Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Ο Μήτρογλου, ο Λουτσέσκου και το «ακόμη τίποτα»!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος περιγράφει στο blog του στο gazzetta πως έχει διαμορφωθεί πλέον η κατάσταση  στη μάχη του τίτλου.
ΑΥΤΗ την στιγμή λοιπόν η βαθμολογία γράφει Παναθηναϊκός 61 και Ολυμπιακός 58!
Ο Ολυμπιακός, βέβαια, έχει δύο παιχνίδια λιγότερα, με τις ομάδες της Θράκης, σήμερα με την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη και εκεί γύρω στο Πάσχα με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, ενώ υπάρχει και σε εκκρεμότητα το θέμα της οριστικής αφαίρεσης των τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό για τα μεγάλα επεισόδια στη Λεωφόρο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Άρα, αυτό το σημερινό -3, μπορεί να γίνει +6 για τον Ολυμπιακό. Από το μπορεί, όμως, έως την πραγματικότητα υπάρχει διαφορά. Οπότε πρέπει να περιμένουμε να δούμε την πραγματικότητα. Και πρώτα απ΄ όλα το αποψινό παιχνίδι με την Ξάνθη.
Λόγω της ίσως πιο άδικης απόφασης που έχουμε ποτέ ζήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να δώσει σήμερα ένα από τα πιο δύσκολα εντός έδρας παιχνίδια του  για το φετινό πρωτάθλημα, χωρίς την παρουσία του κόσμου του, επειδή οι οπαδοί της…ΑΕΚ έκαναν ντου την Τετάρτη, όταν έβαλε γκολ ο Ολυμπιακός! Κι επειδή οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν κάνει ντου πριν το ματς με τον Ολυμπιακό! Κι αυτές τις συμπεριφορές πληρώνει σήμερα ο…Ολυμπιακός κι οι 12.000 κάτοχοι διαρκείας του, όπως το πλήρωσε κι ο ΠΑΟΚ χθες στην Τούμπα (με απώλεια δύο πόντων στο ματς με τον Αστέρα), μαζί κι οι 10.000 κάτοχοι δικών του διαρκείας.
Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός συνεχίζει νικηφόρα και πιέζει πολύ τον Ολυμπιακό. Χθες πέτυχε την πιο εύκολη εκτός έδρας νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, τη μοναδική με διαφορά πάνω από ένα γκολ, με το 2-0 επί του Εργοτέλη. Κατά σύμπτωση μάλιστα κι η πιο εύκολη εντός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα ήταν το 5-0 επί του Εργοτέλη, της ομάδας που θεωρείται η πιο…φιλική στον Ολυμπιακό (ο οποίος στο μεν Παγκρήτιο κέρδισε με 3-2 με γκολ στο 90’, στο δε Καραϊσκάκη το αποτέλεσμα του με τον Εργοτέλη ήταν 0-0 ως το 70’…).
Συνεπώς ο Ολυμπιακός αν θέλει να μη χάσει το βράδυ την πρωτιά, έστω ίσως «συγκυριακά», πρέπει να κερδίσει μία Ξάνθη, που φέτος έχει κάνει φοβερές ζημιές σε όλους τους μεγάλους, πλην του Ολυμπιακού: έχει ρίξει εντός έδρας τεσσάρες επί του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ κι έχει αποκλείσει τον Παναθηναϊκό από το Κύπελλο. Η δε τελευταία ήττα της είναι ακριβώς το 1-3 από τον Ολυμπιακό, στο ντεμπούτο του Βίτορ Περέϊρα στον πάγκο των ερυθρόλευκων! Έκτοτε η Ξάνθη σε 12 αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχει 4 νίκες κι 8 ισοπαλίες!
Κι όπως μαθαίνω από ένα φιλαράκι στην Ξάνθη, ο Λουτσέσκου το φέρει βαρέως εκείνο το 1-3 και το έχει βάλει αμέτι μουχαμέτι να κάνει ζημιά απόψε στον Ολυμπιακό, θέλοντας να εκμεταλλευθεί τόσο τις πολλές απουσίες του (Μήτρογλου, Μανιάτης, Ομάρ, Ντουρμάζ, Φουστέρ, Διαμαντάκος), όσο και το ότι αυτός έπαιξε την Τετάρτη ένα δύσκολο εκτός έδρας ντέρμπι, ενώ η (χωρίς απουσίες σήμερα) Ξάνθη είχε όλη την εβδομάδα να προετοιμαστεί για το σημερινό ματς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η Ξάνθη παίζει την Τετάρτη ντέρμπι για τα πλέϊ οφς με τον Παναιτωλικό, ο Λουτσέσκου δεν κάνει σήμερα καθόλου ροτέϊσον και έχει ζητήσει από τους παίκτες του το 120% κόντρα στον Ολυμπιακό.
Πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ, είχα αναλύσει ότι φέτος ο Μήτρογλου στα ντέρμπι δεν είχε κάνει και τίποτα. Κι ότι ο Χάρα θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά στην ΑΕΚ. Δικαιώθηκα...λίγο. Αλλά τώρα οφείλω να πω ότι θα τον ήθελα πάρα πολύ το Μήτρογλου σε κάτι τέτοια παιχνίδια, όπως το σημερινό και της Πέμπτης με τον Αστέρα. Γιατί ο Μήτρογλου αυτού του είδους αγώνες, έχει καθαρίσει εφτά φέτος! Μεταξύ των οποίων και το 3-1 του Γενάρη στην Ξάνθη, με δύο γκολάκια.
Κατά την γνώμη μου, το αποψινό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό είναι ένα από τα μακράν πιο δύσκολα για φέτος στο Καραϊσκάκη, όπου η Ξάνθη πολύ συχνά έχει κάνει μεγάλες εμφανίσεις. Να θυμίσω ότι στο πρωτάθλημα του 2012 έχασε 1-2 στις καθυστερήσεις. Το 2010 έφερε 0-0, αμέσως μετά το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 στο ΟΑΚΑ (κατά το ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1 τώρα στο ΟΑΚΑ)! Το 2007 έχασε 1-2 από γκολ του Ριβάλντο στο 86’. Το 2005 έφερε πάλι 0-0. Πιο πίσω, είχε ακόμη περισσότερες ισοπαλίες (και στο ΟΑΚΑ και στη Ριζούπολη!), ενώ και στην τελευταία δεκαετία κι οι περισσότερες άλλες νίκες του Ολυμπιακού ήταν με 2-1, 1-0 με αυτογκόλ η, 2-0 με αυτογκόλ και πέναλτι κλπ, κλπ. Παιχνίδια με μεγάλη ένταση, εκατέρωθεν αποβολές, εκατέρωθεν πέναλτι (απόκρουση Νικοπολίδη στο 85’ με το σκορ 2-1)…
Εδώ και πολύ καιρό είχα καταγράψει την άποψη ότι φέτος το πρωτάθλημα θα κριθεί ακριβώς στο φινάλε του. Και λέω σήμερα ότι αν ο Ολυμπιακός κερδίσει την Ξάνθη, θα έχει κάνει πολύ σοβαρό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου! Διαφορετικά, θα μπλέξει ακόμη περισσότερο το πράγμα. Με τη διαφορά ότι για να την κερδίσει, πρέπει να φτύσει αίμα.
Αν οι παίκτες του είναι διατεθειμένοι να το κάνουν, να φτύσουν αίμα, ας το δείξουν. Επειδή κέρδισαν την ΑΕΚ, δεν σημαίνει ότι τέλειωσαν τη δουλειά. Κάθε άλλο! Ακόμη ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει τίποτα! Και για το νταμπλ υπάρχουν 12 πάρα πολύ δύσκολα εμπόδια.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: