όμως, θα πρέπει να βαδίσουμε βήμα - βήμα, αγώνα με τον αγώνα, χωρίς να μας απασχολεί με ποιον θα κληρωθούμε στον ημιτελικό. Εγώ, πάντως, δεν έχω προτίμηση».

Για το μέλλον του: «Έχω συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι και μετά θα δω τι θα κάνω. Για την ώρα είμαι συγκεντρωμένος στους στόχους της ομάδας μου».

Μιλοβόγεβιτς: «Είναι λογικό να μας μισούν»!

Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και για αυτό τον λόγο τον μισούν οι αντίπαλοί του, όπως δήλωσε ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος αφιέρωσε την πρόκριση επί της ΑΕΚ στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μιλοβόγεβιτς: «Είναι λογικό να μας μισούν»!
«Ο Ολυμπιακός είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα. Ο σύλλογος με τις μεγαλύτερες και περισσότερες επιτυχίες και είναι πάντα πρώτος! Είναι λογικό οι αντίπαλοί μας να μας μισούν», τόνισε ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και πρόσθεσε:

«Αυτά τα σκηνικά τρόμου, όμως, που βιώνουμε συχνά πυκνά, δεν είναι νορμάλ».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σέρβος μέσος στη «Real News»

Για τα επεισόδια: «Νιώθεις λες και δεν μπορείς να πανηγυρίσεις! Λες και απαγορεύεται να βάλεις γκολ! Ειδικά σε ορισμένα γήπεδα η εχθρότητα ξεφεύγει! Είμαστε αντίπαλοι, δεν περιμένω να μας χειροκροτήσουν κιόλας. Όμως, άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Όπως και να χει είδα, είδατε νομίζω ότι εμείς και γκολ βάλαμε και το πανηγυρίσαμε! Δεν φοβόμαστε! Αυτό που έγινε μετά ήταν λυπηρό! Πετούσαν αντικείμενα από πολύ κοντινή απόσταση, φωτοβολίδα εκτοξεύθηκε προς το μέρος μας και αναγκαστήκαμε να τρέξουμε προς τη φυσούνα και να μπούμε στα αποδυτήρια, γιατί η κατάσταση ξέφυγε! Ευτυχώς γλιτώσαμε τα χειρότερα.

Ο Ολυμπιακός είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα. Ο σύλλογος με τις μεγαλύτερες και περισσότερες επιτυχίες και είναι πάντα πρώτος! Είναι λογικό οι αντίπαλοί μας να μας μισούν. Αυτά τα σκηνικά τρόμου, όμως, που βιώνουμε συχνά πυκνά, δεν είναι νορμάλ. Ξεφεύγουν από τα όρια. Θα πρέπει να υπάρξουν επιτέλους ανάλογες τιμωρίες, ώστε να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Ο Ολυμπιακός, όπως και να χει, δεν φοβάται! Στο ΟΑΚΑ πήγαμε, κάναμε τη δουλειά μας, προκριθήκαμε και φύγαμε. Μακάρι αυτές οι ακρότητες να σταματήσουν κάποια στιγμή».

Για το ματς με την ΑΕΚ: «Κάναμε τη δουλειά μας. Προκριθήκαμε, όπως οφείλαμε. Μπορεί να έπρεπε να το έχουμε κάνει από το πρώτο παιχνίδι, όμως εντέλει επικρατήσαμε και της κακοδαιμονίας μας με τους τραυματισμούς, αλλά και των ανεγκέφαλων! Ο Ολυμπιακός οφείλει πάντα να στοχεύει στη νίκη. Τέτοια αποτελέσματα μας κάνουν ακόμη πιο δυνατούς».

Για το που αφιερώνει τη νίκη: «Στον κόσμο και στον πρόεδρο, οι οποίοι την ήθελαν όσο και εμείς. Είναι δική τους! Στόχος μας είναι να τους κάνουμε πάντα χαρούμενους και να τους δίνουμε τη δυνατότητα να πανηγυρίζουν διαρκώς. Ο Ολυμπιακός είναι η μεγάλη τους αγάπη και δεν θέλουμε ποτέ να το ξεχνάμε αυτό. Ο κόσμος μας είναι η δύναμη και το στήριγμά μας, όπως και ο πρόεδρος της ομάδας μας».

Για τους στόχους του Ολυμπιακού: «Θέλουμε το νταμπλ. Περάσαμε με παλικαρίσιο τρόπο από το ΟΑΚΑ και τώρα πάμε για να πάρουμε το Κύπελλο. Είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα και εκεί θα κοιτάξουμε να παραμείνουμε μέχρι το τέλος. Υπάρχουν αρκετές αγωνιστικές μέχρι το φινάλε και μπορούμε ακόμη και να αυξήσουμε τη διαφορά μας από τους διώκτες μας. Ούτως ή άλλως, είμαστε η καλύτερη ομάδα».

Ανάκογλου: «Άσχημη η συμπεριφορά Περέιρα-Κασάμι»


Την άποψη ότι η ΑΕΚ άξιζε κάτι παραπάνω στους αγώνες με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο εξέφρασε ο Δημήτρης Ανάκογλου, ο οποίος αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά των Περέιρα και Κασάμι.

Ανάκογλου: «Άσχημη η συμπεριφορά Περέιρα-Κασάμι»
«Δεν είναι και ωραίο ένας προπονητής που έχει εργαστεί στην Ευρώπη να προκαλεί», τόνισε ο Δημήτρης Ανάκογλου για τη στάση του Βίτορ Περέιρα, όταν ο Χάρα πέτυχε το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Παράλληλα, ο αρχηγός της «Ένωσης» υποστήριξε ότι η ομάδα του άξιζε κάτι παραπάνω στα δύο παιχνίδια, αφού ήταν καλύτερη από τους Πειραιώτες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Real News»

Για τον προημιτελικό με τον Ολυμπιακό: «Σίγουρα ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία να παίζουμε μπροστά σε τόσο κόσμο, σε ένα κοινό που εμείς το φέραμε στο γήπεδο, με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματά μας. Στενοχωρηθήκαμε που δεν τα καταφέραμε στο τέλος και πιο πολύ επειδή νομίζω πως αξίζαμε να προκριθούμε. Θέλαμε να αφιερώσουμε την επιτυχία στους οπαδούς μας, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια κάνουν υπομονή και στέκονται δίπλα μας, παρά τις πίκρες και τα δύσκολα».

Για τη διακοπή του αγώνα: «Ήταν λάθος η είσοδός τους, έστω κι αν ήταν μια μικρή μερίδα, μια μειοψηφία, μπροστά στις χιλιάδες που δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα. Τί να πω; Τα μέτρα πρέπει σίγουρα να γίνουν ακόμη πιο αυστηρά. Αυτό ευχόμαστε και ελπίζουμε όλοι».

Για τους Περέιρα και Κασάμι: «Σίγουρα είναι μια άσχημη συμπεριφορά εκείνων που κάνουν χειρονομίες και δεν σέβονται. Το επίπεδο της ΑΕΚ ήταν και παραμένει υψηλό και δεν πρόκειται να το αμαυρώσουν οι λίγοι που λειτούργησαν όπως λειτούργησαν. Από την άλλη, όμως, δεν είναι και ωραίο ένας προπονητής που έχει εργαστεί στην Ευρώπη να προκαλεί. Το έκανε στη Λεωφόρο, το επανέλαβε στο ΟΑΚΑ. Αυτό είναι κακό για την εικόνα του. Και δεν ήταν ο μόνος. Και ο Κασάμι είδαμε όλοι πως αντιδρούσε. Καμία τέτοια συμπεριφορά δεν πρέπει να μένει ατιμώρητη».

Για τα συναισθήματα των παικτών μετά τον αποκλεισμό: «Η αλήθεια είναι ότι απογοητευτήκαμε. Είμαστε μια νεανική ομάδα, κάνουμε όνειρα, θέλαμε να παίξουμε στον τελικό, γεμίσαμε το Ολυμπιακό Στάδιο, νιώσαμε υπερήφανοι. Πλέον στρεφόμαστε ξανά στον βασικό μας στόχο, που είναι το πρωτάθλημα και η επιστροφή της ΑΕΚ εκεί όπου ανήκει και αξίζει να παίζει».

Για το αν χρωστάνε κάτι στον Ολυμπιακό: «Πάντα τα παιχνίδια μαζί του θα είναι ντέρμπι. Όσο για το αν χρωστάμε κάτι, δεν θα το πω, γιατί δεν μ' αρέσει να λέω μόνο λόγια. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δείχνουμε στο γήπεδο, όπως το δείξαμε στους δύο αγώνες μας, όπου δεν ήμασταν χειρότεροι και όπως θα το κάνουμε πάντα στο μέλλον. Δεν νομίζω ότι φάνηκε κάποια ιδιαίτερη διαφορά ούτε σε αγωνιστικό επίπεδο. Έχουμε δρόμο μπροστά μας μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, όμως πιστεύω ότι με σοβαρότητα και σκληρή δουλειά θα πάνε όλα καλά».

Ταουσιάνης: «Επηρέασε την ομάδα η αλλαγή του Σαράνοφ»


Στην αναγκαστική αλλαγή του Σαράνοφ που άλλαξε το πλάνο και το σύστημα της ομάδας στάθηκε ο Γιάννης Ταουσιάνης μετά την ήττα του Εργοτέλη από τον Παναθηναϊκό.

Ταουσιάνης: «Επηρέασε την ομάδα η αλλαγή του Σαράνοφ»
Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» τόνισε πως δυσκόλεψε την κατάσταση το δεύτερο γκολ του Ατζαγκούν και πιστεύει πως στο πρώτο ημίχρονο περιορίστηκαν τα επιθετικά ατού των «πράσινων», ενώ στο δεύτερο η κατοχή του Παναθηναϊκού δεν τους άφησε να δημιουργήσουν κινδύνους, θεωρώντας πως η ήταν σωστή η τακτική που επέλεξε και το σχήμα που παρέταξε.

Αναλυτικά: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας. Τα κάναμε δυσκολότερα, ειδικά μετά το δεύτερο γκολ που δεχτήκαμε. Με την αποχώρηση του Σαράνοφ και την αναγκαστική αλλαγή, στερηθήκαμε και μια ακόμα αλλαγή. Μπήκε εντελώς "κρύος" ο Καβουσάκης και ήρθε το 0-2. Όταν παίζεις με τέτοιες ομάδες και βρίσκεσαι δύο γκολ πίσω, αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολα γίνονται τα πράγματα.
Στο πρώτο ημίχρονο, θεωρώ ότι περιορίσαμε τα δυνατά ατού του Παναθηναϊκού, αλλά θα θέλαμε να έχουμε πιο βελτιωμένη εικόνα όταν είχαμε την μπάλα για να γίνουμε πιο επικίνδυνοι επιθετικά.

Το 0-2 δυσκόλεψε πολύ την προσπάθειά μας. Στο δεύτερο ημίχρονο, θέλαμε να πετύχουμε γκολ για να μπούμε στο παιχνίδι, θέλαμε να πιέσουμε τον αντίπαλο, κάτι που δεν καταφέραμε, λόγω ικανότητας του Παναθηναϊκού στην κατοχή. Όσες φορές είχαμε τις προϋποθέσεις, είχαμε βιαστικές επιλογές. Κάναμε μια προσπάθεια. Ενδεχομένως, ήθελε ακόμα μεγαλύτερη. Δυστυχώς, δεν πήραμε τίποτα. Δεν υπάρχει χρόνος για λύπες. Πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, γιατί ψάχνουμε απεγνωσμένα βαθμούς.

Επιλογή δεν είναι να περιμένεις στο κέντρο. Καμιά φορά αντίπαλος με κατοχή, μπορεί να σε πάει πίσω. Πρωταρχικός σκοπός ήταν να περιορίσουμε τους κινδύνους με παίκτες καλούς και κατοχή. Σε αυτό, άσχετα από τα δύο γκολ, δεν τα πήγαμε άσχημα. Άσχημο ότι δεν βγήκαν κάποια άλλα πράγματα. Έπρεπε να βάλουμε προβληματισμούς στον αντίπαλο.

Κάθε φορά έχεις κάποια δεδομένα και πάνω σε αυτά προετοιμάζεις την ομάδα σου. Θέλαμε να περιορίσουμε την επικινδυνότητα του Παναθηναϊκού μπροστά. Δεν ήταν θέμα σχηματισμού ή τακτικής ότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Σε μια προσπάθεια που κάνεις, μετράει και το σκορ. Πήγε να γίνει μια προσπάθεια, αλλά παίζει και ο αντίπαλος. Ψάχναμε ένα γκολ, το οποίο θα μας έδινε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη.

Η ομάδα έχει τη χαρά να διαθέτει παίκτες που θα έρθουν από τον πάγκο και να βελτιώσουν κάποια πράγματα. Η είσοδος των Ολαϊτάν και Τζίλας βοήθησε. Βελτίωσαν το κομμάτι κατοχής της μπάλας».

Νιόπλιας: «Το πρώτο γκολ απλοποίησε το ματς»

Στην επίτευξη του γρήγορου πρώτου τέρματος θεωρεί πως κρίθηκε η νίκη του Ατρομήτου επί του Πανθρακικού ο Νίκος Νιόπλιας, μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Νιόπλιας: «Το πρώτο γκολ απλοποίησε το ματς»
Ο Κοζανίτης τεχνικός τόνισε πως έγινε διαχείριση στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στάθηκε στις δυσκολίες του κάθε παιχνιδιού και στο ποσό διαφορετικό είναι το καθένα από αυτά. Αναφέρθηκε ξεχωριστά στους Τσέναμο και Καράσκο, χαρακτήρισε φανταστική την παρουσία του στον Παναθηναϊκό και δύσκολο το να αγωνίζεσαι χωρίς φιλάθλους.

Αναλυτικά: «Παίξαμε απέναντι σε ένα αντίπαλο, ο οποίος είχε πάρα πολύ καιρό να παίξει και φάνηκε να βγάζει ενέργεια παραπάνω από εμάς και, όσο περνούσε η ώρα, εξελισσόταν πιο δύσκολα το ματς. Ευτυχώς, στα πρώτα 10-15 λεπτά, βρήκαμε ρυθμό και το πανέμορφο γκολ του Μαρσελίνιο απλοποίησε την κατάσταση. Στο δεύτερο ημίχρονο, έγιναν πιο απλά τα πράγματα. Προσπαθήσαμε να κάνουμε διαχείριση και κάναμε μια σπουδαία νίκη. Γιατί, το μόνο εύκολο ματς για μένα, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο πίνακας, είναι αυτό με τη Νίκη Βόλου, γιατί όλοι έχουν στόχους και κάθε νίκη μετράει πάρα πολύ.

Έχει μεγάλη διαφορά το ένα παιχνίδι με το άλλο, ποτέ δυο παιχνίδια δεν είναι ίδια. Ο Παναθηναϊκός είναι δυνατός και φορμαρισμένος αντίπαλος και εμείς αήττητοι αρκετά ματς.

Ο Καράσκο περιμένει να βάλει κάποιο γκολ για να πάρει τα πάνω του. Ήρθε τον Γενάρη από μια άλλη ήπειρο, που εκεί είναι καλοκαίρι, με άλλη προετοιμασία και για αυτό είτε μπαίνει αλλαγή, είτε βγαίνει ως αλλαγή. Ο Τσέναμο δεν προπονείται ακόμα, είναι μόνος του. Δίνω βάση σε αυτούς που βλέπω στο γήπεδο, όταν είναι έτοιμος να μπει κανονικά θα τον υπολογίζουμε. Θα παίξουμε με μια ομάδα που πέρασα φανταστικά, είτε σαν παίκτης, είτε σαν προπονητής.

Είναι δύσκολο να παίζεις χωρίς κόσμο. Δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Ούτε οι παίκτες μπορούν, δεν έχουν φίλαθλους να τους ενθαρρύνουν. Πριν το ματ, τους είπα είναι δύσκολα, από κανέναν δεν θα πάρετε βοήθεια. Δεν μπορείτε να καταλάβετε πως νιώθει ο παίκτης, αλλά αφού έτσι τα κάναμε, ας τα υποστούμε».

MLS: Ασυγκράτητος ο Μπλας Πέρεζ! (videos)

Δύο ακόμα γκολ πέτυχε ο Μπλας Πέρεζ πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση το 3-1 του Ντάλας επί του Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι.
Δύο γκολ πέτυχε επίσης ο Φερνάντο Αριστεγκιέτα στο 3-3 των Φιλαδέλφεια Γιούνιον στην έδρα της Ρέαλ Σολτ Λέικ, που ισοφάρισε στο 86ο λεπτό με πέναλτι του Αλβάρο Σαμπόριο. Δύο γκολ σημείωσε και ο Κρις Βοντολόφσκι στο απρόσμενο 3-2 των Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς επί των Σιάτλ Σάουντερς, που δεν εκμεταλλεύτηκαν αριθμητικό πλεονέκτημα από το 52ο. Σε άλλα σημερινά ματς του MLS, οι Βανκούβερ Ουάιτκαπς έκλεψαν 1-0 στην έδρα των Σικάγο Φάιρ με τέρμα του Οκτάβιο Ριβέρο στο 86ο, ενώ οι Κολόμπους Κρου εκμεταλλεύτηκαν αποβολή του Τζάστιν Μόροου στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και έφτασαν σε 2-0 επί του Τορόντο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Σικάγο Φάιρ – Βανκούβερ Ουάιτκαπς 0-1
Κολόμπους Κρου – Τορόντο 2-0
Ντάλας – Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι 3-1
Ρέαλ Σολτ Λέικ – Φιλαδέλφεια Γιούνιον 3-3
Σιάτλ Σάουντερς – Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς 2-3
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ορλάντο Σίτι
2
4
Κολόμπους Κρου
2
3
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
1
3
Τορόντο
2
3
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
2
2
Νιου Γιορκ Σίτι
1
1
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
1
1
Μόντρεαλ Ίμπακτ
1
0
Σικάγο Φάιρ
2
0
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
1
0
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ντάλας
2
6
Λος Άντζελες Γκάλαξι
1
3
Σιάτλ Σάουντερς
2
3
Χιούστον Ντάιναμο
2
3
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
2
3
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
2
3
Ρέαλ Σολτ Λέικ
2
2
Κολοράντο Ράπιντς
1
1
Πόρτλαντ Τίμπερς
1
1
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
2
1
-Οι πρώτες έξι ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.











*Πηγή: onsports.gr*

Αργεντινή: Επιβίωσε η Μπόκα Τζούνιορς!! (videos)

Χάρη σε γκολ των Ντάνι Οσβάλντο και Ντάνιελ Ντίαζ με κεφαλιά, η Μπόκα Τζούνιορς κέρδισε με 2-1 την Ντεφένσα Χουστίσια.
Προηγήθηκε με 2-0, αλλά τα… χρειάστηκε μέχρι να εξασφαλίσει προσωρινά την άνοδο στην κορυφή της κατάταξης της Αργεντινής. Από την πλευρά του, ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ, Ιγνάσιο Σκόκο, σκόραρε στο εκτός έδρας 2-1 των Νιούελς Ολντ Μπόις σε βάρος της Σαρμιέντο, ενώ η Ιντεπεντιέντε αρκέστηκε σε 1-1 στην έδρα της Ουνιόν. Σε άλλο σημερινό ματς, ο Κάρλος Μπουένο σημείωσε δύο γκολ, αλλά η Σαν Μαρτίν έχασε με 3-2 από την Μπάνφιλντ, ενώ το παιχνίδι της Χιμνάσια Λα Πλάτα με τη Νουέβα Σικάγο αναβλήθηκε για την επόμενη Τρίτη, επειδή η τοπική αστυνομία δήλωσε κώλυμα.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Μπάνφιλντ – Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν 3-2
Μπόκα Τούνιορς – Ντεφένσα Χουστίσια 2-1
Ουνιόν – Ιντεπεντιέντε 1-1
Σαρμιέντο – Νιούελς Ολντ Μπόις 1-2
Και οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Μπόκα Τζούνιορς
5
13
Ροζάριο Σεντράλ
4
12
Νιούελς Ολντ Μπόις
5
10
Σαν Λορένζο
4
9
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
4
9
Ρίβερ Πλέιτ
4
8
Ρασίνγκ Κλουμπ
5
8
Βελέζ Σάρσφιλντ
4
8
Αρχεντίνος Τζούνιορς
4
8
Ιντεπεντιέντε
5
8
Μπάνφιλντ
5
7
Μπελγκράνο
4
7
Γοδόι Κρουζ
4
7
Ουνιόν
5
7
Λανούς
4
6
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
5
6
Ντεφένσα Χουστίσια
5
6
Τίγκρε
4
5
Ουρακάν
4
4
Τεμπέρλι
4
4
Σαρμιέντο
5
3
Κολόν Σάντα Φε
5
3
Κίλμες
4
2
Άρσεναλ Σαραντί
4
2
Αλδοσίβι
4
2
Χιμνάσια Λα Πλάτα
4
2
Νουέβα Σικάγο
4
2
Κρουσέρο Ντελ Νόρτε
5
2
Ολίμπο
5
2
Ατλέτικο Ραφαέλα
4
1
-Οι δύο πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2016.
-Οι ομάδες από την τρίτη μέχρι την έκτη θέση θα πάρουν μέρος σε τουρνουά για θέση στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2016.
-Οι ομάδες από την έβδομη μέχρι τη δέκατη όγδοη θέση θα πάρουν μέρος σε τουρνουά για θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2016.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
2,000
Ιντεπεντιέντε
1,708
Ρίβερ Πλέιτ
1,707
Λανούς
1,686
Νιούελς Ολντ Μπόις
1,650
Βελέζ Σάρσφιλντ
1,565
Μπόκα Τζούνιορς
1,560
Σαν Λορένζο
1,545
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1,484
Ρασίνγκ Κλουμπ
1,440
Ροζάριο Σεντράλ
1,426
Μπελγκράνο
1,414
Ουνιόν
1,400
Άρσεναλ Σαραντί
1,373
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1,360
Γοδόι Κρουζ
1,343
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1,200
Ατλέτικο Ραφαέλα
1,191
Τίγκρε
1,151
Ολίμπο
1,145
Μπάνφιλντ
1,125
Κίλμες
1,101
Ντεφένσα Χουστίσια
1,083
Ουρακάν
1,000
Τεμπέρλι
1,000
Κολόν Σάντα Φε
0,600
Σαρμιέντο
0,600
Αλδοσίβι
0,500
Νουέβα Σικάγο
0,500
Κρουσέρο Ντελ Νόρτε
0,400
-Οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.










*Πηγή: onsports.gr*