Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Ο Κριστιάνο και άλλοι που… μαρμάρωσαν!!

Όταν ο Κριστιάνο είδε το άγαλμα που στήθηκε γι'αυτόν… μαρμάρωσε απ' την έκπληξη. Όμως δεν είναι ο μόνος. Αρκετοί ακόμα έχουν δει τον εαυτό τους αγνώριστο και έγιναν δυσάρεστη θέα για τους υπόλοιπους.

Ο Κριστιάνο και άλλοι που… μαρμάρωσαν
Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να μην αναγνώριζες τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Μαραντόνα και τον… Μάικλ Τζάκσον, σε μια πιθανή συνάντηση;

Ελάχιστες, μιας και πρόκειται για αναγνωρίσιμους σταρ παγκόσμιας κλάσης. Αυτό που αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες όμως, είναι να πέσεις πάνω στα αγάλματα που έχουν στηθεί γι' αυτούς.

Το sport-fm.gr είναι εδώ για να σε βγάλει απ’ τη δύσκολη θέση, όταν βρεθείς μπροστά σε κάποιο απ’ αυτά, να μην μείνεις με την απορία «ποιος είναι αυτός και γιατί υπάρχει αυτό το τεράστιο άγαλμα προς τιμήν του».

Περπατώντας στα στενά της Μαδέιρα, δεν γίνεται να μη πέσει το μάτι σου σε ένα μεγάλο ανδριάντα. Όσο καλά και αν κοιτάξεις, δύσκολα θα καταλάβεις πως απεικονίζεται το πρόσωπο του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο καημένος ο Πορτογάλος, έχτισε μουσείο με το όνομά του, όμως το άγαλμα που στήθηκε έξω απ’ αυτό, δεν θυμίζει σε τίποτα το πρόσωπό του. Μάλλον ο γλύπτης έδωσε μεγαλύτερη προσοχή στην απεικόνιση των… προσόντων του, παρά στα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

inner

Ο Άντι Μάρεϊ μάλλον χάρηκε όταν έμαθε πως θα είναι ανάμεσα στους διάσημους τενίστες που θα «στολίσουν» το μάστερ της Σανγκάι. Το χαμόγελο όμως λογικά… κόπηκε όταν είδε πως τον φαντάστηκε ο γλύπτης που φιλοτέχνησε το άγαλμα. Και πώς να πεις ότι έχει άδικο…

inner

Το ίδιο έπαθε λογικά και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, όταν είδε να υλοποιείται η καμπάνια γνωστής εταιρίας ρούχων, για την έναρξη της συνεργασίας τους. Μπορεί να έκαναν το σώμα του να φαίνεται… αγαλματένιο, όμως δύσκολα θα τον αναγνώριζε κάποιος με την πρώτη ματιά.

inner

Εντάξει, δύσκολα κάποιος δεν θα καταλάβαινε πως ο συγκεκριμένος είναι ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Λίγο η φανέλα, λίγο η φαντασία -και το ότι θα το συναντούσε στο Μπουένος Άιρες- θα κατέληγε στο σωστό συμπέρασμα. Όπως και στο ότι τα παιδιά που τυχόν βρεθούν μπροστά του, ίσως αντιμετωπίσουν δυσκολίες να κοιμηθούν το βράδυ.

inner

Ο Μάικλ Τζάκσον δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ όμως, είχε διαφορετική άποψη και έστησε το άγαλμα του φίλου του το 2011 έξω απ’ το «Κρέιβεν Κότατζ». Όταν θέλει το «αφεντικό», όλα γίνονται. Αυτό που εξαγρίωσε τους φιλάθλους όμως, είναι ότι η εικαστική παρέμβαση -που δεν είχε σχέση με την ομάδα- προέκυψε… αντιαισθητική. Πάντως, ο πρώην -πλέον- ιδιοκτήτης των Λονδρέζων, πήρε «εκδίκηση», αφού μόλις αφαιρέθηκε το άγαλμα, η ομάδα αποχαιρέτησε την Πρέμιερ Λιγκ. «Μας έφερνε τύχη», είπε, αλλά πιθανότατα κανείς δεν τον πίστεψε.

inner

Ο Τεντ Μπέιτς αφιέρωσε τη ζωή του στη Σαουθάμπτον. Κι αυτή του το ανταπέδωσε με άγαλμα. Που δεν θύμιζε σε τίποτα τον ισχυρό άντρα που στάθηκε δίπλα στην ομάδα για πάνω από 66 χρόνια. Η έντονη κριτική ανάγκασε τη διοίκηση της ομάδας να το αντικαταστήσει, με ένα πιο… επιβλητικό άγαλμα, που δεν θυμίζει καρικατούρα.

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: