Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ-ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Οι Αθλητικοί Ψίθυροι θα είναι πάλι κοντά σας το Σαββάτο 27 Δεκεμβρίου λόγω της εορτής των Χριστουγέννων. Σας ευχόμαστε χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα, πάνω απ'όλα υγεία και ευτυχία!

Top 12... Χριστουγέννων!! (vid)

To ΝΒΑ μάζεψε τις καλύτερες 12 φάσεις που έχουν γίνει την ημέρα των Χριστουγέννων και τις παρουσιάζει σ' ένα χορταστικό βίντεο! Θυμηθείτε απολαυστικές φάσεις από τους Tζόρνταν, Μπράιαντ, ΛεΜπρον, Γιούινγκ και πολλούς άλλους!








*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Γκαγκάτσης θέλει να διοικήσει την ΕΠΟ με τους Euro 2004 διεθνείς!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τις διαδοχικές συναντήσεις του πρώην προέδρου της ομοσπονδίας με τα μέλη της Εθνικής του '04, από τους οποίους ζητεί να τον στηρίξουν και τους προτείνει να στελεχώσουν την Ομοσπονδία.
Η επιλογή του Γιώργου Σαρρή να παραιτηθεί στην δεδομένη στιγμή φαίνεται ότι βρίσκει αρκετά καλά προετοιμασμένο τον Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος σκοπεύει να διεκδικήσει την προεδρία. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ άλλωστε επεξεργαζόταν εδώ και καιρό την ιδέα της κατάθεσης πρότασης μομφής σε βάρος της νυν διοίκησης προκειμένου να μην την αφήσει να εξαντλήσει την θητεία της (μέχρι το 2016) και να προκαλέσει εκλογές.
Ο Γκαγκάτσης ξέρει καλά ότι σε περίπτωση εκλογής του δεν θα μπορεί να κουμαντάρει εύκολα ένα διοικητικό συμβούλιο, το οποίο πλειοψηφικά δεν προέρχεται από το δικό του ψηφοδέλτιο στις εκλογές του 2012. Αφενός όμως αισιοδοξεί ότι θα πάρει μαζί του αρκετούς συμβούλους, όπως συμβαίνει άλλωστε διαχρονικά με αυτούς που αισθάνονται τη φορά του ανέμου όταν αλλάζει και αποφασίζουν αμέσως να αλλάξουν πλευρά, και αφετέρου επεξεργάζεται σενάριο για να στείλει αν χρειαστεί την Ομοσπονδία εκ των υστέρων σε εκλογές, όταν θα είναι ο ίδιος πρόεδρος, δηλαδή από θέση ισχύος.
Ο Γκαγκάτσης θέλει να πείσει με την “καμπάνια” του ότι έχει αλλάξει και ότι έχει αποφασίσει να διοικήσει την ΕΠΟ αλλιώς. Και προκειμένου να πείσει, επιστρατεύει “τα παιδιά του”, δηλαδή όσο το δυνατόν περισσότερα από τα μέλη της Εθνικής ομάδας του Euro 2004. Ο Γκαγκάτσης έχει ήδη ξεκινήσει τις συναντήσεις με τους παλαίμαχους πρωταθλητές Ευρώπης για να τους πείσει για τις προθέσεις του και να ζητήσει τη στήριξή τους στην υποψηφιότητά του. Πρόθεσή του μάλιστα είναι να στελεχώσει την Ομοσπονδία με όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της Euro 2004 Εθνικής ομάδας. Και αυτό θα είναι πιθανότατα το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας του, εφόσον τους “ψήσει”. Το “δώστε την ΕΠΟ στους πρωταθλητές Ευρώπης”.
Ανάμεσα στους προέδρους των Ενώσεων – μελών της ΕΠΟ, δηλαδή των ψηφοφόρων κυριαρχεί από την Τρίτη η αίσθηση ότι ο Γκαγκάτσης θα κερδίσει τις εκλογές. Ολοι όμως γνωρίζουν καλά ότι οι ψήφοι παίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή, και ότι το αποτέλεσμα συχνά επηρεάζεται θεαματικά την στιγμή της κάλπης, ανάλογα με τις υποσχέσεις, τα προνόμια και τα μπόνους που εξασφαλίζει για τον εαυτό του και – καμιά φορά – για την Ενωσή του ο κάθε πρόεδρος.

Ο Γκιρτζίκης

Το σημερινό καθεστώς της ΕΠΟ, δηλαδή αυτό που υποστήριξε, εξέλεξε και καθοδήγησε τον Σαρρή, ασκώντας διοίκηση και παραδιοίκηση στην Ομοσπονδία στη διάρκεια της τελευταίας διετίας φαίνεται ότι δίνει το χρίσμα στον εκλεκτό του, τον Γιώργο Γκιρτζίκη, όπως αποκάλυψε χθες το gazzetta. Οι καθεστωτικοί μάλιστα θέλουν να κάνουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να μη δώσουν πολύ χρόνο στον Γκαγκάτση για επαφές και ζυμώσεις και επειδή θεωρούν ότι η στιγμή τους ευνοεί για να εκλέξουν τον Γκιρτζίκη.
Ρόλο στις εκλογές είναι δεδομένο ότι θα παίξουν οι μεγάλοι σύλλογοι. Και είναι πιθανό να υπάρξουν στη διάρκεια των επόμενων ημερών τοποθετήσεις στήριξης προς υποψηφίους, αμέσως μετά από την συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΠΟ, την προκήρυξη των εκλογών και την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.
Περίπου 24 ώρες μετά από την παραίτηση του Σαρρή, σε μια στιγμή απόλυτης έξαρσης των ζυμώσεων μεταξύ όλων των βασικών παικτών του ποδοσφαίρου, δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα αφενός να προκηρυχθούν γενικές εκλογές και αφετέρου να προκύψει άλλη υποψηφιότητα για την προεδρία.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Η... συμφορά με τον Σαρρή και ο επόμενος!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στην παραίτηση του Γιώργου Σαρρή που έγινε για αυτά που θα "σκάσουν" σε λίγες ημέρες, καταγράφει συγκεκριμένες αντιδράσεις που δείχνουν ποιον εξυπηρετούσε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και αναρωτιέται για τον επόμενο, αν θα είναι εξυπηρετητής και αυτός ή θα υπάρξει φως στο τούνελ...
Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς τον Σαρρή; Τι συμφορά μας βρήκε; Αυτό το κόσμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, που …..κατάφερε τόσα πολλά έφυγε από κοντά μας. Πως θα περάσουν τα Χριστούγεννα τώρα, η Πρωτοχρονιά, οι επόμενοι μήνες, τα χρόνια;
ραγματικά ήταν σοκ για όλους μας η παραίτηση του Γιώργου Σαρρή. Όπως διαβάζω ήταν τόσο καλός άνθρωπος, έκανε …τόσες εξυπηρετήσεις (σε έναν συγκεκριμένο καθόταν προσοχή , όταν χτύπαγε το τηλέφωνο), κρίμα για τον γιατρό Γιώργο Σαρρή. Θα μας λείψει, όπως θα λείψει από όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πραγματικά είναι δύσκολες ώρες για όλους μας, που αυτό το παλικάρι αποφάσισε να παραιτηθεί. Ενας άνθρωπος, που μόνο αλήθειες έλεγε και στα ελληνικά και στα …κινέζικα. Όπως αυτή χθες σε συνέντευξή του , που είπε ότι έφυγε, διότι αλλιώς τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν μπορούσαν να πάρουν μέσω της ΕΠΟ την οικονομική ενίσχυση του κράτους.
Ξέχασε βέβαια ο…ατιμούτσικος να πει μία μικρή λεπτομέρεια.. Ότι ψηφίστηκε πριν μερικές ημέρες τροπολογία στην Βουλή, ότι τα χρήματα πάνε στα σωματεία απευθείας από το κράτος χωρίς την μεσολάβηση της ΕΠΟ.
Το γιατί παραιτήθηκε ο Σαρρής τώρα και όχι τότε που η Εθνική έχανε και από τα Φερόε και όλοι του ζήταγαν να φύγει θα το μάθουμε σε λίγες ημέρες….
Και κάτι ακόμα. Το ποια ομάδα εξυπηρετούσε ο Σαρρής μπορείτε να το διαπιστώσετε από το ποιοι οπαδοί , η και δημοσιογράφοι αντιδρούν σε αυτή την παραίτηση και παίρνουν το μέρος του. Καρφώνονται πολύ εύκολα με αυτή την αντίδρασή τους και ομολογούν αυτό που λέγαμε εμείς εδώ και καιρό.
Το θέμα είναι μετά τον Σαρρή ποιος; Ελα ντε. Μήπως έρθει άλλος ένας αναλώσιμος, εξυπηρετητής, η θα υπάρξει φως στο τούνελ;
ΥΓ: Καλά Χριστούγεννα σε όλους και υγεία πάνω από όλα γιατί –πιστέψτε με-ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο αγαθό σήμερα.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Να ετοιμάζουμε τον οβελία...!!

O Νίκος Παπαδογιάννης βαριέται τις γιορτές και ψάχνει πτήση για Λονδίνο και Μαϊάμι.
To δυσκολότερο εισιτήριο για αγώνα ποδοσφαίρου στην Αγγλία, με τις προφανείς εξαιρέσεις, είναι αυτό της Boxing Day, δηλαδή της 26ης Δεκεμβρίου. Και μετά, της 1ης Ιανουαρίου.
Είχα περισσότερες πιθανότητες να βρω θέση στο επόμενο διαστημικό λεωφορείο για τον πλανήτη Άρη, παρά για το μεθαυριανό (12 το μεσημέρι, παρακαλώ) Τόττεναμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή για το πρωτοχρονιάτικο Τόττεναμ-Τσέλσι.
Οι φίλαθλοι αντιμετωπίζουν τη μπάλα ως γιορτή και ζεσταίνουν το κεφάλι τους με τον σκούφο του αη-Βασίλη. Η θαλπωρή του σπιτιού μπορεί να περιμένει λίγο. Οι γιορτές ευνοούν όχι μόνο τον άρτον, αλλά και τα θεάματα.
Στο ΝΒΑ, η παραμονή των Χριστουγέννων είναι αργία, αλλά ανήμερα της 25ης Δεκεμβρίου γιορτάζει όλο το πρωτάθλημα.
Tα ονόματα των ομάδων που θα αναμετρηθούν φέτος αποτελούν πειστήριο εμπορικότητας και φέρνουν ξεσηκωμό: Σαν Αντόνιο-Οκλαχόμα, Κλίπερς-Γκόλντεν Στέιτ, Μαϊάμι-Κλήβελαντ, Λέικερς-Μπουλς. Ο Λεμπρόν επιστρέφει στο παλιό του σπίτι και η γη τρέμει.
Παραδοσιακά, τα χριστουγεννιάτικα ντέρμπι του ΝΒΑ συμπίπτουν με την έναρξη της τηλεοπτικής κάλυψης σε εθνικό δίκτυο, παλαιότερα από το NBC και τώρα από το ΑΒC.
Στα 15 χρόνια της δικής του καριέρας, ο Μάικλ Τζόρνταν δεν έφαγε ποτέ γαλοπούλα με την οικογένειά του. Πάντοτε περνούσε τα Χριστούγεννα στο γήπεδο.
Οι Αγγλοι παίζουν ποδόσφαιρο όχι μόνο τα Χριστούγεννα, αλλά και το Πάσχα.
Το ίδιο κάνουν και λαοί που έχουν τη θρησκεία κορώνα στο κεφάλι τους: οι Ισπανοί, οι Γάλλοι, οι Ιταλοί.  Αλλοι βγαίνουν στο παλκοσένικο το Μεγάλο Σάββατο, άλλοι την Κυριακή της Ανάστασης.
Οι Αμερικανοί αφήνουν κενή τη Μέρα των Ευχαριστιών, αλλά φορτώνουν τις υπόλοιπες αργίες με αθλητικούς αγώνες και με αλυσίδα τηλεοπτικών μεταδόσεων. Θεωρείται περιζήτητη prime time, βλέπετε, το απογευματάκι μίας σχόλης. Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη.
Εμείς γιατί βάζουμε λουκέτο στα γήπεδα τις μέρες της ραστώνης; Για ποιο λόγο μετατρέψαμε σε θέσφατο την πολυήμερη διακοπή των Χριστουγέννων και του Πάσχα; Γιατί να μη γίνονται αγώνες ανήμερα μίας εθνικής επετείου;
Θυμάμαι τον ΠΣΑΚ μίας άλλης εποχής –επί προεδρίας Παναγιώτη Φασούλα- να απειλεί με απεργία επειδή είχε οριστεί αγωνιστική στις 24 ή 25 Μαρτίου.
«Θέλουν να μας μετατρέψουν σε άλογα κούρσας», διαμαρτυρόταν μπροστά στα μικρόφωνα ο μετέπειτα βουλευτής και δήμαρχος.
Εν τέλει δόθηκε λύση από την αστυνομία, η οποία δήλωσε ως συνήθως ανήμπορη να αστυνομεύσει ταυτόχρονα παρελάσεις και γήπεδα. Ανίκανη εννοούσε, αλλά τέλος πάντων. Δεν είναι άλλωστε δική της δουλειά να περιπολεί στους αθλητικούς χώρους.
Η επιθυμία των αθλητών για οικογενειακή θαλπωρή και ξεκούραση τις μέρες των γιορτών εξελίχθηκε σε αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα και άφησε τα γήπεδα σκοτεινά. Η Ελλάδα πρέπει να είναι πια η μοναδική χώρα που διακόπτει τις αθλητικές εκδηλώσεις της το τετραήμερο της Πασχαλιάς.
Η 27η Δεκεμβρίου είναι φέτος εργάσιμη για το μπάσκετ (όπως και η 30ή ελέω Ευρωλίγκας), αλλά το ποδόσφαιρο λείπει σε ταξίδι για μελομακάρονα μέχρι τις 3 Ιανουαρίου. Χρειάζεται χρόνο για να προετοιμάσει το αρνί του Πάσχα.
Μήπως τη διαβάζουμε ανάποδα την εξίσωση;
Οι αθλητές δεν είναι σαν τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Δουλεύουν στη βιομηχανία του θεάματος, όπως οι ηθοποιοί, οι τραγουδιστές, οι μουσικοί, οι διασκεδαστές κάθε είδους. Και οι δημοσιογράφοι, εάν το θέλετε. Εικοσιεπτά χρόνια τώρα, αμφιβάλλω αν πέρασε χρονιά χωρίς να δουλέψω Πάσχα, Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά, χώρια τα Σαββατοκύριακα.
Η λοιπή showbiz δεν κατεβάζει τα ρολά τις αργίες. Αντιθέτως, τις περιμένει για να πουλήσει εισιτήρια και για να γνωρίσει πιένες. Ο Δεκέμβριος είναι για τους υπαλλήλους της ο μήνας που θρέφει τους έντεκα.
Τα θέατρα, οι μουσικές σκηνές, οι κινηματογράφοι, οι μπουζουκλερί, λειτουργούν αυτές τις ημέρες μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων ενέργειας. Και οι καρέκλες γεμίζουν. Ελεύθερος χρόνος, καλή καρδιά, γεμάτο πορτοφόλι και καταναλωτική διάθεση.
Γιατί λοιπόν να εξαιρείται η μπάλα από τον κανόνα; Γιατί να μη διεξάγονται αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ το μεσημέρι της 26ης Δεκεμβρίου ή το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς ή το βράδυ της Λαμπρής, με φτηνό οικογενειακό εισιτήριο; Θα μας χαλάσει μήπως την επίπλαστη κατάνυξη και την ψεύτικη αγάπη;
Αλλά τι κάθομαι και γράφω; Απορώ και με την αφέλειά μου, ώρες ώρες. Ελλάδα είναι εδώ. Το βασίλειο της παρακμής. Ποιος θέλει να περάσει ένα γιορτινό δίωρο γεμίζοντας τα αυτάκια των παιδιών του με βρισιές και χυδαιότητες;
Στην Αγγλία, στην Αμερική και στις υπόλοιπες χώρες του πρώτου, δεύτερου και τρίτου κόσμου, ο αθλητισμός είναι συνήθως γιορτή, διασκέδαση και απόλαυση. Εδώ το γήπεδο είναι χτικιό, υπόνομος και μίσος.
Τώρα που το ξανασκέφτομαι, το δίκαιο το έχουν οι αθλητές μας. «Καλά Χριστούγεννα» θέλουν να ακούσουν χρονιάρες μέρες και όχι «γ*μώ το Χριστό σας». Ευχές, όχι κατάρες. Και οι διαιτητές. Και οι προπονητές. Και οι δημοσιογράφοι.
Καλά Χριστούγεννα, λοιπόν, και μακριά από τα γήπεδα. Μακριά κι αγαπημένοι.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Όταν ο Λο αντιμετώπισε το Κατενάτσιο!!

Με αφορμή την επέτειο της «πρεμιέρας» του Ντένις Λο στο ποδόσφαιρο, ο Θάνος Σαρρής θυμάται μια όχι και όχι τόσο γνωστή περίοδο της καριέρας του. 
Το άγαλμά του κοσμεί την πλευρά του Strettford End στο Old Trafford, αποτίοντας φόρο τιμής σε έναν ζωντανό θρύλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με τη φανέλα των «Κόκκινων Διαβόλων», ο Λο σημείωσε 236 γκολ, κάνοντας τον γνωστό του πανηγυρισμό με το χέρι να δείχνει τον ουρανό σημείο κατατεθέν για τα πιτσιρίκια που μεγάλωσαν με τον Σκωτσέζο ως είδωλο. Πριν ο αείμνηστος Ματ Μπάμπσι όμως τον πάρει στη Γιουνάιτεντ το 1962, ο Ντένις Λο πέρασε μία δύσκολη χρονιά στην Τορίνο. Με αφορμή την επέτειο που έκανε ντεμπούτο στο ποδόσφαιρο, στις 24 Δεκεμβρίου του 1956, σε ηλικία μόλις 16 ετών με τη φανέλα της Χάντερσφιλντ, το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμάται την περίοδο που τέθηκε αντιμέτωπος με το Κατενάτσιο
.
Ο Λο πήγε στην Τορίνο την περίοδο που έψαχνε λίγη από τη χαμένη της αίγλη. Εκείνη που χάθηκε στη Σουπέργκα, στο αεροπορικό δυστύχημα τον Μάιο του 1969. Ο πρόεδρος Φερούτσιο Νόβο προσπάθησε μετά την τραγωδία να χτίσει εκ νέου την «Grande Torino», χωρίς όμως να τα καταφέρει, παρότι αρχικά αρκετοί καλοί ποδοσφαιριστές, με οδηγό την αλληλεγγύη, εντάχθηκαν στην Γκρανάτα. Το 1959, 10 χρόνια μετά τη Σουπέργκα, η Γκρανάτα υποβιβάστηκε στη Serie B. Δεν έμεινε για πολύ στα χαμηλά. Η σεζόν 1960-61 την βρήκε εκ νέου στη Serie A, με μια δυνατή νεανική ομάδα, η οποία συν τοις άλλοις συμπεριελάμβανε τους Έντζο Μπεαρζότ και Τζιόρτζιο Φερίνι, που έγιναν θρύλοι. Η νέα διοίκηση όμως ήθελε περισσότερα. Να βάλει δύσκολα στις διεκδικήτριες και κυρίως στη Γιουβέντους.
Ο αθλητικός διευθυντής, Τζίτζι Περονάτσε, ειχε δει στο Μάντσεστερ τον άνθρωπο που ήταν ικανός να το πραγματοποιήσει. Και ο ίδιος, ήταν ο κατάλληλος για να τον πάρει στην Ιταλία. Ο πρώην κίπερ της Καλάμπρια κανόνιζε φιλικά ανάμεσα στον βρετανικό στρατό και ιταλικές ομάδες στα τέλη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε υπερατζέντης της εποχής. Είχε παίξει ρόλο στη μεταγραφή του Τζίμι Γκριβς στη Μίλαν και του Τζέρι Χίτσενς στην Ίντερ. Ωστόσο, με την Τορίνο είχε ιδιαίτερη σχέση, φέρνοντας τον Τζέσε Κάρβερ στον πάγκο της από το 1953.

Έτσι, το 1961-62, της πήγε «πακέτο» δύο παίκτες με απίστευτη προοπτική. Τον Τζο Μπέικερ, ο οποίος τότε ήταν 21 ετών και αποτελούσε έναν από τους πιο υποσχόμενους επιθετικούς στο Νησί και τον Ντένις Λο. Ο Σκωτσέζος που είχε δείξει με τη Μάντσεστερ Σίτι ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά, ήταν ο μεγάλος του πόθος. Η μεταγραφή πραγματοποιήθηκε, παρότι η Ίντερ προσπάθησε να την «χαλάσει» για να πάρει η ίδια τον ταλαντούχο από το Αμπερντίν. O Λο είδε την Ιταλία ως μια νέα περιπέτεια, χωρίς να γνωρίζει σχεδόν τίποτα για την ομάδα στην οποία πήγαινε, ενώ βρήκε την ευκαιρία να πάρει και περισσότερα χρήματα.
Το ποδόσφαιρο που συνάντησε όμως, ήταν εντελώς διαφορετικό. Όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Blizzard, την οποία ο δημοσιογράφος Ντόμινικ Μπλις μας παραχώρησε για να δημοσιεύσουμε, το κατενάτσιο του Ελένιο Ερέρα, που είχε βρει πλήρη εφαρμογή στο πρωτάθλημα, ήταν πολύ δύσκολο εμπόδιο. «Δύο παίκτες μάρκαραν εμένα και δύο μάρκαραν τον Τζο (Μπέικερ) όταν έπαιρνε τη μπάλα σε θέση φορ. Αλλά και στους δικούς τους επιθετικούς πήγαιναν δύο δικοί μας παίκτες. Ήταν επομένως περισσότερο θέμα του ποιος θα κάνει τα περισσότερα λάθη. Έμαθα πολλά από αυτό. Όταν επέστρεψα στην Αγγλία ένιωθα ότι κανείς δεν με μάρκαρε! Αισθανόμουν ότι είχα περισσότερο χώρο. Πήρα πολλά από το γεγονός ότι έπρεπε να αντιμετωπίσω το διπλό μαρκάρισμα.
 Μας κλοτσούσαν συνέχεια κάποιοι από αυτούς και τότε, όταν πήγαινες σε μια διαφορετική χώρα, δεν ήξερες τι έχεις να αντιμετωπίσεις. Κυρίως όταν πηγαίναμε στη Σικελία. Έλεγαν: "Κανείς δεν θα νικήσει εδώ. Κανείς δεν πρόκειται να βγει από τον αγωνιστικό χώρο!". Σιγά-σιγά έμαθε. Όχι μόνο να δέχεται κλωτσιές, ενώ η μπάλα παιζόταν αλλού, αλλά και να τις επιστρέφει. Να προσαρμόζεται σε ένα περισσότερο σωματικό και άγριο παιχνίδι από αυτό που είχε συνηθίσει. Πέτυχε 10 γκολ. Εκ πρώτης όψεως μπορεί να μην φαίνονται πολλά, αλλά τον έκαναν πρώτο σκόρερ της «Τόρο». Και μάλιστα χωρίς να παίζει σέντερ φορ.

Ωστόσο, δεν απόλαυσε το ποδόσφαιρο. Όπως συνεχίζει στη συνέντευξή του στο αγγλικό περιοδικό, σε ερώτηση για το αν η Ιταλία ήταν περισσότερο ανεπτυγμένη τακτικά: «Όχι. Αλά το κατενάτσιο σήμαινε ότι ήταν πολύ αμυντικογενείς. Κανείς δεν ήθελε να δεχθεί γκολ και όποιος σκόραρε πρώτος, έδειχνε ότι θα νικήσει. Δεν συνέβαινε πάντα, αλλά αισθάνονταν έτσι. Οπότε ήταν περισσότερο αμυντικοί από οτιδήποτε άλλο. Ωστόσο, ήταν μπροστά σε θέματα προπόνησης, σε σχέση με τη Βρετανία. Απόλαυσα αυτή την πλευρά. Προπονούμασταν πολύ περισσότερο με τη μπάλα. Πάντα, στις ασκήσεις είχαμε μπάλα και προσπαθήσαμε να το μεταφέρουμε αυτό και στην Αγγλία».
 Ο Λο προσαρμόστηκε στις δυσκολίες, παρότι στην αρχή τα βρήκε δύσκολα. Ένα μεγάλο σοκ ήταν όταν στην περίοδο της προετοιμασίας στα βουνά η τουαλέτα ήταν... μια τρύπα στο έδαφος! Επίσης, κανείς δεν μιλούσε αγγλικά και έπρεπε να μάθει να καταλαβαίνει ιταλικά. Οι αναμνήσεις της τραγωδίας ήταν ακόμα νωπές, επηρεάζοντας την ατμόσφαιρα. Μέσα σε όλα, είχε και ένα τρακάρισμα με τον Τζο Μπέικερ, ο οποίος... οδήγησε από τα δεξιά, έχοντας συνηθίσει στα μέρη του. Ο Λο τη γλίτωσε φτηνά, αφού το αμάξι καταστράφηκε, αλλά ο ίδιος έκανε μόνο μερικά ράμματα στο χέρι του. Κάπου εκεί άρχισε να καταλαβαίνει ότι η Ιταλία δεν είναι και το πλέον κατάλληλο μέρος για να συνεχίσει την καριέρα του. Ζήτησε μεταγραφή, αλλά κανείς δεν τον άκουσε. Το... τελειωτικό χτύπημα ήταν ένα ματς με τη Νάπολι, στο οποίο αποβλήθηκε. Αργότερα του είπαν ότι η αποβολή του έγινε κατόπιν συνεννόησης του Μπενιαμίνο Σάντος, προπονητή της Τορίνο, με τον διαιτητή, επειδή εκτέλεσε ένα πλάγιο λάθος!
«Ο Τζο και ο Ντένις δεν ήταν καθόλου χαρούμενοι με το αρνητικό στιλ παιχνιδιού. Μερικές φορές ο Λο αντιμετώπιζε και τέσσερις αμυντικούς, ενώ του έλειπε και το σπίτι του. Ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα σε πτήσεις για το Αμπερντίν», τονίζει ο Τζον Ρόμπερτς, παλιός δημοσιογράφος από το Μάντσεστερ, ενώ ο Φρεντ Έιρ, ο οποίος είχε περάσει από τη Σίτι την περίοδο του Λο υποστήριζε: «Μπορούσαμε να δούμε την απογοήτευσή του, αφού δεξ μπορούσε να φτάσει τα δικά του στάνταρ. Ήξερε ότι μπορεί να παίξει καλύτερα αν φύγει».
Η αναχώρησή του ήταν επεισοδιακή. Η Τορίνο ήθελε να τον πουλήσει στην Γιουβέντους και εκείνος απλά επιβιβάστηκε σε ένα αεροπλάνο και πήγε στο Αμπερντίν, αφήνοντας τα πράγματα του πίσω! Μόλις διάβασε το ρεπορτάζ στην εφημερίδα, επιβιβάστηκε σε ένα ταξί και πήγε στο αεροδρόμιο, χωρίς να πει κουβέντα σε άνθρωπο. Τελικά, στις 10 Ιουλίου του 1962 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε ρεκόρ στη Βρετανία, δαπανόντας 115.000 λίρες για την απόκτησή του. Οι μέρες δόξας επιτέλους είχαν φτάσει. Και η σκληρή εμπειρία της Ιταλίας τον βοήθησε ώστε να τις ζήσει καλύτερα.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Η τελευταία σονάτα του Μότσαρτ!!

Σήμερα που παίκτες αλλάζουν εθνικότητα για τα χρήματα, πόσο ξένη φαντάζει η ιστορία του Αυστριακού, Ματίας Ζίντελαρ που δολοφονήθηκε επειδή αρνήθηκε να παίξει για τους Ναζί. «Ο Ζίστσεκ σκόραρε δύο φορές. Ωστόσο, το γκολ του Ζίντελαρ ήταν ένα έργο τέχνης που κανείς άλλος πριν ή μετά από αυτόν δεν θα μπορέσει να αντιγράψει. Ο κόσμος στο Λονδίνο σηκώθηκε όρθιος για να το χειροκροτήσει και κάθισε ξανά μετά από 20 λεπτά». Με αυτό τον τρόπο ο Βέλγος διαιτητής που διεύθυνε τη νίκη (4-3) της Αγγλίας επί της Αυστρίας το 1932, περιέγραψε με την έξωθεν καλή μαρτυρία του το σλάλομ του Ματίας Ζίντελαρ, ο οποίος πέρασε όλη την αγγλική ομάδα. Χρειάστηκε να μεσολαβήσουν 54 χρόνια για να τον μιμηθεί ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.
Ο θρύλος της Wunderteam
Κάπως έτσι ξεκίνησε ο θρύλος της Wunderteam (σ.σ.: Βούντερτιμ), της περίφημης Εθνικής Αυστρίας που ονομάστηκε «Ομάδα όνειρο» και του ηγέτη της, Ματίας Ζίντελαρ (ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο πριν από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο). Τα επιτεύγματα της και ο τρόπος που εκείνο το σύνολο του εξαιρετικού κόουτς Ούγκο Μάισλ αντιλαμβανόταν το ποδόσφαιρο, ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για την εποχή του Μεσοπολέμου.
Οι ιστορικοί του αθλήματος την θεωρούν ως την πρώτη επαναστατική Εθνική όλων των εποχών και την πρώτη από τις 3+1 Βασίλισσες που έμειναν δίχως στέμμα (μαζί με τις Ουγγαρία 1954, Ολλανδία 1974, αλλά και τη Βραζιλία 1982-'86 που δεν έπαιξε σε τελικό), καθώς αποκλείστηκε στα ημιτελικά του 1934 από την διοργανώτρια και μετέπειτα κάτοχο Ιταλία του Μουσολίνι, η οποία νίκησε 1-0 στον ημιτελικό με διαιτητικό έγκλημα.

Το ΟΧΙ στους Ναζί
Το στοιχείο όμως που έκανε ακόμα πιο συνταρακτική την ιστορία της «Ομάδας όνειρο» και ακόμα περισσότερο του αρχηγού της, ήταν η τραγική κατάληξη που είχε εκείνο το σύνολο και πιο συγκεκριμένα ο εν λόγω παίκτης. Στους δικούς μας καιρούς ίσως να φαντάζουν τόσο ξένα όλα αυτά τα πιστεύω, αλλά τότε, με την Ευρώπη να είναι πολυβασανισμένη, η πατρίδα ήταν το νούμερο ένα ιδανικό. Τουλάχιστον για τον Ζίντελαρ ήταν! Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα το 1938, αλλά και τον επόμενο χρόνο. Η Αυστρία προετοιμαζόταν για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας και ήταν μάλιστα εκ των φαβορί για την κατάκτηση του. Ο Μάισλ, ο Ζίντελαρ και η υπόλοιπη παρέα όμως δεν ταξίδεψε ποτέ στο Παρίσι.
Λίγο πριν το Μουντιάλ, η Χιτλερική Γερμανία εισέβαλε στην Αυστρία και την προσάρτησε στα εδάφη της. Οπως συνέβη τότε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, έτσι και στο ποδόσφαιρο, ανακοινώθηκε το εξής: «Οποιος θέλει να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο, οφείλει να το κάνει στα γερμανικά πλαίσια και να τιμήσει χρώματα της Γερμανίας!». Η Wunderteam έπαψε αυτομάτως να υπάρχει και η πλειονότητα των Αυστριακών διεθνών, επέλεξε να σταματήσει τη μπάλα.

Οταν ντρόπιασε τον Χίτλερ
Οι Γερμανοί όμως ήθελαν σαν τρελοί τον Ζίντελαρ. Ηξεραν πως με αυτόν στην ομάδα τους, θα είχαν ελπίδες για το Μουντιάλ. Του έταξαν τα πάντα. Χρήμα, δόξα, καταξίωση, ζωή! Ο 34χρονος τότε επιθετικός αρνήθηκε, προβάλοντας ως δικαιολογίας πότε ότι δεν άντεχαν τα πόδια του και πότε την ηλικία του, κάτι που εξόργισε τους κατακτητές. Με το που μπήκε το 1939, οι Γερμανοί θέλησαν να καλοπιάσουν τον αυστριακό λαό (οι μισοί ήταν υπέρ της Προσάρτησης και οι υπόλοιποι όχι) και οργάνωσαν ένα φιλικό μεταξύ της Εθνικής τους και της Wunderteam. Η συμφωνία ήταν να λήξει 1-1, ώστε άπαντες να μείνουν ευχαριστημένοι.
Ο Ζίντελαρ όμως δεν μπορούσε να συγκρατήσει την καταπίεση που ένιωθε μέσα του. Ανοιξε το σκορ, περνώντας πέντε αντιπάλους. Αυτό τρέλανε τους Γερμανούς, στους οποίους έλεγε συνεχώς πως δεν άντεχε να παίζει. Επί 90 λεπτά τους έκανε ό,τι ήθελε και στο φινάλε έδωσε ασίστ στον Καρλ Σέτα που διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Οι δυο τους πήγαν και στάθηκαν προκλητικά, γελώντας μπροστά από τους Γερμανούς επίσημους. Εκεί βρισκόταν και ο Χίτλερ που προφανώς έδωσε τη μετέπειτα... διαταγή!
Τελευταίο αντίο
Περίπου δύο μήνες αργότερα, ο Ζίντελαρ και η εβραϊκής καταγωγής σύντροφος του, βρέθηκαν νεκροί στο διαμέρισμα τους στη Βιέννη. Είπαν πως ευθυνόταν η διαρροή γκαζιού. Αυτή παραμένει μέχρι σήμερα η επίσημη αιτία θανάτου εκείνου που αποκάλεσαν Μότσαρτ, με τη μαγική εμφάνιση του κόντρα στους Ναζί να αποτελεί το ύστατο μεγάλο κονσέρτο του.
Στην κηδεία του παρευρέθηκαν 65.000 συμπατριώτες του που αψήφησαν την σχετική απαγόρευση. Το όνομα του έγινε σύμβολο της αντίστασης στην χώρα και η ιστορία του, μία από τις πλέον θλιβερές στον χώρο της στρογγυλής θεάς, χαράχτηκε για να διηγείται τα ιδανικά μίας άλλης εποχής...
* Ο Ματίας Ζίντελαρ υπήρξε ο πρώτος μεγάλος αστέρας του ποδοσφαίρου που πρωταγωνίστησε σε διαφημιστικά σποτ στο ραδιόφωνο και διαφήμισε σε αφίσες από γλυκά μέχρι πορτοφόλια...*Πηγή: gazzetta.gr*

Αναρμόδιος δηλώνει ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας!!

Ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, δηλώνει ότι δεν έχει δικαιοδοσία να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις σε μέλη του Δ.Σ της Ομοσπονδίας, ενώ δείχνει... ανενημέρωτος!
Ο δικηγόρος αθλητικού δικαίου, Γιώργος Παναγόπουλος, είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ άρση απορρήτου και γνωστοποίηση των διωκόμενων στελεχών της ΕΠΟ για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, καθώς και την άσκηση αυτεπαγγέλτως πειθαρχικών διώξεων κατά των συγκεκριμένων ατόμων.
Ο κύριος Πετρόπουλος, στην απάντησή του, την οποία δημοσιεύει το soccerplus, δηλώνει... αναρμόδιος και για τα δύο, ενώ τονίζει ότι «δεν δύναται να γίνει λόγος περί διωκομένων, καθόσον δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη», παρότι ο Ηλίας Ζαγοραίος, προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, είχε τονίσει ότι έχουν ασκηθεί διώξεις σε τρία μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, δύο μέλη της ΚΕΔ, ένα υψηλόβαθμό στέλεχος της ΕΠΟ και τρεις εν ενεργεία διαιτητές της Super League. Προφανώς κάποιος... πρέπει να ενημερωθεί περισσότερο!
Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής, όπως το παρουσιάζει το Soccerplus:
"Σε απάντηση της από 16-12-2014 αιτήσεώς σας με την οποία, με την ως άνω ιδιότητά σας, μας ζητάτε: 1) Να ζητήσουμε «από τον Αθλητικό Εισαγγελέα κ. ΚΟΡΕΑ την άρση του απορρήτου και την γνωστοποίηση των ονομάτων των διωκόμενων στελεχών της ΕΠΟ» και 2) Να ασκήσουμε «άμεσα αυτεπαγγέλτως πειθαρχικές διώξεις κατά των μελών του ΔΣ της ΕΠΟ και των υπολοίπων διωκομένων στα πλαίσια του ισχύοντος ποδοσφαιρικού δικαίου», σας πληροφορώ τα εξής:
1. Επί του πρώτου αιτήματός σας, σας εκθέτω ότι από τις διατάξεις του άρθρου 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, οι οποίες καθορίζουν και οριοθετούν τις αρμοδιότητες του Υπευθύνου Ασκήσεως Πειθαρχικής Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων-όργανο με την ονομασία Εισαγγελέας ΕΠΟ ή Εισαγγελέας Ποδοσφαίρου δεν υπάρχει στην ΕΠΟ-δεν έχω τη δυνατότητα να ζητώ άρση υφισταμένου απορρήτου αναφορικώς με ονοματεπώνυμα προσώπων κατά των οποίων διενεργείται έρευνα σχετικώς με την τέλεση διαπραχθέντων ποινικών αδικημάτων, τα οποία δυνατόν να αποτελούν και πειθαρχικά αδικήματα σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΚ της ΕΠΟ.
2. Σε ότι αφορά το δεύτερο αίτημά σας, σας καθιστών γνωστό ότι, ανεξαρτήτως του ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του προαναφερομένου άρθρου 35 του ΠΚ της ΕΠΟ, δεν μου παρέχεται δυνατότητα ασκήσεως πειθαρχικής διώξεως κατά των μελών του ΔΣ της ΕΠΟ, για την όλη υπόθεση, όπως είναι γνωστό, διενεργείται προκαταρκτική (μυστική) εξέταση προς εντοπισμό διαπράξεως τυχόν αδικημάτων ως και τον εντοπισμό των τυχόν υπευθύνων της διαπράξεως αυτών. Επομένως, δεν δύναται να γίνει λόγος περί διωκομένων, καθόσον δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη".

Τα εγκλήματα του Σαρρή!!

Ο Δήμος Μπουλούκος θυμίζει τα τεράστια λάθη του Γιώργου Σαρρή, του ανθρώπου που κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να γίνει ο πιο αντιπαθής παράγοντας στον ελληνικό αθλητισμό.
Στη χώρα μας υπάρχουν παράγοντες που πέρασαν από τον αθλητισμό και δεν ακούμπησαν, υπάρχουν άλλοι που κανείς δεν ασχολείται μαζί τους, ορισμένοι που έκαναν ή και κάνουν ακόμα σωστή δουλειά και ο Γιώργος Σαρρής.
Ναι, ο πρώην πλέον Πρόεδρος της ΕΠΟ είναι μια κατηγορία μόνος του, καθώς κατάφερε να τον βρίζει το σύμπαν και τελικά να αποχωρήσει ταπεινωμένος και εν μέσω γενικής κατακραυγής. Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω και βλέποντας την πορεία του, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς γιατί είναι ο άνθρωπος που έχει βγάλει το χειρότερο όνομα στον ελληνικό αθλητισμό.
Διέλυσε την Εθνική ομάδα
Επιχειρώντας μια μικρή καταγραφή του Βίου και της Πολιτείας του, δεν μπορείς να μην ξεκινήσεις από την Εθνική ομάδα, που μετά από 10 χρόνια στην παγκόσμια ελίτ, κατάφερε – επειδή περί κατορθώματος πρόκειται – να την κάνει να χάνει από τα νησιά Φερόε, λίγους μήνες μετά την σπουδαία πορεία της στο Μουντιάλ. Το έγκλημα του με την Εθνική ομάδα φάνηκε ξεκάθαρα, όταν άρχισε να παίρνει αυτός τις αποφάσεις, γιατί όσο λειτουργούσε με τον Σάντος κι από κεκτημένη ταχύτητα, όλα πήγαιναν καλά.
Ωστόσο όταν ανέλαβε να διαχειριστεί καταστάσεις, αποδείχθηκε η γύμνια του. Δεν μπόρεσε να πείσει τον Σάντος να μείνει, ενώ όταν ο Πορτογάλος λίγο πριν από το Μουντιάλ έκανε δεύτερες σκέψεις για παραμονή καθώς δεν έβρισκε ομάδα, ο Σαρρής «μουλάρωσε» και δεν συζητούσε πλέον τη νέα συμφωνία με τον Φερνάντο Σάντος.
Στη θέση του έφερε τον μετρ των αποζημιώσεων Κλάουντιο Ρανιέρι, χωρίς καμία εμπειρία σε εθνικές ομάδες και με ελάχιστα τρόπαια παρά τις πολλές και καλές ομάδες στις οποίες εργάστηκε. Τον προσέλαβε μάλιστα με μεγάλη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα ο Ρανιέρι να δει τους αγώνες της Εθνικής στην Βραζιλία μέσω της της τηλεόρασης και να έχει την πρώτη επαφή με τους παίκτες του, μόλις τον περασμένο Αύγουστο.
Και σα να μην φτάνουν οι ερασιτεχνικές κινήσεις στο θέμα του προπονητή, αποφάσισε να «ξηλώσει» και όλο το σύστημα με το οποίο λειτουργούσε ικανοποιητικά η ομάδα, διώχνοντας τους ιδιαίτερα πολύτιμους Φύσσα και Βόκολο και απομακρύνοντας άλλους που είχαν επιρροή επιλέγοντας αποκλειστικά τις εισηγήσεις του Ρανιέρι.
Σε μαρασμό και οι υπόλοιπες Εθνικές
Η Εθνική ανδρών είναι η βιτρίνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και οι υπόλοιπες Εθνικές στις μικρότερες κατηγορίες έχουν πάρει και αυτές την κάτω βόλτα, με κορυφαία στιγμή τη συντριβή με 10-0 της Εθνικής Νέων του Βασίλη Τζαλακώστα σε φιλικό από την Ελβετία. Κι ευτυχώς που υπάρχει στις Ελπιδες ο Κώστας Τσάνας για να επιβεβαιώσει τον κανόνα.
Η ΕΠΟ μετατράπηκε σε εγκληματική οργάνωση
Το πόρισμα του Αριστείδη Κορέα είναι καταπέλτης για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, καθώς στις διώξεις που έχει ασκήσει ο εισαγγελέας σε 16 άτομα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, οι περισσότεροι είναι μέλη της ΕΠΟ. Και δεν είμαι σε θέση να ξέρω εάν το όνομα του Γιώργου Σαρρή είναι μέσα στους «16», ούτε θέλω να σταθώ σε φήμες εάν δεν μιλήσει ο ίδιος ο εισαγγελικός λειτουργός, αλλά και να μην είναι, ο Σαρρής δεν έχει κανένα ελαφρυντικό.
Δεν γίνεται κάτω από τη μύτη του να δρα το βρώμικο κύκλωμα και ο ίδιος να… σφυρίζει κλεφτικά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ακόμα και η άγνοια είναι έγκλημα και ο Σαρρής επέτρεψε τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να κάνουν πάρτι στην ΕΠΟ, πάντα προς εξυπηρέτηση των κύκλων τους!
Φυσικά ο Σαρρής δεν είχε το θάρρος να βγει και να διαψεύσει τις αποκαλύψεις, ούτε απάντησε ποτέ στις καταγγελίες, με αποτέλεσμα να φουντώνουν οι ψίθυροι για την ενοχή του. Το «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται» φαίνεται να μην ισχύει στην περίπτωση του Χιώτη γιατρού…
Διαιτητικά εγκλήματα
Παρέλαβε τη σκυτάλη μιας προβληματικής διαιτησίας και την έκανε ακόμα χειρότερη με την ΚΕΔ να έχει «σκιώδη» ρόλο και ουδείς να μην ξέρει ακριβώς ποιος ορίζει τους διαιτητές. Μην ξεχνάτε μάλιστα ότι ο ίδιος ήταν ο προηγούμενος Πρόεδρος της ΚΕΔ. Ακόμα και η πρόσληψη του έμπειρου Χιου Ντάλας γύρισε μπούμερανγκ καθώς ακριβοπληρώνουν με 15.000 ευρώ τον μήνα έναν άνθρωπο που έπαιρνε τις αποφάσεις από την Σκωτία μέσω τηλεόρασης! Σα να μη φτάνει αυτό, ο Ντάλας ασχολείται πλέον μόνο με την επιμόρφωση, καθώς παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του ελέγχου και του ορισμού των διαιτητών. Τώρα εάν όντως παραιτήθηκε ή τον παραίτησαν, κανείς δεν το γνωρίζει με σιγουριά
Χαμένος και στην κόντρα με την Πολιτεία
Ο Γιώργος Σαρρής αντί να επιδιώξει να έχει σύμμαχο την Πολιτεία, ήθελε να το παίξει επαναστάτης με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η κόντρα με τον Γιάννη Ανδριανό. Ο «μπαμπούλας» της ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ πλέον δεν συγκινούν κανέναν, ειδικά από τη στιγμή που η ΕΠΟ δεν ήταν φορολογικά ενήμερη όπως αποκάλυψε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και ο Σαρρής αποχωρεί και κλαμένος και δαρμένος. Μ
Με τροπολογία που ψηφίστηκε την Δευτέρα, το Υφυπουργείο Αθλητισμού έχει τη δυνατότητα να δίνει απευθείας την χρηματοδότηση στα σωματεία όταν η αρμόδια Ομοσπονδία δεν είναι ενήμερη, με αποτέλεσμα η ΕΠΟ να χάνει μέσα από τα χέρια της το σημαντικότερο εργαλείο που έχει για τον εκφοβισμό και την χαλιναγώγηση των σωματείων.
Διοίκηση εξ αποστάσεως
Παρά το γεγονός ότι η ΕΠΟ είναι τεράστια σε μέγεθος και έχει στις τάξεις της χιλιάδες ποδοσφαιριστές, ο Σαρρής επέμενε να διαμένει και να περνά τον περισσότερο καιρό του στην πατρίδα του την Χίο. Διοίκηση, όμως, σε τέτοιο μέγεθος οργανισμό, δεν γίνεται εξ αποστάσεως, με αποτέλεσμα να υποπίπτει σε λανθασμένες αποφάσεις, παρασυρμένος κυρίως από τις συμβουλές του περιβάλλοντος του.
Από ψέμα στο ψέμα
Παροιμιώδης είναι και η έφεση του στο ψέμα με αποτέλεσμα να έχουμε χάσει τον λογαριασμό. Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά, αλλά γράφω κάποια ενδεικτικά για συντομία χρόνου, όπως το ταξίδι που έκανε με τον Φερνάντο Σάντος λίγο πριν από το Μουντιάλ επιστρέφοντας από ένα γκαλά, με τον ίδιο να δηλώνει δημόσια ότι δεν συζήτησε με τον Πορτογάλο το θέμα της παραμονής του στην Εθνική και τον Σάντος να αποκαλύπτει στο περιβάλλον του ότι μίλησαν επί πολλή ώρα και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμφωνήσει ξανά παρά την αρχική του άρνηση για ανανέωση. Επίσης για τον Ρανιέρι είχε πει ότι: «Ασχολήθηκα και εγώ, και ο Φύσσας, με αυτή την περίπτωση .  Όταν το είπα στον Φύσσα για τον Ρανιέρι, μου είπε ότι είναι η καλύτερη επιλογή», με τον Φύσσα να απαντά λίγες ημέρες αργότερα: ««Τον κύριο Ρανιέρι τον γνώρισα για πρώτη φορά πριν από μια εβδομάδα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, μου τον σύστησε ο Γιώργος Καραγκούνης,  ενώ στη συνάντηση ήταν παρών και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, οπότε ο νοών νοείτο…  Επίσης, ουδέποτε ο κύριος Ρανιέρι,  συμπεριλαμβανόταν στα ονόματα με τις εισηγήσεις μου, για τους αντικαταστάτες του κυρίου Σάντος.Εξάλλου, τα γραπτά μένουν!».
Ψέμα και με τον Χιου Ντάλας, όταν δήλωνε ότι του είπε ο Σκοτσέζος ότι δέχθηκε απειλές, με τον Αρχιδιαιτητή να τον διαψεύδει με συνέντευξη του στο gazzetta.gr ότι ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο και ενδεχομένως ο Σαρρής να μπλέχθηκε στην μετάφραση!
Θα μπορούσα να γράψω και άλλα πολλά, αλλά το θέμα δεν είναι πλέον ο παραιτηθείς ο Πρόεδρος, αλλά ο διάδοχος του κι όπως έχει γράψει ο Μιχάλης Τσόχος κι εκεί το τοπίο είναι θολό. Οσον αφορά τώρα τον πραγματικό λόγο της παραίτησης του, δεν είναι η κόντρα με την Πολιτεία, ούτε ο πόλεμος που δέχτηκε τον τελευταίο καιρό. Απλώς όπως έγραψα πριν από λίγο καιρό, ήταν ένας ελιγμός για να αποφύγει την προφυλάκιση, εάν το όνομα του είναι τελικά μέσα στα 16 της εγκληματικής οργάνωσης!
Υ.Γ. Αν ο συγκεκριμένος τύπος μπει στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, τότε θα αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι δεν έχει καμία σωτηρία αυτός ο τόπος!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Σενάριο για ΠΑΟΚ - Τετέ!!

Ενδιαφέρον για την απόκτηση του Τετέ δείχνει ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με δημοσίευμα της αθηναϊκής ιστοσελίδας gazzetta. Βάσει αυτού του σεναρίου υπάρχουν προχωρημένες επαφές με τον Πλατανιά και ο Αφρικανός επιθυμεί πολύ αυτή τη μεταγραφή.

Μάλιστα αναφέρεται πως ο ΠΑΟΚ προσφέρει ένα ποσό που αγγίζει τα 300.000. Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί, πάντως, το ενδιαφέρον αν και βάσει της δήλωσης του Ζήση Βρύζα μέχρι το Σάββατο θα έχει αποκτηθεί ένας παίκτης.
*Πηγή: metrosport.gr*

Στην Ρώμη Αθανασιάδης-Τζιμπούρ!!

Στην Ρώμη βρίσκεται αυτές της ημέρες ο επιθετικός του ΠΑΟΚ Στέφανος Αθανασιάδης, ωστόσο δεν βρίσκεται μόνος...

Στην παρέα τους και και ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού αλλά και ο Ραφίκ Τζιμπούρ όλοι ζευγάρια, περνούν όμορφες στιγμές χαλάρωσης στην «Αιώνια πόλη».

Δείτε την φωτογραφία που ανέβασε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ στο instagram:
13554_1
*Πηγή: metrosport.gr*

Αναστασιάδης: «Ευλογημένα Χριστούγεννα, ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος»

Ο Άγγελος Αναστασιάδης έστειλε τις ευχές του στον κόσμο για καλές γιορτές και με υγεία μέσα από το διαδίκτυο. 

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ κοινοποίησε στη σελίδα του στο Facebook το παρακάτω μήνυμα, με την αποδοχή του κόσμου να είναι πολύ μεγάλη.



«ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΣ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΑΣ ΖΕΣΤΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ. ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ».

Έτσι θέλει τον Άρη ο Κάλας!

Η «Metrosport» αποκαλύπτει το πλάνο του Άλεξ Κάλας για τον Άρη.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ


Την ανάλυση ενός πλάνου το οποίο ετοιμάζει τους τελευταίους μήνες ο Αλεξ Κάλας με τους συνεργάτες του, για την περίπτωση κατά την οποία οι συνθήκες θα το επέτρεπαν να προχωρήσει στην ανάληψη του μάνατζμεντ του Αρη αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να είναι αυτός που θα συστήσει τη νέα εταιρεία όταν η ομάδα επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες, παρουσίασε χθες ο εκπρόσωπός του, Γιώργος Γιακουμίδης.

H Metrosport αποκαλύπτει σήμερα τους άξονες αυτού του πλάνου, αλλά και άγνωστες λεπτομέρειες για τις σκέψεις του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία σχετικά με την επένδυση που θέλει να κάνει στον Αρη, μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Ουλμ, Βάλτερ Φόιχτ και του Ντίτερ Χένες, αδερφού του Ούλι Χένες, εφόσον δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Οι βασικοί άξονες είναι η αγωνιστική φιλοσοφία, η διοικητική φιλοσοφία, η διοικητική υποστήριξη του αγωνιστικού τμήματος, τα γήπεδα, τα προπονητήρια και το ξενοδοχείο, η εξασφάλιση πρόσθετων πόρων, οι θυγατρικές επιχειρήσεις.


Η αγωνιστική φιλοσοφία


Ο πρώτος προπονητής (δηλαδή της πρώτης επαγγελματικής ομάδας) είναι ο εμπνευστής του συνολικού αγωνιστικού σχεδιασμού και της αγωνιστικής φιλοσοφίας της ομάδας και πάνω στις αντιλήψεις του οικοδομείται το απόλυτο σύνολο της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Ο πρώτος προπονητής είναι ο απόλυτος υπεύθυνος όλων των αγωνιστικών τμημάτων.
Οι αρμοδιότητές του (εκτός από τα καθήκοντά του στην πρώτη ομάδα) είναι οι εξής:

  1. Να διδάξει και να εκπαιδεύσει τους προπονητές των υπόλοιπων ομάδων του συλλόγου, ώστε να δημιουργηθεί ιδιαίτερη “ποδοσφαιρική σχολή” του Αρη.
  2. Να διαμορφώσει συγκεκριμένο αγωνιστικό προφίλ των ποδοσφαιριστών που είναι κατάλληλοι να υπηρετήσουν την αγωνιστική φιλοσοφία που επιλέχτηκε. Επίσης ο ίδιος, ο πρώτος προπονητής θα διαχειρίζεται τις οικονομικές συμφωνίες και τα επαγγελματικά συμβόλαια με τους ποδοσφαιριστές που επιλέγει.
  3. Να συντάσσει τον ετήσιο προϋπολογισμό όλου του αγωνιστικού τμήματος.
  4. Να επιλέξει και να προσλάβει τους συνεργάτες του καθώς και τους προπονητές και το βοηθητικό προσωπικό όλων των ομάδων.
  5. Να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και την ευθύνη για το σύνολο των ανθρώπων και των έργων που υλοποιούνται σ’ ολόκληρο το αγωνιστικό τμήμα.
  6. Να μεριμνήσει ώστε από την ετήσια δραστηριότητα και ευθύνη του σ’ όλο το αγωνιστικό τμήμα, να προκύψει ένα ικανοποιητικό ποσοστό κέρδους σύμφωνα με το κεφάλαιο που επενδύθηκε.


Η διοικητική φιλοσοφία


Η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (ΠΑΕ) συστήνεται, οικοδομείται, και λειτουργεί σύμφωνα με τις εντολές και τις οδηγίες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) και της UEFA, με αυστηρή τήρηση όλων των προδιαγραφών που απαιτούνται και των οδηγιών που συμπληρώνουν την ίδρυση και λειτουργία μιας ΠΑΕ. Επίσης μεριμνά και υλοποιεί με συνέπεια και διαύγεια όλες τις φορολογικές της υποχρεώσεις, με τήρηση όλων των νόμων και των κανονισμών που διέπουν την λειτουργία της, εγκαίρως.
Η διοικητική συγκρότηση και οργάνωση με εξειδικευμένα στελέχη υλοποιείται ώστε ο ενιαίος ΑΡΗΣ να προσφέρει υψηλού επιπέδου αθλητικές υπηρεσίες, ανταποδοτικές και επικερδείς, ώστε να καταστεί αυτάρκης και αυτοχρηματοδοτούμενος σε ανώτατο οικονομικό επίπεδο.


Η διοικητική υποστήριξη του αγωνιστικού τμήματος.

Η Διοίκηση παρέχει όλα τα μέσα και τους ανθρώπους που χρειάζεται το Αγωνιστικό τμήμα, υλοποιώντας τις εισηγήσεις του Πρώτου προπονητή. Ορίζει τη διαδικασία και την αποδοτική λειτουργία της εργασίας του καθενός ελέγχει την εύρυθμη λειτουργία, τις ενδεχόμενες περιττές δαπάνες και διορθώνει οποιαδήποτε απορρύθμιση από την τέλεια επιζητούμενη. Συνεργάζεται καθημερινά με τον πρώτο προπονητή, φροντίζοντας να μην υπάρχει καμία έλλειψη στον προγραμματισμό του.



Οι θυγατρικές επιχειρήσεις

Στις εγκαταστάσεις του γηπέδου “Κλεάνθης Βικελίδης” αρχικά θα ιδρυθούν δυο θυγατρικές εταιρείες του Αρη. Η μπουτίκ του συλλόγου και ένα εστιατόριο. Η μπουτίκ, θα είναι περισσότερο εμπλουτισμένη σε μεγάλης ποικιλίας προϊόντα, παρά μονάχα σε αθλητικά είδη, όπως είναι συνηθισμένο. Εκτός από φανέλες, παντελονάκια, κάλτσες και μπουφάν με το έμβλημα του Αρη, θα δοθεί έμφαση σε προϊόντα gadgets που αγοράζονται εύκολα από μικρούς και μεγάλους και μαζί με τα παραδοσιακά αθλητικά είδη είναι περισσότερο δημοφιλή.


Το εστιατόριο του γηπέδου (που μπορεί να λειτουργεί μέχρι και 20 ώρες το 24ωρο) πρέπει να γίνει στέκι όλων των φιλάθλων του Αρη. Με έμφαση στους απλούς καθημερινούς ανθρώπους που θα έρχονται με την οικογένεια και τους φίλους τους. Επίσης,θα διακοσμηθεί ένας μεγάλος και κεντρικός διάδρομος του γηπέδου “Κλεάνθης Βικελίδης” με μαύρο στιλπνό μάρμαρο και θα αναγραφούν με χρυσά γράμματα τα ονόματα όλων όσων φόρεσαν την φανέλα του ΑΡΗ, ενώαργότερα θα κατασκευαστεί και μουσείο της ομάδας.

Η ελάχιστη ανταπόδοση της ομάδας στο εισιτήριο που θα πληρώσει ο κάθε φίλαθλος, θα πρέπει να είναι μια χειροπιαστή παροχή. Εκτός λοιπόν από τις βελτιώσεις που ενδεχομένως χρειάζεται το γήπεδο, θα κατασκευαστεί ένα εστιατόριο.Αυτός που φέρνει τα μικρά του παιδιά στο γήπεδο, να μπορεί να τα ασφαλίσει σ’ ένα παιδικό σταθμό, όπου εξειδικευμένες κοπέλες να τα φυλάξουν και να τα απασχολήσουν στη διάρκεια του αγώνα. Αυτή η παροχή θα είναι δωρεάν και θα συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου.


Εμβληματικό επίκεντρο της ενότητας


Το κατασκευαστικό κομμάτι, οι εγκαταστάσεις, δηλαδή, του Αρη, είναι που βάζει σε προτεραιότητα ο Αλεξ Κάλας.

Η άνεση και η ασφάλεια των θεατών στο «Κλεάνθης Βικελίδης», η δημιουργία νέων χώρων οι οποίοι θα δώσουν περισσότερες δυνατότητες στους φιλάθλους, αλλά και οι εργασίες που απαιτούνται να γίνουν στο «Δασυγένειο», προκειμένου να είναι ένα λειτουργικό και ικανό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της επαγγελματικής ομάδας, αθλητικό κέντρο, βρίσκονται στην κορυφή του ενδιαφέροντος του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία.

Ωστόσο, αυτό που αποτελεί τον μεγάλο του στόχο είναι να κατασκευαστούν στο «Δασυγένειο» νέες σύγχρονες προπονητικές εγκαταστάσεις, αλλά και ξενοδοχείο πλήρως εξοπλισμένο για την άνετη διαβίωση των ποδοσφαιριστών. Μία ομάδα του επιπέδου και της απήχησης του Αρη στον κόσμο, δικαιούται να προικιστεί με την υποδομή που θα είναι αντάξια του μεγέθους και της αξίας του, σύμφωνα με τον κ. Κάλας.

Ο υποψήφιος επενδυτής θέλει να φτιάξει μια αθλητική κυψέλη με αμερικανικές προδιαγραφές, ως εμβληματικό επίκεντρο της ενότητας όλης την οικογένειας του Άρη.
*Πηγή: metrosport.gr*

Πανέξυπνος, επιχειρηματίας και... αισθηματίας!!

Ο Παναγιώτης Σωτηρόπουλος αρθρογραφεί για τον Σπύρο Παπαθανασάκη που ως τώρα κερδίζει δικαιολογημένα τις εντυπώσεις.

Έχοντας διαθέσει ήδη ένα ποσό περίπου 1,2 εκ. ευρώ, έχοντας βάλει σε μια τάξη αρχικά την κατάσταση, έχοντας καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να μεταβάλλει την εικόνα του Ηρακλή στην αγορά, προς το καλύτερο, θα έλεγε κανείς πως είναι προφανές πως το κι επισήμως νέο αφεντικό της ΠΑΕ, ο Σπύρος Παπαθανασάκης, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Τον περασμένο Μάιο όταν και αποκαλύψαμε το ενδιαφέρον από το εξωτερικό, οι τότε περιγράφοντες την περίπτωσή του είχαν κάνει λόγο για κάτι που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και να βγάλει τον Ηρακλή από την τότε ημιθανή κατάστασή του. Εκείνοι δικαιώθηκαν. Σ' ένα καίριο timing όπου παραλλήλως υπήρχαν κι άλλες περιπτώσεις, με πάμπολλα ερωτηματικά, που έριζαν για να αναλάβουν την ομάδα.

Βγάζοντας έξω την παρουσία του όλες αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη και μένοντας λίγο περισσότερο στην φυσική του παρουσία στον όμιλο Metromedia, αντιλαμβάνονταν εύκολα κανείς έναν ευπρόσιτο άνθρωπο, κυρίως όμως πανέξυπνο που «ζύγιζε» καταστάσεις και λεγόμενα άμεσα. Συνολικά έναν επιχειρηματία που φαίνεται να «παντρεύει» και το συναίσθημα. Μπορεί να βρίσκεται ελάχιστα στον Ηρακλή, αλλά προσαρμόζεται εύκολα, θέλει και μαθαίνει γρήγορα. Από τις μικροαλλαγές για τις οποίες μας μίλησε κι έρχονται οσονούπω, μέχρι την πρόθεση να φέρει τον Κώστα Κατσουράνη στην ομάδα, είναι εμφανές πως και έχει σχέδιο για τον Ηρακλή και το προχωρά βήμα-βήμα, με υπομονή, με αξιόπιστες κινήσεις, κερδίζοντας εμπιστοσύνη, για να πετύχει.

Το 2014 που μετρά τις τελευταίες ημέρες του, επιφύλασσε αυτή τη θετική έκπληξη για τον Ηρακλή. Απέδειξε όμως για άλλη μια φορά τη δυναμική αυτής της ομάδας, πως πάντα ήταν και θα είναι «μαγαζί γωνία». Διαφορετικά δεν θα εμφανίζονταν ούτε ο Σπύρος Παπαθανασάκης, ούτε κανένας άλλος. Αγωνιστικά ο Ηρακλής αφήνει το 2014 με πρωτιές. Σε επί μέρους στατιστικά (από την άμυνα που κάλλιστα θα μπορούσε να έχει μηδέν παθητικό, την επίθεση, τους σκόρερ) και συνολική εικόνα. Και το 2015 ανατέλλει με μεγαλύτερη αισιοδοξία από ποτέ στα τελευταία χρόνια. Σταθερή διοικητική-οικονομική κατάσταση, τον κόσμο να συσπειρώνεται και την ομάδα να πείθει αγωνιστικά...
*Πηγή: metrosport.gr*

«Θα δούμε τι θα γίνει με ΠΑΟΚ…»

Το όνομα του Γιώργου Αθανασιάδη ακούγεται όλο και πιο έντονα στην Τούμπα και πιθανότατα να είναι μια από τις μεταγραφές που θα γίνουν τον Φεβρουάριο. Άλλωστε, όπως προκύπτει και από το ρεπορτάζ, ο ΠΑΟΚ έχει στα πλάνα του τον νεαρός τερματοφύλακα του Πανθρακικού. Μετά τον τραυματισμό του Παναγιώτη Γλύκου, που θα τον αφήσει για τρεις εβδομάδες εκτός δράσης, αλλά και σε συνδυασμό με τις περιπτώσεις των Χακόμπο και Ιτάνζ, η ανάγκη για απόκτηση ενός τερματοφύλακα κρίνεται ως επιτακτική ανάγκη. 
Ο 20χρονος πορτιέρο με καταγωγή από το Κιλκίς μίλησε στην «Α» για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ προς το πρόσωπό του, για τις ευκαιρίες που δίνει ο Άγγελος Αναστασιάδης στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, για την επιθυμία να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του σε μια ομάδα που θα έχει υψηλούς στόχους, αλλά και για τη «μάχη» της κορυφής. Ο Αθανασιάδης αναφέρθηκε επίσης και στην ομάδα του, τον Πανθρακικό και στα άτυχα τελευταία αποτελέσματα που είχε η ομάδα της Κομοτηνής με Εργοτέλη, Αστέρα Τρίπολης και Βέροια.
Ο Πανθρακικός την τελευταία φορά που κέρδισε ήταν την 5η αγωνιστική με αντίπαλο τον Πλατανιά. Από τότε η ομάδα αγνοεί τη νίκη. Έχει ήττες απέναντι σε δυνατές ομάδες αλλά και ισοπαλίες κόντρα σε αντιπάλους που έχουν τους ίδιους στόχους, δηλαδή την παραμονή…
«Είμαστε άτυχοι ως ομάδα, καθώς στα παιχνίδια με Εργοτέλη και Βέροια θα μπορούσαμε να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης και να είμαστε λίγο πιο άνετοι στη βαθμολογία. Απέναντι στη Βέροια στα τελευταία λεπτά δεχθήκαμε το γκολ. Χάσαμε για λίγο την αυτοσυγκέντρωσή μας και ήρθε η ισοφάριση».
Τι θες ν’ αφήσεις πίσω σου το 2014 και τι θες να σου φέρει ο καινούργιος χρόνος;
«Θέλω να αφήσω πίσω μου όλα τα αρνητικά αποτελέσματα. Θέλω το 2015 να είναι μια καλύτερη χρονιά για την ομάδα μου και να μπορέσουμε να σωθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Θα γίνει μια μεγάλη μάχη μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος, καθώς όλες οι ομάδες θα ενισχυθούν για να παρουσιαστούν καλύτερες τη νέα χρονιά. Θα είναι ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα και αυτό δίνει σε κάθε ποδοσφαιριστή ένα μεγαλύτερο κίνητρο. Θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να έχει υγεία και να μπορέσει να εκπληρώσει κάθε επιθυμία του».
Το τελευταίο χρονικό διάστημα  υπάρχουν δημοσιεύματα πως βρίσκεσαι στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ…
«Το έχω ακούσει και εγώ πολύ έντονα στην Κομοτηνή, αλλά και στον Τύπο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη πρόταση του ΠΑΟΚ προς την ομάδα μου, τον Πανθρακικό. Το συμβόλαιό μου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2016. Εγώ από τη μεριά μου, αυτό που κάνω είναι να μην το σκέφτομαι και να συγκεντρώνομαι».
Σίγουρα θα ήθελες να κάνεις το μεγάλο άλμα στην καριέρα σου και να παίξεις σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ που έχει υψηλούς στόχους.
«Και ποιος δεν θα ήθελε να πάει σε μια μεγάλη ομάδα, που διεκδικεί κάθε χρόνο πρωτάθλημα, κύπελλο και φυσικά μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ είναι μια νέα ομάδα με πολύ καλό προπονητή που δίνει ευκαιρίες σε παίκτες της ηλικίας μου. Θα δούμε τι θα γίνει…».
Υπάρχει μια μάχη στην κορυφή, με το ΠΑΟΚ να είναι πρώτος στη βαθμολογία έχοντας ένα ελαφρύ προβάδισμα απέναντι στον Ολυμπιακό. Είναι καλό για το ποδόσφαιρο που ακόμα το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί και πιστεύεις πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να «σπάσει» φέτος την παντοκρατορία του Ολυμπιακού;
«Είναι καλό για το ποδόσφαιρο που ακόμα δεν έχει βγει ο πρωταθλητής όπως τα προηγούμενα χρόνια. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα προβάδισμα απέναντι στον Ολυμπιακό, όμως σε καμία περίπτωση δεν του εξασφαλίζει κάτι περισσότερο απέναντι στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που ακολουθούν. Μου αρέσει που τρεις ομάδες διεκδικούν το πρωτάθλημα, αυτό κρατάει και τον κόσμο σε εγρήγορση».
Ποια ομάδα πιστεύεις ότι θα κατακτήσει το πρωτάθλημα;
«Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη καθώς και οι τρεις ομάδες έχουν πολύ καλό ρόστερ. Ας μη ξεχνάμε πως υπάρχουν και οι μεταγραφές και σίγουρα θα ενισχυθούν σημαντικά. Εύχομαι να το κατακτήσει η ομάδα που θα παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο μέχρι και τέλος. Το πρωτάθλημα θα κριθεί στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και εύχομαι να το πάρει ο… καλύτερος».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Συμπαίκτες» και χορηγός!!

Αναχώρησε σήμερα για τον Καναδά ο Σπύρος Παπαθανασάκης, καθώς δεν μπορούσε να παρατείνει περισσότερο την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ήθελε να διευθετήσει ορισμένα ακόμα ζητήματα, αλλά οι υποχρεώσεις του στο Τορόντο δεν του επέτρεψαν να παραμείνει περισσότερο στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με όσα προκύπτουν, έχει προχωρήσει σε επαφές τις τελευταίες δυο μέρες με ανθρώπους που θα βοηθήσουν την ομάδα, είτε με τη μορφή χορηγίας είτε με άλλου είδους συνεργασία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε μια συνάντηση με εκπροσώπους μεγάλης εταιρείας συμπληρωμάτων διατροφής, ώστε να προβληθεί μέσω του Ηρακλή. ΟΙ επαφές είναι σε πολύ καλό επίπεδο και αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να προχωρήσουν ακόμα και σε ανακοινώσεις. Αν συμβεί αυτό, θα είναι μια τόνωση για τα ταμεία της ΠΑΕ Ηρακλής και παράλληλα η απαρχή για να μπορέσουν να προσελκύσουν περισσότερους χορηγούς στην ΠΑΕ. Δεν είναι όμως η μοναδική περίπτωση που μελετούν και εξετάζουν στη Μίκρα. Η σταθερότητα που δείχνει η ομάδα, το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο αλλά και η αξιοπιστία που έχει αποκτήσει, ενδέχεται να προσελκύσουν και άλλα άτομα που θα συστρατευτούν στην προσπάθεια. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ είχε και συνάντηση με δυο άτομα που θέλουν να μπουν σε αυτήν τη διαδικασία και διαπίστωσε ότι υπήρξε σοβαρό ενδιαφέρον. Μια τέτοια προοπτική θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο τους «κυανόλευκους» και μάλιστα σε ένα χρονικό σημείο όπου η ομάδα το έχει ανάγκη. Περισσότερα δεν έχουν γίνει γνωστά γι’ αυτό το θέμα, αλλά η ουσία είναι ότι αλλάζει όψη ο Ηρακλής και αυτό καθρεφτίζεται προς τα έξω με θετικές συνέπειες. Ίσως με την επιστροφή του στην Ελλάδα να δρομολογηθούν οι εξελίξεις και να μπορέσουν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια της ομάδας.  Γενικά, όπως φαίνεται, επιχειρείται μια προσπάθεια να ενισχυθεί ο Ηρακλής σε πιο στέρεες βάσεις, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει ευκολότερα τις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν μέχρι το τέλος της σεζόν.
*Πηγή: arenafm.gr*

Καλές γιορτές από τον Άρη!!

Η ΠΑΕ Άρης κι αυτή στο πνεύμα των ημερών, δεν ξέχασε να ευχηθεί στον κόσμο της ομάδας –κι όχι μόνο- «Καλές Γιορτές»!
Αναλυτικά«Το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη σας εύχεται ολόψυχα καλές γιορτές!»
Επίσης, τις ευχές του έστειλε κι ο Ερασιτέχνης: «O Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ. ΑΡΗ εύχονται ολόψυχα σε όλη την οικογένεια του Συλλόγου μας καλές γιορτές!!!».

Όλα δείχνουν Κλιχ!!

Ο 24χρονος Πολωνός διεθνής μέσος Ματέους Κλιχ φαίνεται ότι θα είναι ο πρώτος από τους δύο μέσους που θα αποκτήσει ο ΠΑΟΚ, χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη με την άφιξη ενός πολύ μεγαλύτερου ονόματος. Όλα δείχνουν ότι η διαπραγμάτευση με τη Βόλφσμπουργκ για τον Κλιχ βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο και απομένουν οι λεπτομέρειες για την επίτευξη της συμφωνίας. Ο Πολωνός επιτελικός χαφ ήταν και παραμένει πολύ ψηλά στη μεταγραφική λίστα του «Δικέφαλου».
Είτε με απευθείας αγορά, είτε με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι, ο Πολωνός οδεύει προς την Τούμπα. Πολύ δύσκολα δεν θα ευοδωθούν οι συζητήσεις με τους Γερμανούς, αφού και οι δυο ομάδες αλλά και ο παίκτης, επιθυμούν την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Εξελίξεις στο θέμα του Πολωνού αναμένονται πολύ σύντομα, με στόχο την ενσωμάτωσή του στην ομάδα το ερχόμενο Σάββατο, όταν και θα αρχίσουν πάλι οι προπονήσεις. Το δεδομένο είναι ότι, όπως δήλωσε και ο Ζήσης Βρύζας, θα γίνουν τρεις μεταγραφές. Θα αποκτηθεί ένας στόπερ και δύο χαφ.
*Πηγή: arenafm.gr*

Μένει ο Μαντούρο, το καλοκαίρι φεύγει ο Σπυρόπουλος!!

Ο Χέντβιγκες Μαντούρο (φωτό) τελικά, εκτός απρόοπτου, θα παραμείνει στην Τούμπα. Ο Άγγελος Αναστασιάδης έμεινε ικανοποιημένος από τη μαχητικότητα και το πάθος του Ολλανδού μέσου στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, αλλά και στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών. Η φανέλα βασικού που πήρε ο Μαντούρο στη Λιβαδειά ήταν το σημάδι της παραμονής. Θέμα αποχώρησης τον Ιανουάριο δεν υπάρχει ούτε για τον Νίκο Σπυρόπουλο. Ο διεθνής αριστερός μπακ επιλέχθηκε να φύγει το καλοκαίρι που τελειώνει και το συμβόλαιό του.
Και από τον Σαρλ Ιτάνζ είναι πολύ ευχαριστημένος ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ο Καμερουνέζος έχει ενσωματωθεί πλήρως στο πνεύμα της ομάδας και μόνο εάν κατατεθεί πρόταση για την αγορά του θα παραχωρηθεί, αφού το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Θα ενισχύσουμε την ομάδα»

Αναχώρησε για τον Καναδά σήμερα (24/12) το πρωί ο Σπύρος Παπαθανασάκης.
Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ θα επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη στα μέσα του επόμενου μήνα και θα προσπαθήσει να διευθετήσει όλα τα ανοικτά ζητήματα της ομάδας. «Θα πρέπει να τερματίσουμε οπωσδήποτε πρώτοι» τόνισε χαρακτηριστικά λίγο πριν την αναχώρηση του, ενώ για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας συμπλήρωσε : « Θα γίνει ότι πρέπει να γίνει. Θα ενισχύσουμε την ομάδα όσο χρειάζεται ώστε να είναι δυνατή στα πλει οφ».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Το σημαντικότερο είναι το σύνολο»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Παρίδης και μίλησε για την κατάσταση στον «Δικέφαλο».
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τους στόχους του ΠΑΟΚ:
«Η πρόθεση μας είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Βέβαια η ομάδα θέλει ενίσχυση. Οι γραμμές που πρέπει να ενισχυθούν με παίκτες που κάνουν την διαφορά. Η διοίκηση με τον προπονητή».
Για τον στίχο που έγραψε στον ύμνο του ΠΑΟΚ:
«Το τρίτο το στιχάκι το έγραψα εγώ. Ξαφνικά λέω «στη Θεσσαλονίκη στη Τούμπα εκεί ψηλά ο κόσμος θα δοξάζει του ΠΑΟΚ τα παιδιά», μας άρεσε και το βάλαμε».
Για το τι σημαίνει ο Αναστασιάδης για τον ΠΑΟΚ:
«Για την ομάδα είναι το «Α» και το «Ω». Μιλάει με τους παίκτες και τους δίνει το μήνυμα να αγωνιστούν. Υπάρχουν φατρίες στον ΠΑΟΚ αλλά όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε κάτι αντάξιο της ομάδας. Θυμάμαι και με άλλους προπονητές που κάποιοι δεν τους άφηναν να δουλέψουν και φώναζαν. Πρέπει να δούμε και τι παίκτες έχει ο Άγγελος. Πρέπει να βοηθήσει και η διοίκηση και από εκεί και πέρα ότι βγει. Παλιότερα όταν περπατούσαν οι 6 παίκτες οι άλλοι καθάριζαν».
Για το αν μπορεί να βελτιωθεί η ομάδα με παίκτες 11αδας:
«Το σημαντικότερο είναι το σύνολο της ομάδας. Μας ενδιαφέρει το σύνολο της ομάδας να αποδίδει στο «7». Το να μην πάρουμε το πρωτάθλημα δεν σημαίνει τίποτα. Άλλες μονάδες έχει ο Ολυμπιακός και άλλες ο ΠΑΟΚ. Το σύνολο έχει οδηγήσει τον ΠΑΟΚ μέχρι εδώ».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Όλοι μαζί ενωμένοι»!

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Άρη, Πάουλο Κάμπος.
Μίλησε μεταξύ άλλων για την κατάσταση στα αποδυτήρια της ομάδας, τον Άλεξ Κάλας κα όλες τις εξελίξεις στους «Κίτρινους».
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την δήλωση του Δημήτρη Καλαιτζίδη στον Arena FM πως θα μείνει ο Κάμπος στην ομάδα αν αναλάβει ο Άλεξ Κάλας:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Καλαιτζίδη για τα λόγια του. Αγαπάμε το ποδόσφαιρο, είμαστε επαγγελματίες και κάνουμε τα πάντα για να συμπεριφερόμαστε επαγγελματικά. Κοιτάμε να δουλεύουμε όλοι μαζί, να είμαστε ενωμένοι και να φέρουμε την ευτυχία στους οπαδούς του Άρη».
Για την εντολή του Άλεξ Κάλας να πληρωθούν σήμερα οι παίκτες:
«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είναι ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο για εμένα να δω τους παίκτες μου να βοηθιούνται. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Όλα όσα είδα και διάβασα από αυτά που έγιναν χθες ήταν μέσα από τα ΜΜΕ. Κανένας δεν με ενημέρωσε επίσημα. Χαίρομαι πολύ που ο κ. Κάλας θέλει να βοηθήσει τους παίκτες. Οι παίκτες αξίζουν συγχαρητήρια για όσα κάνουν».
Για το αν του μίλησε ο Γαλανός:
«Κανείς δεν μου μίλησε επίσημα.  Δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο και τα διάβασα όλα στις εφημερίδες. Είχα μια σκέψη πως μπορεί και να έφευγα στις 30 Ιανουαρίου. Τώρα πρέπει να ηρεμήσουμε και να κοιτάξουμε την συνέχεια».
Για το αν υπάρχει άσχημο κλίμα στα αποδυτήρια επειδή οι παίκτες δεν πληρώνονται:
«Είμαι πάρα πολύ περήφανος για τους παίκτες μου. Είχαμε κάποια προβλήματα που επηρέασαν την δουλειά μας, στεναχωρήθηκαν εξαιτίας του οικονομικού αλλά τα παιδιά ήταν επαγγελματίες, δούλευαν σκληρά και για αυτό δεν επηρεάστηκαν τα αποτελέσματα μας».
Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο του Άρη:
«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και υπομονετικοί. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ και στον κ. Γαλανό που μπορεί να μην είναι τώρα ο πρόεδρος της ομάδας όμως με έφερε στην αγαπημένη μου Ελλάδα. Εύχομαι να πληρωθούν οι παίκτες και όλο ο κόσμος να περάσει καλά τις γιορτές. Αγαπάω πολύ την Ελλάδα και θέλω να βρίσκομαι εδώ πέρα».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Είμαστε έτοιμοι»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο φίλος και εκπρόσωπος του Άλεξ Κάλας, Γιώργος Γιακουμίδης και μίλησε για την ετοιμότητα του Κάλας να αναλάβει τον Άρη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την συζήτηση που έκαναν με τον Α.Σ:
«Αυτά που είχαμε να πούμε τα καταθέσαμε γραπτώς. Τώρα είναι σειρά του Α.Σ να αντιδράσει. Ο Άλεξ Κάλας είχε ενδιαφερθεί από όταν είχε αναλάβει ο Δημήτρης αλλά επειδή είναι ένας διακριτικός άνθρωπος περίμενε να ωριμάσουν πρώτα οι συνθήκες».
Για την εντολή να πληρωθούν οι παίκτες:
«Ο Άλεξ Κάλας ενημερώθηκε ότι οι παίκτες έφυγαν για τα Χριστούγεννα απλήρωτοι. Για να μην διαλυθεί η ομάδα έδωσε εντολή να πληρωθούν οι παίκτες. Φαντάζομαι σήμερα θα μας απαντήσουν. Αυτό βέβαια θα πρέπει να έχει και μια αποδοχή από την άλλη πλευρά».
Για την μεθοδικότητα του Κάλας:
«Αν πάρει την ομάδα ο κ. Κάλας θα δουν όλοι πόσο μεθοδικός είναι. Δεν ανοίγει το στόμα του εύκολα και δουλεύει πολύ. Μας είπε πως πρέπει να χαμηλώσουμε τους τόνους».
Για το γεγονός πως δεν θα φύγει ο Κάμπος από την ομάδα:
«Ξέρω τον χαρακτήρα τους και μου φαίνεται αναμενόμενο».
Για το πότε θα απαντήσει ο Α.Σ:
«Δεν μου υπάρχει κάποιο χρονικό όριο. Θα το σκεφτούν και θα απαντήσουν».
Για το αν υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες να στηριχθεί ο Άρη:
«Υπάρχει η ικανότητα να τελειώσει η χρονιά χωρίς να μείνει καμιά εκκρεμότητα. Όταν αποκτήσει την ΠΑΕ θα αρχίσει η οργάνωση και θα μπορεί να κάνει πολλά παραπάνω. Οι συνεργάτες του είναι Γερμανοί και θα κάνει πολλά παραπάνω από όσα βλέπουμε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό που προέχει βέβαια είναι ο Άρης να κερδίσει ομαλά το φετινό πρωτάθλημα».
Για το αν είναι έτοιμοι να αναλάβουν:
Βέβαια είμαστε έτοιμοι. Ξέρουμε όλα τα βήματα που πρέπει να κάνουμε, πώς να προστατέψουμε αυτή την προσπάθεια και πώς να πετύχουμε».
Για το κλίμα στο συμβούλιο:
«Ήταν καλό το κλίμα και είδα ανθρώπους που είναι σε δύσκολη θέση και νοιάζονται για την ομάδα».
Για τον Ντίτερ Χένες:
«Ο Χένες και ο Βάλτερ Φόιχτ ο φίλος του ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην ΠΑΕ. Θεωρούν πως ο Άλεξ Κάλας έχει το όραμα και τις αρχές να γίνει μια πολύ καλή δουλειά».
Για την αγωνία που υπάρχει:
«Ο κ. Κάλας μου είπε πως σε μια επένδυση είναι 20% τα χρήματα και 80% ο κόσμος. Θα δίνουμε εξετάσεις κάθε μέρα προς τον λαό του Άρη».
Για την θέση που θα πάρει ο Δημήτρης Καλαιτζίδης:
«Είναι στις προθέσεις του να είναι τεχνικός διευθυντής».
Για την στρατηγική του Κάλας:
«Η στρατηγική του κ. Κάλας είναι να γίνει μια ομάδα που θα ευχαριστεί τον κόσμο. Μετά είναι πολύ πιο εύκολη η θεμελίωση της ομάδας».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Μπορεί τον Γενάρη να γυρίσει στη πρώτη ομάδα ο Γκουτιέρεζ»

Ο Γιόνας Γκουτιέρες νίκησε τον καρκίνο στους όρχεις και σύμφωνα με τις δηλώσεις του τεχνικού της Νιουκάστλ Άλαν Πάρντιου, ο 31χρονος Αργεντινός θα μπορεί τον Γενάρη να βρίσκεται ξανά με τη πρώτη ομάδα.
«Δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να συμμετέχει την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά σίγουρα στα τέλη του Ιανουαρίου και μέσα στον Φεβρουάριο θα προσπαθήσει να «ανέβει». Είναι σε καλή φυσική κατάσταση, συνηθίζει να χρησιμοποιεί την μπάλα ξανά. Δεν νομίζω ότι θα του πάρει καιρό, ίσως και πιο γρήγορα από ότι εγώ θεωρώ», ήταν τα λόγια του έμπειρου τεχνικού.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Ποιος είναι ο επόμενος…»

Το «France Football» έντυσε με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν τον Λιονέλ Μέσι, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Άνχελ Ντι Μαρία, τον Πολ Πογκμπά και τον Λουίς Σουάρες, με τίτλο :«Ποιανού είναι η σειρά;».
Βέβαια, αυτό αναφέρεται διότι ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του και έχει για δύο ακόμα χρόνια συμβόλαιο. Έτσι, το Μέσο εξετάζει ποιος θα είναι ο επόμενος που θα ντυθεί στα χρώματα του Γαλλικού συλλόγου.
Δείτε τη φωτογραφία!
pegasus_LARGE_t_1041_106444626

*Πηγή: arenafm.gr*

«Αστεράτες» ευχές απ' την Τρίπολη!! (video)

Με ρυθμό… Αστέρα ευχήθηκε στον κόσμο η ομάδα της Τρίπολης, με έξι παίκτες να τραγουδούν τα κάλαντα σε διαφορετικές γλώσσες.

«Αστεράτες» ευχές απ' την Τρίπολη (video)
Τραγουδώντας στην δική τους γλώσσα έστειλαν οι ξένοι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης τις ευχές τους στον κόσμο της ομάδας.

Ο Σανκαρέ, από τη Σενεγάλη, ο Γκοϊάν από τη Ρουμανία, , ο Τιε Μπι από την Ακτή Ελεφαντοστού, ο Τορμένα από τη Βραζιλία και οι Ζησόπουλο και Παντελιάδης τραγούδησαν τα κάλαντα, σε ένα ξεχωριστό βίντεο που δημοσίευσε το επίσημο σάιτ της ομάδας.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Το… ερυθρόλευκο παρελθόν του Μενσά-Μπονσού!! (video)

Αν δεν υπάρξει... ανατροπή, ο Ποπς Μενσά-Μπονσού θα παίξει στην ΑΕΚ. Έχει, όμως, ανοιχτές… παρτίδες με τον Ολυμπιακό όταν είχε «κοπεί» στα ιατρικά κι όταν είχε παίξει μπουνιές με Μπέγκιτς-Πρίντεζη.

Το… ερυθρόλευκο παρελθόν του Μενσά-Μπονσού (video)
Για πρώτη φορά θα παίξει σε ελληνική ομάδα ο Ποπς Μενσά-Μπονσού, εφόσον ολοκληρωθεί η -όπως όλα φαίνεται- συμφωνία του με την ΑΕΚ!

Ωστόσο, ο Βρετανός πάουερ φόργουορντ-σέντερ έχει... πλούσιο ελληνικό παρελθόν που συνδέεται με τον Ολυμπιακό. Το καλοκαίρι είχε ανακοινωθεί η απόκτησή του απ' τους Πειραιώτες με μοναδική εκκρεμότητα να περάσει ιατρικές εξετάσεις. Ο παίκτης ήρθε στην χώρα μας, υπεβλήθη σε πλήρη έλεγχο, όμως εκεί... χάλασε το deal. Οι ερυθρόλευκοι διέκριναν πρόβλημα στα γόνατα και έκριναν πως δεν υπήρχε λόγος να ρισκάρουν. Και κάπως έτσι ο διεθνής άσος έφυγε άρον-άρον απ' την Ελλάδα.

inner

Λίγους μήνες νωρίτερα από αυτό το συμβάν, ο Μπονσού ήταν ξανά πρωταγωνιστής με τον... Ολυμπιακό. Ήταν το παιχνίδι των τότε πρωταθλητών Ευρώπης με την Γαλατάσαραϊ, όπου είχε μπει... φωτιά στο ΣΕΦ. Σε μια ανύποπτη φάση ο Βρετανός και ο Μπέγκιτς «αρπάχτηκαν» άσχημα... για ένα ριμπάουντ, με αποτέλεσμα οι μπουνιές για μερικά δευτερόλεπτα να πέφτουν «βροχή»!

inner

Και πάνω στο... μπουλούκι, μπήκε και ο Πρίντεζης ο οποίος... έδωσε και πήρε αρκετά κροσέ! Και αφότου ηρέμησαν τα πνεύματα, οι τρεις τους (κάτω από έντονες αποδοκιμασίες ο Μπονσού) αποβλήθηκαν με ντισκαλιφιέ, ενώ λίγες μέρες μετά ήρθε και η τιμωρία τους απ' την Ευρωλίγκα.

inner




*Πηγή: sport-fm.gr*

«Στολισμένος» Νεϊμάρ!! (pic)

Στο πνεύμα των εορτών και ο Νεϊμάρ που... έβαψε το μούσι του!

«Στολισμένος» Νεϊμάρ (pic)
Δεν θα μπορούσε να μην μπει στο κλίμα των εορτών ο Νεϊμάρ. Δίχως πολλά-πολλά, προχώρησε σε μια πρωτότυπη κίνηση, βάφοντας το μούσι του σε... άρωμα Χριστουγέννων κι «ανεβάζοντας» την εν λόγω φωτογραφία στο Instagram.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ίδια θέματα για Σφαιρόπουλο!!

Κανονικά προπόνηση περιελάμβανε το πρόγραμμα του Ολυμπιακού την Τετάρτη, ενόψει της αναμέτρησης του Σαββάτου κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ στο μεγάλο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ.

Ίδια θέματα για Σφαιρόπουλο
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος διαπίστωσε πως δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Ήτοι, ο Γιώργος Πρίντεζης έβγαλε όλο το πρόγραμμα, όμως θεωρείται δύσκολο ως απίθανο να προλάβει το ματς με τους «πράσινους».

Αντίθετα, ο Ιωάννης Παπαπέτρου ακολούθησε μέρος του προγράμματος του Έλληνα τεχνικού. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τόρες, η επιστροφή!!

Λεπτομέρειες μένουν για την επιστροφή του Φερνάντο Τόρες στο «Βιθέντε Καλντερόν» με τη Μίλαν να επιβεβαιώνει πως οι συζητήσεις με την Ατλέτικο Μαδρίτης «βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο».

Τόρες, η επιστροφή
Στην ομάδα που αναδείχθηκε και λατρεύτηκε όσο κανείς άλλος, την Ατλέτικο Μαδρίτης, ετοιμάζεται να επιστρέψει ο Φερνάντο Τόρες.

Ο Ισπανός είχε δοθεί δανεικός στη Μίλαν από την Τσέλσι (μέχρι την ολοκλήρωση του συμβολαίου του), με τους «ροσονέρι» να διαπραγματεύονται την παραχώρησή του με αντάλλαγμα τον Αλέσιο Τσέρτσι.

Στο επίσημο κανάλι του συλλόγου, μεταδόθηκε πως οι επαφές για την ανταλλαγή των δύο παικτών «βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο».

O 30χρονος στράικερ είχε μόλις ένα γκολ σε δέκα εμφανίσεις στη Serie A και επιστρέφει στους «ροχιμπλάνκος», οι οποίοι με τη σειρά αποδεσμεύονται από τον Τσέρτσι, ο οποίος δεν κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού στην ομάδα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Κριστιάνο και άλλοι που… μαρμάρωσαν!!

Όταν ο Κριστιάνο είδε το άγαλμα που στήθηκε γι'αυτόν… μαρμάρωσε απ' την έκπληξη. Όμως δεν είναι ο μόνος. Αρκετοί ακόμα έχουν δει τον εαυτό τους αγνώριστο και έγιναν δυσάρεστη θέα για τους υπόλοιπους.

Ο Κριστιάνο και άλλοι που… μαρμάρωσαν
Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να μην αναγνώριζες τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Μαραντόνα και τον… Μάικλ Τζάκσον, σε μια πιθανή συνάντηση;

Ελάχιστες, μιας και πρόκειται για αναγνωρίσιμους σταρ παγκόσμιας κλάσης. Αυτό που αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες όμως, είναι να πέσεις πάνω στα αγάλματα που έχουν στηθεί γι' αυτούς.

Το sport-fm.gr είναι εδώ για να σε βγάλει απ’ τη δύσκολη θέση, όταν βρεθείς μπροστά σε κάποιο απ’ αυτά, να μην μείνεις με την απορία «ποιος είναι αυτός και γιατί υπάρχει αυτό το τεράστιο άγαλμα προς τιμήν του».

Περπατώντας στα στενά της Μαδέιρα, δεν γίνεται να μη πέσει το μάτι σου σε ένα μεγάλο ανδριάντα. Όσο καλά και αν κοιτάξεις, δύσκολα θα καταλάβεις πως απεικονίζεται το πρόσωπο του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο καημένος ο Πορτογάλος, έχτισε μουσείο με το όνομά του, όμως το άγαλμα που στήθηκε έξω απ’ αυτό, δεν θυμίζει σε τίποτα το πρόσωπό του. Μάλλον ο γλύπτης έδωσε μεγαλύτερη προσοχή στην απεικόνιση των… προσόντων του, παρά στα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

inner

Ο Άντι Μάρεϊ μάλλον χάρηκε όταν έμαθε πως θα είναι ανάμεσα στους διάσημους τενίστες που θα «στολίσουν» το μάστερ της Σανγκάι. Το χαμόγελο όμως λογικά… κόπηκε όταν είδε πως τον φαντάστηκε ο γλύπτης που φιλοτέχνησε το άγαλμα. Και πώς να πεις ότι έχει άδικο…

inner

Το ίδιο έπαθε λογικά και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, όταν είδε να υλοποιείται η καμπάνια γνωστής εταιρίας ρούχων, για την έναρξη της συνεργασίας τους. Μπορεί να έκαναν το σώμα του να φαίνεται… αγαλματένιο, όμως δύσκολα θα τον αναγνώριζε κάποιος με την πρώτη ματιά.

inner

Εντάξει, δύσκολα κάποιος δεν θα καταλάβαινε πως ο συγκεκριμένος είναι ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Λίγο η φανέλα, λίγο η φαντασία -και το ότι θα το συναντούσε στο Μπουένος Άιρες- θα κατέληγε στο σωστό συμπέρασμα. Όπως και στο ότι τα παιδιά που τυχόν βρεθούν μπροστά του, ίσως αντιμετωπίσουν δυσκολίες να κοιμηθούν το βράδυ.

inner

Ο Μάικλ Τζάκσον δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ όμως, είχε διαφορετική άποψη και έστησε το άγαλμα του φίλου του το 2011 έξω απ’ το «Κρέιβεν Κότατζ». Όταν θέλει το «αφεντικό», όλα γίνονται. Αυτό που εξαγρίωσε τους φιλάθλους όμως, είναι ότι η εικαστική παρέμβαση -που δεν είχε σχέση με την ομάδα- προέκυψε… αντιαισθητική. Πάντως, ο πρώην -πλέον- ιδιοκτήτης των Λονδρέζων, πήρε «εκδίκηση», αφού μόλις αφαιρέθηκε το άγαλμα, η ομάδα αποχαιρέτησε την Πρέμιερ Λιγκ. «Μας έφερνε τύχη», είπε, αλλά πιθανότατα κανείς δεν τον πίστεψε.

inner

Ο Τεντ Μπέιτς αφιέρωσε τη ζωή του στη Σαουθάμπτον. Κι αυτή του το ανταπέδωσε με άγαλμα. Που δεν θύμιζε σε τίποτα τον ισχυρό άντρα που στάθηκε δίπλα στην ομάδα για πάνω από 66 χρόνια. Η έντονη κριτική ανάγκασε τη διοίκηση της ομάδας να το αντικαταστήσει, με ένα πιο… επιβλητικό άγαλμα, που δεν θυμίζει καρικατούρα.

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*