Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Μπαρτσελόνα… εννιά αστέρων!!

Μπαρτσελόνα… εννιά αστέρων!
Ποιος είδε την Μπαρτσελόνα και δεν την φοβήθηκε… Η άμοιρη Οσπιταλέτ έπεσε θύμα των ορέξεων των «μπλαουγκράνα» και συνετρίβη με 9-0 στο δεύτερο μεταξύ τους ματς για τη φάση των «32» του Κυπέλλου Ισπανίας.

Η ομάδα του Ζόρντι Βίνιαλς πήγε στο Καμπ Νόου με το όνειρο μιας αξιοπρεπούς εμφάνισης, αλλά αυτό μετατράπηκε γρήγορα σε εφιάλτη, με την «Μπάρτσα» σε ρόλο… μπαμπούλα!

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα χρησιμοποίησε αρκετά πιτσιρίκια από τις ακαδημίες του συλλόγου, αλλά και τους Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο, Πικέ, Πουγιόλ Φάμπρεγκας, αλλά μπροστά στους παίκτες της ομάδας της τρίτης κατηγορίας όλοι έμοιαζαν με… θηρία.

Τα τέρματα για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Κουένκα (2), Τέγιο (2), Αλκάνταρα (2), Πέδρο, Τσάβι και Ινιέστα.

Πάντως, η πρόκριση αποδείχθηκε «πύρρειος» για τους πρωταθλητές κόσμου, αφού ο Αντρές Ινιέστα τραυματίστηκε και αναμένεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Καμία αντίσταση δεν έφερε στη Βαλένθια η Κάντιθ. Οι «νυχτερίδες» νίκησαν 4-0 στο Μεστάγια και, σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου ματς, πέρασαν στους «16» του Copa del Rey.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι μπήκε με διάθεση να «καθαρίσει» το παιχνίδια από την αρχή και πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Ρουίζ στο 5ο λεπτό, με τη συνέχεια να είναι καταιγιστική. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ακόμη περισσότερο και διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Βραζιλιάνο, Ζόνας, στο 27’, για να διαμορφώσει το σκορ ημιχρόνου ο συνήθης ύποπτος, Ρομπέρτο Σολδάδο, στο 41’.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Βαλένθια έριξε ρυθμούς, αλλά και πάλι κατάφερε να συμπληρώσει το «καρέ» με γκολ του Εβέρ Μπανέγα στο 68’, παίρνοντας με… στυλ την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αποτελέσματα της Πέμπτης:
Βαλένθια-Κάντιθ 4-0
(5’ Ρουίζ, 27’ Ζόνας, 41’ Σολδάδο, 68’ Μπανέγα)

Μπαρτσελόνα-Οσπιταλέτ 9-0
(11’ πεν. Πέδρο, 19’ Ινιέστα, 22’, 54’ πεν. Αλκάνταρα, 35’ Τσάβι, 42’, 64’ Τέγιο, 48’, 80’ Κουένκα)

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: