Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Οι Αθλητικοί Ψίθυροι σας εύχονται όλοψυχα καλά Χριστούγεννα σε εσάς και στις οικογένειές σας  και σας ευχαριστούμε για την στήριξη . Το μπλόκ θα μείνει κλειστό απο σήμερα μέχρι και την Δευτέρα 26/12 . Μαζί θα είμαστε απο την Τρίτη 27/12 .Χρόνια σας πολλά με υγεία και ευτυχία .

Καλά «Χ»ριστούγεννα Πρέμιερ Λιγκ!!


Καλά «Χ»ριστούγεννα Πρέμιερ Λιγκ
Τότεναμ και Τσέλσι έκαναν τα πάντα για τους βαθμούς της νίκης, ωστόσο αυτές που θα κάνουν ευτυχισμένα Χριστούγεννα είναι οι αντίπαλοί τους. Οι δύο ομάδες του Λονδίνου έμειναν στο 1-1 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», με τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ να ανοίγει το σκορ για τους γηπεδούχους και τον Ντάνιελ Στάριτζ να ισοφαρίζει.

Η διάθεση υπήρχε, το κίνητρο μεγάλο και το αποτέλεσμα ικανοποιητικό. Το ντέρμπι του Λονδίνου είχε αρκετές ευκαιρίες, με το ρυθμό και την ένταση του να δίνουν «γεύση» στην αναμέτρηση.

Η Τότεναμ ήταν αυτή που στην αρχή και στο τέλος του παιχνιδιού ήταν πιο απειλητική, ενώ η Τσέλσι κρατούσε τα ηνία στην υπόλοιπη διάρκεια. Οι δύο ομάδες του Λονδίνου παρέμειναν στην τρίτη και τέταρτη θέση της βαθμολογίας και άφησαν τις πρωτοπόρες του Μάντσεστερ να αποσπαστούν ακόμη περισσότερο.

Α’ Ημίχρονο

Ο Χάρι Ρέντναπ επεφύλασσε εκπλήξεις στον Αντρέ Βίλας-Μπόας, τοποθετώντας τον Γκάρεθ Μπέιλ στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Ο Ουαλός άσος, αν και δεν ήταν απόλυτα έτοιμος να αγωνιστεί, έκανε ότι του ζήτησε ο προπονητής του και ταλαιπώρησε τη δεξιά πλευρά της Τσέλσι. Ήταν, μάλιστα, αυτός που είχε τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο γκολ της Τότεναμ, στο 8ο λεπτό. Ο Μπέιλ άφησε τον Μποσίνγκουα να αναρωτιέται ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος για να τον αντιμετωπίσει και «σέρβιρε» στον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Η Τότεναμ κατάφερε να πάρει από νωρίς τα ηνία στον αγώνα, με πίεση αρκετά ψηλά και τους παίκτες του Ρέντναπ να πηγαίνουν με δύναμη και πάθος στις προσωπικές μονομαχίες.

Ωστόσο, η Τσέλσι κατάφερε να ισοφαρίσει, κόντρα στη ροή του αγώνα, όταν στο 23’ ο Ντάνιελ Στάριτζ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του Άσλεϊ Κόουλ. Οι παίκτες του Βίλας-Μπόας αναθάρρησαν με το τέρμα που σημείωσαν και σταδιακά κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αφού οι γηπεδούχοι δεν κράτησαν ψηλά την πίεσή τους. Οι «μπλε», ωστόσο, είδαν την τύχη να τους γυρνά την πλάτη με τους τραυματισμούς των Ιβάνοβιτς και…. να οδηγούν σε αναγκαστικές αλλαγές. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει κάτι στο σκορ, με τους φιλοξενούμενους να βελτιώνονται συνεχώς και να έχουν δοκάρι με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Β’ Ημίχρονο

Στην επανάληψη, η εικόνα των δύο ομάδων ήταν συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου, με την Τσέλσι να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 54’ με τον Φρίντελ να νικά τον Ραμίρες σε τετ α τετ. Το παιχνίδι άνοιξε ακόμη περισσότερο, με τις δύο ομάδες να ζητούν το γκολ και τις δυνατές μονομαχίες να είναι το αποτέλεσμα του πάθους των ποδοσφαιριστών. Στα τελευταία λεπτά, οι δύο ομάδες έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη και το τελικό 1-1 να παραμένει, αφήνοντας τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για το γκολ του Αντεμπαγιόρ που ακυρώθηκε στο 60’.

Η Τότεναμ παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και είναι η πρώτη ομάδα του Λονδίνου στον πίνακα, τα Χριστούγεννα, για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1995-1996, ενώ η Τσέλσι έμεινε 2 βαθμούς πίσω της.

Τότεναμ: Φρίντελ - Γουόκερ, Κινγκ, Γκαλάς, Ασού Εκοτό - Μόντριτς, Πάρκερ, Σάντρο, Μπέιλ - Φαν ντε Φάαρτ(46’ Φαν ντερ Φάαρτ) - Αντεμπαγιόρ.

Τσέλσι: Τσεχ - Μποσίνγκουα, Ιβάνοβιτς (33’ Φερέιρα), Τέρι, Κόουλ – Μίκελ (45’ Ρομέου), Ραμίρες, Μεϊρέλες - Στάριτζ, Ντρογκμπά (76’ Τόρες), Μάτα

Πηγή: www.england365.gr

Πρόκριση στο 114’!


Στην παράταση κρίθηκε η πρόκριση στο ντέρμπι των «16» του ολλανδικού Κυπέλλου. Η Αϊντχόφεν επικράτησε με 2-1 στο έξτρα μισάωρο στην έδρα της Τβέντε (κ.α. 0-0) και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ούσα ένα εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Αντίθετα, η πρωταθλήτρια του 2010 θα αρκεστεί στην προσπάθεια να επανακτήσει τα πρωτεία στην Eredivisie.

Το ματς ήταν δραματικό και καθήλωσε μέχρι την ολοκλήρωσή του όσους το παρακολούθησαν. Ο Μάταβζ έκανε το 0-1 στο 101’, ισοφάρισε ο Γιάνκο με πέναλτι στο 110’, όμως ο Μάταβζ έκανε το 1-2 στο 114’.


ΤΒΕΝΤΕ: Βίσγκερχοφ, Μπράμα, Φερ, Ντε Γιονγκ, Μιχαϊλοφ, Γιάνσεν (106’ Γιάνκο), Ροσάλες (33’ Κορνέλισε), Ντάγκλας, Τιενταλί, Τσαντλί, Τζον (70’ Μπραϊραμί)

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Ιζακσον, Μανόλεφ, Μαρσέλο, Στρούτμαν, Τοϊβόνεν, Μάταβζ, Γουινάλντουμ, Μέρτενς (115’ Φένεγκορ οφ Χέσελινκ), Ντέρικ, Λάμπιαντ (77’ Λενς), Βίλεμς (120’ Μπουμά)


Δύσκολη πρόκριση για τη Βίτεσε κόντρα στην ερασιτεχνική ομάδα της PSV. Οι «κιτρινόμαυροι» του Αρνεμ επικράτησαν με 2-1 και πήραν το «εισιτήριο». Σκόρερ των νικητών ήταν οι Φαν Βίνκελ στο 77’ και Αμπόρα στο 92’. Αποβλήθηκε για τους φιλοξενούμενους ο Κάσια στο 55’.

πηγή: sportfm.gr

Όταν βρυχώνται όλοι τρέχουν να κρυφτούν…!

Όταν βρυχώνται όλοι τρέχουν να κρυφτούν…
Δεν αντιμετώπισε τα προβλήματα που περίμενε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας κόντρα στη Μαρίτιμο. Τα «λιοντάρια» επικράτησαν με 3-0 της αντιπάλου τους στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», στο πλαίσιο των προημιτελικών του Κυπέλλου Πορτογαλίας και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του θεσμού, όπου φαίνονται το πρώτο φαβορί για να τον κατακτήσουν, ελλείψει των Μπενφίκα και Πόρτο. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι θα αρκεστούν στην προσπάθεια να βγουν στην Ευρώπη, μέσω της Superliga.

Οι κυπελλούχοι Ευρώπης του 1964 μπήκαν από την αρχή δυνατά και δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης, σκοράροντας με τον Καρίγιο στο 48’, Φαν Φολσβίνκελ στο 61’ και Ινσούα στο 83’, ενώ εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και την αποβολή του Ιγκόρ στο 55’.

«Θύμα» έκπληξης έπεσε η Ολιανένσε, που έχασε με 2-1 στην έδρα της Ολιβεϊρένσε της δεύτερης κατηγορίας και έμεινε εκτός συνέχειας, χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλό στη διοργάνωση. Ο Κάουε κατάφερε να δώσει προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 11’, όμως οι Κλεμέντε στο 25΄και Λίμα στο 45’ +2’ «γύρισαν» την αναμέτρηση.


Η σύνθεση της Σπόρτινγκ: Ρουί Πατρίτσιο, Ινσούα, Ονιέγου, Ζοάο Περέιρα, Πόλγκα, Αντρέ Μάρτινς (69' Περεϊρίνια), Σάαρς, Καρίκο (20' Αντρέ Σάντος), Καπέλ, Φαν Φολσβίνκελ, Καρρίγιο (85' Σαντιάγκο Αρίας)

πηγή: sportfm.gr

Μπαρτσελόνα… εννιά αστέρων!!

Μπαρτσελόνα… εννιά αστέρων!
Ποιος είδε την Μπαρτσελόνα και δεν την φοβήθηκε… Η άμοιρη Οσπιταλέτ έπεσε θύμα των ορέξεων των «μπλαουγκράνα» και συνετρίβη με 9-0 στο δεύτερο μεταξύ τους ματς για τη φάση των «32» του Κυπέλλου Ισπανίας.

Η ομάδα του Ζόρντι Βίνιαλς πήγε στο Καμπ Νόου με το όνειρο μιας αξιοπρεπούς εμφάνισης, αλλά αυτό μετατράπηκε γρήγορα σε εφιάλτη, με την «Μπάρτσα» σε ρόλο… μπαμπούλα!

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα χρησιμοποίησε αρκετά πιτσιρίκια από τις ακαδημίες του συλλόγου, αλλά και τους Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο, Πικέ, Πουγιόλ Φάμπρεγκας, αλλά μπροστά στους παίκτες της ομάδας της τρίτης κατηγορίας όλοι έμοιαζαν με… θηρία.

Τα τέρματα για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Κουένκα (2), Τέγιο (2), Αλκάνταρα (2), Πέδρο, Τσάβι και Ινιέστα.

Πάντως, η πρόκριση αποδείχθηκε «πύρρειος» για τους πρωταθλητές κόσμου, αφού ο Αντρές Ινιέστα τραυματίστηκε και αναμένεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Καμία αντίσταση δεν έφερε στη Βαλένθια η Κάντιθ. Οι «νυχτερίδες» νίκησαν 4-0 στο Μεστάγια και, σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου ματς, πέρασαν στους «16» του Copa del Rey.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι μπήκε με διάθεση να «καθαρίσει» το παιχνίδια από την αρχή και πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Ρουίζ στο 5ο λεπτό, με τη συνέχεια να είναι καταιγιστική. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ακόμη περισσότερο και διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Βραζιλιάνο, Ζόνας, στο 27’, για να διαμορφώσει το σκορ ημιχρόνου ο συνήθης ύποπτος, Ρομπέρτο Σολδάδο, στο 41’.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Βαλένθια έριξε ρυθμούς, αλλά και πάλι κατάφερε να συμπληρώσει το «καρέ» με γκολ του Εβέρ Μπανέγα στο 68’, παίρνοντας με… στυλ την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αποτελέσματα της Πέμπτης:
Βαλένθια-Κάντιθ 4-0
(5’ Ρουίζ, 27’ Ζόνας, 41’ Σολδάδο, 68’ Μπανέγα)

Μπαρτσελόνα-Οσπιταλέτ 9-0
(11’ πεν. Πέδρο, 19’ Ινιέστα, 22’, 54’ πεν. Αλκάνταρα, 35’ Τσάβι, 42’, 64’ Τέγιο, 48’, 80’ Κουένκα)

πηγή: sportfm.gr

Άσος η Μαρίσα! (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Καλιφόρνια γεννήθηκε πριν 33χρόνια η Μαρίσα Μίλερ και από μικρή το άθλημα που της άρεσε ήταν το βόλεϊ, παίζοντας την θέση της ακραίας στο σχολείο. Βέβαια τώρα θα παίζει και άλλου είδους «βόλεϊ» σε πιο... προσωπικά γήπεδα!
Άσος η Μαρίσα! (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)
Τις αρέσουν πολύ τα σπορ και όχι μόνο! Το μόντελιγκ κέρδισε την Μαρίσα και μετά τις πρώτες της φωτογραφίσεις το 1998, καθιερώθηκε σαν ένα από τα κορίτσια του Sports Illustrated με πολλά εξώφυλλα στα... καλύτερα ανδρικά περιοδικά.
Ρίξτε μια... ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες και το video της κυρίας Μίλερ και δεν θα χάσετε!

Ικανοποιημένος αλλά και προβληματισμένος ο "Ντούντα"

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δήλωσε ικανοποιημένος από τη νίκη του Ολυμπιακού στη Νανσί, αλλά από την άλλη δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τους τραυματισμούς στην ομάδα.

Ικανοποιημένος αλλά και προβληματισμένος ο "Ντούντα"
«Στην Ευρωλίγκα όλοι θέλουν να νικήσουν. Η ομάδα μου ήταν δύσκολο να προσαρμοστεί σε αυτό το ματς, γιατί ήμασταν χωρίς τον Σπανούλη και τον Παπαδόπουλο, στους οποίους βασίζουμε το παιχνίδι μας», είπε αρχικά και συνέχισε. «Προσαρμοστήκαμε πολύ δύσκολα στο ρυθμό του αγώνα και είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη περίοδο δεχθήκαμε 27 πόντους.
Νομίζω, όμως, ότι αξίζαμε τη νίκη και είναι σημαντικό γι’ αυτή την νεαρή ομάδα που πέτυχε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη. Επίσης χάσαμε τους πλέι-μέικερ μας τον Μάντζαρη και τον Λούκας με τραυματισμούς».
Ο Σέρβος τεχνικός εξέφρασε την ευχαρίστηση για την κατάληψη της δεύτερης θέσης και την συμβολή των νεαρών παικτών της ομάδας.
«Το γκρουπ είναι δύσκολο, η Νανσί έπαιξε σπουδαία μέχρι που έπαιζε ο Μπατούμ. Οι νεαροί παίκτες μου πάλεψαν. Ήθελαν πολύ το ματς. Ο Μάντζαρης στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν πολύ καλός στην άμυνα σταμάτησε τον Σούλερ, ήταν πολύ καλός στην οργάνωση και είμαι πολύ λυπημένος για τον τραυματισμό του. Είμαι ευχαριστημένος με τους νεαρούς παίκτες μου, καθώς δεν είναι εύκολο να παίζουμε με σκληρούς παίκτες σαν τον Αμαγκού και τον Λίνεχαν».
Από τον «Ντούντα», όταν ζητήθηκε να τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο ενίσχυσης είπε «Πρώτα πρέπει να μιλήσω με τους γιατρούς έχουμε 3 τραυματίες στην θέση 1 (Μάντζαρη, Λούκας, Σπανούλη) και τον Παπαδόπουλο. Θα δούμε τι θα μας πουν».
Όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα για τον Μάρκο Γιάριτς, απάντησε. «Δεν μπορούμε τώρα να μιλάμε για φήμες»

Ώρα... Top 16!!

Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που θα αντιμετωπίσει σίγουρα μία εκ των ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, ο Παναθηναϊκός αποφεύγει τη ρώσικη ομάδα, την οποία αντιμετώπισε στην πρώτη φάση.

Ώρα... Top 16!
Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ συγκροτεί μαζί με τις ισπανικές ομάδες λιγότερη ισχυρή τριάδα πιθανών αντιπάλων, αφού όλοι είδαν τι μπορεί να κάνει η ίδια και τι η «ομάδα του στρατού», έστω κι αν έχει το υψηλό κίνητρο της διοργάνωσης του Final Four στην πόλη της. Συν τοις άλλοις οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν στη λίστα των πιθανών αντιπάλων και την πρωτάρα στη διοργάνωση Καντού, την οποία, με τη σειρά τους, δε μπορούν να βρουν μπροστά τους οι Πειραιώτες.
Όπως και να 'χει, ανεξαρτήτως αντιπάλων, στο ΤΟΡ 16 τα πράγματα δεν είναι ποτέ εύκολα και το απρόβλεπτο παραμονεύει (βλ. αποκλεισμός Παναθηναϊκού το 2010). Άλλωστε, η κλήρωση με τον πιο ισχυρό αντίπαλο δε σημαίνει πως σε περίπτωση πρόκρισης στα playoffs δεν θα περιμένει εύκολη αποστολή. Κάθε άλλο.
Αυτό που θα χρειαστούν οι «αιώνιοι» για να διεκδικήσουν ό,τι τους αναλογεί είναι για τον μεν Παναθηναϊκό να πάρει λύσεις απ' όλους τους παίκτες του κι απ' τον δε Ολυμπιακό να τις πάρει από... τις χειμερινές προσθήκες. Γιατί πρέπει να είσαι... ΤΟΡ, για να ελπίζεις στο ΤΟΡ 16.
EUROLEAGUE
ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ
Α' ΟΜΙΛΟΣ
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 6-4
Ολυμπιακός 6-4
Καντού 5-5
Μπιλμπάο 5-5
Κάχα Λαμποράλ 5-5
Νανσί 3-7
Β' ΟΜΙΛΟΣ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 10-0
Παναθηναϊκός 6-3
Ουνικάχα 4-6
Ζαλγκίρις Κάουνας 4-6
Μπάμπεργκ 3-7
Ζάγκρεμπ 2-8
Γ' ΟΜΙΛΟΣ
Ρεάλ Μαδρίτης 8-2
Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-3
Αναντολού Εφές 5-5
Αρμάνι Τζινς Μιλάνο 4-6
Παρτιζάν 4-6
Σαρλερουά 2-8
Δ' ΟΜΙΛΟΣ
Μπαρτσελόνα 9-1
Σιένα 8-2
Ούνικς Καζάν 7-3
Γαλατάσαραϊ 4-6
Πρόκομ 1-9
Ολίμπια Λιουμπλιάνα 1-9
ΤΟΡ 16 (Κλήρωση: 28-12 - Διάρκεια: 18/1-5/4)
Α' ΓΚΡΟΥΠ: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα
Β' ΓΚΡΟΥΠ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σιένα
Γ' ΓΚΡΟΥΠ: Καντού, Ουνικάχα, Αναντολού Εφές, Ούνικς Καζάν
Δ' ΓΚΡΟΥΠ: Μπιλμπάο, Ζαλγκίρις Κάουνας, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, Γαλατάσαραϊ
* Δεν μπορούν να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο ομάδες από την ίδια χώρα ή που τέθηκαν αντιμέτωπες στην πρώτη φάση.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν του έκανε το... δώρο!!

Ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη της Καντού απέναντι στην Φενέρ για να περάσει πρώτος στον όμιλο, όμως οι Τούρκοι είχαν άλλη άποψη και επικράτησαν με 83-76 πιάνοντας την κορυφή.

Δεν του έκανε το... δώρο
Με το μυαλό στην Ιταλία ήταν οι παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι έκαναν το καθήκον τους στη Γαλλία κόντρα στην Νανσί, ωστόσο η Φενέρμπαχτσε ανέβασε ρυθμό στο τελευταίο δεκάλεπτο απέναντι στην Καντού και πήρε τη νίκη-πρωτιά με 83-76.

Έτσι που ήταν, καλά τα κατάφερε...!!

Δεύτερος στον 1ο όμιλο της Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός. Χωρίς V-Span, Λάζο, νίκησε με άγχος και αγωνία 79-74 την αδιάφορη Νανσί στη Γαλλία. Μόλις πρώτη εκτός έδρας νίκη φέτος. Η Φενέρ του στέρησε την πρωτιά (83-76 την Καντού στην Ιταλία).

Έτσι που ήταν, καλά τα κατάφερε...
Χωρίς τον ηγέτη του, Βασίλη Σπανούλη, πήγε ο Ολυμπιακός στην Νανσί για να πάρει το διπλό και παράλληλα να περιμένει το... δώρο της Καντού έτσι ώστε να έρθει η πρωτιά στον όμιλο.
Το ματς δεν ξεκίνησε και τόσο καλά για τους κυπελλούχους Ελλάδας, καθώς η γαλλική ομάδα μπήκε φουριόζα στο παρκέ με αποτέλεσμα να αποκτήσει μία διαφορά έξι πόντων (27-21) στο τέλος της πρώτης περιόδου.
Πριν το τέλος του ημιχρόνου όμως, ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και με μπροστάρη τον Άντιτς που είχε σημειώσει μέχρι εκείνη την ώρα 10 πόντους, γύρισε το σκορ και πήγε μπροστά στα αποδυτήρια με 47-44.
Ο Ολυμπιακός αντί να κρατήσει και να αυξήσει την διαφορά που είχε κερδίσει, έδωσε το δικαίωμα στην Νανσί να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ και να ελέγχει τον ρυθμό του ματς. Ο Άντιτς πάντως κρατούσε της ομάδα του στο παιχνίδι και πριν την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, σκόραρε έξω από την γραμμή του τριπόντου για να μειώσει στους τρεις (64-61).
Τα ψέματα είχαν τελειώσει και οι «ερυθρόλευκοι» θα τα έπαιζαν στο τελευταίο δεκάλεπτο όλα για όλα με στόχο να γυρίσουν νικητές στον Πειραιά. Οι παίκτες του Ίβκοβιτς έβγαλαν πάθος στο παρκέ, κάνοντας σερί 12-0 για να πάρουν την μεγαλύτερη διαφορά στο ματς (64-73) πέντε λεπτά πριν από την λήξη.
Αν και στο τέλος τα... χρειάστηκε, τελικά ο Ολυμπιακός πήρε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στον όμιλο με 79-74 και πέρασε στο top-16 από την δεύτερη θέση του ομίλου του, καθώς η Καντού δεν μπόρεσε να κερδίσει εντός έδρας την Φενέρ. Κορυφαίος για την ελληνική ομάδα ήταν ο Άντιτς που σημείωσε 20 πόντους και ακολούθησε ο Πρίντεζης, ο οποίος χάρισε πολύτιμα καλάθια, σταματώντας στους 18.

Tα δεκάλεπτα: 27-21, 44-47, 64-61, 74-79

"Έψαχνα καιρό αυτό το γκολ"

Ο Καρίμ Σολτάνι άνοιξε λογαριασμό στην Κομοτηνή, καθώς ο Αλγερινός πέτυχε το πρώτο του επίσημο γκολ με τον Αρη και είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος μετά τη νίκη πρόκριση της ομάδας του.

"Έψαχνα καιρό αυτό το γκολ"
«Ηταν κομβικό το χρονικό σημείο του γκολ που πέτυχα. Εκείνη τη στιγμή η ομάδα ένιωσε καλύτερα, απέκτησε εμπιστοσύνη και είδατε ότι πήρε τα ηνία του αγώνα. Συνεπώς, το χρονικό σημείο του γκολ ήταν καθοριστικό. Προσωπικά έψαχνα πολύ καιρό αυτό το γκολ.
Αρχικά είχα την τιμωρία, μετά είχα τον τραυματισμό, έχασαν πολλά παιχνίδια γεγονός που κόστισε και στον αγωνιστικό ρυθμό μου. Πλέον επέστρεψα κι ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα ακόμη περισσότερο», είπε αρχικά.
Ο Γαλλοαλγερινός εισέπραξε και τα συγχαρητήρια του Πρόμπιερζ μετά το παιχνίδι και αναφέρθηκε στην ομάδα. «Νίκες σαν κι αυτή μπορούν να βοηθήσουν ώστε να αποκτήσουμε καλύτερο πνεύμα σαν ομάδα. Μας λείπει ένα σερί αποτελεσμάτων που θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα. Πλέον στρέφουμε τη προσοχή μας στο πρωτάθλημα, γιατί είναι αναγκαίο να πετύχουμε διαδοχικές νίκες», είπε.

Μόνο η Μπιλμπάο στη Βασκονία!!

Η Μπιλμπάο πήρε τον εμφύλιο της Βασκονίας, άφησε εκτός την Κάχα Λαμποράλ (77-72) και πανηγυρίζει την πρώτη της συμμετοχή στο Top 16!

Μόνο η Μπιλμπάο στη Βασκονία
Η Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη μετά από μία εκπληκτική χρονιά στην περσινή ACB κέρδισε άξια την πρώτη της συμμετοχή στην Εuroleague, λίγους μήνες μετά το Top 16 είναι πραγματικότητα.
Oι «Βάσκοι» είχαν αλώσει την έδρα της Κάχα Λαμποράλ κι απόψε στo «σπίτι» τους χρειάζονταν τη νίκη-πρόκρισης. Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι ωστόσο οι γηπεδούχοι φρόντισαν να υποτάξουν την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς και να την αφήσουν εκτός Τοp 16.
Καθοριστικές ήταν οι βολές του Κώστα Βασιλειάδη (7π., )19'' πριν το τέλος της αναμέτρησης (75-70). Ο Mαυρoειδής σε 15' πέτυχε έξι πόντους και μάζεψε δύο ριμπάουντ.
Πηγή: Gazzetta.gr

"Θα ήταν ενδιαφέρον αν θα ερχόταν ο Μουρίνιο και να κερδίσει τα 7 παιχνίδια"!

Τον... Ζοσέ Μουρίνιο μνημόνευσε στις δηλώσεις του ο τεχνικός του Άρη, Μίχαλ Πρόμπιερζ, στις δηλώσεις του μετά τη δύσκολη πρόκριση επί του Πανθρακικού.

"Θα ήταν ενδιαφέρον αν θα ερχόταν ο Μουρίνιο και να κερδίσει τα 7 παιχνίδια"!
Παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια στους πάικτες του που παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι, αλλά τόνισε οτι η ομάδα χρειάζεται ακόμα δουλειά.
«Με τις συνθήκες στο γήπεδο πιστεύαμε ότι θα κυλήσει διαφορετικά το παιχνίδι απ’ ότι το περιμέναμε. Εγώ το έχω ξαναζήσει, υπό αυτές τις συνθήκες ήταν δύσκολο οι παίκτες να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να δείξουν ηρεμία. Προσπαθούν να κρατήσουν την ηρεμία και να κυκλοφορήσουν την μπάλα, αλλά σήμερα ήταν αδύνατο να παίξουμε με αυτό τον τρόπο. Μπαίνοντας στο γήπεδο μόνο τότε καταλαβαίνεις πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες. Να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα, γιατί απ’ όσο θυμάμαι είναι το πρώτο παιχνίδι που καταφέρνουμε και γυρνάμε και αυτό ήταν βασικό για τον αγώνα γιατί μπήκαμε δυνατά στις μονομαχίες. Σήμερα δεν μπορούμε να μιλάμε για καλό ποδόσφαιρο. Βασικότερο ήταν ότι προχωρήσαμε στον επόμενο γύρο και σε ότι αφορά την κατάσταση του γηπέδου είναι κάποιες συνθήκες που οι παίκτες δεν μπορούν να έχουν καλή απόδοση. Πιστεύω στο μέλλον θα παίξουμε σε καλύτερα γήπεδα και η ομάδα θα δείξει καλύτερο πρόσωπο απ’ ότι έδειξε σήμερα», είπε αρχικά και συνέχισε:
«Σήμερα λόγω των κακών συνθηκών δεν μπορούμε να μιλάμε για καλό ποδόσφαιρο. Βέβαια έγιναν λάθη σε σημεία που δεν το περίμενα. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή προσπαθήσαμε να κυκλοφορήσουμε την μπάλα αλλά δυσκολευτήκαμε κι έτσι παίξαμε με μακρινές μπαλιές αλλά είναι κάτι που δεν διορθώνεται από τη μια μέρα στην άλλη, θέλει χρόνο. Πιστεύω ότι αν αυξηθεί η αυτοπεποίθηση των παικτών θα αποδώσουν και καλύτερα μέσα στο γήπεδο».
Για το σκεπτικό του αναφορικά με το βασικό σχήμα: «Παρέταξα την ομάδα με αυτήν την εντεκάδα γιατί είδα πόσο άσχημος ήταν ο καιρός από το πρωί και αυτό ήταν το σκεπτικό μου. Απλά επιδιώξαμε να κάνουμε περισσότερες εσωτερικές αλλαγές παρά να γίνει αλλαγή από τον πάγκο και να κάνουμε και αλλαγές μέσα στην ομάδα γιατί ξέραμε ότι ο Πανθρακικός έχει δυνατή δεξιά πλευρά και πιστεύω ότι οι συνθήκες βοήθησαν περισσότερο τους γηπεδούχους. Δεδομένων των συνθηκών ήταν πιο εύκολο για τον Κασναφέρη παρά για τον Μίσελ να αγωνιστεί στην αριστερή πλευρά».
Για την εικόνα της ομάδας: «Και η πιο μικρή επιτυχία κάνει καλό στην ομάδα. Πρέπει να το έχουμε και αυτό κατά νου. Παίξαμε με ομάδα που είναι καλή και βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία της Β` Εθνικής. Βάλαμε δυο γκολ εκτός έδρας και καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Αυτά είναι πράγματα που βοηθούν την ομάδα και στην αυτοπεποίθησή της. Είχα πει και από την πρώτη συνέντευξη που ήμουν παρών ήταν ότι έβλεπα ότι η ομάδα δυσκολευόταν να κερδίσει. Εμείς θα συνεχίσουμε και στους επόμενους αγώνες να προετοιμαζόμαστε για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προς αυτή την κατεύθυνση θα δουλεύουμε. Σε κάθε προπόνηση θα προσπαθούμε να προχωράμε ένα βήμα παραπάνω. Ίσως ορισμένοι να είχαν προσδοκίες να αλλάξει η ομάδα από τη μια μέρα στην άλλη αλλά για μένα θα ήταν ενδιαφέρον αν θα ερχόταν ο Μουρίνιο και να κερδίσει τα 7 παιχνίδια. Θα χρειαστεί χρόνο για φτιάξω την ομάδα. Για μένα μετράει μόνο η δουλειά και τίποτε άλλο και εξαιτίας αυτής της δουλειάς κάναμε ένα βήμα παραπάνω».
Για τον αγώνα με τη Δόξα Δράμας: «Κάθε ομάδα θέλει να κερδίζει τους αγώνες αυτό που μετράει είναι να προχωράμε βήμα βήμα. Ήταν θετικό το γεγονός ότι ο Σολτάνι έβαλε γκολ σήμερα. Ήταν αλλαγή που βοήθησε την ομάδα όπως και ο Μίσελ που έβαλε γκολ και έβαλε μπροστά την ομάδα στο σκορ. Είναι σημαντικό ότι ακολουθούν δύο ημέρες ηρεμίας ενόψει των Χριστουγέννων αλλά να είστε σίγουροι ότι στο μυαλό μου έχω ήδη το επόμενο παιχνίδι. Σημαντικό ήταν επίσης και το ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες δεν είχαμε τραυματισμό και αυτό ίσως αποδεικνύει πόσο απέδωσε η δουλειά στην προπόνηση».
Ερωτηθείς για τον Νέρι Καστίγιο, είπε: «Πρώτον υπάρχει η ομάδα, αυτό είναι το βασικότερο. Όταν πρωτο ήρθα ανέλυσα τον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Το πρώτο μέλημά μου ήταν να βρω μια φόρμουλα όπου ο κάθε παίκτης θα συνεργάζεται με τον άλλον. Στο ποδόσφαιρο ορισμένες φορές χάνεις. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι φορούν το σήμα του ΑΡΗ και πρέπει αν δίνουν το 100% για την ομάδα και μετά έρχονται όλα τα άλλα».

Έρχεται και... φεύγει!!

Ο Ζουλιάνο Σπαντάσιο θα είναι τυπικά παίκτης του ΠΑΟΚ μέχρι να επιστρέψει από τις διακοπές του, αφού τότε αναμένεται να λύσει και τυπικά το συμβόλαιό του με την ασπρόμαυρη ΠΑΕ.

Έρχεται και... φεύγει
Οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα, είναι γεγονός πως ο ίδιος μέσω του ατζέντη του αναζητεί την επόμενη μέρα της καριέρας του, η οποία θα είναι στη Ρουμανία αφού εκεί έχει κάνει καλό όνομα.
Με την επιστροφή του, ο Σπαντάσιο αναμένεται να πάρει περίπου 80 χιλιάδες ευρώ από τον ΠΑΟΚ και να αναζητήσει κάπου αλλού την τύχη του. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι το αν θα τα πάρει όλα μαζί ή θα τα διακανονίσει.
Ο Σπαντάσιο, θα έχει κοστίσει συνολικά με τις εφορίες στον ΠΑΟΚ κοντά στις 150 χιλιάδες ευρώ, ενώ η προσφορά του δεν μπορούμε να πούμε πως ήταν ανάλογη.
Πηγή: paok24.gr

Tο "ευχαριστώ" στον "Ελε"

Έστω με καθυστέρηση μιας μέρας, η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο με αφορμή την αποχώρηση του από την ενεργό δράση.

Tο "ευχαριστώ" στον "Ελε"
Αναλυτικά:
"Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, με αφορμή την απόφαση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου να ολοκληρώσει τη μεγάλη και γεμάτη επιτυχίες παρουσία του ως ποδοσφαιριστής, θέλει να τον ευχαριστήσει για την προσφορά του στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ τον οποίο άλλωστε αγάπησε από μικρό παιδί και από τα φυτώρια του οποίου προέρχεται.
Του εύχεται καλή επιτυχία στα όποια μελλοντικά επαγγελματικά του σχέδια".

Ελεύθεροι με αναστολή!!

Ελεύθεροι με αναστολή αφέθηκαν οι 17 κατηγορούμενοι για την επίθεση κατά του διαιτητή Καλόπουλου ύστερα από την απόφαση που πήρε το τριμελές πλημμελειοδικείο Κατερίνης.

Ελεύθεροι με αναστολή
Τα 17 άτομα άσκησαν έφεση αφού καταδικάστηκαν από είκοσι έως τριάντα μήνες φυλάκιση ενώ τους απαγορεύτηκε να πηγαίνουν σε αθλητικές συναντήσεις όταν παίζουν ΑΕ Ποντίων, SKODA Ξάνθη και Παναθηναϊκός για έξι μήνες.
Οι 17 οπαδοί καταδικάστηκαν για τα επεισόδια στο γήπεδο του Πιερικού στην Κατερίνη, όταν στις 20 Δεκεμβρίου είχαν εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο στο 87' λεπτό του αγώνα ΑΕ Ποντίων–Skoda Ξάνθη για επιτεθούν τον διαιτητή, Καλόπουλο.
Πηγή: sport-fm.gr

Διέγραψαν την κόκκινη για το ξύλο!!

Οι εικόνες με τον Εστεμπάν να κλωτσά τον φίλαθλο του Άγιαξ που του επιτέθηκε, έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, αλλά σήμερα η ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προχώρησε σε μία μάλλον αιφνιδιαστική κίνηση.

Διέγραψαν την κόκκινη για το ξύλο!
Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας ανακοίνωσε σήμερα πως η κόκκινη κάρτα που είδε ο Εστεμπάν, ακυρώνεται.
«Ο γκολκίπερ δέχτηκε απρόκλητη επίθεση. Δεν είδε τον φίλαθλο που ερχόταν από πίσω. Ο εισαγγελέας πιστεύει πως αυτή η αντίδραση δεν πρέπει να τιμωρηθεί με αποβολή κι έτσι η κόκκινη αναστέλλεται», τόνισε ο εκπρόσωπος της KNVB.
Πηγή: aek365.gr

Είναι, δεν είναι, καμία σημασία!!

Τα όρια της γραφικότητας ξεπερνούν κόκκινοι και πράσινοι, αφού πλέον τσακώνονται και για ΜΗ αμφισβητούμενες φάσεις.

Είναι, δεν είναι, καμία σημασία!
Ήταν πέναλτι του Λέτο στη Νέα Σμύρνη; Εξόφθαλμο. Ήταν πέναλτι του Μόνχε στην Κατερίνη; Ε, ήταν κι αυτό, τι να κάνουμε; Γιατί, λοιπόν, κουράζετε τον κόσμο με ένα κάρο αστειότητες;
Έχει παραγίνει το κακό με τα δύο αιώνια στρατόπεδα του ποδοσφαίρου μας. Είτε πρόκειται για επίσημες τοποθετήσεις, είτε για κύκλους, είτε ταγμένες εφημερίδες και ιστοσελίδες, είτε για Τσάκες και Σάββες, το θέμα είναι ότι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Εδώ, έχουμε καταντήσει να βλέπουμε αγώνες και, αντί για την μπάλα, να προσέχουμε τον διαιτητή. Να μετράμε τα φάουλ, τις κίτρινες, τα οφσάιντ και τα αράουτ!
Ξέφυγε εντελώς η κατάσταση τελευταία και πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο να παρακαλάμε να μην σφυριχτεί πέναλτι στους αγώνες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Είναι, δεν είναι, δεν έχει σημασία γι’ αυτούς και τα παπαγαλάκια τους. Και όπλο να βγάλει αμυντικός σε ερυθρόλευκο ή πράσινο επιτιθέμενο, η αντίθετη πλευρά θα βρει κάτι να πει.
Ότι π.χ. τον πήρε ξώφαλτσα ο πυροβολισμός, ότι δεν έβγαλε πολύ αίμα κλπ. Εδώ δεν διαμαρτύρεται καμία από τις μικρότερες και οπωσδήποτε πιο αδικημένες ομάδες, αφού όλοι παρακολουθούν με… χασμουρητά τον γραφικό πόλεμο Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού.

πηγή: sportdog.gr

Πέρασε η Αρμάνι, εύκολα η Μακάμπι!!

Εστω και στο παραπέντε, η Αρμάνι κατάφερε να περάσει στο top-16 της Ευρωλίγκα επικρατώντας με 72-66 της Παρτιζάν μέσα στο Βελιγράδι, ενώ η Μακάμπι Τελ Αβίβ διέλυσε τη Σαρλερουά με 86-69 εκτός έδρας και τελείωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας. Καλή εμφάνιση από Σοφοκλή Σχορτσανίτη και Θοδωρή Παπαλουκά.

Πέρασε η Αρμάνι, εύκολα η Μακάμπι
Οι Ιταλοί κάλυψαν την ήττα τους στο Μιλάνο και ισοβαθμώντας με τους Σέρβους πήραν το εισιτήριο.
Tα δεκάλεπτα: 18-14, 36-29, 50-51, 66-72
Η «ομάδα του λαού» δεν νίκησε τόσο εύκολα όσο μαρτυρά το τελικό σκορ. Οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν με 22-16 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι Βέλγοι αντιστάθηκαν μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ντέμον Μάλετ στο τελευταίο του παιχνίδι με τη Σαρλερουά (σ.σ έχει υπογράψει ήδη με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ), προσπάθησε να πικράνει τη νέα του ομάδα, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει για την παρέα του στο τέλος του ημιχρόνου σε 38-34.
Τα πάντα κρίθηκαν στο τρίτο δεκάλεπτο, εκεί όπου οι Ισραηλινοί με επιμέρους σκορ 30-15, έβαλαν πρόωρο τέλος στο ματς. Καλό παιχνίδι από τον Θοδωρή Παπαλουκά και τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη.
Τα δεκάλεπτα: 16-22, 34-38, 49-68, 69-86