Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Λυκογιάννης: «Καταπληκτική δουλειά στον Βεζένκοφ»

Η σωστή αντιμετώπιση του Αλέξανδρου Βεζένκοφ, στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, ήταν αυτό που έδωσε τη νίκη στον Κολοσσό Ρόδου κόντρα στον Άρη, σύμφωνα με τον Άρη Λυκογιάννη.

Λυκογιάννης: «Καταπληκτική δουλειά στον Βεζένκοφ»
Η μαχητικότητα που δείχνει ο Κολοσσός Ρόδου μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά και η καλή δουλειά στην άμυνα, ήταν τα στοιχεία που έδωσαν τη νίκη επί του Άρη, όπως δήλωσε ο Άρης Λυκογιάννης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άρη Λυκογιάννη:

«Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα για εμάς, καθώς έπρεπε να προετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που παίζει άμυνα στο όριο του φάουλ και με τα κοντά σχήματά της πιέζει πολύ, ενώ από την άλλη στην επίθεση διαθέτει παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα. Γενικά, είναι μία ομάδα του προπονητή. Στο αγωνιστικό κομμάτι, πιστεύω πως τα πήγαμε εξαιρετικά στην άμυνα, εξουδετερώνοντας σε μεγάλο βαθμό τα επιθετικά ατού του αντιπάλου. Πάνω στον Βεζένκοφ, εκτός από τα τελευταία τρία λεπτά της κανονικής διάρκειας και την παράταση, είχαμε κάνει εξαιρετική δουλειά. Το ματς πήγε έτσι, γιατί στο 49-41 ο Άρης γύρισε την άμυνα του σε ζώνη και εμείς από την πλευρά μας βιαστήκαμε να το τελειώσουμε. Κάναμε βιαστικές επιλογές, ήμασταν άστοχοι και έτσι χάσαμε το ρυθμό μας στην επίθεση.

Όμως, η ομάδα αυτή έχει μάθει να παίζει μέχρι τη λήξη. Στην τελευταία φάση, στο τάιμ άουτ, ζητήσαμε ένα μεγάλο σουτ, το βάλαμε και έτσι το παιχνίδι πήγε στην παράταση. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη μεγάλη τους προσπάθεια και καλή συνέχεια στον κόουτς και στον Άρη. Αυτή τη στιγμή μπορούμε να κοιτάμε τα playoffs, κοιτώντας παράλληλα να μαζέψουμε όσες νίκες μπορούμε μέχρι το τέλος και πιστεύω πως θα καταφέρουμε και αυτόν τον στόχο
».

Ο Άγγελος Τσάμης, από τη μεριά του, είπε: «Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, καθώς έγινε ένα φανταστικό παιχνίδι. Εμείς κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε σε αυτή τη νίκη, ειδικά όταν ήμασταν πίσω με 65-70. Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη γιατί έτσι εξασφαλίσαμε την παραμονή και πλέον μπορούμε ύστερα από τρία χρόνια να μπούμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Αυτό το θέλουμε πολύ και αυτοί που παίζουμε περισσότερα χρόνια στην ομάδα, αλλά το θέλουν ακόμα η διοίκηση και ο κόσμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: