Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

"Θα ήταν ενδιαφέρον αν θα ερχόταν ο Μουρίνιο και να κερδίσει τα 7 παιχνίδια"!

Τον... Ζοσέ Μουρίνιο μνημόνευσε στις δηλώσεις του ο τεχνικός του Άρη, Μίχαλ Πρόμπιερζ, στις δηλώσεις του μετά τη δύσκολη πρόκριση επί του Πανθρακικού.

"Θα ήταν ενδιαφέρον αν θα ερχόταν ο Μουρίνιο και να κερδίσει τα 7 παιχνίδια"!
Παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια στους πάικτες του που παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι, αλλά τόνισε οτι η ομάδα χρειάζεται ακόμα δουλειά.
«Με τις συνθήκες στο γήπεδο πιστεύαμε ότι θα κυλήσει διαφορετικά το παιχνίδι απ’ ότι το περιμέναμε. Εγώ το έχω ξαναζήσει, υπό αυτές τις συνθήκες ήταν δύσκολο οι παίκτες να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να δείξουν ηρεμία. Προσπαθούν να κρατήσουν την ηρεμία και να κυκλοφορήσουν την μπάλα, αλλά σήμερα ήταν αδύνατο να παίξουμε με αυτό τον τρόπο. Μπαίνοντας στο γήπεδο μόνο τότε καταλαβαίνεις πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες. Να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα, γιατί απ’ όσο θυμάμαι είναι το πρώτο παιχνίδι που καταφέρνουμε και γυρνάμε και αυτό ήταν βασικό για τον αγώνα γιατί μπήκαμε δυνατά στις μονομαχίες. Σήμερα δεν μπορούμε να μιλάμε για καλό ποδόσφαιρο. Βασικότερο ήταν ότι προχωρήσαμε στον επόμενο γύρο και σε ότι αφορά την κατάσταση του γηπέδου είναι κάποιες συνθήκες που οι παίκτες δεν μπορούν να έχουν καλή απόδοση. Πιστεύω στο μέλλον θα παίξουμε σε καλύτερα γήπεδα και η ομάδα θα δείξει καλύτερο πρόσωπο απ’ ότι έδειξε σήμερα», είπε αρχικά και συνέχισε:
«Σήμερα λόγω των κακών συνθηκών δεν μπορούμε να μιλάμε για καλό ποδόσφαιρο. Βέβαια έγιναν λάθη σε σημεία που δεν το περίμενα. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή προσπαθήσαμε να κυκλοφορήσουμε την μπάλα αλλά δυσκολευτήκαμε κι έτσι παίξαμε με μακρινές μπαλιές αλλά είναι κάτι που δεν διορθώνεται από τη μια μέρα στην άλλη, θέλει χρόνο. Πιστεύω ότι αν αυξηθεί η αυτοπεποίθηση των παικτών θα αποδώσουν και καλύτερα μέσα στο γήπεδο».
Για το σκεπτικό του αναφορικά με το βασικό σχήμα: «Παρέταξα την ομάδα με αυτήν την εντεκάδα γιατί είδα πόσο άσχημος ήταν ο καιρός από το πρωί και αυτό ήταν το σκεπτικό μου. Απλά επιδιώξαμε να κάνουμε περισσότερες εσωτερικές αλλαγές παρά να γίνει αλλαγή από τον πάγκο και να κάνουμε και αλλαγές μέσα στην ομάδα γιατί ξέραμε ότι ο Πανθρακικός έχει δυνατή δεξιά πλευρά και πιστεύω ότι οι συνθήκες βοήθησαν περισσότερο τους γηπεδούχους. Δεδομένων των συνθηκών ήταν πιο εύκολο για τον Κασναφέρη παρά για τον Μίσελ να αγωνιστεί στην αριστερή πλευρά».
Για την εικόνα της ομάδας: «Και η πιο μικρή επιτυχία κάνει καλό στην ομάδα. Πρέπει να το έχουμε και αυτό κατά νου. Παίξαμε με ομάδα που είναι καλή και βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία της Β` Εθνικής. Βάλαμε δυο γκολ εκτός έδρας και καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Αυτά είναι πράγματα που βοηθούν την ομάδα και στην αυτοπεποίθησή της. Είχα πει και από την πρώτη συνέντευξη που ήμουν παρών ήταν ότι έβλεπα ότι η ομάδα δυσκολευόταν να κερδίσει. Εμείς θα συνεχίσουμε και στους επόμενους αγώνες να προετοιμαζόμαστε για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προς αυτή την κατεύθυνση θα δουλεύουμε. Σε κάθε προπόνηση θα προσπαθούμε να προχωράμε ένα βήμα παραπάνω. Ίσως ορισμένοι να είχαν προσδοκίες να αλλάξει η ομάδα από τη μια μέρα στην άλλη αλλά για μένα θα ήταν ενδιαφέρον αν θα ερχόταν ο Μουρίνιο και να κερδίσει τα 7 παιχνίδια. Θα χρειαστεί χρόνο για φτιάξω την ομάδα. Για μένα μετράει μόνο η δουλειά και τίποτε άλλο και εξαιτίας αυτής της δουλειάς κάναμε ένα βήμα παραπάνω».
Για τον αγώνα με τη Δόξα Δράμας: «Κάθε ομάδα θέλει να κερδίζει τους αγώνες αυτό που μετράει είναι να προχωράμε βήμα βήμα. Ήταν θετικό το γεγονός ότι ο Σολτάνι έβαλε γκολ σήμερα. Ήταν αλλαγή που βοήθησε την ομάδα όπως και ο Μίσελ που έβαλε γκολ και έβαλε μπροστά την ομάδα στο σκορ. Είναι σημαντικό ότι ακολουθούν δύο ημέρες ηρεμίας ενόψει των Χριστουγέννων αλλά να είστε σίγουροι ότι στο μυαλό μου έχω ήδη το επόμενο παιχνίδι. Σημαντικό ήταν επίσης και το ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες δεν είχαμε τραυματισμό και αυτό ίσως αποδεικνύει πόσο απέδωσε η δουλειά στην προπόνηση».
Ερωτηθείς για τον Νέρι Καστίγιο, είπε: «Πρώτον υπάρχει η ομάδα, αυτό είναι το βασικότερο. Όταν πρωτο ήρθα ανέλυσα τον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Το πρώτο μέλημά μου ήταν να βρω μια φόρμουλα όπου ο κάθε παίκτης θα συνεργάζεται με τον άλλον. Στο ποδόσφαιρο ορισμένες φορές χάνεις. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι φορούν το σήμα του ΑΡΗ και πρέπει αν δίνουν το 100% για την ομάδα και μετά έρχονται όλα τα άλλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: