Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Το καλύτερο εκτός έδρας πρώτο ημίχρονο από την καλύτερη ΟΜΑΔΑ!!

O Tάσος Νικολογιάννης σχολιάζει το 2-0 επί του Εργοτέλη στην Κρήτη, την όγδοη συνεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα που αποδεικνύει, ότι οι «πράσινοι» πλέον έχουν μάθει να κάνουν πρωταθλητισμό και είναι αυτή την στιγμή η καλύτερη ομάδα...
Τo ματς ήταν παγίδα, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν όπως έπρεπε και πήρε μία άνετη νίκη μέσα στην Κρήτη επί του Εργοτέλη με 2-0 και έκανε και συντήρηση δυνάμεων στο δεύτερο ημίχρονο ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Είχα επισημάνει, ότι ο Αναστασίου και οι παίκτες θα πρέπει να παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι στο συγκεκριμένο παιχνίδι και έτσι έγινε. Και οι δηλώσεις του Αναστασίου μετά το ματς εξηγούν και την σοβαρότητα του Παναθηναϊκού.
Τόνισε, ότι περίμενε να είναι πιο δύσκολο το παιχνίδι, αλλά οι παίκτες ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα. Άρα ο Έλληνας τεχνικός είχε προετοιμάσει την ομάδα, για να δει σοβαρά το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε, όσο έπρεπε και κυρίως ήταν αποτελεσματικός. Στην τρίτη μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο σκόραρε με τον καλύτερο επιθετικό του πρωταθλήματος Μάρκους Μπεργκ και αμέσως μετά όλα τελείωσαν στην επόμενη ευκαιρία με τον Ατζαγκούν, που σούταρε από 30 μέτρα και η μπάλα πήρε τρομερά φάλτσα και κατέληξε στα δίχτυα. Με το 0-2 στο 40 και τον Εργοτέλη να αδυνατεί να βγάλει αντεπίθεση και να κάνει φάση το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικό. Απλά ο Παναθηναϊκός είχε κάποιες ευκαιρίες, για να βάλει και τρία και τέσσερα γκολ, αλλά τις έχασε και αμυντικά ήταν σταθερός και δεν είχε κανένα θέμα.
Πέρα από το ότι ο Μπεργκ άρχισε πάλι να σκοράρει (δεύτερο συνεχόμενο ματς) και αυτό ήταν το πιο ευχάριστο, μου άρεσε πολύ και το ότι σκόραρε ο Ατζαγκούν, αλλά και το ότι απουσίασαν Ζέκα, Σίλντενφελντ και Πράνιτς και δεν φάνηκε αυτό ποτέ στην διάρκεια του αγώνα. Θα πει κάποιος. Πώς να φανεί με αντίπαλο μία τόσο κακή ομάδα; Αν ο Παναθηναϊκός δεν ήταν σοβαρός και δεν έπαιζε σαν ομάδα και ο Εργοτέλης θα μπορούσε να του κάνει ζημιά. Στον πρώτο γύρο έχουν χαθεί τέτοιοι βαθμοί, θυμηθείτε μόνο την ήττα από τον ΟΦΗ στην Λεωφόρο.
Ο Δώνης εμφανίστηκε μετά από καιρό και ήταν σαν να μην έλειψε μία μέρα. Ο πιο σταθερός παίκτης της ομάδας και στα 86 λεπτά που αγωνίστηκε δείχνει, ότι μπορεί να τον υπολογίζει ο Αναστασίου για βασικό στη συνέχεια. Ο Καρέλης δεν έπαιξε καθόλου, διότι τον ταλαιπωρούν κάποιες ενοχλήσεις στα πλευρά. Με τον ΠΑΟΚ μπήκε αλλαγή και έκανε την διαφορά, αν και είχε τις ενοχλήσεις, στην Κρήτη ο Αναστασίου προτίμησε να μην τον βάλει -και καλά έκανε- για να μην ρισκάρει οποιαδήποτε επιδείνωση και να τον έχει απόλυτα έτοιμο κόντρα σε Ατρόμητο και Βέροια. Και ο Κλωναρίδης είχε συμμετοχή στο πρώτο γκολ και έχει χάσει άλλη μία μεγάλη ευκαιρία. Σταθερή η αμυντική τετράδα.
Η ομάδα έκανε οκτώ συνεχόμενες νίκες, απέδειξε ότι στον δεύτερο γύρο παραμένει μακράν της δεύτερης η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και κυρίως απέδειξε, ότι φέτος μαθαίνει όσο περνάει ο καιρός πιο πολύ στην πίεση, στο να κάνει πρωταθλητισμό. Μεγάλο πλεονέκτημα, ότι ο Αναστασίου έχει δώσει ταυτότητα και ότι ο Παναθηναϊκός είναι ΟΜΑΔΑ και παίζουν όλοι για την ομάδα και όχι για την πάρτη τους. Και είναι όλοι σε ετοιμότητα, ώστε όταν έρθει η ώρα να παίξουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Επτά παιχνίδια έμειναν και αυτό, που πιστεύω θέλουμε όλοι είναι η ομάδα να δείξει αυτό τον χαρακτήρα μέχρι το τέλος. Και με τις προσθήκες που πρέπει να γίνουν σε συγκεκριμένες θέσεις το καλοκαίρι, να ξεκινήσει από άλλη αφετηρία το νέο πρωτάθλημα.
ΥΓ: Αυτό ήταν το πρώτο εκτός έδρας φετινό παιχνίδι,που ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο ημίχρονο και τελικά κέρδισε. Τα χαμένα πρώτα ημίχρονα σε προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια τα πλήρωσε η ομάδα με χαμένους βαθμούς. Αλλά στον δεύτερο γύρο με εξαίρεση το ματς με τον Πανιώνιο έχει ένα σερί, που παραπέμπει σε ομάδες, που κάνουν πρωταθλητισμό.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: