Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Μάντζιος: «Ανάσα η νίκη»

«Ανάσα» χαρακτήρισε τη νίκη επί του Πλατανιά ο Άκης Μάντζιος, που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Άλαν Πουλίδο και σχολίασε την απόφαση για εκ νέου κεκλεισμένων των θυρών αγωνιστική.
Ο προπονητής του Λεβαδειακού μίλησε στον «Παραπολιτικά FM 90,1»:
Για το ξεκίνημά του στο Λεβαδειακό: «Ήταν πολύ σημαντική η νίκη μας απέναντι στον Πλατανιά, διότι επρόκειτο ουσιαστικά για… εξάποντο, που θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια. Νομίζω κιόλας ότι φάνηκε πως μας έκανε καλό η διακοπή του πρωταθλήματος, διότι μπόρεσα στο διάστημα αυτό να δουλέψω με τα παιδιά και να τους εξηγήσω τον τρόπο, με τον οποίο θέλω να παίζουμε. Πέρα απ’ τη νίκη στην Κρήτη, η ομάδα έπαιξε πολύ καλά, δημιούργησε ευκαιρίες και γενικότερα είδαμε διαφορετικό πρόσωπο απ’ αυτό που είχαμε συνηθίσει ως τώρα».
Για την ποιότητα του ρόστερ: «Η ομάδα έχει ποδοσφαιριστές με ποιότητα, αλλά μέχρι τώρα δεν έβγαζε καλή εικόνα ως σύνολο. Επιπροσθέτως, ήρθαν πολλοί παίκτες μέσα προς τέλη Γενάρη και ως εκ τούτου δεν είναι εύκολο να υπάρξει ομοιογένεια. Πόσο μάλλον όταν έγινε και αλλαγή προπονητή μέσα στο Φεβρουάριο. Είναι πολύ δύσκολο για τον προπονητή να αλλάξει την κατάσταση σε μία ομάδα, όταν απομένουν λίγα παιχνίδια μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν. Είναι, όμως, μέρος της δουλειάς μας και είμαστε υποχρεωμένοι να βρίσκουμε λύσεις…».
Για τον Άλαν Πουλίδο: «Είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση ο Πουλίδο και λόγω αυτού του προβληματισμού που υπήρχε για το εάν και πότε θα έπαιζε. Είμαστε κοντά απ’ την πρώτη ημέρα που ανέλαβα. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί, είναι πολύ προσγειωμένος και καλός επαγγελματίας, στοιχεία που βοηθούν την επικοινωνία και τη συνεργασία μαζί μου και με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Απ’ αυτή τη συνεργασία και ο Λεβαδειακός βγαίνει κερδισμένος, αλλά και ο Πουλίδο, καθώς θέλει να παίξει και να επανέλθει στην Εθνική του ομάδα… Ως ποδοσφαιριστής έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, είναι γρήγορος με την μπάλα και έχει άμεση επαφή με τα δίχτυα. Ο τρόπος που σκόραρε απέναντι στον Πλατανιά φανερώνει πάστα πολύ καλού ποδοσφαιριστή… Θέλει χρόνο και παιχνίδια για να μάθει να συνεργάζεται όπως πρέπει με τους συμπαίκτες του».
Για τη μάχη του υποβιβασμού: «Όλοι χρησιμοποιούμε τα κομπιουτεράκια, κάνοντας υπολογισμούς, για τους βαθμούς που χρειάζονται, αλλά το σημαντικό είναι να είμαστε εμείς καλά ως ομάδα. Η νίκη επί του Πλατανιά μάς έδωσε ανάσα και αισιοδοξία για την προσπάθεια που καταβάλουμε. Υπάρχουν πολλές αγωνιστικές ακόμα, οπότε είναι δύσκολο να προβλέψεις ποιο θα είναι το βαθμολογικό όριο της παραμονής».
Για την κατάσταση στην κορυφή: «Το πρωτάθλημα νομίζω ότι έχει κριθεί, δύσκολα ο Ολυμπιακός θα το χάσει. Έχουμε, όμως, μεγάλο ενδιαφέρον, συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, στη μάχη για τα playoffs. Σκεφτείτε ότι την 5η θέση διεκδικούν πέντε ομάδες!».
Για την απόφαση διεξαγωγής αγώνων κεκλεισμένων των θυρών: «Δεν θα κερδίσουμε κάτι απ’ αυτό το μέτρο, πέραν του ότι θα ηρεμήσουν ίσως τα πνεύματα, έπειτα απ’ τα επεισόδια του τελευταίου διαστήματος. Άλλες είναι οι λύσεις για την καταπολέμηση της βίας και όχι να στερούμε απ’ τον κόσμο τη δυνατότητα να παρακολουθεί την ομάδα του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: