Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Έτσι θέλει τον Άρη ο Κάλας!

Η «Metrosport» αποκαλύπτει το πλάνο του Άλεξ Κάλας για τον Άρη.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ


Την ανάλυση ενός πλάνου το οποίο ετοιμάζει τους τελευταίους μήνες ο Αλεξ Κάλας με τους συνεργάτες του, για την περίπτωση κατά την οποία οι συνθήκες θα το επέτρεπαν να προχωρήσει στην ανάληψη του μάνατζμεντ του Αρη αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να είναι αυτός που θα συστήσει τη νέα εταιρεία όταν η ομάδα επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες, παρουσίασε χθες ο εκπρόσωπός του, Γιώργος Γιακουμίδης.

H Metrosport αποκαλύπτει σήμερα τους άξονες αυτού του πλάνου, αλλά και άγνωστες λεπτομέρειες για τις σκέψεις του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία σχετικά με την επένδυση που θέλει να κάνει στον Αρη, μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Ουλμ, Βάλτερ Φόιχτ και του Ντίτερ Χένες, αδερφού του Ούλι Χένες, εφόσον δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Οι βασικοί άξονες είναι η αγωνιστική φιλοσοφία, η διοικητική φιλοσοφία, η διοικητική υποστήριξη του αγωνιστικού τμήματος, τα γήπεδα, τα προπονητήρια και το ξενοδοχείο, η εξασφάλιση πρόσθετων πόρων, οι θυγατρικές επιχειρήσεις.


Η αγωνιστική φιλοσοφία


Ο πρώτος προπονητής (δηλαδή της πρώτης επαγγελματικής ομάδας) είναι ο εμπνευστής του συνολικού αγωνιστικού σχεδιασμού και της αγωνιστικής φιλοσοφίας της ομάδας και πάνω στις αντιλήψεις του οικοδομείται το απόλυτο σύνολο της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Ο πρώτος προπονητής είναι ο απόλυτος υπεύθυνος όλων των αγωνιστικών τμημάτων.
Οι αρμοδιότητές του (εκτός από τα καθήκοντά του στην πρώτη ομάδα) είναι οι εξής:

  1. Να διδάξει και να εκπαιδεύσει τους προπονητές των υπόλοιπων ομάδων του συλλόγου, ώστε να δημιουργηθεί ιδιαίτερη “ποδοσφαιρική σχολή” του Αρη.
  2. Να διαμορφώσει συγκεκριμένο αγωνιστικό προφίλ των ποδοσφαιριστών που είναι κατάλληλοι να υπηρετήσουν την αγωνιστική φιλοσοφία που επιλέχτηκε. Επίσης ο ίδιος, ο πρώτος προπονητής θα διαχειρίζεται τις οικονομικές συμφωνίες και τα επαγγελματικά συμβόλαια με τους ποδοσφαιριστές που επιλέγει.
  3. Να συντάσσει τον ετήσιο προϋπολογισμό όλου του αγωνιστικού τμήματος.
  4. Να επιλέξει και να προσλάβει τους συνεργάτες του καθώς και τους προπονητές και το βοηθητικό προσωπικό όλων των ομάδων.
  5. Να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και την ευθύνη για το σύνολο των ανθρώπων και των έργων που υλοποιούνται σ’ ολόκληρο το αγωνιστικό τμήμα.
  6. Να μεριμνήσει ώστε από την ετήσια δραστηριότητα και ευθύνη του σ’ όλο το αγωνιστικό τμήμα, να προκύψει ένα ικανοποιητικό ποσοστό κέρδους σύμφωνα με το κεφάλαιο που επενδύθηκε.


Η διοικητική φιλοσοφία


Η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (ΠΑΕ) συστήνεται, οικοδομείται, και λειτουργεί σύμφωνα με τις εντολές και τις οδηγίες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) και της UEFA, με αυστηρή τήρηση όλων των προδιαγραφών που απαιτούνται και των οδηγιών που συμπληρώνουν την ίδρυση και λειτουργία μιας ΠΑΕ. Επίσης μεριμνά και υλοποιεί με συνέπεια και διαύγεια όλες τις φορολογικές της υποχρεώσεις, με τήρηση όλων των νόμων και των κανονισμών που διέπουν την λειτουργία της, εγκαίρως.
Η διοικητική συγκρότηση και οργάνωση με εξειδικευμένα στελέχη υλοποιείται ώστε ο ενιαίος ΑΡΗΣ να προσφέρει υψηλού επιπέδου αθλητικές υπηρεσίες, ανταποδοτικές και επικερδείς, ώστε να καταστεί αυτάρκης και αυτοχρηματοδοτούμενος σε ανώτατο οικονομικό επίπεδο.


Η διοικητική υποστήριξη του αγωνιστικού τμήματος.

Η Διοίκηση παρέχει όλα τα μέσα και τους ανθρώπους που χρειάζεται το Αγωνιστικό τμήμα, υλοποιώντας τις εισηγήσεις του Πρώτου προπονητή. Ορίζει τη διαδικασία και την αποδοτική λειτουργία της εργασίας του καθενός ελέγχει την εύρυθμη λειτουργία, τις ενδεχόμενες περιττές δαπάνες και διορθώνει οποιαδήποτε απορρύθμιση από την τέλεια επιζητούμενη. Συνεργάζεται καθημερινά με τον πρώτο προπονητή, φροντίζοντας να μην υπάρχει καμία έλλειψη στον προγραμματισμό του.



Οι θυγατρικές επιχειρήσεις

Στις εγκαταστάσεις του γηπέδου “Κλεάνθης Βικελίδης” αρχικά θα ιδρυθούν δυο θυγατρικές εταιρείες του Αρη. Η μπουτίκ του συλλόγου και ένα εστιατόριο. Η μπουτίκ, θα είναι περισσότερο εμπλουτισμένη σε μεγάλης ποικιλίας προϊόντα, παρά μονάχα σε αθλητικά είδη, όπως είναι συνηθισμένο. Εκτός από φανέλες, παντελονάκια, κάλτσες και μπουφάν με το έμβλημα του Αρη, θα δοθεί έμφαση σε προϊόντα gadgets που αγοράζονται εύκολα από μικρούς και μεγάλους και μαζί με τα παραδοσιακά αθλητικά είδη είναι περισσότερο δημοφιλή.


Το εστιατόριο του γηπέδου (που μπορεί να λειτουργεί μέχρι και 20 ώρες το 24ωρο) πρέπει να γίνει στέκι όλων των φιλάθλων του Αρη. Με έμφαση στους απλούς καθημερινούς ανθρώπους που θα έρχονται με την οικογένεια και τους φίλους τους. Επίσης,θα διακοσμηθεί ένας μεγάλος και κεντρικός διάδρομος του γηπέδου “Κλεάνθης Βικελίδης” με μαύρο στιλπνό μάρμαρο και θα αναγραφούν με χρυσά γράμματα τα ονόματα όλων όσων φόρεσαν την φανέλα του ΑΡΗ, ενώαργότερα θα κατασκευαστεί και μουσείο της ομάδας.

Η ελάχιστη ανταπόδοση της ομάδας στο εισιτήριο που θα πληρώσει ο κάθε φίλαθλος, θα πρέπει να είναι μια χειροπιαστή παροχή. Εκτός λοιπόν από τις βελτιώσεις που ενδεχομένως χρειάζεται το γήπεδο, θα κατασκευαστεί ένα εστιατόριο.Αυτός που φέρνει τα μικρά του παιδιά στο γήπεδο, να μπορεί να τα ασφαλίσει σ’ ένα παιδικό σταθμό, όπου εξειδικευμένες κοπέλες να τα φυλάξουν και να τα απασχολήσουν στη διάρκεια του αγώνα. Αυτή η παροχή θα είναι δωρεάν και θα συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου.


Εμβληματικό επίκεντρο της ενότητας


Το κατασκευαστικό κομμάτι, οι εγκαταστάσεις, δηλαδή, του Αρη, είναι που βάζει σε προτεραιότητα ο Αλεξ Κάλας.

Η άνεση και η ασφάλεια των θεατών στο «Κλεάνθης Βικελίδης», η δημιουργία νέων χώρων οι οποίοι θα δώσουν περισσότερες δυνατότητες στους φιλάθλους, αλλά και οι εργασίες που απαιτούνται να γίνουν στο «Δασυγένειο», προκειμένου να είναι ένα λειτουργικό και ικανό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της επαγγελματικής ομάδας, αθλητικό κέντρο, βρίσκονται στην κορυφή του ενδιαφέροντος του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία.

Ωστόσο, αυτό που αποτελεί τον μεγάλο του στόχο είναι να κατασκευαστούν στο «Δασυγένειο» νέες σύγχρονες προπονητικές εγκαταστάσεις, αλλά και ξενοδοχείο πλήρως εξοπλισμένο για την άνετη διαβίωση των ποδοσφαιριστών. Μία ομάδα του επιπέδου και της απήχησης του Αρη στον κόσμο, δικαιούται να προικιστεί με την υποδομή που θα είναι αντάξια του μεγέθους και της αξίας του, σύμφωνα με τον κ. Κάλας.

Ο υποψήφιος επενδυτής θέλει να φτιάξει μια αθλητική κυψέλη με αμερικανικές προδιαγραφές, ως εμβληματικό επίκεντρο της ενότητας όλης την οικογένειας του Άρη.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: