Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Συμβιβάστηκαν…!

Μετά από ένα χορταστικό ημίχρονο, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός έριξαν ρυθμούς και συμβιβάστηκαν στο 0-0, συνεχίζοντας τη μάχη για τα πλέι οφ.Πιο ουσιαστικοί οι Αγρινιώτες, δεν «έσπασαν» του Ζωσιμάδες

Συμβιβάστηκαν…
Από ένα… ημίχρονο και έναν βαθμό πήραν ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός, που έμειναν στο 0-0 και συνεχίζουν τη μάχη για την πέμπτη θέση της Σούπερ Λίγκας.

Ο Παναιτωλικός μπήκε σαν… δαιμονισμένος και πίεσε ασφυκτικά τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο (είχε και δοκάρι με τον Μαρτίνεζ), ενώ ο ΠΑΣ -που την... γλίτωσε με τον εξαιρετικό Βελλίδη να κατεβάζει ρολά- αντέδρασε στο δεύτερο μισό, χωρίς να καταφέρει όμως να πετύχει το σκορ που θα τον εκτόξευε στη βαθμολογία.

Οι Αγρινιώτες πέρασαν απ' την δυνατή έδρα του ΠΑΣ και έμειναν στην πέμπτη θέση με 43 βαθμούς , κρατώντας την απόσταση δύο βαθμών που τους χωρίζει απ’ τους Γιαννιώτες, οι οποίοι ανέβηκαν στην έκτη, προσπερνώντας -τουλάχιστον προσωρινά- Ξάνθη και Ατρόμητο, που έχουν ένα ματς λιγότερο.

Το ματς:


Η πέμπτη θέση είναι «γλυκιά». Πώς θα μπορούσαν να μην αντιμετωπίσουν σαν… πρόωρο τελικό το ματς οι δύο ομάδες; ΠΑΣ και Παναιτωλικός έδειξαν πως την θέλουν πολύ, προσφέροντας θέαμα στο πρώτο μισό του ματς -παρότι έμειναν χωρίς τέρματα.

Χορταστικό από ευκαιρίες, με τον Παναιτωλικό να έχει την πρωτοβουλία και τον ΠΑΣ να κρατάει ισχυρές αντιστάσεις -με τον Βελλίδη να βρίσκεται σε πολύ καλή μέρα- και βρήκε τις απαντήσεις που έψαχνε.

Οι Αγρινιώτες μπήκαν δυνατά και μέχρι το 16’ είχαν τρεις ευκαιρίες να προηγηθούν στην ισχυρή έδρα του ΠΑΣ. Ο Βελλίδης στο 7’ σταμάτησε τον Μορένο, ο οποίος στο 16’ αστόχησε ξανά με προβολή από κοντά. Εν τω μεταξύ, στο 10’ η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στους Αγρινιώτες, σταματώντας στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του ΠΑΣ, μετά από σουτ του Μαρτίνεζ. Μάλιστα, αυτό ήταν το δωδέκατο δοκάρι του Παναιτωλικού για φέτος, που έχει περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΣ -που μέχρι εκείνη τη στιγμή έδειξε ανήμπορος να ακολουθήσει το ρυθμό των Αγρινιωτών- άρχισε να ανεβαίνει. Στο 37’ ο Ίλιτς απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Μπρακάλι, ενώ άρχισε να ανεβαίνει αισθητά απαντώντας στις ευκαιρίες των φιλοξενούμενων, χωρίς όμως να καταφέρει να ανοίξει το σκορ.

Οι δύο ομάδες μπήκαν μεταμορφωμένες στην επανάληψη. Ο Παναιτωλικός έριξε ρυθμό, ενώ ο ΠΑΣ πήρε τον έλεγχο, ισοφαρίζοντας τις τελικές των Αγρινιωτών απ’ το πρώτο μισό. Η έξοδος του Μαρτίνεζ, μάλιστα, φαίνεται πως στέρησε σε κυκλοφορία για τους φιλοξενούμενους, που ιδιαίτερα απ’ το 60’ και μετά άρχισαν να απειλούνται.

Ο Κοροβέσης στο 66’ έσπασε την επιθετική αδράνεια του δεύτερου μισού, ενώ το σου του Τσάβες στο 68’ κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Από κει και πέρα, ο ΠΑΣ είχε χλιαρή υπεροχή, με τις ευκαιρίες να μην μεταμορφώνονται σε γκολ, λόγω της ισχυρής άμυνας των φιλοξενούμενων και τις δύο ομάδες να μένουν μοιραία στο 0-0.


Οι συνθέσεις:


ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κοροβέσης, Τσουκαλάς, Ίλιτς, Ναδάλες, Τσάβες (82’ Γιάκος), Χαρίσης
Στον πάγκο οι: Σωτηρίου, Αυγενικού, Ριβέρα, Σκόνδρας, Σαπαλίδης, Ντάσιος
Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακαλί, Μύγας, Κούσας, Ετζενγκέλε, Σκαραμοτσίνο, Γοδόι, Λαζάρ (56’ Κουτρομάνος), Φωτάκης (83’ Ρουσκουγιέδα), Καπέλ, Μαρτίνες (68’ Θεοδωρίδης), Μορένο
Στον πάγκο οι: Στεφανάκος, Μαλεζά, Μαρτίνες, , Βασιλείου.

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)
Βοηθοί: Παστρωμάς (Δ. Αττικής), Χαρίσης (Γρεβενών).
Γήπεδο: Ζωσιμάδες
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: